3115
nfs-shift-2-unleashed-ios-logo.png?cb=14
  • Bullitt
    Nem tudom mi a bajod, de a konzolok tényleg le vannak már maradva, ami nem csoda, elvégre az Xbox 6 éves hardver, a PS meg 4-5. A PC eközben fejlődött tovább, és a Shift esetében PC volt az elsődleges fejlesztési platform és azt portolták a konzolokra. Maguk az EA-sek is elmondták, hogy a PC verzió látványban kenterbe veri mindkét konzolt, akármilyen tv-d is van. Ezt nem én találtam ki, ez tény.

Nem tudom minek kell egyből trollkodni egy ilyen miatt.
  • pxxl
    nem látod a rommá blurozott minimal modellektől az igazságot :D
  • vg
    Bullshit, hogy a nevedhez igazodjék eme szerény hozzászólásom.
  • Bullitt
    Nem, csak azt, hogy azon van 30 FPS korlát, mint minden konzol játékon. PC-n szebb és jobban is fut. ennyi. :D
  • darki81
    vagányan néz ki az a nyári ajutó :D

#1241 PC 4 ever ;):D

Tunngle 6 ever XD
    (nemis) :D
  • antgecc
    Hát akkor elgondolkodok... lehet mégis pc verzió lesz?
  • Muttley
    de ugye ez nem azt jelenti, h a konzol platformon akad a játék?
  • Szabi1991
  • Bullitt
    Határozottan észlelhető, sokkal, sokkal folyamatosabb maga a játék.
  • Muttley
    Bullit,

Volt itt egy kérdésem.. :)
  • antgecc
    Kurva egyszerű a válasz: mert ez pályaverseny játék. Ennyi.
  • SLICK
    legális gyorsulási versenyek is vannak, szóval ezért sem értem miért maradt ki...
    Bullitt, ezt meg tudnád érdeklődni, hogy miért hagyták ki és miért nem tervezik?
  • lolSL
    ez legál nfs
    ősszel majd jön vmi arcade abban talán lesz
  • Bullitt
    Nem lesz, és amennyire tudom, nem is tervezik.
  • SLICK
    lenne pár kérdésem:

A Drag-ot mint versenytípust miért hagyták ki ebből a részből is? Egyáltalán nem is tervezték beletenni?
    Esetleges következő részben belekerülhet? Személy szerint nagyon hiányolom a játékból, szvsz totál beleillene a gyorsulási verseny.
  • unrealnoise
    továbbá újfent meg kell említenem neked az ugyancsak EA által kiadott F1 2002-t, és F1 C-t. Az is erősen manyra menő projekt volt (EA logo alatt mi nem az?), mégis kenterbe verte nagyon sok szempontból a GP4-et.., sőt az egyik legjobb modern szimulátormotor volt alatta.

továbbmegyek. s SHIFT2-nél tényleg nagyon hanyagolják a need for speed nevet, lehet egy idővel egy tejesen saját egyedi jelzéső játék lesz belőle, és ennek felvezetése volt csak a SHIFT 1. ha a gt5 tud jó eladásokat és pénzt hozni, akkor egy másik komoly szim is tudna. Ez szeretne lenni véleményem szerint a SHIFT 3. mivel az SMS-es fiúk gondolom, szívesebben dolgoznának, valami valódi, real projekten, akik szimulátor fejlesztésében részt vettek régen (ők ugye igen), azoknak egy félszim, vagy arcade nem is nagyon nagy kihívás. Márpedig ha valaki megélhet abból is nagyon jól (lásd GT5-ös srácok), hogy olyan cuccot csinálhat amiért él/hal, akkor inkább fejlesszen olyat, mint valami középszerű vacakot, kozépszerű fizikával.
  • unrealnoise
    tisztában vagyok a SHIFT 2 gyengeségeivel, azonban ennek ellenére megrendeltem előre. És nem hinném, hogy fogom fikázni, az eddig hallottakból. Jövőre fogom, ha majd nem kerülnek előtérbe az igazi versenyek, jobb multi támogatás, és etc.

