380
mikor fogadja el az országgyűlés? mi az akadálya? hol tart a dolog? lesz-e valaha?
-
#180 ez így kicsit erős, az elintézés módjával sem értek teljesen egyet, de sztem jogos... -
#179 "még mikor ventoval jártam 1 hülyegyerek robogós beszorult közém meg 1 másik autó közé pirosnál leütötte a tükrömet, kinyitottam a sisakját bevertem 2őt visszacsuktam és elindultam"
Azt leszámítva, hogy ez egy gecimenő cselekedet, megoldottál vele bármit is? -
#178 tudod már hány biciklist ütöttek már így el?
ezért bringával ajánlatos kereszteződésnél középre húzódni
off: én is Vento Owner vagyok -
#177 nem veszem észre? nem is kell észrevennem és nem is lehetne mert én nem szoktam jobbra kisívbe kanyarodásnál jobb tükörbe nézni... -
#176 Teljesen egyet értek veled! -
#175 megtehetnéd, de az nem normális
mindig alkalmazkodni kell a többi résztvevőhöz, hogy ne legyen baj, nem pedig szándékosan még elő is idézni, ha nem veszed észre, akkor persze nincs mit csinálni... -
#174 nem az a megoldás, de nyugodtan megtehetném... mert jobbról előz valaki? nem is lehet főleg hogy má én is záróvonalon megyek és lefordulok jobbra? ha nem is szándékosan de akkor is rámegyek... és nem kell számítanom arra hogy jobbról előz 1 motoros tehát minden körültekintés nélkül lefordulhatok jobbra... -
#173 valamilyen szinten igazuk van, mert attól, hogy szabálytalanok, nem az a megoldás, hogy letolod az útról, meg rájuk parkolsz... -
#172 még mikor ventoval jártam 1 hülyegyerek robogós beszorult közém meg 1 másik autó közé pirosnál leütötte a tükrömet, kinyitottam a sisakját bevertem 2őt visszacsuktam és elindultam :D motorosok 90%a pofátlan, megyek a szőregi úton (szeged, már akinek ez mond valamit) és érted 13-14 éves hülyegyerek a kis kávédarálóval előz jobbról ráhuzom a kormányt azt még ő integet hogy mi a kurva anyám van... azt ha lelököm a szervíz útra? akkor mivan? én vagyok megkúrva megint...
más:
és igazából nem a motorosokkal van a baj hanem a biciklisekkel és az elektromos biciklisekkel mivel 1ik se tudja a kreszt azt se tudja mi az hogy jobbkézszabály bejön 1 irányúba (olyan helyen ahol nem lehet, nincs felfestés) és persze ha megtaposom/ráparkolok én vagyok megkúrva és még a biciklisnek áll feljebb... -
#171 nemtom te honnan vonod a következtetéseket. a saját városomban, a belvárosban. bár sztem ez édesmindegy, akárhol történhet ilyen. és nem EGY! csak az ismerőseim körében jópárszor történt már hasonló. pl faterral is. lett volna rajtuk rendszám, sima ügy. sebaj, mostmár úgy tudom kötelező lesz. hálisten még ezelőtt az egész szar előtt eladtuk a mienket, nem kellett idióta átiratással foglalkozni :) . -
#170 Mert az ország egy más pontján megkárosított az ennyik? És, engem ez abszolút nem érint, aki ez tette veled az egy tahó paraszt volt,
ismétlem EGY, DE NEM AZ ÖSSZES. -
G_ArchAngel #169 A futarcegek, etelszallitok mogott eleg komoly biztositasi csomagok vannak, igy nem is eri meg elhuzniuk a helyszinrol, raadasul a cegnek sem tesz jot, ha a logojukat/egyenruhajukat viselo futar kart okoz. -
#168 ameddig én csak fröcsögök a baromságaitokra, addig egy csicska robogós simán csinál több tiz vagy akár százezres kárt is a kocsiban amit az életbe nem tudsz lebiztosítózni, hacsak a kis buzit el nem kapod. Mert ellépnek. Szó nélkül. A legnormálisabbak a pizzafutik, azok legalább tudnak motorozni, és nem csinálnak kárt meg fesztivált. az ilyen egykerekező-vagizó kis köcsögök viszont lekurják a tükrödet, meghuzzák az oldalát a kocsinak, aztán röhögnek egyet és mire kiszállnál a kocsiból már sehol sincsenek. egyszer már jártam így, szerencsére céges verdával. de ott is meg tudtam volna fojtani a kis rohadékot. Mégcsak nem is lassított, hátranéz, bólint, és húz egy kövéret. Ha utána tudtam volna menni tuti kivasalom a transporterrel. A tükör amit vállal (!!!) levert 30 ropi volt. erre mit mondasz okostojás? ha megállt volna és irunk egy betétlapot, még egy cigivel is megkínáltam volna. Így marad a mérgelődés és a perkálás. Hát a jo***va anyját. -
#167 Egy 70-es robeszból is kilehet hozni egy 125-ös erejét, vagy még többet is.A videón szereplő robesz az kb 24 Le lehet (a gyári 3 Le)itt egy vid, ez kb 24LEnagyjából minden kivan cserélve a blokkban:Gyujtás,Variátor,Kuplung,Végáttétel,Henger,Főtengely,Karburátor..meg még a sok apróság ez eddig vagy 400k, aztán pár nap hangolás,beállítás.De van 30Le is(az mér 90ccm).
