Kindle e-book olvasó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszi szépen. közben olvastunk a témáról bõvebben, ha a 3G-t használja, akkor 99 centbe kerül megabájtonként.

Dzsini
A sima @kindle.com -os cím 3G-s kapcsolat esetén kerül pénzbe, ha wifis eszközöd van, akkor mindegy. Ha 3G-s, akkor ajánlott csak a @free.kindle.com-os címet használni

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Teppik Amon
én a sima kindléset használom (igaz wifivel) de nem vettem észre hogy pénzbe került volna, pedig küldtem már rá pár féle formátumot.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

sziasztok!

ha a kindle-re emailben (né[email protected]) küldök könyvet, akkor az pénzbe kerül?
mert van egy né[email protected] megoldás is, ami csak wifi-s letöltést engedélyez.

köszi!

Nem tudom, teljesen idevaló-e, de: Magyarországon lehet kapni valahol lehetõleg 50000 forint körül/alatt olyan e-book olvasót, amibe jegyzeteket is lehet írni? (Nem feketén, áfás számla kéne róla.)

Teppik Amon
most kerestem én is. 93 hozzászólás szintúgy tõled 😄

Dzsini
Mivel a könyvben sincs pontosan leírva a kinézete, így...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Carlos
Sõt szerintem meg a Kindle a Galaxis útikalauz stopposoknak (majdnem).

Csodálkozom, hogy nem csinált még senki olyan design-ú könyvolvasót ami arra hajaz (nem a tok! hanem a kütyü).

Þór vígi þessi rúnar

A használati utasítás az amazon honlapján is megtalálható.

kindle troubleshooting

hungary
A Stra Treak Voyegeren a zürhalyósok mászkálnak folyton Kindle-val.
vagy Nem?

kpd-hungary

hungary
Viszont ha nincs ez a kütyü, sose tudom meg, hogy a haverom kiköpött A.Dumas. 😊)

kpd-hungary

Dzsini
Ha már rajta van, illett volna esetleg elolvasni is, nem csak örülni neki, hogy rajta van, majd utólag panaszkodni 😊

hungary
viszont a hasznélati utasitás rajta van. Hogyan olvassam el, ha nem tudtam bekapcsolni?

😊)

kpd-hungary

Dzsini
Hát igen, nem véletlenül adnak hozzá használati utasítást 😊 és nem véletlenül experimental a böngészõje.

hungary
wow, íííímádom....

kpd-hungary

hungary
hálás köszönet. most bootol

kpd-hungary

hungary
köszi, megpróbálom

kpd-hungary

Carlos
There are reports that Kindle 3 firmware has some bugs for which it freezes or crashes. Kindle 3 doesn’t have keyboard reset. That’s why we’ve to use power button to reset it. Here is the way you can reset (not factory reset) or restart your Kindle 3:

-Remove your Kindle 3 from the power source if it’s connected.
-Slide the power switch to the right and hold it there.
-Count to 15 as if you’re counting seconds, and remember to hold switch in-place for for 15 seconds.
-Release the switch now.
At this point nothing will happen, but don’t panic. That’s normal. The screen will be blank for 30 seconds, and then the Kindle will restart.

Remember: If you only hold the Power button to the right for 5 to 10 seconds it’ll just turn the unit OFF. You have to hold the power button to the right for at least 15 seconds.

Þór vígi þessi rúnar

hungary
Idáig csont nélkül mûködött.

A browserrel éppen böngésztem, amikor eltünt a felsõ része a képernyõnek és kiírta, hogy fejlesztés alatt.

hosszabb nyüstölés után megjelent a nyíl és sikerült is vele mozogni, de már nem.

Próbáltam kikapcsolni, nagy nehezen sikerült.

Próbáltam bekapcsolni -- és a "hiányos" böngészõ jelent meg. Megfagyva.

sikerült újra kikapcsolni.

az usb kábelt sem veszi észre.

Most mihez kezdjek?
Hogyan lehet reszetelni?

kpd-hungary

Carlos
Lentebb találsz egy képet egy pdf-rõl amit én csináltam.
A jegyzetelésnél kijelölöd a szöveget, majd kiválasztod mit szeretnél csinálni vele.
A kijelölt sorok egy txt-be kerülnek amivel aztán simán azt teszel amit akarsz.
Adapterre szerintem nincs szükség, USB-rõl feltölteni csontra lemerült állapotról kábé 2-3 óra.

Þór vígi þessi rúnar

Tervezek venni én is egy kindlét, de lenne pár kérdésem:
Hogyan mûködik a jegyzetelõ funkciója? Alá lehet benne húzni szövegrészeket (kijelölni és elmenteni a kijelölést) és az adott oldalhoz jegyzetet készíteni, amit késõbb bármikor elõ lehet hívni? Tankönyveket is jól megjeleníti pl.: matematikai operátorok, informatikában használatos operátorok, logikai kvantorok, programok forráskódja?
Írtátok, hogy a pdf-et nem annyira szereti ez miben nyilvánul meg, illetve mivel lehet orvosolni a problémát? Adaptert azt gondolom elég, ha egy mezei elektronikai boltban veszek hozzá.
Utolsó kérdésem egyenlõre még az volna, hogy a szállítási díj mennyi?

World of Tanks FAQ-s oldal az alábbi címen érhető el: http://wotfaq.solidlane.eu/ | wot nevem: keagle21

Dzsini
Itt a topicban, és az SG fórum E-book topicjában olvasgass vissza.

sziasztok!

úgy döntöttem én is beszerzek egy kindle-t és egy olyan kérdésem lenne, hogy honnan tudnék letölteni magyar nyelvû könyveket. biztos van valami remek kis torrent oldal vagy egyéb erre a célra csak még nem találtam meg.

köszi!

