2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
-
#673 Elsödlegesen az ijász képeségeket maxolom ki a daggerre még nem raktam pontot, valszeg te igen és ezért sebez nálad többet. -
#672 Figyeljetek elvileg azt mondták. Hogy nyomtak egy speedrunt a legkönnyebb fokozaton, átvezetők dialogusok kinyomásával, harc kerülésével, úgyhogy minden questet lenyomtak és mindenhova elmentek és úgy lett 200 óra. Ha nem nyomják ki a dialogust, meg elidoznek, akkor 300 óra a 100% végigjátszás. -
ratgab #671 Páncélokat a 3 ág fejlesztés alapján vehetsz fel. pl.: Might, Finesse, Sorcery igényű ruhák, Might harcosoknak inkább, Finess tolvajoknak, Sorcery igényű mágusoknak való, de simán lehet keverékkasztokat is gyártani ízlés szerint.
Kovácsolással készítehed a tárgyakat (ruhák, páncél, fegyver, egyszóval mindent), míg Sagecraft ezek erősítésére szolgál (fegyvereknek plusz sebzés vagy mannalopás, mannaregen, ruháknak + védelem). Gyakorlatilag erősítés kapcsán a lehetőségek tárháza végtelen, baromi sokféleképp lehet fejleszteni.
Végzetek gyakorlatilag bónuszokat adnak. Először csak 4 féle végzet közül választhatsz, melyek az alapkasztoknak jók pl.: Brawler (harcos végzet) közelharci sebzést ad és pajzshatékonyságot. Másik 2-ből 1 a tolvajoknak jó, másik mágusoknak, 4. meg az alap ez semmit nem ad, erről kezded a játékot. Ahogy fejlődök a karaktered úgy osztogatsz Might (harcos), Finesse(tolvaj) és Sorcery (mágus) fejlődési ágra pontokat. Ezen pontok eloszlása alapján választhatsz majd új végzetet (haladhatsz tiszta harcos/mágus vagy tolvaj úton is, ehhez a kasztuknak megfelelő ágakra rakod a pontokat: Harcosnak csak Might stb.)
Vagy akár mixelheted is a dolgokat, mivel ilyen végzetek is vannak: Harcos-Mágus (Might és Socery-re rakott pontokkal választható és vegyesen ad mindkét harci stílusnak előnyöket pl: manna regen és közelharci sebzés), Harcos-Tolvaj, Tolvaj-Mágus, Mágus-Tolvaj-Harcos... Azthiszem ennyi az összes.
Végzet menüben bármikor választhatsz, amikor megvan az adott végzetre a pontod (visszafelé meg úgyse fogsz haladni, akkor eltörölnéd a bónuszaid egy részét), általában ez szintlépés után szokott történni.
Egyébként meg alapból mindent használhatsz: Mágiát, Közelharcot, bérgyilkos képességeket. Fejlődés csak ezek erősebb verzióját teszi elérhetővé, szóval már az elején kiderítheted, hogy neked melyik harcmodor jön be és akkor azt fejlesztheted.
(Habár én is úgy jártam ,hogy Harcost kezdtem és most egyre jobban tetszik a Tolvaj/bérgyilkos is, de időnként ha olyanom van elpuffogtatok egy-egy villámot is pedig 1 pontom nincs Sorcery-n).
Meggyőzés nem csak hazugságok elhitetésére szolgál. Pl.: Egy küldetés adótól több fizetséget kérhetsz, egy gonosztevőt lebeszélhetsz a további gonoszkodásról, elkerülheted vele a harcot (elhitetve nem valós infókat pl.), meggyőzni egy npc-t a békés út követéséről, félrevezetni az ellent, hogy megfutamodjon. Szóval sokféleképpen felhasználható, békés és jó karaktereknek kifejezetten ideális választás! -
#670 Sztem aki 10 óra alatt kijátszotta, az csak a főszálat vitte, és az átvezetőket kinyomta... D
-
ratgab #669 Szerintem a lockpick úgy ahogy van totál fölösleges (mindent nyitok anélkül , hogy egy pontom is legyen rajta), ugyanilyen fölösleges a Dispel is (mindent lehet nyitni enélkül is simán). Én még az Alchemy-t se találom hasznosnak egyenlőre.
