928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
  • Carlos
    meg azért fehér szín? buzievagy?
    Mondjuk a lányoknak biztos tetszik...
  • Dzsini
    A Nook Touch mellé megjelenik a harmadik ártámogatott olvasó:
    iRiver Story HD

Beépített Google könyvesbolt, 768x1024-es, 6 colos képernyő nagyobb kontrasztaránnyal, mint a Kindle vagy a Nook Touch, és 140 dolláros árcímke.

viszont ha az a középső hangosan kattogó izé az egyetlen mód a lapozásra, akkor azért elbeszélgetnék a dizájnerekkel...
    link 1, link 2
  • Carlos
    Köszi, meggyőztetek, akkor majd nekiállok regelni. :)
  • Dzsini
    Plusz tele van a net legális, ingyenes vagy szabadon elérhető könyvekkel - ezek közül mindet át kellene nézniük, indexelni, az általad esetleg más formátumból konvertált könyvekkel összevetni szöveg szerint, ha egyezés van, akkor kideríteni, hogy a saját nyelveden esetleg elérhető-e a könyv elektronikusan vagy papír alapon, majd megkérdezni téged, hogy legális tulajdonosa vagy-e XY szövegnek, vagy annak valamilyen változatának. Leglalább 5 millió Kindle aktív jelenleg szerte a világon - ha csak a vásárlók fele költ néhány dollárt kiegészítőkre és könyvekre az Amazonnál, már akkor a világ egyik legnagyobb (és az USA 2/3) piaca az övék (és már stabilan több ebookot adnak el, mint papírkönyvet).

Nem fognak néhány (elenyészően kevés a teljes piachoz képest) olyan bolonddal szórakozni, akik nem legális könyveket olvasnak, mert bármelyikük vásárolhat hirtelen felindulásból tőlük is, pár gombnyomással. Ugyanezért nem pörögnek a garanciális ügyintézésen sem, jobban megéri nekik lendületből küldeni a cserepéldányt, mint szívatni a vásárlót.
  • QuippeR
    én sem. mint mondtam, az amazonról eddig egyszer töltöttem könyvet, de elárulom, nem egy könyv van a gépemen, de még csak nem is tíz.
  • lammaer
    Carlos ne parázz, én is a torrentboltban veszem a könyveket. Amazonról eddig a használati utasitás meg 2-3 0$os könyv volt.

Sőt, még azt is megcsináltam, hogy az amazonos email cimen keresztül töltöttem fel valami szürkét, amit még kedvesen át is konvertáltak. És a könyvkommandó még nem tört rám.

Szóval nopara, ők csak adják a Kindlét és remélik hogy veszel is tőlük vmit később :)
  • Dzsini
    Magyarországon a használatban levő olvasók kb. fele Kindle - ezeken van bőségesen olyan könyv, amelyet nem az Amazon boltjából vásároltak (nekem sok olyan is, amit igen, de ez más kérdés :) )

A feltöltés szabad (USB-n át mindenféle varázslás nélkül megoldható), betölti az alap szoftver a többféle formátumban készült könyveket (.epub-ot nem). A Mobipocket Creator ingyenesen letölthető, és az általad szkennelt/gépelt szövegeket Kindle-kompatibilis formátumra hozhatod azzal is, vagy akár Calibre-vel is. Honnan feltételezhetik szerinted, hogy az eszközön levő fájlok közül valamelyiknek nem vagy jogos tulajdonosa? És hogy bizonyíthatnák, hogy tényleg nem vagy az?
  • Carlos
    No de én nem az amazonról töltöm a könyveket ingyen, tetszikérteni? :)
  • QuippeR
    én eddig egyedül a Bűn és bűnhődést töltöttem le ingyen az amazontól (illetve ma érkezik majd az éterből az A Dance with Dragons), de eddig nem törték be kopasz kommandósok a bejárati ajtómat.
  • Carlos
    Mondjuk a screensaver reklámok elég jól néznek ki. :)
  • Dzsini
    Csak az Egyesült Államokban lehet reklámos változatot venni, és amúgy nagyon normálisan van megoldva a reklámozás - csak a képernyővédők között vannak, és a főképernyőn alul egy sávban ízléses reklámok.

