36920
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Razor18 #33949 A Control opciók között úgy látom, Te most az "IDLE" funkciót hívod le (hiába) a RALT Home és RSHFT Home billentyűkkel (Nálam legalábbis ezek vannak defaultban mögötte).
Próbáld meg áttenni e két billentyűkombót (vagy csinálj hozzá másik kettőt), a left és right "IDLE/OFF" funkcióra
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.04.28. 22:13:06 -
#33948 -
Jimborg #33947 Hasonló problémával találkoztam viper-nél (nem reagált a default billentyű kombinációra és nem tette be a gázkart idle-be). Ami megoldotta a problémát nálam, ha mondjuk ráteszed controls-ban valami joy button-ra az idle-t, vagy esetleg újra beadod neki a billentyű kombinációt. Ezt próbálnám ki. -
bunny #33946 Az induláskor nem lesz VR, de később raknak bele - ezt mondták. -
Razor18 #33945 Mindig csak addig repülj eleinte, amíg nem kezdődik az émelygés. Akkor inkább tedd le pár órára, ne erőltesd, mert csak rontasz vele. Minden alkalommal egyre tovább bírod majd, és kb. egy hét után már függés közben sem fogsz rosszul lenni (persze jó esetben a függeszkedés maga is jobban fog menni). És jól látod, függés közben szarabb, hogy jobbra-balra is el tud mászni a horizont, ami merev szárnyú gépen nem játszik be. Úgyhogy ha rosszul létkor átmész merev szárnyúra, az is segít "átállni"... -
#33944 Én ezt a "2020 - mi a fasznak vr" dolgot rohadtul nem értem..
Ott a Subnautica. Van benne VR és valami kibebaszottzl király!! Tök más, mint simán. Vannak kisebb bugjai, de nem komoly, simán elviselhető az élményért. Erre jön a Subnautica Below Zero és nem terveznek hozzá VR-t.. Megvettem, de legszívesebben vissza kérném a pénzt.
Az MS is mire gondol? Nyugodtan körülnézhet, mennyi VR cucc fogyott néhány honap alatt - hiánycikk let! -
bunny #33943 Na pedállal a helikopter végre vezethető ... és VR-ban valóban okoz némi tengeribetegséget. Leginkább azért, mert ugye az ember tanulja a lebegést ahol dülöngél meg forog, na az odavág. Nyilván ha már stabilan tudod tartani a gépet, kevésbé okoz gondot. Hacsak nem vezetik le a képre a rázkódását a helinek, mert akkor az is okozhatja. Még kap egy-két esély amíg lehet, ha helyreállt a gyomrom :D -
#33942 Ugyan ezt mondtam minden fórumon amikor már hetente jöttek ki a gyönyörű képek, hogy ez már unalmas, mi lesz a fizikával, repmodellel, stb, de persze a fanok mindenhol lehurrogtak hogy az jó lesz. A lényeg a grafika, persze.
Amikor bejelentették hogy alapból konzolra jön és nem terveznek hozzá vr támogatás mert nem hinnék hogy a piacképes, akkor fogtam a fejem hogy ezek hol élnek.
Nem is vártam többet hogy őszinte legyek, az egész egy konzolos lebutított fos csillivilli grafikával. -
gantus68 #33941 Nekem az 'Engine Crank switch'-et kellett manuálisan állítanom még auto indítás közben is bizonyos szervereken. A bal hajtómű nem indult, mert nem ment a gázkar idle állásba. A jobb hajtómű indítása után átbillentettem balra a kapcsolót, utána elindult a bal is. -
Perseus871 #33940 Próbáltam úgy is, de továbbra sem mozog a gázkar
-
Razor18 #33939 Mielőtt elkezded az indítást, mozgasd meg előre-hátra a gázkart, és hátsó végállásban hagyd az indításhoz. -
Perseus871 #33938 Sziasztok!Tudnátok kicsit segíteni F18 indítási procedúrában? Trainingen már többször végigcsináltam, ott simán ment minden. Élesben viszont folyamatosan elakadok a hajtómű indításnál. RCTRL+Home és RALT+Home IDLE nem oldja fel a gázkart bárhogy próbálom. Air start-nál működik a gázkar. -
bunny #33937 Elvileg nem, van is demo kód arra, hogy több (4) joy-t emulál egy eszköz. Igaz még nem próbáltam :)
Én nem mjoy-t használok, hanem nyers arduino-t és magam írom a kódot, kevésbé van megkötve a kezem. -
#33936 igen ezt tudom, hogy különbözö trükkökkel és kontroller chippekkel ki lehet kerülni ezt a korlátozást, de azért mennyivel könnyebb jlenne ha ezt alapbol támogatná a win vagy a directx.
DE ezeket is csak ugy tudod, hogy több ilyen panelt kapcsolsz egybe, mert a 8 axis támogatott egy USB-n igy ha egy hotas-t akasz pedállal kiépiteni, már nem elég egy USB portos panel.
Legalább is azarduino microval ez a helyzet. és a mjoy32 es firmwarel .
