36920
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • macleody
    Mi kell most a vr-hoz? Openxr toolkit, opencomposit? Kell valami fájlt is másolgatni? Rápróbálnék én is hátha játszható már az openbeta.
  • moho79
    Feltételezem az F-14-re és F-15 gondol :)
  • beci43
    A mi tűnt el?
  • Wampapa
    Eltűnt a shopból a 14/15.
    Vagy csak én nem találom ?
  • repvez
  • militavia
    5. rész
  • HUN_ter #36589
  • beci43
    Vannak vele gondok, bár ez specifikus. Nálam jó 20-30 fps növekedés, bár előtte sem volt kevés. A stabilitás főleg azokon a helyeken érhető tetten, ahol eddig nagyobb volt a beesés.
  • bunny
    Az internet népe teljesen odáig van meg vissza, hogy brutális FPS növekedés, reverb alatt végre 90fps stb. Mondjuk én nem beta-zom, de remélhetőleg pár hónapon belül átjön stabilra is.
  • bunny
    Wow, open beta-ban már tesztelhető a többmagos futás, őszintén szólva én nem hittem benne, hogy valaha megcsinálják :D
    https://forum.dcs.world/topic/320618-dcs-multithreading-faq
  • repvez
  • varganorbert222
    @z0tya:
    Most úgy áll a dolog, hogy elismerték azt, hogy ők cseszhették el az összeszerelést, és kicserélik.
    Nyilván a magyar posta költséget meg a vámot ismét nekem kell fizetni.
    Összesen ott fogok tartani, hogy vehettem volna majdnem 2db-ot, így lesz 80k.
    A készülék, nemzetközi szállítás és vám a jelenlegi árfolyamon összesen 65k volt. Azt nem értem, hogy amikor USA-ból rendeltem sokkal nagyobb és súlyosabb csomagot, arra ennek a felét se tették rá. Ez meg Angliából jött.

@bunny:
    Teljesen igazad van, ismerem ezeket a megoldásokat, csak én mertem reménykedni abban, hogy ez azoknál több szempontból is szofisztikáltabb, jobb minőségű dolog.
    VR egyelőre azért nem játszik nálam, mert nincs időm annyit repülni, hogy megérje nekem a befektetést. Egyelőre megelégszem a sima tracking-el, amihez nem kell túl nagy erőmű. :)
  • repvez
    sztem aki nem akar vagy tud VR-t használni és nem akar sokat költeni TIR5-re annak a legjobb választás sztem ez az ed tracker.
    Alapbol 3dof de softveresen 6DOF is megy vele.
    DE ami a nagy elönye, hogy nem kell webkamera hozzá nem kellenek ledek, és ezzel ki is van küszöbölve a legtöbb probléma ami a trackIR-nél elö szokott jönni, hogy elveszti a ledek követését vagy valamelyik másik fényforrás bezavar .
    Ez az eszköz a beépitett giroszköp alapján müködik és 1000FPS mintavételezéssel követi a mozgást, tehát még a legvadabb fejrázásnál is tudja merre van elöre.
    Aki jártas egy kicsit az elektronikában az otthon is meg tudja csinálni, de talán még tud is rendelni , bár már beszütette a fejlesztést a srác.
    DE gondolom még a support megvan még valamilyen forumon .
    a video alatt meg lehet találni ,hozzá mindet.
  • z0ty4
    köszi hogy megosztottad
    szállitással mennyi volt ?
  • HUN_ter #36581
  • bunny
    Minden nélküli fejkövetést tök ingyen is megoldanak már telefonos appok (smoot track) vagy PC program (AI track pl), rajtad áll, melyiket akarod terhelni. Ezért roppant kár volt fizetni. Mindkettő irány elfogadhatóan működik, én repülni VR-ben szoktam de sokszor jól jön ha pl. csak állítgatok valamit, lusta vagyok a VR-t elővenni de repülnék vagy autóznék egyet gyorsan. De régen nekem tök jól működött a házilag barkácsolt 3db infra led + kibelezett (infraszűrőt kell kivenni) PS3 kamera opció is fillérekből - valahol még megvan a fiók mélyén.
  • PhantomAss
    Hmm, nem is gondoltam hogy van még új termékük, azt hittem a vr óta elvesztették a piacukat.
  • varganorbert222
    Sziasztok!

