6609
Dragon Age II
  • MrAndree
    Ahogy ők csinálták a Jade Empire-t, és a Mass Effect 1et is, még bőven azelőtt, hogy EA tulajdon lettek volna, tehát két erősen akció RPG-t, amikor még azt csinálták amit ők "akartak". A JE-ben például, nem csupán a társaid nem öltöztethetőek át, de még a saját karaktered se. Többek között.
  • Although
    ME3? :) Szeretem az ME világát de az nem DA:O szint és ezt te is tudod :)
  • Although
    Ha rendesen elolvasod amit írtam akkor leírtam miért írom hogy nincs Bioware a srácok már nem azt csinálják amit ők akarnak, egyszerűen 100%-ig biztos vagyok benne maguktól ennek a DA2 soha nem adták volna ezt a címet, de hosszasan folytathatnám. Ők csinálták az egyet is, és ha valaki tudja ők tudják mit adtak ezzel a rajongóknak. Az EA nem, hidd el a DA:O volt a búcsúajándékuk a legmagasabb szintű rpg-k világában.
  • wedge31
    Ha a élményt és nem a hc elemeket keresed arra lesz több jónak igérkezö rpg is, Witcher 2, Deus Ex 3, Fable III, és még idén jön a ME3 is.
  • Although
    Tehát egyszerűen nem hiszem hogy a Bioware-n kívül sokan űzték a HC RPG-t ilyen szinten, más cégek. Van egy olyan érzésem, maradnak a Darkensag ha jó írom, szerű közepes rpg-k. Vagy lehet nekem megfeleltek, ugyan más okból mint a DA a Bethesda játékai is valódi élményt adtak úgymint a DA:O is azt adott. De nem hiszem hogy lesz DA2 valódi lehet pesszimista vagyok.
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnos, a szubjektivitás nem szűrhető ki - még a merítéskor sem.
    Persze, ezért lehet az, hogy a kritikák, visszajelzések konkrét elolvasása is esetleges az ezzel foglalkozó osztályokon.
    Így eshet meg az, amit Te is vázoltál.
    S persze, az eladási mutatók (terjesztőkön keresztül) majdhogy nem kemény mutatóknak számítanak nekik, miközben a 'puha' számok (az elégedetlenek fórumokon, e-mailekben megnyilvánuló része) számukra bekalkulálható velejáró: többnyire le se szarják őket.

Ezért, s így, tetten érhető, hogy míg egy cég kicsi, vagy kevésbé sikeres, akkor ilyen visszajelzéseket 100/100% elolvasnak, és reagálnak, addig a bekebelezés, vagy naggyá, sikeressé válás útján már maximum 50/100%, de inkább rosszabb az arány.
    A supportról ne is beszéljünk...
  • MrAndree
    Ez hülyeség, már bocs. Ugyanazok az emberek dolgoznak a Bioware-nél még mindig, majd ha elvándorol a fele akkor beszélhetünk a BW haláláról.
  • Although
    *azt
  • Although
    Írtam azt hogy hc rpg? Mindössze annyit írtam eh mindegy. Akkor egyszerűen,az még nincs az EA kezében. És ha a Bioware jobb is volt, a jövőben nem biztos hogy így les mivel most már csak EA van, csak a nevet nem vették le, marketing fogásból, egy darabig fog működni az a kevésbé értelmesek is észreveszik majd. És lehet reménykedni nehogy a Bethesda is egy EA szerű cég kezébe kerüljön, de nem hiszem általában a Bethesda játékai az év játéka címet is megnyerték. Szóval az nem annyira réteg világ. Mint a DA:O volt.
  • wedge31
    Pont ezt akartam írni ha a bethesdától várjuk a hc rpg-ket akkor ítéletnapig várhatunk.
  • lwb
    Ebbe nem akartam belemenni, de így van. Remélem a Skyrim inkább Morrowind lesz és nem Oblivion. Nálam az Oblivion a Bethesda DA2-je volt. Óriási csalódás és bizalomvesztés.
  • MrAndree
    ÉS ha a játékot megveszi 2 millió ember, abból 2000 hangoskodik, akkor kire kell hallgatni? Az eladások alapján akkor semmi gond nincs, a panaszkodók alapján meg igen. Akkor ilyenkor mi van? Lehet a maradék 2 milliónak éppen bejött amit kaptak.
  • lwb
    Azért ne írjuk le a bioware-t. Remélem tanulnak ebből és visszatérnek a korábbi formulához.
  • Although
    *Skyrim
  • IMYke2.0.0.0
    A kritikusabbak (én is) sem állították, hogy szar - tudjuk, hogy még így is utolérhetetlen a piac többi szereplőinek.
    Csak, ahogy a hasonlatomban írtam:
    Az Origins által magasra tett lécet csak úgy tudta megugrani a második rész, hogy azt a lécet lejjebb tették a fejlesztők.
  • MrAndree
    Hát a Bethesda játékainak a HC RPG-hez éppen vajmi kevés köze van éppen.
  • Although
    Azért ne legyeünk elkeseredve, A Bethesda még tartja a frontot :), ha más jelegű is mint a Da világ azért az sem rossz egy nyitott világ amibe igazán el lehet merülni és ha igazak a pletykák lesznek a Syrimben szakmák meg minden ami szem szájnak ingere, remélhetőleg nem butítják le jobban sőt inkább egy kicsit többet mint eddig kellene beletenni. És reménykedjünk, most hogy az EA be tette a lábát a rpg piacra is nem erodálja el az egészet. Skyrim válasz lesz a kérdéseinkre. Most hogy már a Bioware nem létezik.
  • IMYke2.0.0.0
    Csak lwb kollégát tudnám szajkózni, mert az ő írása ugyanazt sugallja, amit én válaszolnék.
  • IMYke2.0.0.0
    Így van - a cégnek egyszerűen a hangoskodók kritikáival kellene elsősorban törődnie. Még akkor is, ha első körben a csalódottság (mindig vannak ilyenek), vagy a naivitás, esetleg a felületesség sarkallja arra a tömeget, hogy meggondolatlanul emeljen ki valami összetevőt hibaként (példánk ugye a dialógus rendszer: van akinek tetszik, van akinek - nekem is - nem, mert köze sincs ahhoz, amit szeretnék mondatni a főhőssel).
    A piackutató és marketing osztálynak a tömeg seggén kellene lógnia, folyamatosan nyalva azt - tudni, hogy nem ok nélkül hallatszik a kántálásból egy szóként az, ami... (lásd Barabás vs. Jézus)

