6609
Dragon Age II
  • Sir Quno Jedi
    Igen, személyeskedjünk?! Közel 30 éve játszom papíros alapú RPG-t, voltak idők, mikor heti 3-4 napban is. Végigtoltam szinte az összes RPG-t számítógépen, konzolon (még a jRPG-sRPG-ket is), de ÉN nem tudom mi az RPG. Tudtommal te még nem is játszottál a DA2-vel, de főleg nem toltad végig, milyen alapon kezdesz TE okoskodni. Csak kérdem, mert ez így súlytalan és vicces is?!

Röhejesebb vagy, mint a kiscsóka, akit belinkeltek az angol fórumról. Sry. És jó lenne ha nem fárasztanál már tovább senkit az Oblivion imádatoddal. Én is murvára szeretem az Oblit, meg a Nehrim-et és a Skyrim-re is rá vagyok izgulva (bár nem kezdem el LÁTATLANBAN isteníteni előre, idióta módjára), de ez A DA2 TOPIC VAZE!

Most már nagyon unalmas vagy. Nem szoktam Pares pártját fogni, sőt jókat szoktuk egymást anyázni, de kivételesen igaza van! Talán tényleg jobb, ha keresel egy Bethesda topic-ot magadnak, ott tán több babér terem neked... (jótanács)
  • Although
    Tudod egyáltalán milyen az amikor egy történetben ténylegesen különböző eredményeket hoz a döntésed? Gyerek korunkba volt az a könyv ahol különböző oldalszámokon különböző kép folyt tovább a dolog, nagyon szerettem, a DA:O is megütötte azt a szintet, nyilván itt nehezebb volt reprodukálni az élményt. Igazából olvasva a válaszaidat az angol szövegre, amire nem tudtál mit mondani ott a na és volt a többinél meg hülyéztél ezzel szerintem le is zárhatjuk. Elvakultan nem érdemes még a legelfogultabbak sem állítják hogy egy "Effect" típusú játék összemérhető egy originsel, azt mondanám még az Oblivion is erősebb pedig az ciki volt a BG és a DA világához képest
  • Prince23
    A DAO táboros beszélgetéseit/ajándékozásokat akár külön játékként is megállná a helyét, olyan tartalmasak! :) Itt sokkal rövidebbek a kommunikálás.
  • Although
    A gyanúm valszeg nem tudod mit jelent egy rpg. És a ME2 meg hasonlók jelentik a dolgok csúcsát.Ami nem baj végül is. Bár a two world-el megleptél egy kicsit, az magasabb szint tényleg mint a ME2 bár nem sokkal az inkább Oblivion stílus szerintem. Egyben azért biztos lehetsz a DA:O nem véletlen lett a 2009-es év legjobb rpg-je és azt is borítékolom ez nem kap semmit.
  • Sir Quno Jedi
    Dehogynem. Ebben jó a BioWare, ha másban nemis. ÉS itt egy újabb lépést tettek előre etéren. Aki ezt nem látja, az nem próbálta eleget.
  • Although
    :)
  • Prince23
    Ezen picit felnevettem.
  • bendáj17
    tök jó már az Act 2 -ben vagyunk, meg is volt a románc Isabellával. :)
  • MerlinW
    "1000x kidolgozottabbak a karik és jobb az interakció is velük és közöttük"

Ezt te sem gondolod komolyan:)
  • SZEG007
    a következö bukásuk a SW MMO lesz, és nem is a minösége miatt, hanem azért mert az EA fogja biztositani a szerverparkot, és az EA képtelen megfelelö online szolgáltatást nyujtani.
  • Sir Quno Jedi
    "After installing and playing for a few hours, I started to notice that many things have changed and not in a good way." Magyarán semmit sem látott még a gammából, de MÁR okoskodik a FATTYÚ.

"The characters were one-dimensional and I didn't care for them at all." Kb. 1000x kidolgozottabbak a karik és jobb az interakció is velük és közöttük (nomeg szerethetőbbek), pont ezen a téren volt a legnagyobb fejlődés (megintcsak nem játszott eleget vele a FATTYÚ)

"They changed the very foundation of the game and made it a Diablo-like hack and slash action game with little resemblance to the original combat mechanics." Szinte pontról pontra ugyanaz a harc, csak eszünkbe kell vésni a SPACE gombot, akár az egyben is.

"Where is the backstab area that each enemy circle had?" Faszság, most magától backstabbel skill-ből a rugó, sőt hátulról és flankból amúgyis több a sebzés MINDENKINEK.
    "Where is friendly fire mode? Why my fighter can withstand a fireball while every enemy around him dies?" Ebből látszik, hogy a BALFÉK a menüig sem jutott el, mert VAN ff, csak éppen megfelelő szintet kell választani, illetve bekapcsolni.

