Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nesu
Szerintem sokaknak nagy kedvence volt a kandúr ,persze addig amíg ,be nem jöttek a II.VHs és I. Vhs repülõk közelebbi kapcsolata .

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

nagyon jó!a végén azon az alvós,nyálcsorgós részen jót röhögtem.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Sanyo
A finom részleteket annyira nem vágom, ez számomra gáz mert nagy kedvencem az F-14. Ideje kicsit utánaolvasni. 😊

Biztos ismeritek ezt a videót, én már nagyon sokszor végignéztem:

www.pcpilot.hu

HungaroJET
Okxi, semmi gond: ezért volt a rengeteg vigyori 😊

HAVE A BANDIT DAY !

Sanyo
Bocsánat, javítani fogom. 😊

A kérdés elment, de azóta sem kaptam tõle további válaszokat.

www.pcpilot.hu

HungaroJET
Wazze Sanyo 😄 még írtam is hogy F-14A !
Erre benyomod a PCpilot-ra az 'A' modell képeit F-14D címmel 😊
Az 'A' modell gázsugárfokozója elég egyedi - olyan csücskös-csókos 😮 😊
Szerintem, nem lehet összetéveszteni mással. Olyan TopGun-os. 😊

Apropó: sikerült levelezned "azóta..." a Magyar származású Varacskos pilcsivel, és megkérdezni, hogy ugye tényleg nem világít be a külsõ pilon-orr világítás a fülkébe ?

HAVE A BANDIT DAY !

HungaroJET
Igen, én is így gondolom (a számítógép mögül 😄 ). Manapság már nincsenek nagy meglepetések, kicsi lett a világ.
Ha támadás készülne, akkor elõbb úgyis menne a fenyegetõzés, majd az ultimátumok, közben szépen felfejlõdne mindenki a támadásra/védekezésre. Nem egy hirtelen dolog lenne - legalábbis amcsi részrõl - pláne most, az ottani választások és kampányok idején. Izraelben viszont nem lennék biztos: ha nagyon "fenyegetve" érzik magukat, akkor hamar megremeghet az ujjuk a ravaszon és inkább "összerúgják a port" az amcsikkal, de a felsõvezetés és a hadvezetés eléggé "abszurd" dolgokra is képes lehet, hiába szeretne az átlag izraeli (mostmár) békét mindenkivel.
Persze ha Izrael támadna és Irán nem tudná saját területen semlegesíteni õket és még vissza is támadna (akár Irak fölött is), akkor beleránthatja az amcsikat (és akár mindenkit) egy "korai" és meggondolatlan - villámháborúnak induló - de akár újabb VilágÉgésbe 😞, de az sem maholnap lesz, biztosa lesznek "elõjelek".

HAVE A BANDIT DAY !

Sanyo
Én úgy érzem, megint építik fel a háborút, mint anno Iraknál, indok mindig lesz, csak meg kell etetni a néppel. A politikáról ennyit és nem többet.

A mai világban már sokkal könnyebb követni a katonai mozgásokat, mint mondjuk 10 éve. Pár Raptort átdobnak az Emirátusokba? Legtöbbször leszállnak Spanyolországban (Torrejón légibázis). Még több Raptor jön? Már gyanús. Persze mehetnek direkt Bagramra, de arról is jönnek majd az infók, hogy otthonról úgy nagyon eltûntek a gépek.

2000-ben fél évet Amerikában éltem, a Seymour Johnson légibázistól pár kilométerre. Az elnök bizonygatta, hogy nemnem, nem mennek gépek Szaúdiba, hogy megtámadják Irakot. Lófaxt, egész éjjel mentek az utánégetõs felszállások, alig tudtam aludni. Soha elõtte vagy utána nem volt ilyen, már a forgalomból tudtam hogy nem gyakorlat, mert egyébként hétfõtõl-péntekig repültek, egész nap. Éjjel soha.

