928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
-
#488 ma próbáltam news.google.com-ot olvasni, de mindegyik linkre azt írta a Kindle, hogy nem tu új ablakot megnyitni. kicsit idegesítő, hogy ilyen alapszolgáltatás nem megy. az index.hu meg egyszerűen csak nem töltődött be.
(igen, tudom, hogy "experimental browser", de nem azért fizettem plusz zöldhasúakat a 3G verzióért, hogy aztán híreket se tudjak olvasni rajta.) -
#487 Már egy pár éve igen, az igazi különbség abban van, hogy milyen ügyes a rendszer a színes képek / több árnyalat ábrázolásában: ez a dithering -
lammaer #486 Tudtommal minden e-inkes olvasó (igy az összes Kindle is) 16 szürkeárnyalatot tud. -
#485 No nyomkodtam egy kicsit a húgom KINDLE-jét (!!!).
Egy picit nagyobb a kijelzője mint a régié (de csak egy picit). Nekem nem tetszik a szélén található kicsi lapozógomb, mert egyszerűen kicsi.
Akinek nagy lapát keze van, az egész készüléket törékenynek fogja érezni. A képmegjelenítés ugyanolyan mint a régin (átlag user szemmel nézve).
A klaviatúrát nem hiányoltam bár én a régin se nagyon használom.
A lapozás észrevehetően gyorsabb, bár nekem a régivel sem volt gondom.
Nekem összességében a régi jobban tetszik, ezt egy kicsit nőiesnek / törékenynek érzem. -
#484 Az Amazon keresztfinanszírozással tartja irreálisan alacsonyan a Kindle árait - a Store eladásaiból hozza vissza a nullszaldóval vagy veszteséggel eladott készülékeket. Az egyetlen cég, aki ezzel nagyjából versenyezni tud, a Barnes and Noble a Nook készüléksorozattal, de ők is mostanára tudták letornázni az áraikat arra a 140 dollárra az Egyesült Államokban, amennyiért a reklámok nélküli (tehát drágább), fejlettebb Kindle kapható.
A4 közeli eszköz van sokféle :) (16 árnyalat van a Kindle sorozaton is, emellett a dithering képessége az egyik legjobb, így nagyon szép rajzolata van) -
Inquisitor #483 http://www.engadget.com/2011/09/28/kindle-touch-impressions-video/ -
Inquisitor #482 Azért körülnéztem miket tud vagy tudhat egy eBook készülék mostanában. Pl. van A4 mérethez közeli, van 1-től 16 színárnyalatig, van amihez Wifi, 3G, HSDPA van, van amihez Wacom Onyx toll, Felolvasás funkció, stb. Többségére nincs szükségem, azért a 16 árnyalat csábító, a készülékek árai nem. És érdekes, hogy márkás cuccok pl. Asus milyen kevés formátumot támogatnak.
Most egy Koobe néven futó szériát néztem. Ha nem kerülne duplájába/triplájába mint egy Kindle .... -
#481 Jaj, félreérthetően írtam: ékezetek a billentyűzeten nincsenek, tehát a keresőbe nem tudsz pl. "tükör"-re keresni. A Kindle maga amúgy teljes Unicode támogatással rendelkezik, gond nélkül kipakol cirill betűtől kezdve a teljes latin részlegen (magyar kettős hosszú ékezetekkel) át görögig és egzotikusabb dolgokig mindent (arab, héber, indiai, távol keleti, stb.).
A Végtelen történet amúgy egy fantasztikus könyv :) - könyvjelzőt lehet egyszerűen csinálni a kis Kindle-el is, hozzáírni pár szót meg annyira nem megerőltető, ha jegyzetelsz, de tudományos(abb) munkára kényelmetlen lehet a kurzoros gépelgetés.
