Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HungaroJET
Az a helyzet, hogy tényleg 20-30 modot csinálok "egyszerre" (persze hol ezt - hol azt), egyik-másikba beleunok, némelyekkel elakadok és akkor másba fogok, vissza az elõbbiekhez, ott szerzek egy kis tapasztalatot, új ötletek/megoldások jönnek elõ, azokkal megintcsak visszatérek az elõzõ 10-20-hoz, de akkor már jó lenne ezt-azt is kijavítani/változtatni más modelleken is, de akkor már amazt is, de akkor javítsuk ki a skint, az üvegezést, fényeket is tegyük rendebe stb. ozt kezdõdik elõröl és akkor még az animációkról nem is írtam. - jó kis összetett mondat lett 😄
Azért remélhetõleg, lesz néhány "végtermék" is "hamarosan.
Pl. most a Su-27 üvegezéssel már egy több mint 1 napja foglalkozom,- nem jön át rendesen LOM-ból EDM-be az effekt - újat kell "gyártani". Most azt kell kikísérleteznem, hogy ne legyen se túl átlátszó az üveg, se túl matt, se túl fényes, mindezt úgy hogy a front szélvédõ ne veszítse el a sárgás árnyalatát, (mindeközben a HUD se legyen gány), de akkor már azt is kikísérletezem, hogy hogyan lehet mondjuk pl. kékes vagy zöldesebb az üveg. Az sem mindegy milyen Alpha formátumban mentem a fájlt, szóval jó kis macera, de mára talán lesz faxa fülketetõ/üveg.

Szerverre, pedig úgy lehet csatlakozni (én így csinálom mióta megy ez az MP xarakodás), hogy Connect elõtt nyomok Cancel-t.
Átváltok LAN-ra és csak azután Connect, majd ha elfogadta a belépésemet visszaváltok Internetre és akkor látszódnak az al-szerverek... és lehet nyomni a játékot.

HAVE A BANDIT DAY !

A héten többször elõfordult.
Jelenleg mûködik nálam.
Hiába próbálok szerverre csatlakozni,kidob invalid serial numberrel.Nem értem,a kód jó,a játék elfogadja,a szerver meg nem.Help,pls!

Ka-50

GaBika6
Nagyon jó kép... Mikor teszed elérhetõvé a sok MOD-okat, leírásokat? <#nevetes1>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

HungaroJET
Hát, sajnos ma elmaradt, megint akadt egy kis meló: Utolsõ elõtti simításokat végzem a Su-27-n 😉
...és simítom a talajt 😄

HAVE A BANDIT DAY !

macleody
Csolee neked nem lesz 😊
És honnan tudod, hogy nem lesz? 😉
lesz ma multi?

Molnibalage
Ja...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

hooah
Sok rongyrázás a semmiért, ameddig nem lesz elfogadható A2G üzemmódban dolgozó SAR radar a progiban.

Sanyo

www.pcpilot.hu

Molnibalage
F-15E-t meg csak oda küldenek ahol már biztosított a légifölény, amit kivívtak a 15C-k, ill. a 16-osak, 18-asok, 22-esek 😄

Nem. Az Sivatagi Viharban nem ez történt. Az elejétõl fogva repültek, ahogy az AF alatt is tudtommal.

A kisebb gép légellenállása valóban kisebb. Csak a bibi az, hogy az F-16 nyápic. Azt könnyû vadászgépnek tervezték, ahhoz méretezék. Az erõsebb hajtómûvek éppen csak fel tudták tornázni a folyamatos tömegnövekedéssel a C-k teljesítményét az 'A' szintjére. Ma néz meg, hogy miket aggatnak rá egy Sólyomra. A gép légellenállása és homlokfelülete relatív értelemben sokkal jobban nõ egy F-15-höz képest.

