Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És lehet rendelni a signature editionbõl is!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

wedge31
Nem sok értelme van, mert az EA ugyse engedi aktiválni az EU megjelenés elött / persze amcsi exével meg lehet kerülni /

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

TDC Geronimo
Dragon Age 2 (hétfõtõl) 😮

Cdgalaxis már 7én árulja 😄 1et is US megjelenéskor kihozták már, itt most úgy néz ki még annál is hamarabb 😄

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

grebber
Nekem is ez van sajnos.

Next PC upgrade: 2022

Ezt jól megfogalmaztam. Na szóval valamiért crashel a játék a karakter megcsinálása után. <#idiota>
Valamiért crashel a játék miután a karakter megcsinálása után. Na mindegy. Majd a teljesben kusztomizálgatok 😊.
Sir Quno Jedi
Jaja, nagyon jó arcokat összeütöttek seperc alatt a fijjúg, sokkal jobb némelyik, mint az official, meg tényleg látványos, ha a család is másképp néz ki. Van ott olyan, amiben tényleg tesóknak néznek ki LadyHahwke és Bethany. De van amelyik meg egész élethû lett.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Vártam már mikor fogja valaki feltörni a demót. 😄

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Na baszki, már az Inventory-t is unlockolták! LOL <#nevetes1>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

WTF. Na mindegy. Lapozzátok át a topikot. Egészen elképsztõ, milyen jól kinézõ karaktereket lehet csinálni vele... persze pöppet bugos még a dolog, fõleg ha sötétbõrû karaktert választasz...<#nyes>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

David Gaider:

"As John pointed out earlier, the reason these options were left out of the demo is because they weren't optimized yet. So play with the settings at your own risk-- but don't automatically assume that everything will be as you're seeing it in the final game."

Nézegetve a meghackelt demóban unlockolt character creatorban készült képeket... hát ez ezerszer jobb lett, mint az Originsben lévõ.

wedge31
Nem.

JaSoN HuNTeR
Magyarul lesz ez a játék?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Ejha.

A családtagok kinézete dinamikusan változik attól függõen, hogy Hawke hogyan néz ki...

Nehezen, de el tudtam olvasni, amit írtál.
Hagyjuk a moddereket. Eleve olyan nem volt a DA😮 communityben, hogy több tucatnyian összeültek volna valami új térképet csinálni. Tehát ebbõl kifolyólag nem is tudjuk, mikre lennének képesek, a másik, meg hogy limitáltak a lehetõségeik. Szerintem elbeszélünk egymás mellett, szóval hagyjuk.

Te azt írtad, hogy lényegében már akkor kész volt, marketing miatt nem adták ki. Szerintem meg rohadtul nem volt még kész Októberben. Amint a demóból is látszik, egy csomó bug van még benne, és õk is írták, hogy a harcrendszert is piszkálták azóta. Nem akarom tovább ragozni, mert elégszer leírtam már. Zárszóban összefoglalva a demó egy októberi, nem végleges állapotban lévõ build. Azóta javítgatták, optimalizálták, stb.
Ebbõl kifolyólag az elmúlt fél évben nem csak ültek a babérjaikon. Ennyi.

Ui.: nem igazán értettem, miket próbáltál itt írogatni valami minimális változtatásokról, de nem is érdekel. Mindegy. Részemrõl ennyi.

Murder3
1.Te inkább túl naív vagy ezzel kapcsolatba.

2.Igen, de ha kicsit gondolkozol rájöhetsz mire értem ezt.
30 moddert összeülne na csinálunk egy új világot a DAO-ba, nyílván mivel õk nem a fejlesztõk nem a dao2-t hozzák létre hanem amijük van abból nyílván nem az engient tudják fejleszteni mert az a fejlesztõk dolga, de tudod új területre értem dao alatt, kb ua mintha most a da2 helyszíneirõl beszélnénk szimplán annyi h nem úgy néz ki, mit nehéz érteni ezen?
3.LOL te beszélsz értelemzési gondokról?szted mit írogattam legelsõ hsz-be,nyílván az h msot kész van javítgatjuk.
egyszerû példa ha van egy programunk amibe van 3 bug és ezt ki kell javítanunk mondjuk 2 hónap alatt ugyan az a szituáció mintha nem lenne egy szövegszerkesztõnk és még hiányozna az egész program?

