2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
  • wedge31
  • ratgab
    Magyarázkodni az szokott, aki hibázott én nem hibáztam. Te viszont félreérthető voltál. Ráadásul én meg gyakorlatilag elnézést kértem a félreértésért, csak ezt megint nem értetted... Te bajod.

Ha már szavakon lovagolunk Konzolport az, amit előbb konzolra adnak ki, amit párhuzamosan fejlesztenek azt Multiplatformnak hívják.

Az, hogy tudatosan előnyszerzés céljából kihasználsz egy exploitot és így nem szerepjátékosan játszol az a szememben csalás és semmi, ismétlem SEMMI nem kényszerít rá, hogy használd.

Ennyi erővel rámondhatod, hogy a cheat kód se csalás, mert beleprogramozták a játékba...

Skyrim Craftrendszere: Gyűjtsél ércet és bőrt (ráadásul ott is van ezzel kapcsolatban olyan expoilt mint a ház, vagy említhetném a férjül veszed a trainert és a train-ért kiadott pénzt kiveszed az inventoryjából, az akkor mi ha nem exploit? Skyrim meg a bonyolultság 3 különböző dolog. Még az Oblivion is összetettebb volt, csak szólok), mitől jobb, minthogy szedd szét a fegyvered elemeire? Nem 2 kavics, hanem 2 varázserejű kő, nem mindegy és ezeket is lehet kombinálni igen szépen.

Baldur's gate hány éve jött ki? Mindent a helyén kéne kezelni és a mai viszonyok szerint értékelni nem? Egy szóval sem írtam, hogy BG-t csak az időt szépíti meg.

Téged nem érdekel a beszélgetés a te bajod, pedig igen jól van kitalálva ez a világ és a mondanivaló is jól kigondolt és leírt (minden npc-nek egyéni világképe van).

Véleményed tükrében, akkor nem értem, hogy:

1. minek játszol vele, mikor neked nem jön be?
    2. minek jössz egy olyan játék topikjába, ami nem érdekel?
    3. minek veszed a fáradtságot, hogy leírd a véleményed, mikor ennyire egyszerűnek tartod (Amit te nem szeretsz, ergó rossznak tartasz)?

Állítom játszottál vele 2 órát és lehúzod... De milyen érdekes, aki eddig ide írt mindnek tetszett a játék...

Mindegy vitát ezennel befejeztem, mert semmi értelme. Nem tetszik a játék, játssz mással! Szia!
  • JethroHUN
    A dispelling az úgy baromság ahogy van... teljes basic oszlop kirakva, de az average nehézséget is lehetetlen kinyitni... mag az easyt is elszarom 10ból 8x ...
  • Jakuza001
    Megsertodni ? Ugyan min, azon, hogy te mar jobban tudod en mit, miert mondok ? Ne viccelodj mar. Inkabb magyarazkodj tovabb es holnapra kerjuk az otos lotto szamait, vagy esetleg par sorban leirhatnad esetleg most eppen mire gondolok, hiszen ugyes gyerek vagy te. :DDD

Igen, nem osszetett es irtam is egy jo peldat, hogy mennyire van leegyszerusitve. Odairhatod, hogy en nem szeretek csalni, de az nem csalas joember,amit leirtam, hanem a jatek resze.

Peldanak felvethetnem meg a Skyrim craft rendszeret is, ami szinten egyszeru mint a faek, de azert meg annak is bonyolultabb ennel a kombinalj ossze a lootbol ket kavicsot es lesz belole egy varazsko azt jonapot kivanok.

Aki meg erre azt irja, hogy zsenialis RPG azt kikacagom, foleg ha melle olyan baromsagot ir, hogy csak az ido szepitette meg a baldur's gatet.
    Az a ket jatek nem egy kategoria, az egy mestermu a maga nemeben, foleg ha hozzavesszuk, akkoriban mekkora elorelepes volt, ez meg egy jo kozepes iparosmunka, amit mintha leklonoztak volna barmelyik hasonlo jatekrol.

