124
Ismeretlen, de jó helyek fóruma, azoknak akik már unják a Balatont
  • becauseIsaid
    #124
    MUHHAHA finn haver

    De ezért igazán kár volt regelned, hogy ezt az elcsépelt szöveget ide....d nekem ;D
    Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2023.10.14. 07:03:12
  • smith09 #122
    Nekem mindig tetszett ha belföldön voltam nyaralni.
  • becauseIsaid
    #121
    Magyarországon? Nyaralni? Élni is gáz, nemhogy nyaralni!
    Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2023.10.10. 16:53:32
  • szabiku
    #120
    Én Győrben nyaralok. Már 20 éve. Folytonosan. Szóval a köztes teleket is itt töltöm. :)
  • smith09 #119
    Én azt mondom a Balaton klasszikus, sokat változik évről évre. Lóvé nyilván oda is kell rendesen, de ha a környékére megyünk akkor meg pláne.

    Budakeszi vadasparkot ajánlom!
  • Jrex
    #118
    Sziasztok, szeretném a figyelmetekbe ajánlani az alábbi nyaralási célt. :)
    Iharkút
  • KovacsZsolt089
    #117
    Bevallom imádom a Balatont. De! Van még egy hely az országban, amit nagyon megszerettem, ez pedig Hegykő városa lenne. Nagyon sok érdekesség van itt, lehet kirándulni meg van barlangszínház is. És ha nem haragszotok akkor ajánlanék egy hotelt is, ami nem csak szállásnak jó, de az éttermük is király! Tornácos Ház (https://www.tornacos.hu/). Ha valahova, akkor ide egyszer mindenki menjen el
  • darthvaderfia
    #116
    Tudom talán közel van a Balatonhoz, de szerintem Zalakros nagyon jó hely és aki szeretne egy igazán jó városba utazni tegye meg, nagyon sok jó hotel szállás van itt van például a hunguesthotels Zalakros, a Hotelvital.hu oldalon található kis szálloda és ami a legjobban tetszett az az http://arthotel.hu. Nagyon szép és nagyon jó akciói vannak egész nyárra.
    Mindenképpen utazzatok el oda nagyon jó kis hely, az egész város nekem egy szállodavárosnak tűnik.
  • Megtörhetetlen
    #115
    Így van attól mert a topik azt írja hogy azoknak akik már unják a Balatont nem jelenti azt, hogy nem is írhat ide aki a Balaton körül tud különleges helyeket, mert ha valakinek annyit jelent a Balaton, hogy reggel belemegy csápol egy sort majd este kijön és lefekszik akkor érthető, hogy megunja, de ha mondjuk körbe is járja a környéket akkor találkozhat igen érdekes és különleges helyekkel, persze ehhez ki kell mászni a Balatonból ez tény :D:D
  • JürgenKlinsmann
    #114
    Szerintem a topik névadója arra célzott, hogy azok írjanak ide akik unják a Balatonban való pancsolást. Ez nem zárja ki, hogy a Balatonhoz menj nyaralni, de ez így meg kizárja, hogy mondjuk Siófokra menj, mert ott a kacsaúsztatóban való áztatáson kívül nem nagyon lehet mást csinálni. De a Balaton-felvidéken számos olyan hely van amit érdemes felkeresni, szóval ott a Tihanyi félsziget, Badacsony, Balatonfüred jó kiindulási alap, hogy a tóparttól északabbra lévő túrahelyszíneket, várakat, múzeumokat, parkokat és főleg borospincéket megtekintsd! :)
  • a bajusz
    #113
    Egyáltalán nem ! Most a szállásadók elég bizonytalanságban érzik magukat sajnos ezért már most kezdik el hirdetni az előfoglalási akcióikat, kedvezményeiket. Ennek személy szerint örülök mert nekem eléggé precízen meg kell határoznom a nyári szabadságolásomat és így nem kell kapkodva döntenünk. Az az igazság hogy mi is nyáron Balatont választjuk, a szezon végeztével viszont az ország többi részére koncentrálunk. Egyébként ha belegondolunk ez a felosztás teljesen logikus.
  • morfologus59
    #112
    Eddig nem is tudtam, hogy ilyen szép dolgok is vannak Balatonfüreden, csak az Anna-bálról ismertem!!! Azt hiszem ezt érdemes megnézni. Nagyon várom már a nyarat, be is izzítom a családot erre a Füred témára!:)
    Vagy még korai elkezdeni szervezkedni???
  • nincsen nevem
    #111
    A topik nevéből adódóan nem a Balatonról kéne írnom, de nem nagyon értek egyet a címmel. Szerintem rengeteg olyan hely van amit az ember megnézhet, teszem azt a különböző várak, parkok, kalandparkok, és barlangok. Lóczy- barlang(Balatonfüred) pl:

