Kindle e-book olvasó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
No, megjött a mél:

"Kindle, Wi-Fi, Graphite, 6" Display with New E Ink Pearl Technology"
Shipping Method: Priority International Courier
Shipping Preference: Group my items into as few shipments as possible
Subtotal of Items: $114.00
Shipping & Handling: $20.98
------
Total: $134.98
Gift Cards: -$134.98
------
Total for this Order: $0.00

Þór vígi þessi rúnar

Rage47
szuper, akkor ez még jól jöhet, köszi😊
Dzsini
Gondolom igen, Prohardveres fórumon többen is mondták, hogy itthonról ezen keresztül intézték (ingyenesen) a Kindle garanciális telefonálást.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Rage47
ja akkor csak EUban fizetõs?
Dzsini
GMailbõl (ha jól tudom amerikaira kell állítani magad) ingyenesen lehet hívni amerikai telefonszámokat Google Talkon át:

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Carlos
Céges IP telefonon keresztül toltam, szóval nekem ingyen volt.

Þór vígi þessi rúnar

Rage47
milyen móka?
Dzsini
Pár napon belül (hétfõt tippelek) ott lesz nálad az új, a másikat valószínûleg a futár kezébe kell nyomni, a többit elintézik.

A telefonra ezért ajánlott a GMail ingyenes mókája 😊

Carlos
Na.
Kicserélik. 24 órán belül küld nekem egy mélt a Replacement Department-tõl, hogy mit kell csinálnom a régi kindle-vel és küldenek egy újat.

Hát kíváncsi leszek. Telefonidõ kábé 25-30 perc volt, egy jól beszélõ emberkével (nem indiai vagy mexikói, mert az az angol gyilkos).

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Most ott tartunk, hogy aszonta küldenek egy újat és milyen cimre, bemondtam a cimemet (magyarország) és kérte a kolléga, hogy várjak. Várok már vagy 5 perce és hallgatom a hülye zenét...
Bakker ha ezért még fizetni is kéne, gatyám is rámenne a telefonszámlára.

Eddig 20 percnél jár a telefonidõ... <#zavart1>

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Több fórumos bejegyzés van már rá sok helyrõl - vagy azonnal oda kell adni a futárnak, és õk rögtön visszaviszik, vagy (ha épp nem sikerül odaadni), fel kell adni nekik valamilyen módon, és a feladási számlát beszkennelve eljuttatni nekik, és beérkezés után jóváírják nálad a postázás díját.

...aztán kipucolják a problémás eszközt, leformatálják, és 99 USD-ért az Egyesült Államokban árusítják refurbished (felújított) címkével 😊

Majd ird meg hogy ment a garis ügyintézés. Úgy rémlik, még a visszapostázást is állják.

Carlos
Megjött a válasz. Igen, fel kell õket hívnom.
Ma este akkor ezt megejtem...

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
angollal nincs gond.
És nem ültem rá, nem ejtettem el és még csak kádba se esett.
Tehát ez egy valid hiba, nem sumákolás.

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Ha garanciás csere jön, akkor úgyis neked kell felhívnod õket, úgyhogy készítsd be az angoltudásod 😊 (és természetesen nem ejtetted el, nem fürdetted meg, nem ültél rá, stb...)

Carlos
amazon supportnak az amazon/kindle/support részlegen irtam mélt.
Megirtam nekik, hogy milyen mail cimen és telefonszámon érnek el. Szóval meglátjuk. Amúgy énis arra nyanakszom, hogy ott a gomb környékén akadt el valami, mert a két probléma egyszerre jelent meg.

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
bõven lehet, hogy az a pöcök beragadt, és azt nem tudja lekezelni a lelke - én Amazonnal telefonálás (gariztatáshoz kell, ajánlott a GMail-en át ingyenesen megoldani) elõtt megnézném.

Carlos
Ezt azért nem tartom valószínûnek, mert amikor rádugod az usb-re, akkor elkezdi a géped tölteni és be is kapcsol.
De az enyém nem. Nem tölti a gép, a gép nem ismeri fel, mint meghajtó, stb...

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
egy apró pöcök van benne, ami a ki-bekapcsolásért felel - lehet, hogy ez a ragacs becsúszott oda is, és beragadt... mûanyaggal vagy körömmel megpróbálhatod felhajtani az alján, hogy megnézd.

Carlos
Tipp, hogy az enyémnek mi baja lehet?

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Akkor majd kinyitom és kipucolom 😊 Egyelõre nagyon szépen helyrehozta, a sûrített levegõ szerintem nem nagyon jut be ott a passzentos részen.

Bár gondolom tapasztalatból beszélsz (szóval biztos mûködött) olajat nem öntenék bele - mivel az megköti a port, így hamarosan jó kis poros/olajos "massza" lehet belõle a kapcsoló körül.

Sûrített levegõs fúvatásról olvastam még mint javaslat.

Dzsini
...találtam viszont egy Kindle ivójátékot 😊

"Not long after I got mine, it went sticky after one evening playing the Emily Dickinson Roulette drinking game with friends. Flip the switch and take a sip - if the haunted face appears you must down the whole drink in sheer terror (default screensavers for hard mode).
Two weeks later it magically unstuck itself again."

