Predators: Antal Nimród megcsinálta?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugyan melyik predator univerzumban ér fel egy yakuzza egy predatorral? Válasz: sehol! Még egy aliennel sem, nemhogy egy predatorral...
Például elöször a "kutyákat" küldik, hogy szétszorodjanak az emberek. És amikor a csaj öngyilkos akar lenni az egyik kutya vissza is fordul mert nekik az nem szórakozás ha a vad kicsinálja magát.
Aztán a végén a kampó orrú brody is kaszabol páncélozott predátort. Tehát a "yakuzzás" jelenet megálja a helyét. Más filmekben az alienek is mikor szúrnak akkor átdöfik a páncélos predit is.
Agyatlan hent pedig jó, hogy nincs a filmbe. Mellesleg az elsõ részben is külön vadásztak le mindenkit és nem agyatlan hentelés volt. Ilyen a predator filmek... akinek nem tetszik nézzen 0 iqus AVP filmeket...
Ebben a filmben pont az a jó, mint az elsõ részben is volt. Gondolkodni kell mi miért van.
Igaz lehetett volna jobb a forgatókönyv de az várható volt, hogy nem fogják túlszárnyalni az elsõ részt. Viszont pozitiv, hogy bármelyik avp filmnél jobb. Szerintem ez is volt rodrigeznek a célja, hogy az avp-ket alázza és közelitse az elsõ részt. És ezt sikerült elérni
De látszik, hogy az elsõre részre hajaztak.
Mindesetre az tény, hogy az avp ultra gáz filmeknél ez a film sokkal jobb.
Akkor azt is mondhatnánk, hogy a Predator 1-ben és itt is, már az elején kinyírhattak volna mindenkit az idegenek a vállágyúval, de õk szórakozni akartak...hála Istennek, így mi is azt tehetjük:)
A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/
Justilnak meg nekem sem az a bajom, hogy nem vagy jó véleménnyel a forgatókönyvrõl. Feltételezem, hogy nem kapna irodalmi Nobel díjat, meg tele van klisékkel, még akár azt is megkockáztatom, hogy szar (nem láttam még, azért a feltételes mód). Nézõként lehet kritizálni a filmet, véleményt mondani róla. De itt az volt a baj, hogy azzal dobálózól, hogy akár Te is jobbat tudnál írni (valakitõl elhangzott egy nagymama is). És amikor valaki neked szegezi a kér(d)ést, hogy: 'Lássuk!', vagy legalább valami nyomát (pl. egy novella), hogy van bármi alapja annak, amit állítasz, akkor egybõl megy a handabanda.
Ha meg csak felkiáltás jelleggel értetted, hogy 'á, bazmeg ez szar, még én is jobbat írnék', akkor meg tetszettél volna azt válaszolni az elsõ kérdésre, nem pedig magyarázni a dolgokat.
******* SPOILER VESZÉLY *******
"a sztori sem akar több lenni, mint ami" - ez a baj, hogy már unjuk a 20. századi kliséket.
