501
  • Ulkesh
    "de ha már itt tartunk, 3 darab elmegy még noti akksiról is, nagyon rövid USB kábellel, egy USB-ről."

500 mA-ről 3 vinyó? Szuper green cuccok lehetnek azok :D
  • narumon
    "USB-microUSB eléggé közönséges. Kapásból itt az asztalomon van belőle 4 darab ..."

Lehet hogy neked van 4db belőle, de nálam pl egy sincs ilyenből. Sőt hirtelen ha kellene valószínűleg csak egy boltban tudnék hozzájutni annyira nem heverésznek a környezetemben. Viszont iphone kábel kettő van az asztalomon, egy van a kocsimban és egy a cégnél is. Akkor az is kutyaközönséges kábel ezek szerint, mert több darab van belőle nekem?

• narumon
    "Évek után már javítva lett ez a hiányossága?"

Igen szépen folyamatosan frissitik a szoftverét, nem úgy mint egy Nokiának vagy SonyEricsonnak amit ki kell cserélned egy új telefonra ha bármilyen fejlődést vagy bugfixet szeretnél.
  • hdo
    Én minek gondoljam át azt ami működik?

Amúgy amit te művelsz az már trollozás. 8 merevlemezről szó sem volt, de ha már itt tartunk, 3 darab elmegy még noti akksiról is, nagyon rövid USB kábellel, egy USB-ről.
  • narumon
    "Miből tart megvenni egy 100 ft-os usb kábelt bármelyik boltban? Persze ha direkt nem akarod megoldani a prboblémát, akkor csak szenvedjél!"

Miből tart bedugni azt a kábelt amit adtak a telefonhoz? Miből tart venni egy másikat mellé ha kell?
  • Ulkesh
    Te vagy, mert közöd nincs az egészhez.

Nem a jailbreakelt készülék nem megy az iTunes-al, hanem az adott jailbreak program nem fut le ha frissíted az iTunes-t (mindez múlt időben mert azóta az iOS, a jailbreak alkalmazások és az iTunes is magasabb verziónál tart).
  • narumon
    "Ertelmes ember olyan rendszert vesz ahol egyik sem kell a hasznalathoz. Ezert erdemes beszerezni valamelyik google dev phone-t (htc gyartmanyuak)."

Ne haragudj de ez nekem egyáltalán nem hangzik értelmesnek.

"Peldaul mehet az android melle egy desktop debian vagy ujabb windows is, ha valakinek teljes erteku pc kell a telefonjara."

Jézusom. Ez még viccnek is rossz, de tételezzük fel, hogy van ilyen ember. Mekkora százaléka is a piacnak? 0,000001%? Valóban érdemes lenne rájuk számolni.

"A pc vilagban az a jo, hogy az ember azt csinal amit akar, tobbnyire hack-eles nelkul."

Persze csak sokan ettől menekülnek. Nehogymár a telefonom egy Pc szerű izé legyen. Még a win mobile is egy hányás nemhogy egy full win (vagy jesszusom linux) egy telefonon. Elhiszem, hogy neked ezek kellenek de ne legyen már mindenki hülye akinek ez MINIMUM kizáró ok egy telefon esetében.

"Teljesen mindegy, hogy hp munkaallomas vagy mac pro, igy is ugy is a foxconn-nal dolgozo gyerekek szerelik ossze oket es meg belulrol is egyformak."

Igen de nem a vas miatt fizetnek a brandért többet az emberek hanem a SUPPORTért. Ezt is megbeszéltük már pár forumba. Komoly cég, soha nem fog pistike PC boltjából össszeszerelt konfigokat venni.
  • Ulkesh
    "Szerintem lehessen vele telefonálni, SMS-t küldeni, legyen benne kibővített funkciójú telefonkönyv, esetleg egy naptár, óra, és lehessen rövid emlékeztető jegyzeteket készíteni."