    Nagyon szép, nyáron biztos hogy meg fogjuk majd nézni egy nyaralás alkalmával.
  • Thaison
    #110
    A Balaton környékén tényleg rengeteg szép hely van, körbe lehet járni de nagyon sok idő kell hozzá. Szerintem a magyar embereknek a Balaton az mindig is egy kedvenc helye lesz, főleg annak aki esetleg arra nőtt fel. Én 22 évig mindig ott voltam...hozzám nőtt, ebből kifolyólag minden nyári hétvégén lent vagyunk valahol. Idén északi part van tervben....
  • melus30
    #109
    Szerintem a Balatont nem lehet megunni. Annyi hely van a Balaton környékén, amit érdemes megnézni. A tapolcai tavasbarlag, Tihany, egy kis hajókázás a Balatonon. Szerintem nincs is olyan ember, aki tényleg végigjárta volna a Balatont. Balaton környékén nagyon jó borvidékek vannak, szerintem egy jó kis borkóstolás is jó program lehet. Szerintem olyan nincs, hogy valaki megunja Balaton környékét. Maximum nincs valakiben felfedező hajlam, és minden évben a biztosra megy, és ugyan oda megy nyaralni, mint előző évben. Ebben az esetben tényleg unalmas. De nem tudom elhinni, hogy aki egyszer végigjárta Balaton környékét, az ne kezdené el az egészet az elejétől :) Vagy csak mi szeretjük ennyire a Balatont?
  • predator1982
    #108
    nem teljesen ide tartozik, de IC vonatra volt esetleg valaki, aki előre foglaltatott jegyet? hogy működik? és nem tudjátok bármelyik vonatállomáson tudnak tájékoztatást adni? bocs a sok ostoba kérdésért, de elővételbe még soha nem vettem jegyet, meg ritkán utazok vonaton
  • Megtörhetetlen
    #107
    Igen azzal nincs is semmi baj, csak úgy egyszerre sokan mentek aminek szintén megvan a maga hangulata de én nomád hajótúráról beszélek amikor csak kis társaságban mentek vagy egyedül, egyedül mondjuk veszélyes mert bármi baj érhet és jó ha van segítség!
  • Csörcsike
    #106
    A tiszán már nagyon sok ideje van egy ilyen nevű rendezvény, hogy tiszatúra. nagyon sok ember szokott rajta részt venni és a résztvevők száma évről-évre folyamatosan bővül. Állítólag egy nagyon jó kis rendezvényről beszélünk ami 1 hétig szokott tartani. Napközben evezés este pedig kis bográcsos sütögetős kicsit bulizós estékkel.
  • Megtörhetetlen
    #105
    Így van egyetértek veled!!
    példának okáért az Alföldről sem képzel sokat az ember, mert mi az, se hegy se semmi csak egy nagy puszta... Közben tele izgalmas látnivalókkal, példának okáért aki még nem tette próbáljon meg egy kis csónakkal tutajjal valami hasonló vízi közlekedési eszközzel végig menni a Berettyón csodálatos élővilággal rendelkezik!
    Ugyan így például kajakkal vagy kenuval a Tiszán egy túrát, az is nagyon szép hihetetlen élmények ezek amikkel az átlag magyar nem szembesül!
    Valamint a hegyek közt is sok érdekességre lehet lelni, csak ezek olyan dolgok amiket nem sokan ismernek ezért nem is túl elterjedt nincs meg a megfelelő marketing nem úgy mint egy bulgáriai út vagy egy görög út azt mindenki tudja hogy jó :S
  • Csörcsike
    #104
    Itthon nagyon sok és szép hely van ami arra vár, hogy az ember felfedezze és kiszakadjon a nagyvárosból és ne olyan helyre menjen nyaralni ahova minden ember jár. Gondolok itt arra, hogy egy idő után tényleg unalmassá válhat a Balaton és olyankor se feltétlenül kell gondolkodni abba, hogy az ember elmenjen külföldre. Nagyon sok és szép fürdővárossal büszkélkedhet ez a kicsin ország ahová az ember el tud menni nyaralni. Ezek a helyek általában nagyon szépek és igényesek kielégítik még a legkényesebb vendégek igényeit is. Én nagyon sok helyen jártam az országban (a Balatonra kevésbé jártam nyaralni) nagyon tudom ajánlani például Szeged-et nagyon szép város az emberek nagyon kedvesek és mindennel meg lehet elégedve az ember. Hajdúszoboszló is ilyen hely, ott többször vendégeskedtem nagyon meg voltam elégedve az ellátással és mindennel amit ott kaptam azért az összegért amit kifizettem. Szóval szerintem csak az utazzon el külföldre aki a tengerre vágyik és olyanokat szeretne ott csinálni amire itthon nincs lehetőség(búvárkodás korallok között).
  • peteemol
    #103
    Hát véleményem szerint külföldön nagyon-nagy szívvel tudom ajánlani mindenkinek, Bulgáriába a Napospartot...vagy Franciaországba Lyont, bár ott nincs tengerpart, de a város gyönyörű...aztán még Barcelona is egy csodálatos hely...az itthoni nyaralásnak pedig tudom ajánlani Hajdúszoboszlót, Miskolctapolcát, Harkányt...Harkbyva a Hotel Korona egy nagyon jó kis hotel...van jacuzzi, finn szauna, az éttermi rész nagyon szép, a szobák kúlturáltak...és van ott darts, biliárd, csocsó és minden ami kell...aztán még az egyik kedvenc helyem az Tapolca...édesanyámékat szoktam oda elvinni évente egyszer és nekem nagyon bejön...mondjuk idén az a gond, hogy nem tudom öket elvinni, mert idén nem jött úgy össze pénz :S szóval nem kötelező külföldre menni utazni. Itthon is vannak úgyanúgy csodás helyek, mint külföldön, jó mondjuk persze annak is megvan a feelingje, hogyha külföldön vagy, de én például úgy vagyok vele, hogy oda megyek nyaralni, ahova tudok és nem kötelező mindig külföldre, én itthon is jól érzem magam...:)
  • morcosharcos1
    #102
    Hát belföldön, ami szerintem jó hely az Szentes, Tapolca, Hajdúszoboszló, Kőszeg, Ipolytölgyes :) külföldön pedig nagyon sok jó hely van, például : Nai Pori(Görög), Platamonas(Görög) és még sorolhatnám...amúgy én regisztráltam erre a nyereményjátékra amit ki raktál, én úgy gondolom, hogy ezt mindenkinek megéri kitölteni, úgyanis körülbelül 3percet vesz igénybe az egész...amúgy meg nekem nagyon tetszik a Ford Kuga onnan...nagyon jól néz ki, stílusosan elegáns:) szóval ezt mindenkinek csak ajánlani tudom...amútgy Tapolcára lehet nyerni nyaralást, ami szerintem eléggé szép hely, oda megéri elmenni csak úgy simán is, de ha még meg is nyeri az ember, hát az valami csodás dolog, utazás, szállás ki van fizetve azért az különbség, hogy csak költőpénz kell... :)
  • johngoku
    #101
    Ez nagyon jó kis nyereményjáték. Szerintem ez mindenkinek nagyon jól jöhet, főleg annak nagy lehetőség aki nem jutott el indén nyaralni. A 3darab különböző változatnak megvannak a saját előnyei és mindegyik más csoportot céloz meg. Szerintem nagyon gyönyörű a szálloda is ahol meg lehet szállni és egyszerűen hihetetlen, hogy adnak mellé még 1 gyönyörű autót is tele tank benzinnel. Szinte ajándék ez a nyereményjáték.
  • metterko
    #100
    Elég sok ismerősöm van aki stoppolni szokott és tényleg nem volt belőle még semmi nagyobb problémájuk, csak pár érdekes történetük, hogy milyen fura emberek veszik fel őket néha :)
    Így tudtam meg hogy néha a parkoló kamionokból is lelopnak 120 liter benzint...


