Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pxxl
reméljük ABC-ben mennek 😄

All hail the double x!

pxxl
jó ez a kék EA logó/kép ami most van háttérnek!

All hail the double x!

Na megy, bár esemény még nincs. E3on utolsó volt BioWare az EA konferencián, remélem itt nem ez lesz a helyzet.

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

4 perc és kezdõdik, akarom mondani 😊

SötétBarom
Remélem megint alányesnek valami fákkjee zenét 😄

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

TDC Geronimo
Ja látom, most keltem és még kicsit kóma vagyok 😄

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

pxxl
errõl van szó 😄

All hail the double x!

Prince23
Akkor itt is 16-tól kezdõdik😊 már mint a show videón😄

TDC Geronimo
Ma jön a debut trailer is

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Ja tényleg, Gamescom van. El is felejtettem.

Why so serious?

wedge31
Ha jól tudom 16:00-kor kezdödik az EA konferencia.

Ja, és a Gamescom Kölnben van az meg Europa...

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

pxxl
jah valóban <#hehe>

All hail the double x!

Itt lehet, de Kanadában még igencsak a hajnali/kora reggeli órákat járják szóval még türelem. 😊

Why so serious?

pxxl
mivamááá már eltelt a fél nap <#miaz>

All hail the double x!

Nem azért ilyen olcsó most, mert nem fogyott, hanem, mert jön az újabb kiadás:

Ezért szórják olcsón!

Nem csalás nem ámítás, itt bizony kitakarítják a raktárakat a régi verziótól, hogy legyen hely az újnak (és persze tudják, hogy az alap verzióból az ultimat kiadás után már túl sokat nem fognak eladni, így még most megszabadulnak annyitól amennyitõl tudnak). Biznic ez is kérem szépen!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

wedge31
Remélem nem valami cinematic jóság lesz, abbol semmi se derül ki a játékmenetet illetöen.

böröczk
<#eljen>

Kumiho #2179

Ma jön az elsõ trailer, ha valaki elfelejtette volna 😊

Nem igazán vita ez, csak tény. Elsõ személyrõl harmadik személyre vált a nézõpont. Innentõl preferencia kérdése.
Én egy szerepjátéknál gyenge láncszemnek tartom. A filmszerû élményt, amivel a BioWare mindig elõjön mostanában, viszont erõsíti.

Azt a tévhitet viszont hessegessük el, hogy ez hibája volt az elsõ résznek, ez egy design-beli döntés volt, lehetett választani a vartyogó fõhõs, és a jobban alakítható, formálható karakter között. Akkor az utóbbit választották, most az elõbbit. Már korábban is simán megoldhatták volna a beszélõ fõhõs témát, mondjuk a KotOR esetében, és nem azért nem tették, mert az egyik vagy másik hiba/hátulütõ, hanem azért, mert gyökeresen megváltoztatja a történetmesélést, illetve a játékos történetben elfoglalt szerepét.
Egy sorozatban ezen szerintem baki változtatni, de max majd nem úgy nézek a játékra, mint Dragon Age 2, hanem mint egy, a DA univerzumban játszódó játék.
Tévedés, ez kivételesen PC-n fogyott jobban. Ennyivel a megjelenés után teljesen természetes az ilyen szintû leárazás.
MerlinW
Többet adtak el konzolra, de ez manapság normális. Mit gondolsz miért osztogatják a PC-s verziót 2-4000 pénzért?😊

[merlinw.org]

Nem, azért kell mert konzolra nem adtak el eleget belõle.

"De nem vagyok észnélküli fan aki minden szart elvisel csak azért mert aranytálcán rakják elé..."

Nyilván senki se, csak mindenkinek más a fontos egy játékban, ezért sokan vannak azok akik az eddigi változtatásokat nem tragédiaként élik meg. Engem egyetlen dolog zavar eddig a kiszivárgott dolgok közül, az, hogy nem lehet fajt választani.

Why so serious?

wedge31
Az én olvasatomban az a lényeg hogy szerintem nem jó irányba megy a DA2 fejlesztése szigoruan az eddigi infók alapján /ha ezek az infok nem valosak az annak a hibája aki kiszivárogtatja a hülyeséget és nem annak aki reagál rá, azért mondjuk érdekes ha egy vezetö dizájner csinál segget a szájából/

Megint csak oda jutunk vissza hogy az eddigi legsikeresebb játékukat mért kell megváltoztatni, azért mert pc-re többet adtak el belöle mint konzolra ?

99-óta a BG megjelenésével Bioware fanboy vagyok az összes játékuk megvan a BG2, KotOR 1 pedig a legnagyobb crpg-és élményeim közé tartozik.
De nem vagyok észnélküli fan aki minden szart elvisel csak azért mert aranytálcán rakják elé...

