3115
nfs-shift-2-unleashed-ios-logo.png?cb=14
  • samsung123
    Nagy megjelenítő (32col min kb és 1.5méterre, esetleg ebből is 3-rom) előtt kell játszani, ami beteríti a látómeződed, és máris van értelme TrackIr-nek. de tény a szimek attól simek hogy sok minden kell hozzá, hogy a valóságot kicsit is visszadja,(nagy monitor/TV, Track ir, Kormány, erővisszacsatolásos cockiptstb...). Namost ilyen feltételek mellet nem lenne szükség homályosításra és bukósisak kamerára ahol jobbra balra billeg fejed, mert a szimulátor szetted miatt ahogy tényleg jobbra balra dönt és ráz, a fejedet is mozgatja, és azzal együtt a TrackIR miatt a képernyőn is valóságnak megfelelő a saját fejed mozgást adja vissza! a nagy felületű megjenítés miatt meg a saját szemed homályosítaná be a nem figyelt területeket.

De ez kb minden 1000000. embernek adott, ezért kell művi úton szimulálni ezeket, hogy kis monitoron és G-erők nélkül is érezzük a sebességet és az erőhatásokat vizuálisan!
  • Muttley
    tudod, ja..
  • unrealnoise
    a trackIR nagy rakás fos, meg egy monitor előtt ülve, nehogymár még elfordítsam a fejem, jobbra ha arra kanyarodok. miért is tenném, ha a amonitor és az út nekem végig totál szembe van. a homályosodással teljesen egyetértek, egyetlen egy szimulátorba sem került hasonló. ez az EA paraszjavító, "így jobban érzed a sebességet hülyegyerek" rendszere.

az, hogy mi történik amikor 250-el megyek, hagy döntsem már el én. ha épp madarakat akarok nézni a la mans-i pálya baszott hosszú egyeneseiben, akkor hagy tegyem már meg, merthát nagyon nem kell csak az útra figyelnem, mivel egyenes hátán egyenes van, nagyon hosszan..

no mindegy, túl van ragozva. amúgy az NFS Shift 2 akármennyire is bírna komoly fizikával, számomra eléggé arcade vonalon maradna akkor is, mert következmények nélkül lehet blokkolósra fékezni mindig, részidőket még lehet meg se jeleníti kör közben ha szeretném... Tudnám mit csinál az a "Gumis" nagynevű srác akit, elvileg több mint egy éve leszerződtettek...
  • vg
    Én soha nem ülten olyan kocsiban, ami 250-el ment volna. Te sem. Innentől teljesen értelmetlen a hozzászólásod.
  • Prince23
    Megalakult az első magyar NFS youtube-s csatorna:

needforspeedhu
  • antgecc
    Majd ha utazok? Köszi, rendszeresen megvolt. Tudom miről beszélek.
  • Muttley
    vóóót mááá róla szó :) pár oldal vissza
    majd, ha utazol egyszer 3 kilóval, akkor meg tudod méééé
    addig meg fogadd csak el nyugodtan
    a valóságot jobban szimulálja a dashboard blur (értsd: "picsáért homályosodik") így, hogy van, mintha nem (lenne) van :)
  • antgecc
    Általában. Csak itt nem.
  • SZilaJMaGGoT
    5940*1080 aztán látsz mindent!

Nem tudom mit feszengsz ezen, általában kikapcsolható a motion blur... :D
  • antgecc
    Erről van szó. Felesleges homályosítani, hiszen ha az utad nézed, úgyse látod tisztán az órát, felesleges még homályosítani is pluszba. Mindennek élesnek kéne lennie, úgyis csak azt fogod tisztán látni, amire fókuszálsz.

Egyébként érdekes, hogy csak az nfs-ben van ez a hálivúdi fícsör, az igazi szimekben soha benne se lesz ez.
  • samsung123
    de az igaz hogy mesterségesen generálják a homályosítást, amit szemed úgyis elvégez ebben igazad van!!!(lehet hogy jobban)
  • samsung123
    te akkor egy sas vagy

hogy miért neked kell lenézni, mert talán te játszol a játékkal? használj fejmozgás követő rendszert akkor bazz...szerintem jol megvan oldva, más kérdés hogy sokan nem értik...simán csak le kell majd nézni és újból tiszta lesz(mint a valóságban), szimeknél a fejmozgatás( nyilakkal vagy trackIR-el már nagyon régen alap és fontos pc-n)

