3115
nfs-shift-2-unleashed-ios-logo.png?cb=14
  • unrealnoise
    Már bocs, de szörszálhasogatás amit csinálsz. Te most FOGADNI mernél, hogy találok-e egy vagy több olyan mondatot, amiben azt írják, hogy szimulátor lesz a SHIFT2? (Nem pedig szim irányba blablabla?) Ha a fél karod ráteszed, akkor keresek. Pont.
  • Muttley
    te magad is mondod: szim IRÁNYBA :)
    ez olyan, mint amikor van egy jó csaj és 1) megsunáztad 2) abba az irányba ment a dolog, hogy megsunázod
    ha nálad ugyanaz a kettő, akkor részemről pont :D ;)
  • Héeder
    Ti írtatok kérdést nekik?
  • Bullitt
    MOST VAN AZ ÉLŐ CHAT ANDY TUDOR-ral. Kérdezzetek bátran tőle!
  • Bullitt
    AI...erről basszus elfelejtettem írni! (miért nem kérdezitek? XD)

Szóval a mesterséges intelligencia. Talán hallottátok, de újraírták az egészet, az eredmény pedig igazán lenyűgöző. Tényleg emberiként viselkednek, vannak elég váratlan és agresszív megmozdulásaik, ugyanakkor harcolnak egymás ellen is keményen, s hibáznak is néha (elfékezések, kicsúszások, de volt egy-két nagyobb baleset is). Egyhangúlag elismerte mindenki, hogy az egyik legjobb versenyzős AI lett. A játék alatt pedig tényleg tanul a cucc és alkalmazkodik hozzád, a saját képességeidhez. Ha például leveszed easy-re a nehézséget, az első néhány versenyen még könnyedén nyersz, de ahogyan egyre többet játszol, és fejlődsz, úgy fejlődik az AI is és ott lesz a nyomodban. A GTPlanet és Forzacentral szerkesztők hasra estek tőle.
  • unrealnoise
    Szerintem meg fizikában is meg mindenhogy a GT5 ellen mennek, csak közben lecsípik, leszedik az arcade vonalat kedvelőket is a különböző játékmódokkal. Az EA jövőre még szimesebb lesz szvsz, ha hozza az eladási adatok a vártakat.
  • unrealnoise
    Az, hogy az AI okosabb lesz rF2-ben számomra nem kérdés... Tim nyilatkozott az rF2-ről téleg, és bár azt mondta, hogy az AI-vel nem állnak teljesen úgy mint szeretnének, DE már élvezhető, és sokkal-sokkal jobb mint volt, és azt is beismerte, hogy az rf1-nél élvezhető AI-ról szó sem volt sajnos....
  • unrealnoise
    Számtalan nyilatkozat elhangzott már, hogy egyértelműen a szimulátor irányba ment el a játék, az arcade Shift 1-et el lehet felejteni. Olvasd el monduk az első kérdezz-feleleket. És még számtalan szimulátor szót tartalmazó nyilatkozatot találnék számodra EA-s srácoktól, innentől kezdve hülyeség, hogy szóval sem említették....

• unrealnoise
    Szögezzünk le pár dolgot. az, hogy kinek mi jelenti a legjobb racing élményt, az szubjektív. az hogy a Shift 2-nek és az EAnek a fizika, gumikopás, real verseny szabályokkal nem fő prioritású, tény, de SZÜKSÉGESEK. Miért? Mert el lehet adni a játékot azzal, ha bemész a boxba csilivili minden és izgalmas, hogy esőgumira váltasz amikor nem kellene még meg etc, ezzen az arcade-osabb rajongók is elszórakoznának. Pont ezért lesz jövőre gondolom már ez is benne. Most még szerintem időhiány miatt kivették. Benne lesz és fontosak ezek az EA-nek, nem akar majd semmilyen téren, még külcsinben és lehetőségek terén sem lemaradni a Forza 4, GT5, és codi játékok ellenében, és ezért mind bekerül jövőre szvsz.
  • Bullitt
    Úgy értem azért nekik sincs sok közük egy PC-s szimulátorhoz. Felületesebbek jóval.
  • Totti5
    "ott meg nem divat a nagy szimuláció"

