928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
  • tyukol
    Jólvan jólvan! Köszönöm az infót fiatalok! Remélem nem fogok csalódni a kicsikében!
  • Dzsini
    Csak Amazontól (amazon.com) érdemes rendelni, mert ha bármi van vele, akkor úgyis rajtuk keresztül kell intézni a garanciát.
  • Carlos
    Amazon. Az a legolcsóbb szerintem még szállítással is.
  • Carlos
    Mondjuk nem biztos, hogy kezébe nyomnám valakinek aki szembejön, hogy mutimeg!

Azt néztem énis, hogy pofátlanul árulják mo-on. 45-ért lehetett kapni a boltban, amikor neten rendelve 25 volt... LoL.
  • tyukol
    Akkor rámegyek a metrózásra! :D De egyébként honnan érdemes megrendelni? Van különbség az árak között?
  • Dzsini
    Van néhány bolt, ahol lehet kapni (ők is megrendelik aztán leveszik róla a regisztrációt és továbbárusítják szép profittal), plusz ha Budapesten a belvárosban mászkálsz vagy metrózol, akkor 2-3 óra alatt belefutsz valakibe, akinek van :)
  • tyukol
    Hát mind1 akkor, majd megoldom valahogy! Köszi a választ!
  • Carlos
    Hát szerintem így nem lehet kapni magyarországon, max csak valami maszek boltban esetleg vaterán használtan.
  • tyukol
    Üdv mindenkinek!
    Érdekelne hogy a Kindle 3-at mely boltokban árusítják? Pusztán csak azért mert szeretném a kezembe venni mielőtt még megveszem.
  • Carlos
    no, megrendelted?
  • flashpointer
    hű keményen néz ki, azt hiszem hétfőn be is rendelek egyet, köszi szépen nagoyn segítőkészek vagyok (:
  • Dzsini
    Igen, a konvertált használhatatlan lesz :) a pdf meglepően rendben van, teljesen emészthető, a kereteket még le lehet róla nyírni, és akkor kicsit jobban nagyít alapból.
  • Carlos
    Köszi a tippet, ezt nem tudtam.
    Konvertálás után széthülyül némelyik atomdurva kifejezésnél. (Mobipack creator-ral konvertáltam).
  • Dzsini
    alt+shift+G -vel csinál .gif screenshotot, én most konvertálom mobi-ba, hogy az megtartja-e a formázást.
  • Carlos
    Előre is bocs a szar képért:

Egy picit picik a betűk de (nekem) még nem vészes.
  • flashpointer
    itt egy amiben van pár példa:

http://www.2shared.com/document/KCaAj1bs/Termodinamika.html

pl 19-28-29-31-32-33 oldalon vannak matematikai kifejezések, érdekelne hogy mind megy e ugyanolyan formában mint ahogy megnyitom itt :)
    meg a 35. oldali ábra!
  • Carlos
    Épp javasolni akartam, hogy tolj fel egy próbadoksit amiben minden van amit szeretnél megjeleníteni és megnézzük.
  • Dzsini
    A hivatalos állítás az, hogy teljeskörű Unicode támogatása van, tehát ami ott van, és be lehet írni ebookba, azt meg tudja jeleníteni. Görög betűket láttam már, alsó, felső indexet szintén. A matematikai ábrákat így elsőre elpasszolom, attól is függhet, hogy az ilyen dokumentumok grafikus vagy szöveges formában tárolják az ilyen szövegrészeket. Ha grafika, akkor nem lesz vele gond (legfeljebb nagyítás terén kényelmetlen), ha szöveg, akkor ki kellene próbálni, hogy konvertálható-e veszteség nélkül Kindle-kompatibilis formátumra.

Ha tudsz feltölteni valahova ilyen szöveges próbadokumentumokat, akkor ki tudjuk próbálni.
  • flashpointer
    Hali, készülök venni egyet és lenne pár kérdésem:
    Görög abc betűit meg tudja jeleníteni?
    Matematikai jelek jól megjelennek? integrálás, gyökjel, ilyesmi
    Alsó-felső indexeket tudja kezelni?
    köszi!
  • Dzsini
    Az megint más kérdés, én sem örülök neki :)
  • Carlos
    valót mondasz, de ez akkor is kibaszás. Szerintem.
  • setuh
    Hat igen van benne vmi,de ezeket az apro online programokat megosztani a nagy neppel megse hinnem h veszteseggel jarna nekik,esetleg tul keves nyereseggel es ezert lustak megcsinalni vagy nem is erdekli oket.
  • Dzsini
    Azt gondolom te is tudod, hogy ilyet (még jogi nyelven) sem írhat az internet egyik legnagyobb látogatottságú weboldalának, és a világ legnagyobb online áruházának tulajdonosa.

