Kindle e-book olvasó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ebay... + szállítási költség legalább ugyanennyiért, nem?

(csak kérdezem, sose ebayeztem, de a külföldi netes vásárlás rákfenéje a postaköltség, ami ilyen értékû termékeknél többe van mint maga az amit veszel)

Dzsini
...amikor az ebayrõl 2000 forintért lehet lámpa nélkülit, 2500 körül lámpás tokot, házibarkáccsal pedig ingyen tokot + 300 forintért lámpát 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

setuh
Nah de jo,hogy en majdnem annyiert vettem egy gyengebb minosegu,lampa nelkulit <#falbav>.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Rage47
Vettem egy lámpás tokot, nem feltétlen a lámpa miatt, de ha már van hozzá, megnéztem mit tud. Nem rossz, de egy külsõs lámpa jobb, végsõ esetben használható ez a kis lámpa is😊 Annyi a bajom vele, hogy akárhogy forgatom, egy kis fénypont mindig látszik a képernyõn, de elég fényt ad az egész területre tulajdonképpen. 14.15 font volt szállítással az egész Amazonról.
Képek
Dzsini
Van, hogyne lenne - amikor az átlagos epapíros olvasó (a Nook Touchtól eltekintve, amit viszont jóval nehezebb és drágább az országba juttatni) 50 ezer fölött van, akkor az angolul nem biztonságosan beszélõk és bátortalanok részére megér ennyit, aki pedig üzletet csinál belõle, az majd az Amazonnal megoldja 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mondjuk apronet is tele van emberekkel akik 36-38-ért adnak el Wifis kindlét instant, raktárról, postaköltséggel.

Egyet még én is eladtam hogy kipróbáljam tényleg van e rá kereslet. De nem irtam oda hogy akciós 😊

Dzsini
A boltban kapható e-könyv olvasók között még így is olcsónak számít, és tudni lehet, hogy nagyon sokan nem tudnak / mernek külföldrõl rendelni, így van piaca az ilyesminek (bár többen morogtak már máshol amiatt, hogy az itt-ott vásárolt DRM-es epub könyvet nem tudták vele beolvasni - de sajnos az értelmezõ olvasás nem feltétele semmilyen vásárlásnak).

De nem hiszem, hogy a topic olvasói közül kerülnének ki az ilyen vásárlók.

Ja, de ha kiirják hogy "akciós" akkor mindjárt megindul mindenkinek a nyálelválasztása.

Dzsini
És minek jó tízezer forinttal többet kifizetni érte csak azért, hogy ne a te accountodra legyen regisztrálva alapból, és ne szállítsák házhoz 3 napon belül?

Ingyen könyvekkel pedig - szintén legálisan - könnyedén fel lehet tölteni például a Kindletékáról vagy a Magyar Elektronikus Könyvtárról.

Montanosz
nem kell messzire menni, a heteknél is most akciós

kindle

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

setuh
Nah mukodik,csak ujra kellett tennem a konyveim.
Akarnek meg ratenni magyar felolvasot de lattam h ahoz meg kell hackelni.Esetleg lehet vmi hatulotoje a hackelesnek?

setuh
Foggalmam sincs mi tortent bemasoltam a documents-be elinditottam a kindle-t es egyszeruen eltunt a dokumentumok mappam es vele minden konyvem...

Dzsini
A könyvek közé kell másolni, minden szótár egy-egy könyv, csak speciálisan van megformázva.

setuh
Nekem ez nem akar mukodni,nem jelennek meg csak az angol szotarok.Csak ugy siman fel kell masolni v vmelyik mappaba kell tenni?

A Wifi rohadtul szivja az aksit, amúgy sem arra való. Zenehallgatásról is el tudom képzelni hogy eszi az energiát az olvasás elõl. Konkrétan én is 0 percet hallgattam zenét. Célszerszámom van hozzá (és nem a telefonom 😄 )

setuh
Hat sztem zenehallgatasra boven jo,persze nem elsodleges zenehallgatasi eszkozkent,es ugyanugy emailezni is es felmenni par hirportalra,pl. sg😛.

Rage47
ja jó 😄D
Dzsini

hangerõ, 3,5-es fülhallgató, mikrofon, microUSB, ki-bekapcsoló

Dzsini
Gondolom azért van az alján hangerõállító gomb 😊

(a mikrofon jelenleg nincs használatban a hivatalos firmware-el)

Én idáig összesen kb. 2-3 órát neteztem rajta, és 0 percet hallgattam zenét (és 2 percet a felolvasót) - nem arra találták ki 😊

Rage47
hangerõt lehet állítani zenehallgatáskor?
setuh
Folyamatos bongeszes es egy kis zene mellett kb mennyit birja az aku?

Dzsini
Calibre az egyik legjobb általános könyvkezelõ-konvertálgató program, de ha visszaolvasol egy kicsit ebben a topicban, akkor találsz még ajánlott programot pdf-ekhez.

setuh
Nah koszi minden segitseget meg tippet😉.Talaltam egy Calibre nevu konvertalot pdf-hez,ez okes vagy van ennel jobb is?

Dzsini
Gondolom igen, de nem értek hozzá hogy mûködik ajándékozás meg ilyesmik esetén.

setuh
Nah oke,es akkor a garancia valszeg aktiv nem?

Dzsini
Nyugodtan használhatod, ha konnektorból töltöd, akkor be se jön semmiféle menü, csak a sarokban jelenik meg a töltésjelzõ.

setuh
Es ha hasznalom az ugy nem rontja az akut?