-
#166 Amilyenek a kommentjeid kb... -
#165 Én nem borítanám fel, csak kívánom neki, hogy úgy 80km/h-ál tegye ki egy kerékre... 50 centis vízátfolyáson!
Utána dudálhatna körforgóba mikor be mer menni elé egy kocsi.. meg menőzhetne forgalom elől elzárton előzni 50-es táblánál 70el kb. -
#164 akkor te bizony abba a fél százalékba tartozol ami szinte nem is létezik... szerinted a nagytöbbségnek milyen balkáni reakciója lenne? -
G_ArchAngel #163 Nah, ha Londonban meglat egy motort visszapillanto nelkul a rendor, akkor vagy helyben lefoglaljak vagy elviszik, ha nem vagy ott.
Aztan visszakapod, ha befizetted az 500 GBP-t elso figyelmeztesnek.
-
#162 50-esre rendszám fölösleges ! ha lenne rajta rendszám nem hiszem el hogy megállna pl neked egy 14 éves srác ha utánamennél , tudom mert vannak ilyenek a környezetembe !
arról nem beszélve hogy én 1x húztam meg egy kocsi oldalát de a szélvédőn haygtam egy tceklit , hogy a kocsit én húztam meg , bocs megbeszéljük
telefonszámmal alatta -
#161 én az apriliámat 2 csavarhúzóval egy 7-es és egy 5-ös imbusszal széttudom szedni darabokra :DD -
#160 oszt írni meg kerek mondatokat kitalálni nem tanítottak meg? mert kurva fárasztó olvasni amit locsogsz. az ilyen kis retkeket mint a videón meg belökném az árokba ha nem sajnálnám a fényezést. Ha beesik az autó alá vagy leveri az oldalát akkor meg még neki áll feljebb, az első kerékkulccsal való pofánbaszásig. rühellem ezeket a kis csicskákat. főleg mikor bent a városban nyomják így, a kocsik között cikázva. nembaj, kellenek azok a vesék ^ ^. azt még ezeknek 125 legálisan, hát persze...
nem segíted a topic ügyét, nem veszed észre??
na fika ON! XD
Ui: egyébként támogatom azt is hogy az 50-es darálókon rendszám legyen. mert akkor legalább (ha van rá időd leolvasni) tudja az ember azonosítani a kis gyökeret aki lekurja a tükrét vagy a glazúrt a kocsiról... -
Suntoucher #159 Először nem értettem semmit a kommentedből, de most hogy tudom mire válaszoltál világossá vált minden. Mellesleg nem olyan bonyolult ám egy robogót szerelni. Csak a megfelelő szerszámok kellenek hozzá és el lehet simán boldogulni. Persze aki versenyhengert akar ott már nem olyan egyszerű a dolog. Maratni kell a blokkot meg ilyenek. De nem nehéz amúgy szerelni őket. -
Suntoucher #158 hát mert gondolom nem 120-szal mentél a szerpentinen az öklömnyi bütykökkel telerakott gumival :D Aszfalton is élvezetes tud lenni a motorozás, meg terepen is. De ne kezdjünk el érvelni egyik mellett sem, mert tök más kategória a kettő. Mindegyiknek van előnye és hátránya egyaránt. -
#157 (lemaradt) Nah neki, és még ő akar kemény lenni hogy megis verné. -
#156 Visszaolvasgattam és olyanok is írtak ide, Pl akinek Választ írok,
Akiknek van egy B jogsijuk , és motoron nem ültek még, meg félnek is tőle,
állítom hogy kb 10 szer jobban tud motorozni aki előtted megy mint te,
mert nemhiába van tuningolt robesza, meg ő gondolom letette a Jogsit.
hol megtanítanak motorozni, és nem úgy mint akik Leteszik B re, és megkapják M re, a B jogsinak nemsok köze van a M hez, főleg nem az A1 hez,
De még ígyis támogatom az ötletet,
Am meg egyenes Úton hogy esne el? pont olyan modja mikor még életében nem ment annyival motorral,:
Tessék itt talán nembiztos hogy mgötte mennék, de amugy tudja mit csinál a gyerek, mert nem mindenkinek lehet ilyen robeszam ilyet csak hozzáértő tud összerakni, és az ilyen mezei motorszerelők meg aztse tudnák hogyan kezdjenek hozzá.
-
#155 _______________________________
Valaki csináljon már egy Csoport ot FACEBOOK on ERRől.
Am meg:
Ez nekem nagyon jó lenne, csak annyi a baj hogy Vannak akik Nem tudnak motorozni, és leteszik a B, és tapasztalat nélkül, felülnek a legerősebb 125 ös Rs re,és 1. 9 ezernék nyit a power oszt hátravágja őket, nem de am biztos lesznek ilyen parasztok, akik balesetet okoznak.