de akkor is ott lesz már az rfactor 2. mellesleg az ugye most is itt lesz, de ez az autologos rendszerrel, és időeredményekkel jó lesz egymást "szívatni" itt a fórumon. :)

rF2-vel pont az a bajom, hogy semmi online rendszer nincs mögötte, multi, host-os bajnokságokban indulhatok, de a kétműszakos meló miatt rendszeres időközönként nem érek rá néha hétvégén este sem, így az sem az igazi. itt az autolog tök jó, pláne hogy aktívan figyeli a haverokat etc. Az pedig az eddig hallottak alapján kijelenthető, hogy jó irányba megy az SMS, és az EA, ezért miért ne lenne lehetséges, hogy jövőre a hiányosságok legalább egy része bekerül, illetve tovább fejlődik a játék?
  • Muttley
    a korábbi gondolataid és a mostani eszmefuttatásod ellentétessége azt jelzi, h kezdesz megbékélni a gondolattal: a Shift2 nem lesz vérszimulátor
    király :)
    a többit meg hagyjuk is xD
    május 31-én minden kiderül és akkor eldöntheted, h játszol vele te is
    vagy írogatod a petíciót az EA-nak és jössz ide továbbfikázni a gammát
    UFF ;)

• antgecc
    Jah, jobb oldali.
  • zsomboor
    Melyik? mind2 fekete pólós... a jobb oldali tényleg elég érdekesen kapkodta a kormányt...le is esett a helyéről...
  • zsomboor
    Hát azért a kormánytól is messze van sztem....játszottam már szimulátort bill.-el is kontrollerrel is, és egy DFGT-m van itthon, azzal is....és hát a kormánytól is jó messze van a kontroller...valahol középúton van szerintem...de mondom még 1x ez CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM, nem kell mindenkinek elfogadni...nem is azért írtam...csak leírtam amit én gondolok... Am. valószínüleg nem viccből van kormány az igazi autókban sem...+ azt azért szerintem te se gondolod komolyan hogy pl. egy g25/g27/DFGT/fanatec kormányok/bármilyen jobb kormányt simán helyettesíteni lehet egy kontrollerrel...
  • antgecc
    A 2. videóban, ahogy a fekete pólós srác a kormányt fogja.... hát jézusom... anyám vezet így...
  • Totti5
    " 3.-on meg kontrollerrel....hát szimulátort azzal sem egyszerű vezetni(kb. mint bill.-el...bár attól azért jobb) "

Tökéletesen lehet, a billhez ne hasonlítsuk már mert azzal nem lehet érdemben autóst játszani. Kontrollernél ugyan azokat tudod mint a kormánynál, tudod tartani a kormányt egy adott szögben, illetve a gázt és a féket ugyan úgy tudod mint ha pedálokat nyomnád.
  • zsomboor
    Üdv!

Végül is az 1. videón nincsenek akkora hibák......a 2.-on ugyebár a Z4-est odaverte...ha onnantól kezdve húzott az autó akkor nem volt egyszerű (gondolom) irányítani...a másik meg driftelt...az más "kategória" , sokkal nehezebb mint simán menni a pályán...a 3.-on meg kontrollerrel....hát szimulátort azzal sem egyszerű vezetni(kb. mint bill.-el...bár attól azért jobb) De legalább vannak videók...látszódik pl. hogy kisebb utődéstől is elrepül a spoiler...az 1-ben ütni verni kellett hogy jól szétessen az autó...( ne értsd félre...nem roncsderbit játszok...csak mindig kipróbálom hogy mennyire lehet szétszedni a gépet...) na szóval azért nem nulla szerintem...pl láthattad hogy egy hirtelen mozdulattól nagy sebességnél abban a pillanatban repül is az autó...
    Nekem ez a véleményem...de részben neked is igazad van...
  • antgecc
    Hát ne haragudjatok, de hogy várhatjuk, hogy a fizikáról és szimulációról érdemben írjanak azok, akik így vezetnek, tépik a kormányt, faltól-falig csapódnak??! Ez egyszerűen szánalmas, ez nulla.
  • Bullitt
    No, első két videót én rögzítettem, a harmadikat pedig Fasckira a World-garage.com-tól.

• unrealnoise
    Ez azért megkérdőjelezhető, jövőre szerintem számtalan téren csiszolódik még ez a multi is, hacsak nem adnak ki erre vonatkozóan valami "javítást" :)
  • unrealnoise
    szomorú a multi cucc. viszont ezek szerint az autolag sem nézni milyen segítségekkel értem el X időeredményt? :( kááááár...

mondjuk youtube-ra ettől független faszán fel lehet tolni meg mutogatni a legjobb köröket (szimes világban ez elég trendi, a videókon meg úgyis látszik remélem valami grafikai elemen, hogy nuku segítséggel mentél...)