(persze, a Postscript file lenne az ideális (sőt, esetleg a már levilágított fólia formátuma), de egy folyóirathoz pl. bőven elég a PDF)
-
Inquisitor #480 Itt van előttem pl. egy "végtelen történet" (nem röhögni, iszonyat komoly egy könyv és minden olvasásnál találok benne még valami érdekeset), van benne vagy 30 idézet amiket bejelöltem valami könyvjelzővel. Én ilyen lüke vagyok, szeretek dolgokat néha kikeresni a könyvekből :)
Dzsini, amit írtál a PDF-ről arra szerintem inkább való a nagytesó Postscript, azért ahhoz képest sokban butítva volt. Már a régi PDF, ma már lehet többet is tud. Így és éppen elég hülye fordult elő aki mindkettőbe RGB-be mentette a képet CMYK helyett vagy éppen 300-600dpi helyet a nézeti kép 96DPI verzióját hagyta benne. Aki nem mentette se bele, se mellé a különleges betűtípust, stb. De mai világban, ahol emberek DOC-ot használnak (brrr.) és lassan senki nem ismeri mi az a betükerning, kezd mindegy lenni a formátum és tördelés. :(
Az infókat köszi. Azért az ékezetek támogatása nagy fegyvertény lehet, akkor akik itt használnak Kindlet azok ékezet mentes vagy ne adj isten "kalapos" betűs verziót olvasnak magyar nyelvű könyvekből? :O
Novemberbe gondoltam megvenni, meglepem magam vele szülinapra. Szerintem internetezésre inkább a Tablet és okos telefon való, ezért nem érdekel a Wifi és 3G. -
lammaer #479 Kereső? Nem szoktam keresni semmit, regényeket, novellákat olvasok. -
#478 A tudományos folyóiratok többsége (amiből a legtöbb PDF elérhető) A4, esetleg B4 méretű - és ezeket kényelmetlen olvasni a kicsi Kindle-n, oda jó a DX, vagy valamilyen táblaszámítógép, erről beszéltem - regényeket szerecsére meg lehet találni "normális" formátumban is, valamint ha jól van megcsinálva a PDF, akkor abból egész tűrhető minőségű ebookot is lehet konvertálni. A PDF amúgy arra lett kitalálva, hogy a kiadványszerkesztők és a nyomdászok között legyen egy fix, jól használható formátum, amelyben elkészítve a dokumentumot látni lehessen azt, hogy az hogy fok kinézni nyomtatásban. Az, hogy manapság milyen baromságokra használják, az megint más kérdés (online kérdőívek, aktív tartalmak, flash is lehet benne...).
A második felére:
Azt mi nem tudjuk eldönteni neked, hogy neked mire van szükséged:
Ha csak átlagos, szöveges alapú könyvolvasásra kell, akkor bőven elegendő a sima Kindle (a billentyűzet nélküli, 109+21 dolláros áron), ha napi szinten esetleg böngésznél is, jegyzetelnél az olvasmányokba, és hasonlók, akkor a Keyboard lehet jelenleg a jobb választás. Amit figyelembe kell venni (Kindle vs. Kindle Keyboard:
- Már bemérték, egy kicsit gyengébb minőségű a képernyője - de ez csak azoknak feltűnő, akik egymás mellett tartják, és közelről nézegetik - nem a kontrasztjával van gond, picit szemcsésebb a képernyő, bár ugyanúgy 600x800 pixel, nagyítóval látható, nem zavaró.
- Kisebb, körülbelül feleakkora, és később barkács módszerekkel sem cserélhető akkumulátor.
- Kb. 3 helyett kb. 1 giga szabad hely (bőséges, nekem 7-800 könyv van rajta, és nem foglal el 1 gigát így, de pendrivenak nem jó a kisebbik).
- Mindenféle hanglejátszás, felolvasás hiánya.
- Nincs lehetőség sem 3G-re, csak Wifi változat létezik.
(- Még nincs rá jailbreak, hekkelési lehetőség, a Kindle Keyboardot már oda-vissza ismerik)
+ Gyorsabb processzor, fejlettebb, gyorsabb képernyőkezelés (ritkábban töröl teljes képernyőt, gyorsabban lapoz)
+ Jóval kisebb méret, súly.
+ Új (4.0) firmware fejlettebb dokumentumbeli keresővel, ékezetek támogatása.
+ 30 dollárral olcsóbb.
A Touch leghamarabb november közepén lesz elérhető, tehát arról egyelőre csak annyit tudni, hogy az új processzort és firmwaret szintén megkapta, és a 3G
böngészőjét lekorlátozták úgy, hogy csak a Wikipedia és a Kindle Store érhető el róla, Wifin át mindegyikben rendelkezésre áll a teljes (bár nem túl nagy tudású) böngésző. A Touch árban ugyanannyi lesz, mint a teljes billentyűzetes. -
Inquisitor #477 A kereső funkció miatt gondolkodom a régi keyboard verzión. A touch screen engem sosem hozott lázban semmilyen eszközön, csak most olyan az egyik olcsó modell. A Wifi, GPS hiánya meg nem nagy dolog, mert nem hiszem, hogy napi szinten rakosgatnék fel könyveket rá. A gari miatt viszont parázom. De az itthon kapható gány kínai cuccoktól meg kiráz a hideg és még drágábbak is. De akkor lehet elég nekem a navi gombos verzió is. -
lammaer #476 Navigombos sztem elég, hiszen normál esetben 3 gombot használok... power, meg a két lapozó. Esetleg a kurzormozgatók, hogy ismeretlen szavakra rábökve kiszótárazzam.