Vagyis neked tök felesleges egy smartphone, mert vidáman elvagy egy S40-es Nokiával is.

Tudod, van aki meg nem :)
  • hdo
    http://dailymobile.se/2010/03/31/iphone-jailbreak-users-stay-away-from-itunes-9-1/

Most akkor kettőnk közül ki a hunyó?
  • Ulkesh
    "még tápra rakott netbook is leadja USB foglalatonként az 500mA-t, mikoris egyetlen USB port elég a tápellátáshoz."

8 db csak USB-ről működő winyó, gondolt ezt át még egyszer azért :D
  • GregSB
    Zseniális ez a topic. Ugyanazok az arcok oltják egymást mind mindíg. Csak az a kár hogy ez kb 200 komment környéként meg fog rekedni.
    Csinálok egy kísérletet: Berakok pár videót. Ha valósak a megérzéseim akkor hétfőre ezek feltuningolhatják a kommentszámot 4-500 főlé :D

• Doktor Kotász
    Nem tudom elképzelni, hogy milyen alkalmazások kellhetnek egy telefonra, amik a munkához szükségesek. Mármint, hogy mikre gondolsz.

Szerintem lehessen vele telefonálni, SMS-t küldeni, legyen benne kibővített funkciójú telefonkönyv, esetleg egy naptár, óra, és lehessen rövid emlékeztető jegyzeteket készíteni.

Minden ami e felett van az nem létszükséges plusz. Ide értve a GŐS-t is, bár az határeset.

Tehát, bármi, ami ezek felett a telefonban van, az emócionális, mint maga a telefon kiválasztása is.

Tehát nekem nem az iPhonenal van problémám, nem azt minősítem, hanem az iránta érzett rajongói megnyílvánulásokat tartom nevetségesnek.
  • Ulkesh
    "Mintha azt csicseregték volna a verebek hogy jailbreakelt szifonnal nem megy az itunes"

Erről sem az iTunes, sem az iPhone nem tud, köszönik szépen működnek gond nélkül együtt jailbreak után is.

"dehát én nem értel epöl termékhez, ezt már megtárgyaltuk! :D"

Ez látszik ebből is, nem kéne erőltetned.
  • hdo
    Az önkifejezésnek rengeteg formája van. Hogy saját köntösbe bújtatod a használati tárgyaidat, az csak egy, de lényegesen a legdominánsabb! Individuumok, egyének vagyunk.
  • narumon
    "A HÜLYE EMBEREKBŐL LEHET MEGÉLNI A LEGJOBBAN!"

Ezért él még mindig olyan jól a Nokia a SonyEricson de a Suzuki is.
  • hdo
    Hát te sem vagy valami túlzottan jártas a témában. Megsúgom, hogy asztali PC, de még tápra rakott netbook is leadja USB foglalatonként az 500mA-t, mikoris egyetlen USB port elég a tápellátáshoz. Y kábel notihoz kell ami akksiról megy.
  • narumon
    "Nagyon köszönöm szépen hogy bevallottad, legálisan nem megy a testreszabás! És még ezek után papolsz nekem hogy nem ismerem a terméket? Vicc!"

ÓÓóó ez nem kicsit álszent duma, de lehet, hogy tévedek.
  • narumon
    "Ha nem érzed a szükségét annak, hogy valamilyen eszközt aminek kizárólagos tulajdonosa vagy, a te egyéni igényeidre szabhass, és szimplán rámondod hogy "ez így jó ahogy van" akkor vagy hazudsz, vagy tudatlan, vagy igénytelen vagy"

