Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
dehogynem - õ az elsõ démon akivel találkozol, õ ajánlja fel az "üzletet" Feynriel-ért

"The trees move. Do you not see it?"

Ezen a héten nem sok idõm maradt a játékra, de most hétvégén nagyon nekiállok...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Én még ott nem tartok... 😊

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Lacoka12
én Izaabeát és Fenri-t meg Avelin vitem oda magamal és csak Avlinel jötem ki onnan mert elcsábitota õket a démonok

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Calver
az már más, én nem arra gondolok, hanem Torpor-ra - ha vele egyezkedsz, az tetszeni fog Merrill-nek... nagyon. amikor a másik megpróbálja elcsábítani, ott meg szarkasztikusnak kell lenni, és akkor nem kapsz rivalry-t, csak utána friendship-et

Én a Fade-ben elküldtem a fenébe a démont, Merrill meg behódolt neki, hiába mondtam, hogy ne higgyen neki, mert becsapja. Akkor rögtön kaptam is +10 rivalryt, de a küldetés után beszéltem vele, és kaptam +15 friendshipet is, szóval még jól is jöttem ki belõle. Persze olyan hülyeségeket kellett neki mondanom, hogy nem az õ hibája, meg ilyen süketségek, amiket persze nem gondoltam komolyan...XD

Merril igen érdekes karakter lett...

Calver
Merrill aranyos, de nem jófiú: általában ami fõkarakteredre nézve pozitív, azt ajánlott elfogadni, különben csúnyán fog nézni rád. konkrétan amikor
Fade-ben üzletet kötsz a démonnal, mindenki kapja a rivalry-t, Merrill meg ott áll széles vigyorra az arcán +15 friendship-el <#idiota>

a halla nekem is friendship-et adott vele - lehet attól függ h melyik irányba hajlik? sõt, konkrétan én is nem is tudom h voltam-e olyan helyzetben, ahol Merrill rivalry-t szedett össze...

Na persze. Nem rég magammal vittem, és találtam egy ilyen Tome of Dark Magic-et vagy mit, ami a vérmágiáról szól, és vagy elpusztítod õket, vagy elolvasod, vagy elteszed (ez egy mellékküldetés, azt hiszem pont az a múltkor említett nyakelvágós mellékküldi indítja el). Én meg persze elpusztítottam, mint valami jó fiú, erre nézem, Merril rivalryt kapott megint. Azt hiszem Merrillt már buktam... Na de majd következõre, ha Mage-el megyek! >D

Azt hiszem az után írta ki a Journalba, hogy beszélnem kell Merrillel. De nem tudom, hogy az ajándék meg a mellékküldije közvetlenül összefüggnek-e. Meglátjuk, mi sül ki belõle...

Terminátor14
Hát ezt az ajándékot szerintem már buktad.

Vidd magaddal Merril-t és úgy alakítsd a dialógusokat, hogy az neki szimpi legyen.

Fenris-nél is van ilyen, õ meg csak egyszerûen nem fogadja el a kardot, ha rival. És ilyenkor persze kapod a rival pontokat is szépen 😞

CSAK a Fradi

Prince23
Legalább elindított valami mellékküldit? :S

Pedig a Journalban direkt azt írta ki, hogy Merrilnek adjam oda...

Prince23
Pedig a p.elfek szeretik a hallákat. gondolom ez a póniszerû lovacskák...
lehet Fenrisnek kellett volna adjad😄 nõi karakterrel lehetõleg

Merrill egy sötét picsa amúgy 😄 mondjuk a jó szándék meg van nála, de mégis egy köcsög vérmágusként tekintek rá.

Jó tudni. Merrill nekem az ajándék odaadásakor egy kicsit a rivalry felé állt, most meg már eléggé ott van... Fasza. Akkor hogyan tudom a friendly felé irányítani?

Egy fából faragott Hallát. Pedig úgy nézett ki, hogy tetszik neki, meg is köszönte, erre 15 rivalryt ad. Mondom WTF?

Terminátor14
Minden ajándék elsülhet rosszul is akár.

Attól függ, hogy haver, vagy rival épp a tag, akinek adod.
Pl ha Aveline rival, és megpróbálod odaadni neki a névre szóló pajzsát, akkor a fejedhez vágja, hogy az õ drága Wesley-tõl az egyetlen dolog, ami hátramaradt, az a pajzsa, és nem fogja lecserélni.