teszt: csak nézd a monitorodat(olvass rajta, azzal szimuláljuk a koncentráltságot) lent van a billentyűzeted ugye elötedd kb ugy mint egy autóban a műszerfal, namost mit tapasztalsz, ha nézed monitort és olvasol rajta, lent a periféridban pedig ugynúgy éles minden mi? eltudod olvasni a gombokon számokat/betűket vagy homályosak?
    Háttér infó: neked azért tűnik úgy, hogy minden éles körülöted mert a szemed nagyon gyorsan és önkéntelenül mindig körbepásztáz(remeg, de te ezt nem is érzékeled) és az agyad ezt összerakja egy viszonylag nagy területű tiszta képpé, miközben sokkal kisebb teret látna be ha tényleg fixen(fizikálisan rögzítve pl) látna. Namost, ha viszont nagyon koncentrálunk egy részre akkor nagyjából kis terület marad éles, úgy mint a játékban, és lepillantással válna újból élessé(műszerfal), de ahogy írtam a játék nem tudja követni a szemed állását(mozgását) ezért kell nekünk kézzel(gombokkal) vagy TrackIr( fejünkkel, ugye ez is még csak fejedet követi nem szemedet) segítségével.

ennyi befejeztem.
  • antgecc
    A madarakat nem, de a 150-es táblát már nézném. ja, hogy jegyezzem meg, hogy az első a 150-es, látnom nem is kell.... oké, értem én...
  • antgecc
    De miért kell nekem gombokkal/joy-al nézegetnem? Miért kell elhomályosítani egyáltalán? GT5, GTR és sorolhatnám... milyen jól elvannak homály effect nélkül! Egyébként ez egy hatalmas nagy tévedés, hogy pl 200 fölött elhomályosodik minden! Baromság. Régebben motoroztam, 200 alatt nem is nagyon jártunk, tudom miről beszélek. Soha nem volt, hogy bármit is homályosan lássak, akár a perifériámból is, nemhogy a km órát.

Egy autós játéknak, szimulátornak nem azt kell szimulálnia, hogy én hova nézek és mit láthatok, hanem a vezetés technkát, fizikát, verseny helyzeteket, stb...

GT5-ben pl megyek 260-al, az ég világon semmi sem homályos. Sem a fák, sem az út, sem a km óra. Miért? Mert úgy reális. ha nem a fára fókusálsz, még a játéban sem fogod tisztán látni. Nem kell ehhez elhomályosítani semmit.

Ez a homály egy felesleges hülyeség.
  • samsung123
    A fejedet tudod majd mozgatni játékban, jobbra balra fel le, ha lepillantasz akkor ki tisztul a műszerfal (mivel újból oda fókuszál), ha oldalra nézel ki akkor az, ha vissza az útra nézel újból homály, nincs ezzel semmi gond csak használni kell majd a fejmozgatás gombokat.
    Értem én hogy te arra célzol hogy odanézel a műszerfalra és homály, de sajnos a játék nem fogja támogatni a szemozgás követő rendszereket(mivel még nincs is ilyen játék), és így, szegény játék nemtudja hogy, TE lenézel, de nyilakkal vagy ahogy be van állítva letudsz, és ki fog tisztulni(elvileg)
  • Totti5
    "Melyik szimulátorban van ez így?"

Egyik szim sem adja vissza így azt a brutális sebességérzetet. Csak is vizuálisan lehet szemléltetni a dolgokat egy játékban, itt így oldották meg, így nem zavaró egyátalán játék közben, mert NEM fogod 250nél a műszereket nézni vagy az ablakból a madarakat.
  • darki81
    hát, nekem annyira nem jön be a belső mosódás :)
  • antgecc
    Ez úgy hülyeség, ahogy van. Ha pl 250-el mész a játékban és az utat nézed, akkor a fák és minden egyéb a sebesség miatt a szemed számára "elhomályosodik" (nem valóságos homály ez, csak nem látod rendesen, mert nem oda fókuszálsz), de ha egy pillanatra rápillantasz egy táblára vagy fára, annak élesnek kell lennie, mert arra fókuszálsz (feltéve, hogy a szemeddel tudod követni azt a tárgyat).

Ehelyett mi van ebben a játékban? Hiába pillantasz ki oldalra, minden homályos. Idegesítő és baromság. De ami még nagyobb vicc: lenézel a km órádra és nem látsz semmit! Az egész autó belseje el van homályosítva! Egyszerűen abszurd! Hogy lehet megcsinálni így egy játékot?? Melyik szimulátorban van ez így?

Ha te 200 fölött utazol autópályán és lenézel a km órádra, az homályos? Kötve hiszem. Akkor a játékban miért az? Ha oldalra nézel egy táblára, meglesni, hogy hány km-re van még a Balaton, az homályos?

