2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
  • gerro
    hali
    tudtok adni valami linket egy teljes térképről? (hát ha van ilyen, nemtom..)
  • vg
    Végig toltam én is a játékot. Több mint 31 órát öltem, 32 szintél lett vége. Nagyon sok side és task küldetés még megvan, de szépen azokat is megcsinálgatom. Nagyon jó volt ez a játék, remélem lesznek még ilyenek.
  • JethroHUN
    Traveller frakció küldetéseit megéri végig csinálni? Befejeztem a játékot csak az marad ki.
  • wesker24
    Nyugi én is női karaktert inditottam inkább bámulok egy csinos csajt minthogy férfi karakterrel játszak ! xD
  • ratgab
    Nem tudom ti hogy vagytok vele, de jó lenne még egy olyan inventory opció, amivel egyben el lehetne érni a set tárgyakat, nem kéne 1-enként kikeresgetni őket.

Mikor már van 150 tárgy a stashban, ráadásul mind sárga, igen nehéz összeválogatni belőlük az 1 setbe tartozókat (engem ez egy picit bosszant).
  • ratgab
    Remélem, hogy DLC-ben azért kaphatunk majd nagyobb tatyót, mert még ez a 120 hely is baromi kevés. Sőt még az otthonunkban is elférne pár stash láda (direkt nem nagyobbat mondtam, mivel még azt a 155-t is elég végiggörgetni.
  • ratgab
    Azt én is megfigyeltem, hogy bizony nemhogy ki van írva a 41-es szint, de még a hozzá szükséges xp mennyiséget is feltüntették! Lesznek itt további szintek DLC-ben, ezt biztosra veszem én is!
  • IMYke2.0.0.0
    Megnyugodtam, hogy nem csak én játszom női karakterrel, és női névvel :)
  • Sunrider924
    Mar azt hittem meg sincs lockolva a 40es szinten , de sajnos.. Gondolom a dlc-k torteneteiben lehet majd tovabb fejlodni
  • TVelvet
    ?
  • Sunrider924
    wtf??
  • Jakuza001
    Upsz:
    UK Game Chart 18th February 2012 ; 2. Week ; Sold: 5,686 ; Change: -62.6%
  • ratgab
    Én következőnek biztos egy mixelt kasztot fogok csinálni! Harpoon képesség igen hasznos tud lenni a Might ágról, esetleg lehet onnan 1 fegyverre specializálódni mondjuk longswordra.

Finesse ágból én tuti kés és faeblade mastery-t ki fogom fullra fejleszteni és akkor már a mozdulatokat is az első soron (Mightnál annyira nem jók a mozdulatok, hogy érdemes legyen pontot rakni rá). Mérgezés immunitást tuti fogom vinni, amúgy a mérgezett pengéket is mindenképp. Lehet az íjjászatra is fogok némi pontot rakni, csak hogy változatosan tudjak harcolni.

Sorcery-ből Chakram master-yt biztos fogom fejleszteni.

Skillekből az első dolgom lesz a Detect hiddent kirakni csak és kizárólag a setek miatt. Játéknehezítési szempontból blacksmithing 0, sagecraft 0-a, alchemy 0-a (csak, hogy kelljen gem-eket és potion-t is vennem, ráadásul javíttatni kelljen a fegyverzetem). Mivel stealth is kell a változatosság kedvéért, ezért azt is fogom tolni, Dispell 5-ös szintig ha már van Detect Hidden, Lockpickre nem rakok. Persuasion kimaxolásában már egyáltalán nem vagyok biztos (sokszor nehezen meghozandó döntéseket lehet vele elkerülni, ami időnként csúnyán belerondít a játékélménybe.

Mivel rengeteget fogok költeni fegyverjavításra, ezért a Mercantile kimaxolása nagyon fontos lesz!

Összességében így 72 óra játékidő után azt gondolom, hogy Koa a nem hagyományos kasztokra lett kitalálva. Működnek ugyan a klasszikus warrior, thief, mage buildek, de a játék akkor fénylik igazán, ha mindenből tud valamit a karakterünk (és ekkor tud igazán változatos lenni).

