928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
  • zenoka
    hmm ertem.. akkor kollegak "mondjanak le", amugy se baratok:) marad az egyedul rendeles:)
  • Dzsini
    Még így is a legjobb ár-érték arányú eszköz, amit hivatalosan be lehet szerezni az országban. A vaterások se ennyibe fognak kerülni, mivel most már a viszonteladók se tudják olcsóbban beszerezni. Az ÁFA idáig átvállalásra került, ha ki kellett fizetni, most pedig beszámítják előzetesen, és ha meg kell fizetni import során, akkor ebből fizetik - ha nem kell, akkor az a pénz visszakerül.

Ha valakinek van pl. német ismerőse, aki havi szinten ingázik, az olcsóbban juthat hozzá (ott kisebb az ÁFA), de a vaterások sem repülővel hozzák saját táskában az Egyesült Államokból tömegével (ha meg igen, akkor nem 3G változatot).
  • Prof William
    Lehet hogy ha ez bejön akkor érdemesebb lesz a vaterás vagy más forrásos 30-31 ezres dolgokkal bepróbálkozni.
  • Dzsini
    Probléma szerintem nem, de a már megfizetendő ÁFA mellett importvám kötelessé is válik nagy értéknél a csomag, így könnyen lehet, hogy még rosszabbul is jártok - nézzétek meg, hogy érdemes-e.

Annyi esetleg, hogy a regisztrációval is kell bűvészkedni felbontás, bekapcsolás után, ami egy ajándéknál nem elegáns (bár lehet ajándéknak rendelni).
  • Carlos
    mi 3-at rendeltünk és nem volt.
  • zenoka
    sziasztok!
    olyan kerdesem volna hogy az amazonnal nincs darabszam korlat a rendelesre?
    osszeallnank par kollegaval es rendelnenk kindle keyboardokat (karacsonyi ajandek hegyek) igy a szallitasi koltseg szet dobodik ugye(marmint az alap mert ha jol olvastam 5 dodo rajon darabonkent).
    4-5 darabot rendelnenk, ebbol nem lehet problemank?
  • Inquisitor
    Akkor jól félreolvastam a végösszeget :D
    Lehet még is rendelni kéne egyet?
  • Carlos
    igen, ezt benéztük...:
    162.48 U.S. dollars = 34 629.156 Hungarian forints
  • nagypite
    162*215 az nem 45e
  • Carlos
    valid!
    215 U.S. dollars = 45 822.6769 Hungarian forints
  • Inquisitor
    "215 a dollár olyan 35000-re jön "
    Nekem 45.400-ra ...
  • lammaer
    Remélhetőleg az Import Fee depositot visszakapod... de azért a fapadosért elég drága.. végülis nagyjából ennyi volt a WIFIs Kindle keyboard, nem? (150+20-ra emlékszem)
  • nagypite
    Most rendeltem egy fapados Kindle-t:
    Item(s) Subtotal: $109.00
    Shipping & Handling: $20.98
    -----
    Total Before Tax: $129.98
    Estimated Tax To Be Collected: $0.00
    Import Fees Deposit $32.50
    -----
    Grand Total: $162.48

De szerintem még így is megéri 215 a dollár olyan 35000-re jön ki
  • Rage47
    áh köszi, majd updatelem a kindle 3-mamat:)
  • Dzsini
    Frissítések jelentek meg:
    Kindle Keyboard 3.3 (gyerekkori nevén Kindle 3)
    Kindle 4.0.1 (közismert nevén Kindle 4)

