6609
Dragon Age II
-
ApPa123 #6249 Heló. Készen van már a magyaritás?? -
#6248 Nekem a legfrissebb javítással villognak a textúrák. ez ellen mit lehetne tenni? -
#6247 Kösz neked is. -
hevesike #6246 Nem akarok semmi rosszat mondani de van egy kicsivel jobb mod is erre :)
http://www.dragonagenexus.com/downloads/file.php?id=2645
(egyedül sisakot nem jó az elfekre/törpre adni mert furin fest xD) -
Bhalage #6245 en most fejeztem be, sztem epikus a vége :D mots ha nem is a nagy vilagmegmentesrol szolt, de akkor is, nekem tetszett
hangulatos
-
#6244 Ha ha, thank you :) -
gyonax #6243 Equip your party -
#6242 Valaki mod-olta a játékot?
Az a lehetöség érdekelne hogy ugyan úgy lehessen változtatni a ruhát, páncélt a társaknak mint a főkarakternek. -
#6241 Értem kösz a választ. -
#6240 karaktered kasztja - mágusnál Bethany nyekken, harcos és tolvaj esetén Carver. -
#6239 Az elején hogy melyik testvér hal meg az a karaktered neme határozza meg?
Tehát ha nő karaktered van a lány tesó, ha férfi akkor a fiú tesó? -
#6238 Jóé néz ki! sunáznám :D -
sanya200 #6237 Hát azért annyira nem lesz szenvedés de érdekel csak nagyot csalódtam benne.Lehetett volna sokkal de sokkal jobb is. -
#6236 "Végigszenvedni" nincs értelme, ha annyira nem tetszik, hogy szenvedésnek érzed akkor ne játsszál vele, van még sok remek játék. -
sanya200 #6235 pedig spoilerbe raktam na mindegy bocs a helyért. -
sanya200 #6234 Kis off akit esetleg érdekel, ennyit tudtam kihozni A DA2 karaktergenerátorával.
[spoiler][spoiler]
Ezt pedig szabadidőben csináltam egy kis photoshop és daz3d progival.
-
sanya200 #6233 Én nem vagyok az az RPG van ezt itt többen is tudják,me fórumról is.nekem eddig da origins és mass effect széria volt.A többit még nem játszottam de őszintén szólva nekem a 2-nek már a demója nem tetszett.Egyszerűen túl gyors volt a harc az originshez képest.Ott szerettem mindig megállítgatni kiosztani az utasításokat, de sokszor még pause se kellett.Itt meg nincs rá idő és nincs kedvem 2mp-ként megállítgatni.A mágust már írtam az originsben leglábbis nekem 4-5 ellenfél már kihívást jelentett de itt már a demóban vagy egy embert vesznek ennyien körbe.A mágus már rég elhullt volna ha közel kerül 1-2 ellenfél hozzá nem hogy 5.A grafikát végülis meg lehet bocsátani mert nem az a lényege, elsősorban a történet érdekel.De egy witcher után eléggé ratyinak tűnik.Bár megvallom az a játék se jött be ott fordított a helyzet gyönyörű grafika de a harcrendszer nem jön be, ez a klikkelgetős csapkodós nem tetszik.Főleg hogy mindig,mindig arra az ellenfélre sikerül rákattintanom amelyik a legtávolabb van és belerombolok a tömegbe hogy meg tudjam vágni.Jó lehet én vagyok béna, sőt biztos de itt is olyan gyors a kameramozgás hogy sose arra támadok amelyikre szeretnék.Meg ez a 4-5 ellenféllel való harc hát futkozni kell körbe körbe és egyesével lecsapkodni őket.Nem az én stílusom, pedig maga a történet érdekelne.
Amúgy mikor lesz kb DA2 honosítás,annyira nem tetszik hogy megvegyem de a történet érdekelne azért 1x-2x végiglehet szenvedni. -
Although #6232 OFF Sorry, előre is gondoltam, beteszem spoilerbe, ha tud valaki angolul. Igazából azon gondolkodtam mit mondhatna egy ilyen túlműveltnek, a szó jó értelmében az EA.
