635
Sims Medieval
  • basicscale
    Az lenne a kérdésem, hogy a bejelentkező képernyőn a játék címet hogy lehetne átírni? mert erről nem találtam infót... :( Amit kicsomagoltam nyelvi fájl abban nem találtam meg, az összes The Sims Medieval feliratot átírtam a megfelelőre, de nem sikerült.
  • Joschka
    Inkább el sem kezdte...DDDD
  • nagykispeter
    Patrik az már úgy tudom befjezte...
  • basicscale
    Köszönöm! :)
  • Joschka
    Köszönjük, és türelemmel meg várjuk a kész művedet! Hajrá!!!!
  • Ironman2
    Szívesen besegítenék,de sajnos az angollal hadilábon állok.Kb annyit tudok mint a Google fordító.DDD

De talán csatlakoznak vállalkozó kedvű Sims rajongók,akkor hamarabb is készen lenne.
  • Ironman2
    Na ennek nagyon örülünk! Köszönjük Balázs!
  • basicscale
    Köszönöm, nem Balázsnak hívnak. Rosszul írtam az előző bejegyzést este volt aztán nem figyeltem oda :D

Itt található az oldalam: http://thesimstghungary.blogspot.com/

Készülőben van a fordítás (benne lesz a kiegészítő is). Kb. 4%-nál tartok, de eddig minden jól megy.
  • Ironman2
    Ügyes vagy.Te lennél Patrik? Esetleg megoszthatnád itt a nagyközönséggel is a forditásodat,mert nagyon sokan várják ám!
  • Ironman2
    Elkezdték a magyarítást.A részletekről itt tájékozódjatok:

http://patrik2991.info/news.php
  • nagyrajmund
    Mi előbb ezt szeretnénk megismerni :)
  • TopGun
    Nem jatszik meg senki a kiegeszitovel? A Pirates&Nobles-el?
  • nagyrajmund
    Igen azt már láttam,hogy több karival lehet vinni,mert a jelenlegi állás szerint már lehet a királlyal,a lovaggal,és a kováccsal is játszani ahogy néztem,bár a kovácsosat nem értjük.( fene ebben a többnyelvű világba :) ) Megvenni alatt a magyarosításra gondoltam.Mert nekem megérne annyit a gyerek boldogsága:) ,hogy ha valaki megcsinálná,és kiírná lemezre pl.és Postai utánvéttel vagy mittomén mivel elküldené.Fizetném a postaköltséget,meg egy megbeszélt összeget pl. Erre gondoltam megvenni alatt...
  • Flora2
    Most mondta hollófernyiges, hogy ha kész a küldetés, és felkínálja, hogy válassz újat, akkor lehet a kováccsal is küldetést vállalni. Minden új küldetés a listából kiírja, melyik karakterekkel lehet megcsinálni. Kicsit olvass vissza ebben a topicban, nem olyan hosszú, írtunk benne a játékmenetről.
    Hogy érted, hogy megvenni? Ami a magyar boltban kapható, az is angol. Sajnálom, hogy a simsezős társadalomban ilyen kevesen tudnak angolul és ezért nem tudják élvezni ennek a játéknak a szuper humorát. :(
  • nagyrajmund
    Am marha göthös egy király ez állandóan a gyomrát fogja,és valami rosszban sántikál :D Azt már vágom,hogy beteg,meg hogy itallal lehet gyógyítani,meg néhány dolog kezd derengeni,de akkor nagyon hiányzik a magyarosítás hozzá :( Megvenni nem lehet valahol?
  • nagyrajmund
    Aham Köszi sztem az lessz :) am odáig jutottunk,hogy már van egy kovács mühelye de hogy hogyan csinálta azt passzolom :) am a kováccsal nem lehet játszani??? Csak végig a királlyal?
  • hollófernyiges
    Ha tényleg beragadt volna és semmi sem segít, akkor szerintem kezdjetek új játékot, még úgyis egészen az elején vagytok.
  • hollófernyiges
    A medieval másképp működik mint a hagyományos Sims, itt küldetéseket kell teljesíteni. A következőképp működik: először országot választasz (ilyenkor kapsz hozzá feladatot is, de először még úgysem lehet választani). Bejön a város vörös háttérrel, csinálsz egy uralkodót (ha jól értem ezek a lépések már megvoltak). Utána a királynak küldetést kell választani (lenti kezelőfelületen a középső tekercs ikon) és indul a játék. Ha kész a küldetés (nem érdemes sietni, fontosabb hogy a hangulatjelző inkább mindig minél magasabban legyen mert akkor tudod arany vagy platina fokozaton teljesíteni) akkor kapsz resource-pontot (RP), abból tudsz új épületet emelni, abba új karaktert (pld kovácsot) csinálni. Az új küldetések között már lesznek olyanok is amihez a kovács kell. Valamennyi angoltudás azért jó ha van hogy megértsétek hogy mit kell csinálni a küldetés során. Az országnak vannak küldetéspontjai (QP, kezdetben asszem 24), ha ezek elfogynak, akkor az ország kiértékelődik és kezdheted újra az egészet új karakterekkel, új országfeladattal. Vagyis nem olyan végtelen molyolós mint az eredeti Sims.

