Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezek szerint már végigvitted, hogy így tudod, hogy rossz az új rendszer.

Why so serious?

BAK-al mai napig játszok. 😉 Soha nem volt elég idõm+erõm végigtolni 😉

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

Minden sárkányt közeli nézetben öltem le, és nem volt semmi gondom az átláthatósággal. 😊

Why so serious?

SZEG007
Az uj barát /rivális rendszerrel is van probléma, hisz gondoljatok bele lehet az ember akármilyen paraszt, a csapattársaink ugyanugy kitartanak majd melettünk, max rivális lesz, de még igy is romantikázhatsz vele, na ez is elég szánalmas. Orgins-ba ha teljesen a csappatárs nézeteivel ellenkezöt csináltál akkor otthagyott faképnél a francba, vagy nekedtámadt, igy a döntések igazi sulya elveszik.

JethroHUN
a mûholdas nézet, nem csak nightmaren volt jó, de bármely más szinten is, nem csak a AoE varázslatokhoz, de pl egy sárkányt h vágsz le közeli nézetben ha beteríti az egész kijelzõt és nem látsz semmit? 😄 de da2be ez nem lesz probléma.. nincs sárkány.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Én most is nehezen tudom elképzelni, hogy a nightmare fokozat - ahol ugye lesz friendly fire - taktikai nézet nélkül élvezetes lehet. Ez a döntés nekem sem tetszik, de ezt írtam is.

\"I\'m just a guy with a lightsaber and a few question\" :D

wedge31
A harcrendszerböl pont a taktikai nézetet veték ki, tehát erõs csusztatás azt mondani, hogy nem egyszerüsödött az is, pedig nightmare fokozaton nagyon kellett.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Öööö... vicces kérdés, mert az egyik legkedvesebb szerepjáték emlékem amikor a jobb híján házilag rögtönzött kb. 4 értékes szabályrendszerrel Középfölde világában játszottunk. 😊 Az is el tud sülni jól.
De azért témánál maradva: a M.A.G.U.S. és a Kaland, játék, kockázat között arányaiban szerinted hasonló nagyságrendû különbség van, mint a DA😮 - DA2 között?
Meg ha már így témánál vagyunk: mi egyszerûsödött? Az eddigiek alapján a skillrendszer tûnt el, az Enchantmentek egyszerûsödtek és az NPC-k páncélját nem tudjuk megszabni. Én értem hogy miért ezek tûntek el, valószínûleg a játék legekvésbé élvezetes részeitõl akartak megszabadulni, más kérdés, hogy ha inkább egy kis kreativitással átalakítják ezeket a dolgokat, kevesebb elégedetlenkedõ lenne. 😊
Amiben összetettebb lett (mert ilyen is van) - az egyértelmûen a talentek.
A harcrendszer PC-n gyakorlatilag változatlan. Az animációk lettek gyorsabbak. Ez ugye nem mindenkinek tetszik, ez teljesen izlés kérdése. Viszont ezen kívül minden ugyanaz ami a DA:o-ban volt, leszámítva az izometrikus nézetet, pontosabban annak hiányát, amiért irgumburgum a BW-nek. 😊 Néhol nagyon jól jött.

Calver
és most nézem h tényleg... sry, valahogy elsikkadtam felette, köszi h szóltál - mindenesetre ez örömhír.

"The trees move. Do you not see it?"

wedge31
A sisak ki-be már a demoban is benne van.

Calver
zseniálisan kifelejtettem válasz erre gombot megnyomni ofc... lwb #2833-as hozzászólására ment volna.

Calver
ha már végigvitted, megengedsz pár kérdést?
mégpedig hogy:
- alkímia mennyiben változott? írtad h most már konkrétan egy alkimista készíti az italokat, ettõl megmaradt az elsõ részbõl jól ismert 0 pont willpower-re + potion spam technika? <#hawaii>
- kap végre lehetõséget a játékos hogy azt az átkozott sisakot kikapcsolja, vagy megint várhatunk a modokra?
- csapattársakat hogy "kapod meg" - minden képesség elosztva, vagy azért csöppet "formálhatóbbak", akár olyan szinten h semmire sincs kiszórva egy pontjuk sem?
- kaszt balansz mennyire van meg? jó pár helyen olvasgattam már h "jajj a íjászok messze túl erõsek", de ezen túl mi a helyzet? mágusok táposak az egyértelmû (fõleg mert még mindig megvan úgy nézem a képességük h teljesen irányításuk alá vonják a harcot), de pl kétkezes harcosok hogy állnak - használhatóak tankolásra és pofozásra is, vagy egy ilyen ötlet gyors halált eredményezne? <#nevetes1>