A frissítések automatikusan megjelennek, feltelepülnek pár napon belül, Keyboardnál letölthető egyénileg is. Semmi eget rengető újdonság nincs benne, K4-re bekapcsolható a "régimódi" minden lapozásnál teljes frissítés, K3 bővítette a szinkronizálási, letöltési lehetőségeket.
  • Dzsini
    Szinte biztos, hogy igen - mivel a köré épülő szolgáltatásrendszer (Amazon Cloud, zenebolt, filmbolt, stb.) nem elérhető az Egyesült Államokon kívül, így nem valószínű, hogy árusítani fogják határon túl. Egyébként emiatt többen feltételezik azt is, hogy igazából használhatatlan is lesz a szolgáltatások nélkül.
  • nagypite
    A Kindle Fire November 15. megjelenés/szállítás csak az USA-ra érvényes?
  • lac0215
    Válaszolok magamnak mert közben megvan a megoldás.
    Ez egy tipikus RTFM kérdés volt, mint kiderült.

A ki/be kapcsoló gombot 7(!) másodpercig kell nyomva tartani, így kapcsol ki a Kindle 4. A használati útmutatóban le van írva...
  • Dzsini
    Több helyen (más országoknál is) megjelent az "Import Fees Deposit" - ami egy letét az import díjak fedezetére, visszafizetik, ha nincs ilyen költség a behozatal során. Majd kiderül újabb rendeléseknél, hogy miért most döntöttek a bevezetéséről.

"Import Fees Deposit" represents an estimate of the Import Fees that will be levied on the items in your order for shipment to countries outside of the US. By placing your order, you agree to allow Amazon Export and/or Merchant (as applicable) to collect the Import Fees Deposit for the applicable items in your order. This deposit will be used, on your behalf, to reimburse the Designated Carriers for the import fees that they have paid on your behalf to the appropriate authorities of the destination country.
  • Rage47
    hát remélem átmeneti :(
  • Dzsini
    ...emellett úgy néz ki megszűnt a "jó világ", megjelent a magyar szállítás költségei között az importköltség, így 25%-al megnövekedtek az árak. Kérdés, hogy ez átmeneti, hibás működés, vagy végleges.
  • Dzsini
    Nem, a november közepén megjelenő Touch 3G-ben csak Wikipediára és Kindle Store-ra lesz használható a 3G kapcsolat. A Wifis netezést továbbra sem korlátozzák.
  • Rage47
    ingyen lehet böngészni, bár kicsit lassú azt mondják
  • nagypite
    sziasztok
    Ha veszek egy Kindle Touch 3G-t akkor azzal ingyen lehet böngészni vagy csak könyv letöltésre használható a 3g kapcsolat?
  • Teppik Amon
    (nem is tudtam hogy alapból csak alszik, meg hogy ki lehet kapcsolni )
    Mindig tanul valamit az ember :D
  • Dzsini
    Csak a 20+ másodperces gombnyomásra írja az újraindítást, de a Keyboard is úgy működött, hogy nagyon hosszan húzva újraindított, de előtte volt, amikor elfehéredett a képernyő, az a kikapcsolt állapot - lehet, hogy most is így van.
  • lac0215
    Az új Kindle-t hogyan lehet teljesen kikapcsolni?
  • setuh
    Értem,thx!
  • Dzsini
    Akkor érdemes teljesen kikapcsolni (ezt írják is), ha azt tervezed, hogy 1-2 hónapig fog állni bekapcsolás nélkül - egyébként teljesen jó a sima alvó mód, sokkal kevesebbet fogyaszt, ha onnan kell visszatérnie, mintha a hosszadalmas bootolással molyolna. A linuxok jól bírják az ilyen működési módot, ezt meg külön erre készítették fel.
  • setuh
    Ki szoktátok kapcsolni teljesen a kütyüt?Vagy fogyasztás szempontjából elég lényegtelen?
  • Dzsini
    ezt a tájékoztatót (van még pár hasonló a neten) érdemes átolvasni, hogy tisztában legyél a korlátozásokkal és a lehetőségekkel (valamint itt a topicban is többen írogattak PDF-es hercehurcákkal kapcsolatban).

