928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
  • l0b1g
    köszi szépen. közben olvastunk a témáról bővebben, ha a 3G-t használja, akkor 99 centbe kerül megabájtonként.
  • Dzsini
    A sima @kindle.com -os cím 3G-s kapcsolat esetén kerül pénzbe, ha wifis eszközöd van, akkor mindegy. Ha 3G-s, akkor ajánlott csak a @free.kindle.com-os címet használni
  • Teppik Amon
    én a sima kindléset használom (igaz wifivel) de nem vettem észre hogy pénzbe került volna, pedig küldtem már rá pár féle formátumot.
  • l0b1g
    sziasztok!

ha a kindle-re emailben (né[email protected]) küldök könyvet, akkor az pénzbe kerül?
    mert van egy né[email protected] megoldás is, ami csak wifi-s letöltést engedélyez.

köszi!
  • C7
    Nem tudom, teljesen idevaló-e, de: Magyarországon lehet kapni valahol lehetőleg 50000 forint körül/alatt olyan e-book olvasót, amibe jegyzeteket is lehet írni? (Nem feketén, áfás számla kéne róla.)
  • Teppik Amon
    most kerestem én is. 93 hozzászólás szintúgy tőled :D
  • Dzsini
    Mivel a könyvben sincs pontosan leírva a kinézete, így...
  • Carlos
    Sőt szerintem meg a Kindle a Galaxis útikalauz stopposoknak (majdnem).

Csodálkozom, hogy nem csinált még senki olyan design-ú könyvolvasót ami arra hajaz (nem a tok! hanem a kütyü).
  • lammaer
    A használati utasítás az amazon honlapján is megtalálható.

kindle troubleshooting
  • hungary
    A Stra Treak Voyegeren a zürhalyósok mászkálnak folyton Kindle-val.
    vagy Nem?
  • hungary
    Viszont ha nincs ez a kütyü, sose tudom meg, hogy a haverom kiköpött A.Dumas. :))
  • Dzsini
    Ha már rajta van, illett volna esetleg elolvasni is, nem csak örülni neki, hogy rajta van, majd utólag panaszkodni :)
  • hungary
    viszont a hasznélati utasitás rajta van. Hogyan olvassam el, ha nem tudtam bekapcsolni?

:))
  • Dzsini
    Hát igen, nem véletlenül adnak hozzá használati utasítást :) és nem véletlenül experimental a böngészője.
  • hungary
    wow, íííímádom....
  • hungary
    hálás köszönet. most bootol
  • hungary
    köszi, megpróbálom
  • Carlos
    There are reports that Kindle 3 firmware has some bugs for which it freezes or crashes. Kindle 3 doesn’t have keyboard reset. That’s why we’ve to use power button to reset it. Here is the way you can reset (not factory reset) or restart your Kindle 3:

-Remove your Kindle 3 from the power source if it’s connected.
    -Slide the power switch to the right and hold it there.
    -Count to 15 as if you’re counting seconds, and remember to hold switch in-place for for 15 seconds.
    -Release the switch now.
    At this point nothing will happen, but don’t panic. That’s normal. The screen will be blank for 30 seconds, and then the Kindle will restart.

Remember: If you only hold the Power button to the right for 5 to 10 seconds it’ll just turn the unit OFF. You have to hold the power button to the right for at least 15 seconds.
  • hungary
    Idáig csont nélkül működött.

A browserrel éppen böngésztem, amikor eltünt a felső része a képernyőnek és kiírta, hogy fejlesztés alatt.

hosszabb nyüstölés után megjelent a nyíl és sikerült is vele mozogni, de már nem.

Próbáltam kikapcsolni, nagy nehezen sikerült.

Próbáltam bekapcsolni -- és a "hiányos" böngésző jelent meg. Megfagyva.

sikerült újra kikapcsolni.

az usb kábelt sem veszi észre.

Most mihez kezdjek?
    Hogyan lehet reszetelni?
  • Carlos
    Lentebb találsz egy képet egy pdf-ről amit én csináltam.
    A jegyzetelésnél kijelölöd a szöveget, majd kiválasztod mit szeretnél csinálni vele.
    A kijelölt sorok egy txt-be kerülnek amivel aztán simán azt teszel amit akarsz.
    Adapterre szerintem nincs szükség, USB-ről feltölteni csontra lemerült állapotról kábé 2-3 óra.
  • Egerwin
    Tervezek venni én is egy kindlét, de lenne pár kérdésem:
    Hogyan működik a jegyzetelő funkciója? Alá lehet benne húzni szövegrészeket (kijelölni és elmenteni a kijelölést) és az adott oldalhoz jegyzetet készíteni, amit később bármikor elő lehet hívni? Tankönyveket is jól megjeleníti pl.: matematikai operátorok, informatikában használatos operátorok, logikai kvantorok, programok forráskódja?
    Írtátok, hogy a pdf-et nem annyira szereti ez miben nyilvánul meg, illetve mivel lehet orvosolni a problémát? Adaptert azt gondolom elég, ha egy mezei elektronikai boltban veszek hozzá.
    Utolsó kérdésem egyenlőre még az volna, hogy a szállítási díj mennyi?
  • Dzsini
    Itt a topicban, és az SG fórum E-book topicjában olvasgass vissza.
  • l0b1g
    sziasztok!