CSAK a Fradi

Tegnap este mekkorát röhögtem:

Ser Conradot hírnevét kellett bemocskolni, hogy eltávolítsák õt, és hogy ne buzerálhassa az apostate mage-eket. Úgy csináltam, hogy a Gallowsban találtam egy levelet, amin az állt, hogy egy nyers lírium szállítmány vár a dokkokban, de címzett nincs, így odaírtam Ser Conrad nevét. Majd ezek után elmentem a Hanged Manbe, és a részeges Templarnak elmondtam, hogy épp most láttam Ser Conradot, amint feláldoz egy kecskét a "Nagy Démonnak". A részeges persze mindent elhitt. Aztán kaptam egy névtelen levelet, amiben az állt, hogy Ser Conrad nem tudom mit csinált valahol a Templar szálláson, amikor a részeges berontott a szobába, és megvádolta kecskegyilkossággal meg démonimádattal Ser Conradot, ennek fejébe még egy futár is megérkezett pont akkor, aki Ser Conradot értesítette, hogy az õ nevére címzett nyers lírium szállítmány vár az átvételére. XDXDXDXDXD

Prince23
Milyen ajándékot adtál neki? biztos sértette a sötét kis lelki világát 😄

Az hogyan lehet, hogy a Merrillnek adtam egy ajándékot, és a rivalry-ra kapott 15 pontot? Két fajta ajándék van ezek szerint? Az egyik a buzerálós, a másik meg a kedveskedõ? Vagy hogyan van ez? Mástól is függ?

Great respect érte!
Kitartás!

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

sõt diego írta: "Szerencsére a core fájlok azaz a spellek leírásai kasztok képességek és ilyenek leírásai megegyeznek az origins leírásaival szóval 70%-a átültethetõ ennyivel is rövidül ami szerintem olyan 2-3 esetleg 4 hét minuszt jelent " ez is sokat jelent.

tök jó remélem minél hamarabb kész lesz majd akkor végig tolom.

Lacoka12
7% nál tart a magyarosítás

Köszi!

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Sir Quno Jedi
Ilyen beakadások nlam is voltak dx11 alatt. Namármost ez azért van pontosan mert:

- a BW-nél nem tudnak programozni (mit vársz szerencsétlen indiai menekültektõl)
- az AMD-nél nem tudnak programozni (ez sajnos tény, sosem láttam még normálisam mûködõ VGA drivert, nodepláne CCC-t tõlük)
- a tesztelõk leigazolt VAKOK voltak (esélyegyenlõség)
- tudjukkik állnak emögött is (azok MINDIG)
- direkt csinálják a mûsort (szívjámá egy kicsit te is)

Kb. ennyi röviden összefoglalva.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

pointer4
Én is pont azt (11.4 preview), nem is nagyon értem...
Prince23
Gamer365: 8/10

Ami tetszett
-Egyedi helyszín, jó alapötlet
-Kiváló szinkron, rengeteg jó párbeszéd
-Minõségi, jellemzõen Dragon Age-es hangulat
-Pörgõsebb, kevésbé öreguras tempót kapott a játékmenet
-Továbbfejlesztett, még látványosabb grafika, jó zenék

Ami nem tetszett
-Újrafelhasznált zónák tömkelege
-Apróbb fagyások, bugok pc-n, konzolon egyaránt
-Az egyszerûsítések egy része felesleges volt
-Ha nem szereted Kirkwall színeit, konfliktusait,hangulatát, akkor nem sok örömben lesz részed 😄

MerlinW
Én nem tapasztaltam semmi ilyet. Igaz a 11.4 preview drivert használom, mondjuk ez az én kártyámnak sokat nem jelent, miután a 4000-es sorozattal nem foglalkoznak kb egy éve.

[merlinw.org]

MerlinW
HiRes DX11 alatt megy csak. A te kártyád nem DX11-es, tehát nem fogod tudni használni.

[merlinw.org]

pointer4
Nem, ez az elsõ 😄

Más, én felraktam azt a szuper textúra pakkot, és egyetlen akció jelenet sem szaggat, de néha megáll a menüben, vagy amikor nem csinálok semmit, a VGA használtsága lemegy 0%-ra, 2 másodperc múlva megy minden tovább 😄
Gyanús, hogy az ATI dirver a ludas 😄 Mert amúgy nem illene ilyet csinálnia.
Lacoka12
hát persze medieval 2 total war gotic 2 gothic 3 gothic 1 és még sorolhatnám

10szer? Játszottál bármi mással is amióta megjelent? 😊

Why so serious?

