Ambivalens az iPhone 4 rajtja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudtam, hogy lesz magyarázat, LOL
Másrészt már éppen elhittem volna a marketing bullshitet, hogy az iphone milyen megbizható meg stabil oprendszer, erre azt mondod, hogy a legújabb oprendszerükben bevezetett (más platformokon 10 éve elérhetõ) feature miatt csontra fagy a csúcskészülék az apple saját (nem 3rd party) videóvágójától? Bravó.
(bár lehetne 3rd party is, az elõbb még azt bizonygattad, hogy mivel csak hivatalos sdk-vel lehet fejleszteni rá, meg bevizsgálja az apple, ezért olyan megbizható, jóvicc)
Ez egyébként csak neked ilyen egyszerû az emberek 90% már az elsõ felénél elakad.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Az android nem telefon hanem oprendszer. Tehát ettõl még fennál az a mondás, hogy több iphonet adtak el mint sok másik telefonból összesen. Az, hogy azon ugyanaz az oprendszer fut az édesmindegy.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
3GS-en használom és fele annyi memóriával sem csinál ilyet, de programhiba lehet bárhol, de ez nem jellemzõ.
LOL, idézem az indexes tapasztalatokat az iphone4-rõl a témában:
"az egyébként megállíthatatlannak tûnõ iPhone az iMovie bezárása után úgy viselkedik idõnként, mint egy köszvényes iPhone 3G: volt, hogy a programok nem, vagy csak alig akartak elindulni. Ha mégis összejött a start, abban sem volt köszönet, hiszen a böngészõbe például csak egyetlen I-betût tudtam bepötyögni, a maradék ndex-re már nem volt idõm, mert kimerevedett minden, aztán úgy maradt. Végül csak az újraindítás segített."
A saját beépitett programjaitól szarrá fagy, ez tényleg komoly elõrelépés, nyilván ulkesh barátunk el is mondja, hogy ez mekkora feature <#vigyor2>#vigyor2>
(Ez mondjuk Androidon is beállítható a policyben, bár ott csak az adható meg, hogy 15 perc tétlenség után kapcsolja le, de a semminél az is jobb.)
Az a baj, hogy nekem ez önmagában kevés.
Jó lenne, ha a böngészõ, a netrádió app, és más, hálózati kapcsolatot igénylõ alkalmazások ugyanezt megtennék a wifivel.
Egyébként meg nem olyan nagy cucc, hogy rá kell bökni a GPS-re a widgeten.
A wi-fi ingyenes hívásokra gondolok pl. Lentebb említette uklesh de az sem az android hibája ahogy látom.
errõl tudsz valamit?
Nekem megfelel, hogy én szabom meg mikor mehet és mikor nem a GPS.
"Rákattintás után ugyanis betölti az alkalmazást, amiben már valóban tudsz válaszolni."
Nem indítja el a facebookot (vagy más alkalmazást). Megnyit egy ablakot még mindig a HTC sense-ben. Azért tûnik úgy mintha töltene, mert letölti a teljes szöveget és a hozzá tartozó hozzászólásokat is.
"400 kapcsolatnál egyenként? Na ne vicceljél már."
Azt mondtad nem lehet megcsinálni. Én mondtam, hogy igen. 😊 Azt nem állítottam, hogy kényelmes (ez egyébként engem is zavar, nem értem miért nincs rá vmi beállítás).
"Igen módosítható, csak éppen nem egyszerûen, mivel van egy ellenõrzõösszeg, ami ha változik nem fog mûködni az adott alkalmazás. Minden ilyen jellegû mûvelet sokkal bonyolultabb és nehézkesebb, mint iOS-nél."
Nézõpont kérdése, hogy ez mennyire nagy probléma. Szerintem nem olyan nagy gond, hogy a felhasználók nem tudnak maguk belepiszkálni minden alkalmazásba (ha le tudja fordítani, akkor amúgy is beszéli a nyelvet). Ha tényleg fordítást akarnak hozzá, lépjenek kapcsolatba a fejlesztõvel, az átpasszolja nekik a megfelelõ fájlt, lefordítják és már mehet is a hivatalos disztribúcióba. A legtöbb progi-t kis fejlesztõ cégek vagy magánszemélyek készítik, akik még örülnek is ha ingyen kapnak fordítást.
Itt is, elsõ indításkor megkérdezi az alkalmazás, hogy használhatja-e a GPS-t, késõbb már tudja magától és amikor kilép le is kapcsolja azt.
Sajnos az ilyen és hasonló energiagazdálkodási szolgáltatások nagyon szegényesek Androidon még.
