Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DX11+high beállításnál a DX10-et használja. Szóval egyszerûbben:

Low, Medium = DX9
High = DX10
Very High = DX11

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Lacoka12
és a directx 10 arra nem lehet álliítani mert a demoba nem tudom kiválasztani csa a 9-et és a 11- et lehet

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Itt van egy jó grafika összehasonlító cikk. Az utolsó 4 kép fölött lévõ gombok lehet változtatni a grafikai beállításokat, és nézni a különbséget... Azért elég nagy a különbség DX9 és DX11 között, ezek szerint...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Én annyira nem értek a megjelenítési technikához / featörökhöz, de valami olyasmit emlegettek, hogy a tesszaláció és a fény effektek fejlettebbek Dx11 alatt. Szabad szemmel én sem fedeztem fel óriási különbségeket.

Na majd hátha a Very High opción látványosabb lesz a változás!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Aki nem cseréli évente a gépét az pont én vagyok. Lassan 4 éves lesz és az akkorin is elment a Crysis (8800gt igaz csak 1280*1024ben). A videokarit viszont 2x is cseréltem idõközben mivel Full HD lett a monitorom amihez almás a 8800Gt.
Nem is igazán van a hangsúly hogy hány évente cserélik, mivel az átlag ember mikor "újat vesz" akkor is a 3-4éves technológiát veszi olcsón(utána csodálkozik hogy azon se megy semmi). Tudom, ez a szakmám.
Fogalmam sincs melyik DX11 featuret használja a DAO2 mert semmi olyan nem sikerült felfedeznem ami a dx9-10el nem lenne megoldható.
Hát mivel még nem ismerni teljes részleteiben (sõt igazából egyáltalán nem) a 2. részben mi fog történni, ezért még nehéz bármit is nyilatkozni a 3. rész sztorjáról, de az tuti, hogy nagyot kell alkotniuk, hogy méltóképpen folytassák a sztorit (most elõlegezzük meg a kitûnõ sztorit a 2. résznek).

Itt azért bejöhet egy olyan gondolat is, mint az ME-nél... Elsõ rész nagyot durrant... 2. rész nem volt rossz, de nem szólt akkorát! Ennek ellenére nagyon ki kell rukkolniuk valami frappánssal, hogy lenyûgözzék a sokat látott játékosokat a 3. részben (már azért nem lehet annyi klisét letuszkolni a torkunkon...)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Murder3
Szerintem ha ezt foyltatja a 3. rész akkor tökéletesen elpazarolják a franchise-t
Ha az origins is mást mesél el emg ez is úgy lenne a kerek ha a 3. is mást mesélne el,
párhuzamosan ezzel vagy az elsõ résszel mint ez é sa végén kapcsolódna a 3 story vonala.
annak h ezt folytatja a 3. az egy rohadt unalams sablon lesz megint csak.

különben visszatérve arra h az negatívum h németül nem olyan jól hangzik hát mivel német teszt volt gy érthetõ és egy játéknál már alap a német nyelv.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Akkor csak én vagyok figyelmetlen <#smile>

Nálam mind a három fajta karakter tudott "investigate"-elni (a warrior is)...

Dehogy se nem láttunk. Kattints rá csak az Inventorira. Szépen látni, csak van egy "Locked" felirat a képernyõ közepén. Minden ugyan úgy néz ki, mint a DA😮-ban... Sõt néhány extra funkció is van benne.

Ebben igazad lehet...

Amúgy nemtudom figyelted-e, de nekem az tünt fel mintha egyes karakterosztályoknak más mondanivalója lenne, mint másoknak...

pl.: Amikor a demóban a család találkozik a Avelinékkel, akkor a warrior nem tudott investigate opciót választni, míg a mágus igen. ÉS mintha kicsit máshogy is szerkesztették volna a mondatokat...

