6609
Dragon Age II
  • MrAndree
    Térképen átkattintod a nappalt éjszakára. Kézileg változtatható napszakok, a való életben is tudnám használni az ilyet.
  • MrAndree
    Sőt, ez a 14 évesezés baromira nem menő egyébként, kb. ugyanaz a szint mint a "hülye konzolosok" beszólások.
  • 38tibi38
    Azt ,hogy kell,hogy éjszaka menjek vissza?
  • MrAndree
    Amiben érvek is vannak, és nem egy 3 soros "megvettem, 20 perc után uninstall, ez egy szar". És bizony ha megnézed sajnos sok kritika ilyen, ebből meg semmit nem lehet leszűrni. Persze azért voltak itt is értelmesek. Az utolsó mondatod meg általánosítás mivel kicsit öregebb vagyok mint 14, de nem baj.
  • Although
  • MrAndree
    Bizony nem próbáltam, bőven elég volt ott is a normal. Nem nagyon látom be mi ezzel a probléma? Nem mindenki szeret 40 percig ölni egy sárkányt. :)
  • wedge31
    Vágom mire gondolsz, csak arra reagáltam, hogy a nighmare fokozat nem elég taktikus, pedig az.
  • Although
    Te is tudod miről beszélünk, a DA:O nem véletlen adtak egy száz oldalas könyvet aki megvette. Az megértette milyen játék. Mindenesetre jó tudni legalább max. szinten valami élményt ad és gondolkodni is kell ettől ez még nem a dragon age világa. És ebben biztos vagyok Mert a Mass Effect a Bioware egyszerűbb verziója votl az rpg-re nagyobb tömegek részére, a gond hogy már csak ez maradt és nuku DA:O szint.
  • Prince23
    Angliában első heylen végzett a gamma. Ha ezt a teljesítményt hozza a debütálástól számított (min.) első három hétben, akkor lesz itt folytatás sztem. Kíváncsi lennék mondjuk a magyar listára is, hol végzett. Sztem az első kettőben benne van
  • Although
    De nem csak a harccal van gond, de mindegy nehéz ezt az angol szöveget megcáfolni az a helyzet.
  • IMYke2.0.0.0
    "...de az értelmes kritikát azért elolvassák."

Kérdezem, minden provokáció és felhang nélkül: mi az értelmes kritika?

Talán az, ha szemet hunyva az egyértelműen hatalmas butítások mellett kisebb problémákat emel ki az ember (dialógus), vagy arcba megmondja, hogy szart toltatok le a torkunkon, ami bár itt-ott csillog, sejtetve, hogy ott a meleg mélyben van valami, amit egy a Dragon Age: Origins megemésztő troll recirkulált, és tett ki ide nekünk, de ettől még nem az lett amit a rajongók és nem a nyáladzó, elmúlt 2-3 évben 14 évessé nőttek vártak?
  • wedge31
    Probáld nightmaren, nekem az már kimeriti a taktikai rpg fogalmát ha egy csata néha elhuzodik 20-25 percig is mert minden támadást le kell pauséval kontrollálni és bizony a friendly fire teljesen átalakitja a harci taktikát mert ami normálon meg hardon ütös varázslat az lehet, hogy nighmaren kicsinálja az egész partyt.

A srácnak ugylátszik ez nem elég...
  • Although
    MrAndree akkor te még a hard fokozatot sem próbáltad ki nem hogy a legnehezebbet és ezt bizton állítom mert nem vagyok hülye és még azzal is nehezítem a dolgot hogy nem a sablon hcrpg felállásokat használom de például az elf zárványban lévő generális kb. 1h.30 perc volt míg ki tudtam iktatni és ez csak hard volt. Arról nem is beszélve voltak olyan ellenfelek melyeket elkerültem mert csak a sablon 2tank healer rouge/magus szisztéma működne, például az bosszúálló. Sorry de nem hiszem el hogy te játszottál akárcsak hardon is.
  • IMYke2.0.0.0
    Az egész játékipar a könnyen oldódó, instant játékélmény eladásáról szól - emellett a minimális budget melletti lehető legjobban kifacsart címekről.
    Ehhez, és ahhoz, hogy hülyének nézzenek, már túl öregek vagyunk.

