3115
nfs-shift-2-unleashed-ios-logo.png?cb=14
  • Csokis
    Ja igen, a felbontás 1360x768 és minden max.
  • Csokis
    Nálam pl. este, 16 autónál a rajtkor 20fps egy GTX 560 Ti OC (900/4008) kártyával!
  • samsung123
    Új win került közbe kár a két kari csere között! és minden más játék ugyanúgy fut, még jobban mint 460gtx-en

Nagyon szép és jó hogy jön a petch, DE A MULTI ISZONYATOS SZARSÁGAIT MIKOR JAVÍTJÁK? én szerintem soha, mert igy a multi egy nagy halom szar...rosszabb mint az egy, amit sose gondoltam volna...Hiába nyomjuk a fórumről 4-en esténkén privátba, még így se tudunk normálisan versenyezni...mert előzni nem lehet a játékba akkora hitbox, és mást történik, mint amit a másik lát...
  • Alien69
    De VGA cserénél, ha nem ugyan olyanra cseréled (azaz Nvidia v. AMD), akkor előfordulhat, hogy ROSSZUL szeded le a régi drivert, meg szoftvereket. Ergo, néha a WIN újra rakása elkerülhetetlen, és tuti, hogy a gépedben van a hiba ilyen szempontból. :-)
  • Muttley
    úúú
    aszitemmáááá, Stendhal él és fórumozik..
  • Csokis
    Ja, és hozzá még ez is!

The patch is nearly finished on the dev side in the next week. Then it'll go through EA QA. So, currently I would guess sometime between the 24th and 30th on past experience as a guide.
  • Csokis
    Egy kis Patch infó, innen!

