Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szóval itt a grafika a lényeg az elképesztõ fõleg ha a karakterektet nem nézem 😊

lwb
Castlevaniaban béna vagyok és mindig meghalok, de boxra nem veszek gyári progit, ezt is odawarezoltam, nem pc-re.

PS3-ra veszem meg, azt tartom legális platformnak. Ha nagyon leesik az ára, lehet hogy pc-re is megveszem, a me2-t is megvettem mindkét platformra.

Prince23
Én is ezen vagyok, csak annyi, hogy én PC-re szerzem meg, 5 eurós árkategban.

Boxon nagyon hack'n slash lett. de arra meg ott a Castlevania. vagy a GOW 3 psn-en.

Szerintem azert is lett ennyire linearis mert az elso reszben eleg sok befejezes volt es ha rendesen akarjak folytatni a tortenetet akkor bizony el kell nyesegetni a szalakat a folytatashoz.
lwb
Ennek ellenére a játék jó lett, nekem 7-8/10. Pénzt viszont csak akkor adok érte, ha esik az ára. És nem pc-re.

lwb
A 2 legnagyobb hibája az én szememben a kihagyott lehetõség. A kirkwalli történet, mindenféle nagy világpusztító gonosz és annak megakadályozása hiányában simán megengedhette volna, hogy FNV-s történetvezetés legyen. Azaz, mi válasszuk ki az oldalunkat és alakítsuk a történetet - kevésbé story-driven és inkább sandbox. Ehhez képest kaptunk egy lineáris történetet, ahol az egyes Actek elkerülhetetlenek - ráadásul a történet sem lett valami hatalmas és fordulatokkal teli. Nem vártam PST-t, de kb Bartrand kastélya óta tudtam, hogy ki lesz a végellenfél.

Ez, meg az elcseszett mini-albínó na'vi-s elfek.

Prince23
Hát nem tudom, aki levágja a helytartó fejét, és kitekerik a nemesség fejét a szemem láttára az ellen csak kell tenni vmit. nem mehet csak el úgy. ni...

most én is leírom: ilyen hülyék ne legyünk már 😊 Mi az hogy simán elmegy a terembõl? Bitófát, börtönt kellett volna neki, Aveline meg közben kínoztatta volna ezerrel bent a köcsögöt 😄

Sir Quno Jedi
A végkimenetel tök más. Nem spoilerezném el, próbálgassad.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

lwb
A DAO azért engedett a játék közben is itt-ott hozzányúlni a dolgokhoz. Pl. azért, hogy Redcliffe bajnokai legyünk igazán meg kellett dolgozni - de nem volt muszáj. Volt jóval egyszerûbb (és kifizetõdõbb - ha blood mage-ek vagy reaverek akartunk lenni pl) módszer is, mi döntöttünk.

Ennek ellenére DAO nem c&c etalon. De ebben jobb volt a 2-nél.

Prince23
Pont ez nincs meg a da2-ben. ilyen lényegi döntéshozatal, és ennyi féle nincs a da2-ben. emlékszem a dao-ban olyan bonyolult volt, hogy szinte "belepusztultam", mire döntést hoztam. na ilyen nincs a végén. túlságosan leegyszerûsített lett. hiába foglalunk állást a végén, a két bossfighttal értelmét veszítette az. lényegi értelme nem volt az egésznek. sztem.

Így is nézheted 😊 De ha belegondolsz te is tudod jobban te sem tudtad volna megcsinálni. 😊 Azért különbözõ animációkat kapot ha Alstairt börtönbe küldted akkor Anora vezette a támadást ,ha nem a törpe legenda mellé álltál akkor golemeket kaptál a seregbe amik nagyon jók voltak a végsõ ütközethez...és folytathatnám. Persze ennél is lehet jobbat de az szerintem az asztali rpg, de azt én sajna nem tudom, élvezni 😞 sajna kell a látvány is így nem vagyok igazi rp játékos 😊

Sir Quno Jedi
Sõt ha levered a fõnököt, késõbb kint lesz a szobrod a téren, egy levágott qunari fejen taposva. 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Igazából egy lenne a lényeg egy játékban.... hogy jól szórakozzon vele az ember! Ha ennyire lecsupaszítjuk, akkor az egyénfüggõ, hogy szórakoztat vagy nem szórakoztat!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Sir Quno Jedi
He??? Azért mert nem ölöd meg az Arishokot párbajban, attól még odaáig el kellett magadat verekedned és bejutni a nemesekhez, nemkülönben a békés megoldás sokkal többet ér az én szememben. Ne legyünk má hülék! 😄

Oblivion szerintem csak grafikaban multa felul az elodjet, minden mas szempontbol a morrowind sokkal jobb volt.Na jo talan meg a naplo kezeles meg.. 😊
Végülis lehetett volna... de sajnos végül nem lett...