Lacoka12
én vagy 10 szer vagy többször végig toltam<#hehe>

Hát igen, le kéne védetni jelszóval a topikot és csak azt beengedni aki minimum háromszor végigtolta az elsõt. Nyilván senki másnak nincs joga véleményezni...

Why so serious?

Prince23
Akkor milyen jogodban áll véleményezni a DA2-t, ha még a DAO-t sem vitted végig? ejnye-bejnye. vigyázzál XD
egyébként nem értek egyet 😊 mert a párbeszéd nagyon leegyszerûsített... és többnyire igen nem lehetõségek vannak, míg a másikban sokkal több volt.

Kapni fogsz a szádra mint Althogh 😄

Terminátor14
Az abilities-nél látod.

CSAK a Fradi

A vért setek összegyûjtésekor hol látom a plusz bónuszt, amit kapok?
A Last Descent set-bõl van 4 darab (mellvért, sisak, kesztyû, csizma), és nemigen látom, hogy változnának a statok.
Én vagyok figyelmetlen, vagy hiányzik még valami?

Igen, sajna volt már ilyen, Aveline is sok esetben mágus ellenes, s mivel szvsz Fenris sokkal jobb harcos nála, ezért ezt a kis hátrányt benyeltem.

pár kérdés az awakening és DA2 kapcsolatáról:
-Lehet az awakening-es állást importálni DA2-be?
-Igaz, hogy ha DAO-ban meghal a karakterem akkor nem tudom rendesen folytatni a történetet az awakeningsben? (ha halott a karakter akkor lehet új wardent indítani, de akkor nem importálja az origines állást) (Ha ez így van akkor visszatöltöm és mégis megcsinálom a dark ritualt, bár nem szeretném..)
-kb mennyi hatása van az awakeningsnek a DA2 sztorijára? (extra küldetések, szereplõk stb?
Sir Quno Jedi
Node Fenri élbõl rühelli a mágusokat, így mikor azoknak kedvezel, az nála negatív pontocska.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Én kipróbáltam úgyis, hogy a nagy szerelem hatására életben hagytam, sõt, magammal vittem, hogy tán javítson valamit azon amit elkövetett. Utána meg úgyis megcsináltam, hogy magam döftem le, ha már annyira meg akart halni.

SötétBarom
Anderst ebben a végigjátszásban kõkeményen meg fogom gyilkolni.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Sir Quno Jedi
Nekem Isabella, Merril és Aveline is max.-on volt friendly-bõl simán (már jó korán, ahogy kell). Jól tolom?! Sõt Isabella-val le is feküdt a karim, aztán Merril-lel is, majd végül Anders-nél kötött ki szerelembû, mondom, hagy legyenek mágus gyerekei, akikkel átvesszük a világegyetem irányítását. 😄

Én ezt úgy oldottam meg, hogy mage/elf partit raktam össze (Fenris, Merrill, Anders, rogue-val jómagam), így a döntéseim nagy része kb mindenkinek tetszik.

Hát nekem eléggé dobálj az +5 rivalry pontokat, pedig igyekszem jó döntéseket hozni és nem bunkózni!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

XD

SötétBarom
Nem feltétlenül. Példának okáért szélnek eresztett több száz rabszolgát. Kalóznak kalóz, meg zsivány is, de az alapvetõ értékrendje az a helyén van. Nem úgy mint az elsõ részben Morrigannek.. Na neki nem tetszett semmi, amiben volt egy kicsi kis jóindulat..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Valószínûleg a Nvidiát nem nagyon komálja a játék... Mert nem kéne akadnia!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Érdekes módon én Isabelle-l vagyok a legjobb viszonyban pedig a mindenkin segít, mindenkinek jót akar, nem ba.. át senkit férfi fõhös karakterem van (Isabella meg homlokegyenest ellenkezõ jellem).

Valószínûleg kizárólag a közelebbi viszony miatt van így!

Amúgy nehéz baráttá tenni a társakat, mindig van valakinek valami nyûgje ... pl. Sebastian mit össze visít ACT 2-ben az egyik mellékküldetésnél, amikor el akarunk menni valahova
Fade

Egyébként igaza volt annak, aki Sebastaint nem szerethetõ karakternek állította be... a csávó vallási fanatikus... minden ami nem Chantry az sza..r!

Különc
Én is megpróbálom a High Res beállítást, remélem azzal jobb lesz, GTX 460 SOC-om van + AMD 7850 és sima textúrákkal akadt max beállítással. Ennek így kell lennie?

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403