Hi,
    My name is Martin Griffiths and I’m PC Lead on SHIFT 2 Unleashed. I’m going to use this post to give you some background on our engine and what’s coming up in the first patch.
    SHIFT 2 has a completely new engine which is a deferred, light pre-pass renderer. A basic overview of this rendering method can be found at http://en.wikipedia.org/wiki/Deferred_shading .
    Our deferred renderer is far from basic though – the rendering team at SMS has about 100 man years of render coding between us, and we used some of the most advanced techniques that are known at this time. We did our best – so it’s sometimes disappointing after so many late nights to see flippant remarks, over constructive criticism.
    So, this new engine allowed us to do cool things such as the night racing that would have been very difficult with an old style forward renderer. With deferred rendering the lighting stage is separate from the geometry stage(s) and hardware anti-aliasing like MSAA in a basic form won’t produce correct results. Solutions to allow us to anti-alias had to be found – we came up with two methods to balance AA processing cost/quality over a wide range of PCs. A very large amount of time was spent on this and while some other developers just choose to do a post-pass edge detection filter we weren’t satisfied with that, the ‘HIGH" method for example was 3 months of R&D.
    There are lots of ‘tips’ about overriding the AA mode – doing this will produce problems with lighting at edges and will also break other lighting components like Bloom, giving a visual look that we didn’t intend. If you prefer the look with a driver over-ride then we’ve no problem with that – but the graphics team wanted a consistent look and feel, to do the many artists who created the tracks and cars justice.
    There has been some confusion that our anti-aliasing uses the CPU – it does not. In the graphics options the ‘Normal’ mode uses MSAA with a special sampling trick to produce correct results at triangle edges – the ‘HIGH’ method extends this with a depth based search which requires a GPU with high bandwidth because the shaders are sampling many depth pixels for each pixel in the scene. Any performance issue on particular hardware is down to the characteristics of that GPU – there isn’t anything we can do about this without a driver update.
    To better balance very high-end CPUs the patch will include a 3rd anti-aliasing method which is CPU based – MLAA. We are working with Intel R&D to add this. On quad-core (and above) systems this will allow AA without any GPU cost and little impact to the frame rate to what you see when running with AA turned off currently. This will also help AMD based quad-core too.
    Some people have noted that the game doesn’t scale well with SLI/Crossfire – SLI performance scaling doesn’t just automagically happen, it requires quite close collaboration with the GPU makers. We’ve been in regularly contact with NVidia and ATI throughout the development of the game, with their performance teams feeding back on any areas where we could improve, pooling our expertise with theirs. About 6 weeks of programmer time was spent pre-shipping on SLI/Crossfire scaling – we needed another 4 weeks since we went gold because of the complexity of implementing this in such a large engine. Both GPU makers have devoted a lot of time to some complex issues.
    So yes, the upcoming patch includes SLI/Crossfire scaling. To give you an example a GTX 295 will go from 48fps to nearly 70fps in 1080p. Also the rendering team found some further optimizations so that normal (non SLI) graphics performance should be 5-10% faster with the patch.
    Input lag – we’ve solved the latency issues reported using some wheels. There was a dead-zone issue and a threading problem introduced very late in development that have been fixed.
    Garage screen crashes/CTDs – a fast button press issue that wasn’t seen during development is also fixed in the patch.
    A black screen issue on starting a race requiring a pause/unpause to fix is also addressed. This was caused by a timing difference with the protection system.
    NVision – some reverse/double stereo issues with the mirrors and environment maps have been addressed in the patch. NVidia very kindly provided us with more hardware for the render team to address this – Kudos to them for that.
    There are also some more minor fixes in the patch – the above represent the vast majority. If you have any specific questions, please feel free to ask in this thread and I’ll do my best to reply.
    Regards,
    Griff
    Martin Griffiths, PC Lead, SHIFT 2 Unleashed, Slightly Mad Studios.
  • fekete0012
    a kormány beálitásnál lehet átálítani manuálra
  • darki81
    pedig valahol ott van a beállitásokban..
  • dark night
    hello
    nem találtam sehol sem hogy hol lehet átállítani manuális váltásra autómatáról?! egyáltalán át lehet? mert jó lenne....
    köszönöm hello
  • Ryder62
    Föltettem, hiba volt. 17 fps mikor többen voltak a képernyőn de mikor csak egyedül akkor is max 28 fps. Úgylátom ott az EA-nál ismét kitettek magukért. Hmmm olyan dejavu érzésem van. Full ugyanez volt a shift 1-nél is csak ott a patch megoldotta a problémát.
  • Ryder62
    Szóval akkor megint kaptunk egy gány munkát. Ok, köszi mindenkinek.
  • darki81
    Az eddig megszokott TS3-on létrehozhatok egy nfs szobát is ha megfelel! :)
  • Bullitt
    Naagy onlineozást tartunk a hétvégén! :) Ha minden igaz Teamspeaket is összehozom addigra. :D
  • samsung123
    De amúgy neked is csak azért megy jól mert 6970-ed van, az nyers erőből megoldja bármilyen szarul optimalizálnak! Mert kicsit félrevezető amit írtál.
  • samsung123
    Nagyon szar optimalizáció, ugyanazt eljátszák mint az egynél!
    nvidia 9600gt(sok sok éves kari) fut mint a golyó médiumon 30-40-el 15 autónál is!!! CSAK a videókarit cseréletem ki egy ATi 5850-re!(kb 3x erősebb) erre minden lowon se fut néhol, meg sok pálya játszhatatlan, miközben minden más játék jól fut(sokkal jobban), mindezt csak 1360x768-ban. Ja kipróbáltam csak ezért, ugyanezen gépben Nvidia 460GTX-et(ami kb 5850 sebességű) is és mindehol high-on 60 FPS. Úgyhogy THX Nvidia-EA!!!
    De én is hallottam olyat hogy más atisoknak meg megy...hát én várok a javításra...
  • SLICK
    nekem játszhatatlanul beszaggat, pedig nemérg újítottam egy erős gépre. De ez egyedi eset. Sokan ugyanígy vannak mint én, másoknak meg jól fut gyengébb gépen is. Nem értem ezt, de a szemét nvidia köcsögözik tudom, szándékosan szarnak a Radeon kártyákra a fejlesztők. Míg nvidia löki a lóvét addig ez lesz :(
  • w77d
    jobban mint az elsőt.
  • Ryder62
    Hali