Ott az egesz tortenet magaval ragadta a jatekost, elolvasott mindent, itt meg csak nyomkodom el az egyszeru mondatokat a beszelgeteseknel, mert az egesz erdektelen.

Ezt a jatekot meg csak a Skyrimhez is bun hasonlitasi alapkent rangsorolni, pedig en nem vagyok rabja az akcio-RPGnek, de az mind vilagaban, a mellekkuldetesek torteneteben, elvezhetosegeben utcahosszakat ver erre.
    Ugy fogalmaznek, hogy egynek elmegy kategoria, de par het mulva a kutya sem fog emlekezni ra.

• Nos
    Ez a "régen voltak jó rpg-k" hozzáállás olyan, mint amikor az ember arra emlékszik, hogy gyerekkorában mekkora havak voltak. Csak egy 20 és egy 100 éves is a saját gyerekorára gondol, pedig ennyit azért nem változott a klíma.
    Szóval ha beraknád a Baldurs Gatet egy mai köntösbe, semmivel sem lenne jobb, mint a mai rpg-k java. Nem volt bonyolultabb, vagy kifinomultabb. Ez csak romantika. Meg lehet, hogy azt 13 évesen játszottad, most meg 25 vagy, tehát más volt ez miatt is az élmény.

Egyébként már régóta nem adott semmilyen játék az Amalurhoz hasonló beleélést a világba. Lenyűgöző tájak, szerintem jó story, nekem ez egy zseniális rpg. És nekem nyílván ez a lényeg.

(És sok területen biztos, hogy jobb a Skyrim, de mégse érte el azt a hangulatot, amit az Amalur. Na de kint van a Creation Kit.)
  • Tibbor
    Tökéletesen egyetértek!
    Toltam(és most is fent van) a Baldur Gates II-t, az Icewind Dale-t, A Neverwinter Nights szériát, a Witcher-eket, a Mass Effect-et, az Elder Scrolls-okat a Morrowind-től, stb., de SOHA nem az foglalkoztatott, mennyire RPG az, amivel épp játszom?Az érdekelt inkább, képes-e megfogni a hangulat, valóban beszippant-e annyira, hogy úgy érezzem, része vagyok a játék által teremtett világnak?És ha igen, akkor az "szerep"-játék volt a számomra, hiába is sorolták máshová.

És igen, én is folyton efféle parttalan vitába csöppenek a különböző rpg vagy kevésbé rpg játékok topikjában. Ráadásul ilyenkor azok tetszelegnek a legokosabbak szerepében, akik a nagy elődök(értsd: klasszikus RPG-k) megszületésekor még meg nem is éltek.
  • Totti5
    akció rpg
  • Fpocok
    Szerintem az más:
    Ma már minden játék egy rpg. Csak gondolj bele... mindenhol lehet itemeket szerezni, fejlődni. A mass effect egy TPS akciójáték, rpg elemekkel. Ez viszont RPG. RPGnek reklámozzák. Pedig kurvára nem egy igazi RPG, ezért írtam, hogy arcade-s rpg.
  • ratgab
    Magyarázkodik a franc. Kijelentetted, hogy te ilyet nem írtál, én meg megindokoltam, hogy miért gondolom az ellenkezőjét.

Megsértődhetsz, de nekem így jött le. Ha nem ezt akartad mondani, akkor félreértettem.

Te írtad így: "Van aki erre vevo en mondjuk nem szeretem az ennyire keves agyat igenylo RPG-t.
    Szoval vegletekig leegyszerusitett minden, hogy annyira ne kelljen torni a jatekosnak a buksijat."

Ergó nem valami összetett a játék szerinted, de egy rpg sincs túlbonyolítva manapság. Ezek közül meg Koa épphogy nem az egyszerű kategória. Lovagolsz itt a szavakon, csak a lényegét nem érted, amit írni akarok (vagy nem is akarod).