Szerintem ez nem ilyen kerek.
    Nekem az például a tök igénytelen aki minden "testreszab". Az egyéniségemet nem a telefonomon és a kocsimon élem ki (kimondott gusztustala szerint pl egy nem gyári BMW). Főleg bírom aki "testreszabja" a mobilját utána hazamegy a paneltelepre tömbösíteni magát, meg szalad ki a tüzijátékra 20.-án mert az csodálatossss. Ha te a telefonodon keresztül akarod mutatni az egyéniségedet, no ott akkor már régen nagy a baj!
  • hdo
    Mintha azt csicseregték volna a verebek hogy jailbreakelt szifonnal nem megy az itunes ... ez nekem kompromisszumnak tűnik, mert van negatív velejárója a dolognak ... dehát én nem értel epöl termékhez, ezt már megtárgyaltuk! :D
  • Ulkesh
    "Amelyik idióta úgy gondolta hogy táp nélkül Y kábellel is elmegy, így hordozható marad, nem helyhez kötött."

No ebből kössél rá 8-at :D megnézem külső táp nélkül melyik alaplap tudja kiszolgálni :D
  • cloud.strife
    Atyaúristen mi megy itt... :)
  • Ulkesh
    Nem. Miért volna az?

A kompromisszum az, ha nincs adatbázis kezelő alkalmazás és egy excel táblába kell helyette pötyögni, aminél kiderül, hogy az idióta bugos szarkupac még egy sima kivonást sem tud elvégezni (Android - Documents to Go).

Az is kompromisszum, hogy a híres Android nem képes olyan alapvető dologra, hogy a desktop böngésző könyvjelzőit átvigye a mobilra (pedig erre még a WinMo is képes), sőt még, ha kézzel viszem fel, akkor is összeszarja magát 30-40 bookmark után és 3-4 másodperc mire megmutatja a listát és azután is szinte képtelenség scrollozni, mert úgy szaggat.

De az kompromisszum, hogy a levelező alkalmazás képtelen rendesen megmutatni egy html levelet és fél nap után felemészti a memóriát.

Az nem kompromisszum, hogy megnyitom a fájlrendszert és utána bármit megtehetek a készülékkel, ez csak egy lehetőség, ha nem élek vele, akkor is ott van közel 300 ezer alkalmazás amiből válogathatok és minden felmerülő feladat esetén az a gondom, hogy válasszak a sok lehetőségből és nem az, hogy nincs miből választani.
  • narumon
    "az igazán komoly dolgokat Windóz XP-n csinálják a mai napig. "

Hát még ha windows alatt is akkor sem XP-n. Kurvagyorsan cserélték le a komoly helyekent Win7-re.
  • hdo
    A jailbreak neked nem kompromisszum? Nahát!
  • narumon
    "azzal nincs is semmi gond ha valakinek az iphon tetszik, nekem semmi bajom a készülékkel ( azt leszámítva hogy semmivel tartom különbnek más gyártók telefonjánál ), de nem kéne piedesztrára emelni csak azért amiért. akinek nem inge, ne vegye magára."

Mint ahogy fordítva nem kellene mindenkit agymosott hülyének titulálni aki iphonet mert venni, és urambocsá (kereszteket hány) még tetszik is neki, és nem akarja lecserélni holmi nokiára meg sonyericsonra amilyen telefonja volt már több is rég, de már eljátszották azok a cégek a bizalmát.
  • hdo
    Amelyik idióta úgy gondolta hogy táp nélkül Y kábellel is elmegy, így hordozható marad, nem helyhez kötött.
  • Ulkesh
    " egy külső merevlemez, egy dvd író"

Melyik idióta gyártó rakott microUSB-t ezekre?
  • narumon
    Oláh Herkules! Te szerintem valami szektás lehetsz a szöveged alapján.
  • Ulkesh
    No akkor a lényeg.

Én nem azért veszek smartphone-t, hogy azzal játszak, widgeteket tologassak és ikonokat cserélgessek, mert az jó móka, hanem használni akarom a készülékemet.
    Ehhez az kell, hogy az stabilan megbízhatóan működjön és azok az alkalmazások amiket nap mint nap használok meglegyenek rá és ezek is jól megtervezett könnyen használható megoldások legyenek. A többi csak maszlag.
    Nem fogok a Nokia hulladékaival szenvedni, nem fogom elnézni, hogy a félkész szoftvere miatt újraindulgasson a készülékem és elfelejtse a beállításokat. Ugyanúgy nem érdekel az Android sem, ha a számomra fontos alkalmazások nem léteznek rá, vagy instabil bugos változatok vannak csak rá.