Ezt a játékot menyire sikerült optimalizálni? Az NFS Shift patch nélkül játszhatatlan volt kb 15-20 fps-el futott. Patch-el meg minden okés volt.
  • tonnni
    Átállítottam az nvidiacontrol panelba amit irtatok itt a foruma, de sajnos ugyanaz, pár másodperc után fekete kockát jelennek meg a képernyőn. Megnéztem a legújabb driver van fent. Van valami megoldás vagy feletsem el?
  • samsung123
    lényeg, hogy megoldottuk! Egy boldogabb felhasználóval több
  • Svenhassel
    Igen ezt hívják "User Failnek"... :D
    Köszi a segítséget!
  • w77d
    100%-hogy nem a játékban van a hiba, hanem a RAM...
  • Svenhassel
    Oké kipróbálom, köszi!
  • samsung123
    igen, mert lehet a feszültséget nem állítottad hozzá! mert 1333-on lehet több fesz kell neki, de ez le van irva gyártó honlapján. Addig rakd vissza 1066.ra ha nem fagy akkor ez a hiba, de szerintem 99% ez a hiba
  • Svenhassel
    Más játéknál nem tapasztaltam, és ez idáig ment ez is rendesen. Egyetlen változás volt azóta, mégpedig a Ram-ot átállítottam BIOS-ban 1333Mhz-re mert alapból csak 1066-on ment. Lehetséges, hogy ez okozza? Egyébként minden alap órajelen megy, legújabb driver (még Physix is).
  • samsung123
    más játéknál is fenn áll probléma? Teszteld le mással is ami szintén gépigényes játékkal vagy 3dmarkal, vagy Furmark, mert ilyenkor, ha eddig ment most nem, ez valszeg nem játékhibának tűnik hanem valami másnak.
  • samsung123
    Milyen kormány?
    Driverét rakd fel amit adtak hozzá, mert win felismertetés anélkül nem fog menni.
    Kormányt meg ha valaki vesz ne vegyen nonamet, mert sajna sok játék(az összes) nem fogja támogatni, működni fog de se FFB se normális gombkiosztás, és lehet egyáltalán me ismeri majd fel.
  • tonnni
    Nagyon szépen köszönöm!
  • Svenhassel
    Hi!
    Valaki nem tudja mi okozhat kék halált a gamenél? Eddig semmi probléma nem volt de most szinte egy futamot sem tudok végigjátszani mert újraindul a gép a jó öreg kék képernyő kíséretében.
    Gépem: Asrock x58 Extreme, i7 920 2,67 ghz, Geul ddr3 1333 mhz, Sapphire HD 4890 Vapor-x, Win 7
    Köszi!
  • samsung123
    lehet, hogy nem fogod tudni megoldani a problémát...mert a karid eléggé kieseik már a támogatottak listájáról. Próbálj legújjab videókari drivert, nem azt amit a karidhoz ad be, hanem a legújabbat.
    Élsimítást meg driverből(ha be van kapcsolva) jobb klick asztalra majd nvidia panel, utána pedig a menük között megtalálod.

na ezt offra! (de valszeg nem ez a hiba, rakj először új drivert)
  • w77d
    Nvidiánál sajnos nem tudom hogy megy ez, csak ATI-nál :S
  • tonnni
    Geforce 7900 gs
  • w77d
    milyen videokártyád van?
  • tonnni
    Pfffff, ezt pontosan hogy is kell?
  • w77d
    nálam a shift 1-nél volt ilyen, a driveres élsimítás zavart be neki. driverben vegyél le minden létező élsimítást..
  • tonnni
    Sziasztok!

Elkezdem a játékot és az indulás után fekete kockák jelennek meg a képernyőn, aztán már nem látni semmit ki kell lépni. Ujraindítom, ugyanez a jelenség. Mi lehet a bibi??
  • Ledezma
    még egy kérdés be megyek a vezérlőpultva ott van hogy Játékvezérlők rámegyek hogy hozzáadás-egyéni (mert nincs benne) ott mindent megcsinálok
    kiválasztom rá megyek hogy ok utána ezt írja "A játékport vagy illesztőprogramjai nincsenek megfelelően konfigurálva" valaki tud segíteni?
  • vg
    undorító az a lila kocsi
  • samsung123
    Húú, jó volt!!! köszi skacok a kocsikázást! csak legközelebb megpróbálok kevesebbet ütközni is

Várunk sok mindenki mást is!