Amit én hasznosnak érzek minden karakternek az a Mercantile és Detect Hidden (míg első jobb eladási árakat és több pénzt ad, utóbbi rengeteg lootot) mindenképp, a többi ízlés szerint. Ha assassinkodni szeretsz Stealth, ha tágyakat készíteni Blacksmith és Sagecraft, ha békésen akarsz problémát megoldani Peruasion. -
ratgab #668 Én 5 óránál tartok és Odareth-et fedeztem fel kb még csak (5 terület közül az első kb negyede). Aki azt írta, hogy 9 óra alatt végigjátszotta az vagy:
1. Direkt rohant mint az állat (speedrun)
2. Nem tud RPG-vel játszani (ki kell élvezni)
3. Azt hitte, hogy FPS-sel játszik.
Én ezek alapján szerény számításaim szerint egy teljes végigjátszással minimum el fogok tölteni (4*5=20 óra/terület, ami 5* 20, azaz összen 100) 100 órát és akkor még az előre nem látható elakadásokat, nehézségeket, elhalásokat nem is számoltam. És nem kalkulátam pöszmötölést a fateweavvel (tiszta mágusra, akár tiszta tolvajra váltás), crafttal, miegymással.
Jelenlegi karakterem egy harcos, aki időnéként szeret assassinkodni (most így végiggondolva kedvem lenne egy rendes assassinhoz is, aki akit lehet hátbaszúr, ha nem lehet meg dupla késsel aprít le ) -
#667 "Mi az a dispel és mire jó?"
Ládákra és tárolókra rakott varázslat. Ha elrontod megsebez, rosszabik esetben azonnal meghalsz. Lilán fénylenek.
"Elhitetni a hazugságokat? Ez mit jelent pontosan?"
Ha fejleszted a skillt, akkor amit te szeretnél kihozni a beszélgetésből a javadra úgy fog történni.
-
krisztajo #666 Köszönöm szépen az újabb válaszokat!
Jethro! Akkor mire van megkötés talán a páncélokra?
Mi az a dispel és mire jó?
És milyen ládákra gondolsz, kifejthetnéd jobban?!
Sokaktól azt olvastam, hogy nem ment nekik és sehogy sem tudták használni, csak nem értettem.
A zárnyitásra én is gondoltam, de a kereskedésre minek?
Annyival több aranyat lehet szerezni?
Igazából én azt olvastam, ha fejleszti az ember a legjobb fegyvereket saját maga tudja készíteni ezért gondoltam arra pakolni.
broman! Köszi így már értem.
Akkor ez meg a kovácsolás kell ahhoz hogy fegyvert és páncélt készíthessek?
Na ez a végzetek menü nekem még új ebbe még belekell majd mélyedjek.
De így látatlanban elsőre a kósza-harcos párosítás tűnik a befutónak.
Bár most nehéz a döntés, sosem szoktam mágus lenni, de videók alapján itt az is nagyon durva.
Egyébként a végzet menüben mikor kell választani, rögtön az elején vagy ráér bármikor?
UnknownA! Neked is köszi az infókat.
Elhitetni a hazugságokat? Ez mit jelent pontosan?
Van ahhol csak így lehet továbbjutni vagy a gonosz karakter dönthet így is?
Csak azért kérdem, mert én általában jó szoktam lenni.
Vagy itt nincs is ilyesmi?
-
#665 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen lehet hibridet is építeni.
Ahhoz, hogy magadnak készíts cuccokat a blacksmith és a sagecraft a legmegfelelőbb. Lockpikingre én 1et raktam, hogy valamivel könnyebb legyen, de így is kinyitom a "Very Hard" zárakat törés nélkül.
"Persuasion" skill maxolásával könnyeben beszélsz rá embereket és hitetsz el velük hazugságokat. (sok ilyen van a játék folyamán)
"Sagecraft" arra jógy hogy gemeket (kövek amiket a játék folyamán szerzel) összerakod és ezeknek különböző adottsága lehet. (+10% hp, resist, damage, stb..) Majd ezeket bele tudod rakni a ruhákba, ha a Blacksmithed elég magas már -
#664 köszi, ez jó hír :) -
#663 A sagecraft gyakorlatilag ugyanaz mint a Skyrim-ben az enchant-olás, tehát "bűvölés", ilyen-olyan extra mágikus tulajdonságokkal ruházod fel a tárgyaidat, pl. extra tűz-fagy és egyéb sebzés. Mindenféle kutyulék karaktert lehet csinálni, persze a legfőbb hogy a játékstílusod vezessen (a "végzetek" menüben megnézheted milyen főbb osztályokba tudod majd besorolni magad, a 3 főbb fejlődési csoportra rakott pontjaid alapján). -
#662 Nálam eddig 20:80 az arány a lock javára. Volt pár rész ahol egymás után előfordult 2 spelles is, de nem jellemző, de lehet hogy később olyan területre tévedek ahol meg csak olyan lesz, ahol te is jársz. -
#661 opsz, benéztem, fegyókon tényleg nincs. Akkor bárki bármilyen fegyvert használhat, így igaz, a jobb mozdulatok nem lesznek.