Na pont erre gondolok én is. A logikai buktatókat te nem vetted észre? Pl. azt sem értem, hogy minek fáklyák a predatoroknak, amikor több látásmódjuk is van. Az elejét már említettem. Egyszerre teleportálják õket egy másik naprendszerbe ugyanolyan gravitációjú és légszerkezetû bolgyóra mint a Föld, más földrészekrõl, úgyhogy még pluszban ejtõernyõt csatolnak a hátukra valahogy teleport közben. Ráadásul úgy nézett ki az elvileg sokkal fejlettebb faj tábora, mint valami 300 évvel ezelõtti kannibál sziget faluja. Fáklyák és koponyák karókon. Az elsõ két predátor aki meghalt fogyatékos volt. Az egyik közelenged magához egy öngyilkost 2 gránáttal. A másikat meg lekardozza egy yakuza, úgyhogy armor van rajta. Akkor egy level 1-es Alien ellen is elintézte volna. Pedig pont arról beszéltek elõtte, hogy szezonról szezonra jönnek a predatorok és hogy tanulnak a hibájukból és fejlesztik magukat. Még az Avp-kben sem voltak ilyen gyökér predatorok, akik ilyen könnyen kinyíratták magukat, úgy hogy elõtte felmérhették az ellenfelük fegyverzetét. Arról nem is beszélve, hogy több fegyverük is van és mégse voltak hatékonyak. A vállukon lévõ ágyú például az eddigi filmekben, mindig bemérte a célt és utána puff kiiktatta. Ebben a filmben meg tûzharc van táboruknál a film közepén és 10-bõl egyse talált, pedig 3 predator lõtt egycsoport emberre. Ja bocs, az orosz kezébõl kilõtték a vasat, lol. Nem azért, mert Nimród így gondolta ki, hanem azért mert szar volt a forgatókönyv és így írták elõ, hogy csak a feka halljon meg. Szinte nem is igazodott a harc a predatorok valódi képességeihez. A tábori tûzharc után meg az egész embercsapat levetõdik egy 30 méteres vízeséses tóba. A 3 predator, akik egész életükben a vadászatot tanulják elvesztik a nyomukat? Ennyitõl? Pedig ott úsznak csoportban a víz tetején. Értelmetlen. A Predator 1-ben Arnold leugrott a vízesésen és ment utána a predator. Ez csak néhány furcsaság, van több is csak nem akarom telespoilerezni az egész fórumot. Egyetértek a cikk utolsó mondatával "korrekt, B-filmes szórakozás". Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet végre A-filmes szórakozást készíteni.
Szóval a Predator szórakoztató akciófilm, de azért nem kéne piedesztálra emelni...akkor már a Die Hard 4-en is lehetne vitázni, vagy a Halálos Fegyver 4-en. Én mindegyiken jót szórakoztam. Valjuk meg, nem díjnyertes kategóriába tartozó filmek ezek és alapötlet sem az.
De egy unalmas, szánalommal teli magányos estén elõ lehet venni õket és jót lehet szórakozni rajtuk, mert a rendezéssel nincs baj, a színészekkel sem, a karakterek jól kidolgozottak és a sztori sem akar több lenni, mint ami. Ellentétben az avp2-vel, ami kb olyan, mintha én rendeztem volna és a saját kis agyszüleményeimmel bemocskoltam volna egy kultuszt. Vagy az avp, amit egy olyan rendezõ csinált, aki a rendezésben jó...de Isten lássa lelkem a ragadozókhoz és a xenomorphokhoz nem ért.
Szóval szerintem jó film a Predators, tényleg megér egy 7/10-et.
1. Azt írtad, hogy még nem láttad a filmet vagyis nem ismered a forgatókönyvet.
2. Nem ismersz engem, így a képességeimet sem.
3. Ennek ellenére mégis összehasonlítod õket (talán egy kib*szott médium vagy, de ezt nem fogja itt senki elhinni neked)
Szóval kisbarátom nem értem, hogy kit és mivel akarsz itt gyõzködni, de legalább töltsd le a feliratot és azt olvasd el, ha már a filmet nem akarod megnézni csak moziban. Ha utána is mestermûnek tartod a szkriptet, utána gyere vissza okoskodni és mondd el, hogy miért olyan kurva jó és miért nem tudna egy filmrajongó akár egy nyári estén a tábortûz mellett is fordulatosabb storyt kitalálni, ami nem úgy kezdõdik, hogy az embereket az égboltra teleportálják egy másik naprendszerbõl, de úgy hogy még mindegyikhez ejtõernyõt is hozzárendelnek bekapcsolt övekkel. Ennél még a húgom is jobbat tud kitalálni kezdésnek, talán még te is, bár gyanítom, hogy fogyatékos vagy.
Hogy mi volt a baj,ki hibázott nem tudom!(forgatókönyvirók,rendezõk,stb)
De se története se izgalom semmi!
A szereplõk képbekerültek aztán gyorsan egyszerüen meghaltak!
Ez katasztrófa,logikátlanságok,hihetetlenségek,áhh!
Simán B kat!
