38
  • levente68
    #38
    Te, narumon, mikor pusztulsz már ki innen?
    Annyira szemét kis paraszt vagy, hogy az vérlázító!
    Te ugattad a lehginkább, hogy azért jó a szifon, mert könnyű használni, most meg lenoobozol valakit, mert egy szokvány műveletet nem tud megtenni egy szar sznob iFos-sal?!?!
    Törje fel, e-mailezze, stb... te hülye szar, erre való a BT, nekem se kell mobilnet, mert NEM, WiFi sincs mindenhol, basz*dj meg, te csicska, applecsicska!
    Nem kevesen vagyunk, akiknek a hobbija és a munkája is az IT, az ilyen majmok, mint te ne ugassátok már, hogy mindaz, amit nem tud a szar djágaszágotok, az csak hülyéknek gond!
    De letekernénk már páran a bmw-s kiskocsog fejedet.....
  • farxis
    #37
    szardroid! sohasem érheti utol az Apple minőséget!!! ez sem sem más!!! a nasanal is Apple gép irányítya az űrsiklókat!!!
  • narumon
    #36
    Szemtől szemben is elmondom én ezt neked...
    Hagy világosítsalak fel azért mielőtt itt telesírod a forumot, hogy téged "leugattak". Ezt írod:

    "A lányom telefonjára egy egyszerű képet sem lehet átkűldeni."

    Át lehet, csak ezek szerint nem értesz hozzá, de legyen igazad a telefon a szar.

    "De ha én csinálok fotókat, lehet hogy ő is szeretné megmutatni az anyjának, amikor elmegy hozzá."

    Egy csomó úton módon meg lehet ezt oldani, a legegyszerűbben úgy ahogy bármilyen más esetben cselekednél, elküldöd emailben. Szabványos, gyors, egyszerű. Persze a telefont szidni ez miatt egyszerűbb...

    "Én nem a minőségét kifogásolom, hanem a roaming árakat. Ráadásul PDA és egy mobil közt van külömbség. Én feltettem a Navigont, de elég kicsi a képernyő. Amúgy szép lenne. A google saját térképe meg állandóan használja a netet. Nem kevés forgalmat generálva. Csak ezért mondtam. "

    Hmm elvileg itt nem a minőséget kifogásolod hanem a roaming árakat. Egy GPS navigációnál ez nem tudom hogy kerül elő, mert nyilván nem fog. A minőséggel meg nincs bajod. Veszel egy Igot (vagy bármelyiket) és navigálsz orrba szájba roaming nélkül. Ha meg van "igazi" GPS mind a három kocsiba akkor meg miért is jött fel? Nekem is van a kocsiba beépített GPS de iphonere is megvettem az igot mert sokszor jön jól amikor idegen városban akár gyalog vagyunk. Ennyi. Kisebbségi komplexusom meg szerintem nem nekem van, de ez már egy másik forum témája lenne.
  • speed2006
    #35
    Hát próbáltam finoman, de látom nem megy. Elég paraszt vagy. Így neten keresztűl.
    Semmi szükségem IGO-ra, többek közt. Hidd el van elég pénzem. CSak éppen nem rajongok a mobil navigációért. De baszki, van rendes igazi GPS mind a három kocsiban. Szerencsére nem Magyarországon élek. Ez nem jelenti hogy lenézem az országot, csak jobb itt.
    Ne itt éld ki a kisebbségi komlexusod.
  • FoodLFG
    #34
    Mintha az agyonkorlátozott ájfón sokkal jobb lenne. Pedig ott maga sztív dzsobs nézi át az összes szoftvert, hogy nehogy valami csúnya dolgot csináljanak. LOL
    http://itcafe.hu/hir/lookout_mobil_adatlopas.html

