2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
  • Nos
    Van benne autosave, de azért érdemes nyomogatni időnként az F5-öt, ha gyorsmentést akarsz, mert az autosavek között lehetnek hosszabb idők is.
  • krisztajo
    Próba cseresznye, meglátjuk én mire megyek.
    De az ötlet mindenképp jó, megint kösz a segítséget!
    Most már csak egy kérdésem lenne.
    Milyen a mentési rendszer, van gyorsmentés?
    Az én gyatra angoltudásom mellett nagyon fontos lenne.
    Hogyha elrontok egy párbeszédet, tudjam korrigálni.
  • Prince23
    Boxon és pcn is tolod? vagy mi ez?
  • CamelX

Az egyelőre felülmúlhatatlan tápfegyverem továbbá :D
  • ratgab
    Egyébként meg csak azt kapod, amit szétbontasz. Ha szétbontasz egy fegyvert jég sebzéssel, akkor jégsebzséses markolatot kapsz. Ha mana regenes ruhát bontasz, akkor olyan alapanyagot kapsz.
  • ratgab
    Miért jó csalni? Majd dob valamit, ha olyanja van... Így is annyi loot van a játékban, hogy belefulladsz.
  • wedge31
    Többnyire én is saját cuccokban járok azért is mert mindenféle ütős neveket adok nekik.
  • CamelX
    Itt persze Armor rating kimagasló Robe-ok közül
  • CamelX

Azért ne szidjátok agyon kovácsolást, én saját cuccot használok már 4-5 órája :P
  • JethroHUN
    Megnéztem a hivatalos fórumot is, van külön BS topic, elolvastam pár hszt. Kb ~15 oldal van. Nem igaz h senkinek nem tűnt fel h egy szar a bs? Pl most is 10x töltöttem be a quicksavet, mert 6 kék cuccból, csak a szarfos alap anyagot adta, basic rivets és társai, kék itemből amin +40hp/mp és +1mp regen/sec stat van abból kapok egy rohad szöget ami +5hp... ezt nem gondolhatták komolyan
  • ratgab
    Dispelnél jó reflexek, Lockpicket meg teszteled (és kell hozzá pár lockpick is... ). Dispelnél az 1 csíkkal elláttottakat kell először aktiválni, majd a többcsíkosat.

Lockpicknél pedig általában ha elfordítod 4-5 óra irányába lockpicket (ha szemből nézed az órát úgykell értelmezni a 4-5 órát), akkor általában nyílik, ha nem, akkor buktál 1 picket, akkor átállítod 7 óra körülre. Attól függően, hogy meddig halad a zárban a pick mielőtt eltörik tudni fogod, hogy merre kell elmozdítani a következőt. 3, max 4 pickből a hard ládákat is tudom nyitni 0 lockpick abilityvel.
  • Nos
    Nálam egyébként ettől a szép kidolgozástól lett megvevős.
  • enlightened
    Hát ja volt miből építkezni mondjuk az biztos. Salvatore az itthoni könyvesboltokban is vagy 20 regényét lehet kapni. Kinnt meg még többet, úgyhogy eléggé részletesen megalkotta a világot. :)
  • enlightened
    Ratgab, neked egyébként jól megy a játék maxon? Csak azért érdekel, mert ha jól emlékszem még a witcher 2 fórumról, neked is Radeon 5770-esed van.
  • Nos
    Egyébként szerintem zseniális a világ benne. Nekem nagyon tetszik a történelem és a különböző csoportok saját filozófiája.
    Nekem azért tart elég sokáig, mert majdnem mindenkivel elbeszélgetek.

Ez egy nagy gondossággal kialakított mesevilág, ami mögött azért filozófia is bőven akad. Aki nem foglalkozik a történet részleteivel, az sok mindenről lemarad.

