123
  • szgege
    #123
    Ami a filmet illeti a története egy kalap trágya. Hatalmas csalódás volt. Esetleg a rendezői változat segít rajta valamit.Hátha kerekebb lesz a történet,mert ez így..... Egyetértek Night-val,ez így kaki. Azt nem értem miért nem fogtak meg egy Predator könyvet abból jobb lett volna.
  • szgege
    #122
    Azért kissé pofátlanságnak tartom,hogy ilyen sokat kell várni a magyar bemutatóra. Ezekután miért is csodálkoznak ,hogy letölti az ember. Ami a minőséget illeti már a warez filmek igen jó minőségüek. Arról már nem beszélek a frankó magyar DD2.0 szinkronról míg az angol DD5.1 ...
  • nlght
    #121
    "Tehát a "yakuzzás" jelenet megálja a helyét. Más filmekben az alienek is mikor szúrnak akkor átdöfik a páncélos predit is."

    Ugyan melyik predator univerzumban ér fel egy yakuzza egy predatorral? Válasz: sehol! Még egy aliennel sem, nemhogy egy predatorral...
  • nlght
    #120
    Te mennyit tettél hozzá ehhez a topichoz kisbarátom a fikázáson kívül? Én legalább pro és kontra kifejtettem a véleményem: szerintem a forgatókönyv sablonos szar. Ennyi! Ha te nem értesz velem egyet, akkor legalább írd le, hogy szted miért olyan k*rva jó a forgatókönyv!
  • Zenty
    #119
    Már a film elejénél is utalnak rá, hogy a predátorok nem azzonal akarják kicsinálni a vadakat ( embereket) hanem szórakoznak velük stb.
    Például elöször a "kutyákat" küldik, hogy szétszorodjanak az emberek. És amikor a csaj öngyilkos akar lenni az egyik kutya vissza is fordul mert nekik az nem szórakozás ha a vad kicsinálja magát.
    Aztán a végén a kampó orrú brody is kaszabol páncélozott predátort. Tehát a "yakuzzás" jelenet megálja a helyét. Más filmekben az alienek is mikor szúrnak akkor átdöfik a páncélos predit is.
    Agyatlan hent pedig jó, hogy nincs a filmbe. Mellesleg az első részben is külön vadásztak le mindenkit és nem agyatlan hentelés volt. Ilyen a predator filmek... akinek nem tetszik nézzen 0 iqus AVP filmeket...
    Ebben a filmben pont az a jó, mint az első részben is volt. Gondolkodni kell mi miért van.
    Igaz lehetett volna jobb a forgatókönyv de az várható volt, hogy nem fogják túlszárnyalni az első részt. Viszont pozitiv, hogy bármelyik avp filmnél jobb. Szerintem ez is volt rodrigeznek a célja, hogy az avp-ket alázza és közelitse az első részt. És ezt sikerült elérni

  • Zenty
    #118
    Nem rossz film és hasonlit az első rész hangulatához. A vége valóban elcsépelt bár jó, hogy nem happy endes lett a story vége..
    De látszik, hogy az elsőre részre hajaztak.

    Mindesetre az tény, hogy az avp ultra gáz filmeknél ez a film sokkal jobb.
  • zoltannemeth
    #117
    night te egy kretén vagy Más kommentelő anyázásán, idiótázásán kívül semmit nem tudszGratulálok, még egy értelmiségi a fórumon.
  • gabe paul logan
    #116
    Szerintem...ez már szörszálhasogatás. Azt is írták, hogy ezek a ragadozók, már jóval kegyetlenebbek. Lehet csak elzavarták az embereket a táborból, hogy később levadásszák őket. Lehet gránáttal még nem is találkozta:D, lehet alábecsülték Hanzo-t, elvileg a "szamurájok" a legképzettebb, legveszéjesebb harcosok a Földön.
    Akkor azt is mondhatnánk, hogy a Predator 1-ben és itt is, már az elején kinyírhattak volna mindenkit az idegenek a vállágyúval, de ők szórakozni akartak...hála Istennek, így mi is azt tehetjük:)
  • nlght
    #115
    Ajánlom figyelmedbe a 108-as hozzászólásom, nem fogom mégegyszer leírni.
  • bippo
    #114
    Nem, nem érzem a logikátlanságot. Lehet, hogy ez a modell a nagy magyar valóságban nem működne, azaz nem gazdagodnál meg belőle, de azt se várd el, hogy a két szép szemedért csupán bemondásra valaki előre fizesse, hogy Te megírod azt scriptet (amire eddig nem sok hajlandóságot mutattál amúgysem). Főleg, hogy pár napot mondtál, azt nagyon nem is kellene előre finanszírozni, annyira talán nem állsz az éhhalál szélén.