Shiwo
szerintem a Fallout-ok még, amik nagyon jó CRPG-k lettek (fõleg a 2. rész)

majd meglátjuk, hogy mire jutnak a Dragon Age 2-vel.. tán nem arra, mint a C&C 4...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Calver
neutral good talán... de igazad van abban h ilyen szempontból UAI komikus (és sokszor abszurd) volt, én kedves fõkarakterem is Carsomyr-ral (ami ugye egy ejjdeszent paladin kétkezes kard) futkározott... emberbõrbõl készült páncélban <#nevetes1>

A DA 2 és a Diablo 2 harcrendszere ég és föld...

Why so serious?

Shiwo
de ami nem volt bonyolult, azt miért kell egyszerûsíteni ?

ha most hirtelen azt mondaná neked a mesélõ, hogy játszatok MAGUS-t, Vampire-t, vagy akár mit kaland/játék/kockázat szabályrendszerre ezentúl(ami többnyire annyiból állt, hogy volt kb 4 fõértéked oszt csókolom), akkor elgondolkodnál azon, hogy mi értelme lenne a dolognak, nem ?

Najó csak érted: Imoen sosem venne magára egy emberbõrbõl készült páncélt. A jelleme Chaotic Good volt, ha jól emlékszem. 😉

wedge31
A Planescape storyja vállán vitte az egész játékot, igy minden hibája feledhetõ volt. Hirtelen nem is tudok mondani még egy olyan jó crpg-és storyt, talán a KotOR elsõ része ami még közelébe volt.

Pontosan ezt mondom én is 😊 A Vampire nem kevésbé RPG-sebb attól, hogy egyszerûbb. Nem lesz ettõl különbség a szerepjátszás minõségében.

Shiwo
valóban, a Planescape-ben eleinte fura és zavaró volt, hogy korlátozottak a lehetõségek páncél-ügyben..de nagyon hangulatos lett az egész játék...és a DA2 is lehet az, nem állítom az ellenkezõjét, csak sokan nem azt várták, hogy átmegy Diablo-féle hack'n'slash akció RPG-be, hanem követi a megkezdett irányt...

Calver
de az emberbõr adott +20% mágiaellenállást <#ravasz1><#vigyor1>
meg mondjuk az pont belefért szvsz, olyan szempontból is, h tolvajoknak D&D 3e-ben is megmaradt az a képességük, h bármilyen felszerelést képesek legyenek használni

Shiwo
én nem tennék különbséget a MAGUS vagy a Vampire között, hogy melyik RPG-sebb..mindkettõ RPG-s, csak más..mindkettõnek megvannak az elõnyei és hátrányai..egy valódi szerepjáték a játékosok által lesz szerepjáték, ha most csupa olyan játszik, aki csak addig jut el, hogy "támadom - talált - meghalt" és ebbõl áll az egész, azt tudom sajnálni.... CRPG-knél más a helyzet, szerintem még jó ideig nem fogják tudni visszaadni a valódi rpg hangulatát...de attól még lehetnek jók...amitõl nekem rpg-s érzetet ad egy crpg, az a nagyfokú személyre szabhatóság, az érdekes és fordulatos cselekmény és történet, a párbeszédek során a nagyfokú választási lehetõség, s hogy a küldetéseket ne csak egyféle módon lehessen megoldani, illetve egy-egy küldetésnek akár teljesen más megoldása lehessen attól függõen, hogy gonoszabb vagy jó beállítottságú a karakter...

Egyébként a társak öltöztethetõségérõl: ha valaki emlékszik a Planescape Torment-re, bizony ott se nagyon lehetett mindent ráaggatni a társakra. A társaknak megvolt a nagyon határozott saját személyiségük - jellegük. Csak bizonyos cuccokat voltak hajlandóak magukra venni. (és ez bizony szerepjátékosabb összhatásában mint a nehézpáncélzatban rohangáló druida/kósza - BG1, vagy az emberbõrbõl készült páncélban mászkáló megszeppent jó jellemû tolvajlány - BG2)

