Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megjelennek, csak félkészen (se). De kiadják, elővételben megveszi a nép aztán szokás szerint panaszkodunk. A mi-24-en még én is elgondolkoztam, a p-47 helyett jobban örültem volna egy p-38-nak, imádom azt a gépen és elég különleges is.

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

Inkább az a kérdés, hogy ebből a sokadszorra olvasott esztelen és már első olvasatra is túlvállalás-szagú ígérgetésből megint majd mennyit tudnak betartani és mikorra. Mert hogy az összes nem fog teljesülni így, ahogy ígérik az szerintem már most nyugodtan borítékolható...

Simán...

repvez
érdekes egy lista az biztos, és jövő héten még jön egy adag ami nem a repülökről szól.
A FB oldal is olyan mintha egy csodagyógyszer weblapját nézném, csak a pozitiv és gratuláló hsz-k vannak, egy sincs aki egy kicsit is megkérdőjelezné, hogy ezt hogy fogják megcsinálni, meg , hogy esett a választás erre a szigetre vagy hasonlók.

A mi-24-es is elvileg ebben az évbe kijön, de még ennél a kabinfotónál többet nem mutattak belőle.

A MAC-ről épp tegnap néztem a csikket 2018 öszére volt a kiadás dátuma. Oroszországban ezek szerint nem ugyan azt a naptárt használják, ez megmagyarázná a késéseket.

Kiváncsi leszek a 2-2 verziós KA50 és A10 hogyan fér meg egymással, vagy a régebbi kuka ? a szu25ösök mikor kapnak ráncfelvarrást?

news letter

Balázs? el is szoktad olvasni a cikkeket vagy csak írsz valamit ? minden gépről ami megjelenik idén leirták egy kis bekezdésben csak lejjebb kéne görgetni
Utoljára szerkesztette: repvez, 2020.01.03. 18:52:03
molnibalage83
Ez igazából majdnem valamiféle minimum,, hogy a sok izé, amit kiborítottak szervezetlenül az valahol használható legyen minimális szinten. Meg mivel a térkép kb. 99%-a óceán igen hamar megcsinálható. Nagyon régóta az első jófej és értelmes húzás.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Erről hol van a hír? Csaptak hozzá esetleg videót is?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

PhantomAss
Hopp, idén jön a Mi24 :) Na az az egy modul lesz amit idén megveszek.

GOOBY, pls

LeonSilver
Nem vagyok egy kismaancsú én sem, bár nem lapát kezem van :D de ha nyugalomban van a kezem a joyon, akkor én sem érem el a kapcsolót sem és trim-et sem. A hüvelykujjam vége éppen érinti a kaapcsoló alját.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Nocsak, ingyenes lesz az új térkép?! Ez kellemesen meglepő húzás. És persze vannak ott még jó hírek :)

https://www.facebook.com/notes/dcs-world-by-eagle-dynamics/introducing-a-new-free-map-to-dcs-world-the-marianas/10162995500445341/

Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.01.03. 16:52:56

Eléred a trim kapcsolót anélkül, hogy fogást változtass? Vagy a jobb-elől lévő gombot?

LeonSilver
Még nincs - illetve ha a virpil elkészül a kollektív karral, akkor az lesz az alany :)

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

whiteskull
És már van kinézett alany?

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

LeonSilver
Erről beszéltem, hogy monyákolni kell.. Arról már nem is beszélve, hogy láttam TM gázkart, amiben két forrasztás egy jancsiszöggel volt áthidalva - gyárilag. Médinkína..

Természetesen nem akarok megtéríteni senkit ;) mert kicsit valóban drága a virpil, de.. egyszer kell megvenni és nem kell vele mókolni.
Én zömmel helikopterezek és a TM még a 10 centis extensionnal sem volt valami egyszerű. Főleg miután már muszáj lett volna megcsinálni a videón látható monyákot.

Nekem idén valamikor egy tervezett projectem lesz, mégpedig a gázkar cseréje. A-10-hez fantasztikus, ez vitathatatlan. De máshoz már elég kevés - nekem.

Ettől függetlenül nem tartom szarnak, sőt!

Nekem pl. semmi bajom a grip méretével, kesztyű nélkül sem. Nyilván nem egyforma méretű a kezünk. <#circling>

whiteskull
Nem. A Virpil alap, a 10 centis extension, meg a markolat. :)

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

Nekem a virpil jobban tetszik mint a warthog, viszont az árak ... hát azok duplák sajnos. Én az alzás kuponos időben vettem amikor még 117-re le is akciózták a TM joy+throttle szettet 102.000Ft-ért, ez 300 euró a mostani atomerős forinttal. Ebből a legolcsóbb virpil base+grip kijön, de sehol a throttle ami újabb 100 rugó lenne. Szóval a virpil minimum dupla áron van, ezt azért érdemes szem előtt tartani. Ha közel egy áron lennének, én csont nélkül a virpilt vettem volna.