Touchscreentől kiráz a hideg, nem akarok tapinyomokat törölgetni :) -
Inquisitor #475 Csak azt akartam leírni, csak nem sikerült hozzáírnom az előzőhöz, hogy a legtöbb könyv (regény) olvasásához egy átlag 7"-os eBook pont ideális. Ellenben lehet sok képes, művészeti és spéci tankönyvhöz jobb az A4, de átgondolva egy A4 hordozhatósága eléggé csökken, nem?
Más. Hogy ne legyen másik felesleges hozzászólásom, szerintetek ha nincs sok pénz rá, meg szükségem sincs felesleges sallangra, akkor melyiket érdemesebb beszerezni a karácsonyi roham előtt? A régi billentyűzetes Kindle alapmodelljét, vagy a két új alapmodell (érintős vs navigombos) változatot? -
Inquisitor #474 Ezt sokszor olvasom manapság, hogy hát X formátum nem jó az A4 formátumra tördelés miatt. Itt kérdezném, hogy ki az a beteg állat aki A4 formátumra tördel be könyveket?
A könyv alakjának, meghatározása (mekkora?): a könyv alakját annak tartalmára és rendeltetésére való
tekintettel kell meghatározni.
• Művészeti kiadványok: sok képet, reprodukciót tartalmaznak, általában nagyméretűek (B/4, A/4,
francia4 stb.), de B/5-nél kisebbek nem szoktak lenni.
• Gyermek- és ifjúsági kiadványok: mesekönyvek, ifjúsági regények változatos alakúak lehetnek a B/6
alakú leporellótól a B/4 alakú képeskönyvekig.
• Nem szabad és nem is kell az alakot uniformizálni!
• Alsóosztályos tankönyvek: általában ezek is szívesen illusztráltak, átmenetet képeznek a mesekönyvek
és a tankönyvek között (B/5-ös formátum jellemző rájuk).
• A többi korosztály tankönyvei A/5-ösek. Egyetemi tankönyvek már nagyobbak, mert sok illusztrációt stb.
tartalmaznak.
• Kézikönyvek, olcsó, népszerű kiadványok: A/6, B/6, francia5-ös méretűek. Strapabírónak kell lenniük. -
Inquisitor #473 Engem azért elégégé elszomorít az, amire manapság használják a PDF-et. Beleszkennelnek mindenféle képeket, lehetőség szerint 20x akkora méretben mint aminek értelme van, de legalább f*s minőségben, stb.
A PDF-et pont arra találták ki, hogy pár kép és rengeteg VEKTOROS ábrával is akkora legyen benne egy hosszú dokumentum vagy könyv, hogy elférjen akár egy kisfloppyn. Erre csak les ki az ember a fejéből amikor egy sima 20 oldalas kézikönyv is 20-40MB, de láttam már több száz megás PDF-et is. Soha nem erre volt kitalálva. Fentiek betartása mellett egyébként nagyon jó kis eBook formátum lehetne. :( -
lammaer #472 Egészen a töltőig kétséges volt hogy miről írtál :) -
#471 Az olvassotakkal újra végigolvasni kicsit vicces... :) -
#470 +1 :D -
#469 ehhh... -
lammaer #468 "Megjött a hugomnak is."
Hirtelen azt hittem rossz topikban vagyok.... -
#467 Megjött a hugomnak is.
Nagyon kis aranyos. Nekem egy picit nőies. Olyan kicsi, törékeny... Majd még írok róla, mert épp töltőn van. -
#466 3G netezgetés csak a Kindle Keyboard 3G-n lesz, a Touch csak wifin át lesz hajlandó böngészni, 3G-n át csak Kindle Store és Wikipedia.
'Posted on Oct 2, 2011 4:42:59 PM PDT
The Amazon Kindle team says:
(AMAZON OFFICIAL)
We apologize for the confusion. Our new Kindle Touch 3G enables you to connect to the Kindle Store, download books and periodicals, and access Wikipedia - all over 3G or Wi-Fi.
