6938
VB 2014
  • contraste
    Egy dolognak örülök, Schürrle óriási góljának:D siman kezdőnek kéne lennie a válogatottban.
  • contraste
    Itt teljesen összeomlottak, tényleg csak össze-vissza rohangaltak a a palyan.
  • karajjj
    3 perc alatt 3 gól? 6 alatt 4 gól? akkor lehet, hogy én láttam rosszul...

23' M. Klose
    24' T. Kroos
    26' T. Kroos
    29' S. Khedira
  • contraste
    Na bejött, amit mondtam, vegulis atszellemulve jatszottak a brazilok nem?
  • a.carkey
    Ugyan már! Szarok voltak a brazilok, de hogy "elég volt simán kipasszolgatni a védelmet és zsákszámra rugdosni a gólokat"? Ez baromság. Ha így van, akkor nem 1:7 a vége ...
  • karajjj
    Jajmár istenem, mennyien képesek hisztizni, hogy lefocizták a brazilokat. Ez a meccs kb egy átlag bundesliga szint volt, ahol a németek várták, hogy a brazilok majd egyenlő erőt képviselve partnerek lesznek a játékban. Ehelyett az isteni Scolari egy nagy nevekre épített válogatottól várta a csodát. Nem, szerintem egyáltalán nem jó edző az, aki a múltbeli teljesítmények és a hírnév alapján rakja össze a válogatottat és görcsösen ragaszkodik is hozzájuk, akkor is ha nem megy a játék. Kirakat csapattal nem lehet vb-t nyerni. A németek meg akárhogy játszottak, elég volt simán kipasszolgatni a védelmet és zsákszámra rugdosni a gólokat. Olyan ez a brazil válogatott, mint az argentinok szoktak lenni, összerakják a neveket, aztán várják a csodát, az meg sosem jön.
  • a.carkey
    Az argentin védelem minden, csak nem gyenge.

Az 1997es U20as vébén úgy mentek át a brazilok mindenkin, mint kés a vajon. (Ott voltunk mi is, ezért is néztem élőben.) 10:3ra verték Dél-Koreát, 10:0ra a belgákat. Akkor azt mondták, hogy meg se állnak a döntőig. Adailton 10 gólt rúgott az argentín meccsig az ellenfeleknek. A negyed döntőkben féltek, hogy megeszi reggelire Argentínát. Aztán az argentinok (a mi csoportunkból mentek tovább) olyan védekezést mutattak be, ami totál megfogta a brazil válogatottat. Ki is kaptak. Na azok után tapasztalataim szerint 1x találkoztam tényleg szar argentin védelemmel (2010, a németek ellen).
  • Lacee86
    Te hülye vagy... már bocsi.
  • Kandurex
    persze, álmodozz csak...
  • Zenszkij
    ez a ffos német csapat minket nem vert volna 7-1re itthon, vérgyenge ez a brazil alkulat
  • a.carkey
    Annyiban nem értek egyet, hogy egy akkora országban azért van pár jó csapat, hogy lehessen válogatni olyanokat, akikkel legalább szép focit lehet játszani. Akár sztárok nélkül is. Európai sztárok nélkül. Ez a brazil válogatott gyenge volt és baszott unalmas focit nyomott. Ha nincs a japó bíró, sima X a horvátokkal és kiesnek.
  • a.carkey
    Azért jegyezzük meg, hogy az a Hollandia játszik ma elődöntőt, és van esélye döntőbe kerülni, nehéz ágról, akikkel mi is egycsoportban voltunk. Mert korábban ha kiestünk a selejtezők során, ált rossz volt nézni, hogy aki helyettünk ment ki már a csoportkörben búcsúzott. Hollandia az első 28 év után, aki az ELŐDÖNTŐIG! menetel és ki tudja még meddig.
  • jugen
    Brazillia kiesése a németek ellen természetes volt. Nem volt igazán nagy meccsük, ahol még gólokat is lőttek volna rendesen.
    Az argentin védelem is hasonlóan gyenge, ha egy kicsit összekapják magukat a hollandok, nem úgy, mint az utóbbi három meccsen, akkor ott is lehet egy alázás.
  • a.carkey
    Védett? Hülye Bánfira gondolsz? :D
  • a.carkey
    Amikor láttam ezt a gólt, rögtön a Magyar-Jugó jutott eszembe, az 1:7. Ott lőtt Mijatovics egy hasonlóan nagy gólt. Még az eredmény is stimmel, és kb. mi is le voltunk sokkolva.
  • Kontrakcio
    remélem most sikerül a német válogatott mezre rávarrni a 4. csillagot ^^ ezt várom vagy 12 éve ^^
  • BooMiller
    :DD

