501
-
#141 És böszme drága ... tetszik a hasonlat, beletrafáltál! :D -
#140 "Ja te internetes rádiózásról beszélsz, én meg a simáról...az még mindig nincs benne...a kettő nem ugyanaz..."
szerencsére. VHS kazettát sem játszik le pedig az mégmásabb. -
Ulkesh #139 Inkább Ferrari.
Villámgyors, sportos, értő kezekben a legtöbbet lehet kihozni belőle, viszont nincs klíma és csak merev sportülés van, ja és csak limitált színekben kapható :) -
Ulkesh #138 " hogy ha soros USB hubra olyan eszközt dugtam ami meghajtó, tehát betűjeles"
Jaja, betűjeles meghajtó OSX-en :D
"az összes mögötte levő porton egyszerűen nem kezelt semmit, se kártyaolvasót, se egeret se semmit "
Hogy mik vannak :D én bárhova dugom a vinyókat a hub-on nem különösebben érdekli a rendszert.
Gyanítom külső táp nélküli hubbal próbálkoztál, mert max ilyen esetben fordulhat ez elő, de ez rendszerfüggetlen.
Egyébként az USB HUB egyik lényege, hogy tök mindegy, hogy mit hova dugsz benne, ez mindenki másnál működik, te meg egyedi eset vagy.
"az OSX baromságait meg nem megtanulni, hanem megszokni nem bírom! :D"
Semmi baj, használd egészséggel a Windowst. 100 millió légy biztos nem tévedhet :D -
Doktor Kotász #137 "WOW.... Végzett kutatásokat ez a fickó nagy cégekről...hahahaa.... és olyat mint ez??? akkor mi jött ki pl a BMW-re ??? az hogy érzelmi alapon veszik akik megtehetik?? :-) vagy az hogy szar cég a BMW, mert szervíz téren drágább, mint egy suzuki??"
Egy BMW tulajdonosa 90%, hogy felvállalja, hogy a márkaválasztásnál fontos szerepet játszott a döntésében az emocipnális tényező. De nem fogja a ferrari tulajokat szapulni, hogy milyen szar kocsijuk van.
Éppen ezért a mercedes vagy audi taljok sem fogjék köpjödni a BMW-t.
Egyébként inkább egy wolksvagen, mint BMW, ha valahová pozícionálni az iPhone-t. -
Ulkesh #136 "Ertelmes ember olyan rendszert vesz ahol egyik sem kell a hasznalathoz. Ezert erdemes beszerezni valamelyik google dev phone-t (htc gyartmanyuak). "
Mondj néhány típust, mert én nem ismerek ilyeneket (még a Nexus One sem ilyen).
"Peldaul mehet az android melle egy desktop debian vagy ujabb windows is, ha valakinek teljes erteku pc kell a telefonjara."
20 perc üzemidővel :D
"A pc vilagban az a jo, hogy az ember azt csinal amit akar, tobbnyire hack-eles nelkul. "
Amit mondtál konkrétan hackelés, de mindegy :D -
Oláh Herkules #135 juj nem járt át az apple életérzés? Gyanítom ha az agymosás nem menne ilyen jól, többen is kitálalnának a nagy osxről, és a végén még kiderülne hogy rosszabb mint a win, ami azért nagy teljesítmény unix alapokról. -
Oláh Herkules #134 "A Windóz komoly dolgokra alkalmatlan.... ebbe a tudományos munkák mind beletartoznak......"
Egyetértünk... plusz még mellévenném a macet is :)
Pár hülye win szervert használ... de szerencsére annyira hülye nincs aki mac szervert :) -
#133 Most mit erőskösz még itt mindig? Saját bevallásod szerint, csak illegálisan lehetsz apple termékkel egyéniség, legálisan meg Mao Ce ... aakarom mondani Steve Jobs bácsi megmondja neked, meg a többi millió birkának, hogy egységesen, megmásíthatatlanul, mindenkire érvésenyen mit vegyél, hogy nézzen ki, mit szeress rajta, mi hasznos, mi fölösleges funkció, és ezt szépen okosan ügyesen mint a birkák el is fogadjátok, éljenzitek, és még meg is véditek foggal-körömmel, ahogy azt itt a fórumon is teszitek szorgosan! xD
Persze mindez rád nem vonatkozik mert te dezertőr vagy, illegális módszerekhez folyamodsz hogy átszabd a gátakat amelyeket eléd vetnek, de még így sem tudsz elszakadni ugyanattól a korlátolt rendszertől! :D
A MAC persze megint egy külön állatfaj, elvégre számítógép vagy miaszösz. A gondom többek között az volt vele, hogy a MAC fOSX operációs förmedvény nem tudta kezelni a 8 usb eszközt. Úgy képzeld el, hogy olyanokat csinált például - egy gond a sok közül - hogy ha soros USB hubra olyan eszközt dugtam ami meghajtó, tehát betűjeles, az összes mögötte levő porton egyszerűen nem kezelt semmit, se kártyaolvasót, se egeret se semmit ... a legutolsó helyre kellett mindig bedugni a meghajtót, az előtte levőkbe meg minden mást ... ugye ez azzal járt, hogy nem lehetett mindent akárhogyan bedugni. 4 usb hubot próbáltam, mindegyikkel ez volt a gond.
