928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
-
l0b1g #328 köszi szépen. közben olvastunk a témáról bővebben, ha a 3G-t használja, akkor 99 centbe kerül megabájtonként. -
#327 A sima @kindle.com -os cím 3G-s kapcsolat esetén kerül pénzbe, ha wifis eszközöd van, akkor mindegy. Ha 3G-s, akkor ajánlott csak a @free.kindle.com-os címet használni -
#326 én a sima kindléset használom (igaz wifivel) de nem vettem észre hogy pénzbe került volna, pedig küldtem már rá pár féle formátumot. -
l0b1g #325 sziasztok!
ha a kindle-re emailben (né[email protected]) küldök könyvet, akkor az pénzbe kerül?
mert van egy né[email protected] megoldás is, ami csak wifi-s letöltést engedélyez.
köszi! -
C7 #324 Nem tudom, teljesen idevaló-e, de: Magyarországon lehet kapni valahol lehetőleg 50000 forint körül/alatt olyan e-book olvasót, amibe jegyzeteket is lehet írni? (Nem feketén, áfás számla kéne róla.) -
#323 most kerestem én is. 93 hozzászólás szintúgy tőled :D -
#322 Mivel a könyvben sincs pontosan leírva a kinézete, így...
-
#321 Sőt szerintem meg a Kindle a Galaxis útikalauz stopposoknak (majdnem).
Csodálkozom, hogy nem csinált még senki olyan design-ú könyvolvasót ami arra hajaz (nem a tok! hanem a kütyü). -
lammaer #320 A használati utasítás az amazon honlapján is megtalálható.
kindle troubleshooting -
#319 A Stra Treak Voyegeren a zürhalyósok mászkálnak folyton Kindle-val.
vagy Nem? -
#318 Viszont ha nincs ez a kütyü, sose tudom meg, hogy a haverom kiköpött A.Dumas. :)) -
#317 Ha már rajta van, illett volna esetleg elolvasni is, nem csak örülni neki, hogy rajta van, majd utólag panaszkodni :) -
#316 viszont a hasznélati utasitás rajta van. Hogyan olvassam el, ha nem tudtam bekapcsolni?
:)) -
#315 Hát igen, nem véletlenül adnak hozzá használati utasítást :) és nem véletlenül experimental a böngészője. -
#314 wow, íííímádom.... -
#313 hálás köszönet. most bootol -
#312 köszi, megpróbálom
-
#311 There are reports that Kindle 3 firmware has some bugs for which it freezes or crashes. Kindle 3 doesn’t have keyboard reset. That’s why we’ve to use power button to reset it. Here is the way you can reset (not factory reset) or restart your Kindle 3:
-Remove your Kindle 3 from the power source if it’s connected.
-Slide the power switch to the right and hold it there.
-Count to 15 as if you’re counting seconds, and remember to hold switch in-place for for 15 seconds.
-Release the switch now.
At this point nothing will happen, but don’t panic. That’s normal. The screen will be blank for 30 seconds, and then the Kindle will restart.
Remember: If you only hold the Power button to the right for 5 to 10 seconds it’ll just turn the unit OFF. You have to hold the power button to the right for at least 15 seconds. -
#310 Idáig csont nélkül működött.
A browserrel éppen böngésztem, amikor eltünt a felső része a képernyőnek és kiírta, hogy fejlesztés alatt.
hosszabb nyüstölés után megjelent a nyíl és sikerült is vele mozogni, de már nem.
Próbáltam kikapcsolni, nagy nehezen sikerült.
Próbáltam bekapcsolni -- és a "hiányos" böngésző jelent meg. Megfagyva.
sikerült újra kikapcsolni.
az usb kábelt sem veszi észre.
Most mihez kezdjek?
Hogyan lehet reszetelni? -
#309 Lentebb találsz egy képet egy pdf-ről amit én csináltam.
A jegyzetelésnél kijelölöd a szöveget, majd kiválasztod mit szeretnél csinálni vele.
A kijelölt sorok egy txt-be kerülnek amivel aztán simán azt teszel amit akarsz.
Adapterre szerintem nincs szükség, USB-ről feltölteni csontra lemerült állapotról kábé 2-3 óra. -
Egerwin #308 Tervezek venni én is egy kindlét, de lenne pár kérdésem:
Hogyan működik a jegyzetelő funkciója? Alá lehet benne húzni szövegrészeket (kijelölni és elmenteni a kijelölést) és az adott oldalhoz jegyzetet készíteni, amit később bármikor elő lehet hívni? Tankönyveket is jól megjeleníti pl.: matematikai operátorok, informatikában használatos operátorok, logikai kvantorok, programok forráskódja?