Nem összetettebb, nem RPG-bb a Skyrim a Koa-nál, remélem így már nem értelmezed félre a dolgokat.

Egyszerűség nem itt kezdődik szerintem. Persze csinálhatsz mindent ész nélkül, de akkor nem is tudsz hatékony tárgyakat kreálni. Minden annyira egyszerű, amennyire a user játszik vele. Szerinted ha már nincsenek megkötések, akkor már valami egyszerű?

Neverwinter nights 2 igaz, hogy összetett, de 6 éves játék. Kissé változott már a játékipar. Ott sem volt éppen atomfizika a crafting. Maximum idegesítőbb, hogy mindent egyesével kellett a munkaasztalra pakolgatni.

Én nem szoktam csalni, aki meg ezt teszi szíve joga (mindenben van amúgy exploit, amit ki lehet használni... Nem ettől egyszerű vagy összetett valami).
  • CamelX
    Viszont potionért meg vissza kell gályázni ha elfogy, mert nem minden városban található meg minden szolgáltatás (ez is tetszik nekem). Quick travelt meg csak akkor használok, ha 1 ütéses ellenfelek állnak már csak utamba.
  • Was
    Erre sosem tudnak válaszolni. Párszor már belefutottam ebbe a vitába én is.
    Igaz, hogy legalább 20 éve tolom az (c)RPG-ket, de mindig ki akarnak oktatni, hogy mi az. (Valaki majd most is jönni fog a körökre osztott harcrendszerrel)

Különben nagyon egyszerű: az 5-10 évvel ezelőtti rpg-k az "RPG"-k.
    A Skyrim tehát 5-10 év múlva lesz az, majd akkor sírnak az emberek, hogy az volt az igazi...
  • Tibbor
    "Skyrim mint igazi RPG? Ez a nap vicce... XD"

Örülök, hogy megnevettethettelek...Szerinted akkor mi a műfaja?A Baldur Gates mélységű játékmenethez ma már keveseknek lenne ideje és türelme.
  • Jakuza001
    Ne magyarazkodj mar, en nem mondtam ilyet es kutya nem fajlalja, hogy nem hasznalja ki a vasat. Egyszeru valasz volt a sracnak, hogy futni fog nagy valoszinuseggel a gepen rendesen. Ezt hivjak enymegallapitasnak, amin most elkezdtel okoskodni, majd megmagyarazni a dolgokat, amikor nincs igazad.

A buta megallapitasra meg katal egy ironikus "valaszt" mert egy jateknak nincs esze, hogy lebutazd vagy okosozd. Egyszeru es kesz, es attol hogy van benne pl craft rendszer nem lesz sokkal komplexebb,, mert aga a craftrendszer is egyszeru, mint a faek.
    Akar ossze is hasonlithatod mondjuk valamelyik jobb Neverwinteres (vanilla) persistent worldel aztan meglepodsz, hogy nem abbol all, hogy elmesz a Fatewearerhez, akinel par aranyert lereseteled az osszes skilled, rateszed a smithingre a pontjaid aztan mar mindent tudsz kesziteni, majd amikor vegeztel visszaresetelsz. Mi ez ha nem az egyszeru, mint a faek kategoria ?
  • enlightened
    Én elég régi RPG-s vagyok és hardon nyomva a játékot már az elejértől van benne kihívás és ezt kifejezetten tetszik, mert manapság sajnos nagyon könnyű játékokkal találkoztam csak. Végre van valami az elejétől kezdve hard fokozaton kicsit megdolgoztat.
  • ratgab
    "Mondjuk ez varhato is volt, hiszen ez alapbol egy konzolos jatek, azok meg el vannak mar maradva hardverugyileg."

Ebből eléggé egyértelmű, hogy fájlalod, hogy nem használja ki a vasat.