A mai fiataloknak meg ez lesz az etalon, természetes, hogy két kézzel tolják le nekik, és maguknak a torkukon.
  • MrAndree
    Ha nem figyelek a mágusomra akkor egy boss normalon 2 ütéssel kiüti. Vagy bármelyik komolyabb ellenfél.
  • MrAndree
    És kapnak is érte bőven. Bármit is hisztek, ott se hülyék dolgoznak. Nyilván nem a siratóasszonyokra fognak hallgatni akik szerint ez 0/10, meg szemét szar, meg eladtátok a lelketeket, meg visszavittem 5 perc után a boltba, de az értelmes kritikát azért elolvassák.
  • Although
    Tényleg, ez érdekel, nightmaron hányszor kellett nekimenned egy boss harcnak? Kb? Tényleg érdekel? Ha nem figyelsz a taktikára a mágusod egyből meghal, például egy nagyobb mobs egyből kiüti? Az alaprendszert használja tehát figyelned kell milyen csapat összeállításban harcolsz?
  • MrAndree
    Akkor mitől lesz egyébként? Mert én az elsőben se taktikáztam semmivel se többet mint ebben.
  • SaGa Jr
    Calver:
    Szóval akkor nem is féreg csak nem szimpatikus Sebastian herceg.
    Erre voltam kíváncsi.
    Mert kissé mást súgott a féreg szócska mint a nem szimpatikus amit később írtál. Persze igazad van. Ha valaki a mágusok seggét akarja nyalni annak nem lesz szimpatikus Sebastian hozzáállása a kérdéshez. Ugyanakkor a reakciói és észrevételei teljesen jogosak és még érthetőek is. Most nem mágus párti hozzáállást nyomok, szóval segítségével Anders már a plafonon van egy ideje (hehe) a rivalizálásban.

Kíváncsiságomnak engedve kipróbáltam hard fokozaton a 3 fős rogue kommandót (Varric. Sebastian és Isabel) és meglepően hatékonyan/eredményesen kezelik a harcokat a harcos karakterem mellett (templar és ravager specializációkkal). Nincs mágus a csapatban (Anders szóba nem jöhet a picsogása miatt, Merill-t meg csak oylan helyre viszem ahol hergelhetem) mégis piszok jól elboldogulnak így 15-16-os szint környékén már. Isabela controller-kedik, a másik kettő darál távolról (vagy éppen controller-t játszik az egyik és csak a harmadik tag aki scrapper) az én karakterem meg játsza a darabolós gyilkost.

Pares:
    Van ME-hez is olyan oldal ahol töménytelen mennyiségű mentés található végigjátszásokból, kimondottan oylan céllal, hogy azt importálni tudd. CSak beírod a Google-be hogy például mass effect saves és mindjárt az első oldal tele elsz ezzel.
  • wedge31
    allowing friendly fire was a welcome addition though but still only on Nightmare? - tudja, hogy van csak szerinte ettöl még nem lesz taktikai rpg.
  • IMYke2.0.0.0
    "Viszont a remélem a harmadik részre kapnak mondjuk 3 évet és akkor semmivel nem lesz baj." - álmodni még szabad, szerencsére.
    A 2. részre is csak 18 hónapot kaptak...
  • Although
    Reméljük, de ha nagyot kaszálnak akkor ne reménykedj benne. Azzal igazolják majd a politikájukat, mi meg le vagyunk szarva.
  • enlightened
    "Where is friendly fire mode? Why my fighter can withstand a fireball while every enemy around him dies?"

