Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lwb
A társak elvesztése lényegében a Friend - Rival értékedtõl függ.

Minden egyéb téren tökmindegy kinek az oldalára állsz, a történet ugyanaz, a bossok ugyanazok lesznek, akár a mage-ek, akár a templarok oldalát választod.

Terminátor14
Nem fogod fel, amit írok :) Mindegy, hagyjuk.

Többen írtátok (és részben egyet is értek ezzel), hogy nem DA:O folytatásként kezelve a játék sokkal emészthetõbb. Ez oké, viszont abban szerintem biztosak lehetünk, hogy a sztori nagyon is össze fog fonódni a 3. részben, úgyhogy végsõ soron mégis folytatást kaptunk! :)

Ez a szitu nagyjából a Mass Effect trilógiával is, a 2. rész amolyan kis átvezetõ a 3. részbe, ahol majd kiteljesedik a sztori.

CSAK a Fradi

* Sorry @Crusadernek ment.

Facepalm... mert 1 kerettörténet van, 1 családod van... miért kellett volna más origin, mikor már a családban benne van a mágusvér

(Hahó Papa Hawk apostate volt, ezért szökött el mama hawk Kirkwallból, mert a családnak nemtetszett, hogy egy mágussal jött össze, meg mint tudjuk Kirkwallban már akkor is kemények voltak a templárok...)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Minden vita nélkül nálam az rpg a választás lehetõségét jelenti amikor te DÖNTESZ kinek az oldalára állsz akár azon az áron, hogy egyes társaidat elveszted és sz csak egy szempont. DAO ezt teljesen visszaadta + adott logikai feladványokat is és sok mást nekem ezt jelenti az rp sok minden egyébb mellett, ezért nem hívom a ME típusú játékokat rp-nek . Javíts ki ha tévedek te végigvitted ezt ez igaz a DA2-re? Mert úgy látom sajnos már az Awakeningre sem igaz.

Prince23
DAO 6 kerettörténetére is rá lehetne ezt fogni. mégis dobtak a feelingen és a játszhatóságon is nagyon is sokat!

Ha csinalod az amulettes kuldit Flemeth megemliti hogy ismerve morrigant megprobalja eltenni labalol, vagy mar meg is tette.Azt is elmondja hogy lenyenek egy resze volt az amuletben igy nem uti egymast a 2 dolog idoben.Amikor Hawke rakerdez hogy Morrigan most a lanya vagy az ellensege akkkor azt valaszolja hogy egyik sem...
Terminátor14
Cseppet sem vagyok elfogult, csak éppen olyan dolgot vársz el, ami nem reális.

CSAK a Fradi

Prince23
Teljes mértékben egyetértek veled :) Champion of Kirkwall. nekem ez a játék címe, és így már elégedett vagyok vele :D

Prince23
Én csak két elõtörténetet vártam volna. ez a minimum. az meg még rá tesz a lapáttal hogy elffel sem lehet sztorit kezdeni. mivel õk is élnek a városban. de akkor ugye kellett volna elõtörténet neki is. lusta bagázs. EA. látszik a sürgetés nagyon.

A mágus kaszt elõtörténete nagyon is dobott volna a szavatosságon is, nem csak a sztorin. Egy elõtörténet max két órás játékmenetbe. vagy legyen egy órás ha már egyszerûsítenek ezek.

"Lothering-i család a Blight miatt menekülni kényszerül Fereldenbõl, ennyi :)"
- ez lett volna a fõtörténet, mint a daoban a Cousland család... ennyi :)

ennyire ne legyünk már elfogultak, könyörgöm :)

Sziasztok!

Látom a többség leragadt a fikázásánál. Én megkövetem Magam, és a „3853”-as hozzászólásom.