Én tágasabban értelmezem azokat a dolgokat amiket leírok, vágom én h ez félreértelemzhetõ ha épp máshol járnak gondolataim néha én se tudom egyszûrni mire is értettem, bár ez nagyon ritka és bonyolultabb szövegnél csak.

Amúgyis ha kicsit az EA észjárására koncentrálunk eggyértelmû h ha valami akkor a star wars mmo a legfontosabb és azzal van a legtöbb meló fõleg h meg akarják reformálni az mmo piacot vele és harcbaszálni a gw2-velm ha kijön addigra....
mint ebbõl írtam a mass effect,dragona age már egy léttezõ alapból táplálkozik, lényegébe MINIMÁLIS változtatásokkal adják ki a kövi részt...
Minimális változtatás=nem létezõ alapból...tehát nem egy olyan dolog h akkor msot csináltunk egy dragona age originst jó akkor most csinálunk egy autó szimulátort, jó következõnek meg egy stratégiai játéko, hanem csinálunk egy dragona ge 2-t ami nagyrész copy paste 1-2 új dologgal vagy a mass effect esetébe szintúgy, erre értettem a minimális változtatás

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

wedge31
Egy Bioware játéknál ez nálam nem alternativa, inkább várok.

<#hehe>

Prince23
Hát 6 nap a virágbolti verzió 😄

Rossz az aki, rosszra gondol...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

j0nNyKa
"Különbözõek vagyunk, ami valakinek rövid, másnak lehet hosszú... " <#nyes>

.. bocs 😊

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Nem tudom, miket hallucinálsz össze-vissza. Elõször is nem azt írtam, és nem is úgy gondolom, hogy 2 évig alakították a történetet. Az újrahasznosított helyszíneket nem a DA😮-ból vették át valószínûleg. Arra értik, hogy több hasonló terület többször is elõfordul. Az ME-ben, a DA😮-ban is voltak ilyenek, ezek szerint a DA2-ben is lesznek ilyenek. Ez nem azt jelenti, hogy egy az egyben a DA😮-ból vannak.

Igen, a modderek nem rendelkeznek ilyen programokkal, ezért nem is tudnak ilyen területeket összerakni. Ez pontosan az az állítás, amit én mondtam. Te meg most pontosan ellentmondtál magadnak, olvass vissza! Azt írtad, hogy a DA-hoz hasonló területeket a modderek 2 hónap alatt összerakják...

"Mért nem tavaly jött, hát marketing és gondolom még javítgatták..."

Épp ez a lényeg, amit nem bírsz megérteni! Ezt mondogatom. Itt nem marketingrõl van szó, hanem hogy még javítgatták és _fejlesztgették_ ez alatt a fél év alatt a játékot! Tehát még nem volt végsõ állapotában, nem volt kész. Mit olyan nehéz ezen megérteni?

Szövegértelmezési és fogalmazási csõdként tudnám jellemezni a hozzászólásaid. Ezt most sértegetésen meg személyeskedésen kívül mondom. Jobban figyelj oda, mit írok, és légyszíves, próbálj meg értelmesen fogalmazni, hogy el tudjam olvasni. Köszi. 😊

MerlinW
Nekem 66 óra volt a DLC-k nélkül. Összesen kb 100 óra volt nekem a DAO elsõ végigjátszása.

[merlinw.org]

Igaz 10 nap van még... Amcsiknál jön 8-án!

