Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

@MrAndree. Igazad van de nekik csak az rpg maradt ami megütötte a szintjüket és most úgy néz ki a legnagyobb kedvencük kiesett 😞 Én megértem hogy nagyon mérgesek 😞 Egyébként személyem sem nagy rp profi de tetszik hogy kell gondolkodni. például magam részérõl kitaláltam egy cheat megoldást amit még a nagyon jól kitalált DAO kettõ sem tudott kivédeni így healer és 2 tank nélkül is jól boldogultam hard szinteken is mondjuk nightmare szintre nem mertem menni 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2 mágus saját és Morrigan terület támadó spellekel szóval egy karakterrel kinyitod az ajtót és benyomsz mindkettõvel egy fagy és mondjuk egy tûz alapú terület spell-t anélkül hogy bemennél a területre garantáltan mûködik, 1 perc alatt nyírtam ki valamelyik hard szinten ezzel az elf romba lévõ sárkányt 😄 és soha ne menjetek a teljes csapattal be ismeretlen területre mindig elõre kell küldeni valakit leginkább agy rouge-t 😊

Igen, ez eddig a legnagyobb negatívuma a DA 2nek, és kb. az egyetlen ami különösebben zavar is.

Why so serious?

wedge31
Eladták a lelküket az EA-nak nagyon jól mondta egy srác a hivatalos fórumon.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Prince23
Lényegtelen, akkor röviden Muzyka Richitello kurvája😊)

lwb
Népszerû ujjal mutogatni az EA-ra, csak épp nem érdemes. Amikor az EA-Bioware merger megtörtént, akkor a Bioware két vezetõje (a biodokik), Greg Zecshuk és Ray Muzyka magas beosztást kapott az EA-ben. Pontosabban Ray Muzyka Senior Vice President lett, ami azért eléggé fent van a táplálékláncon. Nem csak arról van szó, hogy a nagy gonosz multi megvette a barátságos kis fejlesztõbrigádot. Ezúttal nem.

Prince23
DA 2-ben meg csak 2 belsõ tér van + Kirkwall 😄

Hát a Mass Effectben pont nem, a fõküldetések jól elkülönültek, de mellékküldikre volt egyfajta bolygó, ráhúzva más színû textúra, ledobtak a Mako-val, elkocsikáztál és volt kb. 3 féle belsõ tér ahova bemehettél elintézni az adott küldit.

Why so serious?

*4000

@Prince23 Önállóként sem mégpedig azért mert látszik hogy sima pénzlehúzás, ezért nem veszem meg most, rohadtul utálom ezt a zsidó stílust. Önállóként is nem rpg név alatt felelt volna meg. Könyörgöm a Mass effectben ami hasonló stílus mint ez is ezerszer több helyszín van. Ez undorító. Remélem ezt a hülye bosst elküldik majd a melegebb éghajlatra aki most az EAn belül felel ezekért a játékokért, DLc-kel potom harmincezerért lesz olyan szintû a game mint a DAO alapból 10ért arra én sem sajnáltam 10e forintot mert ha nem is volt tökéletes elképesztõ mennyiségû munka van benne pláne 400ért az Awakeningel együtt.

Az Te vagy, de ne az olyanoknak csináljanak már játékot mint Te, mert akkor én easyn lépnék 3 métert és végem lenne. 😊

Why so serious?

"Az a legszomorúbb az egészbe, hogy ezek után vannak még akik a játék védelmére kelnek."

Az ilyeneket mellõzzük már ha kérhetném. Véleményed van, értjük, elfogadjuk de az ilyen kissé lenézõ jellegû megjegyzéseket kéretik mellõzni. Mindenki annyi pontot ad rá amennyit akar.

Why so serious?

lwb
Nem feltétlen történik az a deep roadson, amit írtál, van más megoldás is. Az általad leírtakkal viszont egyetértek.

@mindero no comment 😊 Sajnos te az egyre szûkülõ keresztmetszetet képviseled és fel kell készülnöd egyre kevesebb olyan játékot fogsz találni ami megfelel majd elvárásaidnak 😞 De azért reménykedj talán a Bethesda fejleszt annyit a Skyrim-en hogy neked is megfelel majd olvastam, hallottam pár dolgot. Az látszik nagyon figyeltek a moderekre. Úgy néz ki lesz benne lehetõség szakmát is tanulni. Szóval valamiért úgy érzem fenomenális lesz 😊

wedge31
A nép nevében mondom, hogy nighmaren egyedül, plusz a kutya nyomtam le egy mature sárkányt, ami a DA:o-ban nem hiszem, hogy sikerült volna de itt vígan el lehet szaladgálni elöle.