Élnék a lehetőséggel és leírom az első tapasztalataimat, véleményemet az új Trackhat Sensor V2-ről, hátha másnak hasznos lesz és elgondolkozik az esetleges vásárlásán.
    Ugye ez nem régen jelent meg, új ékes "találmányuk". Sok szép és jó le van írva, hogy mire büszkék és mit tud az eszköz, hogy tolják kicsit a marketinget.
    Fel is kaptam a fejemet rá, hogy nem kell hozzá sapka vagy clip, 60fps tracking (ez a videókból látszott is bár pontos analitika nem volt), és nem utolsó sorban,
    hogy az arckövetés már neurális hálóval megy, tehát elég pontosnak kellene lennie. :) Jól hangzik, gondoltam magamban, hogy itt az előrelépés a házilag barkácsolt sapkám után.
    Kőkemény 3 hónap várakozás után megérkezett ide Nyíregyházára, tekintve azt, hogy szegények a jó marketing után úgy le vannak terhelve,
    hogy ennyi időbe tellett nekik, hogy az első 100 rendelésüket feldolgozzák. :D Valószínűleg pár emberes dolog az egész. Természetesen a vámolás is megtörtént,
    tehát még az eszköz árára rá kellett fizetnem kemény 15 ropit. Így már egyáltalán nem olcsó, és az árát se éri meg legalábbis nekem nem.

Szóval kibontottam gyerekes örömömben, Trackhat logó a dobozon, mondom ez az én napom lesz most, repkedek egy kicsit, bejáratom vele.
    A szoftvert hozzá bárki letöltheti ingyen, csak publikusan nem hozzáférhető a link, a hozzá kapott kiskártyán van rajta, de ezt most nagy szívességből beteszem ide: https://www.trackhat.org/manual
    Lehetséges, hogy működik webkamerával vagy más eszközzel, én nem próbáltam, lehet próbálkozni. :)

OpenTrackből fejlesztett Trackhat telepítés megvolt. Bedugtam, egyből világítanak az infra ledek (szabad szemekkel is látható),
    felraktam a monitor tetejére, majd Startra katt. Alapból egy figurát mozgat a térben, de van kamera preview is, amivel lehet látni a kamera képét és a tracking működését.
    Első pár pillantásra jónak tűnt. Igazítottam a kamera dőlésszögén és pukk ledek nem világítottak többé, Windows kiírta, hogy USB teljesítményingadozás, valószínűleg zárlatos a készülék.
    Hát mondom ez mi a szösz, sose láttam eddig ilyen hibaüzenetet. Trackhat is kiírta, hogy a neuralinkkel való kapcsolat megszakadt. Gondoltam magamban, hogy de nagy jampi volt aki
    beleírta ezt a hibaüzenetet a program forrásába, dobálóznak ilyen szavakkal... :)
    Kihúztam, bedugtam több portba nem működik, továbbra is tiltásra kerülnek az USB portok. Kipróbáltam másik PC-ben ott sem működött. Na mondom ez kuka ennyi volt.

Itt rá is térnék az eszköz minőségére... Az oldalon is le van írva, hogy 3D nyomtatással készült a ház, és kézileg barkácsolják össze. Erre azt mondom rendben van,
    ha ügyes az alkotó szépen meg lehet csinálni mindent. Arra viszont nem gondoltam, hogy, ha ÉN csinálom meg magamnak házilag akkor jobban sikerült volna. :D
    Van benne 6db infra led, egyik sem áll még véletlenül se egy szögben. Olyan, mint egy csorba fogazat. Ráadásul ezek nem túl nagy sugárzási szögű ledek.
    Nyomtatásból keletkezett sorják mindenhol, az illesztések nem passzolnak annyira, mint amennyire lehetne szerintem. Úgy érzem kicsit hanyag és gyors munka volt ez.
    Az látszik, hogy lecsiszolták a felületeket, de az is annyira jól sikerült, hogyha úgy hagyják ahogy kijött a nyomtatóból, akkor is szebb eredményt értek volna el.
    Most jön a lényeg... Nem bírok várni 3 hónap után, hogy visszaküldjem és megint 3 hónap után kapjak egy lehet ugyan ilyen minőségű terméket.
    Úgyhogy nekiestem és kiszedtem belőle azt a 3 csavart, amivel össze van fogatva. Persze kiderült, hogy ragasztás is van, ezért teljesen nem tudod szétszedni max szétfeszíteni.
    Szerintetek mi okozta a problémát, hogy az eszköz zárlatos? Bizony ám minden vezeték és ellenállás szigetelés nélkül van. Egyiken se zsugorcső vagy szigszalag.
    Pontosan 2 különálló vezeték ellenállás lábai pont úgy érnek össze, hogy amikor a csavart behúzod pont annyira összenyomja őket, hogy érintkeznek.
    Ezt még a teljes szétszedés nélkül is láttam benne, ahogy néztem a forrasztások is ocsmány munkák. Amint kiszedtem 2 csavart rögtön jó lett és működik.