Írtátok, hogy a pdf-et nem annyira szereti ez miben nyilvánul meg, illetve mivel lehet orvosolni a problémát? Adaptert azt gondolom elég, ha egy mezei elektronikai boltban veszek hozzá.
Utolsó kérdésem egyenlőre még az volna, hogy a szállítási díj mennyi?
-
#307 Itt a topicban, és az SG fórum E-book topicjában olvasgass vissza. -
l0b1g #306 sziasztok!
úgy döntöttem én is beszerzek egy kindle-t és egy olyan kérdésem lenne, hogy honnan tudnék letölteni magyar nyelvű könyveket. biztos van valami remek kis torrent oldal vagy egyéb erre a célra csak még nem találtam meg.
köszi! -
#305 nekem a kedvencem egy olyan könyv, amelyikből egyetlen egy változat kering a neten (kerestem már sokszor, sok helyen), ahol a szövegfelismerő az egyben szkennelt két oldalakat együtt kezelte, tehát a bal oldal első sora után a jobb oldal első sora jön, utána bal oldal második és így tovább - és mivel előfordul, hogy vannak pl. kihagyott sorok, így gyakorlatilag kézzel kellene szétbontogatni... -
lammaer #304 A sorkihagyást meg az oldalszámozást regular expressionokkel tényleg nagyon jól ki lehet irtani calibrében, és az elválasztásokra is tudsz megoldást csinálni. Vagy html-be átkonvertálva Search and REplace toolokkal, ha a regexp nem megy jól.
Leginkább azonban a forrosfájl scannelési és a felismertetési minősége a mérvadó - nekem volt már olyan, hogy inkább kerestem egy másik verziót az adott műből, mert katasztrófális volt az első változat.
Viszont általában 30 perc babrálással pofásra lehet hozni egy könyvet (pdf-ből való konverziónál pl ki szoktam kapcsolni a képek áthozását - sok esetben a lapszélek meg a lap teteji motivumok bekerülnek képként a PDFbe, azt teljesen meghibban tőle a konverzió). -
#303 A Calibre konvertálója elég jól konfigurálható, azzal ki lehet pucolni az ilyesmik nagyobb részét, bár egy kis scriptelési tudás, gyakorlat kellhet hozzá (vagy a Calibre fórumban körül kell nézni).. -
#302 szerinte próbáld ki hogy elküldöd a pdf-et a kindlés címedre, a subjectbe meg írd hogy convert. hátha. -
#301 Tenyleg,meglehet azt oldani valahogy esetleg mas konvertaloval,h ha pdf-bol csinalok mobit,ne legyenek benne oan hibak mint a rosz elvalasztas,neha egy szo egy sorba,oldalszamozas az oldal kozepen meg szinte minden bekezdes kozott vagy parbeszed kozott 2-3 sornyi kiahagyas? -
#300 Énis sokkal többet olvasok amióta megvan!
Warhammer 40K teljes univerzum így csak pár deka, nem 1 kiló, Galaxis útikalauz szintén... :) -
#299 amint lesz időm próbálgatni meglesek mindent, köszi a tippeket =)
Ennek ellenére nagyon tetszik a kütyü, hiánypótló volt. -
#298 Ha képként scanneled, akkor esélytelen.
Eressz rá egy szövegfelismerőt. -
#297 calibrét próbáltam, legtöbb olvasnivalóm pdf, elég érdekesen számozza az oldalakat utána. A szkennelt pdfeket esélytelen elolvasni normálisan? Csak zoomolgatva? -
#296 Ajánlott toolok:
Calibre
Mobipocket Creator
Mindkettő nélkülözhetetlen szerintem. -
#295 Aha, még pénteken hajnalban, hétfő reggel kitöltöttem a papírt, délutánra már a kezemben volt :)
Most ismerkedek vele, de a konvertálással lesznek még problémák úgy érzem :/ -
#294 Nem biztos, többen futottak már úgy neki, hogy azt hitték jó lesz mindenes netes eszköznek okostelefon vagy tablet helyett, letöltögetni ezt-azt, chatelni, stb. (főleg a 3G változat). Ezért írtam, hogy arra igen csak korlátozottan alkalmas. -
lammaer #293 Gondolom ebook olvasót akar venni, nem ? :) -
#292 Ha szeretsz olvasni,ezt egyenesen imadni fogod :D. -
#291 Attól függ mit vársz el tőle - könyvet (pdf-et kevésbé, a többit jobban) olvasni jó, netezni igencsak módjával, tehát ne tablet helyett vedd :) -
lammaer #290 Nem bizony! -
#289 hidd el, nem fogsz. :)