110
Starbucks az új kávézó
-
DRFlame #110 Nem ugyanaz.
Ha kevesebbszer eszel többet, akkor kitágul a gyomrod és nagyobb lesz a hasad. És könnyebb emészteni kisebb részletekben. Hiába ugyanannyi az össz táplálék bevitele, a napi többszöri (4, esetleg 5) étkezés egészségesebb. -
G_ArchAngel #109 Nem biztos, itt a hangsuly nem a 'hol', hanem a mit eszunkon van:)
Pipacs csardaban is lehet kerni gyumolcsoket, salatakat, 1-1 nap rizst, barna tesztat es ehhez szarnyas hust, parolt zoldseget:)
Egy Mekiben soha:) -
obe #108 igaz, tényleg nem ő rendezte, tévedtem...ettől függetlenül továbbra is érvényes a filmmel kapcsolatos mondandóm, miszerint akár a pipacs csárdában is ehetett volna egy hónapig, az is eltolta volna az értékeit -
#107 Michael Moorenak nincs sok köze a Super Size Me-hez. -
#106 de ha többször eszel keveset, az nem ugyanaz mintha 2-3x ennél többet? -
obe #105 super size me -
#104 két okból baj:
a, ha már egyszer kifizettem 1500 vagy kétezer forintot is akár azért a valamiért, akkor ne egy órán át tartson
b, nem mindenki engedheti meg magának, hogy óránként egyen egy keveset. örülök a napi két-három étkezésnek is.. -
#103 Hogy jön ide Michael Moore? -
#102 miért baj az ha 1 óra múlva megint éhes vagy? ezért dagadtak az emberek! -
obe #101 ha átlapozom a 32 hamburgert, a végére úgy folyik a nyálam, mint a vadászkutyának...attól félek, hogy ez sosem jut át a tengeren túlra -
HUmanHunter #100 ték -
HUmanHunter #99 thx az oldalt lehet hogy még innen valamit meg is csinálok :D -
karajjj #98 csak meg kell találni a jó helyet és hidd el, hogy nem lesz benne vegyes-savanyúság... -
obe #97 en jopär eve kihagytam a standos häzi hambikat, a mult heten jobb hijjän vettem egyet a balcsin (zamärdi), beleharaptam, feltört a szoci hamburger iz, a csalmäde ize...pfejjj,
de persze kezseggel lehiszem hogy lehet jot is kapni feleltek, de nälunk borzalmas szarokat ärulnak (vas megye) -
#96 #86
Jó persze strandon is van legalja hamburger, de pl nálunk vidéken igazi alapanyagokból van -
#95 De most komolyan mi egészségtelen van egy véreshurkában???? most nem a tescoban vagy a piaci büfében található....izéről beszélek, hanem amit otthon magának tölt az ember!
A megsült hártyavékony bél? Vagy a rizs? esetleg a tartósító mentes 100% os disznó belsőrészek, vagy a vér? vagy netán a fűszerek???? Az OK hogy kell zsír a sütéséhez, de egy faszán tepsiben kisült hurkától nincs jobb!
-
#94 igen mert nagyapáink még 8órát dolgoztak mellette.
a szénhidrát meg amúgy is kell, aki egész nap fát vág vagy fizikai munkát végez azis megeszik egy féldisznót egy nap... -
#93 Ugorj neki még egyszer. Nem kötött bele. -
G_ArchAngel #92 Mikor Budan laktam, akkor mindig a Moriczra jartunk, a Villanyi ut vegen, pont a McDonald's mellett volt egy kurva jo hamburgeres, es szerencsere ejjel is nyitva volt, mikor mar kellett vmi szivacs a gyomorba:)
Jol eltavolodtunk a Starbuckstol, megyek is, iszok egy coffee cream frappuccinot:D -
karajjj #91 szolnokon a vasútállomással szemben a panelház aljában van a világ legfaszipántosabb hamburgerese, attól finomabbat még életemben nem ettem, azt mindenkinek ajánlom kipróbálni... mikor a sajtburgerben 5 centi vastagon áll a reszelt sajt :D
1 hambi után le kell nyomni még egyet és tuti, hogy egésznap nem leszel utána éhes, és többet se mekibe se máshova nem akarsz te menni... -
#90 faluhelyen nőttem fel, jó kis desznyóvágáskor volt termés.