aki meg TOP időt tud így az valszeg nem is fog segítségekkel menni futamon. már csak elvből sem. segítségekkel nem túl nagy poén elverni egy elite mod-ost.
  • Totti5
    Mindig a szimeseke sújták igen, szegények, milyen rossz sorsuk van... csak ez nem nekik készül. A szimeseknek ott van 5 db direkt onlinera készült játék amiben minden olyan dolgot lehet állítagtni amitől az tökéletesen alkalmas az online versengésre, és amiknél nincs jobb azon a téren. Amőgy megértem tartalom is kell a szimeseknek, ami azokban nagyon nincs, ezért ilyen játékoktól várják a megváltást és a felüdülést, de olyan sosem lesz mint ami ők szeretnének.
  • samsung123
    Ja mert igy tényleg gáz, lesz online menni. mert mindenki full kipörgés és blokkolás gátlót és csak látvány törést fog használni... igy megint a szimesek súlytják nagyon hátrányosan akik ponthogy rendes fizikával meg töréssel szertnének játszni. Nem is tudom hogy gondolják ezt, mert ez olyan mint egy olimpán van aki doppingal van aki anélkül versenyzik...és egyértelmű, hogy ezekután a dopping nélküli csak saját magát szopa.ja ha nem doppingol. Igy akarnak normális szimes multit csinálni? Na itt látszik hogy nem lesz szimulátor soha, mivel a single részre koncentrál nem pedig a hús vér emberek ellen. Emiatt a hiányosságok miatt nem lesz népszerű megint a multi, akit picit is komolyabban venné a versenyzést és azokat meg a Ai amugy se érdekelné.(hiába csúcsszuper, az emberi ellenfelet semmi nem pótolja, de igy megint utolsó leszek mint mindíg, mert nem vagyok hajlandó full segítégekkel nyomni, ugyanez volt az egyben is...)
    Remélem megfogadják a tanácsotokat és beleprogramoznak(2 perc kb) egy ilyen kapcsolót, hogy server készítésnél állítani lehessen.
  • Bullitt
    Hátrányba leszel. De mondom, szóltunk nekik, hogy ez problémás lesz így.

A betöltési idő PC-n sokkal jobb, konzolon kibaszott hosszú.
  • samsung123
    Köszi! Még az első kérdést kiegészítve. Azaz az autóm törése a beállításomtól függ, magyrul ha online versenyen másoknak csak viuális törés van beállítva nekem pedig full, akkor én megint hátrányba leszek? úgy mint a segítségekkel kapcsolatban, hiszen nekik nem fog törni(nem lesz kihatással a teljesítményre) nekem igen. Vagy a server készítésénél beállíthatom, hogy egységes legyen?
  • tomsolo
    Szóval a 2-be is lesznek ezek az idióta EA feladatok, hogy lökj ki 10 ellenfelet a szintlépésért?

A betöltési időn javítottak vagy ez is képes 5 percig szenvedni?
  • Bullitt
    1. Beállításodtól függ, lehet full törés és csak vizuális is.
    2. Az autókat az ABC betűivel sorolták be tierekbe és ezen belül a tuningolástól függően még 4 számjegy jelzi az autó szintjét, ez az ún. Performance Index. Ezzel egyszerűbben lehet egy súlycsoportba tartozó autókat kiválasztani.
    3. Sajnos nem és erre fel is hívtuk NFSDrew figyelmét a brainstormingon. Mi is toltunk online és az egyik srác segítségekkel jött (bár így sem tudott nyerni :P ), mi meg erről nem tudtunk. A beállítások teljesen egyénre szabottak.
    4. Ezt nem nagyon éreztem. A törés maga hatással van rá (sok ütközés után az autó elhúz egy oldalra, belső kamerában még a kormány is ferdén áll, kissé nehezebben gyorsul stb.), én leszorítóerő csökkenést annyira nem éreztem.
  • samsung123
    Ez tény, de attól hogy nem hájpolják tovább a HP-t attól még kellene játékosoknak lennie akik játszák nem? Bár nemtudom a Hp-topik se pörög már...Na lényegtelen.

Kérdéseim hozzád Bullitt!Fontosak szerintem.
    1)online törik e az autó? mert az egybe nem tört.
    2)online milyen autóbesorolások vannak, magyarul hány kategóriában csinálhatok versenyt? mert az egyben csak 4-6-10-14-és korlátlan azaz 21 volt(azaz 5 kategória ami irtó szar volt mert, 14 és 21 között mindeki a maxos autókkal jött és nem volt értelme versenyezni pl 15-es.
    Kérdés hogy sűrűbbek e vagy logikusabbak e ez?
    3)online be tudom e állitani serveren, hogy mindenki egységes segítségekkel jöjjön. Pl Elit módot kiválasztom, vagy én beállítom, hogy csak abs legyen engedélyezve a serón, vagy pedig mindenki ugy jön ahogy akar? Mert akinek nincs bekapcsolva kipörgésgátló vagy valag segítség akkor hátrányban lesz a többiekhez képest akik segítségekkel nyomja(plusz még kormánnyal is)
    4)hatással van e leszorító erőre hogyha pl letörik a szárny? mert irtad hogy azt is el lehet hagyni. és persze ez onlinra igaz e?
  • unrealnoise
    pihend ki magad te, engem ne csititgass. folyamatosan hangoztatod erős tőmodatokan, hogy nyugodjak le, meg hogy neked van igazad, meg etc. válaszolni sem válaszolsz a kérdéseimre, innentől kezdve veled a kommunikáció halott. nem kéne fórumokra járnod.

