Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
úgyhogy nem erre a részre voltam kíváncsi azt tudom, hogy a g erő mitől függ.
de hamár szóba került a két rendszer különbsége akkor talán egy példával jobban ki tudom fejezni.
Szóval az alábbi analóg rendszernél.ha alacsonyan gyorsan mész akkor ugyanahhoz a ghez, a botot 10kg erővel 10cm-re tudod kitériteni, hogy felütközzön a bot a limiternél.
Mig lassan nagy magasságnál 5kg és 20cm ez az érték.
Egy digit botnál, csak fix kitérítés van vagy az sem , és még FFB-se mindig.Akkor ott mindegy , hogy mikor milyen erővel ráncigálja a botot mindig csak a fed comp, dönti el, hogy mennyire téríti ki a kormány felületeket.és csak a műszer szerint tudja, hogy hol a határ.
A G erő ráadásul folyamatosan változik, a forduló sugarával arányosan, a sebességgel négyzetesen arányosan, plusz a bedöntés függvényében a gravitációs 1G is módosítja a rád ható vektort. És ez nem egy egzakt érték, amihez konkrét bot kitérést tudnál hozzárendelni. Ha kis sebességgel mész, akkor két kézzel is tépheted a botot, nem fogsz 9G-t belehúzni, mert a G nem csak a bot kitéréstől függ, hanem sok minden mástól is. Ha ez olyan egyszerű lenne, akkor nem kellene számítógéppel korlátozni, hogy a pilóta mikor húzhat bele 4G-t (AAR), 6-ot (CatIII) vagy épp 9-et (CatI).
Utazó sebességen lehet fontos, hogy pontosan hány G-s fordulóval manőverezik a kötelék, mivel a sebességetek azonos, akkor ha mindenki azonos bedöntést és G-t tart, akkor a forduló sugara is azonos lesz, és ez kritikus ha formációt meg kell tartani a 45 vagy 90 fokos fordulót követően is (de ez már kötelékrepülés, nem légi harc). Légi harcban nem fog érdekelni a pontos G érték, csak a limit, amit ne lépj át, meg a legnagyobb fenntartható G, ami a legjobb forduláshoz kell (Corner speed a két körös harcnál). Egy körös dogfightban úgyis téped neki amit bírsz, mert ott nem a fordulási szögsebesség, hanem a fordulási sugár lesz a fontos.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.02.12. 19:27:46
www.pumaszallas.hu
DE a MIG-21 esnél pl az ARU az módosítja mind a bot kitéritést mind a nehézségét a sebesség és magasság függvényébe.DE ott legalább van fizikai látható visszacsatolás a változásról, de egy nem mozgó elektromos rendszernél, hogy tudod meghatározni mikor mekkora erő kell a normál és az override funkcióhoz?
A fenti esetben ha gyorsan alacsonyan mész akkor kis botkitérités és nagyobb erő kell, forditott esetben meg könnyen és nagyobb uton tudod mozgatni a botot. és egy extra erővel tovább tudod huzni a fizikai határig , ahol már nem tudod jobban kitériteni.
DE Falconos FBW esetén hogyan érződik, hogy ne huzd tul a limiten ? mondjuk 6kg kell a normálhoz 8kg meg hogy túlhúzd?De egy limiten belüli belerántásnál, hogy szabályzod, hogy csak 6kg legyen és ne 8?
De te is kipróbálhatod szimulátorban is. Húzd el majdnem limitig és kapcsolj paddle-t. Az override felülírja a TILTÁST, amit a FBW hoz, ha olyan helyre húzod a botot ami már G limiten túl lenne. Ekkor igen, érezhető hatása van, ha kikapcsolod. De ha limit alatt vagy akkor nem fog történni semmi.
www.pumaszallas.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az override funkcionál nagyobb erőt enged (kell) belehuzni vagy ugyan azon a max erőn mint normalon csak érzékenyebb profilt társit hozzá .
Tök jó példa arra, hogy hogyan lehet hypeolni az embereket, hogy egy "új" DCS gépről beszéljenek anélkül, hogy lenne bármilyen konkrét infó bármiről. Majd egy éven belül kitalálják, hogy mi legyen az, és akkor majd elmondják. Mostanában úgyis mindenki azzal volt elfoglalva mi van a készülő gépekkel, hogy áll a Hornet és a Viper, senki nem foglalkozott azzal melyik lehet majd az újabb early access. Gondolom ez nem tetszett ED-nek, ezért bedobta ez a clickbait témát. Amíg nem ED mondja, addig úgyis mindegy, hogy ki mit ötletel, nem?
www.pumaszallas.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az MSI afterburner sajnos nem fog menni vr alatt.
GOOBY, pls
www.smart-bus.hu
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
www.smart-bus.hu
Solt: Jah, az jó ötlet lenne, csak ugye egyrészt nekem nem steam-en hanem natív megy a DCS, másrész a leírása szerint nem oculus kompatibilis. Te használod, és ha igen hogy?
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: sure, 2020.02.10. 22:19:11
Isten nem bottal, hanem VMware.
Esetleg valakinek tapasztalata, ötlete más app? CPU szálak használatát, memória használatot , ventiket stb szeretnék látni.
Ka-50
Földi célokat tök jól látni, igazából nem csúnya, bár nem top-top grafika, ami ha nagyon akarom látszik...
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.02.07. 11:17:36
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Szóval nem változtat sokat a helyzeten ha nincs meg a játék akkor nem tudod kipróbálni, a DCS meg amúgy sincs a játszható programok között
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2020.02.06. 16:38:30
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
De tényleg..
Van olyan ember, aki játszott a következők közül bármelyikkel néhány óránál többet?
Red Baron (1990)
B-17 Flying Fortress (1992)
Overlord (1994)
OFF
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.02.06. 14:42:28
GOOBY, pls
VRSS
This feature is available only for applications which meet below criterion and are profiled by NVIDIA:
DirectX 11 VR applications
Forward Rendered with MSAA
Most jön a csavar, a DCS egészen tavalyig Forward Renderinget használt de ezt módosították, az oka pedig elég egyszerű:
- A Deferred rendering a jelenlegi effektekkel sokkal meggyőzőbb vizuálisan
- Nincs elég emberük az engine-ben tartani egyszerre a forward és deferred rendering-et
És aki a Vulkan-ban reménykedik, hát én nem tenném, az is csak egy rendering api, amit egy rossz engine-re téve, akár még rosszabb is lehet az eredmény mint volt - Lásd még Dota2, CSGO átállás Source2-re...
Röviden, nem, nem megy és nem is fog.
Leonsilver: könnyen megállapítható, megnézed az fps-t :)
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.02.05. 13:20:06
Persze simán lehet placebó...
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2020.02.05. 12:27:14
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"