Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
Biztos ismeritek ezt a videót, én már nagyon sokszor végignéztem:
www.pcpilot.hu
A kérdés elment, de azóta sem kaptam tõle további válaszokat.
www.pcpilot.hu
Erre benyomod a PCpilot-ra az 'A' modell képeit F-14D címmel 😊
Az 'A' modell gázsugárfokozója elég egyedi - olyan csücskös-csókos 😮 😊
Szerintem, nem lehet összetéveszteni mással. Olyan TopGun-os. 😊
Apropó: sikerült levelezned "azóta..." a Magyar származású Varacskos pilcsivel, és megkérdezni, hogy ugye tényleg nem világít be a külsõ pilon-orr világítás a fülkébe ?
HAVE A BANDIT DAY !
Ha támadás készülne, akkor elõbb úgyis menne a fenyegetõzés, majd az ultimátumok, közben szépen felfejlõdne mindenki a támadásra/védekezésre. Nem egy hirtelen dolog lenne - legalábbis amcsi részrõl - pláne most, az ottani választások és kampányok idején. Izraelben viszont nem lennék biztos: ha nagyon "fenyegetve" érzik magukat, akkor hamar megremeghet az ujjuk a ravaszon és inkább "összerúgják a port" az amcsikkal, de a felsõvezetés és a hadvezetés eléggé "abszurd" dolgokra is képes lehet, hiába szeretne az átlag izraeli (mostmár) békét mindenkivel.
Persze ha Izrael támadna és Irán nem tudná saját területen semlegesíteni õket és még vissza is támadna (akár Irak fölött is), akkor beleránthatja az amcsikat (és akár mindenkit) egy "korai" és meggondolatlan - villámháborúnak induló - de akár újabb VilágÉgésbe 😞, de az sem maholnap lesz, biztosa lesznek "elõjelek".
HAVE A BANDIT DAY !
A mai világban már sokkal könnyebb követni a katonai mozgásokat, mint mondjuk 10 éve. Pár Raptort átdobnak az Emirátusokba? Legtöbbször leszállnak Spanyolországban (Torrejón légibázis). Még több Raptor jön? Már gyanús. Persze mehetnek direkt Bagramra, de arról is jönnek majd az infók, hogy otthonról úgy nagyon eltûntek a gépek.
2000-ben fél évet Amerikában éltem, a Seymour Johnson légibázistól pár kilométerre. Az elnök bizonygatta, hogy nemnem, nem mennek gépek Szaúdiba, hogy megtámadják Irakot. Lófaxt, egész éjjel mentek az utánégetõs felszállások, alig tudtam aludni. Soha elõtte vagy utána nem volt ilyen, már a forgalomból tudtam hogy nem gyakorlat, mert egyébként hétfõtõl-péntekig repültek, egész nap. Éjjel soha.
Naponta ránézek David blogjára, idõnként nagy blõdségeket ír, de bele is szokott találni. Aki tudja mit keressen és mit lát, a számítógép mögül is elég infót össze tud szedni.
www.pcpilot.hu
Irak kézenfekvõ/közeli lenne a szárazföldi gépeknek, de elvileg onnan már kivonultak. Ráadásul ami az elõnye lenne Iraknak az lenne a hátránya is: ha Irán összehozna egy ellentámadást akkor nekik sem kellene túl sokat repülni. Szóba jöhetne még Izrael is bázisként, de az megint nem valószínû. Szóval maradna egyetlen lehetõségként Afganisztán és az öbölben a rep.hordozók, de mint írtam azok csak valószínûleg késõbb kapcsolódnak majd csak be, ill. csak védelmi szerep töltenek majd be.
Gondolom akkor kezdjünk majd aggódni, ha már gyülekeznek a Raptorok, Tankerek és az AWACS-ok Kandaharban és az Apache-ok Farah-ban.
HAVE A BANDIT DAY !
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Jól emlékszem hogy kipróbálták a föld-levegõ Hawk rakétákat a Kandúrra aggatva?
www.pcpilot.hu
Szóval inkább F-22 és F-35 ellen repülnének a Tomcat-ek, bár azt nem igazán hiszem, hogy lenne hozzá még be nem rozsdásodott, mûködõképes Phoenix.
HAVE A BANDIT DAY !
