6609
Dragon Age II
-
Although #4648 Hát sosem állítottam hogy túl magas a léc nálam, rps-ek más kategória, néhányat szerte Európából ismerek a Age of conan-ban. Más szinten tudják beleélni magukat a dolgokba. Például a sokan közölük imádják az "asztali" változatot én abba nem tudom beleélni magamat. De így tisztába vagyok vele nekik milyen érzés a DA2, mikor nekem veri a léccet, mikor nekik még voltak észrevételeik az egyhez is. Soha nem már gyereként sem érdekelt a tömegvonzás hatása, vagy mit akar a tömeg mi a menő, ezért a Age of conan-al játszok 1-2 órát esténként és nem a WOW-al. és nem érdekel hogy a WOw-al 13 millióan játszanak, és nos az rp-sek végképp nem tartoznak oda. Sorry a sok off-ért de hosszú hétvége és ez a beszélgetés érdekes ami itt folyt :) -
Aspyrin #4647
-
ratgab #4646 ME 2 vs Fallout New Vegas... FNW választanám én is! -
#4645 Sztem vissza tudsz hozzá menni, amíg el nem indul az expedíció. -
ratgab #4644 Akkor mi van, ha én őt elhajtottam a pi...be? -
#4643 Jót nem szégyen utánozni, csak el kell ismerni.
Az más kérdés, ha azt a Jót rosszul interpretálják, akkor mások gyakorlatilag észre sem veszik, fel sem ismerik a valódi forrást = azt hiszik, hogy "eredeti".
Csak az olvasottak tudják mi az igazság.
-
ratgab #4642 Te szerintem a Bethesda fizetett embere lehetsz... vagy csak ennyire szeretsz sírni... -
Although #4641 @ratgab Bocs, pedig rányomtam a válasz erre vagy mégsem -
#4640 OFF
A mélység az oké, de ha valaki igazán szeret könyvekbe elmélyülni, az látja, hogy a DAO mélységét - hogy is mondjam - milyen "forrásokból merítette". Magyarul van benne nem kevés LOTR, George RR Martin stb. Ha már saját IP, akkor lehettek volna kicsit eredetibbek. Vagy én olvasok túl sokat. Nem tudom. -
Although #4639 Hát okos ember vagy :) ezért csináltam egy kis tevező bt és munkákat vállalok hülyéknek ugyanis nem szeretek dolgozni :)És igen nehéz alkalmazott lennék ,de tisztán próbálom láttni magam és a világot is :D -
Although #4638 Én se vagyok DA:O fanboy és igazi rp-s sem :D De egyszerűen nem lehet mondani hogy nem magas szintű és ha valaki szeret könyvekbe vagy bármibe elmerülni egy kicsit is azt érzi ez igen ez nagyon mély :) -
ratgab #4637 Neked volt már valaha főnököd?? Ha dolgozol nem azt csinálod, amit akarsz, hanem amit mondanak... és ezek elég nagykutyák ahhoz, hogy kib..ál velük. Meg a fejlesztők is nettóért veszik a kenyeret a boltba...nem kreativitásból! -
Although #4636 Igen tisztába vagyok ezzel :) Csak azt nehéz elfogadni mi valszeg nem kapunk már semmit amire igazán azt mondanánk hogy jó, és nem azért mert mindenben a rosszat keressük, tényleg nem nagy dolog lenne ha az EA hagyna egy kisebb csapatot 2-3 évig dolgozni mondjuk a Da tényleges második részén és ha úgy adódik van idő, pénz akkor boldogan megrendelem mert legfeljebb karácsonykor ha nem megyek sehova akkor bele tusok fejem búbjáig merülni. Mellette meg nyomhatják tömegével a a casaul-t. -
ratgab #4635 Drakensang jó kis RPG! -
#4634 Nem tudom, menet közben nem lehet levenni a nehézséget? Nem próbáltam, de ha igen, akkor próbáld meg casualon. -
#4633 Épp azt mondom, hogy a DAO jobban fogyott, mint a casualabb ME2. Ezért nem értem ezt a döntést. Üzletileg sem.
