Dragon Age II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Why so serious?
Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676
Why so serious?
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
\"I\'m just a guy with a lightsaber and a few question\" :D
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
De azért témánál maradva: a M.A.G.U.S. és a Kaland, játék, kockázat között arányaiban szerinted hasonló nagyságrendû különbség van, mint a DA😮 - DA2 között?
Meg ha már így témánál vagyunk: mi egyszerûsödött? Az eddigiek alapján a skillrendszer tûnt el, az Enchantmentek egyszerûsödtek és az NPC-k páncélját nem tudjuk megszabni. Én értem hogy miért ezek tûntek el, valószínûleg a játék legekvésbé élvezetes részeitõl akartak megszabadulni, más kérdés, hogy ha inkább egy kis kreativitással átalakítják ezeket a dolgokat, kevesebb elégedetlenkedõ lenne. 😊
Amiben összetettebb lett (mert ilyen is van) - az egyértelmûen a talentek.
A harcrendszer PC-n gyakorlatilag változatlan. Az animációk lettek gyorsabbak. Ez ugye nem mindenkinek tetszik, ez teljesen izlés kérdése. Viszont ezen kívül minden ugyanaz ami a DA:o-ban volt, leszámítva az izometrikus nézetet, pontosabban annak hiányát, amiért irgumburgum a BW-nek. 😊 Néhol nagyon jól jött.
"The trees move. Do you not see it?"
mégpedig hogy:
- alkímia mennyiben változott? írtad h most már konkrétan egy alkimista készíti az italokat, ettõl megmaradt az elsõ részbõl jól ismert 0 pont willpower-re + potion spam technika? <#hawaii>#hawaii>
- kap végre lehetõséget a játékos hogy azt az átkozott sisakot kikapcsolja, vagy megint várhatunk a modokra?
- csapattársakat hogy "kapod meg" - minden képesség elosztva, vagy azért csöppet "formálhatóbbak", akár olyan szinten h semmire sincs kiszórva egy pontjuk sem?
- kaszt balansz mennyire van meg? jó pár helyen olvasgattam már h "jajj a íjászok messze túl erõsek", de ezen túl mi a helyzet? mágusok táposak az egyértelmû (fõleg mert még mindig megvan úgy nézem a képességük h teljesen irányításuk alá vonják a harcot), de pl kétkezes harcosok hogy állnak - használhatóak tankolásra és pofozásra is, vagy egy ilyen ötlet gyors halált eredményezne? <#nevetes1>#nevetes1>
majd meglátjuk, hogy mire jutnak a Dragon Age 2-vel.. tán nem arra, mint a C&C 4...
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Why so serious?
ha most hirtelen azt mondaná neked a mesélõ, hogy játszatok MAGUS-t, Vampire-t, vagy akár mit kaland/játék/kockázat szabályrendszerre ezentúl(ami többnyire annyiból állt, hogy volt kb 4 fõértéked oszt csókolom), akkor elgondolkodnál azon, hogy mi értelme lenne a dolognak, nem ?
meg mondjuk az pont belefért szvsz, olyan szempontból is, h tolvajoknak D&D 3e-ben is megmaradt az a képességük, h bármilyen felszerelést képesek legyenek használni
szóval azért a "régi RPG-k" szabályrendszerei, nos, csöppet komplikáltabbak voltak mint akár a DAO-é - és ezt közel sem úgy mondom, mintha probléma lenne, szimplán... más. mindkettõ remekül megfelel a célnak, és amíg a játékélmény jó, addig teszek rá h mennyire bonyolult az egész szabályrendszere. valamint többnyire lényegtelen is - a Baldur's Gate elsõ része sem az AD&D 2e miatt lett minden idõk legjobb RPG-je számomra, hanem a nagybetûs TÖRTÉNET miatt. és történet írni a BioWare nagyon tud.
és még ha már igazán "taktikázós" RPG-t is megemlítetted: Temple of Elemental Evil. pont. ott ha nem taktikáztál rendesen és tudtad nagyon jól h mit csinálsz, akármennyi túltápolt lehetett a csapatod, szemkápráztató gyorsasággal szaglászták meg alulról azt az a bizonyos ibolyát.
No meg ha már szóba jöttek a régi CRPG-k, engedjetek meg csak két példát:
A Baldur's Gate klasszikus 2. kiadású AD&D szabályrendszert használt - a karakter formálásába gyakorlatilag semmi beleszólásod nem volt miután megalkottad. A mágusok esetében csak kicsivel volt jobb a helyzet hiszen ott legalább a mágiák közül válogathattunk.
A párbeszédek nagy átlagban 3-4 válaszlehetõséget adtak. Ez sem volt több a ME2 - DA2nél. A harcok a mágiákon kívül arról szóltak, hogy ráklikkeltél az ellenre, embered odament és gyepálta. Nem voltak képességek, nem volt semmi amivel befolyásolhattad volna mi történik. Auto-attack. 😊 - Persze a maga idejében ez zseniális volt. Senki ne értsen félre. Számomra a mai napig a legkedvesebb játék.
Might & Magic sorozat: hát... Ez volt aztán az igazi RPG-nek álcázott Hack & Slash. Szörnyek ezreinek lemészárlásáról szólt a játék egy fél darab párbeszéd nélkül. Cserébe volt barbibaba öltöztetés, ötezer kütyü - mütyûr amit ráaggathattunk a karakterekre.
Ez csak két kiragadott példa azoknak akik azzal jönnek, hogy "bezzeg a régi RPG-k". Nyílván a sort lehetne folytatni hosszan.
Külön érdekesség a konzol témához, hogy a legösszetettebb rendszerû RPG-k (mint amilyen Final Fantasy sorozat) konzolokon láttak napvilágot. A magam részérõl sosem szerettem ezeket, de átlátni se nagyon tudtam. 😄
A célom nem a flémkeltés volt, mindössze hogy megpróbáljam egy kicsit árnyalni ezt az elég uncsi és parttalan vitát. És a vallomás: nekem tetszett a DA2 demó és többször játszottam végig a DA😮-t. 😊
remélem lesz DA2be is puzzle, vagy vmi rejtett dolog, mint DAO/Orzammar, elõjön egy sárkány, a trónteremben. Nagyon feldobják a játékélményt az ilyen dolgok szerintem. ME2be már nem volt, gondolom akkor ebben sem lesz. Mindkét 2 résznél hasonló elveket követtek, ha jól látom.
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
De nem véletlenül írtam, hogy én már senkinek sem hiszek, se a negatívnak se a pozitívnak. Majd ha kipróbáltam a végleges verziót eldöntöm, hogy tetszik-e.
Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.
Why so serious?
Szóval ha nem temetem elõre a játékot pár majom negatív "kritikája" miatt (hozzáteszem szerintem jogosan, mert baromságokat irkálnak) akkor már elfogult vagyok. Értem. Végülis ne saját vélemény alapján válasszam ki mire szeretnék költeni, hanem pár fórum hozzászólás alapján.
Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.