Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prince23
A szám, (a 2-es és nem pedig római II-es) most már jogos is lenne 😄

Calver
nem is neked szólt 😊 csak most elkezdtem végigolvasni az elmúlt 40+ hozzászólást, és hirtelen úgy éreztem, mintha egy rohadt Justin Timberlake számba kerültem volna...

"The trees move. Do you not see it?"

JethroHUN
írjátok át a topik, címét erre légyszi:

DAGON AGE 2
Csak akiknek tetszik és SE-t vettek,
és az öszes DLC-t is veszik

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Sir Quno Jedi
Szerintem nem rossz a DA2. Demót is 3,5x toltam végig és nagyon tetszett (bugok ellenére is), hangulatos egy darab. Meg is rendeltem PÍZÉ és már nem mondom le. 😄 Szal. nekem jöhet, nem megyek másik topicba, de a többiekre tényleg ráférne.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Calver
utolsó 30-40 (vagy több) hszre: nincs kedvetek inkább nyitni egy "Sírunk a Dragon Age 2 miatt" topicot? nézzétek csak a számos elõnyét:
- hozzátok hasonló emberek között irkálhatnátok, különösebb ellenvélemény nélkül
- a sok hasonló gondolkodása ember idõvel kialakít egy sírók számára kellemes, homoerotikus atmoszférát
- aztán ezt továbbvihetitek személyes találkozókba, esetleg swingerklubbokba(?)
- de a legfõbb elõny: nem szarjátok tele a topicot felesleges "zajjal". értjük, jajj, szerintetek lebutították. elsõre is értettük a véleményeteket. csak többé-kevésbé szarunk rá.

"The trees move. Do you not see it?"

JethroHUN
Emberek, ti ezekre a dolgokra csak most jöttetek rá?! lol ez azért fura, ez a jó pár hsz, mind fel vagytok háborodva, ez a fajta üzletpolitika nagyon régóta megy, amióta rájöttek hogy konzolra fejleszteni egyszerûbb, és jóval nyereségesebb. Egyesek itt szidják álladóan a warezt, egyáltalán nem azért szarok a mai játékok, mert a kiadók nem tudják eladni(mert állandóan ezzel jönnek) Azért szarok a játékok, mert elég egyetlen egyszer jó játékot csinálni, a név elfogja adni, teljesen mindegy mennyire hulladék lett, sõt, még a játék 50%-at amit szépen lespóroltak, azokat is megfogod venni dlc formájában. Akit le lehet húzni azt le is fogják. Konzolra pedig bármibõl bármennyit el lehet adni. DA3 ha lesz egyáltalán, most inkább az lesz az érdekesebb hogy a ME3 milyen lesz, de valszeg még rövidebb és még jobban dlckra szabdalt lesz mint a 2. Lásd, CoD sorozat, szerintem MW óta nem igazán volt jó cod, mégis évente jön és mindig eladási rekordot dönt.
Ha pedig nem lenne warez, akkor a játék kiadók nyernének.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Tinman
A BG I. esetében a Tales of The Sword Coast a mai világban DLC lenne. XBOX-on 1200 ms pont körül (~3.000 Ft). Akkoriban én személy szerint a dobozos verziót 1500 Ft-ért vettem.

Emlékszem az Icewind Dale-hez meg ingyen járt a több órás Trials of the luremaster kiegészítõ! INGYEN! 4-5 ÓRA! Mert megvetted az alapjátékot!

A DLC-k legtöbbjének ára az évek múlásával is VÁLTOZATLAN marad. Borzalom. Múltkor néztem, hogy a Saints Row 2-öt bontatlanul már lehet venni 3k alatt XBOX-ra, hozzá a 2 DLC meg lazán többe kerül, mint a nagyjából 50 órás játék... ja a 2 DLC összesen jó ha 1.5 órát ad.

Az Alan Wake meg a másik... végigtolod az alapjátékot, majd a sztori lezárásához vegyél alapáron összesen ~3.400 Ft-nyi DLC-t. Döbbenet.

S.Z.Á.N.A.L.O.M.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

miazhogy nicns alapja? en megvettem dao-t kieget, dlcket is. igenis van alapom hangoztatni a nem tetszesemet. pont amiatt vettem meg, hogy hozzajaruljak ahhoz hogy legyen kovetkezo resz is. erre unorthodox modon lehugyoznak egy tok mas stilusu folytatassal.

