Dragon Age II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Szerintem meg az, hogy a harcrendszerben változtattak (egyéni vélemény, hogy jó vagy rossz irányba), még nem jelenti azt, hogy az elkényelmesedett konzolon játszó amcsiknak akarnak nyalni. Igen, profit orientált csapat õk is, mint bármelyik másik fejlesztõ gárda ezen a bolygón. De a történetbõl, sõt az egész játékból tényleg csak a harcrendszert láthattuk, meg az új párbeszéd rendszerbõl valamit, a történetvezetésbõl, és az ehhez kapcsolódó klasszikusnak mondható dolgokból, amik igazán naggyá teszik a játékot, érthetõ módon nem kaptunk ízelítõt. Szóval nem értem azokat, akik már most leírják a játékot, hogy ez bizony szar, mert a fõ részbõl még kb. semmit se láthattunk. Ezek szerint az elõre szarozóknak a történet meg ezek abszolút nem számítanak?
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Egyébként próbáltam megszokni.
Viszont ma kijött a Men of War Assault Squad ami ha fele olyan nehéz mint az alap MOW akkor azzal kihúzom a Witcher 2 release-ig.
istenkém 😄
Na, tetszett a demó?
igen
nem
talán
én utóbbira 😄 mert vannak jó dolgok benne, de a gyors mozgások már nagyon irritálnak. RÖHEJ
Mondhatni 50-50 a tábor a DA2 próbakör után...
Teljesen jogosak a panaszok itt a fórumon.
Lehet még álmodozni egy komoly crpg-röl de valszeg AAA kategoriás már sose lesz mert már túl bonyolult és lassú lett a mai igényekhez ahol már a casual játékosok diktálnak és nem a hc gamerek.
Ebbe bele kell törödni vagy más hobbi után kell nézni.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Ezután ráálltam a Bioware által erõszakolt játékmenetre: bal kézzel agyatlanul nyomogattam folyamatosan az R billentyût (legközelebbi ellenfél automatikus támadása), jobb kézzel meg "ész nélkül" kattintgattam a skilleket.
Fantasztikus volt😊 És ez még idegesítõbb lesz a játék folyamán, ha nehezedik a dolog...
Ugyancsak szubjektív, de a "látványos harc" számomra inkább idétlen, mint "hú de állat". Devil May Cry kicsiben (mondjuk azzal sem tudtam játszani 20 percnél többet).
Tehát - nem mintha bárkit is érdekelne - nem mondom, hogy nem játszom majd vele, azt sem hogy nem veszem meg, de utóbbira még kevesebb esélyt látok. A virágbolti kiadásnak természetesen adok egy lehetõséget, aztán majd kiderül. Akár kellemes csalódás is lehet, ha hiperszuper interaktív filmet csináltak belõle - pl. a Metal Gear Solid-ok játékmenete is röhejes volt, a tálalás viszont epikus -.
Az életutas, szarvas dolog nem érdekel, a párbeszédes téma pedig szintén ki fog derülni. Egyébként a demoban is van 2-3 helyen 4. opció, vagyis a kérdezõsködés. Remélhetõleg ez a teljes verzióban többágú dolog lesz és lehet sokat kérdezni. Hiszen így ismeri meg a játékos a világot.
Az pedig, hogy mennyire lesz RPG vagy mennyire nem, hidegen hagy, én már nem várok semmit a mai piactól. Lepjenek meg, vagy csináljanak amit akarnak /már rég besértõdött/. Talán majd az Elder Scrolls.
Persze ha így folytatják, a ME3, DA3 már annyi lesz, hogy berakod a DVD-t, hátradõlsz és a stáblista után elmész aludni.
PS: nem beszólni, saját vélemény.
[merlinw.org]
Akkor miért erõlteted a dolgot? Ha már 1 óra az új harcstílusból megülte a gyomrod, akkor szerinted mi lesz a teljes játékban, ahol ennek x-szeresét fogod kapni?