Miután felraktam rá bootcamppel a windows vistát - akkor még nem volt win7 - az minden probléma nélkül kezelt mindent ... de aztán rájöttem hogy ha már úgyis windowst kell használnom hogy minden működjön, akkor minek nekem félmilliós, PCs körökben még jóhiszeműség mellett is csak átlagosnak mondható konfig. Akkor zsíroztam meg hogy vegyék vissza a picsába, és azóta olyan PC-m van hogy ihajj! :D
Az meg nem az én szegénységi bizonyítványom ha egy új windows verziót 3 hónap, egy új linux disztribet meg max fél év alatt tanulok meg professzionálisan használni - a célhardverre célszoftver híve vagyok, ezért fér össze a kettő -, az OSX baromságait meg nem megtanulni, hanem megszokni nem bírom! :D -
Ferrer #132 NAGY TESTVÉR SZEMMEL TART!
NAGY TESTVÉR SZEMMEL TART!
NAGY TESTVÉR SZEMMEL TART! -
#131 próbáld ki a Windows 7et , ez az eddigi legjobb rendszere a Microsoftnak -
kvp #130 ""Nagyon köszönöm szépen hogy bevallottad, legálisan nem megy a testreszabás! "
No igen, hisz WinMo alatt ROM-főzés kell a stabilitáshoz, Android alatt rootolás a memóriakártyára való telepítéshez, Symbian-nél meg szignózás. Itt meg jailbreak."
Ertelmes ember olyan rendszert vesz ahol egyik sem kell a hasznalathoz. Ezert erdemes beszerezni valamelyik google dev phone-t (htc gyartmanyuak). Ezekre azt rak az ember amit akar es nem kell torni oket. Peldaul mehet az android melle egy desktop debian vagy ujabb windows is, ha valakinek teljes erteku pc kell a telefonjara. Kulso kijelzovel (pl. az otthoni hdtv vagy egy monitor) pedig a kis kijelzo sem jelent gondot. Es most csak egy sima es olcso telefonrol volt szo. Ugyanerre a hardverre kerulhetne windows mobile vagy iphone os is, de minek ha van jobb? A pc vilagban az a jo, hogy az ember azt csinal amit akar, tobbnyire hack-eles nelkul. Minden gyarto specifikus megoldas egy zart kertbe vezet, amit nehanyan inkabb allatkernek hivnak mint paradicsomnak. (mivel hogy valojaban almarol van szo :-) )
"Évekig volt windóz itthon, elég is volt..... a sok telepítgetés, fagyás, baszakodás..... akinek ez kell, csinálja ezt... nekem elegem lett a junka PC-kből, évekig szereltem össze/javítottam őket....csinálom is még."
Te jo eg! Ezek szerint vannak olyan rendszergizdak akik nem kepesek a sajat gepuket sem stabilan osszerakni. :-) Akkor a ceges rendszerben mi lehet... A junka pc-k pedig mara egyenloek a markas mac-ekkel. Teljesen mindegy, hogy hp munkaallomas vagy mac pro, igy is ugy is a foxconn-nal dolgozo gyerekek szerelik ossze oket es meg belulrol is egyformak. (az apple mar akkor kinaban dolgoztatott amikor az ibm meg irorszagban volt) Az apple laptopjait is ugyanaz a gyar allitja ossze akik az xbox360-as konzolokat keszitik, ezert is hasonloan jo termikus tulajdonsagokkal rendelkezik mindket rendszer.