    Figyelni kell, hogy az ember mit telepít fel. Már eleve böngésző bővítményt kockázatos telepíteni.
  • kvp
    #33
    Ebbol letezik java-s valtozat nokia es sony-ericsson telefonokra is, bar az orosz fejlesztes. Egyebkent a telefon megkerdezte, hogy adjon-e hozzaferest az adatokhoz a programnak es a felhasznalo donthetett hogy igen vagy nem. A google szabadsag azt jelenti, hogy az ember azt csinal a keszulekevel amit akar. Akar hulye is lehet. Az apple ezzel szemben alapbol feltetelezi, hogy a felhasznalo hulye es meg kell vedeni sajat magatol. Sok embernek ez jobb, de engem szemely szerint idegesit ha mas akarja eldonteni, hogy mit akarok es hogyan.
  • narumon
    #32
    Éljen a nagy "google szabadság": Az App Store-nak megfelelő Android Marketben létezik egy alkalmazás, mely a felhasználók millióinak adatait gyűjtötte össze és küldte el egy kínai szerverre. Az ingyenes program háttérképeket jelenített meg, élete során 1.1-4.6 millió letöltés történt. Pontos adat nem ismert, mert az Android Market sem közöl egzakt információt. A programot Jackeey Wallpaper készítette, még a neve sem áll jól.
    Az alkalmazás továbbította a SIM kártya számát, előfizetői azonosítót és a hangposta jelszavát is a www.imnet.us weboldalra. Az oldalt kínai Shenzhenben birtokolja valaki. Az adatlopást a las vegasi Black Hat konferencián a Lookout nevű biztonsági cég hozta nyilvánosságra.
  • narumon
    #31
    "Csak garanciavesztessel jar."

    Max ha látszik rajta.... (az meg elég nehéz)

    "Arrol nem beszelve, hogy a feltort telefonokat barmikor letilthatjak a halozatrol es nem lehet ra legalisan programokat tenni a hivatalos boltbol sem."

    Megint a parasztvakítás. A feltörés nem egyenlő a függetlenítéssel. Feltröt telefont nem tiltott ki még soha senki, (mint ahogy nem is érdekük), ráadásul tökéletesen megy a hivatalos bolttal (már miért ne menne?)

    "Akar firefox-ot vagy desktop operat is hasznalhat az ember, vagy barmilyen linux-os szoftvert..."

    Ez az amit a legtöbben szeretnének elkerülni. Persze Geeknek jó.
  • narumon
    #30
    "ps: Az iphone eseten a jailbreak egy illegalis muvelet es senkitol nem varhato el, hogy a hasznalat erdekeben feltorje a keszuleket."

    USA-ban már kimondták, hogy nem illegális és szerintem nekem magyarországon sem tudná senki megmagyarázni, hogy az!
  • narumon
    #29
    Látod a lányod szar fonjára vennél egy iGO-t és akkor külföldön is navigálhatnál rendesen, normálisan nethasználat nélkül.
  • narumon
    #28
    ímélről nem hallott még a pici lány? Vagy apucinak az inetre már nem maradt pénze? :)
  • speed2006
    #27
    Igen ezt tudom. Ezért maradok az Androidnál.
    Ezt a worldwide store oldalt hol érhetem el? A googli egész mást ad be nekem.
  • kvp
    #26
    Az egy kerdes, hogy legalis, itthon sem buntetheto. Csak garanciavesztessel jar. Az ember nem azert vesz egy keszuleket, hogy utanna kapasbol eldobja a garanciat es termektamogatast. Arrol nem beszelve, hogy a feltort telefonokat barmikor letilthatjak a halozatrol es nem lehet ra legalisan programokat tenni a hivatalos boltbol sem. Ehhez kepest a google arul olyan keszulekeket is, amik garancialisak, tamogatottak, elsokent kapnak minden frissitest _es_ nincs rajtuk masolasvedelem sem. Azert ez sokkal rendesebb hozzaallas. Es nincs letiltva rajtuk semmi, se a flash, se az emulatorok, se az eltero oprendszer hasznalata. Akar firefox-ot vagy desktop operat is hasznalhat az ember, vagy barmilyen linux-os szoftvert...
  • speed2006
    #25
    http://tech.hu/cikk/Legalis_lett_a_jailbreak/2451
    Usában már legális. Valahol hivatalos oldalon is láttam már.
  • kvp
    #24
    Ket megjegyzes:
    -nem minden alkalmazas hasznalja, csak a fizetosok egy kis resze, ezeket nem kell megvenni
    -a google dev phone (htc gyartasu), azon kivul, hogy mindig legelsonek kapja meg a legujabb frissiteseket, alapbol kikapcsolt masolasvedelemmel rendelkezik (a legtobb lopott programot is ugy keszitik, hogy lemasoljak egy fejlesztoi keszulekrol a mar telepitett programot)

    Tehat ha az ember nem akar szivni, akkor vesz egy fejlesztoi keszuleket, ami valojaban egy sima htc keszulek masolasvedelem nelkul. Aztan azt csinal vele amit akar, hasznalhatja sima felhasznalokent is, de rakhat ra akar desktop linux-ot is. (a debian linux biztosan elfut rajta)

    "Milyen vicces, hogy az embernek angolnak kell látszania mert a Magyar az nem elég jó a Google-nek."