Persze, Crysis grafika, persze... Tudod, azért nem mindenki cserélgeti évente a gépét. Nem azt mondom, szerintem is sokat tesz a szép grafika, sokat tesz a hangulatért (ME2), de a DA-nak nem a szép grafika a célja, hanem a jó történet. Én például kifejezetten örültem annak, hogy a DA😮 a jelenlegi gépemen a legnagyobb beállítások mellett is szépen futott. De már most látom, hogy a DA2-ben nem ez lesz a helyzet (eleve hogy nincs DX11-es kártyám). Egyébként meg az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ha igazán szép grafikát szeretnének csinálni, akkor az rengeteg idejükbe és pénzükbe kerülne. Elõször is úgy ahogy dobhatnák a kukába a jelenlegi grafikai motort. És csak az új motor és a grafika fejlesztése rengeteg idõbe kerülne, és a történet meg a játék maga még mindig sehol! Ez egy 5-6 éves költséges projekt. Nézd meg a Crysis-t. Gyönyörû grafikája van, ám a történet az közel sem olyan jól kidolgozott. Bár nekem tetszett, nem volt gyenge a sztori, de igazából semmi különleges sem volt. Annak a játéknak az újfajta játékmenete, a relatíve nyílt terep és sok fajta probléma megoldási lehetõség tette szerintem jó játékka. A DA ettõl gyökeresen különbözõ...

De az inventoryból nem láttunk semmit... lehet, hogy csak upgradeket szedhettünk fel és nem is lehetett volna szabadon ráaggatni a páncéldarabokat bármelyik NPC-re...

A loot rendszer az egy az egyben ugyan az, mint az Originsben, ez a Demóból is látható volt...

A csapattársakkal kapcsolatban nem tudom, de Hawke páncélzatát ugyan úgy fog lehetni majd változtatni, mint az Originsben. Azt hiszem azért nem lehet majd szabadon változtatni a csapattársak páncélját, mert õk külön életet élnek. Külön van otthonuk, meg minden, meg lehet õket látogatni, meg ilyenek, legalább is valami ilyet mondtak. Abban az lentebb linkelt videóban például valami olyanról beszélgetett Hawke és Aveline, hogy Aveline-nek nem tetszik az új melója (város õr). Meglátjuk.

A környezet nyugodtan lehetne Crysis szintû. 2007 nyarán jött, az majdnem 3 év szóval olyan überbrutál cucc aligha kéne hozzá.
Tûzgolyóktól felrobbanó kulipintyók, fák stb 😛
Nekem elegendõ volt a DAO grafikája de nem értem ezt az "RPGhez nem kell jó grafika" szállómondatot. Hogy a tökömbe ne kéne... növeli a beleélés mértékét.
De véleményem szerint a Witcher is sokkal jobban festett a képernyõn mint a DAO. Meg sok más is igazából. Nem akar itt már dolgozni senki 😛
Csak azzal, hogy regel az ember a DA2 newsletter-re már 2 tárgyat be is lehet kaszírozni.

A demó 1milliós letöltésével +2 tárgy kerül majd a játékhoz, demó végigvitelével +1 kard jár a játékosnak. Elõrendelõk mind kapnak 2-3 tárgyat attól függõen milyen kiadást vesznek!

Dragon Age Legends további 4 tárgyat ad a játékhoz.

Valahogy nekem is nagyon furcsa ez a rengeteg plusz tárgy, amit már most megjelenés elõtt be lehet szerezni!

Balance: szerintem arra értik, hogy bármikor variálhatod a nehézséget (ezt érdekes dolog negatívumnak venni sztem).

Content: Hát szerintem Kirkwall hatalmas lesz és nem csak egy várost takar majd, hanem a környékét is... de ez még mindig csak erõs spekuláció!

Item: Nekem az ME1 után az ME2-ben a legjobban a loot rendszer megnyirbálása "fájt" a legjobban, remélem itt nem azt a vonalat követik, mert az egyáltalán nem tetszene!

Én inkább a karakterekre aggatható ruházatok/páncélok miatt aggódnék! Ahogy én az eddigi infókból levettem korszakonként változik a segítõ NPC-k ruházata, ami máshogyan nem változtatható, csupán + tartozékokkal fejleszthetõ (gondolom +statot adó, illetve resistance-ot adó cuccokat lehet majd rárakni).