Ilyen a sztori kialakítás... mást nem tudok erre mondani... hogy lustaság lenne (kétlem) vagy kapkodtak (biztos) vagy szimplán a történetbe nem illet volna bele azt meg csak a jó Isten tudja!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Sir Quno Jedi
Jaja, az elég érdekes quest.

Szerintem elég sok lényegi döntésre volt lehetõség nem csak kozmetikai azért nem lehet mindent 5 év alat sem megoldani 😄 De mindegy 😊

lwb
Mondom, ettõl még lehet jó játék. A BG2 is lineáris volt, meg a Morrowind is, mégis nagyon jó játékok. A DAO viszont ezen téren picit többet kínált, ezért jogos volt az elvárás a folytatástól.

Prince23
Elõször Arishokot lekellett gyõznöm, aztán Bajnok lettem. Most másodjára, Isabela "hatására" nem kellett verekednem vele. És ennek ellenére bajnok lettem. Nem éreztem át ez a hangulatot akkor. elõször átéreztem, mivel meg kellett dolgozni érte elég keményen. de sima csevejjel kikiálltottak bajnokká 😄

Sir Quno Jedi
A DAO végén sem volt másképpen. Láthattunk egy összevágott sorozatot arról, hogy vagy mi lettünk királyok, avagy Alistair, vagy a királynõ, vagy meghaltunk stb. és hogy melyik NPC-vel mi történt az addigiak alapján, csókolom. Semmi több. EZ itt is megvan, csak nem lövi le elõre, hogy az NPC_kkel mi történt, mert nagyon úgy néz ki, hogy ez egy sztori elsõ fele és taklálkozunk velük (ha mást nem DLC-ben). Sõt, lehet beszélni a karikkal már jó elõre, hogy mi lesz a sztori UTÁN és meg is lehet velük egyezni. Gondolom azért, hogy a folytatásba ez lesz a keretsztori, de ha nem, akkor is pofásan meg van oldva.

Hehe persze titokban én is abba reménykedtem összegyúrják az Oblivion a DAO-val and olala DA2 😄

Van ilyen igen! Én például a tengerparton összefutottam egy emberrel, aki vérfarkas volt és egy dalish elffel. Elf éppen meg akarta bosszulni a volt vérfarkas által megölt szerettét!

lwb
Nagyjából ennyivel leírtad az összes tényleges változást, amit a döntéseink hoznak. Más csapat (bár én mindkét végigjátszásra megõriztem az egész partit, senki nem fordult ellenem), más npc-k.

A DAO-ban is sok volt a kozmetikai döntés, de azért tudtunk itt-ott lényegit alakítgatni. Pl. a befejezések. A 2-tõl elvártam volna, hogy lehessek Kirkwall viscount-ja. Kb mint király az 1-ben.

Mindegy ez érthetõ szóval szerintem egy DAO szinthez egy év csak a tesztelésre megy , nem hiszem sok cég fog belevágni hasonló projektbe sajnos.

Nem tudom amit lwb írt válaszaiban az az amit magamtól is gondoltam. Lehet neked ez rp nekem nem, ízlések és pofonok. Persze nem vayok nagy szakértõ legtöbb dolog az rp fanokról a Conanban ragadt rám. Szóval nkem ez a fajta rp nem jön be ettõl még lehet van ilyen is.

Sir Quno Jedi
Ennek is több vége van, csak én magam megcsináltam kettõt eddig.

lwb
Csakhogy mindnek ugyanaz az eredménye a játékon belül. Ugyanaz a következménye. Nincs kézzelfogható változás.
- a mélyutaknál ha nem egyezünk a démonnal, akkor õt is meg kell ölni, aztán harc a kõszörnnyel és úgy jutunk ki, a vége ugyanaz
- a qunari vezetõvel való egyezségnek nincs semmi következménye, a dolog lényege, hogy eltûnik a városból, ha legalább késõbb visszajönne vagy emiatt nem lennénk championok vagy - uram bocsá - akár segíthetnénk neki meghódítani kirkwallt, az más lenne,
- a két merõben más vég lényegében abban különbözik, hogy Varric mást mond a Seekernek - ennek megintcsak 0 ingame hatása van.

Csak choices és semmi consequences.

Prince23
Nem azt mondom konkrétan, hogy mindegyik fajnak kellett volna elõstori. hanem azt ha már ennyire eröltetik a mágus vadászatot Kirkwallban akkor már illõ lett volna egy ember mágusnak csinálni egy origint, egy felvezetõt. azt kész, van két kerete a da2-nek. ennyi.

azzal meg jöttök itt nekem a sztorival, hogy ki van építve jól. ez hülyeség. biowarenél tudnak dolgozni, van bõven kreativitásuk ahhoz, hogy egy mage, egy órás elõsztorit alkossanak meg (+ a fontosabb fordulatoknál nagyban lehessen dönteni). Ennyit kellett volna megcsinálni. ha hatot megtudtak fajonként alkotni a daoba, akkor itt miért nem ment az emberi fajnak kettõ sztorit megcsinálni, ha már az ember van a központban? abba már bele nyugodtam h csak emberrel lehetek. daot egyébként elõször egy elf íjásszal vittem végig.