"FriendStream-ben is lehet válaszolni. Rá kell kattintani a kérdéses hozzászólásra és már lehet is reagálni rá."
Rákattintás után ugyanis betölti az alkalmazást, amiben már valóban tudsz válaszolni.
"A contact-oknál, edit contact, katt a névre és ott a beállítási lehetõség."
400 kapcsolatnál egyenként? Na ne vicceljél már.
"Az ikon is hasonlóan mint erõforrás található meg az apk file-ban, de hogy ez kívülrõl módosítható-e azzal még nem foglalkoztam."
Igen módosítható, csak éppen nem egyszerûen, mivel van egy ellenõrzõösszeg, ami ha változik nem fog mûködni az adott alkalmazás. Minden ilyen jellegû mûvelet sokkal bonyolultabb és nehézkesebb, mint iOS-nél.
Androidon csak azokhoz a funkciókhoz van joga az alkalmazásnak, amihez engedélyt kért (és a telepítéskor ezt elfogadva meg is kapott). Általában nem is kérnek túl sok mindenhez jogot az alkalmazások, mivel a felhasználók nem szeretik ha olyasmihez is joga van egy programnak, amihez szerintük semmi köze. Más rendszereken a telepítés után azt csinál a progi amit csak akar.
"Csak ha használni is akarod, mert olvasgatni elég a FriendStream. LockInfo-nál én válaszolni is tudok azonnal 😊"
FriendStream-ben is lehet válaszolni. Rá kell kattintani a kérdéses hozzászólásra és már lehet is reagálni rá.
"De ha már testreszabás, akkor meséld el, hol tudom a névjegyzékben megmondani, hogy a keresztnév, vagy a vezetéknév legyen elöl, hol tudom beállítani, vagy megoldani, hogy ne inverz legyen a megjelenítés"
A contact-oknál, edit contact, katt a névre és ott a beállítási lehetõség.
", ha nem magyar egy alkalmazás hol tudom átírni a localizácós fájlját (bocsi, ilyen nincs Androidon), hova másoljam a png-t, ha le akarom cserélni adott alkalmazás ikonját, ha nem tetszik egy program UI-ja, hol tudom átszerkeszteni?"
Ezzel én nem foglalkoztam még érdemben. Természetesen támogatja az android a lokalizációt (persze, úgy is kell megírni az alkalmazást, hogy ne hardcode-olt szövegek legyenek benne, hanem csak a strings.xml-ben definiált szövegekre mutató referenciák, ekkor lehet minden nyelvhez külön xml). Az ikon is hasonlóan mint erõforrás található meg az apk file-ban, de hogy ez kívülrõl módosítható-e azzal még nem foglalkoztam.
Fogalmazzunk helyesebben:
az új eszköz igen komoly frusztrációt vált ki egy csomó ennél gagyibb eszközt használó egyedbõl, amit az eszközzel foglalkozó topicokban igyekeznek levezetni. Ez viszont az eszköz felhasználóiból, akik ismerik is azt megfelelõ ellenreakciót vált ki.
"úgy kezelni az ájfónt, mint az összes többi telefont"
Majd ha az összes többi telefon olyan gyors, megbízható és optimalizált rendszerrel, meg ennyi alkalmazással a háta mögött fog megjelenni. Akkor pont ugyanolyan lesz mint a többi. Addig viszont...
"Egyébként meg, mivel az ájfonon is epül OSvan, ezért a lehetõ legrosszabb telefonok egyike. "
Nooormális????
"Ezzel arra törekszik, hogy egy izolált világot hozzon létre, amibõl csak neki van haszna, ami hosszútávon elfogathatatlan és visszatetszõ."
Mert a többi platform az nem egyedi izolált. Te mit ittál ilyen korán reggel?
"Egész koncepció úgy ahogy van rossz. Teljesen ellentétes pl a google stratégiájával."
Ezzel szemben az Apple stratégiája mûködik, a Google-é meg nem (nem az Apple szenved a fregmentált platformmal éppen, meg a súlyos biztonsági hiányosságokkal, alkalmazások visszavonásával és több bejelentett rootkittel).
Úgyhogy nem ártana visszavenni (sztív dzsobsznak is) és úgy kezelni az ájfónt, mint az összes többi telefont és akkor senki le nem szarná, hogy szar az antennája pl. (ez természetesen nem fog bekövetkezni)
Van még egy problémás aspektusa ennek a kommunikációnak. Nagyon jól mondta itt valaki, hogy az ájfónt inkább átlag emberekre tervezték. ja. Csakhogy éppen emiatt az epül kommunikációja még aggályosabb, az agymosás szintjét súrolja.
