928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
  • Dzsini
    3 új olvasó

A Kobo Touch egész jó (epub ÉS mobi támogatás), de idehaza továbbra sincs ellenfele a nyomott árú Kindlenek.
  • Teppik Amon
    Megjavult az én bekapcsoló gombom is. Hurrá! (tudom, ez csak számomra hír, dehát úgyse történik semmi itt a fórumon már apok óta ;) )
  • Carlos
    Megjött a Kindle. Személyesen még nem láttam.
  • Dzsini
    másik fórumon ezt találták pdf konvertálásra - meglepően jó eredményeket érnek el vele, aki ilyesmivel (is) szórakozik, érdemes felvennie a fegyvertárába.
  • lammaer
    PDF akkor okés ha felismertetett szöveg van benne, de akkor is érdemes konvertálni, pár másodperc az egész (a tisztán kép pdf nem nyerő. megjeleníti de nem optimális).

Képregény nézegetésre / képeskönyvekre / fényképekkel teli könyvekre / újságokra nem jó a kindle, regényekre/novellákra való.
  • Dzsini
    Igen, bár a PDF-el lehetnek zűrök, ha A4-re van elkészítve - érdemesebb visszaolvasni, és pár konvertálót kipróbálni inkább.
  • C7
    Bocsi, még nem szereztem be, nem nagyon értek hozzá, de erre hogy működik a könyvrakás? Bedugom gépbe és átmásolom a pdf-et?
  • Carlos
    Übermacerás a dolog a nagyobb alkatrészeknél. Nekem még szerencsére "csak" olyan hiányom volt, amit tudtam pótolni, szóval nem kellett supportolni.

De szerintem simán elképzelem, hogy számlát kell mutatni, esetleg felhívni őket, ilyesmik.

p.s.: Most hívott a UPS, hogy hétfőre várnak egy csomagot és valami vámos papirt is ki kell töltenem és visszaküldeni nekik email-ben.
    Szóval úgynézki hétfőn meglesz az új Kindle.
  • lammaer
    És, lett vmi következménye? Mi már nem kapunk legót ?
  • Carlos
    Pontosan amit Dzsini írt.
    És itt nem az 5 ft-os matricákról beszélünk, hanem a komolyabb alkatrészekről: motorok, stb.
  • Dzsini
    Az, hogy túl sokan nekiálltak jelezni túl sok hiányzó darabot - és ha egy országból a reklamációk száma sokszorosa a világszintű átlagnak, akkor ott lehet, hogy valami nem stimmel.
  • lammaer
    Nemtom mi volt a legóval... nekem egy készletből hiányzott a matrica, kb 1 éve. Jeleztem, 1 hét múlva ott volt a ládámban :)
  • setuh
    Igen de megveszi és eladja,képesek itt mindenre...
  • Dzsini
    ...plusz nem tud annyira angolul, hogy elcsevegjen az Amazon Supporttal :)
  • QuippeR
    azért talán az a réteg, amelyik ilyet tenne, nem a kindle célközönsége. legalábbis bízzunk benne.
  • Carlos
    aztán úgy jár mo mint a lego-val.
    Ők már megunták, hogy mo-ra sok "hiányos" készlet kerül. Nem is cserélnek nagyon...
  • setuh
    De milyen ez már?
    Itt k-európában rajönnek erre mindenki telefonál majd,hogy küldjék a következő kindle-t merthogy az övéké "elromlott".
  • Carlos
  • lammaer
    Az igen. Szedjük szét, szedjük szét :)
  • Carlos
    tényleg nincs. Énis erre gyanakszom, hogy ez a "cseredarab" ára vagy valami okosított ár.
  • Dzsini
    Szerintem annyi, hogy belül ilyen áron számolták el - a terméknévnél nincs ott, hogy "with Special Offers", ami a reklámosnak a neve.
  • Carlos
    nem nagyon értem én sem.
    De tulképpen ha reklámos lesz, akkor sem érdekel, bár énis furcsállom a dolgot.
  • Dzsini
    Nem, azt külön árusítják, 99 pénzért.

Bár 114 dollárt írtak nálad, az pedig a reklámos változat ára :) De olyat meg nem küldenek nemzetközi irányba (ahogy refurbished-et sem)
  • Carlos
    szerinted én most egy refurbished-et kapok?
  • Dzsini
    Akkor viszont mindenképp pattintsd fel a borítóját - ha sikerül megjavítgatni, akkor mehet rá egy deregister.