Szóval lehet itt sznobozni, de amíg én el tudom a munkámhoz és a napi teendőimhez szükséges feladatokat látni erről a rendszerről és a többiről csak kompromisszumok árán, addig nagy ívben tojok az ilyen ostoba beböfögésekre.
  • Doktor Kotász
    Évek után már javítva lett ez a hiányossága?
  • hdo
    USB-microUSB eléggé közönséges. Kapásból itt az asztalomon van belőle 4 darab ... egy külső merevlemez, egy dvd író, egy kártyaolvasó és ... hoppá, bocs, a negyedik magáé a telefoné ... de amint látod marhára nem hiányozna ha elveszne ... főleg mivel kedden vettem egy ilyet! :D Ezzel még a nyomtatókábelt is helyettesíthetem.
  • narumon
    "A push notification egy vicc. Az nem igazi multitask, ha pl. egy IM kliens nem tud a hatterben uzenetet fogadni."

És miért ne tudna? Nekem a fring megy a háttérben, vígan jönnek az üzenetek a pushal.
  • narumon
    "de a sajat hujesege (bezartsag) ugyan ugy marginalizalodni fog, ahogy anno a PC piacon."

Én úgy tudom, hogy folyamatosan növeli a részesedését de javíts ki ha tévedek.
  • narumon
    "De jóóóóó.. szóval egy zsebrádió többet tud mint az ájfón? Mert az net nélkül is képes rádiótadást fogni.. Még a jó öreg Sokol rádió is tudta ezeket.. pedig azok nem mostani fejlesztések.."

Hát maradj akkor a sokol rádiónál. Vidd szépen magaddal és hallgasd a szar minőségű 4db fogható rádiót. Kazettát sem tud lejátszani az iphone pedig az sem mostani fejlesztés és egy tökrégi walkman is tudta már, sőt mint lentebb írtam VHS kazettával sem bírkózik meg pedig az is jó régi szabvány, óóó és floppyt sem lehet beledugni, meg kekszet sem. Ezért szar is az egész, VIDD A TÁSKARÁDIÓDAT! Jobb lesz mindenkinek.
  • vasziszdasz
    Miből tart megvenni egy 100 ft-os usb kábelt bármelyik boltban? Persze ha direkt nem akarod megoldani a prboblémát, akkor csak szenvedjél!
  • Ulkesh
    Bizony, a komoly ember Nokiát vesz :D
    Aztán azzal égeti magát :D
  • narumon
    "Egy SMS üzenet bármikor törölhető úgy, hogy a küldő többi üzenete nem törlődik vele együtt. Ha az iPhoneon egy SMS-t törölsz, akkor a küldő összes többi üzenete is elveszik."

Most miért ír be megint egy barom akinek semmi köze nincs iphonehoz.
  • vasziszdasz
    Így van, az apple csak divatmajmoknak való konzumer sznobtermék. Komoly ember nem égeti magát vele.
  • Ulkesh
    És arra is várólista van, mint az iPhone 4-re :D

Az ára viszont nem több, mint a BMW-é (Galaxy S).
  • narumon
    "pl. egy közönséges usb kábelle össze tudja kötni a szgépével és adatokat tudjon fel és letőlteni a telóból. Na pl. pont ezt nem tudja a Apple egyik telója sem. De miért nem?"

Melyik telefont lehet közönséges USB kábellel összekötni? Én még csak mini USB-set meg microUSB-t meg mittoménmég mit láttam. Ami ugyanúgy kell a telefonhoz mint az iphone USB kábele. Nem értem a különbséget...