Ez meg milyen kérdés? Nightmare módban ve van kapcsolva a friendly fire. Ezek szerint a srác, aki kőkemény DA fannak mondja magát, még csak nem is nightmare-en állt neki, így nem csodálom, hogy csalódott, meg lett mondva, hogy aki taktikázni akar nightmare-en tolja, mert ott egy az egybe a DA:O feelinget nyújtja a harc. Azért kicsit utánanézhetett volna mielőtt beírja, hogy nincs friendly fire.
  • MrAndree
    Az elsőben se volt súlya a tárgyaknak, szóval nem értem ez most, hogy jön ide. A Mass Effectet még végigvittem agy négyszer, a 2t szintén, a DA:O-t is kétszer, és még párszor tervezem. Szerintem egyik se rosszabb mint a másik. A DA 2-nek pár helyen meg jót is tett a Mass Effectesítés, például a párbeszédrendszer, és a beszélő főhős igen nagy előrelépés az elsőhöz képest.
  • Although
    Igen rétegjáték volt, nekünk érted? Most másodszorra végigmenve is elképesztő milyen mélységek vannak benne. Lehetett volna javítani rajta de nem egy leegyszerűsíttet tömegterméket csinálni belőle. De a srác angolul mindent leírt.
  • Although
    McAndre..Már leírtam, nekem az eredeti szint kell Dragon Age név alatt és nem a Dragon Effect. Mindössze az a gond hogy valódi folytatás már sose lesz. :( És igen Mass effect is jó pontosan ahogy a srcác írta az angolban egy-két órás kikapcsolódást ad. De ez nem rpg játék azért mert vannak szövegek benne. és lehet varázsolni, meg minden ha még arra se figyeltek hogy a tárgyaknak valódi súlya legyen? És mondhatod hogy a demo nem teljes nem hülye vagyok akit bármivel be lehet etetni. Ez a Mass effect mintájára készült az EA-nak sose volt túl sok fantáziája játékot készíteni, de jó szép iparos munkákat csinálnak nincs ezzel baj. Csak a Bioware nem ez a szint volt.
  • MrAndree
    Nem vagyok teljesen, az 5 darab ismétlődő dungeon miatt miatt például masszívan seggberugdosnám az EA-t, de a történettel, a karakterekkel és a harcrendszerrel semmi problémám nincs. Első kettő még jobban is tetszik mint az elsőben (kicsit már untam a folytonos világmegmentést előző BW játékokban). Viszont a remélem a harmadik részre kapnak mondjuk 3 évet és akkor semmivel nem lesz baj.
  • Although
    wedge31 nem biztos hogy szavanként kellene belekötni érdemes lenne a hivatalos forumot nézni vannak akik egyet értenek, de ez a szavanként belekötünk nem dívik, szerintem. Te is tudod meg én is mit akar mondani ennyi.
  • MrAndree
    A demo a harcot mutatja be (és még ahhoz képest is van benne pár változás), a történetről és a karakterekről semmit, mások véleményére hagyatkozni meg sose nyerő.
  • Although
    Nem kell, az a fontos te elégedett vagy a DA2-vel nincs ezzel semmi baj.
  • Although
    A demo elég volt köszönöm, a többit kikövetkeztetés szóval írnám le, ha mond ez valamit, de ha jól érzed magad ezzel írjad le még párszor.
  • wedge31
    Meg vastagon keveri a fogalmakat, rpg alatt valszeg a hc rpg-ét érti ezért talán nem kellene keverni az akció rpg-vel.

Sok mondata hülyeség de azzal amit mondani akar nagyvonalakban egyetértek szerintem is rossz írányba indult a Bioware, de amig az eladások megfelelök addig ez nem fog változni.
  • MrAndree
    A 12 kérdésből van 1-2 jogos, de azért az ilyen "miért pörög-forog a mágus?" jellegűek totál értelmetlenek. Meg ez: "This feels like they knew that the old fans are going to blindly buy the new game and that they took those orders for granted. So what is better than changing the game in order to gain even more orders from action gamers huh?

This works...for a while. You tricked us."

Volt ezer videó. Volt demo. Úgy csinál mintha a teljesből derült volna ki, hogy a DA 2 eléggé más mint a DA:O. Ezek után vegyem komolyan? :)
  • Although
    Vissza akarjuk vagy kellene kapni a dragon'age világát. És nem egy Diablo clone-t akarunk vagy mást ezt a hihetetlen mélységű rpg-t akarjuk ,ami könyvekben is létezik. De sajnos az a Bioware már csak múlté. :(
  • keysersoze
    "Why my fighter holds a sword as long as his height and waves it around like it weighs 100grams?"

Ez már a konzolosítás velejárója, a japó mangákból hozták be ezt a szar szokást.
  • bendáj17
    értem köszi szépen szomorú vagyok de ez van. Majd meglátjuk mi lesz.
  • MrAndree
    Te még ki se próbáltad.
  • MrAndree
    Vicces kritika. Az még oké, hogy kb. a 90 százalékával nem értek egyet, de ez a kritikus is ilyen Nostradamus komplexusban szenved úgy látom. "A jövőtök szar lesz Bioware." Tehát csináltak egy játékot ami neki nem jön be és akkor csődbe fognak menni. Gondolom az EA-val együtt rögtön. :)
  • Although
    Nem csak a kérdések elgondolkodtatóak :) Nagyon nagy az elégedetlenség most a hivatalos forumon a régi rp fanok részéről. Így egy kicsit értem a srácot amiért elragadtatta magát. Nem ezt vártuk azt kell mondanom :(Magam részéről is tettem fel egy két rövid bejegyzést itt aztán meglátjuk.
  • wedge31
    Az a 12 kérdés elgondolkoztató, bár némelyik elég demagóg.