Experimental web browsing (outside of Wikipedia) on Kindle Touch 3G is only available over Wi-Fi.
Our Kindle Keyboard 3G will continue to offer experimental web browsing over 3G or Wi-Fi. '
forrás -
#465 +1
-
#464 Plusz nagyon kényelmes érzés, amikor november végétől úgy nézel az összes boltba rohangáló kétségbeesett arcra, hogy neked már minden ott pihen a szekrény aljában :) (én egy-két éve megcsináltam, és csak forraltborozni jártam a vásárokba) -
#463 Köszi a választ, akkor még november elején megrendelem, biztos ami biztos. -
#462 Múlt karácsonykor se állították le, csak lassult a dolog - november közepén jelenik meg a Touch, november 25 Black Friday, amikor odaát a hagyomány szerint elkezdődik a karácsonyi bevásárlás, azon a pénteken vagy következő hétfőn (cyber monday) nagy akciókkal, valószínűleg ekkor kicsit komolyabban le lesznek terhelve. Viszont van rá egy kis esély, hogy nemzetközi rendelésekre is lesz kedvezmény (bár nem sok, 2010-ben nem volt), és akkor még 1 hónap alatt biztosan ideér.
Ha biztos 2-3 napos szállítást akarsz, akkor még előtte. Dobozban eláll bármeddig nálad is, esetleg ha sérül szállítás közben, akkor még van bőven időd cseréltetni. -
#461 Karácsonyra szeretnék ajándékba adni egy ilyen új wifis kindlét. Vajon mikor rendeljem meg hogy ideérjen karácsonyig? :D Feltételezem megint leállítják karácsony előtt a külföldi szállításokat hogy el tudják látni az amcsi piacokat... -
#460 Aki erre akarja használni (grafikus PDF, stb.), annak nem való a Kindle vagy úgy általában sok ekönyv-olvasó - a Kindle PDF importálója még a jobbak között van a mezőnyben. Bármelyik tablet egy jó érintőképernyővel kényelmesebb ilyen célra.
Az érintőképernyő sem lesz jobb, mivel az e-papír nem lesz gyorsabb felület. -
vass17 #459 Én azért remélem, hogy legalább az érintőképernyővel kiküszöbölhető a folyamatos lapozgatás körülményessége. Egyébként az a baj a konvertálással, hogy sok pdf-el nem tudnak mit kezdeni, illetve időigényes is, ha nem működik megfelelően és az ember tanulásra használná.
Gondolom a tesztekből ez ki fog derülni. -
#458 Kicsit gyorsult a pdf olvasás, de a PDF - mivel megadott lapméretű, fix tördelésű - nem ebookra való, hanem nyomdába. Esetleg Kindle DX-re, ami meg tud jeleníteni egyben A4 méretet.
Át kell konvertálni, van rá ezer módszer. -
vass17 #457 Arra majd kíváncsi leszek, hogy az új modelleken milyen a Pdf kezelés?! Mindenképpen vennék, ha fejlesztettek ezen a téren valamit: az előzőben az nem tetszett, hogy az oldalakat rosszul tördelte, illetve nem lehetett finoman mozgatni, gyakran lemaradt egy-két szó soronként, amit csak lapozással lehetett elolvasni.
Szerintetek van rá esély, hogy a Touch-on változaton kicsit normálisabb lesz a kezelés? -
#456 Jah,ez a szürke keret tetszetős. -
#455 Pontosan ugyanakkora méretre és felbontásra, a kontrasztról írtak már mindenfélét, amíg nincs géppel kimérve, addig úgyis attól függ, ki nézi - a világosabb keret miatt mindenképp más érzés. -
#454 Képernyője jobb mint a hármasnak? -
#453 futnak be sorban :) -
#452 Kaptam egy emailt az Amazontól, hogy az egyik tőlük beszerzett könyvemből jött ki egy javított változat (bekezdéshibák, egyebeket javítottak) - és ha kérem, frissítik nálam is, viszont akkor a jegyzeteim és a könyvjelzőim elvesznek belőle.
Válaszoltam nekik, hogy "yes" (ezt kérték), és 20 percen belül szinkronizált az új változat. -
plusz egy videó - jóval ritkábban frissíti a teljes képernyőt, ezért lapoz olyan marha gyorsan. -
#450 prohardveres fórumra befutott egy új sima Kindle -
#449 sorry, kicsit vak vagyok (meg annyi sületlenséget összekérdeztek már mindenhol, hogy automatikusan félreértettelek)