    Justilnak meg nekem sem az a bajom, hogy nem vagy jó véleménnyel a forgatókönyvről. Feltételezem, hogy nem kapna irodalmi Nobel díjat, meg tele van klisékkel, még akár azt is megkockáztatom, hogy szar (nem láttam még, azért a feltételes mód). Nézőként lehet kritizálni a filmet, véleményt mondani róla. De itt az volt a baj, hogy azzal dobálózól, hogy akár Te is jobbat tudnál írni (valakitől elhangzott egy nagymama is). És amikor valaki neked szegezi a kér(d)ést, hogy: 'Lássuk!', vagy legalább valami nyomát (pl. egy novella), hogy van bármi alapja annak, amit állítasz, akkor egyből megy a handabanda.

    Ha meg csak felkiáltás jelleggel értetted, hogy 'á, bazmeg ez szar, még én is jobbat írnék', akkor meg tetszettél volna azt válaszolni az első kérdésre, nem pedig magyarázni a dolgokat.
  • nlght
    #113

    ******* SPOILER VESZÉLY *******

    "a sztori sem akar több lenni, mint ami" - ez a baj, hogy már unjuk a 20. századi kliséket.

    Na pont erre gondolok én is. A logikai buktatókat te nem vetted észre? Pl. azt sem értem, hogy minek fáklyák a predatoroknak, amikor több látásmódjuk is van. Az elejét már említettem. Egyszerre teleportálják őket egy másik naprendszerbe ugyanolyan gravitációjú és légszerkezetű bolgyóra mint a Föld, más földrészekről, úgyhogy még pluszban ejtőernyőt csatolnak a hátukra valahogy teleport közben. Ráadásul úgy nézett ki az elvileg sokkal fejlettebb faj tábora, mint valami 300 évvel ezelőtti kannibál sziget faluja. Fáklyák és koponyák karókon. Az első két predátor aki meghalt fogyatékos volt. Az egyik közelenged magához egy öngyilkost 2 gránáttal. A másikat meg lekardozza egy yakuza, úgyhogy armor van rajta. Akkor egy level 1-es Alien ellen is elintézte volna. Pedig pont arról beszéltek előtte, hogy szezonról szezonra jönnek a predatorok és hogy tanulnak a hibájukból és fejlesztik magukat. Még az Avp-kben sem voltak ilyen gyökér predatorok, akik ilyen könnyen kinyíratták magukat, úgy hogy előtte felmérhették az ellenfelük fegyverzetét. Arról nem is beszélve, hogy több fegyverük is van és mégse voltak hatékonyak. A vállukon lévő ágyú például az eddigi filmekben, mindig bemérte a célt és utána puff kiiktatta. Ebben a filmben meg tűzharc van táboruknál a film közepén és 10-ből egyse talált, pedig 3 predator lőtt egycsoport emberre. Ja bocs, az orosz kezéből kilőtték a vasat, lol. Nem azért, mert Nimród így gondolta ki, hanem azért mert szar volt a forgatókönyv és így írták elő, hogy csak a feka halljon meg. Szinte nem is igazodott a harc a predatorok valódi képességeihez. A tábori tűzharc után meg az egész embercsapat levetődik egy 30 méteres vízeséses tóba. A 3 predator, akik egész életükben a vadászatot tanulják elvesztik a nyomukat? Ennyitől? Pedig ott úsznak csoportban a víz tetején. Értelmetlen. A Predator 1-ben Arnold leugrott a vízesésen és ment utána a predator. Ez csak néhány furcsaság, van több is csak nem akarom telespoilerezni az egész fórumot. Egyetértek a cikk utolsó mondatával "korrekt, B-filmes szórakozás". Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet végre A-filmes szórakozást készíteni.
  • gabe paul logan
    #112
    Most komolyan, a Predatornak volt/van színvonala? Csak puszta pszichológia, hogy azért tetszik, jobban a Predator, mert azt láttad először.
    Szóval a Predator szórakoztató akciófilm, de azért nem kéne piedesztálra emelni...akkor már a Die Hard 4-en is lehetne vitázni, vagy a Halálos Fegyver 4-en. Én mindegyiken jót szórakoztam. Valjuk meg, nem díjnyertes kategóriába tartozó filmek ezek és alapötlet sem az.
    De egy unalmas, szánalommal teli magányos estén elő lehet venni őket és jót lehet szórakozni rajtuk, mert a rendezéssel nincs baj, a színészekkel sem, a karakterek jól kidolgozottak és a sztori sem akar több lenni, mint ami. Ellentétben az avp2-vel, ami kb olyan, mintha én rendeztem volna és a saját kis agyszüleményeimmel bemocskoltam volna egy kultuszt. Vagy az avp, amit egy olyan rendező csinált, aki a rendezésben jó...de Isten lássa lelkem a ragadozókhoz és a xenomorphokhoz nem ért.