úgy döntöttem én is beszerzek egy kindle-t és egy olyan kérdésem lenne, hogy honnan tudnék letölteni magyar nyelvű könyveket. biztos van valami remek kis torrent oldal vagy egyéb erre a célra csak még nem találtam meg.

köszi!
  • Dzsini
    nekem a kedvencem egy olyan könyv, amelyikből egyetlen egy változat kering a neten (kerestem már sokszor, sok helyen), ahol a szövegfelismerő az egyben szkennelt két oldalakat együtt kezelte, tehát a bal oldal első sora után a jobb oldal első sora jön, utána bal oldal második és így tovább - és mivel előfordul, hogy vannak pl. kihagyott sorok, így gyakorlatilag kézzel kellene szétbontogatni...
  • lammaer
    A sorkihagyást meg az oldalszámozást regular expressionokkel tényleg nagyon jól ki lehet irtani calibrében, és az elválasztásokra is tudsz megoldást csinálni. Vagy html-be átkonvertálva Search and REplace toolokkal, ha a regexp nem megy jól.

Leginkább azonban a forrosfájl scannelési és a felismertetési minősége a mérvadó - nekem volt már olyan, hogy inkább kerestem egy másik verziót az adott műből, mert katasztrófális volt az első változat.

Viszont általában 30 perc babrálással pofásra lehet hozni egy könyvet (pdf-ből való konverziónál pl ki szoktam kapcsolni a képek áthozását - sok esetben a lapszélek meg a lap teteji motivumok bekerülnek képként a PDFbe, azt teljesen meghibban tőle a konverzió).
  • Dzsini
    A Calibre konvertálója elég jól konfigurálható, azzal ki lehet pucolni az ilyesmik nagyobb részét, bár egy kis scriptelési tudás, gyakorlat kellhet hozzá (vagy a Calibre fórumban körül kell nézni)..
  • Teppik Amon
    szerinte próbáld ki hogy elküldöd a pdf-et a kindlés címedre, a subjectbe meg írd hogy convert. hátha.
  • setuh
    Tenyleg,meglehet azt oldani valahogy esetleg mas konvertaloval,h ha pdf-bol csinalok mobit,ne legyenek benne oan hibak mint a rosz elvalasztas,neha egy szo egy sorba,oldalszamozas az oldal kozepen meg szinte minden bekezdes kozott vagy parbeszed kozott 2-3 sornyi kiahagyas?
  • Carlos
    Énis sokkal többet olvasok amióta megvan!
    Warhammer 40K teljes univerzum így csak pár deka, nem 1 kiló, Galaxis útikalauz szintén... :)
  • flashpointer
    amint lesz időm próbálgatni meglesek mindent, köszi a tippeket =)
    Ennek ellenére nagyon tetszik a kütyü, hiánypótló volt.
  • Carlos
    Ha képként scanneled, akkor esélytelen.
    Eressz rá egy szövegfelismerőt.
  • flashpointer
    calibrét próbáltam, legtöbb olvasnivalóm pdf, elég érdekesen számozza az oldalakat utána. A szkennelt pdfeket esélytelen elolvasni normálisan? Csak zoomolgatva?
  • Carlos
    Ajánlott toolok:
    Calibre
    Mobipocket Creator

Mindkettő nélkülözhetetlen szerintem.
  • flashpointer
    Aha, még pénteken hajnalban, hétfő reggel kitöltöttem a papírt, délutánra már a kezemben volt :)
    Most ismerkedek vele, de a konvertálással lesznek még problémák úgy érzem :/
  • Dzsini
    Nem biztos, többen futottak már úgy neki, hogy azt hitték jó lesz mindenes netes eszköznek okostelefon vagy tablet helyett, letöltögetni ezt-azt, chatelni, stb. (főleg a 3G változat). Ezért írtam, hogy arra igen csak korlátozottan alkalmas.
  • lammaer
    Gondolom ebook olvasót akar venni, nem ? :)
  • setuh
    Ha szeretsz olvasni,ezt egyenesen imadni fogod :D.
  • Dzsini
    Attól függ mit vársz el tőle - könyvet (pdf-et kevésbé, a többit jobban) olvasni jó, netezni igencsak módjával, tehát ne tablet helyett vedd :)
  • lammaer
    Nem bizony!
  • Carlos
    hidd el, nem fogsz. :)