@krisztajo: én Almari karit indítanék, alapból +2 lockpickel indul (+1 detect hidden és +1 mercantile) és dispelra raknék, lockpick tréner az van kb lv10 előtt is ellehet jutni, 15k gold +1 pont hozzá adása, szal 45k goldból ki tudod trénelni a ful basic oszlopot, ha ügyes vagy hard nehézségük zárat is kitudsz nyitni. Dispel meg kell, nagyon sok olyan láda van Megtérül a lootból, ha mercantilt is kihúzod full basic oszlopig. -
#660 22 óránál vagyok, a fő storyval nem is foglalkoztam. Egyenlőre ami órákra leköt azok a frakció küldetések és közben csinálgatom a mellékfeladatokat is, vagy ami utamba esik belőle azt lerendezem + a térkép minden szeglettét felfedezem tudatosan bejárva és átjárva, hogy semmi ne maradjon ki. -
krisztajo #659 JethroHUN! Köszi szépen, így már kezdem kapizsgálni.
Szóval a fegyvereknél arra költsek, ami ahhoz kell hogy használhassam amit szeretnék.
Viszont a képzettségeknél arra rakok, amire csak akarok.
Ez így egész jól hangzik.
Mire érdemes rakni? A meggyőzésre gondolom mindenképp.
De mi kell ahhoz, hogy tudjak saját magamnak is fegyvereket készíteni?
A Blacksmithing egyértelmű, de még mi kell hozzá?
Mi az a Sagecraft?
Igazából az én angoltudásom nagyon gyatra emiatt biztos meg is fogok szenvedni.
De így is belekezdek, mert nagyon tetszik a játék, remélem menni fog.
kiserik! Jó tudni, ez is új infó.
Ezek szerint lehet totál öszvér karaktert is csinálni ha több fejlődési fára is pakolom a pontokat?
Lehet kosza-harcost vagy kosza-mágust csinálni?
Vagy erre nincs elég pont?
-
#658 Lehet tudni kb milyen hosszú a játékidő ha nem csak végig rohan rajta az ember? -
#657 Én a fegyvereknél nem találtam ability követelményt, csak a mozdulatsorok és a sebzésbónusz miatt kell rájuk pontot tenni az adott ability fán. Tehát full might pontokkal is lehet Faeblade-et használni, de csak az alap támadással és alap sebzéssel. -
#656 A fegyvereknek van szint ability szint követelményük.
Finesse fegyverek és páncélok:
Dagger, Faeblade, könnyű páncél( nincs igazából így oda írva, de ha az van h Finesse 20 akkor Finessen 20 elköltött ponttal tudod csak használni.)
Might:
Longsword,Hammer,Greatsword, nehéz páncél(plate)
Sorcery:
Sceptre, Staff, Chakram (mint a Tronban az a frizbi, csak 2 db)
A skillekre(képzettségek, sztem jobb megnevezés) kovácsolás stb...
Azok közül bármelyikre rakhatsz, nincs megközés, szintenként 1 ponttal növelheted vmeiket a 8 közül. (Alchemy, Blacksmithing, Mercantile, Lockpicking, Detect Hidden, Dispel, Persuasion, Sagecraft) -
#655 Olyan mintha a Fable 3-mal játszanék. Minden skillem meg van az elején, már pörgős a játék. Meg amúgy is kissé hasonlít a Fabel 3-ra, meg vannak benne DS3 védjegyek is, meg persze DA 2 stílusú párbeszéd felépítés, persze olyan minőségi szöveg sajna nincs benne mint a BW játékainál. -
krisztajo #654 Valaki tudna válaszolni a kérdéseimre (#643)?
Esetleg te JethroHUN?
Csak hogy megértsem a játék rendszerét.
Nagyon köszi!
-
#653 ráadásul a lockpickeset legalább ki lehet nyitni azzal a kulccsal ami instant kinyitja -
#652 A játék legnagyobb hibája az h sehogy nem lehet célpontot váltani. Ez spellekkel ill. íjjal, lehetetlenné teszi a játékot. Amit kijelöl neked a gép azt támadd...