(Egyébként én messze vagyok a DAO fanboytól. Ebbe most nem kezdek bele, mert kapni fogok hideget-meleget. :) Jó játék volt, de nem top 10-es nálam, az tuti.) -
ratgab #4632 Akkor az van, hogy az EA látja, hogy ez jövedelmező lépés volt és ezt az irányt követi tovább... pénz beszél (és a játékipar még mindig arról szól)! -
#4631 Nekem ez lehetetlen kategória kb -
ratgab #4630 Csak nehogy koppanj egy nagyot...
A piaccal nem lehet szembe menni (nekem is jobban tetszene egy igazi RPG) és a trend nem azt az irányt mutatja... -
ratgab #4629 18 hónapjuk volt rá... DA:O-ra 5 év, ahhoz képest ez egy nagyon jó játék lett. És akkor még nem állt a hátuk mögött az EA!
Ha már fanboykodunk, akkor a DA:O árnyékát nehéz, sőt közel lehetetlen átugrani... ilyet nem fognak produkálni még pár évig szerintem, még ha akarnának sem! Egyébként is, ami egyiknek jó, az a másiknak nem... olyan játék sose lesz, ami mindenkinek tetszik.
Egyébként meg a játékipar nem a játékosokról szól, hanem az üzletről... tetszik/nem tetszik ez bizony ugyanúgy üzlet, mint bármely iparág... azt gyártják, amit megvesznek és nem azt, amire egy valljuk be szűk célcsoportnak szüksége van. Ők is pénzből éllnek, lehet ezért zúgolódni, de ez van! És Hardcore RPG-ken nevelkedett játékosok kisebbségben vannak... nem ők a legnagyobb fizetőerő, hanem a casualok!
Te ha el akarnál adni valamit a leghozzáértőbbnek kisebbségnek próbálnád eladni azt vagy annak a többségnek, aki nem ért annyira hozzá, de mivel többen vannak több pénzt hagynak nálad? Érted már? Welcome to Capitalism! -
Although #4628 Ízlések és pofonok ez már tényleg így van *nods* Van aki szerint a DA:O nem van aki szerint igen. Erre csak azt tudom mondani így is öt évig tartott. Míg minden a grafika is jó lett, a tartalom is a helyén volt, a történet is kerek volt, tényleg nagyon erősen a csapat rpg rendszert használta, már hardon is, tehát nem tudom igen a BG2 nekem is sokat jelent de nem hiszem hogy azt a DA:O jobban bele lehetne ültetni a mai világba. Mert azért mi is elvárjuk hogy szép legyen és a Dragon Age nagyon szép is volt amellett hogy nehéz és extrém mélységű volt, megvoltak a karakterek előéletei beágyazva a játékba, elképesztő sok variációból variációba juthattál döntéseid következtében tényleg nem unalmas akár akinek van ideje 5-6 újrajátszani, de végtelenségig lehetne folytatni.Ez az amit az "Effect" játékokból mondjuk a ME"-ből nagyon hiányoltam a mélység az valahol elveszett és nem nagyon kellett hardon sem gondolkodni. Taktika semmi nem kell hozzá, csak minimálisan. Ettől függetlenül nem lehet azt mondani hogy rossz. Vannak lehetőségek benne, és igen a mai világban ME2 nagyon jó játéknak számít. De én ha ebbe a kategóriába kell választani akkor inkább Fallout new vegas mondanám. -
#4627 Line of sight -
#4626 Kicsit bonyolult, de itt egész részletesen leírják, hogyan kell.
Mondjuk nálam nem látszik, amikor beírok a konzolba, de attól még működik a dolog. -
#4625 ACT3 közepén vagyok és eddig az a második legerősebb boss szerintem a játékban, több mint félóra volt mire kinyirtam.
