Kindle e-book olvasó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

flashpointer
hû keményen néz ki, azt hiszem hétfõn be is rendelek egyet, köszi szépen nagoyn segítõkészek vagyok (:

Emancipate yourself from mental slavement!

Dzsini
Igen, a konvertált használhatatlan lesz 😊 a pdf meglepõen rendben van, teljesen emészthetõ, a kereteket még le lehet róla nyírni, és akkor kicsit jobban nagyít alapból.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Carlos
Köszi a tippet, ezt nem tudtam.
Konvertálás után széthülyül némelyik atomdurva kifejezésnél. (Mobipack creator-ral konvertáltam).

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
alt+shift+G -vel csinál .gif screenshotot, én most konvertálom mobi-ba, hogy az megtartja-e a formázást.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Carlos
Elõre is bocs a szar képért:

Egy picit picik a betûk de (nekem) még nem vészes.

Þór vígi þessi rúnar

flashpointer
itt egy amiben van pár példa:

http://www.2shared.com/document/KCaAj1bs/Termodinamika.html

pl 19-28-29-31-32-33 oldalon vannak matematikai kifejezések, érdekelne hogy mind megy e ugyanolyan formában mint ahogy megnyitom itt 😊
meg a 35. oldali ábra!

Carlos
Épp javasolni akartam, hogy tolj fel egy próbadoksit amiben minden van amit szeretnél megjeleníteni és megnézzük.

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
A hivatalos állítás az, hogy teljeskörû Unicode támogatása van, tehát ami ott van, és be lehet írni ebookba, azt meg tudja jeleníteni. Görög betûket láttam már, alsó, felsõ indexet szintén. A matematikai ábrákat így elsõre elpasszolom, attól is függhet, hogy az ilyen dokumentumok grafikus vagy szöveges formában tárolják az ilyen szövegrészeket. Ha grafika, akkor nem lesz vele gond (legfeljebb nagyítás terén kényelmetlen), ha szöveg, akkor ki kellene próbálni, hogy konvertálható-e veszteség nélkül Kindle-kompatibilis formátumra.

Ha tudsz feltölteni valahova ilyen szöveges próbadokumentumokat, akkor ki tudjuk próbálni.

flashpointer
Hali, készülök venni egyet és lenne pár kérdésem:
Görög abc betûit meg tudja jeleníteni?
Matematikai jelek jól megjelennek? integrálás, gyökjel, ilyesmi
Alsó-felsõ indexeket tudja kezelni?
köszi!

Dzsini
Az megint más kérdés, én sem örülök neki 😊

Carlos
valót mondasz, de ez akkor is kibaszás. Szerintem.

Þór vígi þessi rúnar

setuh
Hat igen van benne vmi,de ezeket az apro online programokat megosztani a nagy neppel megse hinnem h veszteseggel jarna nekik,esetleg tul keves nyereseggel es ezert lustak megcsinalni vagy nem is erdekli oket.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Dzsini
Azt gondolom te is tudod, hogy ilyet (még jogi nyelven) sem írhat az internet egyik legnagyobb látogatottságú weboldalának, és a világ legnagyobb online áruházának tulajdonosa.

Egyébként könnyen lehet, hogy ha erõlködtek volna, akkor nem sikerült volna megállapodniuk az EU mobilszolgáltatókkal az általuk (illetve az AT&T által) fizetett 3G-rõl, vagy letiltják az importot jogászék (ahogy majdnem sikerült néhány telefonnal megcsinálni szabadalmi pereskedés miatt). Eléggé biztos vagyok benne, hogy az EU piacon is a legtöbb profitot próbálják meg összehozni (õk sem hülyék), de nem fogják szórakoztatni a jogászokat pár dollár plusz haszon kedvéért.

Carlos
Ellenben ha lenne egy olyan license agreement, hogy az amazon leszar mindent nem segít, oldd meg magad, és amúgyis a te hibád, akkor nyomhatnák EU-ban is. És aki így is megveszi az megveszi, akinek nem tetszik nem.
Oder?