Skyrim okos játék? Szerintem nem, sokak szerint meg okosabb,mint a Koa.

Arcade RPG-nek én nem nevezném, van itt azért jópár feature.

Mondjál már az utóbbi 5 évből 5 db összetett RPG-t? RPG kedvelők örüljenek ,hogy ilyet is kapnak.

Neked mi a mélység? Hallgatlak.
  • Blint
    Azt tudja valaki, hol tárolja a játék a mentéseket? Minden egzotikus könyvtárban kerestem már, de nem találom :S
  • Jakuza001
    Kb abbol all a nehezseg, hogy cserelni kell kardot es akkor nem 20-30 utes lesz valami, hanem 3.
    Altalaban minden regio boltban regio szinthez igazitott kardok vannak.
  • CamelX
    Mint korábban írtam, level 20 környékén indul be igazán a nehézség. Többször kellett visszavonulnom környékekről (ugyanis régiókra van osztva az ellenek nehézségi fokozata), így elhalasztva 4-5 questet egyszszerre, ellenben tudtam csinálni közbe rahedli más érdekes dolgot
  • foxxi
    Tessék: Once activated, you can find the House of Valor by exploring the eastern end of the Alserund area, located in Detyre
  • Jakuza001
    Irta valaki, hogy baj, hogy nem kell hozza eromu ? Ezt te hol olvastad ?
    A masik, melyseg ebben a jatekban? :D Mintha a labamat aztatnam egy lavorban a furdokad helyett.

Miert a Skyrim az okos jatek ? :DDD
  • enlightened
    Egyébként ma reggel letöltött a játék egy 100 MB-os frissítést. Most nem tudom hogy ez a DLC vagy pedig valami patch a játékhoz, de tegnap még nem szedte le este amikor neki kezdtem.
  • enlightened
    Tekintve, hogy a krekkeltben nincs benne az eredetivel meg tegnap kezdtünk el játszani hajnalban szerintem erre a kérdésre a hivatalos fórumon kéne választ keresned. Amúgy ha haladsz a játékkal előbb utóbb úgyis belebotlasz minek sürgetni.
  • Laza
    Mondjuk MMO-nak ezzel a csőrendszerrel nem lenne jó szvsz ... ugyan full WoW hangulata van a zenéknek meg mindennek (ami nem baj, imádom), viszont még az is full nyitott.
    Remélem később kitágul rendesen :)
  • sanyiiiii
    mondjuk legalább őszinték :)
  • sanyiiiii
    Nyomd föl már most hardra, úgy is elég könnyű ha folyamatosan csinálod magadnak a geart.
  • Laza
    A szép landscape térkép tényleg hiányzik ... még nem is próbálják meg elhitetni veled, hogy nem egy csőrendszerben játszol :)
  • Laza
    Ugyan még a legelején vagyok, lvl3, normálon játszom, de így kva könnyű a játék. ... csak szaladok és max 2 ütéssel agyonverek mindenkit a városban általam kreált 1h karddal.
    Normálon később is ilyen könnyű marad? Vagy már most nyomjam fel a nehézséget?
  • sanyiiiii
    Hát ha legalább ha minimálisnál (majdnem semmi) több jelentősége lenne Skyrimban mondjuk olyan dolgoknak hogy ki a jarl, akkor lenne benne valami. A valóság viszont az hogy a Skyrim kb annyival van előrébb ilyen szempontból hogy a városőrségen más egyenruha lesz...