    Szóval szerintem jó film a Predators, tényleg megér egy 7/10-et.
  • nlght
    #111
    Az a bajom, hogy nem hozza az 1987-es szintet a film és már 2010-et írunk. Ez azért idegesítő, mert ha nem két balféket bíztak volna meg a forgatókönyvel, hanem olyanokat, akik már letettek valamit az asztalra, akkor a jó rendezés, a jó forgatókönyv és a sztárok olyan kombót hoztak volna létre, amire 20 éve múlva is emlékezünk. De a hollywoodi idiótáknak megint sikerült egyszernézhetőre kihozni egy ígéretes filmet...
  • gabe paul logan
    #110
    Ja...a válaszom, igen, megcsinálta ;)
  • gabe paul logan
    #109
    Szerintem itt egyesek túl sokat várnak egy rakás űrlénytől, akik embereket hentelnek!!!! xD A film messze felülmúlja az avp-ket és ugyanolyan, mint a Predator. Mert lássuk be, nincs akkora szakadék,mint az Alien és az Alien4 között. Mit vártok? Én jól szórakoztam és a magyar premierre is elmegyek, ha nem szinkronizálják le.
  • nlght
    #108
    Úgy beszélsz a Predators szkriptjéről mintha olyan magasra tette volna a lécet.

    1. Azt írtad, hogy még nem láttad a filmet vagyis nem ismered a forgatókönyvet.
    2. Nem ismersz engem, így a képességeimet sem.
    3. Ennek ellenére mégis összehasonlítod őket (talán egy kib*szott médium vagy, de ezt nem fogja itt senki elhinni neked)