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Rengeteg jogi hercehurca van/lenne körülötte, nem véletlenül töredéke sincs az EU bolt az US-hez képest. Nem állnak le szórakozni az összes ország összes kiadó és jogvédõ hivatalával, hogy ez meg az bekerülhessen a boltba, amihez képest kevés lenne az eladásokból származó bevétel, mert kicsi a vásárlókör. Valószínûleg ugyanez van a szoftverekkel is, és mert a Kindle szoftverek ingyenesek - ott a készítõkkel kell lemeccselni, hogy nekik milyen jogosítványaik és lehetõségeik vannak US zónán kívül értékesíteni szoftvereket, ki hogy és miért fizeti az esetleges díjakat. Tehát könnyen elõfordulhat az is, hogy káruk lenne abból, ha elkezdenék az EU értékesítést.

A support pedig EU-ban jóval kisebb, minden problémával telefonálni kell, megbeszélni velük ezt-azt, utána az oda-vissza postázást is állják, stb. - sok a nyûg a számukra tengeren túli vásárlókkal, és amíg nincs megfelelõen nagy fizetésre hajlandó bázis (aki már most is vásárol az EU vagy más boltból), addig nem fognak fejleszteni a dolgokon, nem éri meg nekik - jelenleg övék az US e-book piac kb. 2/3-a, azzal elég jól elvannak 😊

setuh
Hat igen ,de abbol semmi karuk nem lenne ha kozze tennek igy eu-ban is,nem kell tobbnyelvu legyen, a support meg ott van ugyanaz mint az amcsiknak.

Dzsini
Nincs, nekem teljesen jó így is arra, amire vettem (könyveket olvasni).

Amúgy azért nincs EU bolt, mert az Amazon alapvetõen amerikai cég, és egyelõre nem fognak nyûglõdni egy pici, kevés hasznot hozó, többnyelvû piaccal (személyes support, többnyelvû mûvek, ilyesmik). Azt sem értik sokan, hogy miért vállalják világszerte a kiszállítást, se a B&N, se mások nem fizetnek ennyi pénzt majdnem feleslegesen.

setuh
Hat jailbreakelni nem nagyon akarnam...akkor varunk hatha majd itt is elerheto lesz,nem ertem,egy letoltheto proginak miert kell megszabni h hol elerheto,mocskos amcsik.Amugy neked jailbreakelve van?

Carlos
Tyû, pedig ez nekem is jó lett volna!!! 1 dollárt még fizettem is volna érte!

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Jailbreakkel lehet másik notepad-funkcionalitású programot rátenni, sajnos az amazonos (akár ingyenes) szoftverek csak amerikai címmel regisztrálva elérhetõk.

... elvekben nincs akadálya, hogy átállítsd az Amazonos regisztrációd másik régióra, de azt írják, hogy ilyen esetekben kérhetnek valamilyen írásos (szkennelt) bizonyítékot arra, hogy te valóban odaköltöztél (lakcímkártya, ilyesmik).

Teppik Amon
amazonon:
"This product is currrently only available in the U.S. Market. We are hoping to eventually make it available internationally.”
amúgy 1 dollár. Simán megvettem volna ha lehetne :\

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

setuh
Kene ez a progi notepad a kindle-re de innen jelenleg nem letoltheto.Esetleg,valaki tud vmi hasonlot vagy ezt mashol ahonnan le tudom tolteni?

Gnome
Érdekelne itt valakit egy alig használt karcmentes Kindle DX bõrtokkal?

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Carlos
Mobipocket creator-t használok.
Ez tud doc-ot pdf-et is prc-be konvertálni úgy, hogy módosíthatod a metadata-t és cover-t adhatsz hozzá, tartalomjegyzéket csinálhatsz, stb.
Free tool, igen hasznos.

Þór vígi þessi rúnar

setuh
Vegul primitiv modszerrel oldottam meg;ctrl+a->ctrl+c->ctrl+v be a notepadbe es azt alakitottam,mondjuk aszem azt mar nem is kell demegiscsakhatha <#vigyor>

Dzsini
Én több sikert értem el a rendberakott doc -> html -> mobi iránnyal, jobban megmaradtak a fejezetjelölések és ilyesmik

esetleg még így is, plusz segítség a rendberakáshoz

Ha emlékeim nem csalnak, csinálja a doc-ból wordben RTFet, és azt már lehet etetni mindennel.