Más, dispel vs lockpick, a dispel lesz a nyerő (pontot nem raktam rá...) már ez a 3. terület ahol jártam és CSAK dispelles láda volt, a dungeonokban is. Lockpickes 0 -
#651 áh köszi :)
mondjuk még nem tervezem, mert a mágus nagyon tetszik a chakramokkal, csak azért nem árt tudni :) -
#650 Fateweaver-nél, mint az a csávó akivel szinte rögtön találkozol mikor befejezed a prologot(tutorialt) Viszont az ár az megy fel. -
#649 hogy lehet resetelni? -
#648 Sagecraft -
#647 Azt nem tudom hogy a fegyver sebzés szintfüggő-e, ha igen akkor is max akkor amikor éppen kiesik. Mert ha már megvan és szintet lépsz nem nő semmilyen itemnek a statja (sebzés, hp, stb) -
#646 blacksmith önmagában nem ér sokat, kell hozzá a gemelés is (nem emlékszem mi volt a neve a skillnek). 2 skill-t kell tolni. -
#645 Én simán csinálok jobb cuccot maxolt BSel meg gemekkel mint az epicek.
Jó alapanyagok kellenek ennyi az egész -
krisztajo #644 TVelvet! Ez a FaeBlades nagyon baba!
Pont valami ilyesmire gondoltam, nagyon pörgősen lehet zúzni vele!
-
krisztajo #643 JethroHUN! Köszi az infókat.
Bocs, hogy kicsit értetlen vagyok, de akkor itt nincsenek ilyen megkötések.
Bárki használhat bármilyen fegyvert?
A harcos is mehet ezzel FaeBlades-el és egy rouge is használhatna egy óriás kalapácsot?
Vagy csak azokat amiket felsoroltál?
Egyébként ilyen FaeBlades-et mikor lehet találni?
Ha csak a rouge használhatja, sokáig kell a sima tőrökkel szenvedni?
Jó lenne, ha tudnék olyan karit indítani, ami használhatja ezt, de a kovácsolásra is tehetnék pontokat. Erre van lehetőség?
-
#642 Mondjuk ez a resetelés elég hasznos dolog, mert ha már beleöltél 50 órát és nem akarod újra kezdeni, hogy varázslóval is kipróbálhasd, akkor resetelsz és mágusként mész tovább onnantól. -
#641 Akkor a blacksmitingnek semmi értelme ha nem lehet jobb, de legalább azonos minőségű cuccokat csinálni a lila lootolt tárgyakhoz képest.
@kristajo: nem kasztot indítasz, karakter, a 4 faj között csak annyi a különbség hogy 3 skillhez kapo + pontot, mint pl: lockpicking, stealth, smithing vagy stb. Van 3 abliity tree: Might (harcos) Finesse(rouge) Sorcery(mágus) Csak daggerből lehet nálad 2 (de az is 1 db fegyvernek számít) Wari fegyók, longsword, greatsword, hammer. Csak Sorcerynél van heal skill, de szerintem maximum magas szinten, és 5 pontot rá költve ér bármit, sok mp-be kerül, és %-ot tölt vissza, szal amíg van 200 hp a 20-30% semmit nem ér, a minor hp poti is többet tölt vissza, szal fölös skill. Vannak a Destinik, aszerint lehet kiválaszatni h mennyi pontot költöttél el az ability treeken (3az kapsz szintenként) lehet akár mind3at húzni egyszerre. (lehet bármikor Fateweaver-nál goldért resetleni) -
#640 Van egy úgynevezett Faeblade-t. Ez egy kardra hasonlító fegyver. Ez két egykezesként néz ki.
-
krisztajo #639 Sziasztok! Úgy látom, már igen sokan toljátok a játékot.
Adjatok nekem tanácsot! Itt lehet két fegyverrel mondjuk karddal nyomulni?
Nem a két törős karira gondolok, arról láttam videót.
Én alapvetően harcos karit szeretnék, de két egykezes karddal
Ahol lehet mindig ilyen karit készítek, nagyon bejön ez a stílus.
Milyen kasztu karit kell indítani, hogy ezt tudja.
Illetve egy alapvetően harcos beállítottságú kari tud gyógyítani is vagy az csak a mágus kaszttal megy?
-
#638 nem lehet sajna :( -
#637 Alap hogy a loot szintezett. Ez bossból esik, ha jól emlékszem.
Szerintem egyedül a settek nem azok, most találtam lv16on a Frostweaver cloth ruhához a kesztyűt, és 9 armor (fele annyi mint egy fehér clot kesztyűnek (skilk handwarp)) és a statja se nagyszám.
Amitől félek, hogy lila/arany(set item) cuccokat nem lehet lebontani :S Advanced végéig kivan húzva a kovácsácsolás, az utolsó milestone pedig nem írja h le lehetne bontani azokat is. -
#636 Hm.. ez a fegyver nálam egy 20-assal többet sebez, ezek szerint a szintedhez állítják be a fegyvert. -
#635 -.-" KÉP -
#634 Ha már fegyver shotok. Itt a saját gyártmányom:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!