Ez teljesen igaz! <#eljen>

Lacoka12
pedig én is elolvastam mindet és mindent felfedeztem olyan nehéz elhini nem nehéz játék és ha nem hiszed el az a te bajod

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Murder3
trilógia azt hiszed h a sstory egésze ez idõ alatt lett meg?
helyszínek, nem tudom te mit látsz, de ne hogy azt hidd h fogták és elkezdik a semmibõl, fõelg h ott van a újrahasznosított helyszínek ugye?
szted az mit takar?LOL😄
modderek nem rendelekznek fejlesztõi profi programokkal megkockáztatom és csak azt tuják megcsinílni ameddig az editor engedi õket, de a DAO példája h egy dungeon rendszerbõl hogfy csináltak teljes játékot.
az h a dao-t 6 évig csinálték és ilyen lett az rájuk nézve szégyen, de ez msot nem ide tartozik.
Mért nem tavaly jött, hát marketing és gondolom még javítgatták...

"Minimális változtatás az lett volna, ha a DA2 is Fereldenben játszódott volna, a harcrendszer nem változott volna, csak a grafika meg a történet."

ez meg csak külsõség, nem gondolod mondod komolyan h nem látsz át ezen.....

wedge31
Nem 10 nap van még a megjelenésig ?

ewuk
7 nap? nem 23.án jelenik meg? 😮
Murder3
itt demóról nyilatkoztam játszottam pár demóval ami aa cím elõtt jött ki és hát igen az semmi mást nem szokott megmutatni cask azt amit eddig is hypolnak épp azért h a demó ne rontsa az eladásoakt, ezért mondom h általánosságba a demókra se kell úgy oda lenni.
itt nem pont a da2 demóról beszélek.

wedge31
Ez statisztika nem érvelés, ezek a tények.

Grafikára nem is gondoltam egyáltalán! Én csak annyit mondok,hogy a 40 óra ellenére lehet tartalmas és akkor tetszhet is (legalábbis ebben reménykedem)!

De nem akarok vitatkozni 7 nap múlva kiderül minden... megmondom õszintén nagyon kíváncsi leszek mind a játékra, mind a visszajelzésekre!

Ha így jobban belegondolok, a DA😮-ból simán ki lehetne vágni vagy 15 órányi "tartalmat". Voltak benne unalmas részek szerintem rendesen. Ha most ezeket az unalmas részeket kivágták belõle... na de mindegy, tényleg várjuk már ki azt az egy hetet...

Annyit azért le lehet belõle szúrni, hogyha én magam játszani fogok DA2-vel, kb mennyi ideig fog tartani, mert viszonyítok az elõzõ rész statjához.Ha nekem DA😮 80 óra volt DLC-k nélkül, akkor arra számolok, hogy kb 50-60 lesz DA2.
Költõi válasz a végére kérdés formájában: Miért lett volna hihetetlen?
Ha arra gondolsz, hogy a grafika a játékidõ rovására megy mostanság, szerintem az csak a COD féle játékokra(ha már említve volt) vonatkozik.

Hosszúság, rövidség relatív... ha olvasgatok órákat, craftolgatok, órákig nézegetem a boltosok eladó portékáit vacillálva, hogy kevés pénzecskémbõl mit is vegye (egy szóval RPG-ként játszom) az is játékidõ csak nem mindenki szánja rá az idõt, hogy ilyenekkel foglalkozzon...

Különbözõek vagyunk, ami valakinek rövid, másnak lehet hosszú...
játékosfüggõ!

Egy költõi kérdés a végére: Annak idején ki hitte el, hogy a DA😮 100 óra játékmenetet tartogat, míg ki nem próbálta?

És ez mit bizonyít és mit cáfol?

Hát testvér ezért a 2 hsz-ért én kérek elnézést, akkora hülyeségeket írsz már ne is haragudj!

Egyik hsz-ben szidod, hogy ilyen szar, olyan szar a másikban meg megállapítod az elsõ mondatban, hogy a demó nem mutat meg semmit...

Történetrõl (errõl kb semmit nem tudni, mint ahogy a párbeszédrendszerrõl sem, az inventoryról, a lehetõségekrõl, questekrõl), játékmenetrõl nyilatkozol 1 óra játék után, ami ráadásul lehet, hogy egy 6 hónappal ezelõtti állapotából származik a játéknak.