Jah a Mass Effectes vitába felesleges belemenni. 😊 Nekem tetszik az a rendszer, fõleg mivel beszél a fõhõs. Ez utóbbi pedig számomra egyértelmû a jó hír, a néma fõhös az elsõ rész nagy negatívuma volt szerintem.

Why so serious?

Nana, a párbeszédek felvizezése sajnos továbbra is több mint valószínûnek tûnik (igen, nálam a Mass Effectnél a dialogue system gyenge pont, de erre a vitára ne térjünk vissza újból!), a három lehetõséget csak az IGN dilettáns újságírója terjesztette, a vészmadárkodók pedig felkapták azt átgondolás nélkül.

Az a lényeg, hogy az aktuális divatok, tapasztalatok alapján fanyalognak sokan, közülük többen talán túlzásba is víve azt. Az eddigiek alapján elég felemásak az információk a DA2-rõl (ha nem is mindneki számára), és ez bizony ad szkeptikusságra okot. Majd késõbb okosabbak leszünk. Ennyi lenne a lényeg.
Ja meg már ez a tendencia is bosszantó. Jött a hír hogy akcióközpontúbb lesz a harc. Mindenki temette. Aztán kiderült, hogy csak konzolon, PCn nagyjából marad amilyen volt. Jött a hír hogy 3 opció lesz a párbeszédekben, mindenki kiakadt, két nap és kiderült, hogy nem is így lesz. Most jött, hogy se toolset, se izometrikus kamera, aztán kiderült, hogy toolset majd patch-el kerül bele utólag, kameránál meg dolgoznak valamilyen megoldáson. Persze ez a Bioware és az újságok hibája is, nem kéne hülyeségeket/féligazságokat nyilatkozni és akkor nem lenne semmi baj.

Why so serious?

Valaki indítson már petíciót v nyisson topicot hogy rakjanak bele replayt.

A konstruktív kritikával semmi baj nincs, de az utóbbi pár napban mást se hallani mint, hogy a konzolosok agyhalott zombik meg ilyenek. Nem csak itt, aztán már kicsit fárasztó.

Why so serious?

Én ezt mind értem, még egyet is értek, csak az nem tetszik, hogy a saját megengedõbb preferenciáid miatt hasonló engedékenységet várnál el másoktól is.

de eddig szvsz semmi olyat nem vettek ki ami ne lenne nélkülözhetõ még rengeteg PCs számára is.

Tartok tõle, hogy valóban nem, de azt is meg kellene érteni, hogy az itteni, játékosi, nem befektetõi szempontból hozzáálló fórumozókat ez nem vigasztalja, ha nekik viszont - várhatóan - valóban hiányozni fog egy feature.

Emellett az sem jó, ha mindenre azt mondjuk, hogy a végén majd jó lesz, ha a hivatalos fórumon is megy - a gyakran túlzó és irracionális - sírás, akkor azért szokott próbálkozni kompenzálással a BioWare. Nincs azzal gond, ha itt egyesek leírják a borúlátú véleményüket egy számukra kedvezõtlenebb hír hallatán, az a gond, ha az SG-re oly jellemzõen túlzásokba esnek (pl. minden konzolos fogyatékos, az EA miatt lettek élõhalottak a szomszédaim is stb).
Persze, mivel kezdetben szó sem volt konzolos változatokról, utólag döntöttek úgy, hogy lesz. Pénz beszél ugyebár, emiatt kritizálni a Biowaret elég nagy hülyeség lenne. Csak aztán mivel egy alapvetõen PCre szabott játékot akartak átrakni konzolra emiatt azok a verziók olyanok is lettek amilyenek. Na most mi PCsek is idegbajt kapunk ha egy szar konzolport érkezik, nyilván õk sincsenek másképp fordított esetben. 😊 Csak ritkábban kell megtapasztalniuk. Most arra koncentrálnak hogy a konzolos verzió legalább olyan színvonalas legyen mint a PCs, ez valóban jár egyszerûsítésekkel (és ez nem azért van mert konzolon idióták játszanak csak, hanem mert maga a gép egyszerûbb) de eddig szvsz semmi olyat nem vettek ki ami ne lenne nélkülözhetõ még rengeteg PCs számára is. Valaki szerint meg igen. Én csupán azt próbálom itt megértetni az emberekkel, hogy 3 kép meg pár hír után ne ítéljenek már el egy játékot. Legalább a debut trailert várják meg.

Why so serious?

Ja, te sem vetted észre:

Amennyiben elkurvulás az, hogy elsõsorban arra a platfromra fejlesztenek ahol a legtöbbet adják el belõle akkor igen.