Egyébként meg, mivel az ájfonon is epül OSvan, ezért a lehetõ legrosszabb telefonok egyike. Egyszerûen az epül összes hardvere a birodalmának egy-egy újabb alappillérét képezi.
Ezzel arra törekszik, hogy egy izolált világot hozzon létre, amibõl csak neki van haszna, ami hosszútávon elfogathatatlan és visszatetszõ. A bajokat tetézi a pofátlan kommunikáció, és hogy igazából ezt az egészet nem is akarják nagyon titkolni (átlag ember úgysem látja át - tipikus lenézõ hozzáállás epül részrõl).
Egész koncepció úgy ahogy van rossz. Teljesen ellentétes pl a google stratégiájával.
https://twitter.com/foodlfg
Akkor fogod és használod, Smartscreen pl.
"Szerintem teljesen jó, hogy ott van feltûnõ helyen a to-do lista"
Így igaz, ezért van nálam is kint a to-do, naptár, twitter és rss hírek.
"hogy nem kell a settingsben kotorászni ha akksit akarok kímélni"
Nem is kell, SBSettings-el egyetlen mozdulattal elérek mindent.
"vagy épp navigáláshoz be akarom kapcsolni a GPS-t"
Minek, majd bekapcsolja az alkalmazás, ha meg végzett lezárja. Androidon nem? 😊
"Kedvenc kontaktok, könyvjelzõk is ott figyelnek a desktopon"
Nálam csak azért nem mert ezeket jobban szeretem a helyükön kezelni. De mondjuk az Androidon a könyvjelzõkezelés amúgy is olyan botrányosan szar, hogy szót sem érdemel.
"FriendStream is a kedvencek között van, nem kell elindítani a Facebook és Twitter appokat"
Csak ha használni is akarod, mert olvasgatni elég a FriendStream. LockInfo-nál én válaszolni is tudok azonnal 😊
"iTunes-kényszer hiánya"
Kinek a pap, kinek a papné, engem rohadtul zavart, hogy nincs fix pont a mentésekben, mindent a felhõben intéz, probléma esetén meg úszik minden (boldog voltam, mikor egy hiba miatt a teljes névjegyzékem törölte ez az idióta rendszer a Google-ról és a készülékrõl is). Még szerencse, hogy volt mentésem.
"nekem tökéletesen megfelel a mappába és playlistekbe rendszerezés "
Nekem is mappákba van rendezve az összes zeném, az iTunes csak adatbázist vezet róluk, viszont iTunes nélkül kicsit nehéz lenne, szerzõ, típus, bpm, vagy akármi szerinti azonnali playlistet kérni több ezer album közül.
" Na meg a Desirét bármely gépbe bedugom"
Hamarabb van wifi, mint nálam microUSB, cipel a halál ilyen vackokat, igaz az iPhone nem is merül le fél nap alatt, hogy mindig magammal keljen cipelnem egy kábelt a töltéshez. (Éppen elég volt amíg Desire-t használtam.)
"Flash... Nekem kell. Ez ugyan még a Desirében sincs, de elég nagy az esély rá, hogy hamarosan lesz a FroYo-val."
Engem a flash reklámok ennyire nem érdekelnek, falsh-es alkalmazások sem, mert egyrészt nem érintõképernyõs használatra tervezik õket, másrészt ezerszer jobb natív alkalmazások vannak.
"Ugyanez a WiFi tethering."
Pontosan, én is így használom az iPhone mellett az Padet. Bármily fura, van ilyen itt is 😄
--
De ha már testreszabás, akkor meséld el, hol tudom a névjegyzékben megmondani, hogy a keresztnév, vagy a vezetéknév legyen elöl, hol tudom beállítani, vagy megoldani, hogy ne inverz legyen a megjelenítés, ha nem magyar egy alkalmazás hol tudom átírni a localizácós fájlját (bocsi, ilyen nincs Androidon), hova másoljam a png-t, ha le akarom cserélni adott alkalmazás ikonját, ha nem tetszik egy program UI-ja, hol tudom átszerkeszteni?