Egyébként könnyen lehet, hogy ha erőlködtek volna, akkor nem sikerült volna megállapodniuk az EU mobilszolgáltatókkal az általuk (illetve az AT&T által) fizetett 3G-ről, vagy letiltják az importot jogászék (ahogy majdnem sikerült néhány telefonnal megcsinálni szabadalmi pereskedés miatt). Eléggé biztos vagyok benne, hogy az EU piacon is a legtöbb profitot próbálják meg összehozni (ők sem hülyék), de nem fogják szórakoztatni a jogászokat pár dollár plusz haszon kedvéért.
  • Carlos
    Ellenben ha lenne egy olyan license agreement, hogy az amazon leszar mindent nem segít, oldd meg magad, és amúgyis a te hibád, akkor nyomhatnák EU-ban is. És aki így is megveszi az megveszi, akinek nem tetszik nem.
    Oder?
  • Dzsini
    Rengeteg jogi hercehurca van/lenne körülötte, nem véletlenül töredéke sincs az EU bolt az US-hez képest. Nem állnak le szórakozni az összes ország összes kiadó és jogvédő hivatalával, hogy ez meg az bekerülhessen a boltba, amihez képest kevés lenne az eladásokból származó bevétel, mert kicsi a vásárlókör. Valószínűleg ugyanez van a szoftverekkel is, és mert a Kindle szoftverek ingyenesek - ott a készítőkkel kell lemeccselni, hogy nekik milyen jogosítványaik és lehetőségeik vannak US zónán kívül értékesíteni szoftvereket, ki hogy és miért fizeti az esetleges díjakat. Tehát könnyen előfordulhat az is, hogy káruk lenne abból, ha elkezdenék az EU értékesítést.

A support pedig EU-ban jóval kisebb, minden problémával telefonálni kell, megbeszélni velük ezt-azt, utána az oda-vissza postázást is állják, stb. - sok a nyűg a számukra tengeren túli vásárlókkal, és amíg nincs megfelelően nagy fizetésre hajlandó bázis (aki már most is vásárol az EU vagy más boltból), addig nem fognak fejleszteni a dolgokon, nem éri meg nekik - jelenleg övék az US e-book piac kb. 2/3-a, azzal elég jól elvannak :)
  • setuh
    Hat igen ,de abbol semmi karuk nem lenne ha kozze tennek igy eu-ban is,nem kell tobbnyelvu legyen, a support meg ott van ugyanaz mint az amcsiknak.
  • Dzsini
    Nincs, nekem teljesen jó így is arra, amire vettem (könyveket olvasni).

Amúgy azért nincs EU bolt, mert az Amazon alapvetően amerikai cég, és egyelőre nem fognak nyűglődni egy pici, kevés hasznot hozó, többnyelvű piaccal (személyes support, többnyelvű művek, ilyesmik). Azt sem értik sokan, hogy miért vállalják világszerte a kiszállítást, se a B&N, se mások nem fizetnek ennyi pénzt majdnem feleslegesen.
  • setuh
    Hat jailbreakelni nem nagyon akarnam...akkor varunk hatha majd itt is elerheto lesz,nem ertem,egy letoltheto proginak miert kell megszabni h hol elerheto,mocskos amcsik.Amugy neked jailbreakelve van?
  • Carlos
    Tyű, pedig ez nekem is jó lett volna!!! 1 dollárt még fizettem is volna érte!
  • Dzsini
    Jailbreakkel lehet másik notepad-funkcionalitású programot rátenni, sajnos az amazonos (akár ingyenes) szoftverek csak amerikai címmel regisztrálva elérhetők.

... elvekben nincs akadálya, hogy átállítsd az Amazonos regisztrációd másik régióra, de azt írják, hogy ilyen esetekben kérhetnek valamilyen írásos (szkennelt) bizonyítékot arra, hogy te valóban odaköltöztél (lakcímkártya, ilyesmik).
  • Teppik Amon
    amazonon:
    "This product is currrently only available in the U.S. Market. We are hoping to eventually make it available internationally.”
    amúgy 1 dollár. Simán megvettem volna ha lehetne :\
  • setuh
    Kene ez a progi notepad a kindle-re de innen jelenleg nem letoltheto.Esetleg,valaki tud vmi hasonlot vagy ezt mashol ahonnan le tudom tolteni?
  • Gnome
    Érdekelne itt valakit egy alig használt karcmentes Kindle DX bőrtokkal?
  • Carlos
    Mobipocket creator-t használok.
    Ez tud doc-ot pdf-et is prc-be konvertálni úgy, hogy módosíthatod a metadata-t és cover-t adhatsz hozzá, tartalomjegyzéket csinálhatsz, stb.
    Free tool, igen hasznos.
  • setuh
    Vegul primitiv modszerrel oldottam meg;ctrl+a->ctrl+c->ctrl+v be a notepadbe es azt alakitottam,mondjuk aszem azt mar nem is kell demegiscsakhatha
  • Dzsini
    Én több sikert értem el a rendberakott doc -> html -> mobi iránnyal, jobban megmaradtak a fejezetjelölések és ilyesmik

esetleg még így is, plusz segítség a rendberakáshoz
  • lammaer
    Ha emlékeim nem csalnak, csinálja a doc-ból wordben RTFet, és azt már lehet etetni mindennel.

A doc a microsoft saját házi "szabványa", nem univerzális open szabvány, ezért nem támogatja sok szoftver.
  • setuh
    Doc-ot mien konvertaloval lehet atalalkitani Mobi-ba,mert a Calibre nem tudja.
  • OMagus
    köszi, nem tervezem... csak legyenek páran online, hogy legyen motivációm...
  • setuh
    Nem rosz koszi,ne hagyd abba a fejlesztest ;).