Calver
Baldur's Gate-nél azért meg kell hagyni, h a szabályrendszer (és fõleg a mágia része) valami elképesztõen bonyolult volt... pofozógépek esetén még talán nem is annyira, de a mágia terén ha valaki nem olvasta el a manualt (vagy, alternatívaként nyomult FMT/Paladin karakterrel és Carsomyr-ral) kb az elsõ védelmi mágiát használó kismágusnál kiherélték az egész csapatát és ezüsttálcán kínálták fel neki a golyóit - és ez magasabb szinten csak még komplikáltabbá volt, valamint egyre több lett a "leverhetetlen" kombináció <#vigyor1>

szóval azért a "régi RPG-k" szabályrendszerei, nos, csöppet komplikáltabbak voltak mint akár a DAO-é - és ezt közel sem úgy mondom, mintha probléma lenne, szimplán... más. mindkettõ remekül megfelel a célnak, és amíg a játékélmény jó, addig teszek rá h mennyire bonyolult az egész szabályrendszere. valamint többnyire lényegtelen is - a Baldur's Gate elsõ része sem az AD&D 2e miatt lett minden idõk legjobb RPG-je számomra, hanem a nagybetûs TÖRTÉNET miatt. és történet írni a BioWare nagyon tud.

és még ha már igazán "taktikázós" RPG-t is megemlítetted: Temple of Elemental Evil. pont. ott ha nem taktikáztál rendesen és tudtad nagyon jól h mit csinálsz, akármennyi túltápolt lehetett a csapatod, szemkápráztató gyorsasággal szaglászták meg alulról azt az a bizonyos ibolyát.

Ultima. 😊
A Wizardry nekem kimaradt, (mea culpa...) csak az utolsóval (7-es?) játszottam, de az EoB nagy kedvenc volt. Vérbeli realtime Hack&Slash ütlegelés, de k. jó volt 😊

Nemcsak a M&M, de olyanok is mint a Wizardry vagy az EOB (volt egyáltalán aki nem strafelt a beholder elõtt?). Talán csak a POR, DKOK, BAK használt némi stratégiát i a harcban.
wedge31
Pares imádni fog...<#puszi>

Rage47
<#eljen><#eljen>
Bocsánat de azért kérdezném az RPG-s urakat, hogy játszottak-e már eredeti papíros játékokkal? HA igen, akkor melyik az RPG-bb: a M.A.G.U.S, vagy a Vampire The Masquerade? Csak mert a Vampnak mérföldekkel egyszerûbb a szabályrendszere mégsem jutott soha senkinek eszébe, hogy ez valami rossz dolog és hogy butításként aposztrofálják. Én a magam részérõl díjaztam, hogy a kockadobás és számolgatás kevesebb idõt visz el a tényleges játéktól - igaz ettõl még nem lett kevésbé élvezetes a "tápolás" sem.
No meg ha már szóba jöttek a régi CRPG-k, engedjetek meg csak két példát:
A Baldur's Gate klasszikus 2. kiadású AD&D szabályrendszert használt - a karakter formálásába gyakorlatilag semmi beleszólásod nem volt miután megalkottad. A mágusok esetében csak kicsivel volt jobb a helyzet hiszen ott legalább a mágiák közül válogathattunk.
A párbeszédek nagy átlagban 3-4 válaszlehetõséget adtak. Ez sem volt több a ME2 - DA2nél. A harcok a mágiákon kívül arról szóltak, hogy ráklikkeltél az ellenre, embered odament és gyepálta. Nem voltak képességek, nem volt semmi amivel befolyásolhattad volna mi történik. Auto-attack. 😊 - Persze a maga idejében ez zseniális volt. Senki ne értsen félre. Számomra a mai napig a legkedvesebb játék.
Might & Magic sorozat: hát... Ez volt aztán az igazi RPG-nek álcázott Hack & Slash. Szörnyek ezreinek lemészárlásáról szólt a játék egy fél darab párbeszéd nélkül. Cserébe volt barbibaba öltöztetés, ötezer kütyü - mütyûr amit ráaggathattunk a karakterekre.