Az apple mostani telefonos mellenyulasa pedig az apple vallalati kulturajat mutatja meg. A legtobb mernok valoszinuleg rajott, hogy az antennak szigetelesenek hianya gondot fog jelenteni, de mivel a 'fonok' talalta ki ezert nem mertek szolni. Meg is lett az eredmenye... (azt mar nem emlegetve, hogy ha valaki szabalyosan hasznalja, tehat nem zarja rovidre a ket aramkort a kezevel, akkor is nagy a felhasznalon keresztul a fold fele elszoko teljesitmeny, de szerencsere nincs ground fault vedelem a keszulekekben, mert kulonben foldelt ember erintesere lekapcsolnanak) Azert a szigeteloszallag vagy a vedotok sokat fog segiteni ebben az esetben. (mar az elhagyott prototipuson is volt egy muanyag tok, mert a tulajdonosa hasznalni akarta telefonalasra is)
ps: Egy bolcs ember mondta anno: Ha keszitesz egy rendszert amit a hulyek is tudnak hasznalni, akkor a vegen csak ok fogjak hasznalni. -
coolbboy83 #129 Ez kétségtelen barátom...... csak ne találd már ki, hogy üdülési csekkel lehet számítógépet venni.
Nekem Mac van, és személy szerint kikérem magamnak, hogy emiatt hülye lennék !
Évekig volt windóz itthon, elég is volt..... a sok telepítgetés, fagyás, baszakodás..... akinek ez kell, csinálja ezt... nekem elegem lett a junka PC-kből, évekig szereltem össze/javítottam őket....csinálom is még.
DE nekem a munkámhoz jobb a Mac és a rajta lévő kreatív progik...... úgyhogy köszi haver, de én nem vagyok hűlye, mert ti annak tartotok minden Apple felhasználót...... aki villogni vesz Apple terméket, vagy bármit...csak hogy jaszkerizzen, az egy droid.
-
Ulkesh #128 "http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/default.mspx"
64 bites XP alá keresgélj te drivereket :D
Mellesleg az Xp-t már hivatalosan a Microsoft nem támogatott rendszernek minősítette, játszadozz vele csak te.
"Nagyon köszönöm szépen hogy bevallottad, legálisan nem megy a testreszabás! "
No igen, hisz WinMo alatt ROM-főzés kell a stabilitáshoz, Android alatt rootolás a memóriakártyára való telepítéshez, Symbian-nél meg szignózás. Itt meg jailbreak.
Max neked okozhat ez problémát.
"Most mit csináljak egy alma jellel ha befosik az OSX nyolc usb eszköz szimultán használata mellett?"
Hát te vagy az első aki még egy Apple termékhez is teljesen dilettáns. Pedig elvileg azt még a hülyék is tudják kezelni, lehet, hogy még azt a szintet sem ütötted meg? :D
Bár nem egészen tudom milyen nyolc eszközt nem tudott kezelni.
(Anyám iMac-jére ami nem igazán egy mai masina van rádugva: két külső vinyó, nyomtató, egér, billentyűzet, midi billentyűzet, néha egy N97 mini, meg egy scanner és gond nélkül kezeli.)
Mellesleg tényleg elmesélhetnéd a kis sztoridat, mert én nem emlékszem rá. -
WTFKidSgGM #127 Olyan jó olvasni itt a trollkodást egyesektől :P
Én erre az egészre csak azt tudom mondani amit Steve Jobs is nagyon jól tud :P
A HÜLYE EMBEREKBŐL LEHET MEGÉLNI A LEGJOBBAN!
Úgyse tudják mivan, mert hülyék XD
Jó az az Apple arra amire kitalálták, villogni vele, haveromnak is van, csak azért vette meg, mert semmibe se került neki (üdülési csekk powa), amúgy nem fizetett volna érte, mert annyit nem ér. -
coolbboy83 #126 mi volt az a 8 eszköz?? nekem 6 USB2 HDD van fent, plusz 2 FireWire megosztás másik géppel, és egy hankkari is FireWire..... mégsincs semmi baj...... pedig ez csak egy MacBook. -
coolbboy83 #125 És mit nem tudodtt???
-
#124 Most mit csináljak egy alma jellel ha befosik az OSX nyolc usb eszköz szimultán használata mellett? :D Rágcsáljam tovább? :D -
Permissive #123 DDDDDDDDDD, de rajta volt az alma jel, az sem dobott fel?:) -
#122 Hát ... most hadd ne ismételjem el a sztorit! xD
Röviden: meg!
