928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
  • Dzsini
    Több fórumos bejegyzés van már rá sok helyről - vagy azonnal oda kell adni a futárnak, és ők rögtön visszaviszik, vagy (ha épp nem sikerül odaadni), fel kell adni nekik valamilyen módon, és a feladási számlát beszkennelve eljuttatni nekik, és beérkezés után jóváírják nálad a postázás díját.

...aztán kipucolják a problémás eszközt, leformatálják, és 99 USD-ért az Egyesült Államokban árusítják refurbished (felújított) címkével :)
  • lammaer
    Majd ird meg hogy ment a garis ügyintézés. Úgy rémlik, még a visszapostázást is állják.

• Carlos
    Megjött a válasz. Igen, fel kell őket hívnom.
    Ma este akkor ezt megejtem...
  • Carlos
    angollal nincs gond.
    És nem ültem rá, nem ejtettem el és még csak kádba se esett.
    Tehát ez egy valid hiba, nem sumákolás.
  • Dzsini
    Ha garanciás csere jön, akkor úgyis neked kell felhívnod őket, úgyhogy készítsd be az angoltudásod :) (és természetesen nem ejtetted el, nem fürdetted meg, nem ültél rá, stb...)
  • Carlos
    amazon supportnak az amazon/kindle/support részlegen irtam mélt.
    Megirtam nekik, hogy milyen mail cimen és telefonszámon érnek el. Szóval meglátjuk. Amúgy énis arra nyanakszom, hogy ott a gomb környékén akadt el valami, mert a két probléma egyszerre jelent meg.
  • Dzsini
    bőven lehet, hogy az a pöcök beragadt, és azt nem tudja lekezelni a lelke - én Amazonnal telefonálás (gariztatáshoz kell, ajánlott a GMail-en át ingyenesen megoldani) előtt megnézném.
  • Carlos
    Ezt azért nem tartom valószínűnek, mert amikor rádugod az usb-re, akkor elkezdi a géped tölteni és be is kapcsol.
    De az enyém nem. Nem tölti a gép, a gép nem ismeri fel, mint meghajtó, stb...
  • Dzsini
    egy apró pöcök van benne, ami a ki-bekapcsolásért felel - lehet, hogy ez a ragacs becsúszott oda is, és beragadt... műanyaggal vagy körömmel megpróbálhatod felhajtani az alján, hogy megnézd.
  • Carlos
    Tipp, hogy az enyémnek mi baja lehet?
  • Dzsini
    Akkor majd kinyitom és kipucolom :) Egyelőre nagyon szépen helyrehozta, a sűrített levegő szerintem nem nagyon jut be ott a passzentos részen.
  • lammaer
    Bár gondolom tapasztalatból beszélsz (szóval biztos működött) olajat nem öntenék bele - mivel az megköti a port, így hamarosan jó kis poros/olajos "massza" lehet belőle a kapcsoló körül.

Sűrített levegős fúvatásról olvastam még mint javaslat.
  • Dzsini
    ...találtam viszont egy Kindle ivójátékot :)

"Not long after I got mine, it went sticky after one evening playing the Emily Dickinson Roulette drinking game with friends. Flip the switch and take a sip - if the haunted face appears you must down the whole drink in sheer terror (default screensavers for hard mode).
    Two weeks later it magically unstuck itself again."
  • Dzsini
    ha nem sérted fel a felszínét, akkor nem jönnek rá (persze én sem kezdtem felfeszegetni) :) - egy csepp nagyon finom olaj nálam megoldotta a dolgot, és az biztosan nem kezdi ki a műanyagot

gyakori esemény amúgy, valami ragacs keveredik oda (talán belülről)
  • Carlos
    szerintem az garivesztéssel jár (kipattintás). Én nem merném amig garis. :)
  • Dzsini
    Egy csepp, lehetőleg ásványi olajat kell belerakni (nekem ez is helyrerázta teljesen), vagy kinyitni (pattintós körbe a tok) és kipucolni a ragacsot belőle.
  • lammaer
    Nekem is most volt egy ilyen gomb beragadó periódus (áprilisi kindle).

Egy idő óta egyre nehezebben kapcsolt be és csúszott vissza a helyére. Akkor megijedtem, de utánaolvastam, és ez egy design feature, ha vmi kis kosz kerül be akkor megszorulhat a gomb.
    Fórumokon írták, maga a gomb igen primitív szerkezet, ettöl a koszolódástól eltekintve más baja nem nagyon lehet, a rugó is elég erős.

Kb 1 hónapig ilyen volt, más meg is szoktam hogy körömmel kell pöckölni, azt 3-4 napja magától megjavult. Most megint úgy működik mint rég.

