Dragon Age II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
Why so serious?
Ja, és a Gamescom Kölnben van az meg Europa...
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Why so serious?
Ezért szórják olcsón!
Nem csalás nem ámítás, itt bizony kitakarítják a raktárakat a régi verziótól, hogy legyen hely az újnak (és persze tudják, hogy az alap verzióból az ultimat kiadás után már túl sokat nem fognak eladni, így még most megszabadulnak annyitól amennyitõl tudnak). Biznic ez is kérem szépen!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Én egy szerepjátéknál gyenge láncszemnek tartom. A filmszerû élményt, amivel a BioWare mindig elõjön mostanában, viszont erõsíti.
Azt a tévhitet viszont hessegessük el, hogy ez hibája volt az elsõ résznek, ez egy design-beli döntés volt, lehetett választani a vartyogó fõhõs, és a jobban alakítható, formálható karakter között. Akkor az utóbbit választották, most az elõbbit. Már korábban is simán megoldhatták volna a beszélõ fõhõs témát, mondjuk a KotOR esetében, és nem azért nem tették, mert az egyik vagy másik hiba/hátulütõ, hanem azért, mert gyökeresen megváltoztatja a történetmesélést, illetve a játékos történetben elfoglalt szerepét.
Egy sorozatban ezen szerintem baki változtatni, de max majd nem úgy nézek a játékra, mint Dragon Age 2, hanem mint egy, a DA univerzumban játszódó játék.
[merlinw.org]
"De nem vagyok észnélküli fan aki minden szart elvisel csak azért mert aranytálcán rakják elé..."
Nyilván senki se, csak mindenkinek más a fontos egy játékban, ezért sokan vannak azok akik az eddigi változtatásokat nem tragédiaként élik meg. Engem egyetlen dolog zavar eddig a kiszivárgott dolgok közül, az, hogy nem lehet fajt választani.
Why so serious?
Megint csak oda jutunk vissza hogy az eddigi legsikeresebb játékukat mért kell megváltoztatni, azért mert pc-re többet adtak el belöle mint konzolra ?
99-óta a BG megjelenésével Bioware fanboy vagyok az összes játékuk megvan a BG2, KotOR 1 pedig a legnagyobb crpg-és élményeim közé tartozik.
De nem vagyok észnélküli fan aki minden szart elvisel csak azért mert aranytálcán rakják elé...
Why so serious?
Az a lényeg, hogy az aktuális divatok, tapasztalatok alapján fanyalognak sokan, közülük többen talán túlzásba is víve azt. Az eddigiek alapján elég felemásak az információk a DA2-rõl (ha nem is mindneki számára), és ez bizony ad szkeptikusságra okot. Majd késõbb okosabbak leszünk. Ennyi lenne a lényeg.
Why so serious?
Why so serious?
de eddig szvsz semmi olyat nem vettek ki ami ne lenne nélkülözhetõ még rengeteg PCs számára is.
Tartok tõle, hogy valóban nem, de azt is meg kellene érteni, hogy az itteni, játékosi, nem befektetõi szempontból hozzáálló fórumozókat ez nem vigasztalja, ha nekik viszont - várhatóan - valóban hiányozni fog egy feature.
Emellett az sem jó, ha mindenre azt mondjuk, hogy a végén majd jó lesz, ha a hivatalos fórumon is megy - a gyakran túlzó és irracionális - sírás, akkor azért szokott próbálkozni kompenzálással a BioWare. Nincs azzal gond, ha itt egyesek leírják a borúlátú véleményüket egy számukra kedvezõtlenebb hír hallatán, az a gond, ha az SG-re oly jellemzõen túlzásokba esnek (pl. minden konzolos fogyatékos, az EA miatt lettek élõhalottak a szomszédaim is stb).
Why so serious?
Amennyiben elkurvulás az, hogy elsõsorban arra a platfromra fejlesztenek ahol a legtöbbet adják el belõle akkor igen.
Maga a BioWare is hangsúlyozta, hogy a játékot elsõsorban PC-re alkották meg, ezért kell most átszabni, hogy minél több platformon lehessen minél nagyobb tömegnek minél élvezetesebb. Ezzel viszont az elsõ részt a - fogjuk rá nagy jóindulattal, hogy ez a jó kifejezés - hardcore vonásai miatt kedvelõk számára kedvezõtlen változások is következnek/következhetnek.
Érdekesség: a DA: O összességében sikeresebb volt a ME2-nél, és PC-n fogyott a legjobban, míg az utóbbi konzolon. Az arányok eltolásával nyilván azt remélik, hogy több új vásárlót szereznek, mint amennyit elvesztenek. Meglátjuk, bejön-e, azért biztos nem fogok szurkolni, hogy a maga nemében ne legyen a lehetõ legjobb a DA2.
Hozzáteszem, a Gothic és a Witcher nekem is nagyon nagy kedvencem (de ezt szerintem tudod is), sõt bírom a Mass Effectet is, de a BioWare irányvonala már hosszú évek óta felemás érzéseket hagy bennem - és ezt több 100 játékóra tapasztalata alapján mondom.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Why so serious?