Egy TM F16FLCS/TQS vár már évek ota arra, hogy átalakitsam USB-re, eddig mindig közbejöttek dolgok . -
bunny #33935 Igazad van, simán lehetne 128 vagy 256 is, egyébként azt a korlátozást már meg lehet ugorni (asszem az directX korlát), legalább is ezt olvastam itt:
http://www.planetpointy.co.uk/joystick-test-application/
"Currently it supports Joysticks with 8 axes, 4 POV and up to 128 buttons."
Az arduino micro amit én is használok tud több botkormányt is szimulálni, szóval max többször 32 gomb. Illetve én a következő kontrolleremnél ki fogom használni a hat kapcsolók 8 irányát is, ha abból csak kettőt támogat, az is +16 gomb, már 48-nál járunk vezérlőnkként.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.04.27. 19:50:34 -
#33934 Azóta kicenzúrázták belőle az idézett részt. Kemény. -
#33933 No, it won’t be “MSFS 2020 Combat Sim”. It will be the next “Eagle Dynamics” type company subscribing to the AI, Graphics Engine, Weather Mapping tools available in the Azure Cloud to create something entirely new. Taking advantage of not needing to create those parts from scratch, adding their own genius in systems design and bringing it all together in ways we hadn’t thought possible.
Hogy az engine-t eladják annak, aki kéri, ha harci szimet akar? -
#33932 Drága lenne a motor és a fejlesztés és, ha csak HC pilótáknak akarják eladni, akkor soha nem térülne meg?
Csak akkor ezek szerint arra számítanak, hogy a nem HC repkedők ennyivel többen lesznek, hogy megéri ezért kukázni azokat, akik nem a grafika miatt repülnek az FS-sel? Mert akkor lehet, hogy most vesztették el az FSX táborának úgy 90+ százalékát? -
#33931 Nem is értem, hogy hogyan gondolják, hogy egy repszimet vagy bármilyen komolyabb játékot konzollal kell játszani és az az elsődleges és a PC-n megszokott kontrollerek csak a másodlagosak.
Hogy gondolják, hogy egy olyan komplex rendszert mint egy repülögép, majd azzal a pár gombbal ami a konzolon van majd elvégzik márha nem árkád stilust akarnak. Látszik a COD-os siránkozásokból is, hogy a konzolosoknak sir a szája, mert a bill+egér kombóval messze jobban pontosabban és gyorsabban lehet célozni, mint a konzollal, az auto aim meg akár csalásnak is vehetjük
Azt sem értettem már régebben, hogy miért nem próbálták meg a winben azt a korlátozást fel/megoldani, hogy egy beviteli eszköz csak 4 tengelyt és 32 gombot tudjon csak kezelni.Tudták nagyon jól, hogy az FSX-re és egyéb repszimekre meg ide vehetjuk bármilyen autó vagy ürszimet, felhasználók nem kis csoportja próbál meg cockpitokat vagy saját vezérlőt kreálni hozzá. ha ezt a korlátozást megszüntetnék, sokkal könnyebb lenne mindenki dolga.
Ha az FS2020 tényleg ilyen lesz akkor sztem a kiadás után lehet, hogy kiadnak majd egy SP1et hozzá ami erre megy rá, különben sok felhasználót elveszitenek.
-
#33930 Akkor ezt is lehúzhatjuk a budin...
"MSFS 2020 is without a doubt the most visually stunning representation of the land, sea, air and weather ever depicted in a flying simulation. The beautiful part is spot on. The flight fidelity part is so severely lacking as to be virtually unflyable to pilots. The flight model is horrible. There, I said it."
CZIKK -
#33929 Nekem is hasonló volt az első pedálom :D Valami lógitek ffb-s kormányét használtam. -
bunny #33928 Csak érdekesség, tegnaptól van rudder-em. Van egy minimum 20 éves Logitech formula force GP kormányom, pedállal. Utóbbi RJ-9 (telefon) csatin megy rá. Pár hónapja felmerült ,hogy végülis az jó lenne egyszerű pedálnak a repcsihez is, de nem akarom kerülgetni a bedugott kormányt, elég lenne a pedál. Viszont azt is akartam, hogy megmaradjon eredeti kormány pedálnak is, tehát nem akartam szétbelezni. Nem részletezem, logitech kicsit túlbonyolította de a lényeg, hogy kibogozódott a működése, úgyhogy tegnap erőt vettem magamon és összepattintottam hozzá az elektronikát meg a programot. Asszem most egy kicsit rárepülök a helikopterekre, amíg ingyen vannak, végre kipróbálhatom és nem kell a pöcök botkormánnyal szenvedni lábkormányként a hotason (eddig azt használtam). Örömbódottág :) -
feca1229 #33927 Ok. Köszönöm! -
#33926 Hát, meglátjuk...