Hozzáteszem hogy nekem tetszik a TM, én nem érzem hogy gond lenne a mozgatással, persze meg kell ragadni az biztos. Nekem ami bajom van vele az egyrészt amit írtam, a throttle alapon lévő kapcsolók, a markolattal pedig az, hogy csupasz kézzel nagy, mivel a pilóták kesztyűben használják. Nekem úgy lenne kényelmes ha a kéztámasz feljebb lenne egy ujjnyival. Én ott beáldoztam volna az 1:1 arányt, aránylag kevés fotelpilóta repül kesztyűben :D

Szóval ár-értékben a TM warthog, de ha pénz nem számít és van véletlen készletük akkor tuti virpil.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.01.03. 10:00:24

//www.youtube.com/embed/w6LX4GMJIj4 Vagy ezt megcsináljátok.Nálam bevált, egészen finom mozdulatok elérhetőek vele.

Ka-50

LeonSilver
<#eljen>

Pedál? Mintha az is tetszett volna..

whiteskull
31-én jött meg nekem is. Egy csoda! :)))

PhantomAss
Nem plug&play sajnos (hogy xarjanak sünt :)
Rácsavarod a Warthogot simán az alapra, majd le kell tölteni az ő saját virpil progijukat és ott kell beállítani mindent. Kicsit bonyolult elsőre, át kellett nyálaznom a fórumot hogy mit kell csinálni mert nekem nem igazán volt egyértelmű.
De nem egy nagy valami, egyszer megcsinálod azt hali, utána működik tökéletesen.
Ahogy Leon is, én is a gyenge rugót használom közép nélkül, baromi jó így repülni mindennel.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.01.02. 20:18:11

GOOBY, pls

"Nur langsam, langsam. Nix ugribugri !" Ilyen áron egy darabig még kibírom új grip nélkül... <#hehe> Mondjuk az látszik az alapon, hogy benne van az anyag, meg hogy nulla mechanikus deadzone van benne középen...

Simán plug and play, még TM WH grippel is?
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.01.02. 19:26:57

LeonSilver
Aha. Vagy vehetsz hozzá a virpiltől.

Tehát ez a joy "alapegység", amibe akár a TM WH markolatot is bele lehet csavarni?

LeonSilver
Például ezt. Nekem ez van egy 10 centis extensionnal és a warthog grippel.

Egészen finom mozgásokat lehet vele csinálni.. majdhogynem gyerekjáték ezzel helikopterezni. Én a gyenge rugót és aa középrehúzás nélküli cuccot használom.
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2020.01.02. 18:28:11

Urak, a "Virpil alap" azt mit takar konkrétan?

LeonSilver
<#eljen>
A mai agyammal én sem venném meg! A gázkart használom, de a joy alap félre van dobva. Nem lenne rossz ez sem, de csak akkor, ha az ember monyákol vele. A virpil viszont fantasztikus!

PhantomAss
Hello
nekem van mindkettő. Jó a T16000, de azért a Warthog más kategória, van rajra kismillió gomb és ez nagy segítség. Plusz még ott a dupla gázkar, tekerőkkel, szinte el is felejtheted a billentyűzetet. Viszont hátránya is van, ugyan az a fos rugós gimball mechanikája van mint kb. minden alap joynak, szóval középállásban nehéz vele finom mozdulatokkal repülni.
Én lecseréltem egy Virpil alapra amiben teljesen más a mechanika, és így ég és föld a különbség.
Én azt mondom ha ki tudsz fogni jó áron egy teljes szettet akkor vedd meg, viszont újat teljes áron nem vennék.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.01.02. 16:33:40

GOOBY, pls

Sziasztok! Mivel még sosem volt dolgom vele: nagyon nagy minőségi ugrás egy Warthog szett a mostani T16000M FCS-emhez képest? Mivel nem markoltam még az előbbit, hirtelen el sem tudom képzelni, miben más. Aki váltott utóbbiról rá, az pár sorban leírná a tapasztalatait? Köszi előre is.
Utoljára szerkesztette: Roodie76, 2020.01.02. 13:43:54
Boldog új évet !

IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin

Boldog új évet srácok:)

Ka-50

DCS-n belül is törölheted.

Ka-50

Most, hogy az F-14 megszűnt érdemes letakarítani? Ha igen, elég csak azt az egy könyvtárat vagy beszemetel máshova is?

Gundark 1 1
Azt hittem csak én képzelem :) De akkor tényleg rosszabb mint a Hornet. :)
LeonSilver
//www.youtube.com/embed/0BdgJ25IkA0

Jaja, azt mondják. Akinek bejövős ez a kor, azoknak istencsászár gép az biztos. Tény, hogy ikon.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2019.12.29. 13:20:47

Gondolom a rio rádob egy lapáttal. Az mondjuk jó poén beülni hátra :D

Igen, az egyik leg gépigényesebb cucc a DCS-ben.

