928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
  • lammaer
    Ezt kérdeztem, hogy ez volt a NEM touchos :)
  • Dzsini
  • Dzsini
    Nem, ez a sima, legkisebb (onnan ismerhető fel, hogy ott vannak a gombok az alján), a Touch QWERTY-t kapott, és nincsenek gombok az alján, csak egy izé.
  • lammaer
    Ez a nem touchos kindle?
  • Dzsini
  • setuh
    Hát netezésre jó lenne,youtube ha megy rajta fasza.
  • 5c0rp330n
    jah, az is benne van mondjuk..
    kozben uj:
    fire first impressions
  • Dzsini
    Azért nem :) bármennyire le van soványítva, azért csak egy linux fut alatta, érzékelni kell a gombnyomásokat, stb.

Próbálták páran, hogy kikapcsolják a képernyővédőt, úgy - mivel nem megy sleepbe a rendszer - sokkal gyorsabban merült le, még lapozgatás nélkül is.
  • 5c0rp330n
    jah, vilagos.. mondjuk a napi fel ora is hulyeseg, lehetne napi 24 ora es birna 1 evet is sztem ha kozben nem lapozol oldalt :)
  • Dzsini
    Igen, a Kindle Keyboard lett a régi Kindle3 neve :) Azért lett 2 hónapos az akkumulátor, mert átálltak a másik olvasók által is használt "napi fél óra" számításra :)
  • 5c0rp330n
    ja, ezek a lenti arak a reklamositott verziok es valojaban valamivel dragabb azert, vagom mar.. mondjuk meg igy is gyanusan olcso az osszes. kindle keyboard = kindle3? mert elvileg olyanom van, de eddig azt hittem "csak" 1 honapos aksija van :) az is durva hogy az uj touch-osok is birjak ilyen jol aksival, mert az "sima" kindle olvasas kozben tenyleg szinte semmit nem fogyasztott amig a kep allt, itt meg azert az egesz kepernyo touch-janak folyamatosan mukodnie kell.
  • Dzsini
    Nem váltja le, megjelent mellette.
    Van (külföldi piacra)
    109 dollárért az új kicsi Kindle - billentyűzet nélkül, 1,2 giga belső tárhellyel, Wifivel, 1 hónapos akkumulátoridővel.
    139 illetve 189 dollárért a Kindle Keyboard sima és 3G billentyűkkel, 3 giga hely, 2 hónap akksi
    novembertől lesz
    139 és 189 dollárért a Kindle Touch sima és 3G érintőképernyővel, 3 giga hely, 2 hónap akksi

és van a Kindle DX nagy képernyővel, de az mindegy.
  • 5c0rp330n
    ezt most nem teljesen vagom.. a 150 dodo koruli kindle3-at akarja levaltani az uj 80 dodos modell? es tenyleg jobb lenne mindenben, birja ugyanugy az aksija, stb? hol van egyaltalan rajta a billentyuzet?
  • Dzsini
    Sokra valószínűleg nem mennél vele, az Amazon boltrendszerére van kitalálva, az meg nem nagyon lesz határon túl egy ideig (ahogy Amazon Cloud Drive sincs).
  • setuh
    Hát igen de akkor is korlátozottabb :P.Viszont ez a tablet megmozgatja a fantáziám.Iszonyú jó árban van.
  • Dzsini
    A sima Kindle már kapható Magyarországról is - persze a 109 dolláros, nem-reklámos áron.
  • Dzsini
    Ott a 4 irányú, gondolom képernyős billentyűzettel - beírni egy szerző nevét, ha épp vásárolni akarsz, arra elég, másra úgysem használják legtöbben.
  • Dzsini
    Kindle Keyboard lett az előző generáció neve :)
  • setuh
    Hát pont,hogy én általában a billentyűzetnél fogom.Am ha nincs bill a nem érintősön,nincs szöveg bevitel?Vagy van valami gagyi screen bill?
  • Dzsini
    csak nincs rajta a (sokszor felesleges) billentyűzet - fordítsd meg most a Kindle-t, alul kb. annyi hely van rajta, szerintem teljesen rendben van.