• lwb
    Nem szar játék. De az NWN OC óta a legrosszabb Bioware RPG - legalábbis szerintem.
  • wedge31
    Vannak hibák és idegesitö dolgok a játékban de akik szerint ez egy szar game azok háttal ülnek a monitornak.
  • cikasz
    Amúgy észrevette valaki, hogy amikor italt rendelünk ugyanaz történik mint az ME2-ben? :)
  • Although
    Mindegy, mivel nem egész nap játszok :D Még csak most kezdem el az Awakeninget :), szerintem jó lett. Eleszek vele pár hétig aztán reménykedek valami csoda történik és tényleg lesz egy Dragon Age 2, aminek közel lesz a könyvekben megálmodott világhoz
  • lwb
    Ez az amit nem értek. A számok ugyanis nem ezt mondják. A Biowarenek nem a CoD eladásaihoz kellene hasonlítania magát, hanem a többi RPG-hez. És ebben a kategóriában a DAO verte az ME2 eladásait is. Ha valami, hát ez jelezhette nekik, hogy a vásárlók jobban szerették azt a stílust, mint az akciódúsabb újat.

Sajnos a DA2 eladásaiból nem lehet majd következtetéseket levonni. Sokan megvették csak a neve miatt (a többség nem lóg trailereken a neten).
  • Különc
    A piackutatás mondja meg mit vesz a tömeg, nem a marketinges kénye-kedve
  • MrAndree
    De mivel a tömeg veszi, így lehet tényleg erre tart igényt, ugye. Vagy megveszi mert nincs alternatíva. Persze a szart se lehet definiálni, mivel ami valakinek szar az másnak lehet kifejezetten tetszik. Jelen alanyunk elég jó példa erre. Szóval nem lehet valamiről egyértelműen, tényként kijelenteni, hogy ez szar. Még azt se, hogy a többség szerint szar, mivel alap igazság, hogy mindig azok hangosabbak akiknek nem tetszik (érthető okból persze).
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, olvastam, néztem korábban is (most is felnézek majd) a Metacriticen - igaz, sokan (állítom, nem ok nélkül) nem tartják mérvadónak a felhasználói kritikákat, de azért a "hivatalos" irományok is eléggé sokszínűek, és nem mindig pozitívak.
    Persze, ez majdhogynem természetes - nem lehet mindenkinek azonos véleménye, hát még annak, akit ezért fizetnek - de az már nem, hogy egy első rész által alapvetően, kategóriájában lévő versenyzőknek elérhetetlen magasságba helyezett lécet a sorozat második része csak úgy tud megugrani, ha előtte lecsalják a magasságot...
  • Although
    *Dragon Age-hez, Próbálok gyorsan írni, de nem vagyok gyorsíró és ez látszik minden beírásomon sorry
  • Although
    @Prince23..Ennek semmi köze a Dragon Age egy mondatba összefoglalva.
  • Prince23
    Bár sztem a DA: Champion of Kirkwall jobban hangzik :D
  • Although
    @Prince Egyátalán nem Dragon Age 2 vagy akármilyen dragon age címet kellet volna adni nekik, mert akkor én még reménykedhetnék hogy egy nap kevés szabadidőmben játszhatnák majd az igazi DA2-vel. De erre reményem sincs már:( A Dragon Effect tökéletes lett volna de a hülye EA azt gondolta minket egy névvel meg tud etetni.
  • IMYke2.0.0.0
    Na végre, értjük egymást :)