A t/w arány meg így leírva minden, csak nem igaz. Milyen fegyverterheléssel? Mennyi tüzelõanyaggal? Ezzel mekkora hatósugár párosul? Milyen sebességen és mekkora magasságon...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

HungaroJET
F-15 A/C egyértelmû. Ezért írtam 😊 F-15E-t meg csak oda küldenek ahol már biztosított a légifölény, amit kivívtak a 15C-k, ill. a 16-osak, 18-asok, 22-esek 😄
Egyébként kicsit ugrálunk az évtizedekben, akárcsak a DCS-varacskos, mert ugyebár az A-10A-k, C-re 2005 körül kerültek feltuningolásra. Akkor már nem voltak LAU-88-ak, mégis berakták a progiba, (btw: JDAM-ot sem sûrûn látsz Varacskoson) kb. ennyi erõvel az AGM-88-at is társíthatták volna hivatalosan az F-15E-hez.
Mozgékonyság ? tudod lomhaság ellenkezõje 😄 az F-16 nemcsak toloerõ/tömegben veri az F-15E-t, hanem a kisebb légellenállással is, amit persze nem sûrûn emlegetnek a tulajdonságoknál/karakterisztikánál 😊 Persze ha rendesen megpakolják a 16-ost akkor már nem biztos, de megpakoltan úgyse küldik SEAD-ra.
Mind1, végül is azon agyalunk, vajon az F-15E miért nem lett SEAD gép.
Lehetne, és ha a szükség úgy hozná, biztos az is lenne, de addig úgy tûnik van jobb, gyorsabb, olcsóbb...és mint tudjuk az utóbbi 3 jelzõ közül csak kettõt lehet választani 😄

HAVE A BANDIT DAY !

Molnibalage
Az F-15 minden verziója rész is homályos. Az F-15A/C gépek feladata kívívni azt, tehát nem abból indul ki. 😊

Az F-15E meg az F-111F mellé került és nem leválására a FoFA megközelítés keretében. Az alacsonyan repülés a MiG-29/Szu-27 megjelenésééig gyak. szinte nullázta az ellenséges vadászgépek esélyeit éjszaka. A 4. gen orosz gépek megjelenésével kezdett kevés lenni az F-111F. Irak felett is legalább egyszer elkergettek egy Varkot MiG-29-cel és egy EF-111-et Mirage F.1-gyel. Na, az F-15E pont azért volt jó, mert BVR képességgel kombinálva tudta magát védeni. Az AIM-7F/M kinematikai hatótávolsága elméletileg nagyobb volt az R-23/27 párosnál, tehát akár alacsonyabnan repülve is képes volt közeledõ célra dolgozni úgy, hogy a találat esélye reális volt. Az F-15E alapkoncepciója pontosan az volt, hogy olyan környezetben is helyt kell állnia, ahol még nem tettek rendet.

Folyt. köv.

Molnibalage
A LAU-88 síneket 2000 vagy 2001-ben kivonták. Az AGM-65 nem csak páncélozott célok ellen került kifejlesztésre. Más kérdés, hogy ezzel lett ikon.

A közel realtív fogalom, mert Koszovó tájára is repültek le F-16 gépek Avianoból. Mondjuk Líbiához képest tényleg kis távolság.

A mozgékonyság részt abszolút nem értem. Mi a túrót jelent ez egyáltalán?
Az ilyen kifejezésekrõl szoktam padlót fogni. 😊

Azonos konfigban az F-15C és F-16C különféle verzióinak majdnem azonos a specific excess power (Ps) értéke 3-6 km-es magasságban Az F-15E irdatlan tüzelõanyag-készlete torzíthat az összehasonlítás során.

Az F-16C két 370 gallonos pótossal visz annyi kerót, amennyi az F-15C/D/E gépek belsõ tüzelõanyag-kapacitása. Erre jön még rá a 2x5000 font CFT és még 2x600 gallonos pótos is adott esetben, ez még kb. 8000 ezer font... Az 50% tüzelõanyag egészen mást jelent a két gépnek így számolva. Mit lehet tenni? Azonos harcászati hatósugár esettel számolt tüzelõanyag tömeggel már egészen más a helyzet.

