2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
-
krisztajo #1834 ZiLi! Akkor legalább már ketten vagyunk ezzel a hibával, tehát nem az én készülékemben van a hiba! Tudom, hogy ez nem vigasztal, mert engem sem, de hát ez van.
lammaer! Én is nézegettem anno a google-t, de én csak ugyanolyan bejegyzéseket találtam, mint amit én is tapasztaltam, vagyis hogy a kapitánnyal nem lehet beszélni.
Másfélével nem találkoztam. Reméljük talán valaki rájön a megoldásra.
-
lammaer #1833 Lehet hülyeséget mondok, de csak gugliztam egy keveset - írtak olyat hogy rossz emberre mutat a map, és azért nem mond nektek senkit mert NEM azzal kell beszélni akit a térkép jelöl.
Rathirban azt írja egy guide hogy a Luminary leaddel kell beszélni (Ram Leodwald - Edwin Leodwald) aki a városban jobb kéz fele, a fal mentén a második ember.
Most nem vok gép előtt, nem tudom megnézni, de a kapitánynak mi a neve? :) -
ZiLi #1832 Hali! Nekem is csak az átkelésről hajlandó dumálni. Ha netán megoldódik akkor majd leírom. -
krisztajo #1831 Akkor te szerencsés vagy. Tőlem a kapitány csak annyit kérdez, hogy átvigyen vagy sem.
Semmi más beszélgetési lehetőség nincs, úgyhogy nálam itt megállt a tudomány.
-
Noodlee #1830 Én simán beszéltem az emberekkel, nem volt semmi gondom.
Dodwynnal van problémám, ő nem akarja átvenni nálam, csak dumál. Gondolom idővel megoldódik a problémám. -
krisztajo #1829 Én az utolsót nem tudom átadni sehogy sem.
Miután az annak a kapitánynak kellene, aki átvitt bennünket az ostromhoz és vele csak az átkelésről lehet beszélni.
Nem tudom ezt hogy lehetne megoldani. Nekem hogy sikerült???
-
Noodlee #1828 Nekem a 4 részéből 3 megvan, a 2. nincs.
Nálad mi a helyzet? -
krisztajo #1827 Szerintem a játék nem kor és nem függő. Én felnőtt fejjel kezdtem el játszani, ennek oka igen egyszerű, gyerekként sosem volt rá lehetőségem.
De ettől még nem érzem azt, hogy megörültem volna, mint ahogy egyesek mondogatják, amikor meghalják, hogy egy felnőtt játszik.
Viszont szomorúan tapasztalom, hogy senki sem tud segíteni a Messenger küldiben amiben elakadtam.
Ez persze nektek csak jó, nekem viszont úgy látszik sikerült egy olyan bugba belefutni, amibe még senki másnak. Úgy tűnik, ez a küldi akkor megoldatlan marad.
-
Igen, manapság már csak az X360-kompatibilis vezérlőkkel működnek a játékok.
Az Amalur PC-s játék, így nem vétek, ha billentyűzettel és egérrel nyüstöli az ember.
//Én is közel vagyok a negyvenhez - sajnos -, és én sem restellem, hogy még mindig szívesen játszom :) -
Sziasztok! Megkaptam a játékot és (közel a negyvenhez) elkapott a régi játékos kedv. Én kérdeztem tegnap a kontroller vs. egér+billentyűzet dolgot,de nekem nem xbox360-as kontrollerem van hanem egy régebbi saitek rf3000-es amivel nem is lenne semmi gond,csak nem lehet átállítani erre. Vagy xbox vezérlőt használok vagy billentyű+egér kombót,ezért megmaradtam az egeres megoldásnál mert így is bőven játszható. -
Előfordulhat, hogy kontrollerrel picit nehezebb (maga a játék), de egyúttal kényelmes is. :)
-
lammaer #1823 Lehet azért lett hard mert kontrollerrel játszol.... ;) -
Rögzítem még egyszer: PC-s vagyok.
Tudom mit beszélek, amikor azt írom, hogy kontroller sokkal jobb játszani ezt a játékot.
Mivel a játék menet közben is képes lekezelni a bedugott kontrollert [nem úgy, mint mondjuk a Driver: San Francisco, amit újra kell indítani ehhez], így tapasztaltam, hogy a játék az irányítási profilt (tehát nem a kiosztásokat, hisz az egyértelmű) átállítja = sokkal jobban kezeli a kamerát, még akkor is, ha neked kell a bal analóg karral kompenzálnod, és a harc közben is bizony oda üt a karakter, ahova kell, ha megbököd jobb analóg kart az ellenfél irányába...