Annak amirõl beszéltünk mi köze ahhoz, hogy láttam -e a filmet vagy sem? Ugatni azt tudsz, ez már kiderült, de szöveget értelmezni úgy látszik, h nem igazán.
Ha egy ilyet összedobsz, és tényleg jó, akkor a közönség említett 80%-a biztosan össze fogja dobni neked a költségeidet, sõt akár kiadót is lehetne rá találni.
De elõre nem fogja kifizetni neked senki. Addig pedig csak szimpla szájhõsködés a dolog.
http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"
Másodszor pedig, ismétlem: mondd azt, hogy szerinted gáz a film, vagy a forgatókönyv, vagy mindkettõ, és azt mondom ok, ez a saját különbejáratú véleményed. De mondd azt, hogy bármikor jobbat csinálnál, és kiröhöglek. Ennyi.
Azért mert még a nagyanyám is változatosabb is izgalmasabb cselekményt tudna összedobni.
Gyenge a film, fogadd el, többen állítjuk. Sajnos :( Pedig imádom a predator témájú dolgokat.
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
nem azt mondtam, hogy az átlag nézõ nem tudja eldönteni, hogy melyik forgatókönyv jó, és melyik rossz. én is képes vagyok erre, legalábbis a saját szubjektív véleményemet a forgatókönyvrõl könnyedén megalkotom egy film megnézése után.
de miért kell olyat írni, hogy "Én néhánynap alatt jobb forgatókönyvet dobtam volna össze" ?
Csak mert innentõl kezdve ez már nem vélemény, hanem arcolás, ami a magyar embernek húdejól megy.
Te meg máskor mielõtt "lejártlemezezel" inkább tanulj meg szöveget értelmezni, jó? Köszi!
Lejárt lemez!
Night nyilván nem forgatókönyvíró, ahogy én sem. Átlagnézõk vagyunk akik azért el tudják dönteni, hogy milyen egy jó forgatókönyv, és milyen egy kevésbé jó.
És ez bizony sajnos kevésbé jó!
Legtöbb esetben én jobban érzem magam, ha egyedül megyek. Moziban értelmes ember úgysem pofázik, hanem a filmet nézi. És ha valakivel elmegyek moziba, akkor:
1. lehet, hogy pofázni támad kedve, ami rohadtul idegesítõ, bárki is legyen az illetõ.
2. ha nem tetszett neki a film és én hívtam el, akkor meg kicsit rossz érzés, hogy hiába rángattam el.
De most komolyan, ha a héten akarok elmenni moziba (vidéken), szted mit nézzek?
A homár vámpírsztoryt, vagy a takonyzöld shrekket? Esetleg szex és new york 2? nemár.
https://twitter.com/foodlfg
Az, hogy ki mit gondol, leszarom én is. Nekem azért volt fura, mert az üresjárati idõben nem nagyon tudtam mit kezdeni magammal. Meg szokatlan volt. Fõleg elsõre. Meg annyira sokat nem voltam egyedül, hogy ne legyen kényelmetlen/fura érzés.
uhh, az frusztráló lehet, rettentõ rossz ez a százalék.
csak magamat tudom ismételni: egy mozifilm, meg egyébként is bármilyen film megnézése elõtt érdemes pár percet rászánni a kritikákra. keresel pár olyan embert, akiknek megbízol a véleményében (jó százalékkal az tetszik nekik, ami neked, vagy éppen az nem jön be nekik, ami neked bejönne), elolvasod, mit gondolnak a szóban forgó filmrõl és úgy döntesz. nem a hype, a marketing vagy a randomjózsik véleménye alapján - azokra érdemes hallgatnod, akik veled egy húron pendülnek. és, ha ez megvan, akkor garantáltan 10-bõl 8 jó filmet fogsz látni.
annak semmi értelme, hogy az ember rosszat nézzen, ha tud tenni ellene. rémes pénz- és idõpazarlás.
Szerintem.
Ki nem szarja le.
Aztán a tömegbe meg már úgyis beépülsz. Senki nem veszi észre...
https://twitter.com/foodlfg
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!