Ez a losolás meg mi a manó ? -
#4624 jah. vásárolgattam!:)
Köszi a tippet. De a konzolos dolgot ha leírod,azt is megköszönném!:) -
#4623 Szerintem is. Sőt, nekem a BG1 jobban bejött, mint a 2. Tudom, hogy kb egyedül vagyok ezzel. -
MrAndree #4622 Fantasztikusan játék a BG 2, de ami 10 éve jó volt arra ma már nincs igazán igény. Pontosan, ahogy mondod, még a DA:O is elég messze van attól. És bizony kisebbségben vannak azok, akik ilyen összetettségű játékokra vágynak. -
Although #4621 Szerintem jó a fallout1 és a BG 2 is mindegyik magas nívót jelentet. -
#4620 Gondolom vásároltál is egy csomó mindent, azért nincs meg az 50 arany. Mert elég könnyű összeszedni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elvileg egy törpe felajánlja, hogy ad kölcsönt, ha elköltötted a pénzt. Valahol a felsővárosban van, ha jól emlékszem. De konzollal is lecsalhatsz magadnak lóvét. -
#4619 A BG2-őt nem csak a bioware csinálta. Sőt, ők főleg a technikát tolták alá, a design, az írás a Black Isle volt. Akik feloszlottak és átmentek a Troikába (időközben ők is megszüntek) és az Obsidianba.
Egyébként BG2 igazán elitista RPG körökben nem számít nagy durranásnak. Csak szólok. :) Fallout 1 - Arcanum - PST. Minden más max ok. Nem mondom, hogy osztom ezt, csak FYI. -
#4618 Már megrendeltem, majd meglátjuk milyen lesz, sokszor volt, hogy nekem bejött ami a többségnek nem, egészen más elvárásaim vannak vele szembe mint egy bioware játékkal. -
#4617 Valami ancient rock bossnál vagyok a barlangba, és sehogy se tudom megölni, tudom hogy losolni kell, de van nálam 4 hp poti és nincs tankom, megoldás? valahogy vissza lehet menni csinálni a többi dolgot aztán majd visszajönni? vagy valami megoldás hogy ölhetném le? -
#4616 Próbáltad a 3-at? Nekem mondjuk annyira az 1 meg a 2 sem jött be, de a 3 hatalmas lépés vissza még azoktól is.
Sorolhatnám az okokat, de ez itt off és amúgy is beszéljen helyettem Angry Joe. -
Although #4615 Azért evvel nem értek egyet :) -
Although #4614 Sajnálom hogy nem értjük egymást. Igen az volt a szélesebb közönség részére fejlesztett játék és nagyon jók voltak! Állítom a Jade Empire kenterbe veri ezt az arcade szerű bohózatot! De csináltak Baldur Gates, etc, olyat is ami csak igényesebbeknek készült, vagy mint a DA:O és az volt főleg a Bioware! És az nincs többé, hidd el én remélem a legjobban hogy tévedek, de nem hiszem :( -
#4613 A bioware legnagyobb büne, hogy csináltak egy BG2-öt ami etalon lett a hc rpg-ék között és sokan még mindig ahhoz hasonlitják a játékaikat.
Sajnos összetettségben még a DA:O sincs sehol a BG2-höz képest, hát még a többi. -
#4612 Kérnék egy kis segítséget.
Hogy tudok összeszedni 50 sovereigns-et?:) már szinte minden al küldetést telljesítettem.(1 növényt nem találok)
Eladtam mindent amim volt, de így is 23 van csak.Bejártam mindent,kinyitottam minden ládát,stb... Ugye nem kell előlről kezdenem? -
Although #4611 Nos annyira nem rossz ha nem is hc-rpg :) -
Although #4610 A microsoft meglepett a fable-val nagyon. Nem gondoltam volna róluk hogy ilyet is tudnak. -
#4609 Szerintem a fable 3-at vedd ki a listáról. Nagy csalódástól kíméled meg magad. :)