Az itteni nighmare meg se közeliti a DA😮-ét de egy taktikai nézet néha megkönnyitené a dolgot.

Bocs, eggyel alább akart menni a válasz 😄

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

A Deep Roads-os kitérõnek igenis is fontos szerepe lesz a késõbbi, fejezetekben, nem csak annyi, amennyit akkor éppen megtudsz.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Prince23
Jogos a panaszáradat. Valóban, Elsiették ezt a részt. önálló címként pedig megállná a helyét. És úgy már érne egy 8 pontocskát. Origins-re nézve pedig az EDGE és a Videogamer értékelte a legjobban a gammát.

egyébként a hugicát a Mélyutakra nem kellett volna elvinned. helyette ott van Anders. õt kellett volna.

@lwb Én csak bizonyos modokkal játszottam az obliviont úgy fenomenális volt 😊 Alapból volt pár bosszantó dolog amit javítani kellett de mivel az ES sorozatok nyitott felületek így pár apró móddal lelkes amatõrök által nagyon jó lett. 😊

Hehe, ez az angol hibája mindig alannyal kezdem a mondatokat 😄 Egyébként MMO val a legjobb megtanulni angolul. Sokáig egyedül voltam Hyrkaniában szóval nagyon rákényszerültem megtanulni angolul valamennyire. Érdekes érzés amikor, egy rp event-en vagy és nem a szabvány angolt is relative simán megérted és egy idõ után már mindegy hogy magyar nyelvû vagy angol nyelvû a játék 😄

Hát nekem ez sajnos nem jött be. Az animációk, a grafika, a narráció rendben van, de az egésznek a tálalása az valami kritikán aluli.
Annyira következetlen benne minden hogy rettentõen fölidegesített. KÖNYÖRGÖK ne legyen már sárkány egy legutolsó mellékküldetés fõellenfele, ráadásul valami jelentéktelen bányába. Elvileg a sárkányok fontosak ebbe a játékba, eget rengetõ küzdelmeknek kéne lenniük velük, mint a BG-be. Mikor szembeszállsz egy sárkánnyal legyen tele a gatyád.
Addig bírtam cérnával amíg kinyírták a húgomat. Minek kell egyáltalán lemenni a Deep Roads-ba? Honnan veszik hogy van ott egyáltalán valami? Jaj és ahogy kinyírták, az a legszebb, ennyi erõvel az egész csapat kidõlhetne. Lehetett volna mondjuk egy Brood Mother elleni küzdelem, mikor a végsõ csapásnál hõsünk alól kicsúszik a talaj, és a hugunk ment meg minket miközbe telehányja a száját a szörnyeteg az utolsó erejével. Annak lett volna értelme. Na meg ahogy kezdõdik. Mért nem a faluból indul a történet? Kaszabolják körülöttünk az embereket, mi meg fejvesztve rohanunk. Ez megadta volna az alaphangulatot. Nem pedig leállunk fél órákra dumálni valami tök gagyi sivatagi helyszínen. Meg a motiváció: mi a bánatos francért nem megy vissza az egész család Fereldenbe? Tele van az egész királyság felégett városokkal, annyi kincset lehetne találni amennyit nem szégyellünk. Mi olyan fantasztikus ebbe a Kirkwallba hogy itt kéne maradni? Ja persze a Deep Roads uhum. Tudnék még ezer dolgot írni kezdve a tárgy ikonoktól (emlékszik még valaki a BG, NWN kézzel rajzolt mûvészi grafikáira, meg a leírásokra? nem? kár), meg a lényegtelen párbeszéd-beli "választásoktól" kezdve, de már mind leírták elõttem.