• Lacoka12
    Pillanatnyilag senki nem fordítja.Próbáltad már a játék újra rakását?
  • nagyrajmund
    Sziasztok,üdvözlök mindnekit,nekem a medieval-al lenne egy olyan problémám,ill nem nekem hanem a gyermekemnek,mivel ő játszik vele,(11 éves) hogy a kastélyban a szobalány bentragadt a fal és az ágy között és nem jön ki pedig már minden butor el lett pakolva az utjából.Arra sem tudunk rájönni,hogy hogyan lehetne más sim-ekkel játszani,pl.: a kováccsal a városban . Mert miután a házát berendeztük,meg a Simet is elkészítettük valahányszor próbálnánk vele bármit csinálni,csak a berendezés módot adja vissza,élő módot nem .mivel én sajnos nem vagyok egy kimondott számítógép zseni,sem angolszakos,(a fiam sem )nem is nagyon értünk sok mindent.nem tudja valaki véletlenűl,van-e már valahol elérhető magyarosítás hozzá??? csinált már valaki? Amit lejjebb ajánlottatok fordító progit,leszedtem,és meg is néztem,de a látványtól én kaptam kékhalált nem a gépem. Nekem ez több mint Kínai :( ha valaki tudna segíteni,azt megköszönném.Sziasztok.
  • Lacoka12
    most lesz magyarositás vagy nem?
  • Ironman2
    Néhány uj infó a kalózos kiegről:

- Lesz egy kalózkirálynő
    - Mind a kalózoknak, mind a nemeseknek külön trón dukál.
    - Az új ruhák között lesznek olyanok, amelyeket tollak díszítenek.
    - Az új történet úgy kezdődik, hogy a kalózok hajótörést szenvednek.
    - A nemesek északról jönnek és elég sznobok.
    - Csak a kalózoknak lesz titkos kézfogása.
    - Mind a nemesek, mind a kalózok új harci módokat ismernek, a kalózok
    például szembeköphetik ellenfeleiket.
    - Kincskereséshez először egy ásóra van szükséged. Találhatsz többek
    közt pénz, mérgek készítéséhez hozzávalókat, valamint egy bizonyos
    típusú italt (Transformation - átváltozó, átváltoztató ital, nem tudom,
    pontosan milyen lesz)
    - Ásás közben érhet olyan szerencse, átváltozol a Kaszásnak. Olyan
    páncélt találsz, amelyet ha Simed felvesz, úgy néz majd ki, mint a
    Kaszás. Ha vicces kedvedben vagy (én inkább kegyetlennek mondanám),
    elmehetsz így ijesztgetni a többi Simet.
    mysims.hu
  • Ironman2
    Új infók a kalózos kiegről:

16 új küldetéssel bővül az eddigi kínálat

- Sólymok és papagájok: Füttyszóval hívhatod vissza madaraidat, melyek
    szívesen pihennek Simed karján. Ötféle madár közül lehet választani
    (gondolom sólyomból és papagájból külön-külön lesz ötféle), némelyik
    egészen különleges fajta. A madarakat utasíthatod arra, hogy megtámadjon
    másokat. Sólymodat kiküldheted a vadonba vadászni, pl.: hozhat neked egy
    döglött patkányt is.

- Kínzószék: A kovácshoz hasonlóan itt is lesz minijáték. Két, a /will/
    (akarat) és az /alertness/ (éberség) mérőket kell megfelelően
    igazgatnod, hogy a számodra fontos információt megkaphasd. Természetesen
    segítségedre lesznek a korábban már leírt kínzóeszközök.

- Kincskeresés: Többféle ásó áll majd a rendelkezésedre, ezek abban
    különböznek egymástól, hogy valamelyikkel gyorsabban lehet majd ásni
    (gondolom, ezek ára is magasabb lesz). Találomra bárhol nekiállhatsz
    ásni, de biztosabb, ha egy kincskereső térképet használsz. A homokos
    tengerparton nagyobb valószínűséggel találhatsz kalózos cuccokat, pl.:
    kalóz zászlót, míg bent a vadonban néhány igen értékes kincs van elásva

mysims.hu
  • Ironman2
    Megjött az uj peccs:
    2.0
    New Feature: Move Out Children – Send children on adventures to make room for more children in your household.
    New Feature: Un-Furnished Buildings – Can choose between furnished and un-furnished lots when placing a Hero Sim’s building in your kingdom.
    New Feature: Create-A-Sim Makeup.
    New Feature: Children’s clothing can be changed in CAS.
    New Object: Chess Table.
    Bug Fix: CAS Performance – It takes several minutes to load the thumbnails from the “View Sims” folder in CAS.