-
lammaer #1821 Hát, én tegnap felraktam, de semmiféle különbséget nem érzékelek a normal és a hard között. Se több ellenség, nagyobbat se ütnek, HPjük se több - igazából nem jöttem rá mi a különbség a normal és a hard közt.
Illetve lentebb valaki írta, hogy ez kb annyiban merül ki hogy kicsit gyakrabban támadnak az ellenfelek - de őszintén, még így sem feltünő, nem vertem szénné a szóközt hardon a sok gurulás miatt.
Pedig a nagykalapácsnál ugye eléggé könnyen meg kéne tudjanak szakítani az ütéseikkel, de tényleg minimális a különbség. Úgyhogy maradt is hardon :)
-
lammaer #1820 Hát, ízlések és pofonok, de nekem a kamerakezelés miatt (amit itt ugye muszály használni hiszen azzal írányítod hova üt a kari, nem azzal hogy merre mozog) a bill+egér tűnik értelmesebbnek.
És tényleg kevés gomb van, tehát a kontroller előnye itt nem jön ki. Nem gy mint a Devil May Cry 4-nél, ahol bizony billentyűzetről játszhatatlan (10 ujj kevés :) ), oda csak kontroller. -
Ős-PC-s vagyook [konzolom nincs], így tudom, hogy tud egyszerű is lenni a PC-s irányítás... de ennél a játéknál bizony éppen hogy a kontrollerrel való játék esik a kezemre.
Döbbenetes, hogy milyen egyszerű a menürendszerben dolgozni vele, mennyire jók a harcok és persze, milyen kényelmes a 4+2 gomb használata. -
sanyiiiii #1818 WASD, space, balklikk, jobbklikk, számok, meg egy use gomb annyira nem durva :D Ja meg van a shift, q, e, és az x mint fölösleges gombok :P
@Béluska74: Ha a konzolos játékokat kontrollerrel szereted játszani akkor az fog jobban bejönni neked, de nyugodtan próbáld ki mindkettőt, majd döntsd el hogy neked melyik tetszik jobban. -
Nekem kontroller.
Egyértelműen könnyebb a kezelése.
Emellett, a titkos helyek közelében (is) rezeg, és jelzi, hogy van ott valami :)
Itt a könyvtárban csak kamilláztam, hogy milyen gombokat kell nyomkodni - bezzeg otthon nagyon kényelmes az X360-as vezérlővel. -
Sziasztok! Kontroller vagy Egér+Billentyűzet? olvastam fórumokon,hogy ki ezzel,ki azzal...én még sehogy,de holnap jön a postás és hozza a játékot és érdekel a véleményetek. -
Sunrider924 #1815 Van egy olyan menupont hogy Moves, ott meg tudod nezni mindegyiknek az animaciojat es ott lathatod a pajzsal valo blockolasbol a megszedulest is :)) -
Az enyém mivel Hibrid karakter igy néz ki !
Might/Magic/Finesee 34 pont !
Még 3 pont mindegyikre és megvan a végső Tier 6-os Fate kárya is most vagyok Tier 5-ös ! -
lammaer #1813 Én ennél továbbmentem, nagykalapácsot használok (jó lassú, nem tudod folyamatosan ütni vele az ellent) úgy hogy egy fia Might mozgás nincs kifejlesztve, még a brutal weaponryn sincs pont.
Igy izgis a csata, muszáj használni a pajzsot (igy tünt fel pl hogyha jó ütemben blokkol az ember akkor pofánvágja az ellent és megszédül az) meg a gurulgatást. Igy az ellenfeleket is muszály kiismerni (milyen gyakran / módon támadnak, milyen mozdulatok jelzik előre ha ütni fognak, mennyi idő alatt térnek magukhoz).
Az külön fun amikor mondjuk 3 ellenség ellen megy a csata, és a nagykalapács 3 ütését (ami a kombóban van) a kameramozgatás segítségével szét kell osztani a 3 ellenfél között, hogy ne tudjanak folyamatosan támadni.
Igy NAGYON tetszik :)
Plusz a gyógyitalok is fogynak rendesen meccs közben
-
Én - otthon - így osztottam el a pontjaimat (fejből írom, nem biztos, hogy nagyon pontosan):
* Might: 56
* Finesse: 26
* Sorcery: 8 :) -
Nálam Finesse-ben nincs is meg ez a skill mert nagy részt Might és Magic spelleket használok de akkor majd rakunk rá néhány pontot ! -
Eddig még nem találkoztam olyan ellenféllel, amelyiket ne tudtam volna ezzel a mozgással [képen kijelölve is] legyűrni - oda-vissza mozgás és a Chakram megteszi a hatását.
Pókok, sprite-ok, Niskaruk, trollok, egyre megy. -
Amugy én se használom már Potikat ott van nálam a Mana Regen és persze a Magic kasztban a Healing spell !