• Carlos
    Nem a reklámos változatot vettük, hülyét is kapnék ha spamolnának baromságokkal. :)

Szóval akkor lehet nyugodtan regelni, nem kötnek bele az ncore-os (és egyéb) könyvekbe...
  • Dzsini
    Egyrészt a teljes forráskódja elérhető a Kindle szoftvernek, ha bármi ilyesmi lenne benne, már vernék a harci dobokat :)

Egy eset volt, mikor az 1984 könyvet utólagosan törölték az eszközökről, mert a kiadó megvonta tőlük a terjesztés jogát, de abból is ha le volt mentve a gépre, simán visszamásolhattad, és azóta szerződésben rögzítették (és frissítették a szoftvert), hogy ilyen ne történhessen még egyszer.

Olvasni én is szoktam sok mindent, de azért érdemes a fikciót és a valóságot elválasztani :) A whispernet nem arra van kitalálva, hogy könyvek valódiságát ellenőrizgessék, vagy akadályozzák a jailbreaket - egyetlen változat nincs feltörve, a reklámokkal támogatott változat, de ott az eddigi töréseket készítő nyilatkozta, hogy azt nem is fogja megnyitni, mert azért kaptad olcsóbban, hogy reklámokat nézegess rajta.
  • Carlos
    Namost mivel mi egyszerre 3at vettünk egy olyan kártyával amit nem ismert az amazon (a tulajnak nincs amazon accountja) ezért mind a 3 unregistered.
  • Carlos
    Naja, csak olvastam már olyat, hogy az amazon beszólt valakinek a ketyeréjén található "mindenféle" cuccok miatt.
  • Dzsini
    Alapból vásárláskor regisztrált a Kindle, innentől nem is értem nagyon a dolgot :)

...igaz tovább is lehet adni, de akkor rögtön a saját accounthoz kötöm, hogy lehessen rá küldözgetni a könyveket/weboldalakat emailben :)
  • lammaer
    Köszi. Meglepő ha ezek tényleg a regisztrációhoz vannak kötve, de mivel hátránya nincs a regisztrációnak, túlélhető :)
  • Carlos
    Nos, pl nem tudtam beállítani az órát. :)
    Nem tudtam "csoportokat" létrehozni amibe a könyveket rámolhatom.

(tegyük hozzá, hogy kábé 3 napja vagyok tulajdonosa)
  • lammaer
    Hmmm... mi nem érhető el ha egy kindle nincs regisztrálva?

(amúgy tényleg semmibe nem kerül a regisztráció, és nem érdekli őket mi van a kindliden :) )
  • Dzsini
    Szerinted miért is adják a konkurenciához képest kb. féláron?

Semmi hátrányod nincs a regisztrálásból.
  • Carlos
    Köszönöm!

Mondjuk gáz, hogy alapfunkciók csak akkor elérhetők, ha regelve van a kindle. :(
  • Dzsini
    Nem foglalkoznak ilyesmivel, nem figyelik, hogy mi van az eszközön (még garanciális ügyintézéskor sem).
    Többek között azért sem, mert akár szkennelhetted is magadnak, vagy vásárolhattad más boltban :)
  • Carlos
    Ok, akkor másik kérdés.

Ha regisztrálom a Kindle-met, és "magam scannelte könyvekkel" pakolom tele, akkor nem fog zargatni az Amazon, hogy milyen könyveket olvasok már?
  • Dzsini
    Lehet, de csak jailbreak után.
  • Carlos
    Én sima tokot rendeltem (Kindle Original) (3-at vettünk összesen) és UPS küldött mélt, hogy megvámolták... ARGH!!! Szemetek!