Remélem lesz kutya a játékban és nem Pikachura fog hasonlítani.
4x fogtam hozzá a demohoz eddig de megint nem volt türelmem befejezni.
RPrõl.. az ha beleéled magad és magadat adod, sose volt RP. Az az RP ha beleéled magad, és mást játszol mint ami vagy.
A dialógus "mizériáról".... minek is van ott szöveg..? Kell egy zöld gomb egy szürke gomb meg egy piros! Majd mond valamit magától pozitívan, semlegesként vagy negatívan! Micsoda innováció!
Nagyon szeretem DA😮-t, de annyira nem, hogy fejetlenül bevásároljak egy olyan játékra, aminek nem tetszett 100%-osan a demó része.Hiába Bioware, meg a "sosem csalódhatunk benne" szöveg(amit már én is vallottam egy idõben), õk is emberekbõl vannak és nekem nem tetszik, hogy ekkorát változik velük is a világ.Üzletvilágban élnek õk is, ez egyértelmû.
És bizony továbbra is ide fogok nézni, bele fogok szólni mi nem tetszik, mert azért mindezek ellenére reménykedem benne, hogy mégis maradéktalanul tetszeni fog ez a gamma.Ez megint csak DA😮-nak a hatása, amúgy le se szarnám az egészet.
egy mûfaj ha jól tudom.Tehát változhat.
de szerepjáték részrõl megközelítve meg mi?
Ahol te vagy a fõszereplõ,te beleéled magad a helyzetébe úgymond te irányítod mintha te lennél.
tehát a fejlõdési rendszer,szabad döntéshozás,kinézet és életstílus megválasztása.
ennyi, ezeknek a kocka meg random number,lassú körökre osztott harc,béna lassú harc mert 10 éve is ilyen volt féle felfogás és egyebek nem részük.
a döntéshozás már ott megcsorbul minden rpg-be amikor egy központi történeti szálra vagy irányra terel a játék.
tehát milyen lenne egy igazi rpg?
kapsz egy nagy világot és te döntöd el h te 40 órán keresztül kapálni akarod a földet különbözõ skillek használatával, esetleg a világ történetébe akarsz belefolyni(persze bármelyik oldalon)vagy csak szimpla bérgyilkos,zsoldos lennél.
ilyen meg nem nagyon van tudomásom szerint, így ez a dialógus mizéria is hülyeség mert ha nem lehet full szabadon dönteni nem sok érteleme van több válasz lehetõségnek...
Az h hentelés van benne mért is zárná ki a rpg mivoltját?
semmivel hent mintha kizárná a szabályokat vagy mi?
tehát hentelésse játékéba nem lehet taktikát belevinni?
nem lehet módosítókat belevinni?
mert alap h egy rpg-be az kell h 2 csóka egymással szembe vágdossa magát kardal és kiírja h -20,mellé,-20 és ez azé kell mert az asztalosba is van random elem a kocka....ok rendbe de ez nem asztali tehát nem értem mért is kell ahhoz hasonlítani.
Itt nem kell hülye kocka ami random dobál vmit.
Itt igenis számít a környezet,grafika
Itt kell és lehet realitása a csatáknak,bárminek(az adott világ realitásához mérten--még mielõtt vki a való világhoz akarná hasonlítani)
..csak a tipikusan maradi emberek nem képesek mást elfogadni rpg-nek meg máshogy elképzelni az rpg-t mint 10 éve ami a legjobban hasonlított az asztalikhoz...nem is értem mért asztali rpg-t akar vki gépen játszani.