Az a legszomorúbb az egészbe, hogy ezek után vannak még akik a játék védelmére kelnek. Lehet rossz játékot csinálni, ha elbukik a kasszáknál senkit nem érdekel. De ne adjanak már erre 6 pontnál többet, könyörgöm. Ha egy névtelen kiadóról lenne szó, még azt mondom, de a Bioware, a dollármilliárdos EA-vel a háta mögött EZT képes produkálni? És az emberek meg veszik és védik. Sajnálom ezt a 6 órát az életembõl amit rá pazaroltam.
És persze mindenki látja: jé, hát ennyi melóval is lehet kasszasikert csinálni, hát akkor a franc fog óriási, kidolgozott világ felépítésébe munkaóra milliókat ölni, jó lesz ezeknek ez is. (Már látni az új Witcher videókon, hogy ott is keményen folyosókon leszünk vezetve, de ne legyen igazam...)

Szóval jó játékot! 😉

Prince23
Egyébként az elsõ végigjátszott karakterrel, hogy lehet új játékot folytatni? 21-es szinten végeztem, szeretném még tovább tápolni a karimat a késõbbiek során.

lwb
Ez itt erõsen OFF, de az Obliviont azért ne emeljük már piedesztálra. Szintfüggõ loot és ellenfelek teljesen megölték a felfedezés örömét, ami pedig kb az értelme a sandbox játékoknak. Morrowind után óriási csalódás volt, pluginek nélkül nem is emészthetõ sztem.
Ha lehet hinni a fejlesztõknek (nem lehet, már az Oblivionnál is bemutatták, hogy jobban hazudnak, mint egy autónepper), akkor a Skyrim inkább Morrowind lesz, mint Oblivion, ami nagyon nagyon jó hír. De azért egy trailerbõl még ne vonjunk le nagy következtetéseket.

Én az AGe of Conan-al simán ki fogom húzni, 😊 Persze én nem ülök éjjel nappal játék elõtt így nem nehéz. Bár a Skyrim nagyon veszélyes lesz általában Bethesda játék elõl nem tud csak úgy felállni az ember 😄 Mondjuk én a DAo is nagyon élveztem elsõre 😊

Jön még addig egy witcher 2 is. 😊

Why so serious?

@benõmenõ..Novemebrig a DA2-vel nem húzod ki az tuti 😊

Ez igaz, sajnos történeteket nem nagyon kraftolnak az univerzumaik mellé, remélhetõleg Skyrim-ban már arra se lesz panasz. 😊

Why so serious?

Azt hiszem ebben minden benne van épp a youtubon láttam most 😊 "Bethesda 4tw they don't craft games, they craft universes."

Szerintem a taktikai nézet az oka hogy sokan csúnyának tartják, mert az a régi rpgk grafikáját juttatja eszünkbe nem tudom de közelrõl eszméletlen szép a DAO is de tény a 2 szebb

Nem tudom nekem tetszik a DAO grafikája érdekes amikor nem láttom én is azt mondom, de most épp az DAO tolom és HD kártyával nagyon szép az is nem hinném hogy az Oblivion sokkal jobb lenne. De az a helyzet az Oblivion még ma is gyönyörûnek számit pláne HD modban taalán a karakterei csúnyábbak mint a DAO-nak de mint írtam másra helyezték a hagsúlyt, az elder Scroll párbeszédei meg sem közelítették a DAO ét sajnos a DA2 már nem annyival jobb.

Skyrim-et várom én is nagyon,de tetszik a DA2 is,és elfogok lenni vele 1darabig az tuti! 😊

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

Azért azt meg ne mondd, hogy nem kell taktikázni, az elsõ komoly fõboss most zabált fel reggelire elsõre, másodszor meg sok pause-val elég szépen agyonvertük. Azért mert valami háromszor gyorsabb mint az elsõben attól nem kevésbé taktikusabb. Meg mondjuk bármelyik sárkányt próbálnád meg leverni benne. Kérdezd meg itt a népeket, a nightmare állítólag rohadt nehéz. Szóval ennyit arról, hogy könnyû. A mágus animációit meg szerintem a fullban lassították kicsit, már nem pörög olyan gyorsan. De még így is jobban fest mint az elsõ részben.

Why so serious?

benőmenő
Az oblivion 2006-os inkább.
Az egyel nem játszottam, de az azért feltûnt, hogy egy 5 éves játék alázza porba kinézetre. A skyrim-ig jó kis idõfiller ez a játék azért szvsz
Én a Mass Effecteket is végigtoltam annyiszor mint a DA-t, szóval csak jelzem, hogy valakinek bejön mindkét stílus egyformán. A DA 2ben is megvan minden amitõl egy Bioware játék számomra élvezetes szokott lenni. Érdekes sztori, szimpatikus karakterek, jól megírt párbeszédek és remek hangulat.