    Eredmes inkabb a worldwide store-bol vasarolni, igaz hogy ott csak a korlatlan terjesztesu es/vagy ingyenes/nyilt forrasu programok erhetoek el, de cserebe nincs masolasvedelem es online ellenrozes sem. Minden mast meg fel lehet rakni forrasbol es/vagy csomagbol.

    ps: Az iphone eseten a jailbreak egy illegalis muvelet es senkitol nem varhato el, hogy a hasznalat erdekeben feltorje a keszuleket. Ezert minden keszuleket ugy kell megitelni ahogy a gyarto eladja es ahogy a ganacialis feltetelek eloirjak a hasznalatot. Ezert arul a google masolasvedelem nelkuli keszulekeket is, bar azokat nem lehet szolgaltatonal megvenni, csak eleve fuggetlen keszulekkent aruljak oket. Igy lehet valasztani es mindenki eldontheti, hogy neki melyik valtozat tetszik.
  • speed2006
    #23
    Az OVI nem Nokia véletlenűl? Az Java és Symbian. Amúgy igazad van. Sajnos elég mostohán kezelik Magyarországot. Elvileg erre van törvény, csak nem tartják be.
    De ezzel nem csak az ország van így. Pl. USA-ban legális az iPhopne feltörése. Ezt bírósági itélet mondta ki pár napja. Az EU erre másképp reagált. Remélem hogy kötelezik az Apple-t hogy ha nem is az illegális telepítéseket, de a telefon, -elvileg normális- használatát korlátozó tiltásokat oldja fel.
  • speed2006
    #22
    Bocsi, félreértettél. Én nem a minőségét kifogásolom, hanem a roaming árakat. Ráadásul PDA és egy mobil közt van külömbség. Én feltettem a Navigont, de elég kicsi a képernyő. Amúgy szép lenne. A google saját térképe meg állandóan használja a netet. Nem kevés forgalmat generálva. Csak ezért mondtam.
    Tovább megyek! Nálunk ráadásúl el sem érhető a forgalom lekérdezés.
  • vasziszdasz
    #21
    aki mobilon navigál, az meg is érdemli.
    Miért is? Arra való. Az én PDA-m hardveresen szarrá veri bármelyik NDA-t, beírom az úticélt, beállítás célként, OK, és már meg is tervezte, vagy 10-15 műholdat már lát is kapásból.
  • quentit
    #20
    Azért ez vicces hogy a google szerint Magyarországon nem élnek emberek, vagy szerintük 0 ember akar alkalmazást venni. De még ha így is van, akkor is meggondolhatja valaki magát, szándékosan kitiltani nem egy országot bunkóság...

    OVI store pl. működik Magyarországon, gondolom azt lett volna nehéz megoldani a googlenek, hogy forintba írja ki az árat... :) De nekem dollárban vagy EUR-ban is megfelelne.

    Mindegy, addig marad a Maemo vagy Symbian vagy külföldi SIM-el vásárlás android esetén, vagy aki mindezt bonyolultnak tartja az warezt használ.

    Milyen vicces, hogy az embernek angolnak kell látszania mert a Magyar az nem elég jó a Google-nek. Még hogy ne légy gonosz... Akkor ez mi? Jófejség??? Vicces lenne egy világ méretű cég ami bannolja mondjuk Amerikát... Azért mert csak.