Az elvárásaim Nekem is a DAO alapján teljesen más volt mint amit a DA2-ben kaptam. (hasonlattal inkább nem élnék, mert egyrészt OFF lenne, másrészt újabb vitát robbantanék ki vele)
Negatívumot nem írok, mivel azt már kifejtettem korábban, viszont ha a DA2-õt külön játékként fogom fel, ami sikerült megközelítõleg a játék felénél, akkor egy igen is nagyon jó kis RPG-hez van szerencsém!
Nem akarom sokáig ragozni, nem szabad folytatásként felfogni, nem szabad ua. várni mint amit a DAO hozott, és máris Mindenki elégedett lesz. <#smile>

Ui: amúgy ahhoz képest, hogy elõszörre nem jött be (le-át) a gáma, most épp másodjára kezdtem neki. (Elsõre a játékidõm kicsivel több mint 80ó volt.)
Nem véletlenül találta meg. A saját naplójába/könyvébe minek hazudozna. Vért izzadtam mire elvettem tõle azt a vackot Morrigan kedvéért... :)

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Terminátor14
Meg van írva az elõtörténet.
Lothering-i család a Blight miatt menekülni kényszerül Fereldenbõl, ennyi :)

Nem véletlenül van fixen ember fõszereplõ.

Másrészt meg gondolj bele, hogy a high res textúrákat nem volt idejük a játékba integrálni, akkor majd pont elõtörténeteket fognak még gyártogatni? :DD

CSAK a Fradi

Hm pedig ez volt az egyik kedvencem ha találtam könyvet vagy feljegyzést tök mókás volt elolvasni. :) Titkba reméltem Flementh könyve begyûjthetõ a witch huntba :)

Akár úgy is mint könyv bekerül az inventory-ba a fekete könyv és el tudom olvasni :)

Prince23
Ha már ennyire a boszorkányüldözés (vagy mágusüldözés? de ez rosszul hangzik:D) a téma Kirkwallben, lehetett volna tenni ez ügy érdekében vmi pöpec dolgot. már nem azért.
Dao-ban asszem 6 kerettörténet volt. akkor itt mi a faszé nem tudtak csinálni legalább a mágusnak egyet??? és ne mond (mondjátok) hogy ezzel nincs igazam :)

ezt inkább a Biowarenek kellett volna írnom így :D

Nincs a Witch Huntban semmi! Nem derül ki semmi! Nagy átverés. A "nem tudjuk mi lesz-bõl" még nagyobb "nem tugyuk mi lesz" lett.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Sir Quno Jedi
És valószínûleg a varázskönyvébe csakis "igazságokat" írt és azt "véletlenül" megtalálhatta Morrigan és elolvashatta, hogy megtudja a "teljes igazságot" ?!?!? Hmmmm...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Valami kapcsolódó történetet, vagy bõvebb kifejtését annak amit a táborban meg lehetett tudni :)

BEAST
Ez a sok mágia téma meghozta a kedvemet, hogy én is kipróbáljam. Eddig kétszer játszottam végig warrior karakterrel, más utakon persze. Nagy hátrány, hogy Carver marad a mage karakterünk mellett, nem Bethany. :(

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

*Mondjuk legalább nem fogok meglepõdni rajta hogy nincs :)

Terminátor14
A DLC Morrigan-rõl szól, meg egy õsi okosságról. Nem tudom mit vártál Flemeth-tel kapcsolatban :)

CSAK a Fradi

Sir Quno Jedi
És te ezt el is hinnéd, hogy le lehet gyõzni õt ilyen primitív módon?!?! Tudod a sárkányok tudnak valamit, amit a mi partink NAGYON nem. Mégpedig repülni... :DDD Valószínûleg szándéákosan "nyíratta ki" magát, hogy Morrigan meggyõzõdhessen az abszolút elkötelezettségünkrõl felé és így szabad utat kaphasson a "szerelemgyerek". Vagy csak így tudott kijutni a mocsár börtönébõl (átok?!), vagy Morrigant kellett megtévessze ezzel. Vagy...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Terminátor14
Csak nem értem, hogy mit akarsz ezzel :D

Írták, hogy miért engedik a templarok, hogy egy mage (fõkari) szabadon mászkáljon Kirkwall-ban, erre én írtam, hogy van rá utalás több párbeszédben is, csak azt nem értem, hogy az elején miért engednek be egyáltalán, vagy miért nincs vmi intézkedés ellenünk.