Dzsini
menj be sajátgépbe, és ott nyomj egy eject-et rá, akkor használhatod töltés közben, amúgy pár óra alatt feltölti magát.

setuh
Most azt irja h usb drive mode az ebookon...

setuh
Nah megjott a csomag😄.Egyszeruen szuper ilyen vekony cuccot meg nem is lattam,nagyon jo a tapintasa es a kepernyoje is.
Regisztraltam rajta keresztul amazonon mostmar az irja h kesz regisztralva vagyok,akkor innentol aktiv a garanciam is?
Meg vmi most toltom es irja h hasznalhatom is toltes kozben,de nem enged semmit csinalni,kb mennyi mig feltoltodik?

Dzsini
Regisztráláskor gondolom a Kindle úgyis szinkronizálja a sorozatszámát az Amazonnal, ami alapján pontosan tudják, hogy mikor vásárolták eredetileg.
Ha ügyintézés van úgyis beszélsz velük szóban, elmondod, hogy ajándékba kaptad, és valószínûleg ennyi az egész.

setuh
De akkor nem kell beirjam majd vhova a kodjat vagy akarmilyet a kindle-nek csak regelek amazonra es van garanciam?Nem egeszen ertem...

Ja, ha ez az az aktiválás, akkor tényleg nem ügy. Deregister, aztán register, bepötyögöt az amazonos emailt meg passt azt csá.

Én is adtam már tovább idehaza igy kindlet.

Dzsini
Ha meg nem, akkor 4-5 gombnyomás lekapcsolni az elõzõ regisztrációt 😊 Mindenesetre nem kell aggódni rajta, de ha még nincs, akkor csinálj magadnak egy Amazonos usernevet, hogy mûködjön az emailes küldés és ilyesmik (esetleg vásárolj ezt-azt késõbb).

setuh
Akkor sztem a csavo ugy vette.Mert a tesoja amerikaba van es gondolom ezzel uzletelnek h kuldi a cuccokat.

Dzsini
Elméletileg a vásárlás pillanatában hozzákapcsolják a vásárló regisztrációjához, és elsõ bekapcsoláskor aktiválódik is (persze netközelben), de szabadon lekapcsolható és átadható másnak - az egy év pedig valószínûleg (ahogy írtad) vásárlástól számít.

(talán kivétel, ha ajándéknak veszed, akkor nem regisztrálják elõre)

setuh
Nah erre meg lehet visszaterek ha itt lesz,am azert nem aktivalja o h legyen meg az 1 ev vasarlas utan.

Dzsini
Olyan üzlet ez nekik, hogy nem éri meg szórakozni a vásárlókkal (meg nem is szokás úgy általában).

Rage47
nagyot nõtt a szememben az Amazon most, meg az egész lebonyolítás. bár eddig nem rendeltem tõlük semmit, de már tetszik😊
még a UPS futár is jófej volt😄
Dzsini
Szerintem simán csak kell nyomni egy unregistert a Kindle-n (ha az elõzõ gazdája nem tette), majd hozzákapcsolni a saját Amazonos regisztrációdhoz - onnantól a tied, és kap egy új emailcímet.
(így mûködik, ha el akarod adni a saját eszközödet)

Hát, errõl sajnos nem tudok semmit, többségünk direktbe rendelte az amazonról az International verziót (Európába nem is engedi szállítani az US verziót).

Nem tudom amúgy pontosan mi van a hátterében, nem hiszem hogy vmi adminisztráción kívül bármi gond lehetne vele. Lehet dobnod kéne az amazonnak egy mailt, vagy olvasgatni a FAQ-kat.

setuh
Igen,csak akitol veszem amerikabol hozta,es az elobb beszeltem vele telefonon es vmi oasmiket magyarazott h laptopon keresztul az amazonon kell majd aktivaljam a garanciajat...

Teppik Amon
Nekem a fényképezõgépem usb töltõ feje tökéletes hozzá, hajrá szabványosítás! (a telefonoméval viszont nem megy, pedig ugyan azokat az értékeket tudja :o)

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

ÖÖö.. nemtom milyen adaptora gondolsz. Ha a nemzetközi (international) verziót vetted, ahhoz egy darab USB kábel jár, ezen keresztül lehet tölteni is (vagy ha nagyon akarsz, bármilyen boltban veszel 500-2000 HUF körül egy USBs töltõt)

Garancia csak van, nincs mit rajta aktiválni.

setuh
Nah en is megrendeltem.Holnap hozza a futar.Nincs hozza csak amerikai adaptor,hol tudnek venni eus szabvanyut?Es miutan megvettem a garanciat h tudom aktivalni?

Rage47
ah köszi
Lehet egyszerûbb az amazon.co.uk-n nézni vmi nem gyári tokot (nem kell új accountot csinálnod, a .com-os jó itt is), onnan szállítanak ide is tokot 😊

Én egy ilyet vettem, ugyan most kicsit drágább mint annó

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003M4QWG2/ref=oss_product

De ha beirod hogy kindle 3 case, listáz egy csomót, 3.90 Fonttól kezdve.

Rage47
15-én vettem, 17-én már írt a vám, hogy megvan a cucc. Ma jött a futár. Nagyon szuper cucc, rég vettem ilyen jó ár/értékû kütyüt😊 Most nézek valami tokot hozzá ebayen. Sokat segített ez a topik is a döntésben😊
Sok örömet nem okoz hogy válaszolhatok egy fórumban 😊

Amúgy teljesen jó a kütyü, csak - mint már mondtam - nem képregények és scannelt PDFek olvasására, hanem regényekre/novellákra.

Dzsini
Eleget olvastam róla elõtte, hogy tudjam mit veszek, így igen. Azt és úgy tudja, amire szükségem van.