    Amúgy meg van olyan nyeremény ahol kocsit adnak egy nyaraláshoz, a fordnak van egy ilyenje, hogy regisztrálni kell aztán vagy kisorsolnak vagy nem.
    itt az oldal
  • predator1982
    #99
    igen valóban jók, egyik nap egy nagyon korrektet találtam, csak nem volt időm utána nézni, hogy karácsonykor is felhasználható-e? én konkrétan arra az időre keresek valami korrekt utat. alább irtam is hogy a visegrádi wellnessből kértem árajánlatot, de nem küldtek.
  • Csörcsike
    #98
    Teljesen mindegy, hogy az emberrel kocsival vagy tömegközlekedéssel vagy éppen stoppal megy el nyaralni. Az éppen nem fog befolyásolni semmit. Szerintem ez annyira nem befolyásolja a nyaralás élményét. De kétségtelenül az a lehető legjobb ha nyersz 1 nyaralást és még adnak is hozzá egy autót.
  • rorock
    #97
    ha szerencséd van hátha elcsípsz egy olyan nyereményt ahova még kocsit is adnak a nyaraláshoz:)
  • yugoslave
    #96
    király utak, ha jól tudom van egy olyan oldaluk, ahol minden nap más akciós cikk van, az is valami csakegy... ?! régebben ott is voltak akciós hétvégék, utazások...