Fizikai lemez patch

Digital patch
  • Ironman2
    aha
  • Lacoka12
    pedig nagyon jó lenne
  • Ironman2
    még nincs
  • Ildooka
    Hmm itt is jó régen jártam már...Azt szeretnám krédezni,hogy van már vmiféle magyarítás a játékhoz?
  • Ironman2
    Néhány infó a közeledő kiegészítőről:

Nincsen kalóz papagáj nélkül, így lesz ez a Sims Medieval első
    kiegészítőjében a Pirates & nobles-ban is. Ráadásul nemcsak egy díszt
    kapunk, hanem egy igenis használható madarat. A kalóz beszélhet hozzá,
    megetetheti, és kérheti a segítségét különböző küldetések
    véghezvitelében, a kincs megtalálásában és a feladatok megoldásában
    éppúgy, ahogyan a nemeseknek a másik madár, a sólyom segít.

Nagy valószínűséggel a madarak ketrecben laknak majd (remélem, hogy csak
    véletlenül elírták, és kalitkában lesznek). Jelen információk szerint a
    papagáj nem tud beszélni, így nem tudjuk meg, milyen is a simlish egy
    papagáj szájából.

Néhány szó a kínzószékről: A barátaidon éppúgy használhatod, mint az
    ellenségeiden, hogy néhány információt kicsikarhass belőlük.
    Kinzóeszközként egy madártollal való csiklandozást is választhatsz, ezt
    talán a barátokon használd, az ellenségeidnek hagyd meg a csincsillákat,
    akikről tudjuk már, milyen vérengzős fenevadak.

Mysims.hu
  • DANIELTRUCKER
    Sziasztok!
    Olyan problémám lenne hogy a játékban nem látszik a kezelőfelület.
    Nem igen tudom mi lenne a megoldás.
    Újratelepíteni még nem próbáltam, gondoltam előbb itt megkérdezem.
    Ha valakinek lenne bármi ötlete ezzel kapcsolatban azt nagyon megköszönném!
  • Ironman2
    Kalózok,és nemesek videó:

• Mike
    köszi

an akkor ezt azért kipróbálom majd azért
  • Flora2
    Hmm, itt mondjuk talán tévedtem: lehet, hogy a négyzet alakú Live mód ikonnal lehet folytatni a félbehagyott aktuális questet (az az ikon a Kingdom módban, amin kis emberkék vannak).
  • Ironman2
    Köszi Flora a segítséget
  • Flora2
    Egyébként, aki valamennyire ért angolul, annak nagyon ajánlom ezt a gájdot a játékhoz:

Carl Sims Medieval Útmutatója

Nemcsak mindenről részletes leírás van benne, de Carl tippjei is a minél sikeresebb játékmenethez.
  • Flora2
    A megkezdett küldetés ugyanott folytatható, ahol elindítottad: a Kingdom módban az irattekercs formájú kerek ikonra kattintva.
  • Flora2
    Természetesen. Már az uralkodó megalkotásakor úgy választhatod ki a tulajdonságait - ajánlom a Gonosz és a Vérszomjas trait-et, de jó lehet a Kapzsi és a Hiú is, ízlés szerint. Ezután játék közben többféleképpen lehetsz gonosz, pl. az uralkodónak joga van bárkit kivégeztetni, szeszélye és tetszése szerint, ez nagyon élvezetesen gonosz tud lenni. Bárkitől pénzt zsarolhat ki, a torkára nyomott karddal. Továbbá, ha rafináltabb gonoszságra vágysz, elcsábíthatod a falu leányait, teherbe ejtheted őket, majd szakíthatsz velük. Az uralkodó küldetéseit is végigviheted gonoszabb módokon (pl. a parasztfelkelésnél kivégeztetheted a hangadó parasztlányt, így oldva meg a helyzetet, de sok más küldetésnek is van gonosz, szemét húzás megoldása). De úgy is lehet rettegett uralkodó, hogy a kihallgatások során (amikor a trónon ülve fogadja a népet) mindig úgy dönt a feltett kérdésekben, hogy csökken tőle a népszerűsége (ezt kiírja a döntés után a játék) - ezzel fokozatosan elérheted, hogy gyűlöljék.
    Nekem volt egy Borgia uralkodóm, az csupa ilyen dolgot csinált.
  • Lacoka12
    hogyan lehet vissza lépni egy adott küldetésbe ha kiléptem a játékból?
  • Mike
    lehetsz gonosz, rettegett uralkodó?
  • Ironman2
    Augusztus 30-án jön a kiegészítőlemez,Kalózok és nemesek cimmel.(Sims Medieval:Pirates and Nobles)