Várjuk már ki azt a márc. 8-át és utána írjunk már le tényeket... (mondom ezt úgy, hogy én is írtam korábban elhamarkodott, elfogult ajnározó mondatokat)

Persze. Akkor te valami újfajta idõlassító (vagy gyorsító?) módszert használsz. Eleve, ha szépen végighallgattad az összes dialógust, megcsináltál minden mellékküldetést, kijátszottad az összes DLC-t, és legalább pár kódex bejegyzést elolvastál, hogy legyen fogalmad a dolgokról (én speciel az összeset elolvastam, természetesen, kivéve a tutorialokat), akkor _nem_létezik_, hogy 30 óra alatt kész voltál. Vagy abban nem mondasz igazat, hogy megcsináltál mindent, vagy abban ferdítesz, hogy 30 óra alatt kész voltál.

Értelmetlen dolog, amit csinálsz. Mármint hogy a F3-at hasonlítgatod a DA😮-val. Ezzel az erõvel akár valamelyik CoD-hoz is hasonlíthatnád. Egyszerûen mondva _teljesen_ eltérõ jellegû játék a kettõ. Mind a kettõ remek. De mind a kettõ más. Ez olyan, mintha egy versenyautót hasonlítanál össze egy óceánjáróval.

Mondjuk ezzel a hozzászólásoddal egyet értek. A játék fõ pontjaiból, fõleg ez a demó vajmi keveset mutat be... És azzal is egyetértek, hogy az igazi próba sajnos a mai napig a torrentrõl való letöltés marad...

Már hogy ne lenne releváns a helyszín? Az egész táj teljesen máshogy néz ki, mint Ferelden, az egészet az alapoktól kellett dizájnolni. Sok modot láttam már, amik új helyszíneket tesznek bele a játékba, na de azért a modderek eddig még nem csináltak akkora és olyan kidolgozott területet, mint maguk a fejlesztõk. És fõleg nem 2 hónap alatt. Legalább is a DA😮-hoz én nem láttam ilyet.

Elõször is a sztoriról még fingod nincs, nem tudhatod, hogy mennyire túlbonyolított. Mellesleg a DA😮-é se volt valami bonyolult. Másodszor meg az ilyen kijelentésekre, hogy "a történet semmi"... hát neked lehet, hogy semmi, mert Te még sose csináltál ilyet (a hsz.-eid alapján). Nem úgy van az, hogy összeülnek egy nap a kávézóban, és másnapra már kész is a történet, kidolgozva, meg minden ami kell...
Mit csonkítottak? Én nem tagadok semmit, eleve nem értem, mire gondolsz. Nem úgy van az, hogy fogták a kész DA😮-t, és elkezdték a forráskódból törölgetni a kódokat. Igaz, a játék világa, Thedas, a legendák meg egyéb ilyen dolgok ki voltak már találva, de attól még egy új játékot kellett csinálniuk. Ráadásul ne feledd, hogy a DA😮-t vagy 6 évig fejlesztették, ezt meg durván 2 éve csinálják. Azért van egy kis különbség. Kötve hiszem, hogy a 2 éves fejlesztési ciklusba belefért az, hogy fél évig ültek a játékon, és semmit nem csináltak vele.
Eleve ha már fél éve kész van, akkor miért nem karácsonykor volt a megjelenése? Ha már Októberben kész volt, akkor a megjelenés bõven belefért volna a 2010-es évbe.

"és pl a star wars mmo fontosabb a me3 vagy dragon age-tõl, mert a me és a da is már eleve egy kész játékból készülnek el,minimális változtatással."

Tévedésben élsz, már bocsánat. Aszongya "minimális változtatással"... Persze. Minimális változtatás az lett volna, ha a DA2 is Fereldenben játszódott volna, a harcrendszer nem változott volna, csak a grafika meg a történet.

