Warhammer 40K: Space Marine
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pont ezaz, hogy 2005 ota nem adtak ki uj hardwaret es erre az elmaradt szarra kell fejleszteni, amikor pcn 2005 ota mar akkora fejlodes volt hogy ihaj, tehat mar reg lehetnenek sokkalta jobb megoldasok. ez tarsulva azzal, hogy warezban akkroa lett a biznisz hogy a pc-re mar nem is igen van exluziv jatek, vezet oda, hogz pcre is a 2005os konzol szinvonalu software jon ki. hirtelen nem jut eszembe pc exkluziv jatek, csak a hard reset.
"Most akkor kijárt jobban?"
ki jar jobban aki 2011-ben 2005 technologia szintre fejlesztett jatekot kap, vagy aki mindig az adott ev aktualis fejlettsegu hwjat kihasznalo jatekokat kapja?
sajnos a masodik akkor lenne, ha nem 5-6 evente jonne uj konzol generacio hanem mondjuk 1-2 evente, de ugye ezt nme lehet mert, akkro evente kene konzolt is venni juj.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
mondtam már yesname-nek válaszolva, hogy megadom magamat és, hogy még jobban belemélyednék a dologba, legalábbis amennyire az idõm engedni fogja
Látványvilága a konzol exluzív fejlesztett játékoknak legtöbb esetben valóban jobb. Ez egyszerûen annak köszönhetõ, hogy konzolon tutira megtérül a befektett pénz és idõ. Ezért több és jobb designernek/grafikusnak sokkal több idõt (így pénzt) engednek meg a látványvilág kidolgozására.
Ha a minõséget nézzük, hát... Homályos, részlethiányos textúrák, fele vagy negyed akkora felbontás, AA hiánya, textúraszûrés minõsége és még lehetne sorolni a végtelenségig effektekrõl nem is beszélve.
Mikor kijött a PS3 és az XBOX 360 már akkor azt mondtam, hogy ha minõség akkor PC, viszont látványvilágban, designban a konzol exluzív odatesz rendesen. Na a kettõt kéne együtt csiálni, de ez csak PC-re lenne megoldható, ami meg nem kifizetõdõ sajnos.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Ártatlan kérdésemmel a káosz fertõzõ mocskát vittem be erre az istencsászárnak szentelt fórumra! Testvérek! Ne törõdjünk ily eretnek témákkal mint a PC vs Konzol hanem hagyjuk hogy ismét elöntse lelkünket az Istencsászár magasztos fénye és tovább elmélkedhessünk az Adapetus Astartes dicsõ bajnokairól.
A látványvilág meg sehol sincs a mai gépekhez képest. Kezdve a NEGYEDAKKORA felbontással...
az 5200as és 6200as között annyi volt az idõ 6-9 hó, csak azért maradt ki nálam a 7x széria mert csak hétvégéken voltam otthon.
Nem vagyok programozó, de nem azt állítottam, hogy újra írják a kódját, hanem azt, hogy be vannak határolva, hogy egy 2005ös konzolon létrehozzanak egy a mai gépekhez hasonló látványvilágot....de lehet, hogy e téren beadom a derekamat yesname, de elõtte még jobban utánanéznék a dolognak, ha megengeded 😄
Az egy nagyon régrõl maradt baromság, hogy PC-re a sok hardver miatt nehezebb fejleszteni.
Akkor volt ez igaz, amikor CGA-EGA-VGA közt lehetett választani grafikát, meg GUS, Soundblaster meg PCspeaker volt a hang. Na, ott kb kompletten az egész játékot meg kellett csinálni háromszor.
De ma ezzel érvelni elég nagy tájékozatlanságra vall.
Egyébként a Crysis motorja izmosabb, mint a Crysis2-é. A 2.ben fele-harmada a belátható tér az elsõ részhez képest. Ami gépen elfutott a Crysis, azon simán ment a 2 is. És az elsõ rész 2007-es.
Csupán az oprendszer/illetve környezetspecifikus hívásokat kell át írogatni, maga a kód optimalizáltság szempontjából tulajdonképpen tök ugyanaz marad. A fordítók generálnak natív kódot az aktuális procira/vga-ra. Ami a konzol elõnye, hogy fix hardver van, de az nem optimalizáltság, hanem kompatibilitás kérdése.
Amúgy egy jó 2005-ös PC a konzolon alkalmazott beállításokkal/textúrákkal/felbontással elvinné annyira a Crysis 2-t, mint amennyire az elsõ XBox vinné 😄
Ez a mondatod:
"Van bennem egy afféle kényszer, hogyha veszek valamit akkor az már a lehetõ legjobb legyen"
azt jelenit, hogy:
"teljesen hülye vagyok a hardvervásárláshoz, de van annyi pénzem, hogy leszarjam"
Erre már mi is rájöttünk magunktól is mostanra. Tényleg mondhattad volna elõbb is.