HungaroJET
Szerintem a rossz megszokások: F-15 miden verziója a légifölény megszerzésébõl "indul ki", de én is úgy tudom, hogy az F-15E-re elméletileg "minden" létezõ cuccos felpakolható. AGM-88 és a tripla AGM-65-ök is.
...de persze pl. Afganisztánban nincs ellen-légierõ, ahogyan harckocsik (AGM-65) radar+SAM tevékenység sem (AGM-88) viszont az F-15E-nek van hatósugara bõven egy F-16-hoz képest, ezért alkalmazzák LGB-cipelére elõszeretettel.
Ha jól rémlik Boszniában használtak utoljára nagyobb számban HARM-okat és ott közel is volt az ellenség a NATO bázisokhoz. (egy Tanker mindig csak + kockázat, amit jobb kihagyni ha aktív az ellenséges légierõ és a légvédelem)
Egy F-16 pedig talán az olcsóbbsága és a mozgékonysága okán lett SEAD és A2G platform, bár az utóbbi jelzõ megkérdõjelezhetõ egy F-15E-vel való összehasonlításkor.

HAVE A BANDIT DAY !

Hi. leszedtem az ingyenes dcs word ot es sajnos a betoltesnel lefagy. Mi lehet a gond mit kell meg leszednem ami kell a jatekhoz, hogy tudjam hasznalni? Egyenlore csak az ingyenes reszt akarom tesztelni. Valaki leirhatna, hogy mit honnan szedjek le, es a telepites sorrendjet... Elore is THX!

hooah
Molni a CG és CJ 16osok között mi a különbség?

(elnézést hogy off és nem a Falcon topikban kérdezem, de ez most annyira kézenfekvõ)

Molnibalage
Az F-15E anno pont olyan "bypass" csapásmérõnek lett tervezve, mint az F-111F. Alacsonyan repülve áthámozza magát a SAM fenyegetésen, ha mégis sikerül indítani, akkor passzív és aktív zavarókkal kell boldogulnia.

Az F-16C/D gépek nagy része képes lenne a HARM-ot szenzorként használva indítani, azonban ezt nem forszírozzák és csak a HTS poddal repülû CJ változatok szokták a SEAD feladatkört ellátni, CG változatok nem. (Tudtommal.)

Az is lehet, hogy teszt céljára átkábeleztek pár gépet. Soha nem találtam rá egyértelmû bizonyítékot, hogy "flotta léptékben" integrálva lenne a HARM az F-15E gépeken. A RoAF F-15K gépei viszont tudtommal HARM platfromok. Azt nem tudom, hogy HTS pod vagy bármi ahhoz hasonló van hozzá vagy sem.

Nah ez pl viszont számomra egy megmagyarázhatatlan anomália: Miért ne visz az E magával soha Harm-ot? fel nem foghatom... 😄
Molnibalage
Kicsit pontatlanul fogalmaztam. Elméleti képesség, szinte mindig pótos van a szárnyak alatt. Az F-111F géprõl is van olyan videó, ahol AGM-65-öt használ teszt alatt. Az ODS alatt, mikor már fogytak az LGB-k akkor sem álltak át AGM-65-re. Pedig hegyekben állt.

Egyébként van olyan fotóm, ahol AGM-88 van F-15E szárnya alatt. Az az egy...

Mondjuk elismerem, hogy a falconos reakció vezetett. Ott figyelni kell arra, hogy nagyon elméleti lehetõséget ne engedélyezzen a fegyveret konfigben, mert az MI felteszi az ATO miatt. A DCS-ben ilyen veszély nemigen van. 😊

Vagy ez:

Nekem ez egészen egyértelmû bizonyítéknak tûnik.. 😄

Molnibalage
Mondjuk az nen vágom, hogy AGM-65 mit keres a szárny alatt. Igen, sok forrás feltünteti. Pontatlanul...

Molnibalage

macleody
GaBika6

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Nimbusz 2001-el repül?

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

HungaroJET

HAVE A BANDIT DAY !

#3194 - 10kor

HungaroJET
Jösz ma is Multizni Csolee ?