Naponta ránézek David blogjára, idõnként nagy blõdségeket ír, de bele is szokott találni. Aki tudja mit keressen és mit lát, a számítógép mögül is elég infót össze tud szedni.

www.pcpilot.hu

HungaroJET
Ha mégis megtámadnák Iránt, akkor biztos, hogy robotrepülõgépekkel indítanak majd. A haditengerészeti gépek nem lopakodóak, szóval azokat szerintem ,majd csak a sokadik hullámban küldenék a mûveleti területre, miután meggyengítették a légvédelmet és a légierõt. (a Growler talán kivétel.)Mivel iszlám országról van szó, sem a törökök, sem a szaudiak, sem kuwait, sem az emírség nem örülne ha onnan szállnának fel a támadó amcsi gépek.
Irak kézenfekvõ/közeli lenne a szárazföldi gépeknek, de elvileg onnan már kivonultak. Ráadásul ami az elõnye lenne Iraknak az lenne a hátránya is: ha Irán összehozna egy ellentámadást akkor nekik sem kellene túl sokat repülni. Szóba jöhetne még Izrael is bázisként, de az megint nem valószínû. Szóval maradna egyetlen lehetõségként Afganisztán és az öbölben a rep.hordozók, de mint írtam azok csak valószínûleg késõbb kapcsolódnak majd csak be, ill. csak védelmi szerep töltenek majd be.
Gondolom akkor kezdjünk majd aggódni, ha már gyülekeznek a Raptorok, Tankerek és az AWACS-ok Kandaharban és az Apache-ok Farah-ban.

HAVE A BANDIT DAY !

Igaz, tenyleg anyilazasra gondoltam.

Molnibalage
Állásszög? Gondolom a nyilazásra gondolsz, az állásszög egészen más...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szegeny irani pilotak, nem lennek a helyukben, ez tenyleg elavult technika, raadasul meg az elmaradhatatlan bajuszt is be kell valahogy gyomoszolni a maszkba. Legalabb a szarnyuk alasszoge valtoztathato, de ez nem biztos, hogy megfogja oket megvigasztalni.

Sanyo
Nem hiszem, hogy az iráni F-14-ek komoly fenyegetést jelentenének egy F-18 kategóriájú típusra. Nemrég jelent meg egy videó, hogy 10-12 év alatt (több ezer munkaórával) javítottak meg egy kényszerleszállt (talán részben kiégett) F-14-et. Elég sok meló lehetett az egyedi alkatrészek lemásolása és legyártása. A radar már elavult és a Phoenixek üzemideje is bizonyosan rég lejárt.

Jól emlékszem hogy kipróbálták a föld-levegõ Hawk rakétákat a Kandúrra aggatva?

www.pcpilot.hu

F-14 vs F-18 esetén sem hiszem, hogy lenne esélye a macseknak. Ismerik a lokátorát (F-18G), nincs rajta amraam (fõleg nem D), aesa lokátor ami nem is tudjuk mire képes a superbug orrában meg pláne, és olyan nagyon sok sincs belõle.
Jaja, inkabb ne legyen. Csak azert gondoltam az F-18 ra, mert valoszinuleg az repulogephordozok kepviselnek az USA-t az elso korben.

HungaroJET
Ha ott balhé lesz akkor az USA nem fog "kispályázni". De inkább ne legyen.
Szóval inkább F-22 és F-35 ellen repülnének a Tomcat-ek, bár azt nem igazán hiszem, hogy lenne hozzá még be nem rozsdásodott, mûködõképes Phoenix.

HAVE A BANDIT DAY !

HungaroJET
Ja, csináltatok is egy jó kis videót arról, hogyan kell MiG-29-vel közel kerülni a Tomcat-hez, kikerülgetve a Phoenix-eket. Nem nagy ügy 😄 Füstöltek/potyogtak lefele az F-14-esek.
Egy Sparrow vagy egy Sidewinder veszélyesebb egy vadászgépre mint az AIM-54, lévén hogy azt bombázók ellen fejlesztették ki, szóval 6-7 G-nél többet nem fog "nyomni", akárcsak a MiG-31-hez fejlesztett - ugyancsak bombázók ellen használatos R-33 vagy R-37. A hatótávolság nem minden. Ráadásul minél messzebbrõl indítják a rakétát, annál több idõ van az ellen-tevékenységre - persze ahhoz elõbb észlelni kell az indítást, de az már egy másik táma 😉

HAVE A BANDIT DAY !