Why so serious?

Hotomi Köszi igazad van.

Eddig a Bioware elõnye a párbeszédekben volt és a történetei erõsebbek voltak a Bethesda elõnye a láthatatlan falak nélküli totális élmény volt. Mind a kettõ lehetett szeretni valamiért. Persze, szintén, shotemup playerek számára kezelhetetlen volt hogy valami hülye tulajdonságpontokat kellet osztogatni meg minden az õ részükre még az Elder Scroll sorozat is bonyolult volt, remélhetõleg ez így is marad. Mert ha nem az igazán nagy baj lenne.

A Morrowind készült 2002-ben, az Oblivion 2006-os.

Így már értitek talán miért mondtam hogy nagyon rossz amit az EA csinál, mert az EA sehol nincs a Bethesdához képest...

*sigh* Attól félek be kell ruháznom a gépben mert ez már nem fog futni a kétmagos gépemen jól hm

http://www.youtube.com/watch?v=PjqsYzBrP-M&feature=relmfu addig is nézzétek meg ezt és talán megértitek milyen egy játék aminek mélysége is van és tényleg él 😊 Eddig a Biowares srácok versenyben voltak az igazi rpg-ek jobbnak is tartották õket, most gyanítom aki teheti menekül majd a Bethesda játékokhoz, sajnos. Mert egyben biztosak lehetek ez nem 40-100 órát fog jelenteni. Ezzel simán eleszel egy évig is 😊

Murder3..Egyet felejtesz el, most olyasmibe nyúltak ahol nem az átlag például való világgal leépített emberkék voltak zömmel. Nem azt írtam, hogy rossz játékokat csinál az EA. Az viszont biztos most olyan céget tett tönkre amely mélységében messze erõsebb játékokat csinált mint õk. Mert mi a legfõbb jellemzõje az EA játékoknak, szépek, látványosak, egyszerûek, és igen jók, legfeljebb 1-2-er elõveszed és végigjátszod, mint a Mass Effect 2. Azok az emberek akik a Dragon AGE 1 szerették azok 4-5 végignyomták mert nem csak az volt a lényeg, hogy szép , látványos hanem összetett és nehéz is volt. A kérdés igen az hogy a ti fajtátokból mennyien fogják megvenni ezt a vonulatot, ha sokan akkor az EA nyert. Magam részérõl játszottam a demoval. Ami szembe öltõ volt, csicsás lett, nagyon könnyû, és nevetséges animációkkal mozogtak a karakterek a harcban, fõleg a mágus az egész talán egy si-fi ben elmenne de itt, szánalmas ettõl függetlenül nem rossz élvezhetõ történettel csak sajnos hardon sem add semmi nehézséget. Az egyben sokat kellett gondolkodnom azon milyen taktikával nyírjam ki a fehér sárkányt, itt erre semmi szükség. Persze ha meghagyták volna az DAO mélységét, sokszínûségét és ötvözték volna ennek a karakter rendszerével , hogy ne nekem keljen irányítani mindent karaktert, hanem ténylegesen éljen a többi karakter akkor valószínû a DA2 is az év játéka lehetett volna de így ez..nos azt mondom megvárom hogy 4ezer alá lemenjen az ára mint a ME2-nél azt megvesszük, gyorsan végignyomjuk azt mehet a polcra. Aztán reménykedek, hogy a Bethesdás srácok megcsinálják az év játékát az Elder Scroll V-el ami szinte biztos, hogy így lesz. Tudjátok az a különbség az Oblivion-t 2002-ben csinálták és még ma is sokan nyomják ezt a DA2-t két év múlva mindenki elfelejti.