HAVE A BANDIT DAY !

nem lehet kihagyni:

10kor re

http://www.youtube.com/watch?v=oUNqBrur3gA

HungaroJET
Sanyo az nem Mihu, hanem Minyó videó volt. Mi-8/17. 2822-2824 hsz.
Szerintem nem véletlenül fagy le a Mi-8 és a Mi-24-vel való repkedés után a program - az összes helivel semmi gond, csak ezzel a kettõvel ?
Elõször valamiféle Logbook problémára gondoltam, de most már több mint valószínû, hogy a DLL hiánya a gond.
Nem csodálkoznék ha Mi-8 vagy Mi-24 szimmel jönne elõ legközelebb EDe - és talán a kétjátékos egy gépben dolog is megjön hamarosan.
Szerintem ,már gyártják is a hiányzó kabinokat. 😮
^ De mindez csak "megérzés" 😉

HAVE A BANDIT DAY !

Sanyo
Nincsenek belsõs infóim sajnos. Egy Mi-24 videó megjelent valahol, de gyorsan törölték, mielõtt láthattam vagy lementhettem volna.

www.pcpilot.hu

Köszi Sanyo!Arról esetleg nincs valami hír,hogy helikoptert is fejlesztenének?Pl. KA-52,MI 24,28,Apache stb.?

Ka-50

Sanyo

www.pcpilot.hu

HungaroJET
Ah, köszi:
No, tökjó. Szóval a Dinamikus Object Maneger Beépítõ xarakodik, pedig új gépek és fegyverek nem is voltak a játékban.
Csinálok új missiont a szûz 1.2.0-val. Kíváncsi vagyok.

HAVE A BANDIT DAY !

.\Bazar\Effects\Damage/Fire\High\fire.cfg
00919.565 INFO WORLDGENERAL: loaded from mission Config/View/SnapViewsDefault.lua
00919.576 INFO WORLDGENERAL: loaded from mission Config/View/View.lua
00919.579 INFO WORLDGENERAL: loaded from mission Config/View/Server.lua
00919.581 INFO Config: netview started
00921.915 UNKNOWN ?: got command 57
00922.907 WARNING LOG: 4 duplicate message(s) skipped.
00922.907 INFO Config: netview stopped
00922.977 INFO EDOBJECTS: lDynObjectManagerImpl::stop
00923.033 INFO NET: sent serverlist request
00923.242 INFO NET: got serverlist reply.
00923.242 INFO NET: serverlist hasn't changed, using cached version.
00923.243 INFO NET: Parsed 34 servers.

HungaroJET
Csolee, légyszi nézd már meg, hogy a Logs/dcs.log-ban mi volt az utolsó 5-10 sor.
Bekopizhatnád ide -kb. 22:15 volt az idõpont

HAVE A BANDIT DAY !

ugyanaz az üzi

HungaroJET
Láttam, hogy 5-6x próbáltál belépni Csolee.
Meg is jelentél a Spectator-oknál egy kis idõre, majd "kiléptél". - Tudom, nem engedett be: lehet, hogy a integrity check volt. No majd mindjárt kigyomlálom 😊
...és próbálok állítani egy kicsit a bejelentkezéseken.
5 perc múlva próbáld újra Csolee.

HAVE A BANDIT DAY !

interrupdet ... a betöltés végén mégse megy

connection unterrupted

keresõ nem látja...
pm

HungaroJET
Hát ez egy szép kis bug, csak mivel nem sûrûn Multizom ezért eddig még nem találkoztam vele 😞

Crashing on connect to MasterServer 😞

HAVE A BANDIT DAY !

a programozáshoz közöm sincs, de ehhez hasonlót akkor csinálta nekem amikor még a winhét nem volt klasszikus képernyõre váltva...

HungaroJET
Wazze, megint nem tudok belépni. 😞
Gondok vannak EDe szerverével ? 😮

Lefagy, miután megnyomom 'Connect' gombot a MULTIPLAYER képen 'Login to DigitalCombatSimulator.com' ablakban.

Rövid üzenet: 'Connecting to master...' majd fagyás.

nincs .crash file a LOG könyvtárna, csak a dcs.log-ban:
00043.002 INFO NET: sent serverlist request - ez volt az utolsó sor

HAVE A BANDIT DAY !

addazipt