Ez csak két kiragadott példa azoknak akik azzal jönnek, hogy "bezzeg a régi RPG-k". Nyílván a sort lehetne folytatni hosszan.
Külön érdekesség a konzol témához, hogy a legösszetettebb rendszerû RPG-k (mint amilyen Final Fantasy sorozat) konzolokon láttak napvilágot. A magam részérõl sosem szerettem ezeket, de átlátni se nagyon tudtam. 😄

A célom nem a flémkeltés volt, mindössze hogy megpróbáljam egy kicsit árnyalni ezt az elég uncsi és parttalan vitát. És a vallomás: nekem tetszett a DA2 demó és többször játszottam végig a DA😮-t. 😊

Lacoka12
<#hehe>

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

JethroHUN
Mindenki ebédelni ment? <#hamm>

JethroHUN
emlékeim szerint a KoToRban volt utoljára olyan rejtvény amit ha elrontasz meg is haltál. tatooine(?) egyik kripta
remélem lesz DA2be is puzzle, vagy vmi rejtett dolog, mint DAO/Orzammar, elõjön egy sárkány, a trónteremben. Nagyon feldobják a játékélményt az ilyen dolgok szerintem. ME2be már nem volt, gondolom akkor ebben sem lesz. Mindkét 2 résznél hasonló elveket követtek, ha jól látom.

Calver
hát, én már nekiálltam megalkotni a "tökéletes" nõi Hawke-ot, most a változatosság kedvéért szöszin, "világító" zöld szemekkel... már majdnem meg is van, csak még cheek/jaw részen kell kicsit piszkálni h ne legyen a lelkem olyan baltarcú <#nevetes1>

Lacoka12
én

Lacoka12
és a Dao 1-nél a a szent hamvak urnájánál kellet videot néznem

Prince23
Castlevaniába sokkal nehezebbek a rejtvényes dolgok... egyes részeken videós segítséget igényeltem.

Talán azok miatt lett könnyebb a második rész akik panaszkodtak hogy nehéz az elsõ..

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

wedge31
Én elö vettem egy papirt meg egy ceruzát és 10perc alatt átvittem az egész csapatot de ha olvastad a DA😮 topicot ez sokaknak megoldhatatlan rejtvény volt.

JethroHUN
mert neked azonnal eszedbe jutott h elég 1 vkit átjuttatni? és nem az egész hidat kell egyszerre kirakni. annál a feladatnál csak emiatt akadhattál el.

wedge31
Milyen igaz, meg az egy darab logikai feladványt se tudták önnállóan megcsinálni, kiváncsi leszek hogy lesz e egyáltalán itt valami hasonló feladat.

TDC Geronimo
Ja....mindig van miért sírni 😄

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

SZEG007
Ha belegondolsz Orgins-nál az elsö hetekben ki kellett adni egy javitást mert az emberek nem birták normálon játszani, most meg azért panaszkodnak mert tul könnyü😛

TDC Geronimo
Fasza kis harc volt a sárkányos. Ahogy felrakta nightmarere egybõl kihalt az egész party 😄 Ennyit arról, hogy könnyû lesz...de egyesek már a demo normal nehézségi foka miatt elkezdték temetni ezt is.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Svenhassel
Nekem nem a szapulással van a bajom, hanem, hogy megjelenés elõtt, végigjátszás nélkül, demo alapján állítanak sokan nagyon nagy baromságokat. Persze vannak értelmes kritikák, de lássuk be legtöbb a tisztelt "hcrpg"-sek irománya akik még mindig azt hiszik, hogy 1998at írunk.
De nem véletlenül írtam, hogy én már senkinek sem hiszek, se a negatívnak se a pozitívnak. Majd ha kipróbáltam a végleges verziót eldöntöm, hogy tetszik-e.

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

Mert nem volt ekkora drasztikus változás benne mint a DA 2ben az elsõhöz képest. Már az elsõ híreknél egyértelmû volt, hogy ekkora vita lesz belõle amikor megjelenik. Illetve. kb. azóta ez megy végülis.

Why so serious?

Prince23
Nem csak magyar fórumokon van ez a szapulás, azért ezt ne felejtsd el.

Prince23
Az inventory terén minden tekintetben. de pl. a bányászkodás eléggé részletes lett, ami szintén unalmas lett több idõ elteltével, pont mint az me1-ben a mékós küldetésekkel.... me2-vel minden rendben sztem. azért ennyien nem szapulták, mint a da2-õt.

Svenhassel
Egy szót sem írtam a lebutításról, szóval nem tudom miért hoztad szóba. Sõt szerintem is le van butítva de számomra ez nem jelent semmit ugyan is én a történet miatt játszok rpg-t, mert nem vagyok "HCRGP"-s.
Szóval ha nem temetem elõre a játékot pár majom negatív "kritikája" miatt (hozzáteszem szerintem jogosan, mert baromságokat irkálnak) akkor már elfogult vagyok. Értem. Végülis ne saját vélemény alapján válasszam ki mire szeretnék költeni, hanem pár fórum hozzászólás alapján.

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

mintha