Más is tapasztalta vagy nálam a hiba, hogy az F-14 alatt jobban szaggat a játék? Egyébként jó ez a hétvégi ingyen próba, tökre megerősítette hogy nem akarok erre a gépre költeni, nekem túl régies. Vagy legyen propelleres vagy legalább F-18 de ez a köztes korosztály külsőre gyönyörű de belül nekem nem bejövős. Persze ez roppant szubjektív dolog, de végül is pont ezt hiányolom manapság, hogy nincs egy demo, shareware mint régen, ahol az ember kipróbálhatta a játékot mielőtt megveszi.
Eagle pl. csinálna open hétvégét évente egyet akkor az ember kipróbálhatná pl. az új madarakat, és esetleg ha bejön neki rögtön meg is venné. Így meg csak videók alapján vacillál, hogy akar-e több mint 20 rugót kiadni egy repülőért ami aztán lehet nem is tetszik.

Hát ez érdekes, nincs F-14 hotas warthog profil? Esetleg akad valakinél egy, hogy ne kelljen teljesen nulláról felaggatni erre az egy napra amíg ingyen kipróbálható?
Storno, találtam csak a készítő nem kapcsolta az F-14-hez ...
Utoljára szerkesztette: bunny, 2019.12.28. 20:58:04

Fantasztikus dolog a technika. 2019.12.28. de. 11h. Batumi kies reptere, missin editor.
Csak az én gépem benne, meg pár statikus célpont a legközelebb eső, nevenincs repteren. A gépem orra és a TGP mégcsak nem is arra néz.
Éppen a jobboldali motor inditás után vagyok, a flir nincs még standby-ban sem. Felkapcsolom az AMPCD-t és mit látok ? Ezt látom :)
Kép
PhantomAss
Már töltöm is, köszi a zinfót :)

GOOBY, pls

repvez
a hétvégén ingyen lehet kipróbálni a Kandúrt , ha valakit érdekel.
[url=https://www.facebook.com/heatblur/?__tn__=kC-R&eid=ARCcq_7oA1mu9i7YBQYc4fRsREfUkxsZwUI61VCgKN2lCyd_WhHq_IV23c4dwnJh2RBMNbqfYSUWcWYe&hc_ref=ARQ-jxCxM-I0uMby0MZUr45JqQJNkPhhx33D_eistSxKRRMgfE0k0zJ1ZI4Gx0LYM4E&fref=nf&__xts__<0>=68.ARB3VjxIp6JQOZyZO7Rl5oy3sRRq3a2LkJk2AjdvVLyMLJ6YSRvwY9kAB8JgXRE2TdJsWEQfxTX984fa4dDZC9B8uQLRWrQGL5-FU6sSZKvTXjkKtDjaptsKm0uzI_Ge_Xfccp2Sk41N7h3cPIRU4dIU6DJlYeSKixabL7Un5eQAzl8S0ZxoTxgbhNABQF5wOnHit0ZepocWAEPTCZHbPc-0SEd11h9h7mgHsTWGhVJBaC7qPUoo4K1YSDGu84QPyeg_JymZ1lXAMz-UcF6z-K6Z08k-SVzCc2niUQ8CdBejxofpIAOJSoW3J84NiBS7PXAzj--SPRML3fkXqZgbAJ7XLA]heatblur [/url]
Utoljára szerkesztette: repvez, 2019.12.27. 17:08:28
LeonSilver
Ezzel némi életet lehet vinni a repterekbe, haajókra. Nyilván ott jelenik meg, ahová az ember lepakolja - kézzel.
Én már csak egy - UH-1 LZ nevű modot nem találok, a többi megvan. Enélkül viszont a "példa" miz nem indul el.

Még nem, de nekem gyanús, hogy csak azokban a küldetésekben jelenik meg, amikbe "beletervezik". Gondolom azért van ott az a Missions.miz alatta?...

LeonSilver
EZT a modot ismeri, használja valaaki?

Basszus lehet megvan a gond, agyam eldobom. A karácsonyfa égői a háttérben bezavartak, azokat is észlelte...és azok eddig nem voltak :) Köszi a segítséget! Ez jó nagy beégés :D
Utoljára szerkesztette: Mozes, 2019.12.26. 20:32:14
Próbáld meg az uninstall-reinstall-t a Track IR programmal. Jobbat nem tudok...

A TrackIr tesztképernyőén van teljesen meghülyülve és nekem úgy tűnik azóta amita az AMD drivert felraktam, de ennek mi köze lehet hozzá? Mást nem változtattam a gépen az elmúlt hetekben csak Windows update és AMD videókártya frissítés
A DCS-ben, vagy még a DCS elindítása nélkül, a Track IR tesztképernyőn?

Ha DCS-ben, akkor nézd meg a billentyűzet hozzárendelésedet, görgesd végig a Track IR oszlopot figyelve. Az update-ek elég nagy rendszerességgel át szokták rendezni (esetleg gyári defaultba visszaállítani) a billentyűzet kiosztást.

Ha a Track IR teszt képernyőn akkor próbálgasd az opciókat és tengelyeket kiiktatni, jobbat nem tudok...