Magam részéről annyi amíg páran a fajtájából játszanak az Age of Conan-al még, addig én is bent leszek :) Jó az amikor nem agyhalottakkal játszol :) Persze tudom lennének itt olyanok akik ezt is agyonmagyaráznák, szerintem felesleges :) De ha gondoljátok töröltessétek ki innen :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ducklings
Jun 12, 2011
3
I am not a long-term Bioware fan (I have to admit never played BG or Neverwinter back in the day) but I am a lover of RPGs and Dragon Age: Origins was my introduction to Bioware's games. Needless to say I was very impressed. It was a fantastic, well-written and beautifully executed game that I fell in love with. Despite being warned that Dragon Age 2 will not live up my expectations, I had to give it a go. How can another Dragon Age be so bad? So I went into this game with a fairly positive yet cautious attitude. And... well... it's disappointing. Not just as a sequel to Origins, but as a roleplay game in general. Especially from a company like Bioware who I'm led to believe is a bit of an authority on the genre. The combat is tedious. It's altogether less tactical and more hack-and-slash. There's no tactical camera, and wave combat with enemies appearing from all angles and even dropping from the sky that makes it pretty impossible to place companions, manage potions and generally devise a battle plan. I may be hyperbolising here, but this sort of combat is fit for games like Serious Sam, not Dragon Age. I have no idea why they dumb-downed the combat in this way. It's obvious that a lot of fights were added in as filler combat. There's various encounters that are just waves and waves of uninteresting unimportant enemies that last far too long and then just as you finish up and turn the corner... another one. And another. It gets boring. To add to that, it looks ridiculous. Perhaps Origins' combat needed to be speeded up a bit, but not like this. It feels like a JRPG, and instead of looking cool it looks stupid. Also, far too much blood. And exploding bodies. The companions are okay. I wouldn't say they are as well-written as Origin's characters, but they're okay. Interaction is quite horrible though. You only ever get to speak to your companions in their house, and that's only when they have something to say to you, usually involving a quest, or when you give them a gift, of which there about 2 for each. You get a very limited amount of these brief scenes with them, and that's it. For a romance, you get a sex scene and a couple extra conversations - well, I say /sex/ scenes - Origins' sex scenes may have been a little comical, but at least their was some nudity. For an M rated game, I expected a little more than a bit of making out. I don't know about others, but I felt a lot more distant to my companions than I did in Origins. And I think that being able to speak to your companions when you want, for as little or as long as you want, is important. It's something that felt missed in Awakenings, and it's worse in DA2. Party banter, however, is just as golden as it ever was! Hawke was an awkward invention. It seems Bioware couldn't decide on creating a blank-canvas character that can be almost fully imagined and created as your own (like the Warden was) or a pre-defined personality (say like, Geralt from The Witcher). And so they went with... both. Hawke felt half like your own creation, and half like a pre-defined character. This was difficult to contend with. It was hard to imagine Hawke as you wanted as you never knew what he was going to say or how he was going to behave. Sure you could choose 'good/funny/bad' but that isn't enough freedom. You also couldn't assume Hawke's personality and roleplay him, because you weren't given enough definition for him. Because there was hardly any of it. As a result, a lot of the time it almost felt like watching a film. You can dictate what Hawke does, but you can't really invent him and you can't really roleplay him. It just didn't work. The story was very messy. I liked the idea of the game being retold by a character, but the time skips were awkward to deal with. There was some interesting writing, but instead of being pushed along with a sense of urgency to an important goal like in Origins, it felt very much like you were just dawdling around a city and falling into trouble. Companions felt more like hirelings going along for the ride or using you now and again, then people devoted or forced into aiding