Egyetlen apple termék ami keveset tud, de még azt is szarul. -
coolbboy83 #121 PL annyira, hogy azokat Solaris alatt csinálják...... legalábbis a bátyám cégénél....
A Windóz komoly dolgokra alkalmatlan.... ebbe a tudományos munkák mind beletartoznak......
Ezeket mind valamilyen komolyabb Unix rendszer alatt csinálják :-)
Vagy nem azt akarod mondani, hogy windóz alatt tervete pl az IBM a Power7-et, vagy az Apple az A4 procit ?:-)
:-) -
Permissive #120 és? csak nem megbántad?:)))))))))))))
-
#119 Bennem emberére talált ... amin még én is meglepődtem mert Ulkesh nagyon meggyőzően szokott érvelni ... hülye fejemet egyszer rávette, hogy Mac-et vegyek! xD -
Permissive #118 bár nem akarok sarkallatos véleményt nyílvánítani, de sikerűlt a saját dugádba dölnöd:)))))))) -
readswift #117 "Az a szoftvergyártó ami ma csak XP-s támogatottságú terméket árul, egy kissé le van maradva."
-hát igen, a xilinx 28 nanométeren, fennt a marson , kurvára le van maradva.
-bezzeg ha almás kijelzőn nézné az operátor a marsról visszapumpált adatot, az világszencácicó lenne ;) -
#116 "...jailbreak után..."
Nagyon köszönöm szépen hogy bevallottad, legálisan nem megy a testreszabás! És még ezek után papolsz nekem hogy nem ismerem a terméket? Vicc! -
#115 "Hát próbálj 3 GB RAM-al lekeverni 30-40 csatornát egy zeneszerkesztőben :D"
http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/default.mspx
"Egyébként sem értem mit keres itt az XP, mikor az egy a MS által sem támogatott rendszer."
http://support.microsoft.com/lifecycle/?LN=en-gb&C2=1173
(Gy.K.:2014) -
Ulkesh #114 "Szilárd meggyőződésem, hogy majdnem minden funkció amit egy apple termék tud, azt az tudja a legjobban."
No végre egy jó mondat :D
"Mindent rühellek ami premade, amiben hiányzik a testreszabhatóság "
Én is.
"Ha nem érzed a szükségét annak, hogy valamilyen eszközt aminek kizárólagos tulajdonosa vagy, a te egyéni igényeidre szabhass"
De így érzem, ezért is használok iPhone-t, mivel jailbreak után a pillanatnyilag legjobban testre szabható, az alapoktól minden szinten változtatható rendszer. Itt a testreszabhatóság nem merül ki pár ostoba widgetben, hanem mindent meg tudok változtatni, akár a telepített alkalmazásokat is. Erre ha van is lehetőség más rendszer alatt akkor is jóval nehézkesebb és korlátoltabb módon.
Szar dolog, hogy olyasmiről alkotsz véleményt, amit nem ismersz. Persze ez az antiApple fanboy jellegzetes ismérve. -
Ulkesh #113 Hát próbálj 3 GB RAM-al lekeverni 30-40 csatornát egy zeneszerkesztőben :D
Egyébként sem értem mit keres itt az XP, mikor az egy a MS által sem támogatott rendszer.
Az a szoftvergyártó ami ma csak XP-s támogatottságú terméket árul, egy kissé le van maradva. -
#112 Szilárd meggyőződésem, hogy majdnem minden funkció amit egy apple termék tud, azt az tudja a legjobban.
Sajnos ehhez jön pluszba, hogy egy bizonyos apple termék kurvamód keveset tud, és emiatt aránytalanul drága.
Mindent rühellek ami premade, amiben hiányzik a testreszabhatóság ... odáig megyek ezzel a kijelentéssel, hogy azt merem mondani, apple vérfanboyoknak szimplán nincs egyénisége, mert mindent készen vesznek, ugyanazzal a kinézettel, ugyanazzal az eszköztárral, mint ötvenmillió másik ember.
Ha nem érzed a szükségét annak, hogy valamilyen eszközt aminek kizárólagos tulajdonosa vagy, a te egyéni igényeidre szabhass, és szimplán rámondod hogy "ez így jó ahogy van" akkor vagy hazudsz, vagy tudatlan, vagy igénytelen vagy ... főleg ha ezt egy apple termékre mondod, aminek tizedakkora az eszközkészlete mint másnak.