A doc a microsoft saját házi "szabványa", nem univerzális open szabvány, ezért nem támogatja sok szoftver.

setuh
Doc-ot mien konvertaloval lehet atalalkitani Mobi-ba,mert a Calibre nem tudja.

köszi, nem tervezem... csak legyenek páran online, hogy legyen motivációm...
setuh
Nem rosz koszi,ne hagyd abba a fejlesztest 😉.

Rage47
köszi😊
Készítettem egy (elsõsorban Amazon Kindle) e-book olvasókra optimalizált nyitólapot és csetet. Itt lehet elérni: kindle.orseolo.hu.
Remélem sokaknak hasznos lesz.
(Bocsi a reklámért!)
Carlos
Nem örülnék neki. Amúgy nekem ez a tapicskolós trend nem nagyon jön be...

Þór vígi þessi rúnar

Hiába, a trend hullámait meg kell lovagolni. Ha a tapiképernyõre gerjed mindenki, hát csinálni kell egy olyat 😊

Remélem ez nem azt jelenti hogy a nem tapis kindlék meg hirtelen "elromlanak" 😊

Erre gondoltam:

"mert az Amazon két új Kindle-modellt is piacra akar dobni, ráadásul még ebben a negyedévben. Az egyik készülék érintõképernyõt kap"

REAL MADRID

Dzsini
Ez egy tablet lesz, nem e-könyv olvasó - utóbbiról még csak pletykálnak, de semmi konkrétumot nem tudni. Ez inkább az Amazon Cloud Driveot kihasználó eszköz lesz, nem konkurenciája saját házon belül sem a könyvolvasónak.

Dzsini
ez nem szigorúan vicces, de jó, de van még bõven lehetõség, vagy akár az amazon bookstore-ban "short stories"-ra keresve is százával vannak a horror, scifi, mese, krimi novellák (és rengeteg közülük ingyen)

XVII. kerület -> Keleti: várakozással együtt cirka 30 pert vonattal. Oda vissza 1 óra.

Ha a cigányok ellopják a kábelt, 2.

Carlos
Jaja, ilyen vicces novellák engem is érdekelnének. Lehessen röhögni de ne legyen hosszú...

Þór vígi þessi rúnar

setuh
Ajanlhatnal parat 😛

Dzsini
Ilyen célokra van pár novelláskötet a gépen, abból egy pont belefér 😊

setuh
Aham hat ugy mar igen,de 10p akkoris keves,bar ennek a rohano vilagnak jobb minden percet betolteni (:.

Dzsini
Budapesten nem probléma akár 1 órát utazni irányonként (nekem helybõl 25-30 perc átszállás nélkül a belváros, ha bárhova megyek). Metrónál az M3 menetideje kb. 30 perc, az M2-é 20 - 10 percet meg már simán lehet olvasni.

setuh
Mennyit utaztok ti a metron,h elkezdtek olvasni?
Igaz h nem fovarosban lakok de nekem a napi buszozasom 10-15perc,az meg semmire nem lenne eleg.

Csak arra vigyázz, hogy ne a sinek közé essél be a nagy olvasás közben... mert lehet a metróvezetõ mosolya nem fog annyira tetszeni 😉

Teppik Amon
Nohát, így is lehet akkor 😉

Carlos
Hát ez rám nem vonatkozik, viszont pont ma a metrón slattyogok miközben olvasok. Megállok egy csajszi mellett, egymásra nézünk majd vigyorog mint a vadalma. Neki is kindle-je volt és épp õ is olvasott amikor majdnem nekimentem. 😊

Þór vígi þessi rúnar

Teppik Amon
Idevágó, most találtam.
Hogy flörtölünk ezentúl a metrón?

Carlos
Nekem szokott nyomot hagyni, tisztogatom is rendesen... ha azt a felületet kéne tapogatni hülyét kapnék!

Þór vígi þessi rúnar