    Szóval kisbarátom nem értem, hogy kit és mivel akarsz itt győzködni, de legalább töltsd le a feliratot és azt olvasd el, ha már a filmet nem akarod megnézni csak moziban. Ha utána is mesterműnek tartod a szkriptet, utána gyere vissza okoskodni és mondd el, hogy miért olyan kurva jó és miért nem tudna egy filmrajongó akár egy nyári estén a tábortűz mellett is fordulatosabb storyt kitalálni, ami nem úgy kezdődik, hogy az embereket az égboltra teleportálják egy másik naprendszerből, de úgy hogy még mindegyikhez ejtőernyőt is hozzárendelnek bekapcsolt övekkel. Ennél még a húgom is jobbat tud kitalálni kezdésnek, talán még te is, bár gyanítom, hogy fogyatékos vagy.
  • Justil
    #107
    ...de a lényeg az, hogy te azt hiszed, hogy igen, és ez így van jól. Éld csak tovább az életed a kis mesevilágodban, ahol mindenben zsidó kéz van, ami rossz, és ahol te bármikor jobb forgatókönyvet írsz, mint amit a Predators kapott. Szép napot!
  • Justil
    #106
    Szerencsétlen az te vagy, mert még egy egyszerű köznyelven írt hozzászólást sem tudsz értelmezni, nemhogy szkriptet írni, lol. Én nem a Predators forgatókönyve mellett kardoskodtam, hanem az ellen, miszerint te jobbat tudnál csinálni. Nem tudnál te lóf*szt se, csak a szád jár. Erről ennyit.
  • nlght
    #105
    Érzed te is a logikátlanságot a szavaidban? Tegyük fel, hogy összedobnék egy sokkal jobb forgatókönyvet. Szerinted a közönség támogatna? Ahhoz nem kéne elolvasni előbb? Szerinted, hány embernek kéne letölteni és elolvasnia a szabadidejében, hogy utána adakozzon? Ha mondjuk 10K ember elolvasná, akkor szerinted hány adakozna belőle és mennyit? Már a 10K ember is nagy szám, de ennél sokkal, de sokkal több kellene és olyan rendező, grafikusok, stábtagok és színészek, akik ingyen vagy minimál fizetésért dolgoznak. Egy amerikai kiadó meg soha nem figyelne fel egy magyarországi forgatókönyvíróra. Mielőtt Nimródot hozod fel példának, ő elsősorban rendező és élete nagy részét az Usában élte le.
  • nlght
    #104
    Nem értem, hogy még mindig miért kardoskodsz egy olyan forgatókönyv mellett, amit nem is ismersz te szerencsétlen. Nincs összehasonlítási alapod! Tudom, hogy mindenki magából indul ki, azért kérlek mégse hasonlíts össze magaddal. Képzeld 2. lettem régebben egy megyei tollforgató versenyen. Messze nem én vagyok a legjobb, de volna lövésem, csak 12 éve az infós pályát választottam inkább. Azért nem vagyok elveszve ilyen téren. De nem fogok pár 10 oldalt írni a szép szemedért. Saját forrásból pénzkidobás ilyen projektre költeni. Nálam sokkal tehetségesebb írók szenvednek itthon a fantasy és sci-fi témában a megélhetésért. Arra az esély meg, hogy akár a magyar filmpiacon ( ahol Kern, Koltai, Stohl és Dobó Kata az Atyaúristen ) találjak támogatót és/vagy rendezőt közelít a nullához. Akkor az amerikai piac esélyeiről ne is beszéljünk, ahol a zsidók adják egymásnak a díjakat és minden protekció alapon megy. Már az se biztos, hogy lesz újabb predator film, mert nem hozza annyira az eladási mutatókat. Az amcsiknál is van min. 100 jobb forgatókönyvíró, mint ez a kettő, akik elkövették ezt: Alex és Michael. Már azt sem értem, hogy miért kellett kettő írónak. Két szerencsétlen jobb, mint egy? Szerinted miért ők kapták ezt a projektet? Biztos, hogy van körülmetélt felmenőjük. Még ha egy rajongói oldal dobta volna össze a forgatókönyvet, akkor is háromszor olyan jó lenne a film, mint így... Az egyetlen kisebb fordulat a filmben is egy mellékszereplővel kapcsolatos. Hidd el ennél jobbat nem csak én, hanem egy predator rajongó is, aki elolvasott egy könyvet is jobbat tud kitalálni. Az imdb-n a sztárok miatt és a jó rendezésért kapott ennyit. Ahogy korábban is írtam már Nimród kihozta a maximumot belőle.
  • csimmasz
    #103
    Istenem,ekkora csalódást mint ez a film!
    Hogy mi volt a baj,ki hibázott nem tudom!(forgatókönyvirók,rendezők,stb)
    De se története se izgalom semmi!
    A szereplők képbekerültek aztán gyorsan egyszerüen meghaltak!
    Ez katasztrófa,logikátlanságok,hihetetlenségek,áhh!
    Simán B kat!
  • Justil
    #102
    Amit meg mondasz, továbbra is hülyeség. Nekem is élénk a fantáziám, a betűkkel is jól bánok, ha kell, de nem képzelem azt, hogy én vagyok a jani, és akármikor összedobok egy király forgatókönyvet. Ez nem az ovóda, bro, először mutass egy novellát amit írtál, vagy bármit, amit ilyen téren letettél már az asztalra, vagy ha ilyen nincs, akkor én a helyedben nem járatnám addig a pofám.
  • Justil
    #101
    "Amúgy meg nem járatnám a pofám, ha még a filmet sem láttam, díszpöcs!"