Amugy nem tudom megfigyeltetek-e de vannak kuldetesek amik attol fuggoen valnak elerhetove hogy az elozo reszben milyen donteseket hoztal.Merril klanja pl dalish origin story es szerepelt is benne a lanyzo.
A Dragon Age minimun öt különbözõ módon végzõdhetett, de lehet több..is...

Sir Quno Jedi
Jól látod részben, A DAO-ban kb. ez volt a különbség, hogy "más seregeket summonolhatsz a végén" (nemkülönben tök feleslegesen, mert nélkülük is lazán gyõzhetsz). Itt meg más csapatod lesz a végére és más NPC-k harcolnak majd melletted a csatákban külön. Naná.

Azért bõvebb másképp alakul a csapatod, más lesz a király vagy királynõ, az asztali táblásnál is én legalábbis úgy tudom a döntéseidtõl függõen alakul a történet persze pc-n ezt nagyon nehéz visszaadni. Nem tudtam rp lehet más is szóval lineáris...hm

Sir Quno Jedi
Amikor a vérmágusokat kell kimenekíteni a barlangból? Mélyutak, ahogy már modnták, alku a démonnal. A Qunari vezetõvel való egyezség/harc. Nomeg a legvégén két merõben eltérõ véget lehet kihozni (minimum), attól függetlenül, hogy a fõbossok ugyanazok (meglepõ, de a DAO végén is uyganz volt akármit is csináltál). És van még pár érdekes helyzet, ahol igenis eldöntheted keményen, hogy hova állsz. A "fõ"szál az nagyjából ugyanaz attól még, de ez a DAO-ban is így volt pontosan.

lwb
Az igazat megvallva, pl a BG2-ben sem volt sok c&c. Nagyjából egy sem, ha visszaemlékszem. Ennek ellenére remek játék volt.

Bocsáss meg! Igazad van... elírtam... akkor az #5017-et!

lwb
Ennek a döntésnek nincs semmi befolyása a játékmenetre. Ezt úgy hívják elitista rpg-berkekben, hogy choices and consequences, röviden c&c, azaz választások és következmények.

Amit leírsz, az egy választás, de lényegi következménye nincs. A DAO-ban a választás következménye az, hogy pl más lesz az Arl Redcliffe-ben és más vezényli le a játék hátralévõ részét vagy más seregeket summonolhatsz a játék végén.

Akkor ezt miért hívjam rpg-nek? Attól még lehet jó játék csak nem rpg és nem DA folytatása...szóval szerintem.

lwb
Arra válaszoltam.

Sir Quno Jedi
Ez nem igaz, ezt te is tudod.

#5014-et olvasd el légyszives... köszönöm!

Sir Quno Jedi
Megaztán egy menekült elfnek Kirkwallban csempionná válni annyi esélye lett volna, mint egy menekült, analfabéta, roma késélezõnek Hitler bizalmas generálisává válni a 3. birodalomban. Kb. 😄DD

Ha belegondolsz alapvetõen ott is egy út volt, csak a végén hozhattál 2 fajta döntést!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ott van a 2. részben Deap Roads... a Démonnal megegyezhetsz vagy megharcolhatsz a kijutás érdekében és milyen fura ez is 2 eltérõ döntés egy ugyanolyan questnek a végén

Szóval amit mondasz az VAN a DA2-ben...próbáld ki meglátod igazam van...

lwb
Ilyenek nincsenek ebben. Nincs Arl Eamon helyett Teagen vagy vérfarkasok az elfek helyett stb, mint a DAO-ban. Egyedül a saját csapattagjaidat érintik a döntéseid. Minden más eleve elrendeltetett.

Ebbõl azt akarom kihozni, hogy elõbb volt meg a forgatókönyv, mint a megvalósítás...

Én olyanra gondolok mint amikor DAO mélyúton választanod kell a Pala alkotója és a Törpe legenda között? Ez két különbözõ eredményt hoz...

Nem ertem, lehetet tudni elore hogy fix karakter lett, a megjelenes de meg a demo elott is sokszor elmondtak hogy ez Hawke tortenete es azt meseli el miert is higyjak bajnoknak.Ebbol mar azert sok mindent le lehetett szurni
Ez egy más történet és mint ilyenben nem lehetett volna megvalósítani (érdekes lett volna egy törpe vagy elf zabigyerek a Hawk családban)... történetírás gyorsabban megy, mint annak játékban történõ megvalósítása

Kösz. Erre következtettem magamtól is.

Sir Quno Jedi
Igen, számos társadat elveszítheted (sõt akár fel sem veszed), némelyek elárulnak/kihasználnak, sõt van akiket magad végezhetsz ki akár. EZ már csak így van.