Dzsini
nekem a kedvencem egy olyan könyv, amelyikbõl egyetlen egy változat kering a neten (kerestem már sokszor, sok helyen), ahol a szövegfelismerõ az egyben szkennelt két oldalakat együtt kezelte, tehát a bal oldal elsõ sora után a jobb oldal elsõ sora jön, utána bal oldal második és így tovább - és mivel elõfordul, hogy vannak pl. kihagyott sorok, így gyakorlatilag kézzel kellene szétbontogatni...

A sorkihagyást meg az oldalszámozást regular expressionokkel tényleg nagyon jól ki lehet irtani calibrében, és az elválasztásokra is tudsz megoldást csinálni. Vagy html-be átkonvertálva Search and REplace toolokkal, ha a regexp nem megy jól.

Leginkább azonban a forrosfájl scannelési és a felismertetési minõsége a mérvadó - nekem volt már olyan, hogy inkább kerestem egy másik verziót az adott mûbõl, mert katasztrófális volt az elsõ változat.

Viszont általában 30 perc babrálással pofásra lehet hozni egy könyvet (pdf-bõl való konverziónál pl ki szoktam kapcsolni a képek áthozását - sok esetben a lapszélek meg a lap teteji motivumok bekerülnek képként a PDFbe, azt teljesen meghibban tõle a konverzió).

Dzsini
A Calibre konvertálója elég jól konfigurálható, azzal ki lehet pucolni az ilyesmik nagyobb részét, bár egy kis scriptelési tudás, gyakorlat kellhet hozzá (vagy a Calibre fórumban körül kell nézni)..

Teppik Amon
szerinte próbáld ki hogy elküldöd a pdf-et a kindlés címedre, a subjectbe meg írd hogy convert. hátha.

setuh
Tenyleg,meglehet azt oldani valahogy esetleg mas konvertaloval,h ha pdf-bol csinalok mobit,ne legyenek benne oan hibak mint a rosz elvalasztas,neha egy szo egy sorba,oldalszamozas az oldal kozepen meg szinte minden bekezdes kozott vagy parbeszed kozott 2-3 sornyi kiahagyas?

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Carlos
Énis sokkal többet olvasok amióta megvan!
Warhammer 40K teljes univerzum így csak pár deka, nem 1 kiló, Galaxis útikalauz szintén... 😊

Þór vígi þessi rúnar

flashpointer
amint lesz idõm próbálgatni meglesek mindent, köszi a tippeket =)
Ennek ellenére nagyon tetszik a kütyü, hiánypótló volt.

Emancipate yourself from mental slavement!

Carlos
Ha képként scanneled, akkor esélytelen.
Eressz rá egy szövegfelismerõt.

Þór vígi þessi rúnar

flashpointer
calibrét próbáltam, legtöbb olvasnivalóm pdf, elég érdekesen számozza az oldalakat utána. A szkennelt pdfeket esélytelen elolvasni normálisan? Csak zoomolgatva?

Carlos
Ajánlott toolok:
Calibre
Mobipocket Creator

Mindkettõ nélkülözhetetlen szerintem.

Þór vígi þessi rúnar

flashpointer
Aha, még pénteken hajnalban, hétfõ reggel kitöltöttem a papírt, délutánra már a kezemben volt 😊
Most ismerkedek vele, de a konvertálással lesznek még problémák úgy érzem :/

Dzsini
Nem biztos, többen futottak már úgy neki, hogy azt hitték jó lesz mindenes netes eszköznek okostelefon vagy tablet helyett, letöltögetni ezt-azt, chatelni, stb. (fõleg a 3G változat). Ezért írtam, hogy arra igen csak korlátozottan alkalmas.

Gondolom ebook olvasót akar venni, nem ? 😊

setuh
Ha szeretsz olvasni,ezt egyenesen imadni fogod 😄.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Dzsini
Attól függ mit vársz el tõle - könyvet (pdf-et kevésbé, a többit jobban) olvasni jó, netezni igencsak módjával, tehát ne tablet helyett vedd 😊

Nem bizony!

Carlos
hidd el, nem fogsz. 😊

Þór vígi þessi rúnar

Jólvan jólvan! Köszönöm az infót fiatalok! Remélem nem fogok csalódni a kicsikében!
Dzsini
Csak Amazontól (amazon.com) érdemes rendelni, mert ha bármi van vele, akkor úgyis rajtuk keresztül kell intézni a garanciát.

Carlos
Amazon. Az a legolcsóbb szerintem még szállítással is.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Mondjuk nem biztos, hogy kezébe nyomnám valakinek aki szembejön, hogy mutimeg!

Azt néztem énis, hogy pofátlanul árulják mo-on. 45-ért lehetett kapni a boltban, amikor neten rendelve 25 volt... LoL.

Þór vígi þessi rúnar

Akkor rámegyek a metrózásra! 😄 De egyébként honnan érdemes megrendelni? Van különbség az árak között?
Dzsini
Van néhány bolt, ahol lehet kapni (õk is megrendelik aztán leveszik róla a regisztrációt és továbbárusítják szép profittal), plusz ha Budapesten a belvárosban mászkálsz vagy metrózol, akkor 2-3 óra alatt belefutsz valakibe, akinek van 😊

Hát mind1 akkor, majd megoldom valahogy! Köszi a választ!
Carlos
Hát szerintem így nem lehet kapni magyarországon, max csak valami maszek boltban esetleg vaterán használtan.

Þór vígi þessi rúnar

Üdv mindenkinek!
Érdekelne hogy a Kindle 3-at mely boltokban árusítják? Pusztán csak azért mert szeretném a kezembe venni mielõtt még megveszem.
Carlos
no, megrendelted?

Þór vígi þessi rúnar