"Why does the rogue acts like a ninja, appearing in puffs of smoke and such?" EZ ÉRV??!?!
    "Why my mage is waving his stuff around like his has a circus act?" EZ ÉRV??!?!
    "Why my fighter holds a sword as long as his height and waves it around like it weighs 100grams?" Nabumm, ezvan, játszott volna a Two Worlds-szel, maga alá rosált volna.
    "Why the darkspawn have such a high blood pressure? When you prick them with a stick they explode spraying blood in all directions." Gratulálok, már az is baj ha gory a dolog. Van akinek semmi sem jó, akkor kapcsolja ki.
    "Why the dialogue wheel options are not describing exactly {or at least resemble a bit} what I'm going to say?" Mert beszél a karakter. Nem mellesleg investigation-öknél még részletes is.

Ilyenek véleményére alapozva kéne lemondani a DA2-ről?!?!?!??!
  • keysersoze
    Dehogynem. Egyrészt ha pc-re szar, akkor konzolra is. Másrészt ha nem lesz pc-s játék, nem veszünk hardevrt se, baszhatja az Intel-AMD-Nvidia az eladásait. Netezni nem kell 6970 CF. Nem véletlenül pénzelik a cuccosukhoz való játékokat.

Ha szar egy játék, azt hagyni kell bukni, nem kell kisegíteni a kiadót némi bevétellel, hogy abban a téhitben ringathassa magát hogy legközelebb is elég lesz vmi hulladékot a paraszt elé löknie. 10 játékból 9 nyugodtan megbukhat, nekem elég lesz a maradék 1. Nem mennyiség kell hanem minőség.

Nekem amúgy tetszik a DA2 is, inkább a rövidséggel van bajom, de akinek nem tetszik, az hagyja bukni. Voksoljon a pénztárcájával!
  • szmöre
    Kapsz egy levelet majd ami inditja a questet a torpehez, ha jol emlekszem a fo kuldetesekbol mar csak deep roads volt mikor megjelent.
  • SaGa Jr
    Lowtonw-ban lesz de csak azután, hogy elolvastad a hozzá kapcsolódó bejegyzést az asztalodon lévő papírok között (writing desk) ami az ideiglenes szállásadód otthonában van.
    Friends in low places nevű feladat tartozik hozzá, annak keretében találkozhatsz vele a megadott helyen este. Ez meg akkor jelenik meg ha már legalább a felét megcsináltad az Act 1 sztorivonalának. Utána lesz levélként az "oothonodban" amit elolvasol és aztán lesz belőle feladat.
  • ferenc001
    Ha jól emlékszem, akkor kapsz tőle egy levelet, és utána éjszaka kell megkeresni. A konzollal kapcsolatban: megkeresed a DA2 .exe-jét, csinálsz egy parancsikont róla, mondjuk az asztalra, tulajdonságok, cél mezőbe, az idézőjel végére teszel egy szóközt, beírod -enabledeveloperconsole Ezután a Tab feletti 0-val előhozod a konzolt (amit nem látsz) és beírod a parancsot (ezt én addig nem ajánlom, amíg legalább két-háromszor végig nem viszi az ember a játékot, mert amúgy tönkrevágja a játékélményt a cheatelés teljesen).
  • ratgab
    Lowtown éjszaka
  • Crem
    Hát nem találom a törpét, aki felajánlja a segítségét, hogy meglegyen az 50 pénz.
    Merre találom pontosan,mert másfél órája keresem,de nincs meg!
    Hálás köszönöt előre is.