Erre Te felhozol egy teljesen más dolgot, miszerint Wesley ki akar minket nyiffantani a prológban :DD

CSAK a Fradi

Kösz hogy elárultad ennyit a meglepetésekrõl :D

Flemet hazudik mint a vízfolyás, viszont ezek a dolgok a varázskönyvébe írta le, amit Morrigan megszerez és el is olvas.

Terminátor14
Nincs benne szinte semmilyen lényegi infó Flemeth-rõl.

CSAK a Fradi

Prince23
Én meg szándékosan írtam ezt neked. Ha már Wesley bepöccent ránk, akkor Cullen, Thrask stb miért ne? :)

Sir Quno Jedi
Az csak õsi legenda, amit táborûz mellett mesélnek róla. Lehet a felét õ maga terjeszti, hogy összezavarjon mindenkit. Tény, hogy halhatatlan, látja a jövõt (szemlátomást elõre is tervez ezzel), olyasmiket tud, amit a vezérdémon se és sárkányformája is van. Navajon?! Lehet alá is becsüljük és valóban sokkal durvább egy õssárkánynál, hiszen a DAO1-es gyerkõcünk is egy isten lesz végülis elméletben. Köhhhh...

Elvileg remélem a Witch hunt dlc-ben ott a válasz de azt még csak most vettem meg, ha lesz idõm végigviszem kiváncsi vagyok, direkt semmit nem olvastam el róla.

Adott egy amulettet, abban "részben" átvészelte a dolgot.

Prince23
Nem ártott volna az sem, annál a kerettörténet résznél. vagy valami, bármi jöhetett volna.
de a legvégén melléd áll, ha kéred, nyalizol. kár, hogy nem lehetett perelgetni ez ügyben, hogy hugica jöjjön vissza. valami kreatív küldi nem árthatott volna itt sem. de engem leginkább ez a mágus fõszál bánt. Gondoltam hatással leszek nagyban Kirkwallre mágusként, ha visszatérek a Mélyutakról... de semmi komolyabb :(
innen látszik, hogy a sztori sántikálgat. nem is egy helyen.

Terminátor14
Ez jó meglátás, lehet, hogy Flemeth is egy ilyen rituálé szüleménye...
Morrigan pedig ellene szeretné felhasználni a gyermeket :D

Nem is lenne rossz...

CSAK a Fradi

meglehet!

anti hero

BEAST
Jó kérdés. Amikor elõkerül az amuletbõl, akkor mondja is, hogy õ is megmentette az életünket, most mi is megmentettük az õvét azzal, hogy egy apró részét átmentettük. Szerintem miközben a Warden épp kaszabolta az anyókát a viskójánál, mi megmentettük az életét. :D

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Terminátor14
A kérdés nem rá irányult, hanem Kirkwall városának templarjaira :)

CSAK a Fradi

Bennem körvonalazódott az ötlet, hogy Flemeth onnan ismerte a Dark Rituale-t, (ami ugye annyit tesz, hogy a vezérdémon "lelkét", egy Warden gyerekébe irányítja, egy Warden helyett), hogy annó õ is született. Persze ez merõben spekuláció, és biztos van pár gyenge pontja ennek az ötletnek is (amúgy meg amit Flemeth mesél magáról, annak ha a fele igaz, akkor megeszem a kalapom :D).

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

BEAST
Bevallom amikor megláttam, hogy a húgomat elhurcolják a templarok, akkor azt hittem lesz majd valami szöktetés, mint Origins-ben volt, amikor letartóztattak. :)

*Morrigan említette igazából nem tudod megölni...bár igen ez érdekes ha jól emlékszem a játék átfedésben van az eredeti DA-val, hát nem tudom.

vagy annyira egymásbacsúsznak az idõsíkok, hogy az a harc amikor morrigannal visszamegyünk a grimoire -ert az kesobb van ?

huh nem is tudom most hirtelen

anti hero

Terminátor14
Ejnye, tölts be egy mentést az elf tábor elõtti részrõl és vidd el még egyszer azt az amulettet :D

CSAK a Fradi

Prince23
Hát pedig az elején Wesley majdnem megvert minket, emlékezz csak vissza :))))) Ha nincs Aveline ott csata lett volna.