Ezzel soha senki egy pillanatig sem vitatkozott, hogy dilettáns módon fejleszteni a PC-t drágább, mint a konzol.
Itt azt próbáljuk magyarázni, hogy ÉSSZEL fejlesztve a PC-t kb ugyanott vagy költségekben, mint a konzoloknál.
Szerintem az nem hülyeség, tényleg hasonlítsd már össze egy 2005-ös xbox játéknak a grafikáját egy 2011essel-ég és föld a különbség, nem hiszem, hogy egy 2005-ös pc eltudna 30-60 fpssel vinni egy Crysis 2-t vagy éppen egy Call of Duty 26524200-t még lebutított grafikával sem.
Mert ez ahogy van hülyeség.
Egyébként maximális respect, hogy nme akarsz a szüleiden élõsködni annak ellenére, hogy jó jövedelmi viszonyokkal rendelkeznek.
pl. azt is állítottam még, hogy "...a fejlesztõket ugyanarra a hardverre kényszerítik, ami csak ahhoz vezethet, hogy a játék motorok remekül vannak optimalizálva..." ebbe a kifejezésembe eddig sokan belekötöttek 😄
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Az irányítás meg ízlés dolga. Nekem jobban bejön az egér.
Stratégiai játékoknál pedig egyértelmûen jobb.
A Withcer 2 meg már minimumon is játszhatatlan a notebookomon😞 szívás 😄
Egyébként most, 7. generáció végén amúgy is orbitális baromság ütõs gépet összerakni, a mostani játékokra overkill, a következõ generációhoz meg úgyis gyenge lesz.
Sõt, mit ne mondjak, MINDIG baromság "ütõs" gépet összerakni. Mindig van egy határ, ahol érdemes vásárolni. A határ elõtt egy hardverteljesítmény lépcsõ 2-3ezer forint, a határ után _ugyanez_ a teljesítménykülönbség meg 20-30ezer forintra ugrik. Na, az ilyen túlárazott szemetet NEM SZABAD megvenni. Ennyi a számítógép-vásárlás borzalmasan bonyolult tudománya. Mondjuk neked erre nem sikerült még rájönnöd, látom.
Továbbra is faszság, hogy 6-9 havonta KELLETT volna venned videokártyát, ez egész egyszerûen nem igaz. Hogy tévedsz, vagy hazudsz, azt döntsd el magad, de ez nem igaz.
Az meg, hogy te úgy érezted, hogy nem bírod ki medium grafikán veriháj helyett (ami, tegyük hozzá, PONTOSAN ugyanaz a szint, amihez hozzá voltál szokva az elõzõ játékokból, mert ott AZ a veriháj), akkor az a te hülyeséged, és csak szánni tudlak. Az ilyeneket hívják grafbuzinak.
Egyébként ezt az egy dolgot állítottad, többet semmit. Mibe kössünk még bele? Másik fele, hogy ez olyan szinten fals egy ostobaság, hogy emellett mindegy mit mondasz. Ha most közben amellett érvelnél, hogy az ég nem is kék, hanem sárga, akkor valószínûleg elõbb azt vennénk elõre. De perpill ez a legnagyobb baromsága a mondandódnak, amíg ezen nem vagyunk túl, a többit hagyhatjuk is.
Ez hülyeség, hogy több százezret kell rá költeni.
Télen akarok új gépet venni, és valószínû az elég sokáig jó lesz. Ha csökken a teljesítménye elég benyomni még egy videókártyát, hála a crossfirenek. És nem kell a legújabb.
még a konzolos idõszakom elõtt igenis kelletett 6-9 havonta vennem új graf kártyát, mondjuk engem az baszott fel nagyon, mikor kijött a PCI-Expressz, akkor vegyek már alaplapot is, abba kell CPU, RAM, akkor a régi házba már bele sem fért....csak a probléma van vele, szerintem....
Téma sztem zárható^^
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
múltkor kíváncsiságból összeállítottam egy ütõs gépet, 1200euróra (346.000,HUF) jött ki, nem számítottam bele a hangfalakat, a monitort, a külsõ perifériákat és a házat sem, mert azok vannak. Áruld mán el, hogy egyetemista ként honnan szedjek rá pénzt, és bár nyilván otthonról tudnák kunyerálni ennyit (mert szüleim összkereslete ennek jóval a többszöröse, szóval nem vagyunk csórók), de arra meg nem eléggé rétegelt a bõr a képemen, hogy ennyi pénzt kérjek csak azért, hogy néha eltudjam valamivel ütni az idõt, erre a feladatra a konzolok tökéletesek, és ha diákmelóból akarja valaki megkeresni egy high-end pcre a pénzt annak elment az esze... Az könnyen beszél, akinek önálló keresete van...