Tudom, te fölöslegesnek tartod például a widgeteket, de én nem. Szerintem teljesen jó, hogy ott van feltûnõ helyen a to-do lista, hogy nem kell a settingsben kotorászni ha akksit akarok kímélni, vagy épp navigáláshoz be akarom kapcsolni a GPS-t, vagy éjszakára ki a szinkronizálást (hogy ne zörögjön a Desire, ha hajnal 2-kor e-mailt kapok), mert ott van a wifi-bt-gps-sync kibekapcs widget. Kedvenc kontaktok, könyvjelzõk is ott figyelnek a desktopon, és a kedvenc appjaimat se egy ömlesztett listából kell kibogarászni, hanem minden kézreáll. FriendStream is a kedvencek között van, nem kell elindítani a Facebook és Twitter appokat, hanem átfutom a widgetben a frissítéseket (aztán ha valami értekel, rákattintok)
Szintén leírtad már párszor, hogy te mennyire gyûlölöd a négy harvergombot, én viszont meghülyülnék nélkülük.
A notification rendszer Android alatt nekem sokkal tetszetõsebb, mint iPhone-on.
iTunes-kényszer hiánya: egyrészt úgy alapból rühellem a QuickTime-ot és az iTunes-t, elég régóta használok PC-t és úgy 98 óta gyûjtök zenét a gépen. Valahogy sosem éreztem azt, hogy a folyamatosan gyarapodó gyûjteményt áttegyem iTunes alá, nekem tökéletesen megfelel a mappába és playlistekbe rendszerezés - a bevált dolgokon szerintem kár változtatni. Na meg a Desirét bármely gépbe bedugom (mindig van nálam egy praktikus, 15 centi hosszú Micro USB kábel), és az látja disk drive-ként még akkor is, ha esetleg admin jogosultság híján van a gép.
Flash... Nekem kell. Ez ugyan még a Desirében sincs, de elég nagy az esély rá, hogy hamarosan lesz a FroYo-val. Ugyanez a WiFi tethering.
Ferrari még szervízigényesebb és ott 2 milla az olajcsere 😄
Na, priv. ment.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Láttál te már élõben 3D-s játékot?
Igen, és ugyanez igaz az iPhone-ra is: NEKED (illetve Ulkesh-nek) hiányoznak bizonyos dolgok az Androidból. És NEKEM bizony sok dolog hiányzik az iPhone-ból. Ezért SZÁMOMRA a Desire TÖKÉLETES, az iPhone pedig hiányos, bármit mondhattok, az marad.
Én sem értem eleve miért ez a nagy felhajtás az okostelefonok közül. Úgyis az határozza meg, hogy ki mit vesz, hogy mennyi pénze van és mik az igényei, meg melyik irányt szeretné támogatni.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Mondjatok már egy olyan terméket, ami nem szar - vagy nincs hibája.......
HTC ?? Nokia ?? Szóniericsson??? Samu?? LG ??
Jobbak..... perzse.... És mégis miben??
Nevetséges Akku üzemidõk, szar kijelzõk, ropogós gagyi mûanyagok....... most nem mindegy mit veszel??? Ma már minden szar, ízlések és pofonok........
A BMW is szar, meg a Mercedes is - mert szervízigényesebb mint a "ti autótok" (Suzuki, ha valaki nem tudná)....
tehetségtelen droidok......
Who am I 7 ...... mi ledumáltunk valamikor egy sört....nem???
Ez itt sauerkraut, nem fanatizmus. Ha fanatizmust akarsz latni ajanlom, hogy olvass el mondjuk egy kemenyebb star trek vs. star wars vitat (pl. ISD II vs. Galaxy class), na ott latsz ertelmetlen fanatizmust. 😊))
Ez azért van, mert az apple egy vallás. Innentõl kezdve aki nem apple hivõ és rámutat egy apple termék egy vagy több hibájára azt a hivõk a hit erejével próbálják meg legyõzni igy aztán ész érvekkel meggyõzni nem lehet semmirõl sem.
Ez olyan szintü agymosásig vezet, hogyha az iphone-ról kiderült volna, hogy egyáltalán nem lehet vele telefonálni, a hivõk akkor is bebizonyitanák hogy ez igy jó. Mert hát ki akar egy telefonnal telefonálni, ez nem arra való stb stb, biztosan ismered a jól bevált formulát.
A hivõ ellenkezõje pedig az anti-hivõ, akit semmilyen érvvel nem lehet meggyõzni hogy egy apple termék lehet jó is, vagy legalábbis vannak meggyõzõ és jó funkciói is. És mivel sem a hivõt sem az anti-hivõt nem lehet észérvékkel meggyõzni, ebbõl alakulnak ki az ilyen viták.
