30
-
#30 GP ReCyko+ 850mAh AAA Akku
1,2V 850mAh AAA méretű akku
A kép csak illusztráció
az ár 1 db-ra vonatkozik
a bliszterben 2 db van
A csomagolás nem bontható
Ár: 580 Ft + Áfa (Br. 725 Ft)
Honlap: gp.hu
Ehhez mit szólsz? -
#29 Közben találtam olyan ilyent, amelynek db-ja 725 ft. -
#28 Ráadásul az Ansmann a MaxE családba tartozó AAA méretű, 800 mAh-s, alacsony önkisülésű NiMH akkumulátorait 2-es és 4-es csomagban árulja. A 6-os csomagolás gyanús. ;)
Pláne hogy nálad darabja 961,33 Ft-ba kerül, míg más áruházban ezt 925 Ft-ért megkapom. Hasonló árkategóriában van a Sanyo eneloop-ja, vagy a Varta Ready2Use Accu, illetve a Panasonic Infinium terméke is. -
#27 Például: alacsony önkisülésű NiMH cellák - fel van sorolva pár gyártó: Fujicell, Rayovac, Varta, Duracell, Sony, Sanyo, Kodak,... -
#26 Például? -
Cleawer #25 Majdnem mindegyik gyártónak van olyan akksija.Mindegyik Nimh akksi megéri az árát ha olcsón veszed,és frisset. -
#24 Egy tipp:
van már olyan újratölthető aksi, amely egy év múlva is megőrzi töltöttségének 85%-át.
Ugyanis a régiek hajlamosak voltak a mélykisülésre, és utána ki lehetett őket dobni.
Mélykisülés meg elég könnyen előfordult, úgyhogy a régi újratölthető aksik nem érték meg az árukat.
Az Ansmann.de gyártja őket, budapesti üzletekben is kaphatók.
Kérésre, privátban adok elérhetőséget. 6 db. 5771 ft (AAA), tehát nem drágábbak, mint az ócska régiek. -
#23 Hiperanyag reaktor, ha már technobabble -
bmw #22 Sok ido mig ezt engedik majd a ........ -
JTBM #21 Szerintem érdemes végigolvasni a cikket.
Ez az energia tároló mechanikai energiát tárol el kémiai kötésekben, állítólag olyan sokat, mint a nukleáris energia.
Ha ez igaz, akkor ez a tökéletes rakéta üzemanyag.
A hidrogénnek az energia sűrűsége 143MJ/kg. Ehhez még Oxigént is kell vinnie a rakétának.
Az Uránium 235-nek az energia sűrűsége 86 000 - 144 000MJ/kg
Ha igaz az állítás és valahol itt van az energiasűrűságe az új anyagnak, akkor kb. 1000-szer több energiát lehet belőle kinyerni, mint a mai rakétaüzemanyagokból.
Ami azt jelentené, hogy a rakéták helyett a Startrek-ben látott kompok lennének a jövő űrjárművei.
Ez lehet a 21. század egyik legnagyobb találmánya...
Energiasűrűség -
polarka #20 még nekik sem világos -
#19 Ott a pont a magasan művelt haveromnál:D
Csak generátort csinálunk belőle és már készülhet is az O'neil csilagközi cirkáló...^^ -
duke #18 "Szuperakku" került ki a gyémántprésből
Hajra, lehet hogy epp ez fogja elhozni az attorest. Amikor gyakran az akkumlatorok fejlodeserol beszelek pont az ilyen kutatasokra gondolok. Szemben azokkal, akik az akkumlator alatt meg mindig csak a 200 eves olom akkumlatort ertik, es mast elsem tudnak kepzelni. Sok ilyen kutatas folyik, es csak ido kerdese, par ev, hogy valamelyik celba erjen. -
#17 És vajon mekkora az az energia amit eltárol, főleg ahhoz képet, amennyit be kell fektetni a gyémántsatuba, hogy ilyenre préselje? :) -
#16 igen.