Ezt már az ME2-nél végigélték, ennek ellenére nem hiszem, hogy más utat fog követni az ME3, ahogy a DA3 sem fog véleményem szerint!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Hát sajnos ez most az irányvonal! Ha ennyire szigorúan nézzük a dolgokat, akkor mára már nem nagyon készítenek igazi RPG-t és ez nem valószínû, hogy változni fog.

Egy kis nemrégiben megtapasztalt élményt had meséljek el: Már hónapok óta porosodik a winyómon a Neverwinter 2 Storm of Zehir. Az alapjáték már régóta megvan eredetiben és a kedvenceim egyike, de régóta nem játszottam vele. Most egy kicsit leürítettem a winyót és megtalátam a kieget, gondoltam kipróbálom. Nagyon meglepõdtem és tanácstalanná váltam amikor elkezdtem karaktert generálni (a kiegben csak generált karakterekbõl áll a csapat) a sok skill, faj, alfaj, vallás, varázslat, osztály miatt. Rendesen szokatlan volt a rendszer, de hamar belerázódtam és eléggé élvezetessé vált(kicsit karcsú a sztori, de az más tészta, majd az alapjáték kárpótol).

A lényeg: a Neverwinter 2 óta én nem emlékszem részletesebb RPG-re(vagy RPG-bb RPG-vel), amit kiadtak volna (elõtte ugye több volt). Ergó az IGAZI RPG mûfaj sajnos kihalóban van... Ennek fényében a DA😮 is egy leegyszerûsített akciójáték!!! Így is lehet nézni a dolgokat.

Goty-hoz meg: Ha türelmes vagy csak egyszer veszed meg, amikor kijön a Goty.

Azt székelik torkon, aki hagyja magát... A másik fele a dolognak, hogy õk is bizony pénzért veszik a kenyeret, tejet és a ferrarit, ameddig a vásárlók keresik és veszik az ilyen DLC-ket, addig csinálni fogják õket.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

lolSL
de ha ez 1 szar játék, akkor bioware abszolút a lejtõn van
star warsos szarjukra elmehetett minden cash, mert ez nagyon alacsony költségvetésû folytatás lett (reklámozást gondolom EA másik részlege fizette..)
és ha ez rányomja a bélyegét a mass effectre én sírvafakadok
nem is akarok gameplayt látni belõle ha azt is így elrontják egy évet tehetnek tönkre az életemben ami nem játék

robotnyk
épp ezért egyre unalmasabbak ezek a rinyálások. nincs olyan kaja, ami mindenkinek ízlene, nem kötelezõ mindent bekajálni.
btw, a DAOnál a PC volt az elsõdleges platform. nyilván nem véletlen nem preferálják a továbbiakban, jobb teljesítményt vártak a kasszánál. ezek után nincs sok alapja az egyszeri PC-s játékosnak ilyen, vagy olyan külön bánásmódért reklamálni.
lolSL
mage stream (foskonzol)

TBTPumpa
A játék normál változata már megvásárolható a CD Galaxisnál!
PS3-ra és Xbox360-ra pedig már a játék Signature Edition kiadása is megvásárolható, PC-n szerdától lesz kapható ez a fajta kiadás!

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

<MARQUEE WIDTH="40%">Dragon Age II (2011/PC/MULTi2) | 5.24 Gb</MARQUEE>

Tinman
Még annyit, hogy PC-n még ne is szóljunk a DLC-k ára kapcsán... a Live rendszerében, szegény konzolosoknak olyan árakon vannak a DLC-k, sok esetben egy teljes játék ára!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

ez akkor lenne gaz, ha ugyanaz a reteg probelmazna mindket esetben. ha most kijott volna a da2 ugyanuygy mint ahogy a dao jott, kicsit turbozva azt, akkor egy masik reteg fikazna, hogy omg alig valtozott valamit hogy merik ezt da2nek hivni.

Prince23
Konzolon "világsiker" lesz még így is a da2, nem kell félteni 😊

robotnyk
láttam miket írnak az elsõhöz a dlckrõl, és speciel egy fillért nem adtam ki értük. ha a sztori rendesen le van zárva, és nem külön kell megvenni a befejezést (alan wake, pl), akkor engem ez sem bír felhúzni.
Annyiban igazat adok a fanyalgóknak, hogy ha maradt volna minden ugyanúgy csak kaptunk volna egy új sztorit, helyszínt, körítést, az is bõven elég lett volna a nagy eladások eléréséhez, sõt lehet, hogy jobb.