Ez egyébként máshol is megvan, pl. linux vs windows, csak ennyire fanatizált hivõkkel tényleg csak az apple dicsekedhet (idióták meg mindenhol vannak)
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
Hát te ultra hülye vagy, nincs rá jobb szó 😄
http://goo.gl/gd6Zi5
Egy ilyen készülék után persze, hogy sikeres lett Amerikában az iPhone és sokan ezért, mások az Apple márka név miatt váltottak.
Európában, ahol a Nokia a legelterjedtebb - és természetes, hogy egy telefonnak jó a menürendszere és könnyen kezelhetõ - már nem volt ekkora felhajtás az iPhone körül.
Én korábban mindig Nokiát használtam, vagy visszatértem a Nokia használatára, mert sem a Motorola sem a Samsung menüjét nem bírtam elviselni. Egyedül a Sony Ericcson-ra mondom, hogy nem rossz.
Mindezek mellett nem megyek egyik telefon oldal fórumbába sem anyázni.
Jelenleg iPhone-t használok és amellett, hogy szeretem, néha fogom a fejemet, hogy mennyi hülyeség és korlátozás van benne.
De visszatérve az eredeti mondanivalómra, megdöbbentõnek tartom, hogy egy iPhone-on, egy telefonon milyen habzó szájú vitafórum tud kialakulni LOL
Galaxy S megfelelõ ellenfél? 3GS: 22 millió háromszög/sec, Galaxy S: 92 millió háromszög/sec. azért ez nem a megfelelõ kategóriába hanem, a KO-ba tartozik.
Ha van egy kés a kezemben és elvágom vele a torkod, vagy sem, az neked mindegy?
😄 😄
Amirol te beszel az a security-through-obscurity nevu fallacy.
Ebben a cikkben kifejtik, hogy ez miert nem allja meg a helyet:
http://slashdot.org/features/980720/0819202.shtml
"hogy használták-e vagy sem, az a lényegen nem változtat"
Igenis valtoztat...
Amugy nagyon konnyen vadolsz masokat hazugsaggal, holott a sajat logikad szerint te hazudtal eloszor, leglabbis, ha nem tudod prezentalni az Apple altal torolt alkalmazasok listajat.
Mondom egy normális ember...
A linux piaci részesedése desktopon a hibahatáron van 20 éve, 1% körül, nem éri meg kártékony kódot irni rá. (persze azért van jópár rá, ahhoz képest, hogy senki se használja)
Andoridot ne keverd ide, nem sok köze van hozzá, a kártékony kódot általában nem a kernelre irják, mivel semmi szükség rá hozzá.
A killswitch pedig ott van, megerõsitették, hogy használták-e vagy sem, az a lényegen nem változtat. Egyébként még firmware upgradekkel is megpróbálták kinyirni a nekik nem tetszõ telefonokat.
De nyugodtan mutathatsz mint írtam gyakorlati megvalósítást, .deb-et ami fertõzött, vagy bármit.
Ne lufikat eregess, mert így a szavaid súlya is pont annyi, semmi.
"Ez a nap vicce, igy illegális a jailbreak? ROTFL, amúgy nem illegális?"
Jól mulatsz? Olvasgass. Bármily fura is, de nem számít illegálisnak.
"Lényeg, hogy 1 napig nem birta az iphone 4g védelme."
Persze, hisz az iOS4 csak egy napja volt a kezükben 😄
"Csak ne zabálj be mégtöbb marketing bullshitet, mert úgy látom megárt."
Nálad már valami megártott, ez tisztán látható.
A linux meg 20 eves, megis alig van ra malware. Ez hulye erv volt.
"hazudsz, nem elméleti, gyakorlati kérdés."
Ha mar a hazugsagrol beszelunk terjunk vissza a te kijelentesedre:
"Másik LOL, ezért is van killswitch a telefonban és távolról töröltek már egy rakás alkalmazást jobs-ék a felhasználó tudta nélkül"
talán a symbian több mint 10 éves és többször annyi van belõle mint iphone?
Winmo évekkel megelõzte az iphone-t, androidra meg alig van, mivel az is új még.
" iPhone-ra miért csak elméleti a kérdés?"
hazudsz, nem elméleti, gyakorlati kérdés.
" mert Apple kódot használtak hozzá, ami illegális."
Ez a nap vicce, igy illegális a jailbreak? ROTFL, amúgy nem illegális? <#vigyor2>#vigyor2>
Lényeg, hogy 1 napig nem birta az iphone 4g védelme.
" legalább egyet mutass ami valóban létezõ, terjedõ, felhasznált kód."
Volt több is ilyen, lesz is még, nyugodj bele. Csak ne zabálj be mégtöbb marketing bullshitet, mert úgy látom megárt. <#vigyor2>#vigyor2>