..erre jó példa a da2 amibe arra vannak a legjobban kiakadva h a harc gyors lett meg látványos és ez mivel egy mai általuk a dedósoknak való hack&slash meg hent játékok megszemélyesítése így ez már nem rpg.
pedig az rpg elemei nem változtatk csak rusnya lett az UI de az meg nem azokhoz tartozik.
elsõbe is ez volt csak béná harc volt a látványos helyett.mintha ott nem hent lett volna h léptél kettõt már 20 jöttek megint kettõt a jött megint 20 és semmi másból nem állt nekem e mondja semmit h ott lehetett bármi mást is csinálni....
járkálhattál(feleslegesen9 a szabadnak látszó de am megvezetõ csõpályákon nézegethetted az állandóan egy helybe álló npc-ket.
másik meg sztem ez nem a végleges skill lista mert a leguccsó skillek is lvl 10 követelményûek.
Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer
pl volt olyan h battleforgal kapcsolatosan elküldött levél(persze ki lehet jelölni a játékot szal még nem is manuális), erre vissazírtak battlefieldel kapcsolatba.
De persze van olyan emberke is aki nem res cd-kulcsoakt is osztogatni ingyne pl a bc2-õm is így van h írtam nekik és adtak egy kulcsot, bár ez a bizonyos apb-s eset kacspán volt ahol még sok másik(tehát már az újságok is közölték hogy inygen osztogatják a kulcsokat) de még ez után is gond nélkül megkaptam.
De battlefogal is volt ilyen.(ott még dúrvább volt, mert sokan akik tényleg károsultak voltak lófax térítést nem kaptak)
Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer
. . , -cske készen van a ☺ -cske.
Ha kiadónak bejön a számítása, az RPG kedvelõk megveszik mert ez a második rész, a hentelõs játékosok pedig az egy csapástól minimum 3 részre szakadó ellenfelek és a folyamatosan repkedõ végtagok miatt.
Mindegy.
Azzal zárult a történet, hogy megírtam nekik: faszán letöltöttem a warez verziót és átraktam a fileokat, ha már õk képtelenek voltak elárulni hogy juthatok hozzá legálisan. Aki olvasgatta a DAO fórumot gondolom még emlékszik rá mit kínlódtam össze. A búcsúlevelemben csúnyán helyben is hagytam a supportot, ami negatív szó eszembe jutott angolban azt mind megkapták. A Kalypso stúdió suppportja(pl tropico) hasonlóan nagy rakás gané, de a Bioware-tõl többet vártam.
Ezek vennék figyelembe bárki véleményét? Erõsen kétlem.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ergó nem értem a felháborodás okát.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Miért... ÓÓÓ... Miértttttttt????????<#rinya>#rinya>....<#nevetes1>#nevetes1>
Nem tudjuk, hogy a sok apróság hogy áll majd össze egésszé, pl. a csapattagok reakciója milyen lesz, mennyire lehet szabadon elbeszélgetni velük, de a sejtésem az, hogy ezen a téren sem elõnyére változik a játék.
Nem lepõdtem meg túlságosan, egyértelmû volt, hogy sokban hasonlítani fog a ME2-re a DA második része,s a változtatások nagyrésze alapvetõen nem tetszik, még lehet összességében egy jó játék, de ez majd csak a teljes verzióból derülhet ki.
Azon fölösleges vitába szállni, hogy az utóbbi idõben elég csúfondárosan tolódnak az akciójátékok felé az RPG-nek nevetett kiadások, s bizony el lehet gondolkozni azon, hogy mitõl is RPG vagy sem egy annak nevezett játék, de a fõ kérdés az lesz, hogy a DA2 mekkora érték lesz, meg tudja-e közelíteni az Origins nívóját, vagy csak az elsõ rész sikerén lovagolva próbálnak még egy bõrt lehúzni a rajongókról.
Ez igaz. Ezen kellett volna javítani a 2-ben. A demo alapján (ami azért persze nem ad teljes képet) nem sikerült. De majd meglátjuk a véglegest.
Egyébként a hivatalos fórumok is tele vannak elégedetlen emberekkel, csak ott mûködik az ízlésrendõrség (moderálják és zárják a topicokat ezerrel).
Gondolom sokak bánatára az sg-n egyelõre még lehet nemcsak ömlengeni egy játékról.