De a DAO-ban hadovált valamit az egykori szerelmérõl, meg hogy átverték. Bár már nem emlékszem, de mintha valami szörnyû mágiát alkalmazott volna hogy bosszút állhason. Meg úgy rémlik a férfiakra különösen veszélyes. :)
Mag ha õssárkány alapból, akkor minek kelneki újab meg újab fiatal nõi emberi test.

ööö számomra cska az a furcsa, és tényleg most jöttem rá, hogy da:originsben agyonvágtam!

akkor hogyan született újjá? nomeg fiatalabb és jobban néz ki : )

nomeg az a legenda, hogy fiatal gyermekeket rabol, aztán valami rituálé folytán biztos elszívja az életüket hogy tovább tudjon élni...
én eddig egy nagyonmagasanképzett boszorkánynak gondoltam, hogy mondják is, bár tény, hgoy lépten nyomon sárkánnyá változik...

anti hero

Terminátor14
Az egyik párbeszéd során, ha "hangosabb" vagy a kelleténél, akkor közlik veled (ha mage vagy), hogy csak azért tûrnek meg, mert te vagy a champion. Illetve egy másik alkalommal végigmennek a partydon, hogy milyen társaid vannak, ott is felmerül a dolog.

Persze hogy rögtön az elején miért nem dobnak ki...? Azt nem tudom :)

CSAK a Fradi

Prince23
Még az elején még egál is lenne a helyzet, de mikor visszajövünk a Deep Roadsról, hát azért egy kis változást vártam volna, ennyi év elteltével. vagy is nem is olyan sok az a 3. de ha már kisöcsit viszik a lovagok... rám is lehetne vmi hatással a mágus position, mondjuk bevisznek bebörtönözni, aztán epic tárgyalás stb. mint dao-ban az országgyûléses rész. Megjelentek volna a tárgyalóteremben Meredith meg Orsino követei, milyen feeling lett volna már. de ez csak Enyészet számomra :D

Sir Quno Jedi
Mér, Anders csak a mágusok javát akrja (azaz nem õ, hanem Justice). :D

Amúgy ez tényleg vicces, hogy mágusruhában, bazi nagy mágusbottal a hátadon ficeregsz és kasztolgatsz a templar-ok elõtt és NEM tûnik fel nekik, hogy te is mágus vagy (vagy a húgod, vagy Merril, vagy Anders). Õõõõõõõõ...

Prince23
Csak gondoltam a történetvezetés valamivel eltérõ és félelmetesebb lesz. de eddig nem úgy tûnik. a templariusok ugyanúgy viszonyulnak hozzám, mint mondjuk a warriorhoz, holott ugye az elején mivel mágus kasztot kezdtem, Wesley meglehetõsen bepöccent rám. emiatt. hát valahogy ezt vártam Cullentõl is a Lovagok kapitányától is. meg a fontosabb templarius kariktõl is, hogy utáljanak. a végén természetesen orsinohoz fogok pártolni, és ha lehet carvert kinyírom. Ja és Anderst hátba döföm mint a pinty:D

Sir Quno Jedi
Flemeth nem is ember igazándiból (mindamellett hogy shapeshifter) erre még a hülye Morrigan is rájön idõvel. Õ nem sorolható be semmelyik emberi kategóriába, sem mágiaformához/iskolához nem rendelhetõ (mégcsak nem is blood mage, erre is rá kell jönni Morrigan-nek). Ez gondolom világos. Amúgy pedig senki sem tudja még elméletben sem, hogy ki õ, mit csinál és fõleg mik a mozgatórugói és miért is teszi azt, amit tesz. Halhatatlan, õsöreg és mégcsak nem is ember. Nem valószínû, hogy ÕT meg tudná fertõzni bármelyik primkó démon a befolyásával (inkább szûkölve menekülnek).

Szerény véleményem szerint õ egy ÕSSÁRKÁNY (minimum), akár a vezérdémon és nem az a különleges képessége, hogy sárkánnyá tud válni, hanem az, hogy emberré... :DDD

bejon a pancelja, a szarvai es a dumaja

stilusa verhetetlen
10/10

anti hero