Kisebb szívbaj, bosszankodás, csalódottság és szarakodás után jöhetett a teszt és az OpenTrack konfigurálása (így hívom, mert ugyan az program más skinnel és a neurális hálóval megspékelve).
    Beállíttotam mindent úgy, ahogy a sapkám is volt, feltételezve azt, hogy ez még talán annál is jobb lesz. Jött a valóság, NEM. :)
    Felejtsd el az egészet! Precizitás nincs. Tracking akadozik. Felfelé, lefelé, vagy nagyon oldalra nézve már dobálja a trackinget.
    Úgy állítottam be minden input tengelyt, hogy szinte a legnagyobb mozgástartományokat használjam. 60 fokos nézelődés, 100cm mozgás stb...
    Na így használhatóvá válik, viszont a finom precíz mozgások közelébe sincs. TELJES CSALÓDÁS. :( Mellesleg rebezgették azt is, hogy a szemüveg sem probléma már.
    Minden fasznak van vége, természetesen a szemüveg is bezavar. :D A szemüveg csillogásaitól bezavarodik a tracking, ha pont olyan pozícióba kerül a fejed.
    Ja igen és a legjobb, hogy nem tudja a 60fps-t sem. :D Legjobb esetben tudok kicsikarni belőle 40-et, de átlagban inkább 35, legrosszabb esetben 25 fps is volt már.
    Befolyásolja a szobába bejutó napfény is, ha több a fény több az FPS, a kisebb expozíció miatt, viszont nem számottevően. Ha megvilágítottam az arcom infra ledekkel, akkor se volt jobb a helyzet,
    pár fps különbséggel. Még a 40fps is alig kicsikarható az én szobámban, a 60 csak álom marad. Szerintem az eszköz alapból nem tudja ezt. Persze az is elképzelhető, hogy az enyém ilyen szar és hibás nem tudom.

Előnyök:
    - 30 fps és még egy kicsi tartalékba az biztos
    - szemüveggel is működik
    - ha bárki más a látótérbe kerül azt egyáltalán nem érdekli, továbbra is követi a te arcodat (neurális hálónak köszönhetően), kipróbáltuk és ketten előtte ülve is csak az enyémet követte le
    - bármilyen fényviszonyok között használható
    - valóban sapka nélküli megoldás

Hátrányok:
    - nincs 60 fps
    - bezavarhatja a fénycsillogás bizonyos távolságban (főleg szemüveggel)
    - gyatra építési minőség
    - hazard játék, hogy te is hibásat kapsz-e vagy sem
    - nincs precíz fejkövetés (sima az élmény, de nem precíz, olykor darabos)
    - magas CPU használat (nálam 30%)
    - nincs automatikus kikapcsolás, ki kell húzni

Szóval összességében egyáltalán nem ajánlom senkinek akinek hasonló elvárásai vannak, mint nekem.
    Aki viszont eltekint ezek mellett és megelégszik azzal, amit viszont jól tud az nem fog csalódni.
    Legelső trackingnek szerintem tökéletes, ha ez lenne az első ilyen élményem akkor leesne az állam.
    Ellenben, ha van bevált tracking és jól működő megoldásod, akkor nem ajánlom a váltást erre, mert csalódni fogsz. :D
    Kísérletezgetni meg drága mulatság szerintem.

Köszi, hogy elolvastátok!
  • repvez
  • militavia
    4. rész
  • Flanker27
    Hasonló esetek a valóságban is előfordultak. Csak próbálnak realisztikus szimulátort csinálni :D

Amúgy szerintem a bomba damage modelje egybe van számolva a repülővel, és csak egy távolság után számolja külön.
    Utoljára szerkesztette: Flanker27, 2023.02.26. 16:06:12
  • militavia

A bomba fuse állítása miatt nem robbant fel azonnal?
    Mert előbb átment a géptesten a bomba, majd aztán a gépet eltalálva robbant csak fel.
  • macleody
    Simán átmásolod ahova akarod. Ha esetleg mégsem indul, regeditben megkeresed az elérési utat és átírod arra ahova bemásoltad.
    \HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Eagle Dynamics\DCS World
    Itt átírod a Path bejegyzést.
  • lac coo
    Hogyan ? :)
  • beci43
    Át lehet mozgatni.
  • lac coo
    Másik meghajtóra át tudom mozgatni a játékot vagy újra le kell töltsem hozzá ...?
  • militavia
    3. rész
  • Flanker27
    Én sem értem hogy miért nem engedélyeznek régebbi gépeket, főleg ahogy irtad, az FC3-ban már jelen van, ott a fegyverrendszer nagyjából müködik egy klikkelhető gépnél főleg a rendszerek felélesztése a plussz ami nem hiszem hogy annyira titkos volna.
    Mig-23 ha jól tudom már rég nincs az oroszoknál, és már máshol se nagyon használják, Mig-29-et használják de abból is van már modern verzió, az analóg müszeres lassak kikopik. Helikoptereket viszont engedélyeznek, olyat is amit aktivan használnak, érdekes logika.
    Bár nem tudom a G verzió miben különbözik a magyarországon is használt verzióktol, mindenesetre örülök hogy lessz
  • repvez
    Ha jobban megnézed és utána olvasol akkor , látod, hogy ez a G verzio, vagyis a német , és talán ez állhat a háttérben , hogy valamilyen modon igy ki tudták játszani, hogy az orosz fél ne tudjon belekötni a dologba, mivel a német verzio másabb mint az orosz egy két helyen. és a németek meg engedélyezték a manuálok használatát.