Szóval el lehet azon gondolkozni hogy ki tartozik abba a bizonyos egyöntetű birkanyájba, ki úszik az árral, stb., ha nem különböztet meg _semmi_ a többi apple tulajdonostól, mindenkinek ugyanolyanja van mint neked. -
readswift #111 -tessék már csak xp van, és rengeteg más KOMOLY cég is maradni akar XP-n -nevetséges hogy ráhúzzuk az applere hogy profik használják, komolyságban bazári majom vs. marsjáró bazmeg.
(igen, marsjáró , xilinx). -
readswift #110
"Ezt pár zenész, grafikus és vágó"
és ezek mennyire komoly dolgok, pl ,logika- chiptervezéshez képest? CAD? -
Ulkesh #109 "az igazán komoly dolgokat Windóz XP-n csinálják a mai napig."
Ezt pár zenész, grafikus és vágó elég keményen cáfolná szerintem :D főként, hogy az XP komoly munkára ma már, jó pár kötöttség miatt nem igazán alkalmas (pl. gyanítom egy stúdióban a 3 GB RAM nem feltétlenül elég mindenre :D). -
readswift #108 -az apple mindig is overrated volt és az is marad.
Az hogy profik nem használnak windózt ,meg olyan személyiségfoltozásnak illik be kb. Stoplizhatjátok magatokat bármeddig , az igazán komoly dolgokat Windóz XP-n csinálják a mai napig. -
Ronny #107 Valahol szomorú ez az egész. Család, barátok, munka, hobbi vagy egyéb produktív elfoglaltságok helyett a fórumokon terjeszti az igét. Ráadásul a lehető leghülyébb témában. -
Permissive #106 de emmá nem nokia:) részletkérdésekre nincs idő:))))))))))) -
#105 "De most az az erdekes hogy a windows lepett a linux helyebe es az Apple termekek a Windows helyebe."
Ez sem, a legtöbb ember régen is windowst használt és ma is ők vannak többségben. -
vlahol #104 Nem akadok fenn csak mer megszoktam a nokia 3210sen.
A szokas hatalma :) -
vlahol #103 En amint jobban utanna kezdtem jarni, rajottem hogy mindenki befolyasolhato. Szinte mindenben. Csak bizonyos falyta indoklasoknak jobban ellen al. Amint rajossz arra hogy mi az ellenallas indoka, maris megtudod valtoztatni az embere velemenyet. -
Ulkesh #102 "Az ellenszenv az apple fanok, és sj felsőbbrendűségi kirohanásai miatt alakul ki"
A felsőbbrendű kirohanások inkább az antifanokra jellemzők (lásd. mindenki birka aki nem velük béget :D)
"multitask nemkell szar vs mostmár van iphoneban akkor most jó"
A fórumok zömén alap kérdés, hogy hol lehet kikapcsolni, mert nem kell és felesleges.
Akinek kellett eddig is tudta használni, akinek nem kell arra most kéretlenül is ráerőltetik.
"antenna tökéletes semmi gond holott a tények nem ezt igazolják"
Olvasd el a Mobilarena tesztjét..
Antenna probléma létezik, de pont annyira veszélyes, mint bármelyik másik mobilnál.
"holott ezek a dolgok nem apple találmányok, ők is másolták"
Az Apple nagyon ritkán másol (szerencsére), ötleteket vesznek át, amit teljesen átdolgozva, emészthetővé alakítva adnak a felhasználó kezébe.
Pl. nem véletlen, hogy a Google az Apple által kidolgozott copy-paste-ot másolta le a 2.1-es Androidnál.
És nem véletlen, hogy a készülék fogyasztásán alig érződik az, hogy az alkalmazások a háttérben futnak (basznám is ki az ablakon, ha ez is fél nap alatt lemerülne, mint a Desire).
"Most éppen nincs jobb dolgom... apropó neked nincs?"
Én sajna most még dolgozom, a kis okosságaitokat kávészünet helyett olvasgatom (a vérnyomásra ugyanolyan jótékony hatása van és nem alszom be ebben a dög melegben :) )
" a kívülállók csak a tényeket mondják"
Hát persze. A tények ismerete nélküli tényekről folyó eszmecsere. Érdekes elgondolás :D
"Az egész dolog úgy indult, hogy más steve jobs által eretnek dolognak kikiáltott dolog témájába jöttek az apple fanok"
Kár, hogy ez piszokul nem jellemző.