Ami engem a KoA-ban zavar az hogy ahhoz az irányzathoz tartozik ami visszamegy a 2d játékmenet felé (ezalatt értsd hogy a fel-le az csak dísz, ugyanúgy működne a játék ha síkban lenne), még leesni sem lehet. Valamint szívből gyűlölöm a térképen az üres fekete foltokat, valamint amikor egy 10cmes akadály megállít. A játék azonban elég jó ahhoz hogy feledtetni tudja ezeket a hibákat.
  • xboxzso
    Sziasztok !
    KoAval 20 óra játékni idővel (LvL 20as rogue) és még mindig a Dalendarth területen questelek és úgy érzem nem tudom megunni ez a játékot. Eddig 30-40 dugenonba jártam és mindegyik más. És egyre erősebbek a ellenfelek meg egyre okosabbak pl. 24-25ös mobok már elkerülik a csapdáimat :D
  • Blint
    Nos egy olyan kérdésem lenne még, hogy ha nekem megvan a játék egy népszerű torrent oldal ajándékaként :P És már van benne jó 20 órás játék mentésem, akkor az folytatható lesz ha hivatalosan is megveszem?
    Úgy sejtem, hogy igen, mert offline játék, csak ha valamiért mégsem, akkor szüneteltetem, még nem veszek egy kulcsot.
  • ratgab
    KOA-ban ugyanez megvan...
  • ratgab
    Én is tesztelgettem a salvage-t és eléggé random kapható jó cucc. Van, hogy erős tárgyból gyenge alapanyag esik, máskor meg igen erős még a gyengébb tárgyból is. Persze árusoknál is lehet venni alapanyagokat crafthoz!
  • ratgab
    És miért baj az, hogy nem kell hozzá erőmű és nem fő meg tőle a géped? Sose értettem ezt a szemléletet, nekem ez inkább pozitívum.

Van ebben azért mélység, de nem jön ki csak az első 5 óra után (craftrendszer, fejlődési rendszer számtalan iránya, stb. stb.) Nem butább játék, mint a Skyrim 1 fikarcnyit sem.
  • ratgab
    Skyrim mint igazi RPG? Ez a nap vicce... XD

A legtöbb játékos manapság már wasd-n nyomja, nekik meg így tökéletes.
  • Solid Snake
    Akinek van gamepad,és nem működik még emuval sem,annak itt a megoldás.Letesztelve :http://rumblepad2.blogspot.com/ csak be kell másolni a leírás szerint.
    Bár tudom hogy itt a pc-n isten káromlás a kontroller, ami term.az ördög találmánya.
  • Tibbor
    A gondolkodással nem az ajtónyitós puzzle-okra céloztam, hanem arra, hogy néha nem mindegy, hogyan döntünk egy-egy frakcióval kapcsolatban.Főleg, ha a következményekre gondolunk.
  • Tibbor
    Elfogadom, hogy neked esetleg nem jött be, de hogy szörnyű lenne...?

"2011. december 11. vasárnap, 12:54

Tegnap tartották a Spike TV Video Games Award 2011-es díjkiosztóját, a számítógépes játékok Oscarját. A megannyi kiváló játék között a The Elder Scrolls V: Skyrim is indult néhány kategóriában. És ha már elindult, rögtön be is zsebelte a legfontosabb kategóriák első helyezéseit: Az összes platform tekintetében az Év Játéka díja mellé szinte természetes volt, hogy az Év Szerepjátéka kategóriában sincs ellenfele. A Bethesda Game Studio pedig lazán hazavitte az Év Fejlesztője díját. Egy szóval: totális siker, amit lehetett vittek derék sárkányvérű barátaink."

És a több milliós eladások is a fentieket bizonyítják.
  • wedge31
    House of Valour questek hol vehetök fel? / ezek a free dlc-és küldik /
  • Empty
    Most játszom először ilyen kategóriájú játékkal. A faluban ahol egy nőt állnak körül aki a földön fekszik ott mit lehet tenni? Illetve mik a feladatok? Bocs ha stupid kérdés!
  • Blint
    Nem trollkodásnak szántam, csak mondtam, hogy nekem nem tetszik. Valahogy nem fogott meg a hangulata. Pedig ezek a fantasy világok nagyon be tudnak szippantani. KoA:R viszont megfogott :)