• bakkerman
    no komment a tegnapi meccs :DDDDDDDDD
  • rsnbeni
    Én ma argentinoknak szurkolok, de elég valószínű hogy holland győzelem lesz. Lehet nem is lenne akkora gáz, a bronzmeccsen meg ha Argentína legyőzné a brazilokat és így szerezne bronzot az is szép teljesítmény lenne tőlük. Ha döntőbe jutnának félek hasonló alázást kapnának a németektől mint 4 éve. Egyébként mindenki fikázza őket, hogy könnyű csoportból jutottak tovább, meg nem mutattak semmit, de akkor is itt vannak és ez 24 éve nem történt meg. Viszont Di Maria kiesése hatalmas hiány lesz, jobban húzta a csapatot mint Messi...a szervezetlenség lesz a vesztük és a hollandok szétkapják őket de ne legyen igazam :D
  • IXEMGabeo
    Mexikó-Brazília

legjobb 0-0-as meccs volt;)
  • Coral Springs
    "a mai társadalomnak úgyis azok a meccsek tetszenek ahol 10 gól van"

Nekem eddig nem csak a sok gólos meccsek tetszettek, tudok ám értékelni egy Belgium - USA mérkőzést is. Viszont ezen sopánkodni nonszensz dolognak tartom, ez nem egy pontozásos játék, gólra játsszák, értelemszerűen ez is fogja a legtöbb élményt és örömöt jelenteni egy néző számára. Másnak meg a kőkemény taktikai játék nem tetszik, ez van. Szerintem ezen a VB -n mindenki megtalálhatta a neki tetsző meccset.
  • TomStorm
    Hát igen,sokan vannak így ilyen felfogással.Engem nem tud zavarni 1-2 játékos hype meg ilyen baromságok.Én amelyik csapatnak szurkolok gyerekkorom óta azoknak a jövőben is fogok.Amelyiket meg nem kedvelem azt nem is fogom:)
    Argentínoknak kétség kívül nagyon szorítok este.Ha kiesnek majd hát legyen de legalább még egyszer láthatom őket focizni a VB-n,nekem ez sokat jelent:)
  • Coral Springs
    Nyilván véleményt csak abból lehet alkotni amit láttunk, amit meg nem láttunk abból nem lehet. Az viszont a meccs előtt is köztudott volt, többször is volt arról szó hogy ez a brazil válogatott gyenge, senki se a németek elleni 7-1 -ből szűrte le ezt, ez már inkább csak a hab volt a tortán. Az is köztudott volt hogy a németek eddig a legtöbb meccsen félgőzzel játszottak, ezt még én is elismerem pedig nem nekik szurkolok.

Gólok pedig ugye valamelyik fél hibájából születnek, legalábbis a legtöbb gólt egy hiba előz meg, a németek pedig embertelenül kihasználták a brazilok hibáit, és még azt se lehet mondani hogy az összeset. Ezen a meccsen ennyivel voltak jobbak a németek, a papírforma max seggtörlésre jó, és ahelyett hogy ezt firtatná mindenki inkább a brazilokat kéne megkérdezni, hogy mi a faszt csináltak 90 perc alatt. Sőt továbbmegyek, mi a faszt csináltak az egész VB alatt ?!

Eddig minden VB -n benne voltak a brazilok azon csapatok között akiknek szurkoltam, de a Neymar hype, és a szereplésük rendkívül elidegenített tőlük. Én még ezzel a nagy zakóval sem vagyok megelégedve, remélem a bronzmeccsen megkapják a ráadást. Szükséges ez nekik hogy majd ebből felállva megint odabasszanak a világnak, vagy épp eltűnnek a világfutball éléről egy időre.

Hol van már az a brazil válogatott akiknek öröm volt nézni a játékát, Ronaldinhoval és Ronaldoval az élen ?!
  • IXEMGabeo

ha Németország-Hollandia döntő lesz akkor marhára megérte az a fene nagy eredményes és mázlis sorsolásuk :D,

röhög a vakbelem a magabiztos szón...méghogy az argentínok...ha Messi nincs még a csoportból se kerülnek tovább;)
  • TomStorm
    Pedig olyan biztosak voltak Brazilok számomra végig meg Argentínok is.Sokat nyertem is rajtuk.Szinte csak ezzel a 2 csapattal nyertem VB alatt:)
    Ezt a meccset természetesen nem tettem meg Neymar és Silva hiánya miatt,nálam ennyit számít 2 játékos mellőzése be is jött.
    Holnap Argentínokba azért bízok még,nálam ők az elsők Amerikaiak közül.Nem tudom elképzelni,hogy ők is elhasalnak így mint Brazilok.Ha hozzák az eddigi formát akkor simán esélyesek lesznek
  • IXEMGabeo
    Pszichés gond onnan indult, hogy Neymar szépen lesérült akitől a legtöbbet várták, akit szinte imádtak, mert zseninek tartják...képzelj el egy argentínát Messi nélkül... Tiago Silva eltiltása az pedig egy csepp volt a tengerben...egész vb alatt ő volt a védelem oszlopa és szinte minden meccsen jól játszott...