Az a baj, hogy a marketingesek azt hiszik, hogy a tömeg - tudjuk, nincs közös tudat - erre tart igényt, azaz a gyors, instant, azonnal oldódó, egy délután alatt elérhető eredményekre, a kevés gondolkodásra ("mert suli, mert több műszakos meló, s ha hosszabb, akkor nem veszem meg a gyereknek magamnak") és persze a megbízható(nak vélt) címekre van igény.

Azzal kezdeném, hogy ezeket a marketingeseket, igény felmérőket és minden ezzel foglalkozót falhoz állítanám: mi a francot is csináltatok? Miért kellett értékítélettel dolgoznotok? Stb.

Persze, amióta pénzalapúvá vált a civilizációnk, és az első sóvár, habzsoló ember ráébredt, hogy a pénz hatalom, a még több pedig maga a királyság, tudjuk, hogy a pénz nagy úr: képes az ésszerűen, kifejezetten (vagy majdnem) önzetlenül is dolgozni akaró cégeket is megrészegíteni, s ezzel párhuzamosan szargyártásra (de legalábbis tömeg-silány termék készítésre) sarkallni.

Ez megy már évek óta a játékiparban (is).
  • Prince23
    Ha úgy vesszük mindig a next-gent nézik a kiadók, de most az EA ezzel nagyon kimutatta a foga fehérjét. Kár hogy nem Dragon Age: Heroes of Kirkwall a címe ennek a gammának :) Sztem aki nem követte a da2 előzeteseit, az mindenki egy újabb Blightra várt. akkor nem lett volna ennyi szapuló kritika és én sem piszkáltam volna az origins játékmenet elvesztése miatt. nézz rá a metacriticre hogy áll:S kicsit elgondolkodtató azok a számok. Konzolokon jelenleg evszik mint a cukrot, mivel azon elég élvezhető is a pörgős gameplay. Origins függvényében rossz játék lett, de önmagában egy kellemes akció RPG, sok hack and slash beütéssel körítve. És egy 14-18 évesnek a mai világban ez kell, a pörgés. és a pörgősebb játékmenet. a da2 ez lett.

ezt én sem flamekeltés miatt írtam.
  • MrAndree
    Itt meg most belemehetnénk akkor egy olyan filózófiai vitába, hogy azért ilyenek a játékok mert erre van igény, vagy azért erre van igény mert ezt kapjuk és semmi mást.
  • MrAndree
    Ezt megértem, de sajnos a cégeknek arra kell menni amerre a pénz van. Én vagyok olyan szerencsés, hogy élvezem ezt az irányt is teljesen. Mivel a történetmesélés és a hangulat továbbra is Bioware színvonal, engem meg ez érdekel.
  • bendáj17
    a hl team fordítja eddig 5-en dolgoznak rajta de holnaptól felgyorsul a projekt (azt írták) szerintük 3-4 hónap de lehet hamarabb is meglesz. Lehet fordítónak jelentkezni
  • IMYke2.0.0.0
    Vastagon kellett volna kiemelnem, vagy külön bekezdést szentelnem neki, hogy nem személyeskedés, nem flame és más szándékkal írtam (s úgy érzem, bár a lényeget megértetted, direkt visszatámadsz)?

Az adatlapod nem néztem meg (lehet, hogy Te is 14-15 éves vagy).
    A tinik között is vannak felnőttesen majdnem-éretten gondolkodók (naivak, ha azt hiszik magukról, hogy teljesen azok), de azt azért - talán - nem kell magyarázni, hogy messze nem kialakult személyiségek: bőven befolyásolhatók, és mennek amerre az aktuális trendek, divat, tömeg stb. viszi őket.

S visszatérve a fő csapásvonalra: igenis, a tinik miatt lett olyan, amilyen az EA-Bioware és az összes eddig, ezután megjelenő játék-sorozatuk.
  • Although
    Szóval vagyunk néhányan akik már elmúltunk 14 évesek :), és ha ritkán adatik meg, hogy egy két napon, hosszabb időre leüljek játszani és egy Dragon Age: origins szintet szeretnék, akkor nem biztos hogy a jövőben találni fogok , ha már az ilyen cégek is mint a Bioware is tömeg igény kielégítésre szakosodik.
  • cikasz
    Sziasztok. Magyaritja valaki vajon a gémet? Ha igen mikorra várható?
    köszi
  • 38tibi38
    köszi