    kár h nincs pénzem, így marad egyenlőre az esélylatolgatás és a nyereményjátékok tömkelege :D
  • yugoslave
    #95
    Kapolcs és a többi völgy falu között régebben csak stoppal közlekedtünk...
    soha nem volt konfliktus, bár ez lehet a 90 kg tömény izomnak köszönhetős a 190 cm magasságomnak :)
    és még így is felvettek :P
  • Megtörhetetlen
    #94
    nem vészes a stoppolás csak ott is tudni kell szűrni.
    A legnagyobb feeling akkor is venni egy régi kisbuszt megszállni és azzal körbeautókázni az országot, az az igazán felejthetetlen nomád élet!!!
  • predator1982
    #93
    ezt melegen ajánlom mindenkinek:utak
  • morleone
    #92
    én simán bevállalnám, de csak ha én ülök a legtetején, nincs kedvem kapaszkodni! :D
    stoppolást én sem szívesen teszem, és nem is élek a KÖNYV szerint se. :D

    aki jó helyeket akar keresni annak ajánlom a dobozkeresést! nagyon jó program. :)
  • havasar
    #91
    Szerintem ez a busz tetején utazás nem éppen a legkényelmesebb módja az utazásnak:D Bár felfogható közösségi elfoglaltság ként is:D De például én inkább költenék arra hogy normálisan utazzak... Vannak rémtörténetek a stoppolásról szóval és azt inkább nem kockáztatnám meg:D
  • yugoslave
    #90
    lehet busszal is menni, csak kényelmetlen lezs
    tetrisman: aug 1ig tart, megyek is le hétvégén, kocsival, egyik haver céges autójával megyünk, fizetik neki a benzint is :D úgyhogy ezzel sem kell foglalkozom, viszont lent a faluk között vagy stoppolsz vagy gyalogolsz vagy més saját autóval, mert a völgybuszoknak max a tetejére férsz rá,csak így
    http://img16.imageshack.us/img16/986/autoszalonugandaban1.jpg
  • tetrisman
    #89
    Művészetek Völgye meddig fog tartani ugye Aug. 1? Oda gondolkodom hogy le kéne nézni, nagyon jó lehet, szeretem az ilyen jellegű "fesztiválokat". Mondjuk most az idő annyira nem kedvez,de autóval nem mindegy? Szigliget jó hely,oda aki tud nézzen el. Imádom azt a helyet:)
  • riddin
    #88
    Szerintem a nyaralás a Balaton mellett nem a kocsokázásról szól, szóval a teli tank benzin bőven elég arra, hogy tegyük fel budapestről lemenj oda, és nap mint nap utazz vele maximum fél órát. És ebbe még az is belefér, h a környező településekre elmenj és ott is szétnézz.
  • havasar
    #87
    Szerintem is, a kocsi az ad egyfajta szabadságot de ára is van. Egy tele tank benzin az ilyen 20 ezer forint körül van és egy nyaraláskor teljesen simán el lehet autózni annyit. Főleg ha valahol esetleg dugó van. Viszont a szabadság mellet kényelmes is mert nem kell a vonatra várni, vagy a tömegben nyomorogni mint a legtöbb kulturált vonaton vagy volánbuszon... És persze egy hosszabb utazáshoz egy üzembiztos autó is kell. Szóval azok vannak előnyben akiknek új vagy újabb az autójuk. De mint minden, az sem olcsó...
  • Thaison
    #86
    Nagyon jó hogy mondtátok a Művészetek Völgyét, nagyon régóta el szeretnék már menni oda de valahogy sosem jutottunk el,ismerősöknek ez túl sok kultúra/cooltúra...:) Amúgy azt már én is hallottam hogy busszal ilyenkor nem ajánlott arra menni,inkább kocsi,azzal kevesebb gond van és fixen megoldott a közlekedés. Az meg hogy a Balaton viszonylag közel van még egy jó dolog. Ezért jó az autó,bár a benzin nem olcsó...de többen megéri.

    Katakpult: Köszi a választ akkor lehet hogy majd azt a Hotelt választjuk, csak még össze kell rá szedni a pénzt:)
  • predator1982
    #85
    valaki volt már a visegrádi wellnes hotelben? illetve még az lenne a kérdésem, hogy e-mail-ben kért már valaki előzetes árajánlatot? mert én kértem tőlük, és basztak küldeni....
  • kevingold
    #84
    Én nagyon nagyon szeretnék, tééényleg csak 1-2 napra elmenni a sárvári spiritbe... szerintem nagyon megéri, magyarország első számú szállodája, és az árért cserébe mindenféle szolgáltatást használhatsz!!
    Mondjuk egy romantikus hétvégének simán be lehet tenni, és már meg is van a nyaralás...:P