Maga a BioWare is hangsúlyozta, hogy a játékot elsõsorban PC-re alkották meg, ezért kell most átszabni, hogy minél több platformon lehessen minél nagyobb tömegnek minél élvezetesebb. Ezzel viszont az elsõ részt a - fogjuk rá nagy jóindulattal, hogy ez a jó kifejezés - hardcore vonásai miatt kedvelõk számára kedvezõtlen változások is következnek/következhetnek.

Érdekesség: a DA: O összességében sikeresebb volt a ME2-nél, és PC-n fogyott a legjobban, míg az utóbbi konzolon. Az arányok eltolásával nyilván azt remélik, hogy több új vásárlót szereznek, mint amennyit elvesztenek. Meglátjuk, bejön-e, azért biztos nem fogok szurkolni, hogy a maga nemében ne legyen a lehetõ legjobb a DA2.

Hozzáteszem, a Gothic és a Witcher nekem is nagyon nagy kedvencem (de ezt szerintem tudod is), sõt bírom a Mass Effectet is, de a BioWare irányvonala már hosszú évek óta felemás érzéseket hagy bennem - és ezt több 100 játékóra tapasztalata alapján mondom.
Mind a konyhában van, sajnos nem fogunk velük találkozni. <#vigyor1>

qunari csaj biztos szép lesz... 😄

Tuti megcsinálják és kiadják az updatet, fontos nekik a modder közösség. Jópár BioWares úgy került oda, hogy egy-egy jól sikerült NWN modul miatt kapta az állásajánlatot.

azert nem egeszen ezt irja a hozzaszolasa 😊

nem értem, mire jó állandóan ez a szarkavarás :S

BEAST
<#eljen>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Ez azért van mert a kiadók (illetve azok a játékosok akik bedõlnek nekik) szeretik úgy látni a dolgokat, hogy ha megszûnne a warez akkor mindenki aki addog warezolt rohanna a boltba minden játékot megvenni amit addig letöltött. Pedig nemigen. Egy részük talán. De nem annyian hogy konzolokkal rivalizáló eladásokat lehessen felmutatni.

Why so serious?

Annyiban egyetértek, hogy összetettség tekintetében visszafele fejlõdtünk, csak éppen én ezt nem élem olyan kurva nagy katasztrófaként mert cserébe meg a történetmesélés és a játékélmény szintjén hatalmas elõrelépések történtek. Elhiszem, hogy van akinek még ma is az okoz(na) örömet, hogy hatszázmillió skill közül kiválasszon egyet amit fejleszthet miközben négy méter magasról bámulja az emberkéje fejét, én a történetet tartom fontosnak. Illetve, hogy egy játék játszassa magát, ezekben pedig eddig a Bioware nem okozott csalódást. Hogy a DA 2 fog-e vagy sem az meg majd márciusban kiderül.

Why so serious?

Biztonan, én 1.03as patch-el vittem végig és egy buggal se találkoztam. Maga a játék meg hozta ugyanazt a hangulatot mint az alapjáték szóval azzal se volt baj.

Why so serious?

Ettõl a pc azért nem megy mert van wareztõl úgy ki tudok akadni... Ez csak 1 nagy baromság, konzolon is van warez! Ezzel, hogy azért mentünk csõdbe, mert letorrentezték a játékainkat, ez nem igaz!

Itt van a Bioware: Szerintetek pl.: Dragon Age-t mennyien torrentezték le?? Hát én állítom láttatlanban, statisztikai adatok nélkül, hogy ku...rva sokan. És ennek ellenére mégis pozitív mérleggel zártak, szerintem nagyon sok eredetit eladtak! És tudjátok, hogy miért? Azért, mert jó játék lett, és ami megérdemli, azt az ember megveszi!

A kulcsa a dolognak, hogy jó játékot kell csinálni, akkor tök mindegy mennyit warezolnak belõle, úgyis eladod! Warezzal csak a vesztesek takaróznak (mondhatnám példának a starcraft 2-t is, azt is kurvasokan lewarezolták, de az eladási adatok pedig rekordokat mutatnak: még nem adtak el ilyen rövid idõ alatt ennyit 1 pc játékból sem. Na akkor mi is van azzal a k....rva warezolással???? Jah, hogy rögtön bukott a teóriátok mi??? (Bocs a kifakadásért, de ezen nagyon fel tudom magam tuningolni!!!!)

Offért mindenkitõl elnézést, de mostanában kicsit ideges vagyok!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nem kell messzire menni, itt van a Dragon Age: Awakening. Nyílt is egy topic neki "Gratulálunk BioWare, teljesítettétek az elsõ bevállalt megjelenési dátumot. A következõt inkább toljátok ki" címmel. Egy évet lazán várhattak volna a kiegészítõvel, a végén még Sims tempóban fogják kidobni õket a jövõben.

Múlthéten játszottam ki elõször (pedig megjelenés napján vettem meg), az 1.04-es patchig vártam vele, mert olyan bugok voltak benne, ami miatt nem lehet 100% játékélményt kapni.