    Annak amiről beszéltünk mi köze ahhoz, hogy láttam -e a filmet vagy sem? Ugatni azt tudsz, ez már kiderült, de szöveget értelmezni úgy látszik, h nem igazán.
  • bippo
    #100
    "De ha megfizetsz simán összedobok neked egy "kick ass" fordulatos forgatókönyvet, amit a közönség 80% szeretne, akár a predator univerzummal kapcsolatosat is. "
    Ha egy ilyet összedobsz, és tényleg jó, akkor a közönség említett 80%-a biztosan össze fogja dobni neked a költségeidet, sőt akár kiadót is lehetne rá találni.
    De előre nem fogja kifizetni neked senki. Addig pedig csak szimpla szájhősködés a dolog.
  • nlght
    #99
    És mégegyszer a gyengeelméjűek kedvéért hangsúlyozom: nem Brodyval vagy a többi színésszel vagy a rendezéssel van bajom, hanem a csalódást keltő forgatókönyvel. A 45 milliós büdzséből már illett volna olyan forgatókönyvírót megfizetni, aki olyat alkot, hogy koppanjon az állam. Ehelyett kínomban már a szememet forgattam a végefelé. A predator sorozat megérdemelte volna... Még mindig az Arnoldos a legjobb predator film, a 2010-es csak egy gyengébb próbálkozás, Nimród kihozta belőle a legtöbbet, de egyszer nézhető.
  • nlght
    #98
    Már olyan sok film van és annyi klisé, hogy tényleg össze tud dobni bármelyik komoly filmrajongó egy jó storyt. Történetesen nem vagyok zsidó és nincs hollywoodi kapcsolatom. De ha megfizetsz simán összedobok neked egy "kick ass" fordulatos forgatókönyvet, amit a közönség 80% szeretne, akár a predator univerzummal kapcsolatosat is. Amúgy meg nem járatnám a pofám, ha még a filmet sem láttam, díszpöcs!
  • dav1d
    #97
    Sajnos a befejezése nem lett túl jó így majd nem egy ember csalódottan fog szerintem kijönni a moziból.
  • Justil
    #96
    Először is, hogy - számomra - gyenge -e a film, majd megítélem, ha megnéztem, az, hogy te, és még többen állítjátok nem túlságosan izgat. Ettől még persze lehet igazatok.

    Másodszor pedig, ismétlem: mondd azt, hogy szerinted gáz a film, vagy a forgatókönyv, vagy mindkettő, és azt mondom ok, ez a saját különbejáratú véleményed. De mondd azt, hogy bármikor jobbat csinálnál, és kiröhöglek. Ennyi.
  • bippo
    #95
    Jövő hétre várjuk mindkét pályaművet :)
  • Chris05
    #94
    "de miért kell olyat írni, hogy "Én néhánynap alatt jobb forgatókönyvet dobtam volna össze" ?"
    Azért mert még a nagyanyám is változatosabb is izgalmasabb cselekményt tudna összedobni.