Az eröszakos okoskodás, másik folyamatos lehülyézése meg végképp nem ésszérv egyik oldalról se.
Ízlésrõl hülyeség vitatkozni, mert ízlések és pofonok különbözõek!
Az ilyen emberek miért nem a Bioware fórumára mennek kifejezni a véleményüket, azzal talán elérnének valamit!
Ehelyett õk érdekes módon ide jönnek és hintik az "igét", amivel semmit nem érnek el... egyetlen céljuk átgondolva az utóbbi 100-150 hozzászólást, hogy flamet gerjesszenek!
Lehet véleményt nyilvánítani, sõt kötelezõ is, de azt ész érvek alapján kéne, beszélgetés útján, nem kijelentve valamit és akkor az úgy van, mert abból csak a flame van. És ez nem csak a játék pártolóira vonatkozik, mint én és Pares, hanem az ellenzõkre is. Egyszerûen bevesznek valamit a fejükbe és még értelmesen beszélni se lehet velük, nem nyitottak más álláspont nemhogy elfogadására, de még megértésére sem.
Egyébként a pókos tanácsod lopott poén, amely Pares testvér szürke állományának szüleménye!
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
A fórumok vélemény leírására/elmondására valók - bármilyen hihetetlen is a dolog. Ez a történelem folyamán se nagyon változott, max a helyszín lett más, mi nem az utcán ordibálunk hanem itt írkálunk. Ez nem a DAO2 & Bioware rajongói oldala. Ha nem tetszik nézegetsd a pókot a sarokban.
A DAO fóruma többnyire a pozitív véleményemmel volt tele, ez meg a negatívval lesz ahogy elnézem, de még nem jött ki a játék.
"Pares nagyon agresszívan védi mindig a neki tetszõ játékokat. Szóval úgyse tudtok dûlõre jutni vele."
A vitapartnereimrõl ez ugyan úgy elmondható.
Why so serious?
Én már beletörödtem, hogy a Bioware elkurvult az EA alatt, szerencsére a storyk a hangulat és a karik továbbra is szerethetök igy megveszem a játékaikat.
A harcokat meg valahogy elviselem...
Amúgy korrekt elemzés!
Why so serious?
Ájnc: A harcrendszer látványosabb és a normal könnyebb, mint az elsõ részben a normal. Akit zavar a játék könnyûsége az majd a teljes verzióban nehezebb fokozatra teszik. Akit az animációk zavarnak, azokat... hát azon már nem fognak változtatni. Engem az animációk közül egyedül a "lá-lá-lá-lá-lá megyek az mezõre virágot szedni" típusú futása a nõi fõkarakternek zavar. A ninja, kung-fu, anime (kinek melyik megnevezés tetszik) mozdulatok nem.
Cváj: A párbeszédrendszer egyszerûsítése zavar. Igaz, h de jó beszél a karakter, jupijé. Azonban kaptunk kemény 3 válaszlehetõséget a párbeszédnél. Régi Bioware (és nem olyan régi: álá Dragon Age Origins) és más fejlesztõk rpg játékainál nem volt semmilyen hangja a fõszereplõnek, de legalább több választási lehetõség volt.
Dráj: Grafika nem túl szép. Ez van. Lehetne szebb is. Nekem megfelel. Akinek nem tetszik: lásd az elsõ hozzászólásomban az animációkkal kapcsolatban leírtakat.
Fír: Akinek nem tetszik az, hogy mondjuk a kunáriknak szarvuk lesz, meg ilyesmik miatt problémáznak, azok nézzék, ahogy a pók hálót szõ a sarokban, mert úgy látom, h nagyobb bajuk sincs, mint a kunárik szarva.
Fünf: Akinek nem tetszik a játék, az mit keres ebben a fórumban? Én se járok olyan játékok fórumába, amelyek nem tetszenek.
Zex: Pares nagyon agresszívan védi mindig a neki tetszõ játékokat. Szóval úgyse tudtok dûlõre jutni vele.