your cause. There's no real drive to do anything except at the end of act 2 and the end of act 3. Not to say the story wasn't enjoyable, it was, but it wasn't great. Overall, I enjoyed the game. But I wouldn't pay for it. Perhaps in a year or so for a knocked down price, or bundled in with an expansion or some DLC, but not now - it's not worth it. And although I feel I shouldn't compare it to Origins, surely I am allowed to, as it's supposed to be a sequel. It not only failed to improve on Origins, it failed to even reach it's level. In fact, it was considerably worse than the original Dragon Age and that is not a success. Oh, and I think the graphics got worse. The eyebrows in the game are frightening. And Zevran - poor Zevran. Collapse
-
bendáj17 #6231 lehet még nem vittem végig :) -
Although #6230 Maradjunk abba amíg a DA:O sok szempontból újítás volt és a 2009-es év rpg-je, addig a DA2, a rendelkezésemre álló infok alapján, totális visszalépés. Nem egy embert ismerek azok közül akik a metacriticen írtak. Az EA-s fiú nagyon szépen kozmetikáz. De érdemes figyelni a nyilatkozatát, magyar környezetben talán soha nem hangzik el semmilyen téren, se politikába se közéletbe, sehol, csak nagyon ritkán ez a fajta nyilatkozat. Szóval metacritic-es 4,2 elég kemény pofon nekik, de úgy általában az rp-sek nagyon berágtak az EA-ra. Különösen jól jött a Witcher 2, megmutatva nekik hogy is kellett volna csinálni, úgy hogy be is lehessen nyelni azt, hogy nem egy DA:O szintet tesznek lesz. Ezt az angol rp-s ismerőseim is benyelték volna. Mert a Witcher- ben ez is zseniális a konkrét szereplő és történet miatt nem lehet rajta számon kérni hasonlót, mint a DA2-nél hogy hol van a többszálú történet vezetés, vagy a karaktergenerálás vagy még egy csomó minden amtől rpg az rpg. De a Witcher 2 mindenben többet tesz le az asztalra mint rpg amúgy is. És ez több mint cikki az EA-nak. Amit a demoban láttam, hullámokban mindenhonnan, semmiből jövő ellenfelekről ne is beszéljek. Egyszóval valami hasonlóval kellett volna előállni mint a witcher 2 és akkor nem lett volna a 4,2. Egyszerűen az rpg nem a nyolcévesek és a Sims rajongók világa, ennyi. Ráadásul még hátravan a Skyrim is amit szintén az orruk alá fognak dörzsölni az EA-s gyerekeknek, ha jó lesz, márpedig a DA2-re adott reakciókat egész biztos figyelik a Bethesda-s gyerekek is. Úgy ahogy most a Witcher 2-vel gúnyolódnak velük az metacriticen. Mindenesetre én élvezem a dolgok alakulását.:) Nem számítottam ilyen erős pofonra megmondom őszintén. A helyzet az a DA2 sem egy szimpla lövöldözős progi hogy annyi új hívet szerezzenek vele mint akik most berágtak rájuk, pláne akik előrendelték. Nekem nem rossz, mert volt elég sütim hogy ne vegyem meg. :) És tudom külföldön másképp néznek a pénzre még a fiatalok is, beléjük ivódott, így nőnek fel, ha valamire azt mondják 10 EUR-t ér akkor az annyi és dühösek ha átverik őket. Sorry kicsit wall text lett. -
#6229 nem gáz az csak túl messzire mentek a konzol barátiasítással :) szerintem a mostani állapotban konzolra kijöhetett volna de a régi harcrendszert és egyerbeket kelett volna a PC be tenni :) -
bendáj17 #6228 reméljük úgy lesz nekem azért a 2 se annyira gáz. -
#6227 Rajongókat vesztett a BioWare a Dragon Age II-vel
Lehet imádkozni, hogy a harmadikat ne cseszék el. -
ferenc001 #6226 Amúgy az csak nekem szúrt szemet, hogy a DAO Awakeningben Justice és a Howe fiú pont arról beszél, ami itt a kettőben megvalósult Anders és Justice/Vengeance között? Tehát hogy Justice átköltözhetne egy másik testbe? Először ugye holt testekről van szó, aztán átterelődik a szó arra, hogy mi lenne ha egy halandó felajánlaná az "együttműködést", tehát Justice élő testbe költözne? Lehet, megvan Anders és Justice összeolvadásának felbujtója :D Vagy csak én vittem magammal egyszerre a szellemet és Howe-ot? :D Vagy már volt erről szó, csak átsiklattam felette? Ja, és nincs egy kicsit sok kérdés a hsz-emben? :D -
sanya200 #6225 Hát hiába ha nincs sok választási lehetőség.Arcforma szinte adott.Nem sokat tudsz változtatni rajta.Felraktam ezt a high resolution packot meg dx11-el megy.De gyerekek 2011-be kiadni egy ilyen grafikájú játékot, röhej.Nem az effektek nem jók hanem egyszerűen olyan gagyi kockás az egész, az animációk is hogy néz ki az a hajó amint átmegyünk kirkwallba,Röhej ahelyett hogy a szar dx11-et megcsinálták rá inkább fordították volna arra hogy normális környezetet csinálnak.Tudom hogy nem minden a grafika de ennék még az origins is jobb szinte.