"A legnagyobb, és hatásosan vadászgép", ez tenyleg jol hangzik, lehetne egy ilyen tesztkerdes a taliboknal, ha meg nem vontak volna ki az USA-ban:

Mikozben hazafele setal a kisboltbol, utkozben onre tamad egy F-14 Tomcat vadaszgep:
a.: On meghal.
b.: Nem hal meg.
c.: De, igen.
(bocs, ha valkit sertene az idiota viccelodes)

a wiki szerint Iranban meg szolgalatban van nehany F-14, ha megis lesz valami gubanc, akkor elvileg pl. F-18 fog harcolni a Tomcat ellen?

A legnagyobb, és hatásosan vadászgép ellen szinte nem is lehet alkalmazni... 😄 Nem is erre találták ki...
AIM54C orosz ellenpárja az R33 vagy az R37 de nincs információ róla hogy készülne ilyen dcs worldre. Ezért írtam hogy cheater mert a legnagyobb a hatótávja. Igen tudom hogy ha fordul a rakéta meg magasságot veszt meg emelkedik akkor változik a hatótáv.Akkor is a legnagyobb marad.

Molnibalage
Nem feltétlen. Az hatótávolság meg nem jellemzhetõ egy számmal...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Jó kis cheater gép lesz az F14 AIM54C rakétával. Igazi troll vadászgép a rakéta 60 km es hatótávjával.

Azt sajna nem tudom mennyire volt korrekt a radar modell, de a kilencvenes evek kozepen en nagyon jol szorakoztam vele, talan egy Intel 486 os gepen, valami kezdetleges joystickkal 😊

Molnibalage
Az volt tudtommal az elsõ repszim, ahol korrekt radarmodellezés volt. RWS, TWS és egyéb üzemmódok + a kamerarendszer modellezése. Én is kb. azóta várok F-14 szimet. Csak, a szar AIM-54/7/9 repmodellet raktnak mellé, az igencsak "partygyilkos" lenne.

Ez nagyon jo hir! A Fleet Defender ota varom az F-14 et (lassan 20 eve), tehat vegre nem FSX addon, hanem hasznalhato fegyverzet, stb.

Sanyo
Köszi, ez új! 😊

www.pcpilot.hu

HungaroJET
Flaming Cliffs 3 Update 😄 LOL

Volt/van is egy fogadás/tippelés a VMH59-es fórumon arról, hogy mikor is lesz kiadva az FC3+ 😄

Molni, szerintem lesz Tomcat A,B,D is. Igen, elõször a D-ról írtak, de szerintem ha egyszer nekifognak, akkor megcsinálják mindet.
...hogy mennyire lesznek valósághûek az más lapra tartozik.

HAVE A BANDIT DAY !

Molnibalage
A Tomcat topik címe egyébként zavarba ejt. Az elején F-14D-rõl volt szó. Vagy ez független cucc az IRIS-tõl és csak 3D modell?

Modellezési és képességek szempontjától egészen más dimenzió a kettõ. Én egyébként az A/B-nek jobban örülnék, mint a multirole D-nek. Imádon a "retro" gépeket.

Molnibalage
Szép modell. A kabin lesz, amire kíváncsi leszek. Honnan szednek autentikus MFD és minden más kijelzést?

A másik amire kíváncsi leszek, hogy legalább az alap rakéták kapnak e normális FM-et. Ez vonatkozik minden gépre. A tolóer és tömeg adatok elérhetõek, a kiégett tömeg becsülhetõ az AIM-7F/M és AIM-9L/M adataiból.

HungaroJET
Sanyo, ez is mehet a PCpilot híreid közé: az IRIS felpörgött kissé...

PROJECT: F-14A Tomcat for DCS:World

HAVE A BANDIT DAY !

Sanyo
Persze hogy támogatja,ez is 30 dodós kiegészítõ lesz,ami neki jó pénzt hoz a konyhára.De nem fogom sajnálni a rávalót,Beczl miatt,nagyon sok munkája van benne és mégiscsak "hazai".

Ka-50

Eldöntheted, te mint fejlesztõ hogy milyen minõségût szeretnél. Becz Laci 21-e az A-10C standardnak megfelelõ sõt szerintem magasabb minõségû termék lesz.
Egy biztos a minõségre nem lesz gond, elképesztõ energia van mögötte, az EDe meg maximálisan támogatja.
Bögyörő
Még egy legendás gép, nagyon örülök neki, csak a minõségre leszek nagyon kiváncsi. Nemtudjátok ED-éjéknek van valami kikötésük a minõségre vagy minden fejlesztõ saját maga dönti el mennyire részletes gépet csinálnak.

repvez
Mivel élöbe szerintem nemsokan láttak 27-es inditást, de sztem nagyban hasonlit a 29 es folyamatára .Lévén hogy orosz eljárás.
Közelitöleg nem tudsz nagyot tévedni, ha a 29es értékeivel számolsz.