(spekuláció: lehet azért nem szórakoznak a visszaküldéssel, mert van elég példányuk refurbished-hez, és jön a 4. generáció, ez pedig ki lesz forgatva lassan)
  • Carlos
    Naja, a legszebb az egészben, hogy közben jött mégegy mail a Replacement Deparment-től, hogy nem kell visszaküldenem a hibás készüléket.

Szóval ők lehet, hogy tudják már mi a baja (nem egyszerű elkoszolódás) és kuka lenne. Azért lehet, hogy megpróbálom megjavíttatni, bár kétlem, hogy sikerülne.
  • Dzsini
    Az Amazon kicsit nagyobb cég annál, hogy 100 dollárokon rugózzon, de ha rákeresel azért van bőven velük nyűglődés is (hogyne lenne, az Egyesült Államok egyik legnagyobb forgalmat bonyolító cége, minden gépezetbe kerülnek homokszemek) - az, hogy a Kindle-nél, ami az egyik zászlóshajójuk így dolgoznak, még nem ad okot általánosításra.

Emellett mindenképpen érdemes lenne tanulni errefele egy kis customer supportot, kezdve például ilyesmivel.
  • Rage47
    így igaz
  • lammaer
    Ilyenkor azért mindig melegséggel tölt el, hogy nyugaton hogy megy a garis ügyintézés.

Nem az van hogy "majd ha küldesz szakvéleményt akkor-esetleg-meggondoljuk hogy kapsz e másikat" vagy méginkább a "küldd-el-ülünk-rajta-1-hónapig-bevizsgálás-címén".

Bemondásra megy. Igaz, ehhez az is kell, hogy a vevő oldal ne legyen köcsög.

Nekem könyvvel volt igy: nem jött meg a cucc, írtam mailt, írták hogy pénzvissza vagy kérek mégegyet? Aztán amikor rá 2 napra megjött (eltévedt németországban a pakk) akkor viszont egyből írtam nekik hogy stornó itt van - nem jó magyar szokás szerint "hadd küldjék majd lesz kettő".
  • Teppik Amon
    Ezt jó tudni, kösz a tippet.
  • Carlos
    No, megjött a mél:

"Kindle, Wi-Fi, Graphite, 6" Display with New E Ink Pearl Technology"
    Shipping Method: Priority International Courier
    Shipping Preference: Group my items into as few shipments as possible
    Subtotal of Items: $114.00
    Shipping & Handling: $20.98
    ------
    Total: $134.98
    Gift Cards: -$134.98
    ------
    Total for this Order: $0.00
  • Rage47
    szuper, akkor ez még jól jöhet, köszi:)
  • Dzsini
    Gondolom igen, Prohardveres fórumon többen is mondták, hogy itthonról ezen keresztül intézték (ingyenesen) a Kindle garanciális telefonálást.
  • Rage47
    ja akkor csak EUban fizetős?
  • Dzsini
    GMailből (ha jól tudom amerikaira kell állítani magad) ingyenesen lehet hívni amerikai telefonszámokat Google Talkon át:

• Carlos
    Céges IP telefonon keresztül toltam, szóval nekem ingyen volt.
  • Rage47
    milyen móka?
  • Dzsini
    Pár napon belül (hétfőt tippelek) ott lesz nálad az új, a másikat valószínűleg a futár kezébe kell nyomni, a többit elintézik.

A telefonra ezért ajánlott a GMail ingyenes mókája :)
  • Carlos
    Na.
    Kicserélik. 24 órán belül küld nekem egy mélt a Replacement Department-től, hogy mit kell csinálnom a régi kindle-vel és küldenek egy újat.

Hát kíváncsi leszek. Telefonidő kábé 25-30 perc volt, egy jól beszélő emberkével (nem indiai vagy mexikói, mert az az angol gyilkos).
  • Carlos
    Most ott tartunk, hogy aszonta küldenek egy újat és milyen cimre, bemondtam a cimemet (magyarország) és kérte a kolléga, hogy várjak. Várok már vagy 5 perce és hallgatom a hülye zenét...
    Bakker ha ezért még fizetni is kéne, gatyám is rámenne a telefonszámlára.

Eddig 20 percnél jár a telefonidő...