2 ilyen fontos játékos elvesztése után Brazília szétesett fejben...Neymar, ha nem is játszik mindig jól, de akkor is sokat számít, mert a társai végig bíztak benne és elég a jelenléte a pályán...ahogy Uruguaynál pl Suarez jelenléte...mindkét meccsüket hozni tudták amikor jól játszott ahogy kimaradt Kolumbia ellenében rögtön összesett a csapat és ki is estek

ez pszichológia...

1-1 játékos igen is nagy jelentőséggel bírhat egy csapatban, és ez a 7-1 mindennek a hozadéka...plusz a németeknek ritka jó napjuk volt, kb olyan napjuk, mint a franciáknak Svájc ellen...
  • IXEMGabeo
    +1 Löw nélkül egy komolyabb edzővel szerintem is még erősebbek lennének;) de szerencsére Algéria után felállást váltott és most jó irányba haladnak...

Németeknek az volt a kritikus meccs, mert ott még a kiesés is benne volt akármennyire is bennük volt a gól az utolsó 10 percben és végig a hosszabbításban is...
  • DasIsFuck
    ahol alapvetően pszichés gondok miatt kaptak ki ennyire, ott nem számít 1-1 ember hiánya, mi a garancia rá, hogy silva nem esik szét?

ha nem esnek szét 2-0-nál lett volna egy szoros vereség max.
  • DasIsFuck
    kiveszed özil például már jobbak lennének, vagy kiveszed a taknyos kapitányt már jobbak lennének és khedira is ilyen, de höwedes szélen játszatás is inkább negatívum grosskrautz ezerszer jobb lenne ott pl.
    de itt még nincs raus aki ha lenne, hát...kb Nejmár 4X-ese fontossági szempontból.

és abba, hogy draxler sem kap szerepet,poldi se nagyon kap szerepet, igazi csatárból klosén kívül nincs...

A német csapat legnagyobb hátráltatója az maga a kapitány személye, nem pedig az, hogy van egy alapból túltszárolt és túlbecsült csapatuk, ahol van egy túlsztárolt és túlbecsült Neymar akire vmi messiásként tekintenek és "szerintük" rajta áll vagy bukik a "játékuk"

egyébként egy olyan meccsük nem volt ahol én azt mondanám, hogy ez a brazil csapat akár 1%.ot rászolgált volna arra a hypra amit végig kapott..és semmi elfogultság vagy utálat nincs bennem mikor ezt mondom, de azért nekem szégyen egy ilyet akár egy 2002-es csapattal egy lapon említeni...

azt is fel lehet hozni, hogy na de a németeknek milyen meccseik voltak, hogy a portugál meccsen kívül mind nyögvenyelős volt, igen.
    Hasonló volt a spanyol vb győzelem vagy az olasz.

Kik is voltak akik olyan 9nfeled látványos focit toltak?
    Kolumbia,mexikó,chile?...hol is vannak?

csak annyit a nagy brazil csapathoz még, hogy az volt a szerencséjük hogy eddig eljuthattak, hogy pl a francia csapat nem az ő águkon volt.

• IXEMGabeo
    Brazílok csak Kolumbia ellen játszottak jól, Kamerun ellen elfogadhatóan...

az összes meccsükön ment az alibi, 1. meccsükön a bírói segédlet és még Chile ellen megúszták bár lehet jobban jártak volna, ha ott kiesnek és nem kaptak volna ekkora verést;))))

Germánok egy kemény csoportba kerültek, ahol Portugáliát lefocizták hasonlóképp, bár a bíró ott sem volt túlzottan a helyzet magaslatán, kemény meccset toltak Ghána ellen és egy rendkívül szívós USA ellen is győzelemre törtek...

Algéria ritka szívós csapat volt legalább annyira védekezésben, mint Costa Rica. Ölték a futballt, de láthattuk, hogy a spanyolok, belgák, argentínok (Irán ellen), se tudtak ez ellen mit kezdeni...

Franciákat lefocizták és kihagyták a gólhelyzeteket...és most pedig kijött az igazi erejük úgyhogy nálam a sok sok 3. és 2. hely után simán vb győzelmet ér a teljesítményük...

Igaz eleinte szívem szerint és a látottak alapján Kolumbia és Belgium döntőt szerettem volna a Németeket látom leginkább magabiztosnak ebből a négyesből...