    Ez amúgy az EU szerint sem jófejség, ezt törvényben szeretnék szabályozni, hogy EU-n belül lehessen vásárolni online (vagy legalábbis vannak akik szeretnék)
  • speed2006
    #19
    Azért remélem nem a google-n múlik a dolog. Ha a fejlesztőkre van bízva akkor nem lesz gond. Biztos lesz pár alkalmazás, amit így fognak megoldani, de elenyésző mennyiségben. Ha mégsem így lesz, akkor ezt is fel kell törni. Még ha ellenzem is.
    vasziszdasz: Hát igen. Egy oldal megnézése, e-mail-ek, stb. Nem beszélve egyes navigációs szoftverekről. Persze aki mobilon navigál, az meg is érdemli. De éppen tavaly voltunk Hollandiában, és Amsterdamban egy elég eldugott parkolóházban kellett leállni. Aztán az egész napos séta után, alig találtuk meg. Akkor jó lett volna.
  • vasziszdasz
    #18
    Jaja, kimész horvátba nyaralni, mire visszajösz 8 számjegyű telefonszámla vár a ládában.
  • vasziszdasz
    #17
    Ezek szerint semmi értelme androidra váltani, még jó hogy szóltak előre. A google nagyobb geci mint az MS.
  • speed2006
    #16
    Éppen ez az. Miért kell ehhez feltörni? Egy igazán drága telefont nem lehet használni 100%-osan? Tudok a JB-ről. Magyarúl csak akkor lehet használni ha illegális dolgot teszek. Ami a kűldést illeti, wifi-n, sem lehet kűldeni. De egy 13-14 éves lánynak igen is hogy lényeges dolog. Engem nem érdekel, én már kiöregedtem ebből. De ha én csinálok fotókat, lehet hogy ő is szeretné megmutatni az anyjának, amikor elmegy hozzá.
    Miből gondolod hogy "noob" a lányom? Azért mert oda volt az Iphone-ért és csalódott benne? Azért nem kéne bunkónak lenni! Főleg mert nem is ismered. Elég lekezelő stílusod van! Így neten keresztűl.
    Mennyivel jobbak az Apple Store programok?
    De a BT többek közt arra is jó (hogy felvilágosítsalak) hogy használj kihangosítót, fülhalgatót. Na azok közűl sem lehet akármit kapcsolni hozzá. Eddig úgy tudtam, (képletesen szólva) hogy a BT egy szabvány.
    Ami meg a feltörést illeti, jobban örűlnék ha mindezt legálisan tudnám megtenni. Ha feltörtem volna, akkor most lenne egy szar telefon, mivel az első 3 nap után cserélni kellett. Gyári hiba miatt.
    Az én szar Androidos X10-esem még rendesen működik. Gyárilag független, és mindent használhatok rajta feltörés nélkűl.
  • Ferrer
    #15
    Igen, biztos jobb bugos dolgokat tölteni az Android marketplatzról, amiknek a használatától később letiltanak..
    A te lányod egy noob. Fel kell törni a telefont, és a Cydiaban meg lehet találni az iBlueNova nevű programot, azzal lehet blútúzoni. Manapság lehet ilyen cydiás programokat vásárolni kevés pénzért. Nem hinném amúgy, hogy a mobilinternet és a wifi elterjedésével a blútútos "külddmánáát, külddmánáát" lenne a jövő, de már a jelen se nagyon.
  • Mice
    #14
    főleg az eu-i árak ismeretében.. (compared to us and others...) :)
  • Mice
    #13
    ezt a hsz-t viccesebb úgy végigolvasni, ha nem nézed, hogy melyikre ment! :)
  • speed2006
    #12
    A fenét nem csinálnak. Sőt egyenesen undorítóan. Csak az ő álltaluk ellenörzött helyről lehet letölteni, a Bluetooths sem megy, illetve csak Iphone kiegészítővel. A lányom telefonjára egy egyszerű képet sem lehet átkűldeni. Ráadásúl elég szar is. Kisírta magának, de már bánja. Ennyit a divatról.
  • speed2006
    #11
    Semmi kifogásom az ellen hogy fizetni kell a programokért. Álltalában elég kis összegről van szó. De ez az online ellenőrzés nem nagyon tetszik. Sokat utazunk, és nincs mindig kedvem fizetni a barangoláskor felszámolt net költségeket. Úgy már nem éri meg.
  • Balintos
    #10
    Csak felvázolta, hogy milyen egyszerű megkerülni a védelmet.
  • Tetsuo
    #9
    Mert mar csinaltak?
  • Yv@n
    #8
    Aztán persze az is előfordulhat, hogy nem tartják túl derűs jövőnek az éhenhalást az alkalmazás fejlesztők?
  • item
    #7
    "apa kezdődik"
  • who am I 7
    #6
    NAh, androidék is gyorsan akarnak gazdagodni?
  • Narxis
    #5
    Senki nem kíváncsi arra, hogy hogyan akarsz lopni.
  • speedyx86
    #4
    Az almáéknál eleve korlátozva van a máshonnan telepítés, csak tört iphone-ra lehet telepíteni ituneson kívülről. Féligazságot mondtál.
  • Ferrer
    #3
    A gaz Apple és diktátoruk, Steve Jobs vajon miért nem csinálnak ilyesmit?
  • speedyx86
    #2
    Előbb javasolnám, hogy minden országban működjön a fizetős market. Addig ilyet csinálni nem nyerő.
  • sanyicks
    #1
    Első megoldás: tűzfal a készülékre, és letiltani a kommunikációt azzal a bizonyos szerverrel.
    Második megoldás: mint pc-n, crack