Egy láma kérdés:
    -Screensaver képeket lehet cserélni, vagy hozzáadni?
  • Dzsini
    A digitalbooks is forgalmaz .prc-ben könyveket (bár egyelőre kísérleti jellegel csak néhányat), de elég korrekt áron.
  • Dzsini
    Vagy körülnézel az ebay.hu -n, ahol a legtöbb helyen hozzáírják a hazánkba történő postázás árát, ami sokszor bizony nulla, vagy 1 euro környéki pénz.
  • Montanosz
    még olyat is kérhetsz hogy ha 5$-s cuccot is kérsz, mondod hogy ennek értékét irják rá, így kevésbé valószínű hogy lenyúlják, és van nyomon követés természetesen (nekem eddig két csomagom tűnt el mindkettő eljutott magyarországig, itt a magyar postán tűnt el)) kaptam kártérítést pár hónap múlva,de ez jól mutatja a balkáni magyarország viszonyait
  • lammaer
    Mindig tanul az ember... majd jobban körbenézek akkor, sok apróságról lemondtam eddig a postaköltség miatt.
  • Montanosz
    van sok helyen free shipping. csak ha EMS-t vagy mit kérsz akkor +32$
  • lammaer
    ebay... + szállítási költség legalább ugyanennyiért, nem?

(csak kérdezem, sose ebayeztem, de a külföldi netes vásárlás rákfenéje a postaköltség, ami ilyen értékű termékeknél többe van mint maga az amit veszel)
  • Dzsini
    ...amikor az ebayről 2000 forintért lehet lámpa nélkülit, 2500 körül lámpás tokot, házibarkáccsal pedig ingyen tokot + 300 forintért lámpát :)
  • setuh
    Nah de jo,hogy en majdnem annyiert vettem egy gyengebb minosegu,lampa nelkulit .
  • Rage47
    Vettem egy lámpás tokot, nem feltétlen a lámpa miatt, de ha már van hozzá, megnéztem mit tud. Nem rossz, de egy külsős lámpa jobb, végső esetben használható ez a kis lámpa is:) Annyi a bajom vele, hogy akárhogy forgatom, egy kis fénypont mindig látszik a képernyőn, de elég fényt ad az egész területre tulajdonképpen. 14.15 font volt szállítással az egész Amazonról.
    Képek
  • Dzsini
    Van, hogyne lenne - amikor az átlagos epapíros olvasó (a Nook Touchtól eltekintve, amit viszont jóval nehezebb és drágább az országba juttatni) 50 ezer fölött van, akkor az angolul nem biztonságosan beszélők és bátortalanok részére megér ennyit, aki pedig üzletet csinál belőle, az majd az Amazonnal megoldja :)
  • lammaer
    Mondjuk apronet is tele van emberekkel akik 36-38-ért adnak el Wifis kindlét instant, raktárról, postaköltséggel.

Egyet még én is eladtam hogy kipróbáljam tényleg van e rá kereslet. De nem irtam oda hogy akciós :)
  • Dzsini
    A boltban kapható e-könyv olvasók között még így is olcsónak számít, és tudni lehet, hogy nagyon sokan nem tudnak / mernek külföldről rendelni, így van piaca az ilyesminek (bár többen morogtak már máshol amiatt, hogy az itt-ott vásárolt DRM-es epub könyvet nem tudták vele beolvasni - de sajnos az értelmező olvasás nem feltétele semmilyen vásárlásnak).

De nem hiszem, hogy a topic olvasói közül kerülnének ki az ilyen vásárlók.
  • lammaer
    Ja, de ha kiirják hogy "akciós" akkor mindjárt megindul mindenkinek a nyálelválasztása.
  • Dzsini
    És minek jó tízezer forinttal többet kifizetni érte csak azért, hogy ne a te accountodra legyen regisztrálva alapból, és ne szállítsák házhoz 3 napon belül?

Ingyen könyvekkel pedig - szintén legálisan - könnyedén fel lehet tölteni például a Kindletékáról vagy a Magyar Elektronikus Könyvtárról.
  • Montanosz
    nem kell messzire menni, a heteknél is most akciós

kindle