Brazíliának és Argentínának semmi keresnivalója nincs a 4-ben egyébként;) Hollandoknak talán igen...
  • TomStorm
    Jaja gyártsátok csak a hülye elméleteket így utólag de kurva okosak itt páran.Miért nem írtátok meccs előtt a nagy szavakat,hagyjuk már.
    Vegyünk ki a Németek közül 2 játékost akinek jobban megy hát megsúgom már itt se lennének kb.
    MA tényleg szarok voltak Brazilok de a többi meccsükön azért odatették magukat.Ma viszont nagyon csúnyán hibáztak,ezeken átment volna bárki ezen a meccsen nem kellett nagy tudás.
    Germánoknak is valag szerencséjük van ezen a VB-n.
    De hát mindegy mert elindult a Német hype Train ahogy látom.A mai társadalomnak úgyis azok a meccsek tetszenek ahol 10 gól van,itt meg főleg SG-n ez a divat..
  • IXEMGabeo
    Akik bántották Scolariékat, azoknak mondanám, hogy Luis Felipe egy fantasztikus Brazíl válogatottal lett világbajnok 12 éve, és a Portugálokkal is elődöntős volt 2006-ban és ebből a csapatból is a maximumot hozta ki....

ez a vereség nem az edzőn múlt...nem tudott mit csinálni, mert az ellenfél igen is sokkal jobban játszott
  • Coral Springs
    Azért most eljutottak a brazilok az elődöntőbe, 2010 -ben a negyeddöntőben kikaptak a hollandoktól 2-1 -re. Persze ne felejtsük el hogy ha az idei nyitómeccsen nem szól bele a bíró, akár az is előfordulhatott volna hogy a csoportból sem jutnak tovább. Természetesen nem vitatom hogy ez az egyik leggyengébb brazil válogatott.
  • IXEMGabeo
    +1

Tiago Silvával meggyőződésem 7-et nem kapnak (bár nem csak Dantén múlt), de szerintem vele együtt is 3-1-re nyernek a németek...

ez a Brazíl csapat alapból gyengébb, állítom, hogy ebből a négyesből a leggyengébb csapat és a bronzmeccset is el fogják bukni, mert a nyomás akkor is nagy lesz rajtuk...

Kolumbia ellen jó napot fogtak ki, pedig egy Kolumbia sokkal szívósabb falat lett volna a Németeknek...
  • DasIsFuck
    alapvetően én is ezt gondolom, de itt elég szánalmas volt(legalábbis feltűnő) az a védőbeszéd a brazilok felé amit nyomott.

Az még szánalmasabb, ha egy tsilva vagy neymar hiánya ezt eredményezi, de nem ez volt, hanem pszichológiai okai voltak.

Arról nem is beszélve hogy a legunszimpatikusabb az volt a brazilok felé, hogy nyomták őket(nem bírói segítségre gondolok!), mennyire jók meg esélyesek, holott rohadtul nem voltak azok.
    Ezt meccsről-meccsre bizonyították, sehol nem is voltak a korábbi brazil csapatokhoz képest játékerőben és nem utolsó sorba Neymar messze nem egy ronaldo,rivaldo,dinho...stb szint.

Ennek ellenére csak tolták és tolták ezt.
    Nem látták a fától az erdőt.

Ennek a brazil csapatnak ott Chile környékén kelett volna búcsúzni.

de majd a nagy dél amerikai álom párosítás összejöhe a bronz meccsen...
  • IXEMGabeo
    akármennyire gyenge védő volt általában még Bánffy szokott lenni a legjobb, de Szélesi is egész jókat mondott olykor...

ezt a Halmait már akkor se bírtam mikor a 2000-es évek elején tolta:DD zsidó
  • DasIsFuck
    nem e-világi az biztos.

Ilyenkor jó, hogy a sport klubbon megy ez a magazin műsor a meccsek előtt,után.
    Nem a balfasz "szakértőket" kell hallgatni:)
  • IXEMGabeo

:DDDD
  • IXEMGabeo
    Baromi erős Jugoszláv válogatott volt azért ne felejtsük el...

bár azt a csapatot a Hollandok is megalázták 6-1-re a 2000-es EB-n és azóta sincsenek sehol (Jó azóta már Szerbia & Montenegro, majd 2006-tól Montenegro és Szerbia különválásával kerültek ki selejtezőkbe...)...
  • IXEMGabeo
    +1

:) így van

azzal a srác már nincs tisztában, hogy az 50-es években totálisan a támadófutballra épülte minden...4 csatár volt elől kb, és a gólok is futószalagon jöttek...

akkoriban egy 7-1-es, 8-3-mas, 6-3-mas győzelmek teljesen általános dolgok voltak...

vagy említhetnénk a Real-Madrid-Frankfurt BEK döntőt is...

MÁS korszak, más hősökkel nem lehet a mai érával összehasonlítani ezt a generációt..