Félek attól is, hogy ezt a metódust a fõhösre is alkalmazzák majd, szóval nem lehet majd ruházatot/páncélzatot váltani, csak majd a következõ idõszakra változik az.

JethroHUN
A grafikán kár vitatkozni, nem lehet minden alá Cryenginet rakni. Most vagy csúcs grafikát kapsz amit úgyse tudsz kipróbálni mert semmi nem viszi, 8 óra játékidõvel; vagy 80 órát, egy jó graffal.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Szerintem is jöhetne ki egy ilyen izometrikus nézetben játszódó klasszikus stílusú rpg. Mondjuk a párbeszédek meg minden ugyan úgy benne lehetnének, csak azok mondjuk egy külön ablakban lennének elintézve. Szerintem marha fasza játékot lehetne így is összerakni... Persze marketing szempontjából ez csak egy igen szûk rétegnek készülne, és egy olyan hatalmas fejlesztõgárda, mint a Bioware, kötve hiszem, hogy egyáltalán megengedhet magának ilyet. Hamarább egy kisebb csapattól várhatnánk hasonlót...

JethroHUN
hááát jó voltak benne fegyvernek látszó tárgyak de azokkal is csak basholni lehetett <#beka3>

Igen, az igaz, hogy ez már nem izometrikus nézetben játszódik, ahol stabil a kameraállás, és szép rajzolt textúrákat lehet készíteni. Igaz, hogy itt azért már valahogy ki is kell néznie a játéknak. Szerintem elmegy a DA grafikája. Bár igaz, hogy semmi extra, de az elõzõ részhez képest azért történt valami elõrelépés.

Ebben szerintem az EA mocskos kis kezecskéi vannak benne...

Kötve hiszem, hogy megkapták a DLC-ket is a teszt verzióhoz. Valószínûleg csak az alap játékot kapták meg, a rakás DLC (amikbõl pár azt hiszem ingyenes is) meg majd csak a játék megjelenése után lesznek elérhetõek.

Egyébként azt nem mondanám azért, hogy fegyver se volt a ME2-ben DLC-k nélkül, mert azért volt... 😛 De egy érdekes dolgot azért megfigyeltem:
Jóval a játék megjelenése elõtt mindenféle "hogyan készítették" videókat lehetett látni, és például sok, jóval késõbbi DLC-s fegyvert már akkor is lehetett látni néhány képkockán látható monitoron. Szóval sajnos ez mind csak rohadt marketing. Az ilyen itemek benne lehetnének az alapban is simán, meg még kitudja, hogy mik vannak már készen, amikrõl még nem is tudunk...

Totti5
Azért számít. Legjobban nekem a hajak idétlen megvalósítása szomorít el hogy egyszerûen ócska, kontár és szarul kinézõ munkák. Egy kicsit több odafigyeléssel szebb összkép lehetne benne.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

JethroHUN
Item: ha már most azt mondják h kicsi a választék, és már egy rakás cucc van amit külön lehet beszerezni, vagy feloldani, signature edition, elõjegyzés, facebookos gagyi játékkal. Akkor biztos olyan lesz mint a ME2, dlc nélkül még fegyver sincs benne...

TDC Geronimo
Én se értem ezt. Nekem tetszik a graf, mivel nekem a fények és a megvilágítás a mindenem az meg 10es itt 😄

Amúgy mint mondtam régen tõlem jöhetne BG vagy IWD graffal is, sõt én egy felülnézetes rajzolt grafnak még jobban is örülnék.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Ezt most nem konkrétan rád értem, sõt nem rád értem, csak egy megfigyelés:

Érdekes, hogy milyen sok itt az állítólagos keményvonalas HC, õs-rpg-s, mégis milyen sokaknak szúrja a szemét a grafika...

Hát ha olyan DLC-ket kapunk, mint az Awakening, akkor nem olyan nagy baj... De végül is ha belegondolsz, a Dragon Age is egy trilógia, három részes történet. Ebbe egy kicsit a DA😮 rögtön az elején belepiszkított, hisz eléggé lezárt története van. Bár lehet, hogy a sok kisebb dolog, amik megtörténtek benne (mint például Morrigan gyereke) a DA2 történéseivel egyesülve fognak egy egészet alkotni a 3. befejezõ(?) részben.