Ui: még 1 órám van,hogy felkeljen a gyerek.Utánna ma már nincs több játék.:)
    Ui2: a konzolos dolog nekem nem jött össze...
  • amd123
    hali. Néztem pár videót, és egész jó a játék, bár a mozgás nekem annyira nem tetszik pár karakternél, de összességében jó (Y)
  • SaGa Jr
    Basszus mi ez?!
    spoiler tag-be írtam az egészet erre így kivastagítva és nagyítva teszi ki.
  • SaGa Jr
    Én elfogadtam a második karakteremmel, pedig már megvolt a pénz.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tulajdonképpen ekkor az expedíció után több pénzt kapunk az Act 2 elején, emg a házunkban megjelenik követelőzni a törpicsek. Ha elhajtjuk akkor majd később valamikor lesz egy összecsapásunk vele meg a haverjaival (8 vagy 10 sima törpe bandita). Nekem dobott a manus egy igen jó tőrt meg egy kellemes amulettet is. Más különbség nincs (tehát a sztoriban ne mjátszik lényegi szerepet és még ha nem is hajtja el az ember akkor sem lesz további szerepe a korábbi alkunak).
  • enlightened
    :D Ha nem veszi meg senki, akkor nem lesz következő rész PC-re, ilyen egyszerűen megoldják. Még mindig nem értitek meg, hogy töredéke a PC-s bevétel a konzolosnak, nem fogja megrázni őket ha nem lesz PC-re, mint ahogy a többi nagy játék kiadót se rázza meg.
  • watto
    Akkor passz, csonálj meg 1questet és nézz vissza.
  • Seth
    Már sokszor visszamentem,beszéltem vele,csak annyit hajtogat,hogy nagyon sokat jelentett neki a barátságom. Az új ruhájában van
  • watto
    Menyj vissza érte klinikára, dumálj vele és már hurcolhatod is ide oda:D LEsz szép új rucija is.
  • ratgab
    Lehet, hogy most az ultrajó/ mindenkin segít/mindent megért karakteremmel nem megyek bele ebbe a kétes dologba, aztán a következő kis genyó rugóval, majd átverek mindenkit és akkor elfogadom az ajánlatát!
  • keysersoze
    Írogathatsz nekik nyugodtan, senkit se fog érdekelni. Csak 1 módon tudod rávenni őket a változtatásra: nem veszed meg a játékot. Ha sokan ezt teszik, akkor a következő rész már jobb lesz, mert hirtelen elkezdenek figyelni a vásárlókra. Amíg megveszed, addig leszarják a siránkozást, mert akkor már zsé a zsebben. Csak addig figyelnek rád amíg még nincs a zsebükben a pénzed. Ez így működik minden kapialista cégnél, nem csak itt.
  • Seth
    Anders-sel kapcsolatban:

Megcsináltam a Justice-os küldijét és nem tudom a csapatba rakni azóta,pedig semmi negatívat nem csináltam vele kapcsolatban. Csatlakozni fog újra vmikor? Ő volt a gyógyító,gyorsító a csapatban, eléggé hiányzik
  • Although
    Azért micsoda csalódás ez nekik, ismerek párat, akik még javaslatokat is írogattak min kellene változtatni, és várták az új csodát, boldogan, mert ugye vagyunk páran akik soha nem növünk fel. Komolyan sajnálom őket, nekik nem sok cég csinál, csinált játékot és köztük a Bioware egy etalon volt. És aztán egy nap mikor boldogan írtam, én tudatlan a holland orvos gyereknek hogy jön a DA2. Hát....
  • ratgab
    Én morális okokból (meg tele vagyok pénzzel) nem akarom elfogadni (sunyi az a törpe), ezt próbálta már valaki választani?
  • Although
    Kösz de maradok a Dragon EFFect nél
  • lwb
    Ha elküldöd akkor asszem semmi. Legalábbis nem emlékszem semmire. Ha elfogadod - azt nem tudom, nem próbáltam még.
  • SaGa Jr
    Mármint ha elfogadod az ajánlatot?
    Annak igen (plusz zseton és az Act 2 elején más feladattal indulsz aminek kimenetele lehet bunyó is jóféle loot-tal).
  • ratgab
    *alkoholos
  • ratgab
    Írd át alkoholoc filccel (Dragon Champion Age of Kirkwall).... Akkor igazi limited kiadásod lesz (1 példány az egész világon )
  • Although
    Az jó :D akkor egyértelműen megveszem majd 4e-ért :)Legfeljebb majd letakarom a címet :D
  • ratgab
    Nem akarok visszamenni... nem tetszik az ajánlata... lesz ennek következménye később?
  • ratgab
    No problem!
  • Although
    A guild ahol vagyok ott is van kettő egy norvég csaj meg egy angol, mondjuk több is. Elképesztő talán páran ismerik mikor "szövegben" megy az rp, tehát leírja mi történik éppen meg minden,és ezt így maguknak csinálják, elképesztő fantázia és kreativitás kell hozzá, szóval élvezem a társaságukat, és hülye bunkókba se futtok bele melleselg, igaaz mondjuk vagyunk 6-7 az egész guildba személyem a full lamer köztük :)
  • ratgab
    Értem én, amit írsz, és megértem, meg elfogadom... de abban nincs Annyi pénze... EA meg mint tudjuk szereti a zöldhasút...
  • ratgab
    Me 2 egyértelműen butítottabb, mint a DA 2 ... ott nincs még rendes loot sem...