én már általános 3ik óta játszok, még annó a wolfeinsteinnel kezdtem, bár az hozzánk sokkal késõbb került, mint mikor kijött, nem az határozza meg a gamert, hogy milyen felszerelése, hanem hogy hogyan használja azt, Battlefieldben is 1000% hogy olyanokat is szedtem le, akiknek nálam sokkal jobb gépük van, amíg 30-60fps megy online addig minden rendben van, az teljesen mindegy, hogy low, vagy high grafikán megy egy játék. Én eleve nem szoktam 1080ban játszani, utálom a kicsi HUDot 😊
Én negyedmilliót az utolsó két PC-mre együtt költöttem, és ez nekem lefedett 6 vagy 7 évet.
Innentõl kezdve nem sok súlya van a költségeken rinyálásodnak. Semmi alapja.
A félévente fejlesztgetést meg százszor is leírhatod, akkor is egy légbõl kapott faszság marad. Soha nem volt rá szükség.
Viszont az akkor rendben van, ha mindössze csak egy ellentmondás van szerintetek is a véleményemben 😄
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Akkor ne vegyél. Senki nem kényszerít. Nekem 2008-as PC-m van, és az összes konzolfos játék, Space Marine-t beleértve tökéletesen fut 1920x1080-ban max grafikán.
Ez a legszánalmasabb konzolpárti baromság, amit érvként fel szoktatok hozni, és a legminimálisabb köze nincs a valósághoz.
Ha félévente költesz hardverre, akkor egy idióta vagy. Akkor is, ha annyira burzsuj vagy, hogy megtehesd. Pont.
Valamint hasonló dologra multiban van lehetõség?
Tény, hogy az Xbox visszahúzza az ipart,(a PS3-at azért nem említem, mert jó néhány exkluzív játékában olyan cuccokat láttam amit még pc-n soha, szerintem ilyen god of war 3-féle titánokon való mászkálós harcok egy jó ideig még nem is lesznek, vagy az Uncharted 3 féle víz fizika, ja meg ott van a MAG, ami egy fps és ahol 256 játékos van egyszerre online egy hatalmas mapon, de most ezt hagyjuk). Véleményem szerint ez a visszafogó erõ a konzolok részérõl szükségszerû, ugyanis 2005-óta a fejlesztõket ugyanarra a hardverre kényszerítik, ami csak ahhoz vezethet, hogy a játék motorok remekül vannak optimalizálva, nézzük meg az Unreal motort mondjuk a Gears of War 1 és a GoW 3 alatt, eszméletlen nagy a különbség, és végig ugyanarról a hardverrõl van szó. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem semmi kedvem fél évente új hardvert venni a gépembe. Most akkor kijárt jobban? Az aki fél-1 vagy 2 évente újítja fel a gépét nem kis pénzbõl, vagy aki 6 éve kiadott egy közepes számítógép árát egy konzolra és még azóta sem kellett rá költenie, leszámítva persze a játékokat😊 Az is tény, hogy mivel konzolokon (xbox, ps3, wii) több játékos van, mint pc-n, így az viszi az ipart, tehát nem egy játék van kegyetlenül lebutítva (Crysis2, Call of Duty, stb.), de azért vannak bátrabb fejlesztõk is akik még a 90es évek nehézségi szintjeit rakják konzol exkluzív játékaiba (Demon's Souls, itt fél óra alatt legalább 40x meghalsz 😄). De ez elkerülhetetlen, ha csak pc-re akarnának kiadni egy játékot, nem törõdve a konzolosok igényeivel, akkor az a cég hamar bezárhatja kapuit. Még írhatnák a pc hátrányairól (lag, irányítás, stb.), nem beszélve arról, hogy szinte mindenkinek más és más pc-je, notebookja van így a fejlesztõknek piszokul megnehezítjük a dolgukat, lásd. Space Marine hang probléma - rengeteg embernek más sikerült megoldaniuk, de még mindig vagyunk egy páran, akiken szerintem nem is lesz segítség egy jó ideig, ezért is jobb konzolon, ott 1 hardware = könyebb patchelés. Persze a konzoloknak is megvan a saját hibájuk (grafika, suta játékok áradata), de most nincs ehhez túl sok kedvem, maradjon meg ez a topic W40Knak és a Space Marinnek. Beszélni ezekrõl lehet steamen is 😄
Kedvelt rész/verzió aláhúzandó.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ja, xenot tudsz ölni, a szinglivel nincs baj.
A CO-OP DLC + Patch mikor jön?
Még kb 2 hét és én is irtom mocsadék xenókat.
Mindegy, hagyjuk, nem ez a topik témája.