Szóval Kingdoms of Amalur esetében felejtsük el a klasszikus törvényszerűséget, miszerint egy RPG-ben egy mindenhez értő karakter(szétszórt pontokkal mindent fejlesztesz és nem specializálódsz) a játék vége felé nem életképes. Ez az a játék, ahol bátran érdemes kísérletezni, mert nagyon érdekes játékélmények keletkezhetnek 1-1 fejlesztési döntéssel. Még a Destiny-k esetében is nagyon sokféle lehetőségünk van (respec után kipróbáltam a blink-et és imádtam... átblinkelsz az ellenen és az megmérgeződik... Priceless!)
  • ratgab
    Most mivel tolod? Milyen ability-k? Milyen kaszt?
  • Sunrider924
    Akkor egy tippet mivel kezdjem majd kovetkezo vegigjatszast ha egyszer a vegere erek ennek?
  • ratgab
    Ezt jól elírtam: * visszamentem
    *az alacsony szintű ellenfelek (szürkékre gondolok)
  • ratgab
    Nem igazán volt teszt jellegű a dolog részemről, mert visszament 40-es szinten a Plains-re, miután respec-eltem a karit.

Ott végeztem a tesztet. De míg egy alacsony szintű ellenfelek warriorral meg tudtak ütni, addig a 2 másik kasztot használva ilyen nem fordulhatott elő a gyorsaság miatt. Ezért mondom, hogy erősek.
  • Sunrider924
    En lvl32ig nem craftoltam semmit, de addig a "sebzodes nelkul" resze a dolognak mint olyan", nem letezett, kelettek a potik es volt hogy meg is fekudtem. AMig nincs kimaxolva a bow mastery es vegen a gambit, addig a rogue se olyan hudehajde, mas kerdes ha valaki vegigfutkos lvl 20on Mel Sansirig es kicraftolja a dreadscale cuccost, na ez a resze a cheat.
  • ratgab
    Én pont ezért hagytam a craftot a csudába. Csak lila fegyókkal szaladgáltam a 40. órától, így a max sebzésem is olyan 4000 körüli volt (lila kard okozta, amit lentebb is linkeltem!).

Más: Most, hogy végigértem a játékon full warriorként (legerősebb warrior fatet is unlockoltam) a setek felvételének céljából először használtam a fateweaver-t és újraosztottam a pontokat, hogy a finesse és sorcery seteket is megnézhessem (nincs kigyűlve egy sem, de azért megnéztem a darabokat).

Ha már új karaktert kreáltam kipróbáltam a képességeket és arra jutottam, hogy a warrior a legnehezebb kaszt:

Finesse képességek gyorsak és precízek (a 100-as lila késem, miután kimaxoltam a kés mastery-t úgy sebzett 1000-et mint a pinty!) és mivel sokkal gyorsabbak, mint a warrior kaszt two handed fegyverei, ezért nem csodálom, hogy mindenkit könnyen és gyorsan, akár sebződés nélkül le lehet vele nyomni.

Másik a Sorcery ág: Segítőidézés (ami fejlesztve még mannát is ad), gyógyítás, távolról villám és tűzsebzés, elementális sebzésű varázsbotok, közelharcban chakram... Ergó a mágus is sokkal erősebb,mint a warriorom volt (éreztem is a Tuatha papoknál, amikor akkorákat belemé sebeztek, hogy csak néztem!)

Végkövetkeztetés: Szerintem a Finesse ág lehet a legszórakoztatóbb (smokebomb, hátbaszúrás, igény szerint közelharc, vagy akár íjászat, ráadásul baromi király set-ek vannak), 2. helyen csak azért van a warrior, mert van benne kihívás, de hosszú távon monoton (kalapács lassú és egy idő után unalmas, ahogy a kétkezes kard is, ráadásul sokat megfekszik az ember a suhintásuk közben) és 3. helyre csak azért kerül a mágus ág, mert azt már igazság szerint már erősen cheat szintnek érzem.
  • ratgab
    Én még csináltam utána legalább 2 lila kardot (Fae történet questek például, a másik meg a végén van a játéknak, de mellékquest!)
  • Sunrider924
    Craft temaban csak annyit hogy a blacksmithing el van b..szva, a % alapu stat modositok melett meg olyat is lehet hogy a kivant tulajdonsagot atvinni mas komponensre, es komponenst is lehet duplikalni, ergo az sem szamit ritkanak hogy egyetlen egy lecraftolt cuccon legyen peldaul +48% damage ! A jatek hivatalos foruman azzal buszkelkednek azok, akiknek ezekre is van idejuk, hogy 150 millios sebzest tudnak kiosztani... Nekem ehez kepest eleg parasztos a 17ezres ambushom, de nekem mar ez is eleg.
  • wedge31
    Én is egy olyan ijat dobtam most össze, hogy az összes lilaság elbujhat mögötte.
  • jarlaxxe
    Nálam még a lila fegyok is jóval gyengébbek annál amit én kovácsolok, legendás kovács lettem na, mit szépitsük...
  • Sunrider924
    Egyetlen egy kuldi volt olyan a 190bol(aminel jarok), az a lila staff. Magam is hajlok a bug teoriara mert jopar mentes visszatoltesbol se dob semmit.
  • ratgab
    Vannak olyan küldik, amiben lehet! De nem akarok spoilerezeni.