Froza 3, GT5 says hello, amik pont a szimulációra és a nyers teljesen árkéd mentes versenyzsére gyúrnak. Hülyeségeket ne mondjunk már!!
  • Bullitt
    Na, szóval tisztázás végett: a Shift szimulátor AKAR lenni, sajátságos módon. A marketingszöveg valójában csak arra vonatkozik, hogy az effekteknek meg funkcióknak hála tényleg úgy érzed, mintha egy versenyautóban ülnél, legalábbis vizuálisan. Tucatszor mondtam, hogy senki ne várjon rFactor szintű szimulátort, az olyan mély beállításaival és egyebekkel. Az EA egy kapitalista vállalat, a profit az érdekük, épp ezért tömegtermékeket KELL csinálniuk, amelyeket a leghülyébb gyerek is tud játszani. Emiatt nem igazi szimulátor, na és persze ott van a tény, hogy piac szempontjából is csak a konzolokra gyúrnak rá, ott meg nem divat a nagy szimuláció. Nem véletlen mondták, hogy a Forza és GT5 ellen mennek, egyszerűen ezekhez akarnak hasonlítani, bár ők maguk bevallják, hogy egy fokkal visszább vannak szimuláció tekintetében. A Shift 2 szim, csak nem a hétköznapi értelemben. Egy pilóta-szimulátor és nem versenyszimulátor. Kész. A fizikával semmi probléma, a GT-s és Forza-s emberek is dicsérték, egyikük iRacinget is tolt és meglehetősen sok visszajelzést is adott, ami szerinte nem az igazi, de összességében ő is megvolt elégedve.
    De, ahogyan a cikkben is írtam, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Ki kell próbálni, másképp úgysem fogod megtudni.

Az EA promóban mindig nagy. A teljesen fos Undercovert is sikerült faszán felhypeolni, emiatt nem is lett akkora bukás anyagilag, csak az NFS hírneve csappant meg erőteljesen.
  • antgecc
    Én sem hiszem, hogy olyan fizikája lesz, de a remény hal meg utoljára. Bár az a nagy tapasztalatom, hogy amelyik játéknak ekkora promója van, az általában bukik. De ne legyen igazam!
  • Black Ghost
    Szerintem attól a fizikától és irányíthatóságtól még messze lesz, de legyen igazad. :)
  • Totti5
    Pedig ez kb az:)
  • modelcar
    A shift 2-ben egységes lesz.
  • Nohab
    A shiftbe volt az, hogy precíz vagy aggereszív vagy. Szerintem ez alapján fog besorsolni a versenyekbe. Bár 2 csoport esetén ez se lesz tökéletes.
  • Black Ghost
    "Online játékban lesz matchmaking, azaz a játék olyan ellenfelekkel tesz össze, akik hasonló stílusban vezetnek, illetve nagyjából ugyan olyan autójuk van. Andy elmondása szerint egy agresszív „mindenkit kilökök” játékos vagy, egy idő után észreveheted, hogy csak hozzád hasonló kamikaze katonákkal versenyzel."

Na erre nagyon kíváncsi leszek hogy fog ez működni, utálom a lökdösődő, törő-zúzó, forgalommal szembejövő faszokat.

• antgecc
    Egyetértek! GTR test + Shift 2 ruha = best racing game ever
  • samsung123
    Kiraktam az Off topikot!
  • Black Ghost
    Hogy azért ellent mondjak magamnak is.

Szerintem ha a Race07-et shift köntösbe bujtatnánk, akkor az egyik legütősebb autós játék kelne életre, amit imádna mindenki.
  • Black Ghost
    akkor....-van, -lesz :)
  • antgecc
    Igazatok lehet...
  • Ambrus Gergely
    közbe megtaláltam a keresővel.
    Csak nem a saját fórumokba keresett. ez az?!
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1296832126
  • Black Ghost
    -nincs, -lesz :)
  • Ambrus Gergely
    Off topik van vagy lesz ahol majd le lehet tölteni?
  • Black Ghost
    Igaza van Muttleynak, szó sem volt SZIMes fizikáról, sőt direkt kijelentették (már az első résznél is) hogy nem ez a cél, hanem az hogy úgy érezd magad mintha tényleg egy valós versenyen vennél részt. Látvány, hangulat, tehát hogy ezekben legyen realisztikus, mit ahogy te is írtad "legélethűbb élmény...", és ehhez nem feltétlenül szükséges a valós gumikopás, kerékdőlés, váltóáttétel, üzemanyag szint, stb...
  • Totti5
    "racing game" az lesz? teljes mértékben!
  • Muttley
    te is :)
    egy kis értelmezés
    az eddigi legreálabb, élethűbb, lenyűgözőbb stb. - hát mi között is? :)
    versus
    SZIMulátor - ez a nem hangzott el részükről, csak Ti akarjátok belelátni

• antgecc
    Shift oldalról idézek: "This March, get ready to push your driving skills to their ultimate nerve-wracking limits as SHIFT 2 UNLEASHED puts you behind the wheel of the only truly realistic and immersive racing game on the market."

Neked ebből mi jön át? Arcade v sim? Nekem sim.