Állitolag a mig23as is azért a kubai verzio lesz és egy külsös fejlesztő csinálja ha jol tudom a razbam azt is, hogy ne lehessen emiatt a céget vádolni.

Vagy pedig arról van szó, hogy megszüntették minden kapcsolódást az orosz országgal, értem ez alatt , hogy a cég és az alkalmazottak se vannak már helyileg ott igy nem kell félni a retorziótól.
    Az ED forumán volt erről szó, hogy pár orosz fejlesztőt megkerestek a helyi erők .

Sokszor leirtam már itt is , hogy nem nagyon értem az egész lehet/ nem lehet fejlesztést, mikor van mig15/17/19/21 modul és a 29 es sok alkatrészt megőrőkölt ezekből illetve már eleve müködik a FC3as modul , akkor mi miatt nem lehet, hozzá egy klikkelhető kabint is alátenni, hogy ne a billenytuzettel 1 gombnyomásra aktiváljanak egy rendszert hanem szétbontani, több gombra oda ahol eddig is tudták , hogy melyik gomb mit cinál, hogy nem 100%ban fut végig a folyamat ahogy a valoságban az meg nem számmit ha a végeredmény hasonlo mint ahogy kéne.
  • Flanker27
    Pár napja tették fel ezt a videót a tiktokra, ezek szerint mégis engedélyezték orosz vadászgépek készítését a DCS-ben? Vártam a mai híreket hátha mondanak valamit erről, de semmi. Mit tudtok erről?

Mig-29
  • HUN_ter #36565
  • beci43
    Ha az enyém is gallyra ment volna, biztos Pico4 lett volna. Köszi az infot, használd megelégedéssel!
  • LeonSilver
    Elkezdett a led villogni kábé 10-15 perc baszkurálódás után.

A Pico 4-el semmi problémám nem volt. Igaz kellett vennem egy Wifi6-os routert, de összeraktam, bekacsoltam azóta megy.
    A lencse miatt sokkal jobb a Pico. Egyrészt mivel lapos, úgynevezett "palacsinta" lencsét használ a széle felé nem torzít, nem lesz homályos a kép. Másrészt a feliratok jobban olvashatóak. Adnak ozzá egy "adaptert" amit az arcpárna alá rakva a szemüveget simán lehet használni.
    Ugyan DCS-ben úgy 2 órát bír egy feltöltéssel, de lehet venni hozzá külső aksit, ami további 2 órát ad és eből annyit veszel, amennyit akarsz ;)
    És nem mellesleg nem kerül egy vagyonba, már itthon is kapható, 2 év garancia. Én egyre jobban kedvelem.
  • beci43
    Baxki, az meg hogy? Bevált legalább? Olvastam hogy jó a képe, de sokan kínlódnak vele. Kábelcsere előtt nekem is megfordult a fejemben a vétel.
  • LeonSilver
    Igen és működött a kábel vagy 10 percig :D Befejeztem a kínlódást. A G2-t beb*sztam a szekrénybe és vettem egy Pico 4-et.
    Igaz a vezetéknélküliség miatt más beállításokat kell használnom, de vége a qródásnak.
  • beci43
    TomStorm: Bocs, nem neked szántam, Leonnak.
  • beci43
    Megjött a kábel Papa?
  • bunny
    Más, arduino csoportba dobták meg egy tök más témára, még csak nem is hallottam róla de Qjó.
    https://gaming.tobii.com/simulation/
  • bunny
    g1-g2 felbontásban ugyanaz, a g2-ben javítottak elvileg az optikán (szerintem ua pepitában), g2 manuálisan lehet állítani a szemtávot G1 csak szoftveres. A G2v2-ben az arcmaszk 2 darabból áll, közelebb lehet vinni az arcodhoz, elvileg szélesebb a látószög úgy. Én alapvetően azért cseréltem, mert a G1-ről már járt lefele a garancia, de nagy változást nem érzek a g1-hez képest. A riftS nem ez a liga egyszerűen.
  • TomStorm
    Köszönet a gyors válaszért!!