EZ olyan mint mikor a Közlekedési miniszter vagy kinek a fiának meglett a jogsija és alávágott az apja egy 300Le autót, aztán még 3 haverjával, Driftelni akart és beleszáguldottak egy fába ((asszem))és 1 gyeret élte túl.
Aztán Evvel volt tele minden Rádió, Tv, Hogy a B jogosítvány elvégzéséhez szükséges évet meg akarták emelni, (hogy nem 18 évesen kaphat jogsit, hanem pl 20) , És az okos magyar népet meg olyan könnyen lehet manipulálni.
(főleg az idősebbek,)
De legegyszerűbb megoldás az lenne hogy: Hülyegyereknek trabantot adni, oszt avval hajtsál gyorsan.
egyszerű Le korlát. -
#154 Telorol nehéz írni ha megszokod hogy odanézés nélkül írsz...elb*sztam a számot... -
#153 Vagy úgy vezess mintha mindenki az életere törne! -
#152 igaz , amúgy van egy nagyonjó mondás , nem tudom ismeritek-e hát mindenkinek ehhez kéne tartania magát
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is." -
#151 Még véletlenül sem tudok olyan 650-es motort ami megfelelne az AK feltételeinek! :D
Gerypapa csak így tovább Én is ha elhagyom a lakhelyem 3 km-es körzetét beöltözök! -
#150 Én ezzel a történetel úgy vagyok, én igyekszem betartani amit kell,nem vezetek állatmódon,fölösleges,nem leszek tőle se több se kevesebb.Egyszer sikerült mégis esnem aláírom de semmibajom nem lett se nekem se a motornak ...Aki állat módjára vezet az vállalja be hogy nembiztos hogy egyben kellfel az alsztfaltról.Akimeg fél vezetni neüljön se motorra se kocsiba... -
#149 Igen ez így van.Az oktatás annyiban másabb hogy a 650est üresbe téve kell nyolcas alakban tologatni hogy megszokd a súlyát... -
#148 fölösleges ezen a védőruhás dolgon dumálgatni !
mindig is voltak állatok a motorosok közt és lesznek is !
akinek viszont van egy csöpnyi esze az úgyis így fog motorzni mint én
és nem egyböl közúton kezdi el a motorozást
-
#147 Nincs is szerintem semmi különbség talán a kor miatt van mert azért egy AK-val vezethető motornak nagyobb a súlya meg kb 180-200 közt van a vége. -
#146 Én is úgy mentem A1re hogy elötte már 1 évvel motoroztam, igaz nem rendszeresen csak gyakorlás szinten az utcákon...Főútra vagy ilyenekre nem nagyon merészkedtem. -
#145 Van A-s jogsid? Valaki fel ül null tapasztalattal motorral és megy neki minden elsőre? Így gondolod? Mikor csináltam a jogsit olyanok is voltak akik már legalább robogóztak és még azoknak sem ment minden. -
#144 Őszintén meg mondva az A1 és az A korl. között annyi különbságet észleltem hogy az én seggem alá egy 125ös robogót raktak a másik srác alá meg egy 650es utcai hondát...Védő felszerelés kéne szerintem a 125re kötelezően mert azért a taknyosok parajkodnak hogy húúú egykerekezek meg szlalom a kocsik között aztán ha pofára esik és nem a halottaskocsi viszi el akkor ő a valaki mert motor balesetet túl élt.Én is estem már motorral, az én hibám volt nem is tagadom.De én a triálos multnak köszönhetően tudok esni...azért ez se mindegy hogy a gyerek hogy érkezik le...ha nem tudsz esni akkor szinte b*szhatod...És szerintem nagyon helyesen akarnak szigorítani a szabályokon.Mi az istennek egy 13-14-15évesnek motor? Semmi felelösség érzet, csak hogy "ő az utak király"...Attól nem leszel profi hogy van jogsid...Csak sajnos ezt a fiatalabb korosztály nem érti meg. -
sanyicks #143 Ezek azok a több millás robogók? kösz de annyit nem fizetnék azért hogy beférjen az 50 ccm-be és menjen is valamennyire. -
sanyicks #142 A semmit tudják? és ezért fizessenek 100k-t? hülyeség... egyébként is, téged mit érdekel hogy a másik mit csinál magával?
Amúgy is akinek oktatás kell hogy megtanuljon fékezni, bólyát kikerülni, az értelmi fogyatékos, így már b-s jogsija sem lehet. Ezeket tapasztalni kell, amit értelmes ember elhagyott helyen csinál a hülyék meg mint mondtam jobb ha minél előbb meghalnak, és ez segítene ezen. Az meg hogy 100k-ért vagy ingyen tapasztalják az mindegy... vagyis jobb 100k perkálása nélkül. -
#141 Nem a fájdalomról beszélek de igazad van! Akkor minden olyan kétkerekű jármű ami önerőből sík úton 90km/h sebességet eléri kötelező legyen a megfelelő motoros védőfelszerelés! Az A kategóriánál a KRESZ-t tényleg lehetne nélkülözni de a gyakorlati oktatást szerintem nem!