Nálam is csak 2 fegyver van az elsődleges egy Kék Greatsword a nagyobb Bossok ellen és másodlagosként pedig a Chakram amikor sokan vannak !
Egyedül csak a Mountain Troll és társai tudnak csak megszívatni ott azért használnom kell rendesen a Healing spellt mert volt hogy egyszerre két ilyen nagy Mountain Trollal kellett küzdeni !
Amit a legjobban utálok ebben a játékban azok a rohadt Niskaru szörnyek egy még OK de ha már csapatban vannak és bele esel a csapdájukba akkor neked annyi ! -

Nem túlzok: közel két órányi játék után találtam, hosszú ideig csak cipeltem, és mióta használhatom is, csak ezzel nyomulok.
Így kellően nehéz, meg nem is a játék.
Csak a másodlagos fegyvereket váltogatom.
A kép természetesen demonstráció - az igazi felszerelésem a korábbi képen látható, abban rohangál EszterKE a világban. -
Nekem is ilyen Prismere Chakramom van csak Fire Damage-al ! :D -
Hozzátenném még: játék közben is lehet nehézségi szintet váltani - tehát, azok, akik Easy / Normal szinten vágtak bele és könnyűnek találják, a lentebbi tanácsok mellett nyomják csak fel Hard-ra a szintet...
-
Ez a játék az esetleges második részre fog kiforrni csak igazán.
Én mindenesetre már most a foglya vagyok a sorozatnak - mert bízom benne, erősen remélem, hogy nem állnak le ennyivel a srácok!
Jó magam is érzem, hogy kicsit túl istenszerűvé vált a karakter a 30. szint közelében - de a játék védelmére szóljon: a véletlenszerű lootok hozták ezt létre.
Ha túl erősek az ellenfelek = megy a sírás a neten
Ha túl könnyű a győzelem = megy a sírás a neten
Nehéz így jó játékot készíteni, azt hiszem, ebben mindannyian egyetértünk.
A játék mechanikája nem teszi lehetővé, hogy később nehezítsenek rajta. Ez tény.
Aki kihívást akar benne, az vagy így harcol 20-30. szint környékén:
vagy gyenge fegyverekkel.
Én mindenesetre, ismétlem, nem a hibákat keresem, hanem egyenesen élvezem a hangulatos, érdekes játékot.
-
Balage76 #1804 Ezt én is néztem, viszont ezt csak mellvértbe tehető. Nekem pedig most éppen egy kardom van ami +2 mightot ad.
Most egy harcos/varázsló karakterrel megyek, de úgy érzem, hogy így 25. szint + 780 Armor + 750 Health + összesen +3 health regen mellett egyenlőre nincsenek komolyabb ellenfelek. Healing potiont kb 20 játékórával ezelőtt használtam utoljára és a potionöknek, növényeknek egyáltalán nem látom hasznát. :( -
Balage76 #1803 A tárgyszétszedésnél jó taktika, ha szétszedés előtt mentesz és ha nem az a komponens jött ki amire vágytál, akkor visszatöltöd a mentést és újra próbálkozol. -
Első kérdésedre a válasz - még ha nem is konkrétan -, tegnap csináltam [b]EszterKE[b] karakteremmel:
-
lammaer #1801 A lutrit úgy értem, hogy amikor szétszedsz egy tárgyat vagy nem esik belőle semmi, vagy esik vmi basic, vagy esik vmi jobb... :)
Várostromon most mentem keresztül, lassan kezdem megunni úgyhogy nagyon úgy néz ki ráállok a főszálra azt letolom... -
Sunrider924 #1799 Nincsen semmi lutri, nem erted, a sylvanite es azuryte nevu targyakbol mar jon a master nevu komponens. De neked nem master kell, hanem flawless az meg 30as szint utan jon amikor tul vagy varostromon. ALap szigeten nincs flawless komponens sehol/sehogy. -
A lila és sárga tárgyakat nem lehet szétszedni, ez alól talán 2 kivétel van low lvlen amiket rossz flaggel láttak el a készítők. -
Pedig a "salvage" lehetőség a kovácsolással érhető csak el. -
Noodlee #1796 Nem igazán értem, hogy mire kéne pontot adnom, hogy a lila és a sárga cuccokat is szét tudjam szedni. A blacksmith képességre adtam az összes pontot, amit lehetett, még többet is, mint ami látható a skilleknél, de akkor is max a kék tárgyakat tudtam szétszedni. -
Ahogy mondod szedd szét a lila illetve a sárga tárgyakat ! -
lammaer #1794 "master szintu craft komponensek"
Na, azokra hogy teszek szert? Szedegessem szét a lila tárgyakat? Annyira lutri :)