Még így is egy bughalom az egész, csak az mentett meg a csalódástól, hogy mostmár meg tudom kerülni a hibákat (rohadt Silverite Mine ígyis elvett másfél órát az életembõl, most egy eltûnõ kulccsal lepett meg). Az import világ miatt még 2x végig kéne játszanom, remélem addigra megint lesz egy patch hozzá.

Ha ebben valaki nem látja az EA magatartást, akkor még tagadásban van.

Azért nem mindegy, mert a legtöbb gémer, aki meglátja, hogy 1 játékhoz köze van az EA-nak 2-szer is meggondolja, hogy akár le is warezolja az adott programot (okok: pl.: amit csinált az NFS sorozattal és amit most mûvel a hc rpg-kkel). Vagyis számukra negatív döntések sorát lehet azonosítani az EA-val. 2-szer veszel te is tõlük olyan terméket, amitõl sokat vártál és csalódsz, akkor majd rájössz, hogy nem csak levegõztetik a szájukat...

- Hát én a harcban semmi újdonságot nem fedeztem fel
- Rövid és érdektelen volt az ME2 az elsõ rész epikus sztorijához képest (inkább nevezném kiegészítõnek, mint önálló játéknek) Viszont a DLC-k nem tudom mennyit tettek hozzá, ugyanis csak akkor próbáltam ki, amikor megjelent, azóta nem.

- Makós pattogás: szerinted minden bolygón ugyanakkora a gravitációs erõ, mint a földön... pl.: a holdon is pattognának a jármûvek, mert nem akkora a gravitáció. Egyébként Makozás volt az ME1 legrosszabb feature, de nem a pattogás miatt, hanem az egysíkú és unalmas bolygófelszínek miatt! Megjegyzem ME2 bolygószkennelõ elképzelés nagyon jónak indult, de az is unalomba fulladt (kellettek volna váratlan események, hogy legyen valami változatosság)

-ME1-bõl ME2-be lépve egyszerûen kivágták a loot rendszert, ami akármelyik RPG egyik legfontosabb eleme a karaktered fejlesztése mellett (pályánként 1 db fegyver basss..zus, ez nem fejlõdés, ez butítás) még 1 alapvetõen akcióra kihegyezett RPG-ben is rengeteg Loot található! Egyszóval ez elfogadhatatlan.

-Fedezékrendszer: Annyi a fejlõdés, hogy otómatice beáll a muki a fedezékbe, ami megjegyzem, amikor szaladnék elõre és ez a f...asz rendszer minden egyes ku...rva fedezéknél ebben meggátol az nem kicsit idegesítõ.

- Érdekesebb karakterek, küldetések: ez erõsen szubjektív, de szerintem a csapatod tagjai közül, aki kicsit is érdekes az Mordin (A hadarása nagyon sokat dob a karakteréhez), Garrus a viszontlátás öröme miatt(egyébként az tényleg 1 jó küldetés volt, amikor õt kell begyûjteni), Legio, Thane (jó karakter, de többet is ki lehetett volna hozni belõle), Tali szintén a régi csapat miatt
A többiek( Grunt = Wrex, Miranda semmilyen, Jacob szintén, Jack egy pszichopata tyúk, Samara tök érdektelen szerintem, Zaeed sem okoz meglepetést, Kasumi-t meg nem ismerem)!

Szóval 1 kezemen meg tudom számolni az érdekes karaktereket!

Ha csak a fentebbieket nézzük, akkor is visszafejlõdés az ME2 az elsõ részhez képest!

Ennek ellenére mind az ME1 mind az ME2 nagyon jó játékok, csupán annyi a lényeg, hogy a 2. rész alulmúlja az 1-öt!

BioWare már rég kiakasztotta a táblát, hogy a D&D fanokat nem látják szívesen arrafelé.

Prince23
Én nem nevezném viszafejlõdésnek, mert kezdetben vagy régebben igen jó gammákat csináltak, kezdve az RTS-ektõl az FPS-ig.

wedge31
Aki nem látja be hogy visszafelé fejlödünk az vak.

Elö kell venni a BG2 vagy Planescape nevü játékokat és utána a ME2-öt ég és föld a különbség az rpg tartalmat illetöen.

Ahogy a külsö egyre szebb lesz a belsö ugy egyszerüsödik és ez ha tetszik ha nem egybe esik a konzolok elötérbe nyomásával.

Ezt már irtam de sokunknak pont emiat a fényes mult miatt fáj annyira amit a Bioware most a játékaival csinál mert bennük sokkal de sokkal több volna...

De ez is csak egy vélemény ettöl sajnos semmi se változik és igazad van a profit a lényeg ez valahol érthetö és szomorú is egyben.