ÁH a kedvem is elment az egésztől. -
#6224 nézz körbe neten, BioWare fórumokon biztos találsz jól kinéző karaktereket, emlékszem h volt egy ilyen "gyűjtemény" már demo idejében is - valamint később is tudod majd változtatni a karakter külsejét, Black Emporium-ban van egy "tükör" ilyen célokra. -
sanya200 #6223 Felraktam az előbb a da2-t eddig nem voltam túl jó véleménnyel róla,a demo alapján.És igazából most se vagyok vele, legalábbis a karaktergenerálás az betett hogy lehetett ennyire elb*szni.Alig van benne valami lehetőség.A mass effecthez képest édeskevés
Persze ez csak egy kis része de engem ez is nagyon érdekel a többi más dolog mellett.És ez a része számomra csalódás.A harcrendszerről még nem írnák nem használtam még annyit de így nem sok kedvem van vele játszani, hogy ronda a karakterem.
-
bendáj17 #6222 az érdekes akkor nem nagyon foglalkozok vele :) köszi a választ -
Aspyrin #6221 Igen, valóban kevesebb életerővel rendelkeznek az ellenfelek, viszont sajnos előfordul, hogy néhányan akkor is állva maradnak, amikor már rég nem kellene, vagyis közel nulla hp-jük van, és már nem fogy tovább, annak ellenére, hogy sebezzük.. -
bendáj17 #6220 ez pár dolgot javít :) -
Aspyrin #6219 új peccs -
Xinjin #6218 Varric benne volt a csapatodban mikor próbáltál bemenni? Csak akkor lehet belépni a házba, ha ő is a csapat tagja. -
38tibi38 #6217 Pontosítok: Betrand's estate-ba nem tudok bemenni. -
#6216 Köszi a válaszokat!:) -
#6215 elképesztően jó dumákkal van teletömve, főleg ha az ember szarkasztikus rohadékként játssza Hawke-ot előbb olvasgattam ezt a gyűjteményt és fetrengtem a röhögéstől, bár az egyik legjobb duma (Anders és Varric szövegelése Blackmarsh-ról) erősen hiányzik közülük -
ratgab #6214 Sok mindent lehet a játékról mondani, de hogy nincsenek benne jó dumák azt tényleg nem! -
#6213 Wounded Coast-ról mindig eszembe jut ez a szövege Hawke-nak:
"Looks like they took him to some hideout on the Wounded Coast. I wonder if that's near the Injured Cliffs? The Limping Hills? The Massive-Head-Trauma Bay? No? Just me?"
na meg csak úgy spontán Finders Keepers egyik része (6:35-ig), ami olyan szinten csöpög a szarkazmustól, hogy én kb 5 percig ezen röhögtem -
gyonax #6212 Nem Wounded Coastra kell menni, egy külön hely van a térképen. -
#6211 http://dragonage.wikia.com/wiki/Act_of_mercy -
#6210 Valami nagyon félresikerült Age of mercy, nos egy deka templar sincs a Wounded Coast-nál:(
Anders meg nem ad térképet:((
hát most így állok:(