Why so serious?
Why so serious?
Itt van a Bioware: Szerintetek pl.: Dragon Age-t mennyien torrentezték le?? Hát én állítom láttatlanban, statisztikai adatok nélkül, hogy ku...rva sokan. És ennek ellenére mégis pozitív mérleggel zártak, szerintem nagyon sok eredetit eladtak! És tudjátok, hogy miért? Azért, mert jó játék lett, és ami megérdemli, azt az ember megveszi!
A kulcsa a dolognak, hogy jó játékot kell csinálni, akkor tök mindegy mennyit warezolnak belõle, úgyis eladod! Warezzal csak a vesztesek takaróznak (mondhatnám példának a starcraft 2-t is, azt is kurvasokan lewarezolták, de az eladási adatok pedig rekordokat mutatnak: még nem adtak el ilyen rövid idõ alatt ennyit 1 pc játékból sem. Na akkor mi is van azzal a k....rva warezolással???? Jah, hogy rögtön bukott a teóriátok mi??? (Bocs a kifakadásért, de ezen nagyon fel tudom magam tuningolni!!!!)
Offért mindenkitõl elnézést, de mostanában kicsit ideges vagyok!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Múlthéten játszottam ki elõször (pedig megjelenés napján vettem meg), az 1.04-es patchig vártam vele, mert olyan bugok voltak benne, ami miatt nem lehet 100% játékélményt kapni.
Még így is egy bughalom az egész, csak az mentett meg a csalódástól, hogy mostmár meg tudom kerülni a hibákat (rohadt Silverite Mine ígyis elvett másfél órát az életembõl, most egy eltûnõ kulccsal lepett meg). Az import világ miatt még 2x végig kéne játszanom, remélem addigra megint lesz egy patch hozzá.
Ha ebben valaki nem látja az EA magatartást, akkor még tagadásban van.
- Rövid és érdektelen volt az ME2 az elsõ rész epikus sztorijához képest (inkább nevezném kiegészítõnek, mint önálló játéknek) Viszont a DLC-k nem tudom mennyit tettek hozzá, ugyanis csak akkor próbáltam ki, amikor megjelent, azóta nem.
- Makós pattogás: szerinted minden bolygón ugyanakkora a gravitációs erõ, mint a földön... pl.: a holdon is pattognának a jármûvek, mert nem akkora a gravitáció. Egyébként Makozás volt az ME1 legrosszabb feature, de nem a pattogás miatt, hanem az egysíkú és unalmas bolygófelszínek miatt! Megjegyzem ME2 bolygószkennelõ elképzelés nagyon jónak indult, de az is unalomba fulladt (kellettek volna váratlan események, hogy legyen valami változatosság)
-ME1-bõl ME2-be lépve egyszerûen kivágták a loot rendszert, ami akármelyik RPG egyik legfontosabb eleme a karaktered fejlesztése mellett (pályánként 1 db fegyver basss..zus, ez nem fejlõdés, ez butítás) még 1 alapvetõen akcióra kihegyezett RPG-ben is rengeteg Loot található! Egyszóval ez elfogadhatatlan.
-Fedezékrendszer: Annyi a fejlõdés, hogy otómatice beáll a muki a fedezékbe, ami megjegyzem, amikor szaladnék elõre és ez a f...asz rendszer minden egyes ku...rva fedezéknél ebben meggátol az nem kicsit idegesítõ.
- Érdekesebb karakterek, küldetések: ez erõsen szubjektív, de szerintem a csapatod tagjai közül, aki kicsit is érdekes az Mordin (A hadarása nagyon sokat dob a karakteréhez), Garrus a viszontlátás öröme miatt(egyébként az tényleg 1 jó küldetés volt, amikor õt kell begyûjteni), Legio, Thane (jó karakter, de többet is ki lehetett volna hozni belõle), Tali szintén a régi csapat miatt
A többiek( Grunt = Wrex, Miranda semmilyen, Jacob szintén, Jack egy pszichopata tyúk, Samara tök érdektelen szerintem, Zaeed sem okoz meglepetést, Kasumi-t meg nem ismerem)!
Szóval 1 kezemen meg tudom számolni az érdekes karaktereket!
Ha csak a fentebbieket nézzük, akkor is visszafejlõdés az ME2 az elsõ részhez képest!
Ennek ellenére mind az ME1 mind az ME2 nagyon jó játékok, csupán annyi a lényeg, hogy a 2. rész alulmúlja az 1-öt!
Elö kell venni a BG2 vagy Planescape nevü játékokat és utána a ME2-öt ég és föld a különbség az rpg tartalmat illetöen.
Ahogy a külsö egyre szebb lesz a belsö ugy egyszerüsödik és ez ha tetszik ha nem egybe esik a konzolok elötérbe nyomásával.
Ezt már irtam de sokunknak pont emiat a fényes mult miatt fáj annyira amit a Bioware most a játékaival csinál mert bennük sokkal de sokkal több volna...
De ez is csak egy vélemény ettöl sajnos semmi se változik és igazad van a profit a lényeg ez valahol érthetö és szomorú is egyben.