    Gyenge a film, fogadd el, többen állítjuk. Sajnos :( Pedig imádom a predator témájú dolgokat.
  • Justil
    #93
    szövegértelmezési problémákkal küszködsz bro.
    nem azt mondtam, hogy az átlag néző nem tudja eldönteni, hogy melyik forgatókönyv jó, és melyik rossz. én is képes vagyok erre, legalábbis a saját szubjektív véleményemet a forgatókönyvről könnyedén megalkotom egy film megnézése után.

    de miért kell olyat írni, hogy "Én néhánynap alatt jobb forgatókönyvet dobtam volna össze" ?

    Csak mert innentől kezdve ez már nem vélemény, hanem arcolás, ami a magyar embernek húdejól megy.

    Te meg máskor mielőtt "lejártlemezezel" inkább tanulj meg szöveget értelmezni, jó? Köszi!
  • scagnetti
    #92
    Jaj, hagyjuk már ezt a "ha nem tetszik csinálj jobbat" dumát.
    Lejárt lemez!
    Night nyilván nem forgatókönyvíró, ahogy én sem. Átlagnézők vagyunk akik azért el tudják dönteni, hogy milyen egy jó forgatókönyv, és milyen egy kevésbé jó.
    És ez bizony sajnos kevésbé jó!
  • Justil
    #91
    Bírom az ilyen megmondó embereket. Most nem azt mondom, hogy jó a forgatókönyv, főleg h nem is láttam még a filmet. De mondd csak, ha már ennyire jó vagy szkriptírásban, hány sikeres film forgatókönyve dícséri a te kezed munkáját?
  • nlght
    #90
    Én néhánynap alatt jobb forgatókönyvet dobtam volna össze. Tele van klisékkel és logikai ellentmondásokkal. A rendezés jó volt. Egy jó forgatókönyvel lehetett voln a 9/10, így viszont 5/10
  • Al Ashrad
    #89
    Én 90%-ban egyedül megyek moziba, pedig van barátnőm. :) Csak a legtöbb film amit megnézek nem olyan, hogy csajt vinnék rá + én jobb szeretek egyedül mozizni, mert akkor csak a filmre figyelek. Persze a Twilight filmekre viszem a csajt is.
  • Relevart
    #88
    Hozzászólnék már én is a vitához, hogy hányan érdemes moziba menni...

    Legtöbb esetben én jobban érzem magam, ha egyedül megyek. Moziban értelmes ember úgysem pofázik, hanem a filmet nézi. És ha valakivel elmegyek moziba, akkor:
    1. lehet, hogy pofázni támad kedve, ami rohadtul idegesítő, bárki is legyen az illető.
    2. ha nem tetszett neki a film és én hívtam el, akkor meg kicsit rossz érzés, hogy hiába rángattam el.
  • Justil
    #87
    nálunk Szegeden is van művészmozi, szoktam nézni a kínálatát, de valahogy az sem jön be :P
  • NovaTerra
    #86
    Azért vannak más lehetőségek nem csak a pláza mozi. Pl.: Egerben Művészmoziba 8 alkalmas bérlet 3000 forint volt nemrég, most nem tudom mennyi. Adtak, adnak jó pár igényes filmet, olyat is, amit multiplexekben nem, 3000/8 Ft/film nem sok szerintem. És ilyen lehetőségek minden nagyobb városban megvannak. Szóval van alternatíva. Bár ennél a filmnél én is a dvdripet jelöltem be, de az sem biztos. A lényeg, hogy igényes filmet kell készíteni, amire az ember hajlanó áldozni, ne az legyen egy filmben a legnagyobb vonzerő, hogy magyar a rendező.
  • Justil
    #85
    A gond csak az, hogy azoknak a filmeknek a 90%-a, amiket megnézek (itthon) és nagyon jónak találok sohasem kerül vetítésre, legalábbis kis hazánkban biztos nem, de valszeg máshol sem. A maradék 10% legalább kárpótol egy keveset.

    De most komolyan, ha a héten akarok elmenni moziba (vidéken), szted mit nézzek?
    A homár vámpírsztoryt, vagy a takonyzöld shrekket? Esetleg szex és new york 2? nemár.
  • FoodLFG
    #84
    jó, csak folytattam a már elkezdett témát. Annak szólt leginkább, aki leginkább cikinek tartja. :P