Elég sok munka lehetett ennek a felépítésében. Nekem nagyon tetszik. Kidolgozottabb a világa, mint sok fantasy regénynek. Remélem követi még néhány utód ugyanebben a világban.
  • krisztajo
    Totti5! Köszi az infókat.
    ratgab! Kifejtenéd nekem hogyan lehet lockpick és dispel nélkül mindent kinyitni?
    Erre tényleg kíváncsi lennék!
    Egyébként köszi a kimerítő leírást, sokat segített!
  • ratgab
    Nem biztos hogy van ezeknek hatása, legalábbis én még nem találkoztam ilyennel.
  • enlightened
    Nem tudtam, hogy itt is vannak ilyen morális döntések, bár a trailerben mondták, hogy majd lesznek döntéshelyzetek. Akkor lehet itt is végig kell játszani jó karakterrel aztán gonossszal is hogy minden hely megnyíljon, bár ezt annyira nem hangsúlyozták ki a bemutatóban :S. Így lesz a 200 órából 400.
  • ratgab
    Nekem pl ajánlott egy gonosz karakter munkát, ha segítek neki (nem segítettem és kinyírtam (tisztességes karaktert játszom), de ha megteszem lehet elküldött volna egy ilyen helyre például... Habár valószínűbbnek tartom, hogy megpróbált volna kinyírni...XD).

Egyébként eddig kb. 3 zárt ajtóval találkoztam max. Abból 2 ugyanarra a helyre vezetett...XD
  • enlightened
    Ezek szerint, ha rosszul döntünk, akkor lehetséges, hogy lesznek olyan helyszínek, amikbe egy végigjátszás alatt nem jutunk be? Ez nem lenne túl jó :S
  • ratgab
    Szerintem quest vezet majd oda. Lehet, hogy a főszál. VAgy az is lehet, hogy a döntéseink függvényében nyílnak meg a barlangok.
  • enlightened
    Erről én csak holnap éjfél után tudok érdemben nyilatkozni. Egyébként az eredeti játék dobozában, van egy kód egy küldetéssorozathoz House of Valor a neve, ez az a DLC, amit írtak hogy 7 küldetésből és kóddal kell aktiválni.

Én arra tudok csak gondolni, hogy lehet, hogy azok a helyszínek ehhez a DLC küldetéssorozathoz tartoznak és a tört verzióban nincs benne a küldetéssorozat, de nem tudom mert nem játszottam a törttel. Egyelőre nem aktiváltam a játékot. Holnap éjfél után fogom tudni csak elkezdeni lehet, hogy a rendes játékban is zárva lesznek, de mondom lehet DLC-s helyszínek.
  • Prince23
    Első 30 perc

Nem ez volt a demóban is, tökre így?
  • Neutralpoint
    hülye vagyok nem 5:4 hanem 4:3!!!
  • Neutralpoint
    Üdv, biztos volt már, de nem akarok annyit visszakeresni szal.

Probléma annyi lenne, hogy a játék 5:4 arányban futtatja a játékot, azt írja hogy a monitorom felbontását használja, de nem lesz wide a kép, hanem fekete oldalsávval pótolja a hiányzó pixeleket, olyan mint az assassins creed csak függőleges szélsesvászon csíkokkal és eléggé idegesítő.
    A 16:9-es fullképernyőbe tehát középre teszi az 5:4-es képet, szóval valaki tudna segíteni? (Jah és Ingame nem tudok felbontást váltani, menüben sem!)
  • wedge31
    Vettem házat én ott craftolok és oda gyüjtöm az értékes cuccokat is.
  • Totti5
    Jaja, cuccok kellenének. Nindegy, most reseteltem, és rápakoltam jó adaggal a hiddenre, az fontosabb, mint hogy 5 óránként betévedek craftolni. Majd ha lesz kellp muníció akkor ujabb reset és próbálkozok vele.
  • alyr2
    LVL 30 lettem a vegere full mage agon...eleg elvezetes volt!

En az Alchemit/dispel/sagecraft/pers huztam fel szinte maxig.alkimiat kb 5x hasznaltam...mellozheto gemkeszites szinten bar penz johet belole

Dispel szerintem hasznos, es a radumalas is :)
  • wedge31
    Most nyirtam ki a póközvegyet, epic harc volt....