Akkor meg bugba futhattál.
  • Sunrider924
    Megint nem vagom mirol beszelsz, ezt egy kuldibol kaptam, quest reward, nem tudom hogy lehetne lilat krealni.
  • ratgab
    Ez azért lehet, mert ez egy kreált fegyver és nem legendás. Legendás fegyóknak mind története van (legalábbis a liláknak, amiket nem is lehet salvage-elni!)
  • Sunrider924
    No comment...
  • ratgab
    Végigértem a főszálon, 72 óra lett a vége. Minden lehetséges mellékküldetést elvégeztem, mindene dungeonben jártam. Párbeszédekben egy idő után csak a questekkel kapcsolatosakat hallgattam végig.

Task-okat hanyagoltam, így a végére 14 db maradt a quest listában. Sajnos 1-2 darab quest bugos volt (egy esetben 6 tárgyat kellett megtalálni 6 strongholdban, de 1-et az istennek se sikerült, másik esetben egy dungeonbe kellett volna bemennem egy gnómmal, csakhogy ő bejutott én meg nem tudtam a zárt ajtó miatt.)

Főszál után folytatható a kalandozás!
  • ratgab
    Adott helyen, csak adott szintű lila jön szerintem. Persze ez csak elmélet.
  • snake77
    Nem igazán értem én a loot rendszert, mikor áthajóztam és az egyszeműt kellett legyőzni, a kastélyban mezei nyitott ládából lootoltam lila cuccot.
  • wesker24
    Hát nekem magasabb szintű bossokból max csak kék cucc esett !

Mivel nálam a Detect Hidden maxon ezért már ami Dispellel vagy Hard Lockpick-el van lezárva ott már adott be rendesen lila meg sárga cuccokat is !

Pl amikor a Niskaru Tyrantot gyöztem le na ott adott egy sárga és egy lila cuccot is !
  • snake77
    Én is arra számítottam hogy magasabb szintű ellenfelektől jobb cuccok esnek a lootnál.
  • snake77
    Köszönöm a segitséget mindenkinek! Akkor vissza megyek kalandozni a másik kontinensre, amig nem fejlődök pár szintet még.
  • Laza
    Mondjuk ez szomorú, mert pont a zsírosabb lootért mennék be 1-1 keményebb helyre. Most is olyan helyeken kóricálok, ahol mindenki narancssárga színű ... nagyobb a kihívás ill azt gondoltam a loot is faszább.
  • Sunrider924
    Nincs olyan hogy kitermelte, mivel szerintem a setek kivetelevel random generalja a lilakat is.
  • Sunrider924
    Mel Sensir az min lvl 30 ha az alatt mesz arra ugy irtak hivatalos forumon hogy suboptimal, peldaul egy lada ami lvl 30-on dobhat 5 itemet neked 22es szinten nem fog dobni semmit vagy max 1 itemet a lehetseges 5bol.
  • ratgab
    Lehet, hogy túl alacsony! Egyébként adott területen adott szintű tárgyak vannak, de azok is korlátozott számban (Mel Senshir meg már inkább 30 fölöttieknek optimális!)

Azt tudom még elképzelni, hogy kitermelted az összes lila és sárga cuccot. Igazán jó droprate egyébként 8-9-es DH-val van (én is ma tapasztaltam ki!)
  • ratgab
    Az úgy hülyeség lenne szerintem. De még ha úgy is van visszafelé nem lehet fejlődni (értsd visszalépsz 3 szintet), így max a 2 szint közötti xp-det bukhatod, ami mint írtam nem nagy tragédia.
  • ratgab
    Nem nagy tragédia, mivel én is azt választottam és Alabastra utolsó előtti területén már 40-es vagyok....

Tárgyakat meg add el, ami nem kell. Ha mégis újra fel akarod venni azokat a set tárgyakat, akkor az adott kereskedőnél megtalálod. Hálisten a nekik eladott cuccok nem tűnnek el soha! Igaz, hogy ezeket vissza kell vásárolni, de ha szorgalmasan cipeled a kereskedőhöz az eladandót, akkor simá összegyűlik a játék végére 4-5 millió arany (én 3,8-nál állok, de már nem harácsolok, most már csak azt veszem fel, ami tényleg kell: Lila és sárga tárgyak!)