"Had bukjon a Bioware Pc-n, hátha nem jön több játékuk Pc-re, ha azt látják, hogy nem fogy? "

azt hogy belassa a bioware is hogy mellenyult, legalabbis pc piacon azzal, amit csinalt a daohoz kepest da2 vel, es akkor talan a da3 vegre megint a dao szinvonalat, stilusat kovetne.

Tinman
Nem a DA és az ME pontosan olyanná kezd válni lassan, mint egy egyszerû akció RPG. Az irány félelmetes ahová megy a Bioware.

Egy kis teaser a témához ;-)

"De ha nem 1-1 páncélt kapsz 1 DLC-ben, hanem 1-1 Questet elfogadható áron"

Az esetek több, mint 90%-ban a DLC-hez adott quest szégyen. Egyedül a Fallout 3 DLC-i voltak kimagaslóak ebben a tekintetben, meg DA esetében egyetlen árva quest amire még azt mondom, hogy ok. Az összes többi esetben bûzlik a hal, méghozzá a fejétõl.

"de erre is van megoldás: GOTY kiadás"

Ezek bármennyire is kedves megoldásnak tûnnek, akkor is a rajongók torkonszékelése. Vedd meg a Limitedet, CE-t, akármit. Örülj, kb. 2 hónapig, amikor jön az elsõ FIZETÕS DLC. Megveszi a rajongó.
Majd jön a következõ és a következõ és a következõ... az 5. DLC-nél eléred simán az alapjátékod árát. Eltelik pár hónap és jön a GOTY, ahol fele áron se ott van minden, amit már az ALAPNAK IS TUDNIA KELLETT VOLNA! -.-

Engem a demóban is elkapott a játék hangulata teljesen: Sajnáltam a tesót, akit elkapott az Ogre, nagyon megható volt, amikor Aveline férjét meg kellett szabadítani a szenvedésétõl... egyszóval átjött a történet ezen része is és Totál Dragon Age érzésem volt a demóval játszás közben is..

De ez megint egyéni vélemény...

robotnyk
egyébként mennyire jellemzõ az a hisztis picsa mentalitás a gamer közösségre, hogy ha valami változik, akkor az a baj, ha valami nem változik, akkor meg az a baj.
Prince23
Deal<#eljen>

Tudod mit? Hagyjuk az egészet: én nem akarlak meggyõzni, érteni meg nem értelek (nem azért mert hülye vagyok elhiheted).

Neked nem tetszik, én azt mondom sokat NEM változott (és ez az oka, hogy nem értem a negatív kritikákat, ha kivették volna belõle teljesen a lootot, mint az ME 2-ben, akkor megértem az aggályokat). Ebbõl fakad az állandó érvelésekkel teli hsz váltás halmaz.

Tovább nincs értelme ezt boncolgatni, maradjunk ennyiben.

robotnyk
nekem az a lényeg, hogy egy játék élvezetes legyen, nem az, hogy tartalmazzon bizonyos játékmechanikai megoldásokat, vagy hogy beleférjen idejétmúlt skatulyákba, de én már csak ilyen vagyok...
Prince23
Ez valóban így van, nem hozza azt a DAO fanaty világ-hangulatot, teljesen más. Önnáló címként jobb lett volna futtatni ezt a részt.

Így lenne a normális.

Prince23
Ja és majdnem 300 órát öltem bele a zseniális Originsbe, és így az ember talán jogosan elvárja azt, hogy azt a szinvonalat kapja meg újra a Biowaretõl. de ez egy, a da2 teljesen más sztori. ismétlem, ha nem lenne Dragon age 2 a címe, akkor komolyan mondom ajnároznám nektek XD
És azt is hozzá teszem, hogy 100%-os akció RPG-t sikerült megalkotnia a Biowarenek. PONT OLYAN STÍLUSBA, MINT A MASS EFFECT 2.

na remélem így már tényleg érthetõ voltam, hogy mi a bajom vele. Mass Effect univerzum úgy jó ahogy van, de a Dragon age fanatsy világát nagyon elcseszték ezzel a folytatással. na és úgy kétséges a mûfaja is, hiszen drasztikus változáson esett át az EA jóvoltából.

már alig várom, hogy kipróbáld a teljest, és rá fogsz jönni, hogy mirõl beszélgetünk itt páran

Most nehogy azt mond már, hogy a DA😮 és a DA 2 (mert ha a DA 2 oda sorolható, akkor a DA😮 is!!!!) is az Enclave, Dark Messiah stb. közé sorolható, mert akkor megfejelem az íróasztalom... Jah és mindezt úgy, hogy csak egy Demót láttunk!