Totti5
Hát messze nem szép, mint ha le lenne minden spórolva, bár élõbe azért jobban fest HD tévén a demo, rendes kontrasztokkal, de még így is fényévekkel!!, sokkal szebb és látványosabb mint az elsõ volt. Azt nem vágom hogy ott az ME ami legszebb játékok közt van akár pécé akár konzol és minimális az eltérés, akkor itt miért nem lehet rendes látványt beletenni? a konzol ennek a 2szeresét is simán bírja elég csak megnézni a japó RPGket...

TDC Geronimo
Biztos jó játék lesz, mert nekem tetszett a demo bár kétségkívül az 1 jóval nagyobbat durrant és megmarad favoritnak.

TDC Geronimo
Open ending azt jelenti, hogy lesz vagy 15 DLC, ami folytatja a storyt :/

TDC Geronimo
Az xboxos verzió volt, ergo mostani demó beállítások.

Graphics: abban a korábban ide linkelt német teszt videóban eléggé szörnyen nézett ki, a karakterek is csúnyábbak voltak, szerintem nem a legmagasabb beállítások mellett játszották fel azt a videót, legalábbis nekem játék közben eléggé máshogy nézett ki minden...

Hangok: a német szinkron kit érdekel? 😛

Balance: a nehézség változhat a játék során? WTF? Ez alatt mit értenek? Hogy lesznek nehezebb részek is?

Atmosphere: sajnos úgy látszik, hogy a helyenként élettelen területek visszatérnek (mint Denerim piacnegyede)... Újrahasznosított területekbõl meg eddig is volt elég (DA😮, ME1), már megszokhattuk. Gondolom fõleg az ilyen mellékküldetésekben lesznek ilyen helyek.

Controls: az izometrikus nézet hiánya miatt tényleg nehézkes lehet/lesz néha néhány képesség használata, szerencsére ez csak a kameraállás zoomolásától függ, erre szerintem nem lesz nehéz modot írni. Hogy a menü fölöslegesen bonyolult? Hát nem tudom, nekem nem tûnt annak a demó alapján.

Content: hát igen, a történet mind a két mínusz pontot befolyásolja. Eleve ha Kirkwallban és környékén játszódik, akkor nem lesz olyan sok terület, mintha egy egész ország területén kóborolnánk (ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek változatosak vagy érdekesek). Az emberre korlátolt karakter meg tudjuk miért van.

Story/Quest: azt, hogy kevésbé epic valami, mindenkinek szája íze, ezt majd meglátjuk. Az open ended alatt mit értenek? Hogy nincs lezárva teljesen a történet, mint mondjuk az Originsben? Akkor ezek szerint a hármas ennek közvetlen folytatása lesz? Hmmm.

Fighting system: no comment. 😛

Character development: az kár lenne, ha kevés olyan alkalom lenne, mint például amikor a demóban Hawke megkérdezi a csapat véleményét...

Items: ezek szerint sok mini-DLC lesz... Már most nem tudom hány DLC van bejelentve, mindenféle itemekkel, és még ki se jött a játék... marketing... ez van...

Totti5
Vagy inkább mára a játékok olyan látvánnyal, olyan technológiai magoldásokkal bírnak és úgy tudják az ember arcába nyomni az állkoppantó dolgokat hogy sok sok EPIC jelenet van az AAA alkotásokban. Ez miért zavar?

Nem epikus a sztori hagyjuk már,2-3 éve ez a hülye szöveg megy és minden szarra, egy mezei egyszerü Gears of War csatára is rányomják hogy mekkora EPIC...Szánalmas....
Valami idióta elterjesztette hogy minden szara kijelentse hogy EPIC azóta ez a sláger, de a színvonala kb olyan szinten van már a dolognak mintha lefilmeznék egy digitális órát ahogy 1 percet vált és kiírnám fölé hogy EPIC....
Hatalmasat tévedsz. Elõször is az nem huje, hanem hülye... Másodszor meg nem vontam le semmi olyan következtetést, hogy jobb lesz mint az elõdje. Nyugodtan akár ki visszaolvashatja a hozzászólásaimat. Én azt mondtam, azt a véleményt fogalmaztam meg, hogy amennyit a demóból láthattunk, tehát a harcrendszer, grafika, nekem jobban vagy ugyan úgy bejön, mint az elõdje. Semmilyen következtetést nem vontam le például a történetre vonatkozóan, nem mondtam, hogy biztosan jobb lesz.
Ellenben egyesekkel, akik a demóval kapcsolatban olyan következtetéseket vontak le, amiket abból meg se lehet állapítani, mint például a történet minõsége, stb.
Hatalmas különbség van a kettõ között...
<#nezze>