Speedhunters.com egyik kérdése és a válasz:

Mike Crocker:

"Fantasztikus...Namármost, inkább szimulátor, vagy inkább árkád az irányítás?"

Mike, a Shift 2 HATÁROZOTTAN a szimulátor stílusba tartozik fizikában. Rápakoltunk egy egész arzenálnyi vezetési segédleteket annak érdekéen, hogy különféle képességű játékosok is jól szórakozzanak, de az egész alapja a realizmusra törekvés, különösen ami a félelmet, a sebességet és intenzitást illeti. Ki kell emelnem, hogy ez egy másfajta megközelítés (szerintem a legjobb), mint a többi, kissé matematikusabb szimulátor motorok, de a nehézségi szint az hasonló.

ui: nekem ki kell emelnem, hogy tisztában vagyok mi a marketing és mi a duma, de ez a kijelentés elég szimulátor szagú, pláne hogy egy másik kérdésben a GT legends-es élethűséget várnak, és ott közli a srác, hogy a Shift 2 ahhoz képest a team szerint előrelépés. Élethűségről volt szó ugye a kérdésben, és erre mondta az előrelépést.

Az hogy ezek kamu dolgok vagy nem, most nem érdekes. Az pedig, hogy a félelmet és az intenzitást hangoztatják nyílvánvaló, mert valóban olyan a cockpit nézete a Shift 2-nek amilyen máshol nem igazán látni. Tényleg él a kocsi bent is. Nem egy statikus doboz, műszerfallal.

részemről a téma ezzel lezárva.

Az hogy egy kommersz, pénzorientált cég nem gyárthat jó szimulátort, frankó fizikával, elfelejthetjük, lást ISI F1-es játékok.
  • Bullitt
    Azért a HP-t se három hónapra tervezték, elvégre most jött ki két új DLC hozzá. Az a probléma, hogy a Shift 2 túl korán jön. Ezt fel is vetettük páran a community dayen, de az ellenérv az volt, hogy különböző stílusú játékok. Csakhogy mindkettőn ott az NFS logó...
    És látható: mivel a Shift 2-t kell hypeolni, a Hot Pursuit és World hírek alig jönnek, a játék háttérbe szorul, nincs annyi verseny most ezekkel, mint pl. 2 hónappal ezelőtt.
  • samsung123
    Ne nyígjatok már. A shift 1-et a mai napig tolom és abban tényleg vannak hiányosságok, egy fapados játék a Shift2 online részéhez képest!(máshoz is) Nagyon sok jóirányba menő újítás lesz, és nincs amiben BUTULT volna! fejlődött minden-ben!!! Ez pedig nagyon kevés játéknál mondhatjuk el hogy a folyatatás csak fejlődött és nem butult a mai világban!!!!(csak gondoljuk a tdu2-re)
    Bullit irta a cikkében, hogy nincsenek nagy változások és a shift1 kipofozva, de szerintem pont ez a lényeg, hogy nem baszták el marhaságokkal és olyan újítások kerültek bele ami mérföldkövek(mégha elsőre nem is tűnnek annak)és pont ezzek az újítások kellenek egy folytatásba.
    Látszik a játékon hogy nem 3hónapra tervezték mint HP2010-et.
    Az eső, box stb..tényleg idő hiányába nem került bele, mert mostmár tisztán látszik, hogy eddig is sok munka van benne. Pont lesz értelme megcsinálni majd a Shift3-mat és nem csak rókabőr, összecsapott szar lesz, ahogy most a Shift2 sem lesz az!
  • RYO21
    GT5-el és Forzával még nem játszottam, mert nincs konzol a környezetemben (najó van a külömböző technikai árúházakban :D), de ha olyan az irányításuk mint a GT4-é, akkor azok messze vannak a HC szimulátoroktól.
  • Muttley

inkább pihend ki magad..