Radaros MAWS, és vontatott csali nélküli gépekkel is éveket szenvedtek. Ehhez ki fogja a generális modult legyártani? Vagy akkor az RCG és SARH és TVM rendszerek számára ezt hogyan fogják modellezni? -
#33925 DCS EF2000-es modul készitöivel egy cikk és az interju -
Colos1357 #33924 Normál esetben simán működik, ha a "mentett játékok" mappában a DCS mappa tartalmát átmásolod a DCS.openbeta mappába, de most a 2.5.5 és a 2.5.6 között nagyobb eltérés van, mint máskor, mert új funkciók jelentek meg. A DCS/Config/Input mappa tartalmát másolnám csak át, ott is csak azt, amelyik modul megvan. De ha van Tomcat-ed, akkor biztosan el fog veszni néhány beállítás. De aminél nem változtatták a kiosztható funkciókat, ott nem lesz gond. -
bunny #33923 steam-es verzió nem tudom mennyiben tér el a simától, de egyszerűen amikor belépsz megjelenik a sok kis négyzetes ikonon a piros szám az elérhető új modulokról, és ha rákattintasz feljön egy rakat modul ami telepíthető. Elképzelhető, hogy frissíteni kéne kézzel, vagy repairt esetleg mindkettőt ráengedni. -
#33922 Le kell menteni és a bétába meg beolvastatni. Nem tudom, lehet a sima átmásolás is működik. -
#33921 Jaja, az is szép lopás volt :) -
feca1229 #33920 Üdv emberek!
Az lenne a kérdésem, hogy a stabil DCS-ből valahogy átlehet másolni, rakni vagy bármi módon a billentyűzet kiosztást a Bétára, vagy külön megint be kell állítanom mindent? -
Wampapa #33919 off-on
Pár éve adták, akkor néztem én is. Az első rész alatt ez a zene ment, akkor azon gondolkodtam vajon Morricone tud erről ?
A 2. résztől változott a zene. Még egy ilyen csúfos lopás volt annak idején, Az öreg bánya titka c. gyereksorozat zenéjét ellopták a francia Fekete Tulipán készitői :P
Az öreg banya titka
A fekete tulipán
-
ToMy_ #33918 Öööö, lehet hogy én vagyok nagyon alma, de hogy van ez a free-for-all elérés most?
Steam-es KA-50-em van megvéve, elérhetőnek látom a játékban a Kaukázust, a Black Sharkot, a P51 civilt meg a Su23-at (amiket eddig is) de semmi mást nem tudok kipróbálni. A Steam-en ha a DLC-t akarom hozzáadni, akkor rendes árat akar érte, játékon belül meg minden ki van szürkítve, nem elérhető.
Help pls... :)
Ja, konkrétan a Gazellát meg a Huey-t szeretném kipróbálni.
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2020.04.25. 21:13:45 -
#33917 Köszönöm a válaszokat! Lehet májusban megveszem! :) -
#33916 Azért az Őrjárat az égen más kategória. Elég sokunknak érzelmi szálak kötődnek a filmhez.
Én 5 éves voltam, amikor vetítették és édesanyám elmondása szerint "elrugdosni" sem lehetett volna a TV elől.
Azt hiszem a papírrepülőt leszámítva ez a film volt az első élmény, ami miatt az ember "röpcsibuzi" lett.
De például sok, fiatalabb ember nem is tudja, hogy ez volt az eredeti filmzene és azt később változtatták meg - gondolom jogi bizbasz miatt.
Ez a videó pedig nagyon-nagyon klassz!! Őszinte tiszteletem azoknak, akik bármiylen formában részt vettek az elkészítésében! -
#33915 Az eredeti képaránya jó volt. Ezt sanszosa valaki frankeinstein módon felvette és ez lett a vége. -
#33914 Remélhetőleg ott már a képarányt is képes lesz beállítani a video készítője...a feltöltés 2014-es, addigra már eléggé elterjedt volt a 16:9, vagy ha 4:3-al vette fel, töltötte volna fel úgy. -
#33913 Ezek se rosszak. Meg rosszul emlékeztem. FSX-es volt.
Nem az eredeti, de asszem ez volt.
Na, ezt azért megnézném majd DCS-sel.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.04.25. 17:18:43 -
#33912 Nem tudom, biztos a supercarrier modra vártak/várnak...
A "dcs world top gun" kifejezést leyoutubeozva azért van pár próbálkozás a témában - igaz, nem konkrétan AZ intró remake-je egyik sem. az első 10 találat között, mondjuk a DCS F-14: Dangerzone , [DCS] Top Gun: Maverick vs Jester (First Hop), esetleg "dokumentumfilmként" Top Gun VS DCS comparison ezek témába vágnak.
Utoljára szerkesztette: sure, 2020.04.25. 12:35:42 -
bunny #33911 A harrier mindenkinek megvan, mert most ingyenes :)
Nekem elég gyorsan (pár próbálkozás) összejött az a tudás, amit pár hete linkeltem. Nem atomfizika, nem kell kapkodni és nem árt egy rendes joy amin pl. több throttle kar is van mert a tolóerőt és a fuvóka állást egyszerre kell mozgatnod. Ja, és üres géppel, szóval az instant mission-okat felejtsd el mert ott felpakolja a gépet mindig, azzal meg nem bír felemelkedni :)
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.04.25. 08:58:18 -
#33910 A LOMAC-kel megcsinálták 2008 táján a TG intrót. Az F-14 modullal és mindennel hogyhogy még senki?