Egy Sparrow vagy egy Sidewinder veszélyesebb egy vadászgépre mint az AIM-54, lévén hogy azt bombázók ellen fejlesztették ki, szóval 6-7 G-nél többet nem fog "nyomni", akárcsak a MiG-31-hez fejlesztett - ugyancsak bombázók ellen használatos R-33 vagy R-37. A hatótávolság nem minden. Ráadásul minél messzebbrõl indítják a rakétát, annál több idõ van az ellen-tevékenységre - persze ahhoz elõbb észlelni kell az indítást, de az már egy másik táma 😉
HAVE A BANDIT DAY !
Mikozben hazafele setal a kisboltbol, utkozben onre tamad egy F-14 Tomcat vadaszgep:
a.: On meghal.
b.: Nem hal meg.
c.: De, igen.
(bocs, ha valkit sertene az idiota viccelodes)
a wiki szerint Iranban meg szolgalatban van nehany F-14, ha megis lesz valami gubanc, akkor elvileg pl. F-18 fog harcolni a Tomcat ellen?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Volt/van is egy fogadás/tippelés a VMH59-es fórumon arról, hogy mikor is lesz kiadva az FC3+ 😄
Molni, szerintem lesz Tomcat A,B,D is. Igen, elõször a D-ról írtak, de szerintem ha egyszer nekifognak, akkor megcsinálják mindet.
...hogy mennyire lesznek valósághûek az más lapra tartozik.
HAVE A BANDIT DAY !
Modellezési és képességek szempontjától egészen más dimenzió a kettõ. Én egyébként az A/B-nek jobban örülnék, mint a multirole D-nek. Imádon a "retro" gépeket.
A másik amire kíváncsi leszek, hogy legalább az alap rakéták kapnak e normális FM-et. Ez vonatkozik minden gépre. A tolóer és tömeg adatok elérhetõek, a kiégett tömeg becsülhetõ az AIM-7F/M és AIM-9L/M adataiból.
PROJECT: F-14A Tomcat for DCS:World
HAVE A BANDIT DAY !
www.pcpilot.hu
Ka-50
Egy biztos a minõségre nem lesz gond, elképesztõ energia van mögötte, az EDe meg maximálisan támogatja.
Közelitöleg nem tudsz nagyot tévedni, ha a 29es értékeivel számolsz.
Amiket eddig láttam :
A létrát a pilóta bekötése után már leveszik és a gép mechanikusa mikrofonon megy végig a cheklisten a pilótával ezután.A 21-es és albánál az alapjáratik ott volt a fülkénél a mechanikus és közösen nézték a müszereket.
Féktuskokat csak már a kigurulás elött veszik el.
A beömlö alatt a pompázsredönyöknek max rugóerõt kell legyözni a mozgáshoz.És ugyan ugy mint a 29-esnél itt is van Védõrács ha minden igaz 35% os fordulatnál zárnak és orrfutó kirugozásra nyitnak.
Ezek csak ugy hirtelen irtam , majd még utánna nézek ha találok leirást rola, esetleg jön majd valaki más aki pontosabb infokat tud.
Ka-50
A mechanikai részek érdekelnének, szóval most jön egy csomó kérdés.
A feljárólétrát mikor szedik el ? -Alapjárat elérése után ?
Ugyanez a kérdés: Kerékbakok/ékek-re.
A beömlõ alatti redõnyöknek nincs semmilyen mechanizációja ugye ? -szabadon mozoghatnak "széljárásnak" megfelelõen ? 😄 Nyugalmi állapotban valami plusz retesz ami bezárja ?
A beömlõben van valamilyen teli-takarólemez vagy rács ?(mint a Mig-29-nél?) -az mikor nyílik le ? - APU indításnál, fordulatszámnál ? és akkor lenyílik/rácsukódik az alatta lévõ redõnyökre ?
Alapjárati fordulat 62% ? Gázsugárfokozók mikor szûkülnek be hátul? -65% körül? ...és ehhez hasonlóak - tudnátok linkelni leírásokat videókat ?
Elõre is köszönöm. :o
HAVE A BANDIT DAY !
www.pcpilot.hu
A csapatmunka roppant fontos: egyrészt mindig van kit hibáztatni, másrészt rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ka-50
A csapatmunka roppant fontos: egyrészt mindig van kit hibáztatni, másrészt rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ka-50
Ka-50
Ka-50
Ka-50
Ka-50