102
A Vodka - Kinek mi a kedvenc vodkája, vodkafélesége?
-
#102 az egy nagy kalap szar -
#101 csak volt: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/08/robbanasveszelyes_a_szensavas_kalinka/ -
#100 Most van valami Kalinka szénsavas vodka is ^^ -
#99 ja, hogy csak a győztes... -
#98 rögtön gondoltam, hogyysy régebbejn hallottam róla
na sebaly erre a páleszkt isszuk abb amég csaknem döglünk bele (imma drunkÖ) -
#97 A dél-oroszországi Volgodonszkban volt:
Meghalt egy orosz vodkaivóverseny győztese
Bár egyébként érdekes - a 2011-es hír a BBC-n 2003-as:
Russian dies after vodka contest
Hukk! -
#96 az king
erről mintha hallottam volna valamit -
#95 volt valami vodka ivó verseny a ruszkiknál oszt az első 4 helyezett bele is döglött. epic... -
Rotyoka #94 A vodkát csak magába szabad inni, széééégyen keverni -
geo91 #93 előbbi fasza, én is szeretem
a tonik meg ginnel az igazi -
#92 Finnlandia kólával vagy inkább tonikkal! Nálam ez a nyerő! =) -
#91 A 4 vodkát mekkora méretben kel számolni, feles? -
ratgab #90 Van olyan is, hogy tetra-vodka redbull. Na abból sokat nem iszol meg ha nem vagy edzésben... XD
A BME-s teát meg már el se mesélem... (ahhoz nem vodka kell, hanem whisky) -
ratgab #89 Hát ha a kalasnyikov-ot már próbálta volna valaki, akkor már feltételezem nem élne... :-D
Tényleg van ilyen vodka márka? Ha van dobjál már róla képet! -
#88 kalashnikovot ki próbálta már? azt mondják,ha jól el van készítve,igazi,minőségi alapanyagokból,akkor elég 1 pohárka is a KO-hoz :D -
#87 ööö szerintem több fajta is van ezzel a névvel,ugyanis én vérnaranccsal,és mentával ittam egy szórakozóhelyen :D -
#86 vodka-citromlé-gyömbér is jó párosítás
mi ilyen arányba keverük legutóbb: 1dl vodka, fél deci citrom és kicsit több mint 1 deci gyömbér.
Nem ilyen arányba kellene, egyébként ezek az alapjai a moscow mule koktélnak, azzal a kivétellel, hogy ahhoz lime leve kell, de citrom is jó :)
De mondjuk én álltalában feles pohárból húzom le, kis minimális energ drinkel, mert coffein+taurin+vodka elég durva :D
Bár én nem viszem túlzásba, mert egy kis doboz energiaitalt iszok meg egy fél üveghez :) -
CamelX #85 Lagzin kóstoltam, maradandó élmény volt, mégha utána nem sok minden maradt is meg emlékezetemben (előtte már volt egyéb pálinka kóstolás variáció) :D -
#84 Ha igazi, gabonából készült vodka és vodka között különbség van, akkor az már rég rossz. A vodka lényege, hogy elvileg addig desztillálják, amíg semmi íze, és színe nincs.
Az ízesített vodkák közül a kalinka szamovárt csípem, azt tényleg eltalálták -
ratgab #83 Kedvenc koktélom egyébként a bloody mary: vodka, paradicsomlé, só, bors.
Isteni ital (nem bebaszásra való, de finom)! -
ratgab #82 Pálinkából az űberatyaúristen az a Bolyhos pálinka (Újszilváson készül).
Az a legerősebb a palackozott nem házi pálinkák közül és véleményem szerint a legjobb! Aki nem próbálta, az egyszer tegyen vele 1 próbát (igaz, hogy nagyon nem olcsó) -
#81 a bebaszáshoz még a bor is jó:D -
#80 ezzel vitatkoznék, de az már flame :) -
#79 egyszer sörrel, az totál fail volt, ölelgettem a WC-t. aztán még citrommal elmegy. -
#78 helyesbítek, a pálinkához képest igénytelen. persze a bebaszáshoz tökélete :)) -
#77 tényleg nem a flamet akarom kelteni, de szerintem a vodka egy elég igénytelen ital, lásd elkészítsése, és ha töményet akarunk inni inkább a pálinkát nyomjuk, az igazi magyar ital. -
#76 csak a jó magyar házipálinka jöhet ;)
amugy régen imádtam a vodkát most már egy kicsit megundorodtam tőle :\ -
#75 Mindegy mien vodka, csak FÉNY-be legyen:D:D:D
Egyetlen pia amit rendesen bírok xD
Múltkor Kalinka volt fénybe, meg Kalinka samováry+Cherrys Garrone+energiaital fénybe:D nah ez Garronéra :P Finom volt:D -
#74 Próbáljátok ki egyszer, hogy egy feles vodkához öntötök citromlevet, úgy érzéssel. Mondjuk az is legyen egy 4-5 cl. Jó a bolti citromlé is.
Így bármennyit meg lehet inni, mert abszolút nem érzed még a rosszabb minőségű vodkák "tisztaszesz" ízét sem.
Csak előtte zabáljatok be zsírosból, mert 5-6 ilyen kör után a savad az egekben lesz, és félő, hogy hamar feljön, ami egyszer lement:D -
#73 vagy narancslével, vagy vodkával:D, nem am narancslé, vagy valami cappy szar :) -
CamelX #72 Vodka valóban nem ízvilág miatt van :) pálinkából meg az überalles atyauristen az a minőségi ágyaspálinka (abból a top meg szvsz a feketeribizlis). Vodkát ki mivel mixeli? Én spec semmivel nem bírom, max 100%-os narilével. -
#71 redbullal jó lehet :D -
Ronny #70 Mindennek megvan a maga helye. A vodka nagyszerű koktél alapanyag lehet, de itt ki is merülnek a józan felhasználás keretei.
Ha a bonyolultabb ízvilág érdekelne, akkor single malt whisk(e)y, konyak, esetleg egy minőségi pálinka.
-
#69 jelenleg kettő van itt az én lakásomban,a többi szülőknél:
ezt aug20.-ra tartalékolom
-------------------------------------
ez meg már a végét járja :D -
#68 nekem szüleim szoktak járni Ukrajnába vásárolni havonta egyszer,hát mit mondjak,többször ittam életemben eddig igazi keleti vodkát,mint ilyen itthon kapható Royal baromságokat...persze kinek mi :) egyszer jutnék el Moszkvába...:DD -
#67 az a jó a vodkában,hogy BÁRMIVEL meglehet inni úgy,hogy élvezd is,ne csak azt,hogy "na,huhh,lehúztam,jöhet a következő",annak semmi értelme!
amúgy ha pia,akkor vagy sör,vagy vodka,vagy angelli -
#66 citromos medoff nyami -
#65 de egyébként akkro meg mi értelme van? iszod a "vized" aztán bebszol tőle. hurrá, akkor már igyál pálinkát, annak legalább van íze, és még magyar is :D persze nem a fütyülős fasságokat, mert az nem pálinka. -
#64 Nem szeretem a vodkát, inkább Whiskey! -
#63 ¯ubrówka, Maximus.