Kicsit jobban lettem és megnéztem megint.. 1 óra és uninstall. várom a Witcher 2-õt. A DAO2-rõl hallani sem akarok többé.
lwb
Az elsõ quest szerintem bugos, mert én sem tudtam vele semmit kezdeni, a másikra nem emlékszem.

lwb:
Nem kell 50-es cunning, már 40-es értékkel ki lehet nyitni még a master ládákat is amibõl én 4-et találtam (egyet az Act 2-ben, a többi már Act 3-as volt de csak az egyikben volt használható cucc). Pláne ha kap oylan gyûrût vagy amulettet a rogue ami a zárnyitáson javít.

watto:
Az adott Act/chapter-hez tartozó feladatok csak addig elvégezhetõek míg az adott történet véget ne mér. Ha ugrik a sztori megint pár évet akkor amit addig nem végeztél el azon feladatok elvesznek, késõbb már nem elvégezhetõek.

Aki már végigvitte ahhoz egy kérdés:
Az utolsó fejezetben van egy mellékes feladat amit a könyvbõl lehet elvállalni és arról szól, hogy a városon kívül kell megmenteni egy csajszit az elrablóitól. Namost a helyszínt megtaláltam és ácsorog ott bután egy rabló vezér de ez minden. Nem csinál semmit, nem lehet vele interakcióba sem lépni. Ezt a feladatot valakinek sikerült befejeznie?

Illetve még a második fejezetben volt egy feladat ahol mágusokra vadászó zsoldosokat kellett városszerte elgyepálni majd menni a jutalomért. Ez másak is beragadt? Mert végigcsinálva az egész hercehurcát megkapja az ember a jutalmat meg egy új bejegyzést miszerint verje le a támadókat. Csakhogy támadók nincsenek a jutalom meg már átadásra került. Ez bug lenne? Hasonló probléma még volt például mikor a kalóz lányzó lelépett és utána megjelent egy feleadat vele kapcsolatban, hogy beszéljek vele a kocsmában. Persze mivel lelépett így nem lehetett ezt kivitelezni...

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

lwb
A zárnyitást rogue csinálja, de mivel a skillek ki lettek dobva, ezért nem attól, hanem a cunning szintedtõl függ h milyen szintû zárat tudsz feltörni. Ezért jó ötlet egy rogue-nak (pl Varric) csak a cunningját növelni kb 50-ig, hogy mindent ki tudjon a játék során nyitni.

Gideon Wieth
Sziasztok!

A demóban lehetõség volt arra, hogy egy gombnyomásra váltsak az íj és a kardok között... A teljesben erre én sehol nem látok lehetõséget, noha az elsõ részben is volt...

Illetve Rogueval vagyok, eddig két zárt ládát találtam, de persze egyiket sem tudtam kinyitni és a csapdákat sem látom. Kell valami külön képesség, vagy h megy ez ?

Amúgy eddig, olyan 7-8 óra játék után szerinem inkább visszafelé lépett egyet a sorozat :-( Nagyon sok minden eltûnt, eltévedni nagyon nem lehet, az inventory nekem inkább lett átláthatatlan szintúgy a fejlõdésfák... ((sokkal jobban tetszett az elõzõ))

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

wedge31
De rossz vagy...<#hehe>

watto
Hülye kérdés.
Most öltem meg Arisokot duelben, láttam lett 1 rakat mellék questem, meg 2 main. Ezeket megcsinálom akkor vége a játéknak? Eddig nekem 20óra, pedig nem siettem 😄

. . , -cske készen van a &#9786; -cske.

enlightened
Azt gondoltam 😄. Nem tudom miért. No offense!

Sir Quno Jedi
DA2 elsõre nekem 40 óra kereken, kicsit rohanva, de szinte mindent végigszaglászva, megcsinálva. (a könyv és kardgyûjtögetést nyilván nem csináltam fullra)

A karakterek kidolgozottak, interakciójuk fenomenálisan jó, talán csak a KOTOR2 múlja felül (igaz az bõnyállal). Nagyon jó kis játék ez, sokat fejlõdött ezen a téren. Egy nagyon hangulatos és fordulatos történetet hallhatunk Varric-tól, rajtunk múlik, mennyire tesszük még színesebbé!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

lwb
Érdekes, nekem majdnem pont fordítva van. A ratyikommandó (emo-Fenris és Anders) mellett az iszonyúan szinkronizált Merill és a klisé-kurva Isabel (aki minden kiálló tárgyra ráugrana - felmerül a kérdés, hogy a designerek láttak-e már élõ nõt vagy csak ilyennek képzelik el annyira kockák?). Varric mellett Bethany ér még valamit. A többi felejtõs.