Az új változat még elég friss, tehát semmiféle hack nincs rá, és teljes billentyűzet hiányában persze a hozzászólásban foglaltakat érdemes úgy értelmezni.
  • Prof William
    Az mondjuk nem nagy baj mert net tele van konvertáló programokkal.

Az ár még ígyis jó.
  • Dzsini
    Amit rendelhetsz Magyarországra, abból a legolcsóbb 109 dollár + 21 dollár szállítási költség, tehát kb. 27 ezer forint mindenestül. PDF olvasásra korlátozottan alkalmas, akkor jársz jól, ha át tudod konvertálni valami tiszta szöveges formátumba (van erre sok szoftver), a PDF - mivel előre formázott, lapméretre beállított formátum - nem igazán való a kis kijelzős olvasókra.
  • Prof William
    Most néztem hogy az amazonon már alig 20 000-ft ért árulják. Sztemmegérné beruházni egyre mert jó pár PDF-van otthon amit rátehetnék. Gondolom USB lehetőség van rajta + az amazon ugye szállit MO-ra?
  • Dzsini
    Nagyrészt azért rendben van (Wikipedia például pár hete Kindle-specializált nézetben nyílik meg), ha nem ilyen aggregáló oldalakat olvasol, hanem közvetlenül az oldalt - és amire én használom legtöbbször, az a menetrend / térkép
    http://kindlemap.net/
    plusz az Elvira, menetrendek.hu, ilyesmik.
  • QuippeR
    tisztában vagyok azzal, hogy fél óra utánolvasással ment volna valamilyen kerülőúton, de nekem éppen akkor, abban a helyzetben nem volt fél órám, és bosszantó volt a dolog. nem is azért, mert nem nyitott meg a linket, de nem is lehetett megnézni, hogy mi a link url-je, hogy manuálisan írjam be.

egyébként minden más tekintetben elégedett vagyok az eszközzel, és mint írtam, tudom, hogy kísérleti jellegű a böngésző, és az amazon nem ígért semmit ezzel a funkcióval kapcsolatban. én ettől függetlenül a böngésző megléte miatt fizettem a pluszpénzt - ha úgy tetszik kockáztattam. nem azért mert éjjel-nappal azon akarok netezni, hanem hogy ha szorult helyzetben vagyok (mint ma reggel), akkor is legyen utolsó utáni lehetőségem híreket, leveleket és wikipediát olvasni.
  • Dzsini
    Ja, egyébként azért fizettél a 3G verzióért plusz zöldhasúakat, hogy a Kindle Store-t (és a Touchnál a Wikipediát) elérd bárhonnan, bármikor - az, hogy van hozzá egy kísérleti böngésző, az hab a tortán, de a legtöbb helyen le van írva, hogy aki böngészőt szeretne venni, az ne Kindle-t vegyen.
  • Dzsini
    Tudsz, de többfüles böngészés nincs rajta, így az aggregátorok (pl. Google news) nem működnek rajta normál állapotban.
    Érdemes amúgy is az oldalak mobil változata felé kacsingatni (m.sg.hu, m.index.hu, ilyesmik), vagy használni olyan oldalt, ami mobil böngészőn élvezhetővé varázsol neked normál felületeket:
    pl.:
    kinstant
    oldalkonvertáló

Valamint vannak olyan online szolgáltatások, amelyek pl. RSS híreket, ilyesmiket neked konvertálnak, és ráküldenek a Kindle címére mondjuk reggelente.
  • Inquisitor
    Nem létezik RSS olvasó hozzá?
  • Inquisitor
    Általánosságban nézve elég sok 8 árnyalatos van forgalomban. Mivel a 16 árnyalatost "harmadik generációsnak" hívják, gondolom az első generáció az 4 árnyalatos lehetett. Azt viszont biztosra tudom, hogy van egy eszköz amire lehet rajzolni és jegyzetelni, 80-100USD volt amikor kijött, de kemény 1 bites, azaz fekete és fehér van amit tud és slussz.