Egyébként tényleg félrebeszélsz, mert kb minden fórumon azt hangoztatják, hogy ez eddig a leagrealebb.
  • Totti5
    "okosabb AI"

Azt megnézem magamnak:))) rfactor és az okos AI két eltérő dimenzió.
  • Muttley
    idegből írsz :)
    van egy kalapácsod és mindent szögnek nézel
    a lényegen persze ez nem változtat.. ;)
  • Totti5
    PGR a legjobb árkéd ótós! Szádra ne vedd a nevét többet ha csak annyit tudsz róla mondani hogy fos...
  • unrealnoise
    már bocs, de hülyeségeket ne állíts. még a promo videókon is az eddigi legélethűbb élményként reklámozzák, innentől kezdve a felvetésed nevetséges. SZIMKÉNT akarják eladni. a CM is így akarta az f1 2010-et, más kérdés, hogy az egy fosrakás lett.
  • unrealnoise
    óriási pont. szar setuppal, de gyengébb AI-val óriási meccseket lehetne tolni. lehet te és én is alien szintü versenyzők lennénk, csak nincs időnk és türelmünk segítség hiányába a setupra rágyurni prof szinten.
    előrendelésbe megvettem a SHIFT2-őt. jó lesz multiba nyomatni, autolog remélem szórakoztató lesz, és lesz benne kihivás (best time etc), de jövőre ennél sokkal több real elem kell.

ellenben, ha nem lesz, akkor bizony jövőre nem fogom megvenni, hanem marad szépen majd az rFactor2. ott lesz eső, okosabb AI, teljesen testreszabható futamok, sok minőségi és szar pálya (válogass!), aztán ennyi. ha a SHIFT 3 nem fog szimesedni tartalomban, hanem megint az arcade vonalat majmolja, akkor kapják be.

ennek ellenére,tuti ezzel fogom csapatni, amíg ki nem jön az rF2. sőőőt..
  • Muttley
    az EA sosem mondta, h SZIM lesz a Shift2
    annyit mondtak, h valósághűbb lesz, mint a Shift1
    és annyira valóságos lesz, amennyire lehet (értsd: amíg tömegcikként el tudják adni a mainstreamnek)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    SZIM sosem lesz tömegcikk, ergo belesz.rnának a ventilátorba :)

amúgy erről (is) vóóót mááá szó korábban, csak lehet, h akkóóó még nem vóóótááá itt ;)
  • tom235
    "szimulátor ízig-vérig" Ezután meg azt írod, hogy valahol a gt5 és a pgr között van. Már ne haragudj, de ez kicsit ellentmondásos, ugyanis a gt5 még haggyám, hogy távol áll az igazi szimektől, de a Pgr-nél nagyobb árkád fost én még nem nagyon láttam.

Egyébként rohadtul nem értem, mi a fenének kell erőltetni ezt a fele-fele dolgot. Most valami vagy legyen reális vagy ne legyen. Ha meg az ember béna és/vagy nincs kedve órákig kínlódni egy setup-pal egy egy pályához, akkor vegye le az AI nehézséget és máris meg van oldva a dolog, de ne a fizika rovására menjen már.
  • antgecc
    Csak annyit vár, amennyit egy szimulátornak nyújtania kell. Nincs vele semmi baj. A szimeseknek egy szim nem csak játék. Sokkal több annál. Te lehet esténként játszol vele 1 órát, de egy szimes komoly versenyeket vár a programtól, komoly rendezéssel, szabályokkal. És amit unreal vár, azt egy szimnek nyújtania kell, és mivel az EA szim-et ígér, ezért jogosak az aggodalmai.
  • Muttley
    thx, man :)
    ebből a 60-30 témából vizuálisan észlelhető-e valami különbség vagy "csaktudjukhogy60-30osztennyi"?

#1167: csak nekem tűnik, úgy h neked semmi sem jó?
  • unrealnoise
    Most akkor van boxkiállás? Vagy ezt csak úgy írtad. Amúgy az NFS Shift 2 ugye szimulátor szeretne lenni inkább, akkor meg legyen real boxkiállász, szabályokkal, etc.

a gumikopást meg hagy lehessen beállítani valóságosra. ennyi. Az hogy driften hogy kopik a gumi az életben is nyílván totál más mint pár sima road körön... Az, hogy a futam távjához és a stílushoz igazodó gumikopás van, (nem szimplán a fizikai korlátai számítanak az adott guminak) vicces.
    lehessen szórzóval növelni a gumi élettartamát, mint rF-ben, de azért az vicces lesz ha ezen sem lehet állítani, az meg, hogy nincs időmérő, rajthely, meg IGAZI futamok, számomra esősen gyenge pontját képezik a játéknak azért...