Ígéretesnek tűnik a játék, de ez nagyon dühít. Az első részt csak emiatt nem vettem meg.
  • Totti5
    Így szemlélteti a játék hogy ha egyre nagyobb a sebesség akkor egyre jobban fókuszál az ember az útra.
  • antgecc
    Valaki mondja már el nekem, hogy a kocsiban ülve mi a picsáért homályosodik el a km óra??!
  • atila4
    Nekem is elő van rendelve, de úgyis itt egy hét múlva jelenik meg mint amcsiban szal sztem lesz kipróbálható verzió :D
  • samsung123
    Én remélem a legjobbakat, tény hogy demó nélkül ez a kritikus, de nekem már előrendelve van!
  • pzs
    Hát remélem , hogy igaz mindenesetre kipróbálom mielőtt megveszem !
  • Black Ghost

"Ezek miatt tűnik úgy ahogy elcseszett, az 1 is ilyen volt hülyebiztos módban, ráadásul ott még driftelt is!!! ami most nincs!!!!!"

Nézd, legyen igazad, de hiszem ha látom, még egy hónap és kiderül.
  • unrealnoise
    mert aztán te meg tudod állapítani milyen segítségekkel ment a csávó. az rFactort is totál le lehet butítani arcade szintre...
  • SLICK
    thx
  • atila4
  • SLICK
    Hali!
    Valaki vázlatokban leírná, hogy mik lesznek a főbb újítások és mik fognak változni a játékban? Na meg hogy vesznek-e ki olyan dolgokat mint amik az 1. részben voltak?

Előre is Köszönöm!
  • Nor3i
    Nálam best a shift 1 csak az a baja hogy arcade!
    Ahogy nézem a videokat ez mitsem fog változni.
    De attol még várom
  • samsung123
    613#
  • Muttley
    nemcsak volt... :)
  • pzs
    Sziasztok !

Nem tudom, hogy ki olvasta de a videót megnézve nagyon szomorú lettem.Ez a fizika nevetséges... http://simracing.hu/sim_hirek/arcade_racing_games/shift-2-bemutatkozik-a-helmet-cam
  • samsung123
    haha] a kulcsszó a néha

De tényleg nem kell millós cucc, csak adagolni lehessen agázt féket kanyarodást onnan már 90% rajta múlik.

ui: csak az baj hogy az "néha" egyre többször van
  • samsung123
    Na elmondom mit szűrtem el a game playből!
    1) nézzétek meg minden segítség be van kapcsolva, nincs kifarolás csúszás stb..
    2) olyan segítségek is be vannak kapcsolva mint pl az autómat kormányzás!!! és fék, ezért tűnik úgy mintha nem is a kormánymozgás alapján kanyarodna az autó, mivel azt felülbírálja gép.
    3)Ideges csak full jobb és full ball kormánymozdulatot ismert az aki írányította! hiába analóg az a kibaszott gamepad, ha hülye valaki hozzá olyan mintha billel játszana, pedig ott is szépen lehetne adagolni mindent!
    4) további kontroller beállításban is nagy holtjáték és sensitivity érték lehet, mivel csak nagy kormánymozdulatokra reagál az autó és azt is később!

Ezek miatt tűnik úgy ahogy elcseszett, az 1 is ilyen volt hülyebiztos módban, ráadásul ott még driftelt is!!! ami most nincs!!!!!

ui: az egyet gampaddal gyönyőrűen lehet irányítani, csak ügyesség kell, mert ha padlógáz meg jobbra balra rángátom a kallantúkat ratja, mintha csak billel játszana valaki....

ui2: eszméletlen várós a gama!
  • darki81
    én az osánba vettem egy géniusz kormányt, és teljesen jó! leverem vele samsung123 nevű egyént is néha, hiába van neki 50ezres cucca XD
  • Prince23
    shift 1 tökéletes volt kontrollerrel.
  • RYO21
    Hát szerintem kontrolerrel is förtelmes lesz. A shift 1 is az volt. Lehet h be kéne szereznem egy rendes kormányt (G25 v G27).
  • Totti5
  • vg
    Ugyan már. Kontrollerrel tökéletes lesz. Kormánnyal végkép. Billentyűzettel nyilván szar.
  • Black Ghost
    Hát nem tudom, az irányítás nem győzött meg, a kormány mozdulatok köszönő viszonyban sincsenek az autó mozgásával, legalább is a videók alapján ezt kell hogy mondjam.