WOW. Érdekes statisztikák. Mondjuk nekem a DA😮 elsõ végigjátszása ha jól emlékszem valahogy 90-100 órába fért bele. Azt hittem, már sose lesz vége... 😛

Pár dolog nem egyértelmû számomra ebben a statisztikában:

Words - ez az összes leírott szóra vonatkozik? Benne van a kódex és a párbeszéd válaszok, meg ilyenek is, vagy mit számítottak bele? Mert DA😮-ban ugye a fõhõsnek is regények voltak írva válasznak, az újban meg nem...

Cinematics - ez alatt mit értenek? A szöveg/dialógus nélküli átvezetõket? A sima harci jeleneteket, mint pl.: a Denerimi csata?

Characters - Ide minden egyes NPC-t beleszámítottak? Az ellenségeket is? Vagy csak azokat, akikkel beszélhettünk a történet során? Azok is benne vannak, akik csak statisztáknak voltak benne? Nem világos. Azért kötve hiszem, hogy 1000 olyan NPC volt, akikkel lehetett érdemlegesen kommunikálni, vagy köze volt a történethez. Kicsit soknak tûnik. Speciel ha az 1000 unalmas helyett 500 dupla olyan érdekeset tesznek bele, nem bánom. A Denerim utcáján értelmetlenül rohangáló gyerek meg az egész évben ugyan ott ácsorgó hajléktalan nem fog hiányozni...

A többire vonatkozólag:

Nem világos, hogy a DA😮 statisztikáiba mind az öt eredet történetet külön-külön számították be, vagy csak egy eredetet és az egész történetet vették alapul. A DA2-ben érthetõ módon kevesebb lesz az ilyen irányú szöveg/átvezetõ/stb., hisz itt csak egy eredet történet van. Az ugyanakkor meglepõ, hogy kevesebb felolvasott sor van. Mondjuk én hiszem, hogy a statisztikai adatok többnyire nem életszerûen ábrázolják a valóságot, csak rideg számok. Azt eddig is tudtuk, hogy valamivel rövidebb lesz a DA2, de azt is mondták, hogy több lesz a variáció, nagyobb az újrajátszhatóság lehetõsége. Majd meglátjuk. Mondjuk a DA😮-ban a történet nagy része abból állt, hogy mindenkit betoborozzunk a seregbe, itt meg _teljesen_ más lesz a sztori. A szpoilerek alapján, amiket a hülye fejemmel nem bírtam nem elolvasni, szerintem sokkal érdekesebb és epikusabb lesz, nem mellesleg meg alapból több felé ágazódhat szét a történet, a döntéseink alapján.

A 60 óra biztosan meg lesz nekem, és ha nagyobb az újrajátszhatóság, mint az elõdjében, akkor ez a 60 óra több, mint a 100.

cylonflatus
Szeretem a gombát, szedni is 😊

Amúgy kipróbáltam a demót, háát... nem akarom még leírni, ezért most még inkább nem mondok semmit.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Sir Quno Jedi
New Vegas nálam is rendetlenkedett, de áttettem másik VGA-t egy másik gépbe és láss csodát, ugyanazzal az oprendszerrel atomstabilan végigtolható volt. Nagyon háklis a túlmegedésekre stb.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

JethroHUN
Mert szerinted mi volt az elsõ mod DA-hoz? hsli sexy mages robes... kb
Ne a modok alapján ítéld már meg, lol.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

JethroHUN
Akkor DA2re is igaz lesz ami a COD MW2986-ra, videó->ellenfél->videó

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

jjah felesleges osszhasonlitani, de mind2 csúúúúúúcs<#eljen>
bar a new vegas nalam nagoyn instabil basszak meg<#gun>

anti hero

Sir Quno Jedi
Jaja, nem lehet a DAO-t, meg a FO3-at összehasonlítnai, mert a DAO egy irdatlan csõjáték, a FO3-ban meg napokig barangolhatsz szerteszana és még mindig lesz benne tartalom. Más stílus a kettõ. Mindkettõ csúcsszuper, de más.