én ezen nőttem fel. szerencsére nem látszik meg rajtam. -
G_ArchAngel #89 nem tudom megenni, abszolut takarja a kinezete az eredetet: bel es ami benne van, ugyanilyen szinu es gyakran ilyen allagu... -
#88 véreshurkába nem belekötni -
#87 meki az szar, a börgerking sokkal jobb :) -
kamilla6666 #86 Én azért jóval egészségtelenebbnek tartom a mcdonald'sot mint a véreshurkát! A mekis kaja tele van tartósítószerekkel, adalékokkal, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a sültkrumplijuk hetekkel később is ugyanúgy néz ki, mintha friss lenne.. ez elég durva szerintem.
És nem egy olyan gyereket ismerek, akinek az első találkozásait a mikis kajával hányás követte, pedig sültkrumplit szerintem mindenki evett már otthon is..
A zsíroskenyér és véreshurka csak annyiba egészségetelen, hogy magas a koleszterin benne, de nem kell tonnányit enni belőle, változatos étrend mellett teljesen jó mindkettő. -
obe #85 1. nem igaz, kb csak annyira mint egy zsiroskenyer, vagy egy vereshurka
2. ez igaz
3. ez is igaz
4. a strandos hambi a mindennek a legalja: undorito darabos, porcogos sertespogäcs, vagy szoja fasirt, okädek csalamäde, edes, szar zsemle...pfejjj
michael mooore filmjei a dokufilmek legalja, ö keszit elhizos dokufilmet 150 kilosan ?..megalol...hiteltelen fasz...egyebkent meg ällj rä egy honapra egy magyar etteremre, ugyanugy elbaszod az ertekeid, tökmindegy, tartosan minden szar -
#84 Hmm, régen mcdonalds függő voltam de mára hála jóistennek leszoktam róla. Miért?
1. egészségtelen
2. drága
3. nincs annál jobb, mint amikor az ember elkészíti a saját kis szendvicsét :]
4. ha hamburger, akkor már a strandos féle, jól megpakolt :]
Aki meg le akar szokni az egészségtelen kajáról, nézze meg a super size me-t :p -
obe #83 hát akkor mindenkinek jó étvágyat, ím az álruhás király lelepleződik hát
a hamburger barkácsolás mekkája -
#82 pff...NC -
#81 hát, azért ott 2000 felett vannak a jobb kávék
multkor pár süti meg egy redbull 3500 volt :D -
Ronny #80 Nagyon jól illik a Starbucks az itthon tapasztalható cifra nyomorhoz, és az újgazdag, mentalitásban továbbra is proli kéeurópai képéhez. Ennyiért itthon a New York Caféban is ihatsz. -
#79 Sokan mondják, hogy utálják a mekis kaját, mert egészségtelen, mert drága. De hogy szar az íze? Azt azért kevesen állítják _valósan_. Biztosan van jó pár ember, aki tényleg nem szereti azt az ízvilágot, de náluk elég sokat dolgoznak azon, hogy általánosan a legtöbb ember ízlését eltalálják, és aztán csak vedd és vedd. De ez így jó, ők üzletelnek, de érzel valami jót a szádban. Aki emiatt naponta jár, vessen magára. Az is tény, hogy mű az egész, és minden mirelit, az ottani szakács csak melegít és kb összerakja a szendvicset. Lehet fikázni, hogy szar, mert tényleg az több szempontból, de az ízvilága elég általánosan elfogadott. Ez ellen nincs mit tenni.
Más kérdés, hogy mikor látom, hogy apuka-anyuka viszi a 3-4 gyereket mekibe, mindegyik kap egy 1500 forintos menüt, akkor azért elgondolkodok, hogy oké, meki meg amerika meg fíling meg csilivili, de ennyiért már beülhetnének egy étterembe, kulturált, finom ételt enni. Gyerekadag ennyiből már meg van ott is. De nem, porkrumpli, műanyag hambi, vizeskóla. Engem ez a része zavar. De ettől még az ízét nem nagyon lehet szidni, ha műanyag, ha mirelit, mindegy. /mellesleg én sem vagyok nagy mekis, de pl a burger kinget nálam veri a meki ízvilágban. frissességben valószínűleg előbbi nyerne./
Sarki hamburgerezőknek meg két fajtája van sajnos... A spórolós, aki akkora zsemlébe, mint a fejem, bele tesz három réteg nyers salátalevelet, két nagy szelet paradicsomot, pár hagymakarikát, kecsap-mustár, no meg a lényeg, egy pöcsömnyi kis, szintén mirelit húspogácsa, amit talán két harapásra kieszel. Valahogy ez sem meríti ki nálam a finom hamburger tényét. Aztán van az a néhány jó hely, ahol tényleg 20-30 féle hamburger kapható, szinte bármit tehetsz bele, amit csak megkívánsz, és első harapásra kifolyik belőle a sok minden hátul :D Na az a hamburger szerintem, és attól még jól is lehet lakni annyira, hogy egy óra múlva ne akarj megint enni.