-jó alacsony fokon. -
brueni #15 össze lehet szorítani a levegőt annyira, hogy szilárd legyen? -
willcox #14 A nemesgázok sem olyan "nemesek". -
philcsy #13 "Nem akarom széttörni a szép álmokat, de a cikkben szereplő felfedezés még messzebb van a gyakorlati alkalmazástól mint az 5 évvel ezelőtt kifejlesztett halálbiztos AIDS-ellenes vakcina" Robbanószernek jó ez. -
kutyak #12 Nekem csak az nem világos, hogy hogyan nyerik vissza az eltárolt energiát? -
gemihu #11 Igazából az lenne a jó,ha a hirtelen keletkező nagy energiákat tudnák eltárolni valami módon. Mondjuk , ha ez a prés képes lenne villámmal üzemelni,akkor tök jó lenne,mert akkor új energiaforrásra is szert tehetnénk.
-
#10 Úgy látszik, a xenon-fluoridokat szeretik préselgetni - egy másik kutatás. -
#9 "Nem sokat lehet olvasni a témáról, pedig biztos hogy már sok anyagot összepréseltek."
A részleteket a Nature Chemistry júliusi számában lehet megtekinteni, de ha felveszed a kapcsolatot a kutatókkal, szívesen tájékoztatnak.
"Én ilyen gyémánt szorítópofás préselési kisérletekről kb. 30 évvel ezelőtt olvastam először, akkor néhány százezer atmoszféra volt, a térfogat pedig köbcenti körül"
Ők maximum 200-300 GPa körüli értéket tudnak produkálni; ezt a kísérletet 50 GPa (ebben az esetben kaptak félvezetőt), és 70 GPa (ekkor kaptak fémet) nyomásokon végezték.
"Vajon honnan származik a cikkbeli kép a fogaskerekekkel és hasonlókkal sakkozó kutató-szerű emberekről?"
Innen, de annak nincs konkrét köze a cikkhez, csak a professzor is rajta van a képen (középen). -
#8 "Azóta folyamatosan préselnek és préselnek..."
:-D
Nem szívesen lennék a gyémántpofák között. -
Cat #7 "Vajon honnan származik a cikkbeli kép a fogaskerekekkel és hasonlókkal sakkozó kutató-szerû emberekrõl?"
Popular Science, Science Daily, TG Daily, Physorg -
#6 Hát, ja.
Már csak a százszorosára kell növelni, és beindul a magfúzió. Na, az aztán tényleg ad energiát. -
halgatyó #5 Vajon honnan származik a cikkbeli kép a fogaskerekekkel és hasonlókkal sakkozó kutató-szerű emberekről? Az linkelt WSU cikkben ugyanis nincs ilyen.
Néhány fontos infó sajnos valahol lemaradt a felfedezéssel kapcsolatban.
-- A legfontosabb: a nyomás megszűntével stabil marad-e az új kristályszerkezetű XeF2?
-- Miért pont XeF2-t préseltek? Volt valami elméletileg megjósolt oka, vagy egyszerűen sorraveszik az anyagokat?
-- Nem sokat lehet olvasni a témáról, pedig biztos hogy már sok anyagot összepréseltek. Én ilyen gyémánt szorítópofás préselési kisérletekről kb. 30 évvel ezelőtt olvastam először, akkor néhány százezer atmoszféra volt, a térfogat pedig köbcenti körül (nem tudok visszaemlékezni pontosan)
Azóta folyamatosan préselnek és préselnek... vajon mi mindent találtak már? -
halgatyó #4 Szerintem itt másról van szó, a nagy nyomás kiváltotta fázisátalakulásról (a sűrített levegő pusztán a nyomásnövekedés miatt tárol energiát, ráadásul az se jön vissza teljesen, mivel a gyakorlatban közel sem izoterm a sűrítés és a tágulás sem)
Nem akarom széttörni a szép álmokat, de a cikkben szereplő felfedezés még messzebb van a gyakorlati alkalmazástól mint az 5 évvel ezelőtt kifejlesztett halálbiztos AIDS-ellenes vakcina -
Alfa Of NS #3 "a végén már több, mint egymillió atmoszféra nyomással terhelte a xenon-difluoridot"
Aki nem tudja mekkora ez a nyomás az képzlje el, hogy Chuck Norris a tenyerébe vesz valamit és összeszorítja. -
#2 Érdekes, ez nekem nem jutott eszembe, pedig sok minden eszembe jut. :-)
A sűrített levegővel működő autóról hallottam, ez is valami olyasmi.
-
mynameisbence #1 Most hoztak létre naquadahot