Amiket eddig láttam :
A létrát a pilóta bekötése után már leveszik és a gép mechanikusa mikrofonon megy végig a cheklisten a pilótával ezután.A 21-es és albánál az alapjáratik ott volt a fülkénél a mechanikus és közösen nézték a müszereket.
Féktuskokat csak már a kigurulás elött veszik el.
A beömlö alatt a pompázsredönyöknek max rugóerõt kell legyözni a mozgáshoz.És ugyan ugy mint a 29-esnél itt is van Védõrács ha minden igaz 35% os fordulatnál zárnak és orrfutó kirugozásra nyitnak.

Ezek csak ugy hirtelen irtam , majd még utánna nézek ha találok leirást rola, esetleg jön majd valaki más aki pontosabb infokat tud.
Dehogy titok!Én még az elsõk között vettem meg az A-10-et,a bétát.A DCS honlapján a "news" alatt a július 18-ai bejegyzést kell nézni,ott le van írva mit kell tenni.Én sem gondoltam hogy ilyen egyszerû.

Ka-50

HungaroJET
Sziasztok, kéne egy kis segítség Su-27 hajtómûindítással kapcsolatban.
A mechanikai részek érdekelnének, szóval most jön egy csomó kérdés.
A feljárólétrát mikor szedik el ? -Alapjárat elérése után ?
Ugyanez a kérdés: Kerékbakok/ékek-re.
A beömlõ alatti redõnyöknek nincs semmilyen mechanizációja ugye ? -szabadon mozoghatnak "széljárásnak" megfelelõen ? 😄 Nyugalmi állapotban valami plusz retesz ami bezárja ?
A beömlõben van valamilyen teli-takarólemez vagy rács ?(mint a Mig-29-nél?) -az mikor nyílik le ? - APU indításnál, fordulatszámnál ? és akkor lenyílik/rácsukódik az alatta lévõ redõnyökre ?
Alapjárati fordulat 62% ? Gázsugárfokozók mikor szûkülnek be hátul? -65% körül? ...és ehhez hasonlóak - tudnátok linkelni leírásokat videókat ?
Elõre is köszönöm. :o

HAVE A BANDIT DAY !

Sanyo

www.pcpilot.hu

Sanyo
Mi volt a megoldás? Csak ha nem titok. 😊

www.pcpilot.hu

Nincs mit, szívesen! 😊

A csapatmunka roppant fontos: egyrészt mindig van kit hibáztatni, másrészt rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nagyon köszi a segítséget!Így sikerült megoldanom és mégegyszer THX!

Ka-50

Privát üzenet ment.

A csapatmunka roppant fontos: egyrészt mindig van kit hibáztatni, másrészt rajtad kívül másra is l?hetnek!

Már az is megtörtént,sem a Black Shark,sem az A-10 kódjával nem tudok csatlakozni.Egy csomó mindent megpróbáltam,ugyanez a végeredmény.Már kifogytam az ötletekbõl.

Ka-50

próbáld meg a kódodat deaktiválni,aztán ismét aktiválni a játékkal.esetleg más nem férhetett hozzá a kódodhoz?anno mi FC-el 4-5-en is játszottunk egy kóddal a neten,nem tudom,hogy ezt most a world-ben meg lehet-e tenni?

A routerem jól van beállítva,a tûzfal is engedélyezve van.Más programokkal nincs ilyen gondom csak ezzel.Nem tudom mi lehet a gond.

Ka-50

tûzfalon ki van engedve?esetleg még ha van,a router beállításokat érdemes megnézni

*csak multiban nem akarja.

Ka-50

Igen,nem tudom mi baja a seriallal,eredeti.

Ka-50

de a world-ben tudod futtatni a játékot egyjátékos módban?

Hát,köszi a segítséget de így sem megy.Állandóan invalid serial numberrel visszadob.

Ka-50