Carlos: akkor a tied garis csere lesz.
  • Carlos
    de, nekem is igy kezdődött. Olvastam valahol, hogy kábé 15 ki-be kapcsolás után megjavul. Nekem viszont:

Ma reggel (mintha) kattant volna egyet, úgy működött mint új korában. A led elszállt, nem lehetett kikapcsolni, bekapcsolni, PC-re kötve a gép nem tölti, nem ismeri fel, nem kapcsolja be.

Irtam a customer support-nak...
  • Teppik Amon
    Nekem is ragad a bekapcsoló gomb már régóta! De egyelőre visszaugrik magától.
    Kézzel nem sikerült visszatolni sehogysem?
  • Carlos
    No.
    Olybá tűnik, hogy pechem van.
    1 hete elkezdett szorulni a bekapcsoló csúszka. Ma reggel bekapcsoltam, majd soha többé nem tudtam kikapcsolni, a zöld led nem világít. Bekapcsolni nem lehet, ha gépre dugom USB-vel akkor nem történik semmi (nem kapcsol be, nem ismeri fel a gép).

Úgynézki, hogy ez halott. Ilyenkor mi a teendő?
  • Dzsini
    Tapasztalat? Ránézésre nem fényesebb, mint a papírfelület, és tűző napban az igazi papír is vakít.
  • QuippeR
    cserébe úgy belesüt a szemedbe a keret, hogy olvashatatlan... :P
  • setuh
    Jah most latom,hogy felreerthetoen irtam...Nem ugy ertettem,hogy nem hibasodhat,hanem ugy,hogy akkor nem fogom tudni hasznalni,csak nem neztem mar mit irtam elozoleg :P.
  • Dzsini
    és itt jön ki a fehér Kindle igazi előnye - sokkal kevésbé melegszik át tűző napon :)
  • lammaer
    Szerinted tűző napon nincs 35 fok? :)

És mégcsak nem is a levegő hőmérséklete az érdekes, de ha telibeveri a nap, sztem tuti melegebb lesz a kindléd mint 35 fok :D
  • setuh
    Hat akkor nem :).
  • Dzsini
    A kézikönyv 0-35 Celsius fokos ajánlott üzemi hőmérsékletet ír.
  • setuh
    Tuzo napon szerintetek karosodhat a muszer?
  • setuh
    Koszi szepen atnezem oket.
  • Dzsini
    sőt, találtam külön az ilyen sortöréses dolgokkal foglalkozó scripteket is
  • Dzsini
    A forrásaim kipucolt .html-ek vagy .rtf-ek, esetleg már rendberakott .mobi :)

(ha nem, akkor elsőre megy egy szövegszerkesztőbe, és rááldozok egy fél órát, hogy kitisztítsam)

scriptek, egyebek; és magyarul

...vagy nekifuthatsz a Mobipocket creatorral is, sokszor kellemesebb eredményt hoz, mint a Calibre.
  • Teppik Amon
    Nekem volt, de annyira nem zavart, elolvastam így.
  • setuh
    Nektek,hogy-hogy nincseknek ilyen problemaitok?
  • setuh
    Megirni nem tudom,scriptet meg honnen keressek?:D(nem kell a google a baratod duma)
  • Dzsini
    regexp

Nem fogsz ilyen gombot találni, hogy "dupla sortörések kiszedése", mert nem tudhatja a program magától, hogy te mit szeretnél. Vagy megírod magad, vagy keresel egy scriptet, ami azt mondja magáról, hogy ezt megcsinálja.
  • setuh
    Ezt a regexp-et hol talalom?A programon belul amikor konvertalom van valami ilyen opcio,hogy ne legyen dupla sortores?
  • Dzsini
    Sorközt talán összébb lehet venni a betűbeállításoknál, ezen kívül a dupla sortöréseket pl. Calibre-vel pucold ki belőle (regexp-el lehet ilyesmiket csinálni, de vannak előre gyártott scriptek is hozzá).

Ha nem hoz jó eredményt, akkor át kell konvertálni valami szövegszerkesztő által emészthető formába, és kézzel rendbe rakni, mert a programok nem értik a szöveget, nem tudhatják, hogy hol kell és nem kell sortörés.
  • setuh
    Hol nezzek akkor korul h ne igy nezzen ki egy konyv
    Sokszor meg hezagosabb es neha csak par szot tesz egy sorba.
  • Dzsini
    Az az elv, hogy a free.kindle-t saját dokumentumokra (jegyzeteid, saját írások, stb.) illene használni, a sima címet pedig könyvekre, stb. Nem foglalkoznak vele részletesebben, tehát csak nyugodtan lehet a free-t használni mindenre :)
  • l0b1g
    tehát, ha nem a free.kindle-t használjuk...