A boss loot elég gyenge, remélem ez késöbb változni fog.
  • JethroHUN
    Szerintem vagy a törés rossz, vagy jó néhány dolog hiányzik / le van tiltva a játékban. Nem régóta játszok és már 3 olyan dungeon van ahova nem lehet be bemenni, vagy első teremben olyan ajtó amihez kulcs kell, és már minden küldit megcsináltam azon a területen belül. Ahhoz meg nagy a map, h ne küldjön vissza küldetés alacsonyabb szintű területre.
    Vagy csak nincs kész, hiányolok néhány olyan alap dolgot, mint a walk gomb, célpont váltás.
  • JethroHUN
    Kalapácshoz teljesen más minden kell, mit a 2 fajta kardhoz.
  • ratgab
    Ha nincs megfelelő alkatrészed, akkor nem is tudsz jókat csinálni! Nem elég a skill, sok cuccot kell szétszedni, lehetőleg minél erősebbeket és össze lehet belőlük hatékonyat kreálni (én nemrég találtam egy lila egykezes kardot... többet sebez, mint a legerősebb kalapácsom!!!).

Amúgy már egy mágus setet összeraktam volna, csak pont nem mágust játszom, így eladtam az összes darabot (darabonként 3000-ért, szóval jó üzlet volt!).
  • ratgab
    Hát ez márpedig így megy. Chakramhoz csak chakramot tudsz szétszedni, de pl kardnál, 2kezes kardnál és kalapácsnál 1 fajta nyelet használhatsz. Szóval van átjárás a fegyverek között, csak pont a chakramnál nincs (egyébként én már találtam vagy 5 tűzsebzésű chakramot level 9 vagyok jelenleg)
  • JethroHUN
    Resteli azt is, de csak azokat a pontokat amiket rá költöttél. Amennyivel kezdtél faj miatt, az úgy marad, és amit trénerrel raktál rá, az is rajta marad. A bS csak advanced végéig kihúzott sagecraftal jó. De ahhoz h jó cuccot csinál sok jó cuccot kell szétszedni én mindig mentek salvage előtt, mert ha nem azt kapom aki kéne... DE sztem tuddkó jobban jár az ember: detect hidden (2) lockpicking és dispelel, meg mercantilra pár pont (basic fullra) 100% h fognak jó cuccok esni.
  • alyr2
    Na jol vegig jatszottam :)
  • wedge31
    Valszeg azért mert még eddig nem talátál az nem azt jelenti, hogy nincs is.
    Ha jól emlékszem lv40 a max level tehát négy szakértelmet lehet felhuzni teljesen.
  • Totti5
    Nekem most advanced 1, de most néztem mit tudok kezdeni vele. Semmit. Fele olyan erős cuccokat tudok kreálni, mint ami nálam van... Ability resetnél ezeket is 0ázza, vagy most már szopó?
  • Zomil
    blacksmithing-et huzom meg sagecraft-ot, de az a bajom leginkább, h tul sok spicifikus alkatrész van. pl. egy jo chakramot akarok összerakni aminek az alapja tüz sebzésü, de ahhoz meg olyan alapanyag kéne ami alapbol tüz sebzésö, és olyat, nagy dmg-el még nem találtam csak villámmal :S
    szoval sztem bs-t annyira nem éri meg felhuzni :(
  • enlightened
    Én a Dragon Age 2-őt is 70 óra alatt vittem ki. Mások meg az 1-et tolták ki annyi idő alatt. Nálam általában az a szám amit a fejlesztő cég mond a játékéről inkább nőni szokott és nem csökkenni :D Mondjuk én úgy játszom, hogy van hogy órákig csak mászkálok céltalanul és gyönyörködöm meg filozofálok és nem haladok semmit, minden játéknál. :D
  • JethroHUN
    Kamu az a szám szerintem, a saját haladásod alapján saccold meg.