Pizza dettó ugyan ez, manapság körülbelül a negyedik-ötödik helyre lehet úgy beülni, hogy az TÉNYLEG a MAGYAR ember számára ehető pizza legyen. Én, személy szerint a vérbeli olasz pizzát nem szeretem, használnak pár olyan fűszert, amit nem tudok megemészteni (pedig mindent fűszeresen eszek). Aztán nem szólok a másik végletről, ahol bekenik ketchuppal a mirelit pizzalapot, tesznek rá kis szeletelt sonkát, minimál sajtot, és ott a margaritád. pff. Persze jó dolog az, hogy egy vidéki nagyvárosban is lassan minden sarkon egy kajázóba botlasz, csak épp ezzel együtt a minőségi helyek száma maradt minimális. Amiért tényleg megyek 20 kilométert, hogy ott egyek, mert az finom. Nagyon kevés ilyen van.
Jelenleg még a gyrosokban tudok bízni, abból is egyre több a kókler, de az még annyira nem terjedt el itt vidéken, így a nagyon szar kategóriába tartozó kis üzlettel nem találkoztam. De van, ami itt is kiemelkedik. Például Sopronban az MkB Aréna mellett van egy döneres, na ott elég brutál mennyiségű húst tesznek a gyrosba, finom a szósz is, friss a zöldség is.
Kávézókat tekintve én nem igénylem a minőségi szolgáltatást, nem tudom megmondani az ottmaradt mokkából, hogy ez a kávé most honnan származik. Első ránézésre ezért nekem a McCafé való, mert benézve szép, benn meg mindegy mit kapok. De inkább a nyugis, csendesebb helyeket kedvelem, ahol tudok beszélgetni a barátaimmal, barátnőmmel, és esetleg közben inni valami érdekesebb kávékészítményt, latte-t vagy bármit, mivel sima kávét nem nagyon szoktam inni. -
#78 én má immunis vagyok rá vazze :/
reggel kv - cigi...wc...kv - cigi...meló - kv - cigi - kv - cigi...go haza, kv - cigi...este kv - cigi...tv/jáccás...alvás
há' mind1 ez van xD
megyek valahova, egy korty kv...megjöttem szintén...
dobok is most egy kv - cigi kombót :D -
#77 kávéra visszatérve
kicsit magas volt a vérnyomásom ezért másfél hónapja leálltam a napi 1-2 kávéval.
Azóta összesen egyszer ittam egy bécsi kávét és olyan hatása volt mintha először ittam volna életemben.Picit kivert a víz és egyből felébredtem tőle.Amikor napi rendszerességgel ittam már teljesen megszokta a szervezetem,egyáltalán nem pörgetett fel.
most néha koffeinmentes gabonakávét iszok az íze kedvéért,mert hatása annak nulla -
G_ArchAngel #76 Oke, de ilyeneket nem fair hasonlitani egy vilagmeretu lanchoz:)
Hasonlitsd a KFC-hez, Burger King-hez vagy Subwayhez.
Amugy en szeretem a szendvicsezoket is, mint a Pret-a-Manger vagy az EAT is, teljen jok es frissek a kajak, no meg haromszog szendvicsnel semmit nem lehet kulturaltabban enni:) -
#75 jah plusz azóta voltam pár minőségi török,görög,mexikói,olasz,kínai stb étteremben és felfedeztem,hogy ehetek normális változatos ételeket a gyorskaják helyett
most épp a vapiano van favolva -
#74 Ubroka és hagyma. Főleg nem az a szar uborka, amit beletesznek. Az a zsömle, amibe teszik az is finoman szólva érdekes. -
G_ArchAngel #73 10 eve kisebb voltal, akkor eleg volt, most 3-at kellene egyszerre betolnod, hogy erezd:) -
#72 hát nem olcsó az igaz
de inkább eszek ritkábban minőségi finom,ízletes szendvicset
Így is előfordul néha,hogy mekiben tolok egy mcchikent vagy egy bigmacet de mindig csalódnom kell benne.Régen vagy másabb volt ízre,méretre vagy én változtam az évek alatt de emlékszem 10 éve örömmel toltam a fejembe most meg csak ímmel-ámmal eszem. -
#71 csak kábé kétszer annyiba fáj