Dzsini
ha nem sérted fel a felszínét, akkor nem jönnek rá (persze én sem kezdtem felfeszegetni) 😊 - egy csepp nagyon finom olaj nálam megoldotta a dolgot, és az biztosan nem kezdi ki a mûanyagot

gyakori esemény amúgy, valami ragacs keveredik oda (talán belülrõl)

Carlos
szerintem az garivesztéssel jár (kipattintás). Én nem merném amig garis. 😊

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Egy csepp, lehetõleg ásványi olajat kell belerakni (nekem ez is helyrerázta teljesen), vagy kinyitni (pattintós körbe a tok) és kipucolni a ragacsot belõle.

Nekem is most volt egy ilyen gomb beragadó periódus (áprilisi kindle).

Egy idõ óta egyre nehezebben kapcsolt be és csúszott vissza a helyére. Akkor megijedtem, de utánaolvastam, és ez egy design feature, ha vmi kis kosz kerül be akkor megszorulhat a gomb.
Fórumokon írták, maga a gomb igen primitív szerkezet, ettöl a koszolódástól eltekintve más baja nem nagyon lehet, a rugó is elég erõs.

Kb 1 hónapig ilyen volt, más meg is szoktam hogy körömmel kell pöckölni, azt 3-4 napja magától megjavult. Most megint úgy mûködik mint rég.

Carlos: akkor a tied garis csere lesz.

Carlos
de, nekem is igy kezdõdött. Olvastam valahol, hogy kábé 15 ki-be kapcsolás után megjavul. Nekem viszont:

Ma reggel (mintha) kattant volna egyet, úgy mûködött mint új korában. A led elszállt, nem lehetett kikapcsolni, bekapcsolni, PC-re kötve a gép nem tölti, nem ismeri fel, nem kapcsolja be.

Irtam a customer support-nak...

Þór vígi þessi rúnar

Teppik Amon
Nekem is ragad a bekapcsoló gomb már régóta! De egyelõre visszaugrik magától.
Kézzel nem sikerült visszatolni sehogysem?

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Carlos
No.
Olybá tûnik, hogy pechem van.
1 hete elkezdett szorulni a bekapcsoló csúszka. Ma reggel bekapcsoltam, majd soha többé nem tudtam kikapcsolni, a zöld led nem világít. Bekapcsolni nem lehet, ha gépre dugom USB-vel akkor nem történik semmi (nem kapcsol be, nem ismeri fel a gép).

Úgynézki, hogy ez halott. Ilyenkor mi a teendõ?

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Tapasztalat? Ránézésre nem fényesebb, mint a papírfelület, és tûzõ napban az igazi papír is vakít.

QuippeR
cserébe úgy belesüt a szemedbe a keret, hogy olvashatatlan... 😛

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

setuh
Jah most latom,hogy felreerthetoen irtam...Nem ugy ertettem,hogy nem hibasodhat,hanem ugy,hogy akkor nem fogom tudni hasznalni,csak nem neztem mar mit irtam elozoleg 😛.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Dzsini
és itt jön ki a fehér Kindle igazi elõnye - sokkal kevésbé melegszik át tûzõ napon 😊

Szerinted tûzõ napon nincs 35 fok? 😊

És mégcsak nem is a levegõ hõmérséklete az érdekes, de ha telibeveri a nap, sztem tuti melegebb lesz a kindléd mint 35 fok 😄

setuh
Hat akkor nem 😊.

Dzsini
A kézikönyv 0-35 Celsius fokos ajánlott üzemi hõmérsékletet ír.

setuh
Tuzo napon szerintetek karosodhat a muszer?

setuh
Koszi szepen atnezem oket.

Dzsini

Dzsini
A forrásaim kipucolt .html-ek vagy .rtf-ek, esetleg már rendberakott .mobi 😊

(ha nem, akkor elsõre megy egy szövegszerkesztõbe, és rááldozok egy fél órát, hogy kitisztítsam)

scriptek, egyebek; és magyarul

...vagy nekifuthatsz a Mobipocket creatorral is, sokszor kellemesebb eredményt hoz, mint a Calibre.

Teppik Amon
Nekem volt, de annyira nem zavart, elolvastam így.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

setuh
Nektek,hogy-hogy nincseknek ilyen problemaitok?

setuh
Megirni nem tudom,scriptet meg honnen keressek?😄(nem kell a google a baratod duma)

Dzsini
regexp

Nem fogsz ilyen gombot találni, hogy "dupla sortörések kiszedése", mert nem tudhatja a program magától, hogy te mit szeretnél. Vagy megírod magad, vagy keresel egy scriptet, ami azt mondja magáról, hogy ezt megcsinálja.

setuh
Ezt a regexp-et hol talalom?A programon belul amikor konvertalom van valami ilyen opcio,hogy ne legyen dupla sortores?

Dzsini
Sorközt talán összébb lehet venni a betûbeállításoknál, ezen kívül a dupla sortöréseket pl. Calibre-vel pucold ki belõle (regexp-el lehet ilyesmiket csinálni, de vannak elõre gyártott scriptek is hozzá).

Ha nem hoz jó eredményt, akkor át kell konvertálni valami szövegszerkesztõ által emészthetõ formába, és kézzel rendbe rakni, mert a programok nem értik a szöveget, nem tudhatják, hogy hol kell és nem kell sortörés.

setuh
Hol nezzek akkor korul h ne igy nezzen ki egy konyv
Sokszor meg hezagosabb es neha csak par szot tesz egy sorba.

Dzsini
Az az elv, hogy a free.kindle-t saját dokumentumokra (jegyzeteid, saját írások, stb.) illene használni, a sima címet pedig könyvekre, stb. Nem foglalkoznak vele részletesebben, tehát csak nyugodtan lehet a free-t használni mindenre 😊

tehát, ha nem a free.kindle-t használjuk...