Van benne valami, de Geralt hiába volt pokróc a maga módján(az elsõ részben), nekem akkor is az jött át, hogy jó karakter, és nem szürke.

tényleg, ebbõl a szempontból a witcher egy üdítõ példa
Lehet, hogy nem nevezhetõ klasszikus rpg-nek, de azért a Witcherben a 2 szembenálló fél nem volt se nem rossz, se nem jó. Egyszerûen más szemszögbõl látták a dolgokat, így nehéz is volt dönteni!

Azt hiszem ezt nyilatkozták is a Witcher 2 készítõi, hogy szürkévé akarják tenni az NPC-ket (se nem rossz, se nem jó)!

Pedig pont ezt mondták, hogy nem ez lesz a lényeg(nehéz elhinni számomra is, mert mi más lenne egy fantasy sztoriban)!

Reméljük a Demó második felében megjelenõ questhez hasonlóan építik fel a dolgot (demóban nem látszódott, de ennek a questnek korrekt kis felvezetése van, amit ugye kivágtak a demóból, de egyik videón végig látszódott).

Gyakorlatilag az a quest a "véletlen belecsöppenek valamibe" kategória, amiben lesz egy kiadós adok kapok... ami további ellenségeket jelent a fõhös számára! Valami hasonló történetvezetéssel én elégedett lennék... belecsöppensz egy meglévõ helyi konfliktusba, ahol bizony vagy egyik, vagy másik oldalra kényszerülsz állni különben mindkettõ ellenségnek tekint (kicsit tényleg GTA-snak tûnhet ez a sztori)!

Ezt mondták is, hogy nem lesz egy nagy fõszörny, aki mozgatja a szálakat és nem lesz világrengetõ Kirkwall megmentés, hanem inkább a sok kisebb/nagyobb döntés miatt lesz érdekes a sztori!

Meg venni kell egy konzolt úgy nézem... 😊

Why so serious?

Totti5
A kivételekkel kell játszani😊 pl Alan Wake, Heavy Rain, Enslaved, Halo Reach, Nier stb... van sok csak keresni kell és hanyagolni a klisés játékokat.

igaz, nem voltam kellõen pontos
vagy talán azt is mondhatom, hogy a nem stratégiai fantasy témájú játékokban általában
Totti5
Ez fõleg az rpgkre igaz szinte kivétel nélkül.

No meg az RPG-kben.Én viccen kívül nem tudnék olyan RPG-t mondani, ahol ne ez lenne a sablon.

De miért kell mindenhova a gonosz és a jó? Van rengeteg olyan konfliktus, ahol nem két gonosz, csak két ellentétes érdekekkel rendelkezõ fél szegül egymásnak. Ne legyen már minden játék tündérmese.
Persze így a játékkészítõnek egyszerûbb, mert nem kell gondolkoznia azon, hogy hogy csináljon normál jellemeket. Egyszerûen van gonosz, meg jó. Ezt néha kicsit árnyalják, de többnyire minden karakter vagy ezen, vagy azon az oldalon áll. De tudjuk, hogy ez csak a mesében van így.
Elsõre is értettem mit akarsz mondani, csak azt felejted el, hogy ilyesmire ott van pl a GTA(vagy a Thief).Én is jobban örülnék neki, amire te gondolsz, de ez nem fog megvalósulni, pontosan a réteg miatt, akiknek készül.Nem hiszem, hogy ebben a részben nem a világot/várost/közösséget/országot kellene megmenteni, bár ne legyen igazam...