DLC téma: Pénz szerzés netovábbja ez így van! De ha nem 1-1 páncélt kapsz 1 DLC-ben, hanem 1-1 Questet elfogadható áron, akkor szerintem elfogadható ez az ár, hogy bõvüljön a játék!

Sajnos a múlt az múlt (akkor még nem volt ilyesmi) és mivel bejön a DLC-zés a kiadóknak, ezért csinálják, de erre is van megoldás: GOTY kiadás (lábjegyzet pl.: Fallout 3), egyben megkapsz mindent egy 0 day áráért igaz késõbb!

SZEG007
Amugy ha már ez a vonla annyira szimpi Bioware-nek akkor igazán csinálhatnának egy Jade Empire folytatást

A probléma az, hogy kijelentetted, hogy a Dragon Age 2 rosszabb mint az elsõ és ez tény. Csakhogy ez nem tény, csupán a véleményed. Meg persze még sok emberé, de tény akkor se lesz belõle.

Why so serious?

robotnyk
van egy dolog, amit sokaknak anno mass effect 1 - mass effect 2 témakörben sem sikerült felfogni. nem reménykedem, hogy itt hatással lesz bárkire, de próba szerencse. nem tetszik, kihagyod, egyszer kisírod magad, továbblépsz, mindenki leszarja a nyomorod a továbbiakban.
Prince23
De értsd már meg már, hogy nem szarozom a játékot. csak Dragon Age-nek nem méltó folytatás. ha egy teljesen más címe lenne, akkor nagyon jó kis akció RPG lenne. egyszerûen enm tudok nem úgy elmenni azon, hogy kötödjön az originshez. részemrõl ennyi.

Sir Quno Jedi
A limited az már tényleg a legalja. Azt már nem is értem. Mi az hogy LEJÁR a kódom?!?! Fizettem érte, akkor LEGYEN mindig. EZ a vég.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tinman
Nem nagyon értek veled most egyet.

Vannak a fantasy akció játékok (Enclave, Dark Messiah, Golden Axe Beast Rider, Conan, etc.), meg vannak az RPG játékok (Gothic, Baldur's Gate, Ultima, etc.). A Bioware-tõl az ember azt várná el a múltjuk tükrében, hogy RPG-ket gyártanak inkább... de nem.

Fúj a szél és a Bioware meghajol, a szelet az igénytelen tömegek diktálják a CoD közel 100 milliós eladásával, meg a junkie WoW-al.
A tömegnek akció kell, szarrászkriptelt történések, látvány. Erre van igény, ez diktálja az irányt és ezért sem RPG a Mass Effect és ezért sem RPG a Dragon Age II.

És ez csak az egyik gond.

A nagyobb gond a DLC mániával van. Mert nem elég, hogy Faxombaxom Ultra Superior Godly Sword jár az elõrendelõknek vagy a CE vásárlóknak, de még ezért pénz is kérnek, ha késõbb akarod megvenni, vagy érdekel... a Bioware pontok szintén a hányás melegágya ha belegonoldsz. Vegyé' paraszt zõd' páncélt valódi PÉNZÉRT.

A végsõ döfés az elhízott, kapzsi sárkányba pedig a EXPIRED téma!
Nem elég, hogy megveszed a CE-t, Limited, akármit, ha xy idõn belül nem töltöd le a virtuális cuccot, akkor baxhatod a kódod, mert lejár, mint a zacskós tej.

A.G.Y.R.É.M.!

Ha már Drakensang... nekem az elsõ rész sokkal jobban tetszett! Azt is érdemes beszerezni!

Egyébként olvastam már az Eredeti topikban :-D

Sir Quno Jedi
Én meg most együtt rendeltem meg a Drakensang: The River of Time-mal, így ha HC RPG-re támad kedvem, ott a Drakensang, ha meg könnyed RPG like szórkozásra vágyok, ott a DA2. Win-Win szituáció. Hétvégi szórkozásnak nem rossz.