Viszont ha most rendelnék (és lehetne USA-n kívülre), akkor bajban lennék - 3G nincs a kicsiben, a Touchon pedig nincs lapozógomb (igazán rajta hagyhatták volna)
  • setuh
    Nekem nem jön be.Annyria picúr,hogy két újjal is nehéz fogni.Nem noteszből akarok olvasni...
  • Dzsini
    A legkisebb Kindle-n nincs hangszóró és fülhallgató kimenet sem, 1 szál microUSB és 2 giga belső tár (1,25 használható). A Touch 4 gigás (3 használható), hangszórós, 220 gramm - a kis Kindle 170 gramm(!) egy szebb alma súlya...
  • Dzsini
    Egyelőre úgy néz ki mindegyik US only, még a Special Offers (tehát reklám) nélküli is - gondolom ha már kifutottak az előrendelések megnyitják a teljes piacot.
  • Dzsini
    már működnek :)
  • Dzsini
    persze hogy az, ezért nem tudják elverni őket olvasó terén sem - ők a plusz vásárlásokból keresztfinanszírozzák az olvasó árát, itt pedig könyvek mellett filmek, zenék és játékok is lesznek - ahogy az Applenél.
  • Dzsini
    http://amazon.com/kindlefire

valószínűleg a kindle és a kindletouch is nemsokára megjelenik hasonlóan (5 perce a fire sem működött)
  • GregSB
    "Update: Itching for specs? How's about a 7-inch IPS (!) panel, Gorilla Glass coating, a dual-core CPU and a chassis that weighs 14.6 ounces. There's also access to things you'd expect to have access to: Android Appstore, Kindle books, magazines, etc. -- all stored for free via Amazon Cloud Storage. Per Jeff: "Delete it and get it back when you want." Oh, and Whispersync now works with movies and TV shows! "When you get home, switch to your big screen TV. Your movie will be right where you left it."

Nice, ezek tükrében nagyon aggresszív az árazása!
    While it's clearly Android underneath, the actual UI looks effectively nothing like it -- considering TechCrunch's intel that Amazon went and did its own thing without Google's blessing, we guess that makes some level of sense."
  • Dzsini
  • Dzsini
  • GregSB
    Gondoltam :(

Bár van USA iTunes accom is, meg él kint ismerős, szóval elvileg meg tudom majd oldani, de akkor is utálom ha ügyeskedni kell...

BTW, pont ma merült fel pletyka szintjén, hogy jövőhéten elindítják magyarországon (meg a térségben még pár országban) is az ITMS-t (itunes music store). Ha ez bejön, akkor lépéselőnybe kerül az Apple kelet-EU-ban, meg a balkánon :)
  • Dzsini
    Valószínűleg csak USA - ahogy a Cloud Drive is.
  • Dzsini
  • GregSB
    Ez a "$79 a year "Prime" subscription service" csak az USA-ban lesz elérhető, vagy nálunk is?
  • Dzsini
    képek és chat a bejelentésről
  • Dzsini
    Nem is szándékoznak szerintem iPad minőséget hozni - kisebb képernyő, egy specializált saját Android variáns rendszer - igazából egy dologra lesz jó, felmenni vele az Amazon boltjába, ott filmeket, könyveket, zenéket, kis játékokat, stb. venni, valamint a saját dolgokat az Amazon Cloud Driveról megnézni, meghallgatni.

"The Fire will reportedly include a 30-day free trial of Amazon's $79 a year "Prime" subscription service, which includes unlimited instant streaming of movies and TV shows as well as free two-day shipping."
    Kapcsolnak hozzá egy finom tartalomszolgáltató rendszert, és tarolni fog azoknál, akik eddig filmnézés, tévézés miatt vettek iPad-ot és hasonlókat.
  • GregSB
    Kíváncsi leszek a tablet, meg a képernyő minőségére (mennyire gyorsan követi le az ujjmozgásokat, mennyire gördülékeny a használata az egésznek). Ha $200-ért tudják hozni az iPad minőségét, akkor le a kalappal az Amazon előtt.
  • Dzsini
    "Amazon also announced it will put its original Kindle e-Readers on sale for a moderate $80."
    forrás
  • Dzsini
    Ez a tablet, a Hollywood kódnevű lentről - kíváncsi vagyok e-papíros olvasó(k) is bejelentésre kerül(nek)-e.
  • GregSB
    Kiszivárgott: Kindle Fire. $200, nincs kamera, mikrofon, és nincs 3G-s kivitel, csak Wifis, de így is kemény az ár.

• Dzsini

megy a találgatás... az elsőre 99 dollárt mondanak, ami csúnyán alátenne a mostani versenyzőknek, akik épphogycsak letornázták az árukat a K3 139 dollárjára.