Érdekes módon ott annyira nem zavar, játékban mégis furcsállom!

Nem tudom mi érdeked fûzõdik hozzá, hogy mindenkit meggyõzz arról, hogy szar a játék...

Szerintem kifejezetten élvezed, hogy (azt hiszed) neked van igazad és leolthatsz másokat.

Celern #3047-es hsz-ével értek egyet teljes mértékben, kiegészítve azzal, hogy véleményem szerint a DA 2-ben igaz van butítás, de az alapok és sok kedvelt elem benne van, ami a DA😮-ban benne volt. Hack & Slashezés konzolon aláírom, pc-n ez egy oktondi kijelentés.

Egyes emberek kicsit túlzásba viszik az Anti-Hype-ot szerintem.

Egyébként kicsit mindkét fél ugyanazt a sémát követi: Megpróbálja meggyõzni a másikat, hogy neki van igaza és görcsösen ragaszkodik a maga igazához.

Csak ennek az ég adta világon semmi értelme... ezt szajkózni immáron 2. hete. Õszintén mit akarsz ezzel elérni? Hogy ne vegye meg senki? Had bukjon a Bioware Pc-n, hátha nem jön több játékuk Pc-re, ha azt látják, hogy nem fogy? Aztán meg majd lehet azért szidni õket, hogy kivonultak a Pc-s piacról?

Nem kell isteníteni semmit, de azt a pár játékost nem kéne elriasztani a játéktól, aki meg is venné, mert lehet, hogy akkor legközelebb nem kapunk semmit.

Az egész vita egy nagy adag szõrszálhasogatás és ízlésrõl vitatkozás keveréke... ergó felesleges.

(Tudom, hogy vannak a leírtakban ellentmondások, de a véleményem így teljes, szóval ez nem véletlen)

es akkro feliratos filmek?

Ez ízlés kérdése... például engem rendesen iritál, ha egy játék angolul beszél és magyar felirat megy alatt! Vagy egyik vagy másik!

annyi ido alatt megtanulhattal volna mar angolul 😄

Prince23
Szépen beszélsz ám 😊 Jót nevetek az ilyeneken egyébként. azért írtam így, ha még nem vetted volna észre vagy még nem jöttél rá (de egyszerûen makacs vagy ez van), hogy szinte mindenki leakciórpg-ézte illetve lehack'nslashezte a DA2-õt. A DAO pedig egy erõs RPG játék volt. és ez bizony nagy változás ahhoz képest, függetlenül konzolos vagy pc-s verzióról van szó. nem csak a harcrendszer változott meg.
s nem mellesleg a mellékküldetés pályái mindig két fajták, ez tiszta szánalom, ugyanazona pályákon kell menni 10x-er is mellékküldin. de fasz se fogja lehúzni 7 pontra inkább visszapostáztam a példányt másnak. mert ugye enm szabad lehúzni 7 pontra egy ilyen hypolt játékot. 😄

Sir Quno Jedi
Azért ne becsülj mindenki mást alá, ha neked nem megy valami... 😄 Én pl. minden gammát angolul tolok, amit csak lehet és nem okozott gondot a Mass Effect 1-2 sem. De van még számos ismerõsöm/barátom, aki nagyívben szarik a magyarításra (sõt engem pl. kifejezetten idegesít).

Sõt Nehrim pl. németül gagyog és angol felirat van hozzá (többé-kevésbé jó). És?!?

Tudok angolul, de ugy "többet" ér ,hogy angolt hallgatom és magyart olvasom...,de egy mass effect 1-2-t te megérted angolul ,ki ,hogy s merre kavar, akokr gratulálok tényleg(nekem csak köszépfokum van ,de néha gondba lettem volna magyar felirat nélkül) és ha meg a történetet pont nem értem meg ami a lényeg akor nem érdemes vele játszai ..😊
<#alien2><#nevetes1><#eplus2><#vigyor2><#hehe><#taps><#eljen>

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

grebber
Én nem akarok már tanulni!

Next PC upgrade: 2022

Gideon Wieth
Ennyi idõ alatt meg lehetett volna tanulni angolul 😊 A legtöbb játéknak nem bonyolult a nyelvezete és a szókincse 😊

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3